PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazılamayanları Yazan Yazar

Aydınus
10-07-2008, 22:37
YAZILAMAYANLARI YAZAN YAZAR

Necip Türk matbuatında yazılamayanları yazan o kadar cesur liberal-şeriatçı yazar ağabeylerim var ki , okudukça onları , bu değerli ağabeylerime öyle bir gıpta eder , kendi kendime öyle bir hayıflanırım ki sormayınız !

Hatta öyle ki , bazen hızımı bile alamaz ''Oğlum Aydınus ; bak senin bazı neoliberal ağabeylerin yazılamayanları nasıl da yazıyor , utan utan , bir de yazar olacaksın '' diye hırsımı kendimden çıkarırım !

İşin şakası bir tarafa ve aslında makalenin sonuna saklamam gereken şu cümleyi baştan kurmak gerekirse ; şu yaşıma geldim , hiç kusuruma bakmasınlar , ben daha Türk medyasında yazarım diye ortalıkta cirit atıp da bu kadar sünepe , bu kadar hükümet yaltakçısı , bu kadar menfaatçi ve çıkarcı , en az çıkarcılıkları oranında kendilerini akıllı sanıp dünya alemi de ahmak zanneden yüzsüz , arsız , utanmaz , 'yarabbi şükür' modunda yazar güruhuna rastlamadım .En azından bu kadar çok ve toplu bir şekilde , sanki ağız birliği etmişcesine ...

Hükümetle ilgili bir skandal mı patladı ; yazılamayanları yazan benim liberal yazar ağabeylerim hemen orada !

Mesela yiğitlerin yiğidi , babalar gibi alıp satan Maliye Bakanı Kemal Abi'min malı götürdüğü mü ortaya çıktı ; yazılamayanları yazan bizim liberal-şeriatçılar ossaat mevzide !

Ya da ne bileyim , bu hükümet verdiği sözleri tutmazmış ; kaleminden kan damlayan büyük liberal ağabeylerim anında olay yerindeler !

Bu hükümet bir taraftan bal tutup parmağını yalarken , diğer taraftan da milleti , çoktan yılan hikayesine dönüşmüş , içi boş türban , laiklik , vırt -zırt hikayeleriyle uyuturmuş ; evet doğru bildiniz , benim canım liberal-şeriatçılarım anında göreve hazır ve de nazır .

Kaçar mı abisi , özellikle bu konular bizim liberal-şeriatçıların uzmanlık alanına giriyor , yaa ...

Değerli AK Parti büyüklerim 5000 PKKlıyı bir çırpıda resmen affetmiş , bu yüzden de terör iyice azmış ; yandın ki ne yandın benim değerli büyüğüm koca Tayyip , yazılamayanları yazan neoliboş ağabeylerimden çekeceğin var çekeceğin !..

Mesela başbakanımız , İmam -Hatip diplomalı değerli büyüğüm Tayyip Bey vatandaşa fırça mı çekti , çam mı devirdi , sap ithal edeceğim derken saman mı ihraç etti ; yazılamayanları yazan bizim değerli büyük liberal gazetecilerimiz derhal yaylım ateşte !

Yine mesela Atatürk'ten sonra ikinci büyük devlet adamımız , değerli büyüğüm Tayyip Bey muhalefete mi höykürdü ; yazılamayanları yazan bizim liberal yazarlar derhal vazife başında !

Mesela bu ülkede 20 milyon insan yoksullukla boğuşurmuş , 10 milyonu da açlık sınırında yaşarmış ; yazılamayanları yazan necip Türk matbuatındaki değerli büyük liberal ağabeylerimin elinden sadece kaçanla göçen kurtulur !
Türkiye'nin borcu üçe mi katlanmış ; yazılamayanları yazan Aslan Yürekli Rişar'dan bile daha cesur liberal-şeriatçı ağabeylerim adamın anasından emdiği sütü burnundan getirirler alimallah , milleti Arjantililer gibi sokaklara dökerler sokaklara !..

Ülkemiz Türkiye özellikle bu hükümet döneminde artık iyice bağımsız iç ve dış politikadan vazgeçmiş , resmen Amerika'nın kulu , AB'nin de şamar oğlanına dönüştürülmüş ; yazılamayanları yazan benim değerli liberal yazar ağabeylerim bunu bu hükümetin yanına mı koyar zannedersiniz bre gafiller !

Daha neler neler de , hangi birisini yazacaksınız .

İyi ki bu ülkede yazılamayanları yazan liberal ağabeylerim var ; sizi sevmeyen ölsün , çatlayın da patlayın işte münafıklar !

Yukarıdaki satırlarıma bakıp da , olur a ironinin de ne olduğunu bilmeyen bazıları , yazılamayanları yazan değerli büyük liberal gazeteci ağabeylerimizin hükümeti eleştirmek için derhal mevzi aldıklarını kasdettiğimi felan zannedebilirler .

Yanıldınız ; nutku tutulmuş gibi asla yazamayan ve yazmaları da zaten beklenmeyen bu değerli büyük gazeteci liberal yazar ağabeylerimiz , hükümeti veya Tayyip Erdoğan'ı eleştirmek için değil , tam tersi onu ve hükümeti eleştirenlere karşı mevzileniyorlar .

Mesela Emin Çölaşan , Bekir Çoşkun , Tufan Türenç , Özdemir İnce gibi veya ne bileyim , koca Türk medyasında bunun gibi üç - beş tane hükümeti eleştiren yazar kaldı ; kasdettiğim işte , yazılamayanları yazan bu değerli büyük liberal , hemin de neoliberal yazar ağabeylerim derhal onlara karşı mevzileniyorlar .

Çünkü onlar yazılamayanları yazan liberal gazetecilerdir !

Necip Türk matbuatında iyi ki böyle değerli liberal ağabeylerim var , yoksa adı gibi apak olan partimiz AKP bir daha böylesi dikensiz gül bahçesini nerede bulacaktı , değil mi !

Gazeteci mi yoksa iş takipçisi mi olduğu belirsiz liberal Mehmet Barlas'tan ne çıkmış ki , yazılamayanları yazacağını iddia eden , hitini sevdiğimin sureti hakçısı falan bilmem nemne sitesinin komik liberalinden ne çıksın ?

Ağzından bal mı yoksa b.. mu aktığı belirsiz , sürekli insanına ve ülkesine hakaret etmeyi bir meziyet zanneden liberal Ardıç kuşundan ne çıkmış ki , enginlerde gezinip duran ve ayakları bir türlü yere ulaşmayan Brüksel pasaportlu AB manyağı liberal kütüphane enteli Hadi'den ne çıksın ?

Her devrin adamlığıyla meşhur , ıkına ıkına ve de sıkıla sıkıla bir yerlerinden nihayet yiril yiril Pentagon bildirisi çıkarabilen Çandarlı Halil Paşa'nın bilmem kaçıncı göbekten liberal torunundan ne çıkmış ki , zamanımızın ABD ve AB Malkoçoğulları liberal Cüneyt'inden ne çıksın ?

Çıplak ayaklarındaki tırnakları ojeyle boyayıp mecliste boy gösteren ABD vatandaşı provakatör Merve Kavakçı'yı meclise sokan 28 Şubat Ordinaryüs profesörü ve de eli tefli pek bir liberal - demokrat Nazlı Bacı'mdan ne çıkmış ki , aldığı soyada kurban olasıca şeriatçı çanakçısı liberal Gülay Bacı'mdan ne çıksın ?

Heleki AB AB diye bir yerlerini paramparça eden TRT eski dolandırıcısı , entellektüel keçi sakalını sevdiğimin sözde liberal yüzsüzünden ne çıkmış ki , Liberalizmi şeriatçı çanakçılığına dönderen diğerlerinden ne çıksın ?

Delinin bilmem neyini bellediği gibi ''Kosmos Kosmos ...'' deyip duran komünist tekne kalıntısı Çetin'den bu zamana kadar ne çıkmış ki , nam-ı diğer Kel Ahmet'le , kıl Mehmet adlı liberal veletlerinden ( çocuklarından ) ne çıksın ?

Bakın , dikkat ederseniz velet diyorum . Velet , çocuk demektir . Biz , onun gibi anlı şanlı bir yazar değiliz ki , milletin tamamına ve sadece Türklere yönelik olarak ''Etrak-ı bi-idrakler '' ( Anlayışı kıt Türkler ) diye ağız dolusu sövelim .

Turgut Özal döneminde yetişip palazlanan ve medyanın en önemli yerlerinde yazarlık yapan bu sözde liberallerden , bana sorarsanız sadece ve sadece iyi liberal-şeriatçı çıkar , siz de bunlardan hükümete daha çok muhalefet beklersiniz , çoooook .

Neyse , gelin benim değerli kardeşlerim ; sizlerle türban mevzusunu konuşalım , laikliğin tanımını yeniden yapalım ; laikçilerin , ulusalcıların , milliyetçilerin , Atatürkçülerin anasını satalım , maksat fikir mastürbasyonu olsun !

Hem fikir mastürbasyonu olsun , hem de değerli devlet büyüğüm Tayyip Erdoğan hükümetinin resmi yayın organı Yeni Şafak'ına , pardon Pravda'sına da ayrıca iyi tarafından yağcılık olsun ; zira onlar hükümette , eh zaman da bu zaman , müsaadenizle cebimiz de biraz parayla dolsun !

Bu arada hazır yeri gelmişken İskilipli Atıf Hoca'nın niye asıldığını deşelim ; hem eşelim , hemin de iyice bir deşelim , malum horoz ölürmüş de gözü çöplükte kalırmış , eşelim de eşelim , değil mi benim her bir yeri apak değerli ak kardeşim !

Senin zaten soyadın ak , partin ak , okuduğun yazar ak , Dilipak !..

Hayrını gör !

Rica ederim , gözünüz hiç çöplükte kalmasın , sizin o gül hatırınız için Cumhuriyet Dönemi'nde asılanlara iade-i itibar bile veririz , yazılamayanları yazan benim canım liberal-şeriatçı kardeşlerim .

Hükümet de pinpon topu , tebeşir tozu , tahta talaşı üzerinden enflasyon hesabı yapsın , Kemal Abi'm kaçak villa diksin , oooh !

Dağları tepeleri kelaynağa dönmüş Türkiye'nin üç-beş orman arazisini de haraç mezat satıp devlete kaynak sağlayalım , uyanık millet de hem ümide kapılıp hem de iştaha gelip arazi kazanmak için ağaçları birer birer kessin , bunlardan hiç mi hiç bahsetmeyelim , amaaan bize ne ya !

Ya neden bahsedelim ; 1950'den beri işbaşına gelen laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı Atatürkçülerin ülkeyi nasıl soyup soğana çevirdiği konusunda ifşaatlarda bulunalım , hem de defalarca , kedinin bilmem nesini yara bellediği gibi !

1950 - 1960 , Adnan Menderes : laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı
1960 - 1970 , Süleyman Demirel : laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı
1970 - 1980 , Yine Morrison Demirel : laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı
1980 - 1990 , Turgut Özal : laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı
1990 - 2002 ; Mesut , Tansu , Necmettin Cinnettin , Çoban Sülü : laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı
2002 - 2006 : Değerli devlet büyüğüm Tayyip Erdoğan : Hemin de sapına kadar laikçi , Atatürkçü , solcu , bağımsızlıkçı , o gaddeeer ...

Milletin gözünün içine baka baka herşeyi çarpıtalım , yalan söyleyelim , ne de olsa bizler müslüman adamlarız , yalan söylemek de zaten İslam'ın övdüğü en güzel ahlaklardan değil midir ?!

Allah'ın sopası yok ki !

Dünyanın en pahalı benzini , mazotu bizde satılsın , çiftçinin de o biçim anası ağlasın , dert mi !

Hem o , anasını alıp gidesicelerin gözünü toprak doyursun , haksız mıyım , yazılamayanları yazan benim değerli yazar kardeşlerim .

AB ülkeleri kendi çifçiliklerini geliştirmek için devlet kaynaklarını sonuna kadar kullansın , bizde de IMF öyle emrediyor diye çiftçiyi çitfçilik yaptığına yapacağına bin pişman edelim .

Bir zamanlar hiç olmazsa tahıl yönünden , bir savaş çıksa bile en azından gıda yönünden kimseye muhtaç olmadan kendine yetebilen ülke iken , şimdi en temel gıda maddelerini bile yurt dışından aldığımızı halktan saklayalım .

Kaç yıldır hükümette olmalarına rağmen hala daha IMF'nin diktelerine tek satır bile karşı çıkamamak bu hükümetin en büyük ayıbı iken bu konulara hiç değinmeyelim .

Ama geçmiş koalisyon hükümeti IMF ile anlaşmaya oturdu diye sürekli onların anasının gül hatırını soralım .

Sizlere asla ''Alın da ananızı gidin lan artistler '' demeyeceğim .

Çünkü , sizler bundan sonra yazsanız kaç yazar , yazmasanız kaç yazar .

Aydınus

DİRİLİŞ
22-09-2011, 06:51
Bu yoğun içerikli güzel yazıyı okurken çok çetrefilli yollara açılan düşüncelere gark oldum. Hala da düşünüyor ve kafamda şu soruya doyurucu bir yanıt bulmaya çalışıyorum:

Üst üste üç defa ve her defasında da oyunu artırarak iktidar olan bu ak-pak partinin başarısında, Aydınus kardeşimizin kuşkuya yer bırakmayacak bir kesinlikle deşifre ettiği medya yalakalağının rolü-payı tam olarak nedir?

Sadece TV ve gazetelerle halkı uyutmakla/aldatmakla olacak şey değil gibi görünüyor bu bana. Bana öyle geliyor ki; tüm medya ve yazarlar hatta TV'ler dahi PAK parti karşıtı olsaydılar bile bu Recep yine bir yolunu bulup iktidar olurdu. Çünkü adam damara nereden gireceğini çok iyi biliyor. Hatta denebilir ki kendisi bu konuda gelmiş geçmiş en büyük uzman; eşi benzeri görülmemiş bir yetenektir. On yıllarla ölçülen siyasi arkaplanının çok sağlam olması da ayrı bir avantaj elbette.

Sulu dereye götürüp susuz getirmekte onun eline kimse su dökemez.
Üstelik, bu başarısını kalemşörleri aracılığıyla açıkça ifşa ederek.

Ne diyor Enginar'ımız: Anlayışı kıt Türkler!

Haksız diyebilir miyiz?

turko
22-09-2011, 10:24
çokta yazılmayan , düşünülmeyen şeyler değil bunlar

DİRİLİŞ
22-09-2011, 10:31
çokta yazılmayan , düşünülmeyen şeyler değil bunlar

Evet.

Elbette.

Ama sadece Silivri'de!