PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedir savaşı videosu ile ilgili yazıların tamamı


timsah
12-07-2008, 01:07
BEDİR SAVAŞI GERÇEKLERİ

Müslümanlar ile Mekke müşrikleri arasındaki ilk savaş olan Bedir Savaşının.

Şam' dan dönmekte olan bir Mekke ticaret kervanını yağmalamak isteyen Müslümanların yaklaşık 300 kişilik bir askeri birliğinin saldırısıyla başladığını biliyormuydunuz?

Fakat asıl konumuz bu değil.

Asıl konumuz Allahın, 3000 melekle müslümanlara nasıl yardım ettiğidir.

Allah Hz Muhammed'e Kuran'da, BEDİR savaşında "müminlere" 3000 meleğin yardım ettiğini söylüyor.

Ve dahi saldırıya uğrarlarsa 5000 melekle daha korunacaklarını garantiliyor. Bu meleklerin "işaretli" olduğunu da belirtmeyi ihmal etmiyor!!!

Ali Imran 123 - Andolsun, sizler güçsüz olduğunuz halde Allah, Bedir'de de size yardım etmişti. Öyle ise, Allah'tan sakının ki O'na şükretmiş olasınız.

Ali Imran 124 - O zaman sen, müminlere şöyle diyordun: Indirilen 3000 melekle Rabbinizin sizi takviye etmesi, sizin için yeterli değil midir?

Enfal 9 - Siz Rabbinizden yardım istiyordunuz, O da: "Ben size birbiri ardinca bin melek ile yardim edeceğim," diye duanızı kabul buyurmuştu.

ŞİMDİ HESAPLAYALIM

Bedir şavaşında toplam 313 Müslüman asker ve 3000 savaşçı Melek savaşa giriyor.

Ebu Süfyan ordusu toplam 950 Kafir.

İlginçtir ki, savaşan birliklerde aynı ailenin fertleri de vardır:

Bir tarafta Ebu Bekir diğer tarafta Kureyş saflarında yer alan oğlu Abdurrahman; bir tarafta Kureyş birliği komutanı, Utbe b. Rabia, karşısında oğlu Huzeyfe bulunuyordu,

Hz Muhammed'in amcası Abbas ile (kızı Zeyneb'in eşi ve Muhammed'in damadı) Ebu'l As, Kureyş birliklerinin arasındaydı.

Bir tarafta Allah'ın kılıcı Ali varken diğer tarafta onun kardeşi Akîl vardı.

Melekler ile insanlar arasında, çok çetin geçen bu savaşta.

Ebu Sufyan ordusun'dan toplam 70 Kafir, Müslümanlar'dan ise 14 Müslüman hayatını keybederken,

Bedir savaşın'da kaç tane Meleğin telef olduğu belirsiz.

3000 Melek + 313 müslüman = 3313 kişi Topu Topuna 70 kişi öldürebiliyorlar.

Bedir savaşından önce inen Enfal. 65 de Allah, bir müminin kaç müşrike bedel olduğunu tahmin etmeye çalışıyor.

Enfal-65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler.

Enfal 65. Ayetin'de 1 müslüman 10 kafir'e bedel diyen Allah, Fikrini değiştirip Enfal-66 da 1'e karşı 2 diyor.

Enfal-66. Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde bin kişi olursa, Allah'ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler.

Yanlış tahminlerde bulunan Allah, 313 müslüman'a, 950 putperest karşı olunca:
yaklaşık 300 kişilik bir güç eksikliğini. 3000 melekle tamamlıyor.

Buda demek oluyorki, 10 melek 1 düşmana bedel.

Savaşta her Kafir'e 3 Melek düştüğü halde Melekler'in neden bu kadar yetersiz kaldıkları böyle anlaşılıyor.

Peki bu takviye gelecek olan, 5000 melek neyin nesi?

Ali İmran 125 Evet, siz sabır gösterir ve Allah'tan sakınırsanız, onlar, hemen şu anda üzerinize gelseler, Rabbiniz, nişanlı beş bin melekle sizi takviye eder.

Yoksa 3000 tane meleğin başına birşey gelebilirir endişesi ile mi 5000 melek takviye olarak vaad ediliyor?

İnsanları duşünmeye sevketmesi gereken bu savaşın, kutsal görülmesi, insanlarımızın din uğruna insanlik'tan ne kadar uzak kalabildiginin bir delilidir.

İnsan eliyle hareket edip Allahın kendi kullarina Savaş açması, Babayı oğula, kardeşi kardeşe düşürmesi, olacak iş değildir.

Son Söz;
DİN ACİZ İNSANLARIN İŞİDİR


Buyrun yazıları düzeltmek isteyen arkadaşlar şimdiden teşekkürler.