PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimin Ülkelerce Kabul İstatistiği

serüvenci
03-07-2008, 20:47
http://img79.imageshack.us/img79/7443/evolutionstudynewdx5.jpg (http://imageshack.us)

kaynak: http://www.pacificviews.org/weblog/archives/Pictures/evolution_study_new.jpg

Ayejj
04-07-2008, 01:07
Bizim en altta olmamız normalde Amerikanın bu kadar aşağılarda kalmasına şaşırdım.Bilimde dünya liderlerinden olan bir ülke için son derece utanç verici olmalı.

KızıL
04-07-2008, 11:05
işin özü çok açık abd bilimi sadece çıkarları için kullanır ve silah sanayinde gelişir ilaç şirketleri için geliştirir ama bakınız halkı için sel felaketinde bile 3. dünya ülkesine döner... evrimde abd nin işine gelen bişey değil bush yanrıdan emir aldığını iddia ediyor! eee bizim ülkemizde artık bir abd eyaleti olduğuna göre önce sırada abd sonra biz... yazık!

gozeneli
04-07-2008, 13:58
Ne yazı ki ABD son zamanlarda, hele Bush gibi bir önderin önüde, hızla aynı Osmanlının ugradıgı sona dogru ilerliyor.
ABD'de evrim teorisi siyasalaştırılmıştır. İyi bir Amerikalı dindar olur görüntüsüyle akıl ve mantık silinmektedir.
İşte din siyasete karışırsa böyle olur.Dindar olmayan kiliseye gitmeyen bir siyasi aday nasıl seçilir?

Ayejj
04-07-2008, 18:29
Aslında bu istatistik bile Türkiye'nin hangi politik merkezden etkilendiğini gösteriyor.

evrensel-insan
05-07-2008, 12:53
Saygideger kapecuk;

Aslında bu istatistik bile Türkiye'nin hangi politik merkezden etkilendiğini gösteriyor.-kapecuk

Ilginc bir saptama, bence uzerinde dusunmeye deger.Ayrica Kibris'ta alttan ucuncu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

simson
07-07-2008, 01:28
Bizim en altta olmamız normalde Amerikanın bu kadar aşağılarda kalmasına şaşırdım.Bilimde dünya liderlerinden olan bir ülke için son derece utanç verici olmalı.
iyide arkadaşım bilimse kesinlik yoktur demiyor musunuz insanlar evrime neden inanmak zorunda olsun ki bilimde yaşam olduğu sürece herşey belirsizdir bugün yerçekimi kanununa bile inanmayan bilim adamları var siz neyden bahsediyorsunuz bilim evrimi bugün kabul edip yarın reddederse ne yapacaksınız söyler misiniz? o yüzden insanlara bu yüzden gerici demeye hakkınız yok bilim değişkendir o yüzden bilime o kadar güvenmeyin derim ben ama bilimsiz kalmayın sakın ola yanlış anlaşılmasın....

dilaver
07-07-2008, 01:38
yerçekimi kanununa bile inanmayan bilim adamları var

şunları bir sayar mısın simson

saygılarımla

simson
07-07-2008, 21:26
dilaver bey siz onu boşverin de yerçekimi kanununun geçersiz olabileceğine inanmıyor musunuz? yani bilimde kanunlar değişemez mi? lütfen cvp verin

evrensel-insan
07-07-2008, 21:32
Saygideger simson;

Senin, her canli ve cansizin yeryuzuyle bir bagi varsa; ve bu bag seni havaya kalkmaktan veya havada tutmaktan alikoyuyorsa, yercekimi var demektir. Bunu anlamak icin, bir bilim adamina ihtiyac yok. Bunun ifade edilis seklinde, onun kanunu ve kuralidir. Bu bir sezgi olmadigi icinde konu inanc degil; varliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
07-07-2008, 21:52
Sayın simson

Öncelikle soruya cevap vermeniz gerekir, yani şu bilimadamlarını saymanız yoksa ben üfürdüm demeniz gerekir. Bu erdemdir.

Kanuna gelince bu kütle çekim kuvvetidir ve çekim kuvveti kütle ile orantılıdır. Şimdiye kadar ise evrendeki en önemsiz kuvvet olan kütle çekim kuvvetinin ( diger üç kuvvete nazaran ) olmadıgı, etkisini hissedilmedigi bir ortam gözlenenememiştir. Dolayısıyla şuna inanırım buna inanmam diye bir şey söz konusu olmaz.

Bakın yanlışlıkla karıştırılan bir kelime var, inanma. Bilimde inanma olmaz, ön görü olur. Bunu yanlışlıkla inanç olarak kullanıyoruz. Ön görü ise tste tabidir ve test edilmesi, gözlemlenmesi deneye tabii tutulması zorunludur. İnanç ise test edilebilir degildir.

Siz kütle çekim kuvvetinin sıfır oldugu ile ilgili bir öngörünüz var ise bunu tartışalım ama önce kavramları dogru kullanalım. Elbette kütlenin oldugu bir yerde kütleçekim kuvvetinden bahsedecegiz.

Yerçekimi kanunu ise yerin kütle çekim kuvvetinin geçerli oldugu her uzaklıkta kaçınılmazdır, ama bu uzaklıgı aşarsanız yani yerden belli bir mesafe uzaklaşırsanı yerin çekim kuvveti geçerliligini yitirir, ama sizin kastettiginiz bu degildi sanırım.

saygılarımla

simson
07-07-2008, 22:09
Değerli evrensel;
Bilimsel konuşuyoruz şu anda inançtan bahsetmiyorum. Bir gün yerçekimi kanununu boşa çıkaracak bir bulgu bulunamaz mı diyorsunuz bu bilime tamamen terstir benim ifade etmek istediğim şey şudur; kanunlar da bilimde değişebilir. yanlış mıyım?

evrensel-insan
07-07-2008, 22:15
Saygideger simson;

Bilim, felsefenin epistemoloji koludur. Yani, bilim su andaki sartlarla gecerli ve sinirlidir. Bilimin bugunku siniri, yarin yeni curutmelerle asilirsa, bilim ilerlemis olur. Bu gunku sinirda; deney ve gozlemlerle ispatlanan ve tastiklenendir. Taki curutulene, aksi ispat edilene veya yeni bir icerik veya ek katilana katar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

simson
07-07-2008, 22:27
Değerli evrensel;
Ben de onu diyorum bilimde şu an kesin gibi öngörülen şey yarın kesinlikten ödün verebilir. Sözlerimden bilimi kötülediğim anlaşılmasın varmak istediğim nokta şu; evrim kanun bile değilken ve deneye tabi bile tutulamadığından dinleri eleştirmek için bir aracı olarak kullanılması yarın dinin söylediği şeyin doğruluğu anlaşılınca bilimin güvenilirliğine ve dolayısıyla materyalistlerin büyük kan kaybedeceğine olan inanç artacaktır ve dolayısıyla bilim haksız yere darbe alacaktır. Benim tavsiyem dinleri eleştirmek için teorileri kullanmayın çünkü o teoriler bilim tarafından da çürütülebilir ve zaten böyle birşey olursa ateistler yine inanmayacaktır fakat olan yine bilime ve güvenilirliğine olacaktır. Ben şahsen bilimin böyle bir daarbe yiyeceğine inanmıyorum fakat etik olan din ile bilimin kesin olarak ayrılmasıdır. Dini kötülemek için bilimi kullanmak çok yanlıştır.

Aheste
08-07-2008, 23:46
Evrim önce teori olmaktan çıksın, istatistik neye dayanarak yapılmış? ''Evrim'e inanıyor musunuz, inanmıyor musunuz?'' şeklinde tek soruluk bir ankete benziyor. Cevap için de sadece ya ''Evet'' ya da ''Hayır'' şıkkı vardır. Eee Evrim, yıllarca biyoloji, fen ders kitaplarında geçen bir bilgi olduğu için de, cevaplar ağırlıklı olarak ''Evet'' seçeneğinde yoğunlaşmıştır.

simson
09-07-2008, 10:18
arkadaşım bu oran külliyen yalan bize soruldu mu

simson
09-07-2008, 11:37
Biri bana söyler mi lütfen neden bilim adamları ilk canlı neden oluştu nasıl oluştu diye araştırma yapıyor? Yani ilk canlının oluşması fikri neden var? Neden sonsuza kadar sonsuzdan beri insanın var olduğu düşünülmüyor? Cevap açık çünkü eşyanın tabiatı gösteriyor ki her şey bir sebep sonuç ilişkisi içerisinde ve basitten tekillikten çoğulluğa doğru ilerliyor. Peki soruyorum evrimciler bu kainatın bir başlangıcının olmadığını neden iddia ederler bu çifte standart değil mi? Bekliyorum evrimci arkadaşlardan…

frodo
09-07-2008, 16:13
arkadaşım bu oran külliyen yalan bize soruldu mu

Sanırım istatistikle ilgili tabloyu eksik okumuşsun. Dikkatli bakarsan Türkiye'de
Evrim Teorisine bakışın tam da senin gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu yansıtıyor.

Biri bana söyler mi lütfen neden bilim adamları ilk canlı neden oluştu nasıl oluştu diye araştırma yapıyor? Yani ilk canlının oluşması fikri neden var? Neden sonsuza kadar sonsuzdan beri insanın var olduğu düşünülmüyor? Cevap açık çünkü eşyanın tabiatı gösteriyor ki her şey bir sebep sonuç ilişkisi içerisinde ve basitten tekillikten çoğulluğa doğru ilerliyor. Peki soruyorum evrimciler bu kainatın bir başlangıcının olmadığını neden iddia ederler bu çifte standart değil mi? Bekliyorum evrimci arkadaşlardan…

Bu soruyu sormanız bile abes. Dünyanın yaşı hemen hemen kesin olarak biliniyor. Bu tesbit ister istemez dünyada canlılığın daha sonra başladığı sonucuna götürür bizi. O zaman bilim bu canlılığın nasıl başladığını veya nerden
geldiğini sormak ve cevap aramak durumundadır.

Herşey bir sebep sonuç ilişkisi içerisindedir görüşünüzde yüzdeyüz haklısınız. Bu
temele tek uymayan Tanrı kavramıdır. Çünkü herşey bir sebep sonuç ilişkisinde ise ve doğa bize sürekli olarak bunu kanıtlıyor ise Tanrı kavramı nereden çıkmıştır ? Ezeli ve ebedi, zamandan ve mekandan münezzeh "şey" olarak tanrı
kavramı insan soyutlama yeteneğinin doğrudan ürünü olabilir mi ?

simson
10-07-2008, 13:42
Bakınız tanrı kavramı bir gerekliliktir. Şu kainata bir bakın değişmeyen bir şey var mı gece geliyor gündüz yoklouyor gündüz geliyor gece yok oluyor her an her şey yok oluyor onun yerini BAŞKASI DOLDURUYOR bu değişim sonsuza kadar gidebilir mi acaba gidemez yumurta tavuktan tavuk yumurtadan bu şekilde sonsuza kadar gidemez değil mi? Ayrıca evrim teorisi ve ilk canlı nasıl oluştu soruları şimdi mi soruluyor dünyanın yaşı öğrendikten sonra mı sorulmaya başlandı? Hiç de öyle değil apaçık ortada olan bir şey var ki şu evrende her şeyin bir başı var mantıksal zorunluluk olarak bu arayış var. Yani ilk insan diye bir şey olamaz diye düşünen bir kişi bile olabilir mi bu imkansız peki bunu bu kainat için düşündüğümüz de bu mümkün mü elbetteki hayır fakat siz evet diyorsunuz ve çelişkiye düşüyorsunuz. Ayrıca siz tanrıyı nasıl oluyor da doğaya benzetiyorsunuz baştan kaybettiniz. Tanrı yarattığı şeye hiç benzer mi eğer sebep sonuç onu etkileseydi onun da bir başı olması gerekirdi yaratılmış olurdu o da bu ise bir paradokstur. Bu evrenin varlığı kendinden olan bir tanrıya ihtiyacı vardır ayakta durması için. Şöyle düşünün teşbihte hata olmaz derler ard arda sandalyeler dizili olsun ve bu sandalyelerin sadece önde 2 ayağı olsun ve bunlar birbiri ardınca dizili olsun. Burda en başta 4 ayaklı bir sandalyeye ihtiyaç vardır diğerlerinin ayakta durabilmesi için yani yapısı itibariyle farklı bir alete ihtiyaç vardır. Tanrı ise bizden çok çok çok farklıdır bilmem anlatabildim mi?

probablynogod
12-05-2011, 20:38
her şeye bir baş sebep arıyorsanız , tanrıya da bir yaratan bulmak zorundasınız. şu anki aklımızla kavrayamadıgımız her şeye tanrı demek zayıflıktan başka bir şey değildir.

yalnizs
20-06-2011, 00:53
arkadaşlar daha önce de yazdım ABDde evrim ile ilgili medya yayını yasak onlar yaratılışçıdır. ayrıca hala başkanın karısı kolu açık giyince ayağa kalkan bir kısım var ki son first ladyden nefret ediyorlar, dekolte giyiyor diye

ereninthenature
20-06-2011, 20:15
bizde %25 evrimi anlamış.iyi bence:D

TUBA
21-06-2011, 16:49
ülkemizde insanların beyinlerine yanlış bilgiler sokulmasa evrime anlayan sayısı % 50 leri geçer diye tahmin ediyorum

yalnizs
21-06-2011, 16:52
ben de ama harun yahya hareketi işte bunun için, internet faydalı ama kullnmayı bilmeyene özellikle çocuklara zararlı bence çünkü her okuduğunu referans alıp inanlar var.

evrimbizim zamnımızda biyoloji kitaplarında vardı diye hatırlıyorum hala var mı?

TUBA
21-06-2011, 17:03
ben de ama harun yahya hareketi işte bunun için, internet faydalı ama kullnmayı bilmeyene özellikle çocuklara zararlı bence çünkü her okuduğunu referans alıp inanlar var.

evrimbizim zamnımızda biyoloji kitaplarında vardı diye hatırlıyorum hala var mı?

hiç bilemiyorum :confused: