Orijinalini görmek için tıklayınız : Hükümet Çözülme, Allah Bizimle
Bu slogan ilgimi çekti bugün. Anayasa Mahkemesi önünde turban degişikliginin iptali üzerine atılan bir slogan. Hükümete destegi ifade ediyor ve Allah'ın kanıunlarının egemen olması gerektiginin altını çiziyor.
Daha sonra bir başka yazı okudum. Emekçi çocuklarının turban ile üniversite kapısından çevrilmesini işlemeye çalışmış ve tabii demagoji yapmış.
Acaba ben mi ayrı dünyada yaşıyorum diye düşündüm, ben mi duyarsızım, insanlar mı, anlamakta zorluk çektim.
Ekmek 50 krş dan 75 krş çıktı. Yani en temel besin maddemiz % 50 pahalılaştı. Bundan daha büyük bir olay var mı acaba diye düşündüm. Ve bu Allah'ın bizimle oldugu iddia edilen bir iktidarın döneminde oldu. Bir tarım ülkesi olan Türkiye bugdayı dışarıdan alır hale geldi. İnsanların ekmegi tekellerin ve spekülatörlerin elinde oyuncak oldu.
Mısır da bu yüzden yer yerinden oynadı, bizde ise ekmek zammının yapıldıgı gün, bu zammı yapan , zammın sorumlusu olan iktidarlehine sloganlar atılıyor. Üzülme Allah bizimle diye. O halde sizin Allah'ınızın tercihi , sizle beraber olan hükümetin tercihi ekmegi % 50 zamlı yemeniz.
Afiyet olsun, üzülmeyin Allah nasılsa sizinle.
Ama turbanı ileride nasıl yiyeceksiniz ekmek niyetine ona hayret ediyorum.
Neyse üzülmeyin Allah sizinledir.
saygılarımla
metalheart
08-06-2008, 08:53
dilaver abi
şaşırmana şaşırıyorum :)
bilmez misin ki bu kaderdir
herşey daha önceden yazılmıştır
ayrıca bu dünya sınav dünyasıdır...
kardeşlerimiz kaderlerine razı olmuş,sınavı geçmeyi çalışmaktadırlar...
çok şükür komodo ejderi gibi sürünüyoruz...
milomanara
08-06-2008, 09:21
Çıldırmamak içten değil. Varsa bile allah niye tayyip'i desteksin? Alternatifi yok tayyip'i destekliyim mi diyecek? Allah bu ya, ol desin olsun türban falan mevzusu.
Din ancak bu kadar siyasete alet edilir. Yuh diyorum!
"Hükümet Çözülme, Allah Bizimle!"
Bu sloganın bir yanı doğru.
Hükümet çözülmeye başlıyor.
Diğer yanı yanlış. Allah kimseyle değil.
Allah'ın kendilerinin yanında olduğunu zannedenler yanılıyorlar.
Yanlarında olan, şanstır, konjönktürdür, meydanın boş olmasının avantajıdır.
Onlar da geçici bir zaman seçmene söker, hukuka, yargıya değil..
Seçmenin çoğunu yanına alan her istediğini yapabilseydi, daha önce Demirel yapardı, Özal yapardı istediğini. Onlar da mecliste ezici çoğunluk sağlamışlardı. Ama geçici bir çoğunluk. 2 dönem sonra da başaşağı.
AKP'nin de olacağı budur.
Cumhuriyet, demokrasi, laiklik her geçici iktidarın oyuncağı değil, oynatmazlar.
Elbette demokrasi kendisini koruyacaktır. Halkla olmazsa hukukla.
"Ben hukuku, yargıyı takmıyorum" diyorsan karşı devrim yapacaksın.
Gücün, yüreğin yetiyorsa...
Vatandaşın biri de bütün gece uyumamış, AKP nasıl kurtulur onu düşünmüş. Sonunda da en iyi yöntemi bulmuş. Klonlanmış parti. AKP'ye öneriyor, "hemen yeni bir parti kurun. Yine mecliste 301 milletvekili ile üstün olun" diye.
Sözde muhalefet partisi ve lideri bu. Laikliğin dibini oymada ortaklık ettiği partiyi kurtarmaya çalışıyor. Ortakların biri faşistliğini gizlemeye çalışıyor, öbürü dinciliğini. En ortak yanları da ikisi de Osmanlı'cı, fetihçi, mehterci.
"Ceddin deden, neslin baban!"
Diğer taraftan milletin anası ağlıyor. Herşey %50-100 zamlanmış. Ücretler ise kaç yıldır nerdeyse yerinde sayıyor. Kimsenin alım gücü kalmamış. "Enflasyona yenildik" diye itiraf ediyor Merkez Bankası başkanı. %50 civarındaki tüketici enflasyonunu alakasız ürünlerle %10-15'lerde göstermeye çalışıyorlar.
Faizle ayakta duruyor, sürekli borçlanıyor, devlet malını satarak geçiniyorlar.
Nereye kadar?!
Çok doğru bir slogan bu çünkü işimiz Allah'a kaldı.
Allahlık olduk yani anlayacağınız.
Doktor umut görmediği iyileşmeyeceği düşündüğü hasta yakınlarına ne der?
Allah büyüktür,Allah'tan ümit kesilmez der.
Hükümette ülkemizde maalesef Allahlık.
Doktor bulunmaz yeni bir reçete yazılmazsa ruhuna fatiha:)
Bu kaderciliği bırakıp , kendi kaderimizi belirleyebilmeliyiz ama % 90 ı müslüman kaderci ve tembel bu halkla ve bu kadar ayrışmışlıkla bu kadar borçla bu iş çok zor.
Binmişiz alamete gideriz kıyamete tabi ki Allah bizimle.:D
mutluluk35
08-06-2008, 22:07
Bu mistik sloganların üzerini örten ,insan zihninin karanlık hurafelerini temsil eden örtüleri yırtıp atabilirse bu insanlar,Allahlarının güç ilişkilerinin Allahı olduğunu,geçmiş dönemlerin ekonomik yapılarının kendi zihinleri içine yerleşmişliğinin bir ifadesi olduğunu göreceklerdir.
Tanrı, içinde bulunulan pratik durumun teorik olarak da savunulmasıdır.Günümüzde din gönderecek olsa,küresel ısınmayla,çevreyle ilgili üç-beş söz söyledikten sonra,meseleyi yine köleliğe getirir(dolaylı köleliğe)ve çelişkilerinin dayandığı temellerin yıkılması gerekliliğini sorgulamaz,güçler dengesini kuracak yeni formüllerle,egemen sınıflar lehine devinim gösterecek yeni bir sentez koyar ortaya.Böylece ya toplumsal ilişkilerin karşıtlıklarının uzlaşamayacağından haberi olmadığını gösterir ya da kendisinin bizzat bu karşıtlıkların ürünü olduğunu..
Her iki durumda da anlaşılır ki Tanrı ; AKP İslami parti olduğu için değil,iktidarda olduğu için onların yanındadır.Güç pastasından,kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği payını almış bulunan yargı organlarının almış olduğu türban kararı ise Allahın şu veya bu kesimle değil,güçlü olanla beraber olduğunu gösterir.
ABD'nin afyonlu dünya toplumu yaratma projeleri olduğu sürece kimsenin telaşlanmasına gerek yoktur,çünkü Allah böyle bir durumda nurunu tamamlayacaktır.
Ekmek 50 krş dan 75 krş çıktı. Yani en temel besin maddemiz % 50 pahalılaştı. Bundan daha büyük bir olay var mı acaba diye düşündüm. Ve bu Allah'ın bizimle oldugu iddia edilen bir iktidarın döneminde oldu. Bir tarım ülkesi olan Türkiye bugdayı dışarıdan alır hale geldi. İnsanların ekmegi tekellerin ve spekülatörlerin elinde oyuncak oldu.
Mısır da bu yüzden yer yerinden oynadı, bizde ise ekmek zammının yapıldıgı gün, bu zammı yapan , zammın sorumlusu olan iktidarlehine sloganlar atılıyor. Üzülme Allah bizimle diye. O halde sizin Allah'ınızın tercihi , sizle beraber olan hükümetin tercihi ekmegi % 50 zamlı yemeniz.
Afiyet olsun, üzülmeyin Allah nasılsa sizinle.
Ama turbanı ileride nasıl yiyeceksiniz ekmek niyetine ona hayret ediyorum.
saygılarımla
Sevgili Dilaver !
Hükümet ekmeğe isterse % 100 zam yapsın , AKP'lilerin umurunda mı ?
AKPli olup da AKP'den herhangi bir şekilde nemalanmayan kaç AKP'li kalmıştır dersin ?
Adamlar normal arabayı da bırakmışlar ciple geziyorlar ; türbanları en marka türban , saatleri en marka saat , elbiseleri en marka elbise , çorapları dahi marka çorap ...
Türban sömürüsü yapa yapa semirdi adamlar , şimdi de bir güzel keyif çatıyorlar .
O sebeple zammın AKP'lileri pek etkliyeceğini sanmam .
Bence ''Allah bizimle'' sloganında bir yanlışlık yok , doğru söylüyorlar .
Geçenlerde türbanlı iki kadının konuşmasına şahit oldum.Kadın üniverstedeki kızına araba almak istediğini söyledi,sonra karşısındaki "alırsın alırsın yazlığı,kışlığı,mercedes i veren allah bunu da verir" dedi.İlginç bir yaklaşımdı:D E bize yardım etmesini bizim yanımızda olmasını beklemeyelim:D