PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden geri kaldık!!!

zeitgeist
08-07-2008, 18:01
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane 'cami yaptırma derneği' var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 2.7 katrilyon...
_ (Alıntıdır)______________

bu sebeplerle kültür ve sanatta geri kaldık...sanayide geri kaldık....sağlık hizmetleri ve altyapılarda geri kaldık...
çok şükür dinimiz ilerde...ah o da olmasa zaten

galapagos
08-07-2008, 20:03
dahada sinir oluyorum böyle durumları gördükçe dinden iyice soğuyorum nedir bu yahu nedir yani
lanet olsun ne desem ağlasammı?

kandahar
08-07-2008, 20:40
Bence din görevlisi sayısı normal. Cami sayısı da normalle yetersiz arasında. Normal olmayan doktor ve öğretmen sayısı, hastahane ve okul sayısı. Aslında 900 kişiye bir doktor ve sağlık ocağı ve hastahane de şartlar zorlanırsa yeterli olabilir, ancak sağlık sistemi çok düzensiz olduğundan yetmiyor. Doktorlar yetersiz, öğretmenler yetersiz, imamlar da yetersiz. Üstüne sistem de kötü. Demek ki böyle cami çok demek sorunu çok basite indirgemek ve analiz edememek oluyor.

pante
08-07-2008, 21:05
Geri kalmışlığın nedeni ne İslamdır ne Diyanet.
Ne cami sayısı ne de imam-müezzin sayısı.

Ama imam-müezzin deyince bir not düşelim.
İslam'da para karşılığı namaz kılmak, para karşılığı ezan okumak günah ve yasaktır.
Ne Muhammed'in döneminde ne de halifelik döneminde örneği yoktur.
Ama zamanla kitabına uydurmuşlar. Çağımızın toplum hayatında zaruriymiş.
Diğer konulara gelindiğinde çağ-mağ denmiyor, 1400 yıl öncesi kurallar dayatılıyor.
Laik, demokratik hukuk devletinden maaş alan imamlar, camilerde laikliğin, demokrasinin aleyhinde propaganda yapıyorlar.
Paraya gelince zaruri, laikliğe gelince İslam'a aykırı.
Sizi gidi Allah ile aldatanlar sizi. :)

kandahar
08-07-2008, 21:25
Meseleye laik açıdan yaklaşıyorsanız diyaneti savunmanız gerekir çünkü imamlık gerçekten İslam kurallarına göre olursa her cemaatin dini en iyi bileni imam olurdu, genelde bu en iyi bilenler de zırcahil olacaklarına göre ortalığı hurafe götürürdü. İstisnasız her ilçede tarikat yapılanmaları olacağı da çabası. Yoksa bana kalırsa imam cemaatten birisi olsun fakat özellikle doğuda ve taşrada yobazlık iyice azar. Onun için bence laiğim deyip de diyanet karşıtı fikir beyan edenler üç kere düşünsünler.

zeitgeist
09-07-2008, 02:01
kandahar:meseleye laik açıdan değil toplumsal açıdan yaklaşıyorum...

pante:geri kalmışlığın en önemli sebebi islamiyet.bu insanlar ve bu paralar bilime yönelse durum daha iyi olmazmıydı...

son olarak etik açıdan bakalım...2.7milyar ytl diyanet işlerine ayrılan para.
kişi başı 390ytl gibi bir miktar ve bu para bizden kesilen vergiler...senin imamının maaşı neden benim cebimden çıksın...
iddanızda haklıysanız,islamiyet hak dinse eğer sizlere 390ytl yi helal etmesem??böyle bir hakkım yokmu dersiniz?

galapagos
09-07-2008, 23:34
güzel yorum zeitgeist.

burada benim evin etrafında tam 4 tane cami var merkaz ben olarak hepsine aşağı yukarı aynı mesafedeyim ne gerek var?
okumayı evde yapamazsın yada sağlığna kavuşamazsın
ama bizde tersine bastır camii yi pompala imamı müezzini böylece onlarda senin adamın olsunlar ( akp için diyorum ) ama arada taklamakan gibi adamlarda çıkıyor bu iyi bir gelişme uyanma var sevgili kandahar sende gör bunları

amenofis
10-07-2008, 15:13
bnce sebep su dın ınsanlara bır mesaj verır....ve bırde bılıncaltı verıdıg mesajlar vardır....

islam sunu verır bılıncaltına dıger dınlerden cok baskın bır sekılde..

bu dunya gecıcı bır yer asıl olan ahıret...

ve bıseylerı basaramamıs olanlar yada tembel yaradılıslı olanlar derlerk..

madem bursaı gecım yerı o halde burada macı ıdare edeyım 3 rekat namaz gelsın muazzam cennet hayatı...bu bakıs acısı ınancı normal ve mormal otesı olanları cezbeder...ve bu dunya ıcın fazla bısey yapmayı gerektırecek mesajlar yoktur....varsa bıle bılıncaltı algılanmasına yetmez...