Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinan Aygün
Sinan Aygün cezaevine girdi, bu onun sorunu ve onu içeri sokan adalet mekanizmasının. Şayet haksızlık yapıldıysa karşı çıkmak boynumuzun borcu olsun.,
Ancak daha ilginç bir olay var. Sinan Aygün'ün kasasından 2,5-3 milyon euro para çıktı ve tutanak tutularak el konulmadı. Eşine ait kasadan ise pek çok mücevher çıktı.
Şimdi soruyorum bu paranın kaydı var mıdır. Böyle büyük bir para neden banka sisteminden geçirilmemiştir. Herhalde böyle bir de yasa olması lazımdı. Maliye Bakanlıgı böyle bir para üzerine harekete geçmiş ve araştırma başlatmış mıdır.
Böyle bir para ki "ben bunu hayalimde bile göremem", görmek de istemem; bir evin kasasında ne arar.
Benim aradıgım bu paranın nereden geldigi ve ne şekilde bir kayda tabii tutuldugudur. Yoksa Sinan Aygünün ilişkileri ile bir alakası yoktur.
saygılarımla
Şu sistemde ticaret odası başkanı olacaksın da o kadar paran olmayacak! Olması gerekir-gerekmez o ayrı konu ama neden insanlara garip geliyor bu adamın cebindeki bu kadar para? Başbakanın bursla okuyan oğlu koca koca gemicikleri satın alabiliyorsa bir ticaret odası başkanının kasasından o kadar para çıkması da şaşırtıcı olmaması lazım.
Bu paranın kayda geçilmesi ya da geçilmemesi de benzer konudur. Bu memlekette hangi zengin adamın parası kayda geçiyor ki Aygün'ünki geçsin?
Bu sorular başkaları olunca olağan, gündelik bir olay gibi algılanırken, Aygün neden çok farklıymış gibi yaklaşılıyor olaya anlamakta güçlük çekiyorum.
AKHENATON
07-07-2008, 03:20
bu ülkede RTE nin ülke sıralamasına giren serveti nete bile düşmüyor , adam villa satmış onun parası medyada sakız oldu.
evrensel-insan
07-07-2008, 03:54
Saygideger arkadaslar;
Ulke oyle hale gelmiski; "kimin eli, kimin cebinde" belli degil.
Ne eller, ne de cepler aciklaniyor. Ancak kendi aralarinda bir husumet yasadiklari zaman; kendi kendilerini desifre ediyorlar.
Nereye kadar? Desifre edilemeyecek yere varana kadar.
Sonucta bu isin basini cekenler, suyun basini tutanlar; bu desifreden paylarina duseni alamadan siyiriyorlar. Bu da adaletin isleyisi oluyor.
Tabi yersen.:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
kandahar
07-07-2008, 12:53
İyi de adam zaten ticaret odası başkanı ve Ankara'nın zengin adamlarından birisi. 2,5 milyon Euro da Türkiye'nin zenginleri için büyük bir para değil. Zaten bu para kayıtlı olmasa şimdiye hükümet basını yaygarayı basardı "Aygün'ün kara paraları" diye.
Soru paranın varlığı ile alakalı değildir.
Soru paranın sahibi ile de alakalı değildir.
Soru paranın miktarı ve bu miktardaki paranın bulunduğu yer ile alakalı olarak kayıtlı olup olmadığıdır.
Bazı arkadaşlar Ticaret Odası Başkanı olmanın büyük bir zenginliği de beraberinde getirdiğini düşünmektedirler. Oysa ki; başkanlıkla zengin olunmaz, zengin olursanız başkanlık için şansınız olur.
Özellikle 1982 yıllarından sonra geçilen Serbest Piyasa Ekonomisi (Bu da tartışma götürür) ile birlikte sermayenin seyri ve takibi büyük ölçülerde ortadan kalkmıştır. Gerek yabancı sermaye gerekse yerli sermayenin önündeki pek çok engel ortadan kaldırılmıştır. Bunun yararları da vardır, ancak bu başlıkta görüleni, zararlarıdır.
Maliye 8.000.- YTL ve üzeri alışverişler için Bankaları adres göstermekte ve bunu zorunlu kılmaktadır. Cezası ise tespiti halinde 1.490.- YTL dir.
Yine aynı maliye iş yerinde çalışan işçilerin ücretlerini ödemek için Bankaları adres göstermekte ve bunu, yakın bir zamanda zorunlu kılacaktır.
Yukarıdaki verdiğim örnekler mali disiplin adına daha pek çok şey için genişlemektedir. Buraya kadar iyi, iyi de adres gösterilen Bankaların durumunu merak ediyor muyuz?
Neyse konumuza geri dönelim.
T. C. Vatandaşlarının ve dahi T. C. de iş yapan yabancıların varlıkları pek tabiidir ki disiplin altına alınmalıdır. Başbakan da olsa alınmalıdır, Genel Kurmay Başkanı da olsa alınmalıdır. Buna kimsenin itirazı olmamalı.
Sn. Sinan AYGÜN gösterilince de Sn. R. Tayyip ERDOĞAN örneği vermek yerine onun da varlıkları sorgulanmalıdır.
Kazancın helal ya da haram(hak edip etmemesi) olmasından öte vergisinin verilip verilmemesi meselesidir mesele...
kandahar
07-07-2008, 14:20
Arkadaşım ben de zaten onu söylüyorum. Adam müteahhit ve inşaat malzemeleri satıyor yıllardır. Bugün 12 daireli bir apartmanın getirisi 2,5 milyon euroyu aşıyor, yeni sitelerde bir ev fiyatı olmuş 1 trilyon sen yıllardır müteahhitlik yapan adamda 2-3 milyon euro çıkınca şaşırıyorsun. Sana bana göre çok para olabilir, fakat Türkiye standartlarında üst-üstorta gelir grubunda olan bir para bu. Yani bence kasmayın burdan bir şey çıkmaz. Başka yerden vurmayı deneyin.
Yani bence kasmayın burdan bir şey çıkmaz
Sn. kandahar
Saygılar
kandahar
07-07-2008, 14:47
Sn. Cımbız,
size de saygılar.
Sinan Aygün görsel ve yazılı medyadan tanıdığım kadarıyla ithalata karşı yerli ürünleri savunan bir insan.Ayrıca kredi kartlarıyla halkın sıkıntıya düşürülmesine karşı mücadele veren tavrıda ortada.
Sinan Aygün halka zararlı kötü bir insansa eger bu davranışlarını nasıl anlamlandırbiliriz.Ayrıca onun çapında ticaretle uğraşan bir insan için o kadar paranın evinde olması bence normal.
Bir insan nakit parasını evinde de bulundurabilir, bu son derece normaldir. Kimse de neden diye sormaz, soramaz buna katılıyorum. Ancak bu para her kes için ciddi bir rakamdır. Tamam milyar doları olan biri için önem arz etmiyebilir ama gene de TL cinsinden trilyonlarca lira söz konusudur.
Kimsenin parasını neden evinde tuttun diye eleştirme hakkımız yoktur. Ancak şu da aşikar ki artık günümüzde kayıt altına alınabilme açısından tüm alışverişlerin banka sisteminden geçmesi teşvik edilmekte hatta yasalarca belli meblaglar zorlanmaktadır.
Şimdi şu da aşikardır ki ne kadar parası olursa olsun hiç kimse bu kadar yüklü bir meblagı evinde tutarak risk altına sokmak istemez. Mantık bankada olmasını gerektirir. Evde alsanız, araba da alsanız ne alırsanız alın blke çekler nakit muamelesi görür ve pek çok insan artık bu paranın %1 i % 2 si gibi meblaglar için bile bankaları kullanmaktadır.
Benim bu soruyu sormamdaki amaç sadece ilgimi çekmiş olmasından dolayıdır. Bir insanın evinden 5 trilyona yakın para nakit olarak çıkıyorsa ilginç buldugumu belirtmek istedim ve buna da bir anlam veremedim.
saygılarımla
Evet,
sorulması gereken asıl soru bahsi gecen Paranın vergilendirilip vergilendirilmediği ve bu paraları hangi yollar aracılğı ıle eline geçtiği. Sinan Aygün aslında bu kadar Parayı evinde tutması ıle Ben bu ülkenin Bankalar`ına güvenmiyorum mesajını vermiştir. Eger cıdden Ergenekon diye bir Olusum varsa, bu olusumun Parabankası da olması gayet normal galiba, ama kendisiıne insanlarımıza bır vatan-millet-sakarya naraları ıle toplum hayatımızda yer alan, Türk Lirasına Sahip Cıkalım Kampanyalarına imza atanların, karsimıza EURO millyoneri olarak cikmasinin da gerekli bir gerekçesi olması gerektiğini düşünüyorum.
Bizler nasıl`kı haklı olarak Yeşil Sermaye`nın Paralarını sorguluyorsak, bu yüzleri tüysüzlerin Para akişlarını sorgulamamız gayet normaldir.
teotihuacan
07-07-2008, 18:00
Bizler nasıl`kı haklı olarak Yeşil Sermaye`nın Paralarını sorguluyorsak, bu yüzleri tüysüzlerin Para akişlarını sorgulamamız gayet normaldir.
afedersiniz, ne zaman, hangi yeşil sermayenin parasını sorgulamışsınız? fetoyu mu sorguladınız, rte'yi mi, gemicikleri mi, mısırcıları mı, palazlanan diğer yeşil sermayeyi mi? ne zaman yaptınız? yaptınız da bizim niye haberimiz olmadı? sorum sadece size değil, bu parayı sorgulayan herkesedir? bizler meydanlarda bunları sorgularken sizler bize burun kıvırıyordunuz. milyonlar bu ve benzerlerini protesto ederken, bir de sizin darbeci, faşist suçlamalarına maruz kalıyordu.
şimdi bazı arkadaşlar çıkıp diyebilir "sana ne kardeşim, ben istediğimi sorgular, istediğimi sorgulamam". e o zaman "sen tarafını seçmişsin arkadaşım" deriz bizde, hayırlar ola...
saygılar.
metalheart
07-07-2008, 19:08
milletin parası sizi mi gerdi ???
merak edilecek başka birşey bulamadınız mı ??
yanlış birşey olsaydı sinan aygün'ü terör örgütüne üye olmaktan içeri atan zihniyet çoktan o paraya da el koyar gereğini yapardı..
sorularınızı da bu mantığa göre sorun da cevap gelsin !!!!
sorgulamakla arkadaşına soru sormayı birbirine karıştırmayın...!!!
euro'yu soran arkadaşım sen almanya'da ne arıyorsun ???
TC'ye dönüp çalışsana !!!
herkes işine geldiği gibi serbestlik özgürlük demokrasi naraları atıyor...
ama görünen o ki yalnız kendisine !!!!
anlam verilmek zorunda da değil ......
O paralar darbenin finansmanı için kullanılacaktı..arkadaşların aradığı cevap bu olsa gerek..
ozgur_beyin
07-07-2008, 19:32
--------------------------------------------------------------------------------
O paralar darbenin finansmanı için kullanılacaktı..arkadaşların aradığı cevap bu olsa gerek..sguall ben bu darbe işini birtürlü anlamadım.anlayanlar varsa bu dar beynimelütfen anlatsın
Bir dönem de Erbakan'ın miktarını hatırlayamadığım kilolarca altını ve büyük miktarda dövizi kamuoyunu sarsmıştı.
RTE'nin milyon dolarları ve kaynağının sünnet düğününe gelen hediyeler diye açıklanması da ilginçti.
Uzan'ların villasının yüzme havuzu döşemelerinin altında bulunan servet de öyle.
Türkeş'in ölümünden sonra yurtdışı bankalarında ortaya çıkan kabarık hesabı da çocuklarını birbirine düşürmüştü.
Sinan Aygün'ün kasasında çıkan bu paraya pek şaşırmadım.
Çünkü varlıklıların çoğu servetlerini bir sepette değil, birkaç sepette muhafaza ederler. Bir kısmını yurt içindeki bankalarda, bir kısmını yurt dışındaki bankalarda, bir kısmını evinde, bir kısmını işyerinde. Doları da vardır, eurosu da. Reposu da vardır, vadeli mebduatı, hazine bonosu da. Borsada hisseleri de vardır, arsaları, gayrimenkulları da.
Hatırlar mısınız bilmem? Sanırım DSP'nin azınlık hükümetinin maliye bakanı Zekeriye Temizel, "nereden buldun?" yasası çıkarmaya girişmişti, kıyamet koptu. Geri adım attırdılar, istifa etmişti.
Sordutmaz, sorgulatmazlar. Çünkü bu ülkenin kara parası ve lekeli zenginleri çoktur. Tümüne yakını da "Kayınvalidemden kaldı", " sünnet düğününden geldi" vb. inandırıcı olmayan kaynaklar uydururlar.
Sinan Aygün'ün evinde bulunan bu para Ergenekon safsatacılarının işine yaradı.
Aygün'ün gözaltına alınmasına şaşıran kitlelere, evinde bulunan para sanki bir suçmuş gibi sunularak şaşkınlığın hak vermeye dönüşmesi sağlandı.
Aynı Uzan'ı tutanların, villasının havuzunda bulunan servetle hayal kırıklığına uğraması gibi.
Gelecekte daha neler görürüz. Yeşil semayenin nasıl oluştuğunu, kimlerin hangi yolla servet sahibi olduğunu, Çalıkları, Albayrakları, Unakıtanları da görürüz.
Bu konuda dürüst olanlar Zekeriya Temizel gibi "Nereden buldun" yasası çıkarır, başta kendileri servetlerinin kaynaklarını açıklarlar. Meclis çoğunlukları da var, MHP, DTP, bağımsızlar gibi destekçileri de..
Çıkarırlar mı dersiniz?
ozgur_beyin
07-07-2008, 19:42
pante söylediklerinden çiller'in anasının yatağının altrtından çıkan altınlaraklıma geldi demeekki çillerin anasıda altınahücüm furyasında bulmuş alrtınlarına garip bir ülkeyiz.
agemenolanlarınmutlaka kolay bulduğu bir para kaynağı var.ne diyeyim ''allah ziyade etsin''
metalheart
07-07-2008, 20:15
2.5 milyon euroya darbe yapılıyorsa yandık ayrıca...
demekki gece gündüz günde darbe olur bu memlekette...!!!
(meraklısına bkz...ulus platin konutları,beykoz konakları,sarı konaklar,kempinski residence,akmerkez residence,astoria residence,kemer country....vs vs....2 evini satan sabah darbeci lider olarak trt'ye çıkar herhalde...yada range rover,cayenne marka 4x4'e binen 10 tane 20 lik taze delikanlı bunları takas edip heran bişiler yapabilir ona göre ayağımızı denk alalım .......)
Sordutmaz, sorgulatmazlar. Çünkü bu ülkenin kara parası ve lekeli zenginleri çoktur. Tümüne yakını da "Kayınvalidemden kaldı", " sünnet düğününden geldi" vb. inandırıcı olmayan kaynaklar uydururlar
Pante her halde benim neyi sorguladıgımı anlayan kişi. Evet benim derdim de bu. Ergenekon, Sinan Aygün ,Paşalar vs sadece bir senaryonun ya da hesaplaşmanın parçaları. Sonuç ne olursa olsun bu işin sonundan bizi ferahlatacak bir şey çıkmaz.
Bizim esas sorunumuz memura %5,8 zam verirken oda başkanının bu kadar büyük bir parayı kayıt altına aldırıp aldırmadıgı olmalı. Ancak görüyorum ki apoliteze olmak o kadar yogunlaşmışş ki bu kadar haklı bir soruda bile hep taraf olmak zorunlulugu hissediliyor. Sinan Aygün bizdense kayıt dışı hakkı var, başkası bizden degilse yok.
Yahu arkadaşlar hepimizin anasını belleyen vergi sistemi sonucunda işadamlarına, yandaşlara hotumlanan bu paraları sorgulayamayacaksak, onda bile partizanlık yapacaksak; kendi kendimize sormamız lazım, bizim demokrasi diye , açıklık diye bir sorunumuz var mı diye.
Türkiyenin gerçeginin bu para olması lazım, ama heyhatt. Ne oldugu bile belli olmayan bir operasyonda tutuklanan ve Atatürk lafı etti diye el üstünde tutulan bu adamın varsa gayri meşru bir kayıtsız işi bunu sorgulamamak mı ulusalcılık ya da Atatürkçülük.
saygılarımla
metalheart
07-07-2008, 20:40
dilaver abi
sen neyi sorgulamak istiyorsun ???
adamın 2 buçuk milyon eurosu var hem de evinde ....
illa haksız kazanç mı olarak görüyorsun yada görmek istiyorsun bu parayı ???
yada vergisinin ödenmemiş olduğunu nerden biliyorsun da sorguluyorsun ???
nerden ne şekilde kazanıldığını zannediyorsun???
sorgulama amacın politik değilse , derinlerde komünist damarın mı kabardı ??
adamın parası aslında herkesin parası zihniyetinde misin ???
kendince işçiyi köle yaptı öyle mi biriktirdi demeye çalışıyorsun??
hala 40 sene öncesinin ''cent'' hesabında mısın ??
etrafına bir bak
ne kaç para ???
her parası olana her zengine hortumcu etiketi yapıştırmaktan vazgeçelim..
herkese derken sen de populizm yapma lütfen...
metalheart
07-07-2008, 20:46
ayrıca senin sorgulamana gelene kadar
terör örgütü üyesi olmaktan tutuklu yargılanmak üzere metrise yollananan birinin parasına illegal olsa çoktan el konulurdu..
bunu neden es geçiyorsun ??
herşeyi soruşturan savcı mı bunu mu es geçti sence ?????????
Bunu sorgulamam seni neden rahatsız ediyor metal, anlamış degilim. Ergenekon operasyınından hiç bir şey çıkmaz. Çıksa da pisligi saklamak için kullanılır. Bunu yazdım daha önce.
Darbelere karşı olan zihniyet önce Kenan Evren'i ve 12 Eylülü yargılayacak.
Paranın kaynagı var mı yok mu merak ettim ve bu paranın kasada tutulmasının bir günlük zararı 2 bin tyl yani eski para ile 2 milyar.
Benim garibime gitti, senin gitmediyse sorgulama ama merakım yüzünden neden bu kadar infial içindesin anlamış degilim.
saygılarımla
metalheart
07-07-2008, 21:02
para benim değil
sinan aygün ortağım değil
neden infial içinde olayım ??
adam zarar da eder kar da eder ??? bizi neden ilgilendirsin onu diyorum sadece
ama dillenemeyen başka birşey varsa bilmek hepimizin hakkı ??
emin ol en az senin kadar istiyorum varsa yamuk şeylerin ortaya çıkmasını...
yoksa zenginin parası züğürdün çenesini yorar olayına girmenin anlamı yok...
Benim şimdiye kadar sitedeki çizgimi izlersen dillendirmedigim bir şey olmadıgını bilirsin. Ergenekon beni gerçekten ilgilendirmiyor, yani özel olarak ilgilendirmiyor, bu konudaki görüşlerim belli. Ama bir TC vatandaşı olarak ilgi ile izleyip bakalım sonundan ne çıkacak ya da bu iş sonucu başımıza hangi çoraplar örülecek diye merak etmiyor da degilim.
Bu paranın darbe finansmanında falan da kullanılacagını hiç düşünmedim, tek düşündügüm her gün tv lerde öyle ya da böyle yer alan birinin günlük 2 milyar faizden vaz geçerek neden bu parayı kasasında tuttugu. Bu kapitalizmin mantıgı ile ters çünkü. Belki bu sayede kapitalizm hakkında yeni açılımlar ve bilgiler elde ederiz. Çünkü 2 milyar neredeyse 4 kişiden fazlasının birer aylık maaşı.
Sinan Aygün kaç kişi çalıştırıyor bilmiyorum ama bu para bir ay kasasında kalsa bu paranın faizi ile 224 asgari ücretlinin bir aylık maaşını ödeyebilir. Bu iş kapitalizme ters. Belki yeni bir şeyler de ögrenebiliriz.
saygılarımla
metalheart,
ben aslında cok sey bilmiyorum, ama bildiklerimin arasinda kayıd dışı paraların hangi amaclar için kullanılabileceği gelir. Düşünün karşımızda liberal kapitalist sistemin gönüllü temsilcilerinden bir tanınmis iş adamı var ve bu iş adamı bahsi gecen parayı yatırıma, veya her yıl değeri artan dünya borsalarına, veya yurt içindeki bankalar aracılığı ıle faiz beklentisi ile yatırmıyor, atıl bır sekilde kasasında tutuyor.....
bu ilk önce kendisinin savunduğu kapitalist sistem ile çelişir.
Sizlerce iki , üc milyon euro fazla bir para olmayabilir, ama bu paralar ile kac kurşun alınabilinir ? Trabzondan İstanbula kac otobüs bileti, kac Medya Mensubu ile bir Restoranda kac akşam yemeği hesabı ödenebilinir? Kac tane Brüksele ucabilmesı için Ucak Bileti alınabilimir ?
AKP`yı kapatabilecek bir yargı Sistemi Sinan Aygünden de bu konuda mantıklı bir açıklama beklentisi olmalı....
Eger Varsa böyle bir örgütlenme bu örgütlenmenin bir kasasıda olması neden anormal olsun ?
Evet Yeşil sermaye sorgulanıyorsa bu sermaye`yı hangi etik nedenler ile sorgulamayalım ?
NOT: Eger bugün Almanyadan cıkış yapıyorsanız üzerinizde 30 000 euro dan fazla olup olmadığı sorgulanır, eger varsa bu Paranın vergılendirilmiş olduguna dair bir belge istenir... böyle bır belge sunulamıyorsa o zaman o paraya el konulmak ile birlikte cezai işlemler uygulanır
Türkiye'de "yastıkaltı" denilen yani bankalarda tutulmayan çok yüksek miktarda bir para olduğu biliniyor. Bunu sermayedarlar da yapıyor.
Neden yapıyor?
Bir güvence olarak görüyor o parayı.
O paradan gelecek faizi gözden çıkarıyor.
Örneğin, bankalardaki paraya el konulabileceği tehlikesini düşünüyor.
Ama bu yastıkaltının oranı en fazla % 5-10 düzeyinde olmalı.
Örneğin, Sinan Aygün'ün 2,5 milyon eurosuı yastıkaltıysa bence serveti 40-50 milyon eurodan az değildir.
Eğer, yastıkaltı parası bu orandan çok daha yüksekse, örneğin 7-8 milyon eurosu olup ta 2,5 milyonu yastıkaltıysa, bu para büyük olasılıkla karaparadır.
Ne darbe için, ne terör için, ne başka gizli işler için paranın bankada değil de kasada tutulması gerekmez. Yani, hiçkimse evinde saklıyor diye bu paranın kirli işlerde kullanıldığı çıkarımı yapmasın. Ayrıca darbe yapmak için para gerekmiyor.
Darbeyi yapanın, ertesi günü hazine de, bankalar da elinde demektir.
Tankları yürütmek, tv'lere el koymak ve parlamentoyu kapatmak için para şart değil.
AKHENATON
08-07-2008, 00:28
Bunu sorgulamam seni neden rahatsız ediyor metal, anlamış degilim. Ergenekon operasyınından hiç bir şey çıkmaz. Çıksa da pisligi saklamak için kullanılır. Bunu yazdım daha önce.
Darbelere karşı olan zihniyet önce Kenan Evren'i ve 12 Eylülü yargılayacak.
Paranın kaynagı var mı yok mu merak ettim ve bu paranın kasada tutulmasının bir günlük zararı 2 bin tyl yani eski para ile 2 milyar.
Benim garibime gitti, senin gitmediyse sorgulama ama merakım yüzünden neden bu kadar infial içindesin anlamış degilim.
saygılarımla
Yahu hemen farklı bir şey aramayın , DTH hesaplarında kur farkları stopaja dahildir.Bu sadece
Sinan Aygün akıllı adam niye parasını bankaya koysun boşuna vergi versin.
AKHENATON
08-07-2008, 00:32
Konuyla ilgili Sinan Aygünün yazısı , isterseniz vergi mevzuatınıda basabilirim.
Türkiye?nin itibarı sıfırlandı
Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, 1 yıldan önce ülkeden çıkacak sıcak paraya Tobin vergisi konulmasını bekledikleri sırada, hükümetin yabancı yatırımcıların finansal araç kazançlarından yüzde 15 olarak uygulanan stopajın sıfıra indirilmesi kararını eleştirdi.
Aygün, ??Hükümet yalancı (yabancı) sermayenin getireceği sıcak paranın esiri olmuştur. Yerli sermayeye stopaj koy, Yalancı sermayeye stopajı sıfırla. Bunun anlamı Türkiye?nin, Türk yatırımcısının itibarının sıfırlanmasıdır" dedi.
Aygün, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan, finansal araçların vergilemesinde yeni düzenlemeleri içeren tedbirleri, günü kurtarmaya yönelik ??Korku tedbirleri?? olarak değerlendirdiklerini bildirdi.
ATO Başkanı Aygün, "Reel sektör ile çelik çomak oyna, sıcak parayla sörf yap, yabancıyla rulet masasına otur. Anlaşılıyor ki, ekonomi yönetimi tatile çıktı?? dedi. Aygün, ?Türkiye kalıcı tedbirler almak yerine, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sıcak paradan, ithalattan, borçlanarak hormonlu büyümekten medet umuyor. Sıcak parayla sörf yapmak, yabancıyla rulet oynamak, piyasadaki oynaklığı ortadan kaldırmaz. Kalıcı tedbirler yok, üretim ayağı kesik, güven verici adımlar buzdolabında. Borsaya, sıcak paraya vergi indir, vatandaşa vergi bindir. Hükümet dalgalanmaya el koymadı. Hükümet dalgaların arasında boğuldu.??
Akhenaton
Kendini paralamana gerek yok, Sinan Aygün'e bir suçlamamaız yok, düşünmedik de. Yalnızca paranın kaynagını merak ettik. Sen yanında isen cevap ver, yok degil isen bu kadar kendini yorma. Mutlaka mahkeme safhasında bu da gündeme gelir ve biz de oradan ögrenir, kendi sorumuzu kendimiz cevaplarız.
Yahu şu düşünce alışverişine alışın biraz. Bizim yazılarımızda biz ve onlar yoktur.
Benim yazılarımda tek kıstas vardır. İşçiler ve sermaye , ben ancak burada tarafım.
saygılarımla
AKHENATON
08-07-2008, 00:49
Akhenaton
Kendini paralamana gerek yok, Sinan Aygün'e bir suçlamamaız yok, düşünmedik de. Yalnızca paranın kaynagını merak ettik. Sen yanında isen cevap ver, yok degil isen bu kadar kendini yorma. Mutlaka mahkeme safhasında bu da gündeme gelir ve biz de oradan ögrenir, kendi sorumuzu kendimiz cevaplarız.
Yahu şu düşünce alışverişine alışın biraz. Bizim yazılarımızda biz ve onlar yoktur.
Benim yazılarımda tek kıstas vardır. İşçiler ve sermaye , ben ancak burada tarafım.
saygılarımla
yahu kafanıza takılmış bende niye kasasında tuttuğunu mevzuatla açıklamak istedim.
adam sanayici nihayetinde karda zararda ona ait.ama bir takım medyanın mevzuatı bilmeden habire gazete ve tv lerde bu konuyu gündeme getirerek öküz altında buzağı aramaları hoş değil. gördüğünüz gibi insanın içine kurt düşüyor.
metalheart,
ben aslında cok sey bilmiyorum, ama bildiklerimin arasinda kayıd dışı paraların hangi amaclar için kullanılabileceği gelir. Düşünün karşımızda liberal kapitalist sistemin gönüllü temsilcilerinden bir tanınmis iş adamı var ve bu iş adamı bahsi gecen parayı yatırıma, veya her yıl değeri artan dünya borsalarına, veya yurt içindeki bankalar aracılığı ıle faiz beklentisi ile yatırmıyor, atıl bır sekilde kasasında tutuyor.....
bu ilk önce kendisinin savunduğu kapitalist sistem ile çelişir.
Sizlerce iki , üc milyon euro fazla bir para olmayabilir, ama bu paralar ile kac kurşun alınabilinir ? Trabzondan İstanbula kac otobüs bileti, kac Medya Mensubu ile bir Restoranda kac akşam yemeği hesabı ödenebilinir? Kac tane Brüksele ucabilmesı için Ucak Bileti alınabilimir ?
AKP`yı kapatabilecek bir yargı Sistemi Sinan Aygünden de bu konuda mantıklı bir açıklama beklentisi olmalı....
Eger Varsa böyle bir örgütlenme bu örgütlenmenin bir kasasıda olması neden anormal olsun ?
Evet Yeşil sermaye sorgulanıyorsa bu sermaye`yı hangi etik nedenler ile sorgulamayalım ?
NOT: Eger bugün Almanyadan cıkış yapıyorsanız üzerinizde 30 000 euro dan fazla olup olmadığı sorgulanır, eger varsa bu Paranın vergılendirilmiş olduguna dair bir belge istenir... böyle bır belge sunulamıyorsa o zaman o paraya el konulmak ile birlikte cezai işlemler uygulanır
1990'lı yılların başında sadece ve sadece bir dolmuş hattına sahip olup da zamanın İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından , sırf ileride kendisine ve partisine yandaş bir sermaye altyapısı kurmak amacıyla şaibeli bir şekilde ihalelerle zengin edilen Albayraklar Ailesi sorgulandı mı bu ülkede ?
Partisini , oğlunun düğününde takılan takılarla finanse ettiğini söyleyen Tayyip Erdoğan sorgulandı mı ?
Ali Dibolar sorgulandı mı ?
Çalık Grubuna yapılan devlet kıyağı sorgulandı mı ?
Ülkenin her tarafına ve kurumuna , üstelik de en alt kademedeki memura kadar AKPliler istihdam edilirken sorgulandı mı ?
Hazine arazilerine kaçak villa diken hükümet erkanı sorgulandı mı ?
Dünyada kendi kendisini ilk defa affeden Maliye Bakanı Bakanı olarak siyasi literatüre geçen şaibeli Maliye Bakanı Unakıtan sorgulandı mı ?
Gemicikler sorgulandı mı ?
Daha çok şey yazarım ama , şimdilik böyle kalsın .
Denilmek isteniyor ki , Sinan Aygün bu paralarla sözde darbeyi finanse edecekti .
Mustafa Balbay'ın serbest bırakıldığı gibi iki gün sonra o da serbest kalacak , ama AKP'nin bu yaptıkları da yanına kar kalmayacak .
BOP'un eşbaşkanı olup resmen Amerika'ya hizmet edenleri sanki sizler çok sorguladınız da sırada Sinan Aygün gibi adam gibi adamlar kaldı .
teotihuacan
08-07-2008, 10:15
sevgili arkadaşlar,
bu paranın kaynağını sorgulamak tabiiki doğal hakkınız. yalnız sorduğunuz insanlar yanlış!
cevabı öğrenmek için ya gidip sinan aygüne doğrudan soracaksınız, o da isterse size söyleyecek. ya da bu para kayıt dışıdır diye dava açacaksınız, ak koyun kara koyun belli olacak. tabii yersen(iz)...
yoksa burada yaptığınız sadece spekülasyondur, çamur at izi kalsın anlayışıdır.
galapagos
08-07-2008, 20:15
dilaver burda sanki çamur atayımda izi kalsın demek istemişsin gibi algıladım ben bunu belki yanılıyorumdur ama bu konu açılacak bi konumu şimdi?
şener eruygurda yada mustafa balbayda çıksaydı okadar para bu dediklerin sorgulanabilir yada düşünülebilir
ama adam adı üstünde iş adamı resmi bi şekilde bir satış gerçekleştirmiş yakın zamanda ve o paraymış diye ilemiştim ben star haberde neyse satmasa bile bi işadamında bukadar para olması anoırmal birşey değilki
ama işte acaba bunu sorarımda bikaç kişiyi şüphelendirebilirmiyim diyorsan başarılısın!
Sayın galapagos
Din tek kutsal degildir, milliyet ve devlet de bu kutsalların en önde gidenlerindendir. İnsanın bir kere kutsalı oldugu zaman da o kutsala iman etmekten başka tercihi olamaz.
Benim ise herhangi bir kutsalım yok bu açıdam da rahatlıkla sorguluyorum. Ancak görüyorum ki siz Sinan Aygün'ü ne olursa olsun savunma çabasındasınız. Onun için de benim sorumu çarpıtıyorsunuz.
Ben Sinan Aygün'ün parasını sorgulamıyorum, sadece kayıtlı olup olmadıgını merak ediyorum. Bu benim ilgimi çekti ve bir iş adamının böyle bir parayı günlük 2 bin ytl gibi bir fazi gelirinden vaz geçerek kasasında tutmasını kapitalizm mantıgı ile bagdaştıramadım.
Ama soru bu iken hala bu işi bir işadamında bu kadar para olması normaldir mantıgına getirmek ya beni anlamamaktır, ya da konuyu başka yere çekmektir. Ben Rahmi Koç'un evinde bunun onda biri kadar bile nakit para olacagına ihtimal vermiyorum. Ama elverse de İsviçreyi araştırabilsek , oradaki bankalarda onlarca katı nakti olabilecegini düşünüyorum.
Ayrıca açılmayacak bir konu da yoktur. Site tüzügüne uygun olan her konu açılıp tartışılabilir. Biz tüm tabuları sorgulamak için buradayız.
saygılarımla
Sayın galapagos
Din tek kutsal degildir, milliyet ve devlet de bu kutsalların en önde gidenlerindendir. İnsanın bir kere kutsalı oldugu zaman da o kutsala iman etmekten başka tercihi olamaz.
Benim ise herhangi bir kutsalım yok , bu açıdan da rahatlıkla sorguluyorum.
Yapma be Dilaver ; sahi mi söylüyorsun ?
Yani senin hiç kutsalın yok öyle mi ?
Komünist misin , nihilist mi ; artık bir karar ver Dilaver kardeşim , bizi de şaşırtıyorsun valla .
Olmuyor böyle ! :D
Komünistin kutsalı olmaz Aydinus, Emek en kutsal degerdir deriz ama bunda milliyet, devlet, din kutsallarını bulabiliyorsanız size bir şey diyemem. Emek insandır.
Siz kimi nasıl degerlendirirsiniz bilemem ama kutsalımın olmadıgını rahatlıkla söyleyebilirim ve söylüyorum. Beni hangi izmlere koyabildiginiz ya da tanımladıgınız da benim sorunum degil.
Ama tek kutsalımız vardır diyebilirim. O da insan ve insan emegidir. Ancak insanı dönüştürme mücadelesi verdigimize göre onun da ne derece kutsal oldugu ayrı bir tartışma konusudur.
saygılarımla
Emeğe ben de çok değer veririm .
Zaten ''Bir Mayıs kimlerin bayramıdır'' başlıklı yazı da o amaçla yazıldı .
Ama hayatı sadece emekle açıklayamayız .
Başka şeyler de var .
Hayatta emegin dışında başka bir gerçek yok ki. İnsanın insan olabilmesi bile emege baglı. İnsanın hayvanlardan tek farkı dogayı degiştirebilmesi ve onu degiştirecek araçları üretebilmesi.
Düşünebilmenin ön şartı olan konuşma bile insanların emek faaliyetleri sırasındaki grupsal işbirliginden kaynaklanıyor. Emegi baş köşeye koyarsak pek çok şeyin cevabını nesnel olarak verebilirsiniz. Onun haricindeki her şey ve kutsallar emegin sömürüsü temelinde üretilmiş yanılsamalardır yalnızca.
saygılarımla
Komünistin kutsalı olmaz Aydinus, Emek en kutsal degerdir deriz ama bunda milliyet, devlet, din kutsallarını bulabiliyorsanız size bir şey diyemem. Emek insandır.
Siz kimi nasıl degerlendirirsiniz bilemem ama kutsalımın olmadıgını rahatlıkla söyleyebilirim ve söylüyorum. Beni hangi izmlere koyabildiginiz ya da tanımladıgınız da benim sorunum degil.
Ama tek kutsalımız vardır diyebilirim. O da insan ve insan emegidir. Ancak insanı dönüştürme mücadelesi verdigimize göre onun da ne derece kutsal oldugu ayrı bir tartışma konusudur.
Senin olmayabilir belki ama Marks, Lenin, Stalin komünistlerin kutsalıdır.
Fraksiyonlararası tartışmalarda bu liderlerin yazdığı kutsal kitaplarından alıntılarla birbirlerini altetmeye, haklılıklarını kanıtlamaya çalışırlar.
Gelişmelere göre yeni fikirler üretmez, bir asır öncesinin kalıplaşmış Marksist düşünceleri tekrarlayıp dururlar. Komünistler içinde hafızlar gibi bu kitapları hatim indirenler de çoktur. Onemli sure ve ayetleri ezberleyenleri de. :)
Değişik fikir ve önerilerde bulunanları kafirlikle pardon revizyonist ya da oportünistlikle suçlarlar.
O halde gerçek bir komünistin, bizzat Marksa dayanarak degişimden başka hiç bir gerçegin olmadıgının altını çizerek Marksı zerre kadar anlamamış kutsallık, din takipçilerine gerçekleri açıklamak boynunun borcu olması gerekir.
Benim de yapmaya çalıştıgım budur. Bizi ne Marks, ne Lenin, ne Atatürk ilgilendirir. Düşünce ve eylemlerine içinde yaşadıkları çaga uygun olarak saygı duyar ya da eleştiririz o kadar. Hiç bir insan digerlerine göre kutsal olamaz. Hiç bir deger yargısı emegin üzerinde olamaz.
Her biri tarihsel şahsiyetlerdir ve geçmişte kalmışlardır. Dinelere toptan karşı çıkıyorsal eger ve kutsalları eleştiriyorsak bu gerçegi kabul etmemiz gerekir. Hata ve sevapları ile tarihte yerlerini almışlardır.
Bize düşen ise üretimin toplumsal niteligi ile mülkiyetin özel niteligi arasındaki çelişkiyi nasıl insanlık yararına çözebilecegimiz üzerine kafa yormak ve daha da ileri giderek insanlıgın en uygun paylaşımın nasıl yapabilecegine dair teori üreterek eylemde sınamaktır. Sömürüye karşı dikilebilmektir.
Her birimiz şu ikilem ile ve şu sorularla karşı karşıyayız. İnsan mıyız, degil miyiz. İnsanlıgın üzerinde başka bir deger; din, ırk, devlet, milliyet vs taşıyor muyuz. Tüm diger kabulleri insanlıga tabii kılabiliyor muyuz. Olgu budur ve benim Marksizmden anladıgım da budur.
Buyrun gerekirse Marksa göre bunu tartışalım, onun düşüncelerine göre, yazdıklarına göre.
saygılarımla
galapagos
09-07-2008, 23:18
teşekkürler dilaver
kusura bakma ama önceki konulardaki yorumlarından dolayı yazdıklarının altında bir karalama arıyorum :(
evet sinan aygünü savunuyor gibi görünebilirim sebebide benim inandığım şeyleri söylemesi fikir birliğimiz var .
konu için endişelendiğim olayı hemen başkaları yeni paranoyalar olarak çıkarmışlar işete kaçtane mermi kaç otobüs uçak bileti v.s. ben bunların önünü almak için söylemiştim
bu siteyi seviyorum din hakıında ama başka türlü politik konulara girince vicdani ret ve kürtçülük sempatileri seziyorum bunlarıda ataistlikle bağdaştıramıyorum
ha dinciler bu konuyu savunmalımı dersen neden ortalıkta göremiyorum? neredesiniz ?
burda birkaç mesaj gördüm dinci siteye girdim atıldım gibi benimde başıma geldi
o dinci denilen adamların küfürleri eşliğinde banlandım ama istediklerimi söylemiştim ve bunu her an bekliyordum umarım o atılanlar içinde süpriz olmamıştır
bu siteyi seviyorum din hakıında ama başka türlü politik konulara girince vicdani ret ve kürtçülük sempatileri seziyorum bunlarıda ataistlikle bağdaştıramıyorum
Sayın galapagos
O halde siz de ilgi alanlarınızda ve sizi rencide etmeyen konularda tartışmalara katılacaksınız. Bu sitenin yeni formatını planlarken bunu göze aldık ve din dahil hiç bir başlıgın tribünlere oynanacak şekilde işlenmesini engelledik. Şu anki formatta herkes kendi gündemini kendi tayin ediyor ve istedigi başlıklara yazıyor. Bizce bu daha demokratik idi ve bir takım anlamsız tartışmaları ve suçlamaları engelleyecekti ve nitekim de öyle oldu.
Kürtçü kime diyorsunuz bilmiyorum ama bazılarına göre ben de Kürtçüyüm. Bu konuyu ne ciddiye alırım ne de tartışırım ama dediginiz anlamda ayrı devlet kurmak isteyen Kürtçü diye tanımlanıyorsa bu sitede ben üye oldugum zaman zarfında, böyle, bir kişinin haricinde bir mesaja şahit olmadıgımı söylemek isterim. Şayet ben tarz insanları da kürtçü olarak nitelendiriyorsanız maalesef bu site kürtçü kaynıyor. Ama biz buna demokratik düşünce diyoruz, tercih gene sizin.
Yukarıda zikrettigim kişinin mesajını da link olarak bıraktıgımı belirtmek isterim. Bizim amacımız saygı ve anlayış çerçevesinde her türlü düşüncenin tartışılmasıdır. Bir kişi saygıyı aşmadıktan sonra lenin hakkında da, Atatürk hakkında da, Muhammed hakkında da eleştirel düşünebilir. Bunu kanıt ve bilim çerçevesinde tartışabilmeliyiz ve mümkün mertebe bu ortamı saglamaya çalışıyoruz. Ama Muhammed hakkında en amiyane eleştiriler yapılırken Atatürk hakkında en ufak bir eleştiriye bile tahammül eidlemiyor. Neden Atatürk düşüncesi ancak baskı ile savunulacak bir düşünce mi. Ben bu görüşü savunan arkadaşların her şeyden evvel Atatürke saygısızlık yaptıgını sanıyorum.
Şimdi metal olsaydı ya da izliyorsa gene Atatürkten bahsetti dedigini duyar gibiyim. Ama şunu izliyorum bazı insanların hassas karınları da burada ve bunu aşmak zorundayız. Bizim, yani bu sitenin aydınlanmanın haricinde bir amacı yok. Nasıl Müslümanları Muhammedi sorgulamak aşamasına getirdiysek bazı insanları da Lenini, stalini Atatürkü, Castroyu sorgulama ve eleştirilere tahammül aşamasına getirmek zorundayız.
Ben böyle düşünüyorum ve 2 senedir geldigimiz çizgi, seviye, kapasite de bunu tanıtlıyor.
saygılarımla
galapagos
10-07-2008, 00:07
özenle kaleme aldığın yanıt için teşekkür ederim öncelikle lütfen kusuruma bakmayın ben imla kurallarını bukadar uygulayamıyorum hatta uzun süre yurtdışında kaldığımdan bazı sözleri istediğim gibi yazamıyorum bu nottu.
şimdi gelelim kürtçülük meselesine ben elbetteki ayrılmak isteyen kürtçülüğü yaymaya uğraşan ( " v" yerine w kullanmak, kürtçe illerin ismini söylemek kürt gördüğünde kürtçe konuşmak gibi ) ve terörü destekleyen insanları kast ediyorum
yoksa benim 3 tane kürt arkadaşım var ve gayette iyi arkadaşım diyebileceğim insanlar biri iş arkadaşım öbürüde komşum bir diğerinide tanırım her neyse bu konuşmaları onlarlada yapıyoruz ben konuşulmasın demiyorum ama bu işi pkk ya kadar götürmek ( onlar hpg diyor ) yada hınç dolu geçmişi konuşmak gerçek olmayan iddalar ortaya atmak beni kırıyor üzülüyorum ben bu işin böyle devam ederse isyana ve ayrılığa kadar taşınacağını düşünüyorum endişeleniyorum ki gidişatta öyle görünüyor ( GÜNEYİ KURTARDIK SIRA KUZEYDE DİYORLAR ) şimdi endişelerimde haksızmıyım?
bi konuya sinirlenip orda yazmamak benim kişiliğim değil üzülür sevinir şaşırır kızar ama yazarım bunuda söylerim ki ben dinci sitede bile üye olmuş 26 mesaj atmışımdır çok kızmama rağmen fırsat buldukça vakit gazetesini okurum dilerim bende meramaımı anlatabilmişimdir diğer konulardadasana yönelik eleştirilerim oluyor olacaktırda netcede bu bir forum ve amacımız bu ama laik üniter devlet ve atatürke daha sahip çıkmalıyız çünkü tehlikedeler hassasiyet gösterilmeli ne dincilerde olduğu gibi intahar eylemcisi ve domuz bağımız var ne pkk gibi bombalarımız bizde meydanlarda sohbet ortamlarında sitelerde atatürkü korumaya uğraşıyoruz yoksa saldıranlara bizde fiili saldırı olarak değil bunu aslında herkesten beklerdim türkiyede yaşayan ama ne yazıkki sayımız giderek azalıyor gibi hissediyorum
Bakın güzel arkadaşım
Bizim iman dolu gögsümüz gibi serhaddimiz var. Bu dizeler İstiklal marşı şairinden ve de güzel dizeler. Bu dizeleri asra uygulayabiliriz ve insanlık temelinde birleşebiliriz. Sonuçta paylaşılmak istenen nedir ve biz kimiz.
Biz insanız sevgili dostum ve tek kimligimiz homo sapiens. Bilim böyle tanımlıyor. Başka bir kimlik elvermiyor. O halde çok mu zor aidiyetlereden uzaklaşmak ve homo sapiens olmak. Gerisi bir insdanın hayatına kıymakla eş deger olabilir mi.
Ne demiş şair. Gelin canlar bir olalım, münkire kılıç çalalım. Evet kılıç çalınacaksa şayet münkire karşı olmalı ve mazlumun hakkını almak için olmalı..
O halde hangi dinden, hangi dilden, hangi milliyetten olursak olalaım mazlum hakkı için bir arada olalım. Bunda birleşelim. Ama mazlumlar münkirlerin tertibi ile brbirine kılıç çalmaya çalışıyor üstelik de sanal alemde.
Sananl alemde kılıcın olmadıgını bilmelerine ragmen.
Yahu insanlık egomuzu bu kadar ufaltmayalım.
Mrak edenlere, komünizm tam da budur. İlk elden bilgi edinin derim.
saygılarımla
Kandandahakan
10-07-2008, 05:25
burjuvalar birbirine düştü,
Kendi içinde birbirini yiyen bir emperyalizm !!
galapagos
10-07-2008, 16:37
kominizmin daha doğrusu sosyalizmin olduğu bir ülkedede yaşadım sever saygı duyarım...
tamam bende beraber yaşayalım insanlar ölmesin diyorum peki bu terör olayları cafelerde patlayan bombalar ne önce bunlar duracakki beraber yaşanabilsin
teröristler istediği gibi kol gezsin bizde bekleyelim bu olmazki dünyada hiçbir devlet hiçbir millet kabul etmez,ben israilin terörösitlere karşı tavrını çok seviyorum keşke bizde aynısını yapabilsek ama terör olayları durursa bence herşey çözülür
metalheart
10-07-2008, 19:50
dilaver üstad
ben kimseyi eleştirmeyelim demiyorum
konu Ata'ya gelince evet hassasım....
muhakkak O'nun da eleştirilecek yönleri vardır...
ama lütfen günümüzü etkileyecek size göre eleştirilecek yönlerini sıralayın ...tartışalım...
ama unutmayın ki öldüğü 1938 'den sonrası O'nu bağlamaz....
ha derseniz ki aslında şunları şunları da şöyle yapsaydı...ama o da gönüllerimizdeki beklentiler olurdu ancak...
osmanlının altyapısı ,meşrutiyet dönemi, balkan harbi arada imparatorluğun diğer topraklarının kaybedilmesi üzerine I.dünya savaşı osmanlının çöküşü ve kurtuluş savaşı...
bunlar 100 yılllar boyunca değil sadece 15-20 senede yaşanmış olaylardır...
bunları dikkate alarak nereden nereye gelindiğini eminim sen de görüyorsundur...
dediğim gibi hata vardır olması normaldir...
yanında destekçisi ve köstekçisi vardır...
ama tartıştığımız an itibarı ile bugünkü hayatımızı etkileyecek mevzu nedir ???
başkalarının şahsi menfaatleri uğruna yaptıklarını bunlara antidemokratik uygulamalar,darbeler,sahte kemalist düşünceler dahil Ata'nın kabahati midir ?
fatura Ata'ya çıkarılamaz..çıkartılamaz....
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusudur....
İmhotep arkadaşımızın bu güzel yazısını komünistlerin ve de pkk savunucularının bir kez daha okumalarını öneririm..
"Mustafa Kemal'in çağdaşlık kavramı ne batıdır ne anti-batı'dır. Bağımsız olabilmek için, batı gibi olunmalı ancak anti-emperyalist de olunmalıdır anlayışı vardır. Batı gibi olmaktaki mana da kültürel sömürüye açık olmak değil, insanlığın ortak mirası olan uygarlıktan nasibini almaktır. Avrupalılar ilmi, İslam dünyasından alırken islamlaşmadıkları gibi İslam dünyası da antik yunan fikriyatıyla tanıştığında grekleşmemişlerdir. Bu ayrım önemlidir.
Sümerbank, Etibank gibi kuruluşları kurduran zihniyet acaba ne kadar batıcı olabilir ? Mustafa Kemal'in ağzından hiç Batı'nın atası sayılan Yunan Medeniyetine methiyeler düzdüğünü duydunuz mu ? Yoksa Mustafa Kemal'in Meksika'ya bile elçi göndererek oradaki Türk kültürünü araştırtan yönü mü gözünüzün önünde daha ağır basıyor ? Milliyetçi bir insanın nasıl batıcı olmasını bekleyebiliriz ? Hele hele batıyla bu kadar çok savaştıysa...
Siz, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh !" diyen ve de anti-emperyalist olmayan bir lider gördünüz mü ?
Mustafa Kemal, anti-emperyalisttir. Çünkü en temelinden, yaptığı büyük mücadele emperyallere karşıdır. Bu, onu doğal olarak anti-emperyalist yapar. Siyasi yaşamında davet edilmesine rağmen Birleşmiş Milletler'e katılmaması ama buna karşın Balkan Antantı, Sadabat Paktı gibi antlaşmalarla emperyal olmayan, küçük devletlerle anlaşmaya çalışması da bunu gösterir.
Atatürk, işçi sınıfının yanında değildi. Zaten ortada ne işçi sınıfı ne de brujuva vardı. Böyle bir ortamda en akıllıca davranışın oluşmamış sınıfları hiç oluşturmamak olduğunu anladı ve altı oku arasına "Halkçılığı" bu sebepten dolayı koydu.
Atatürk'ün demokrasi modeli tekdüze değildir. Sadece demokrasinin gerekli unsurları toplumda oluşmadığı için öncelikle devrimlerin gerçekletirilmesi gerektiğini düşünür ve bu yönde hareket eder. Çok partili yaşama geçme denemelerini unutmamak lazım. Makbule Hanım'ı bile Serbest Cumhuriyet Fırkası'na üye yaparak ülkede siyasi çeşitliliği arttırmaya çalışan bir insan acaba tekdüze demokrat olabilir mi ? Ayrıca, tekdüze demokrasi ne demektir ? Tekdüze bir sistem isteyen insan neden demokrasi söylemlerinde bulunur ? Neden Cumhuriyet'i kurar ?
Sokaklarda Ermeniyim, Kürdüm diye bağırmak demokrasi hatta Kürdüm diye ABD’den silah alıp Türk öldürmek de demokratik bir hak olarak görülmektedir. Buna karşı Türküm, milliyetçiyim demek suç halini almıştır.
Emperyalizmin güdümünden çıkamayanların, dışarıdan uyaran olmadan, zorla milliyetçilik yapanların mazlum edebiyatı yapmaya hakları yoktur.
Kemalist milliyetçilik, etnik kökene bağlı değildir. Bu ifade bir türlü algılanmak istenmemekte.
Gelin, biz hepimiz tek bir ulusuz, sizler de bu ulusun asli unsurusunuz önermesine karşı hayır biz azınlığız diyenlere benim söyleyecek çok da sözüm yok. İkinci sınıf vatandaşlık isteyen aydıncıkların solculuk taslamasına ancak gülerim.
Ulus kavramı ortadadır ! Etnik bölücülük yapmaya çalışanlar ortadadır ! Gerisi de laftır !
Castro'nun sözleri bu noktada önemli.
“Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin
oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz.”
Bu sözleri Fidel Castro kendini ziyarete Türkiye’den gelen bir heyet önünde söylüyor. Bu heyet içindekilerden biri de Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’dır. Yıl ise; 1994. PKK Hareketi’nin Şemdinli baskını olayından sonraki yıllar.
Daha ortada ne Irak işgali var, ne de Apo’nun yakalanması meselesi.
Ne yazık ki Castro’nun belirttiği gibi Kürt Hareketi ABD’nin yani Yanke’nin elinde adeta oyuncak olmuş durumda.
Yanke’nin AB destekli Ortadoğu işgalinin en büyük destekçisi artık Kürtler oldu.
Kürtler verdikleri mücadeleye “bağımsızlık” adını veriyorlar.
Dünya’nın süper gücüne “petrol bekçiliği” yapmanın adı ne zamandan beri
“bağımsızlık mücadelesi” oldu.
Üstelik bu bekçiliğe sadece Kürtler içindeki bir grup değil önemli bir
çoğunluk aday, kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarına göre Türkler’in %80-82’si ABD’nin Irak işgaline karşı iken Kürtler’in %92’si bu işgalden yana ve bu işgalin bölgeye demokrasi getireceği düşüncesi var.
Şimdi soruyorum size kim faşist ! Kim antiemperyalist !
Fidel Mustafa Kemal'i dünyanın en büyük devrimcisi olarak görürken kürtçüleri amerikan uşağı olarak görüyor !
Castro, Atatürk'ü kastederek,
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diyor ve şöyle devam ediyor; “Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım."
Ayrıca "Atatürk beni ilgilendirmez" diyen zihniyetin bu ülke topraklarında içi boş insanlık sloganları atmaları da iyice komik olmaya başladı artık..
İnsanlığın, hak aramanın ve de emeğin sizlerin tekelinde olmadığını anlayın..bunları sizin gibilerden öğrenicek değiliz..herkez haddini bilmek zorunda..
Bizler sahip olduklarımızı Atatürk devrimlerine borçlu olan yurtseverleriz..sizlerin ise ne olduğunuz belli değil..
Aslında sizler için; pkk destekçileri,milliyetçiliğe karşı olan ancak nedense Türk'e karşı kürt milliyetçiliğine ses çıkarmayan ikiyüzlüler,cumhuriyet ve de Atatürk düşmanlığı söz konusu olduğunda şeriatçılarla aynı söylemler içinde olanlar vs.. gibi tanımlamalar yapılabilir..
İmhotep arkadaşımızın bu güzel yazısını komünistlerin ve de pkk savunucularının bir kez daha okumalarını öneririm..
"Mustafa Kemal'in çağdaşlık kavramı ne batıdır ne anti-batı'dır. Bağımsız olabilmek için, batı gibi olunmalı ancak anti-emperyalist de olunmalıdır anlayışı vardır. Batı gibi olmaktaki mana da kültürel sömürüye açık olmak değil, insanlığın ortak mirası olan uygarlıktan nasibini almaktır. Avrupalılar ilmi, İslam dünyasından alırken islamlaşmadıkları gibi İslam dünyası da antik yunan fikriyatıyla tanıştığında grekleşmemişlerdir. Bu ayrım önemlidir.
Sümerbank, Etibank gibi kuruluşları kurduran zihniyet acaba ne kadar batıcı olabilir ? Mustafa Kemal'in ağzından hiç Batı'nın atası sayılan Yunan Medeniyetine methiyeler düzdüğünü duydunuz mu ? Yoksa Mustafa Kemal'in Meksika'ya bile elçi göndererek oradaki Türk kültürünü araştırtan yönü mü gözünüzün önünde daha ağır basıyor ? Milliyetçi bir insanın nasıl batıcı olmasını bekleyebiliriz ? Hele hele batıyla bu kadar çok savaştıysa...
Siz, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh !" diyen ve de anti-emperyalist olmayan bir lider gördünüz mü ?
Mustafa Kemal, anti-emperyalisttir. Çünkü en temelinden, yaptığı büyük mücadele emperyallere karşıdır. Bu, onu doğal olarak anti-emperyalist yapar. Siyasi yaşamında davet edilmesine rağmen Birleşmiş Milletler'e katılmaması ama buna karşın Balkan Antantı, Sadabat Paktı gibi antlaşmalarla emperyal olmayan, küçük devletlerle anlaşmaya çalışması da bunu gösterir.
Atatürk, işçi sınıfının yanında değildi. Zaten ortada ne işçi sınıfı ne de brujuva vardı. Böyle bir ortamda en akıllıca davranışın oluşmamış sınıfları hiç oluşturmamak olduğunu anladı ve altı oku arasına "Halkçılığı" bu sebepten dolayı koydu.
Atatürk'ün demokrasi modeli tekdüze değildir. Sadece demokrasinin gerekli unsurları toplumda oluşmadığı için öncelikle devrimlerin gerçekletirilmesi gerektiğini düşünür ve bu yönde hareket eder. Çok partili yaşama geçme denemelerini unutmamak lazım. Makbule Hanım'ı bile Serbest Cumhuriyet Fırkası'na üye yaparak ülkede siyasi çeşitliliği arttırmaya çalışan bir insan acaba tekdüze demokrat olabilir mi ? Ayrıca, tekdüze demokrasi ne demektir ? Tekdüze bir sistem isteyen insan neden demokrasi söylemlerinde bulunur ? Neden Cumhuriyet'i kurar ?
Sokaklarda Ermeniyim, Kürdüm diye bağırmak demokrasi hatta Kürdüm diye ABD’den silah alıp Türk öldürmek de demokratik bir hak olarak görülmektedir. Buna karşı Türküm, milliyetçiyim demek suç halini almıştır.
Emperyalizmin güdümünden çıkamayanların, dışarıdan uyaran olmadan, zorla milliyetçilik yapanların mazlum edebiyatı yapmaya hakları yoktur.
Kemalist milliyetçilik, etnik kökene bağlı değildir. Bu ifade bir türlü algılanmak istenmemekte.
Gelin, biz hepimiz tek bir ulusuz, sizler de bu ulusun asli unsurusunuz önermesine karşı hayır biz azınlığız diyenlere benim söyleyecek çok da sözüm yok. İkinci sınıf vatandaşlık isteyen aydıncıkların solculuk taslamasına ancak gülerim.
Ulus kavramı ortadadır ! Etnik bölücülük yapmaya çalışanlar ortadadır ! Gerisi de laftır !
Castro'nun sözleri bu noktada önemli.
“Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin
oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz.”
Bu sözleri Fidel Castro kendini ziyarete Türkiye’den gelen bir heyet önünde söylüyor. Bu heyet içindekilerden biri de Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’dır. Yıl ise; 1994. PKK Hareketi’nin Şemdinli baskını olayından sonraki yıllar.
Daha ortada ne Irak işgali var, ne de Apo’nun yakalanması meselesi.
Ne yazık ki Castro’nun belirttiği gibi Kürt Hareketi ABD’nin yani Yanke’nin elinde adeta oyuncak olmuş durumda.
Yanke’nin AB destekli Ortadoğu işgalinin en büyük destekçisi artık Kürtler oldu.
Kürtler verdikleri mücadeleye “bağımsızlık” adını veriyorlar.
Dünya’nın süper gücüne “petrol bekçiliği” yapmanın adı ne zamandan beri
“bağımsızlık mücadelesi” oldu.
Üstelik bu bekçiliğe sadece Kürtler içindeki bir grup değil önemli bir
çoğunluk aday, kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarına göre Türkler’in %80-82’si ABD’nin Irak işgaline karşı iken Kürtler’in %92’si bu işgalden yana ve bu işgalin bölgeye demokrasi getireceği düşüncesi var.
Şimdi soruyorum size kim faşist ! Kim antiemperyalist !
Fidel Mustafa Kemal'i dünyanın en büyük devrimcisi olarak görürken kürtçüleri amerikan uşağı olarak görüyor !
Castro, Atatürk'ü kastederek,
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diyor ve şöyle devam ediyor; “Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım."
Ayrıca "Atatürk beni ilgilendirmez" diyen zihniyetin bu ülke topraklarında içi boş insanlık sloganları atmaları da iyice komik olmaya başladı artık..
İnsanlığın, hak aramanın ve de emeğin sizlerin tekelinde olmadığını anlayın..bunları sizin gibilerden öğrenicek değiliz..herkez haddini bilmek zorunda..
Bizler sahip olduklarımızı Atatürk devrimlerine borçlu olan yurtseverleriz..sizlerin ise ne olduğunuz belli değil..
Aslında sizler için; pkk destekçileri,milliyetçiliğe karşı olan ancak nedense Türk'e karşı kürt milliyetçiliğine ses çıkarmayan ikiyüzlüler,cumhuriyet ve de Atatürk düşmanlığı söz konusu olduğunda şeriatçılarla aynı söylemler içinde olanlar vs.. gibi tanımlamalar yapılabilir..
İşte budur .
Sevgili Squall , çok güzel bir yazı , yüreğine sağlık .
galapagos
10-07-2008, 21:17
saygıdeğer squall ve aydınus
atatürke olan bağlılığınız ve sözleriniz çok hoş bense burda yalnızım zannediyordum teşekkür ederim
Cemal Şener'den alıntılanan bu yazı ile konunun baglantısını anlayabilmiş degilim. Yazılara getirilen yorumlardaki suçlamalarında düşünsel olarak ne kadar bizi ne derece ileri götürebildigini de kavramış degilim.
Kin ve düşmanlık ekilince düşüncenin ispatlanacagını düşünmüyorum. Olsa olsa baskı yaratacaktır.
İlginç buldugumu söylemek istiyorum.
Özellikle squalın Cemal Şener den alıntıladıgı yazının sonua ekledigi paragraftaki kin ve düşmanlık sözlerinin ona ve sitemizin düşünsel platformuna ne kazandırdıgını merak etmekteyim. Ona belki bir kişisel tatmin ya da haklılık hissi aşılayabiliyordur. Belki kendisi ben bunları ne kadar aşşagıladım da prim ettim ben en büyügüm diyebiliyordur ama ne olur biraz da bu yazıların içerisinde fikir kırıntıları olsun.
Site olarak buna hakkımız vardır diye düşünüyorum.
saygılarımla
galapagos
11-07-2008, 03:10
alıntımıydı o? :(
bende kendi fikirlerinizi görmek isterim ama birde şu var c/p yapılmış olsa bile ekleniyorsa bu ekleyen kişi yazının altına imzasını atmış demektir yazıya bende katılıyorum ama alıntılarıda belirtin lütfen
buarada dilaver yazının sonunda yazarın kendi düşünce-fikir kırıntılarıda var
AKHENATON
11-07-2008, 16:38
Özellikle squalın Cemal Şener den alıntıladıgı yazının sonua ekledigi paragraftaki kin ve düşmanlık sözlerinin ona ve sitemizin düşünsel platformuna ne kazandırdıgını merak etmekteyim.
sayın dilaver ben kin ve düşmanlık göremedim yazıda , siz ne gördünüz alıntılarmısınız.:(
akhenaton
zikrettigim cemal şenerin yazısı degil. Squalın bu yazının sonuna ekledigi son paragraf. Yani galapagos un da belirttigi gibi kendi yorumları ve degerlendirmeleri.
saygılarımla
Öncelikle fikirler fikirlerle tartışılır..dogmalar ve de masallarla değil!!
"Atatürk bi devrimci değildir" gibi cümleler kuran zihniyetle hangi fikirsel tartışmalara girilebilir ki??..bu saçmalıklara anca ahmaklar inanır..sizlerin kaleme aldığı bu önyargılı ve de düşmanca zırvalıklar fikir kırıntısı oluyor öyle mi.??
Sözde eleştiri adı altında Atatürk düşmanlığı yaparak barışa ya da insanlığa bi katkı sağladığınızı falan da sanmayın..bu size sadece daha fazla düşman kazandırır..ağzınızdaki köpükleri silinde öyle tartışalım isterseniz..
Son olarak da uydurma tarih derslerinizide kendinize saklayınız..
oncugenc
14-07-2008, 19:25
an itibariyle sinan aygün tutuksuz yargılanak üzere serbest bırakılmıştır.
3 milyon dolar bence büyük bir para degil, istanbulda bazı semtlerde bir daire parası. Kazanc şeklini tartışabiliriz, ama bunun acıklanması fukara halkın negatif tepkisini almaktan başka işe yaramaz. Camur at izi kalsın.
yucemanitu
18-07-2008, 21:47
Benim eleştirimin Sinan Aygün'le ilgisi var ama Ergenekon'la ilgisi yok. Baştan tekrar edeyim Aygün hakkında ama Ergenekon'a üye olduğuna yönelik ithamlarla ilgisi yok. Geçenlerde gözaltına alınmış olan Aygün masum olabilir, çeteci olduğuna ben de inanmıyorum. Ama art'deki bir programda üstüne bastıra bastıra "insanlar arasında asla ayırım yapmaz" dediler Aygün için. O kadar çok dediler ki hem de... Oysa Aygün kısa bir süre önce kendisinin eşcinsellere ve transeksüellere iş vermeyeceğini söylemişti. Bunun üzerine basın açıklaması yapan bazı eşcinseller Aygün'ün bu tavrıyla (iş vermeyerek) eşcinselleri fuhuşa ittiğini söyleyip kınadılar. Ben de sormak istiyorum bu nasıl ayırım yapmamak? Kimi İslamcılar bile Allah onları da öyle yaratmış derken Aygün'ün bu yaptığı ne? İnsanlar "neden gözlerin âmâ, neden kulağın duymuyor, neden ayağın aksıyor, neden spastik engellisin" diye cezalandırılamıyorsa neden eşcinselsin diye de cezalandırılamaz.
yalan atma saadet zinciri yalan atma adamı sahteker televizyoncu kadir çelikte canlı yayında seyrettim yalan atma saadet zinciri titan
yalan günah değil ayıptır toplumsal adeletsizliktir!
sevgili titan iftiranların yerli yerinde ve ispatlanır olsun bari insanlar yalanını ortaya çıkaramasın;tavsiyem yalan kurslarına git (beşiktaş ve mecidiyeköyde;hemde yalan atarken göz pupillerin bile küçülmüyor yani;yalan makinasından bile geçebiliyorsun!
yucemanitu
28-07-2008, 01:44
yalan atma saadet zinciri yalan atma adamı sahteker televizyoncu kadir çelikte canlı yayında seyrettim yalan atma saadet zinciri titan
yalan günah değil ayıptır toplumsal adeletsizliktir!
sevgili titan iftiranların yerli yerinde ve ispatlanır olsun bari insanlar yalanını ortaya çıkaramasın;tavsiyem yalan kurslarına git (beşiktaş ve mecidiyeköyde;hemde yalan atarken göz pupillerin bile küçülmüyor yani;yalan makinasından bile geçebiliyorsun!
NTV haberi izledim ve bu basın açıklaması yapıldı.Ben de bunu eleştirdim. Adamı sevebilirsin ama eleştiri hakkımız var. Anahaberde çıkan bir şey için yalan atma da ne demek? Seviyeyi düşürüp terbiyesizleşme. Saadet zinciri senin gibi desteksiz atanlara yakışır bir sıfattır. Kursları bildiğine göre sen gitmişsin herhalde:D
yucemanitu
28-07-2008, 02:42
Zaten senin normal bir insan olup olmadığın "şu üyeden nefret ediyorum" bu üyeden nefret ediyorum" yazılı mesajlarından belli. Bir insana "iftiracı" demeden önce söylediği doğru mu bakılır ama bunu yapmak için az da olsa beyin ve haysiyet lazım. Şimdi şu linke tıkla da sahtekar kimmiş görelim.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=170720&Categoryid=1
sevgili sadet zinciri hala anlmıyorsun adam iş verdiği ve iş olanağı sağladığı gaylerin listesini verdi hatta bu trv ler ve gayler programa tel la katılıp teşekkür ettiler diyorum sen hala ntv de çıkan haberleri anlatıyorsun bana!
yada ikimiz farklı sinan aygünden bahsediyoruz:)
olamazmı?
son olarak bırak insanlar seviyorum yada sevmiyorum demeyi öğrensinler başımıza hersey diyemedikleriimiz yüzünden gelmiyormu zaten?
senden son ricam ise banazlık efendi adama herkezi seven humanist bir kişiliğe hiç ama hiç yakışmaz!
senin hitaplarınla : arkadaşın haysiyetsiz,seviyesiz,terbiyesiz ve son olarak iftiracı kaancan;) dan sevgiler
...................?
galapagos
28-07-2008, 18:38
sinan aygünü karalamak için homoseksüelleri yanınıza çekmeyemi çalışıyorsunuz anlayamadım?
o gay ları istemiyorsa istemez nevar bunda bende işyerimde açıkçası istemezdim kendi kişiliği olmayan bir insanın kime faydası dokunurki?
bunu ayrımcılık yada dini yönden günah diye söylemiyorum sadece cinsel kimliğini değiştiren birisi bunlarada hazırlıklı olmalıdır diyorum homo olmanın bir bedeli var bunu bilerek cinsiyet değiştiriyor sonuçlarınada katlansın aynen eroinman gibi