Orijinalini görmek için tıklayınız : En Eski Batı Avrupa'lı Dişi
Bilim insanları, Kuzey İspanya’da günümüzden en az 1 milyon yıl öncesinde yaşadığı düşünülen bir insana ait bir ön azı dişi buldular
Haberle ilgili link;http://www.tubitak.gov.tr/home.do?ot=5&rt=12&rid=4284&pid=0&cid=5212&sid=342
Hep kafama takılmıştır.
Bu tür haberler bir bilgi midir? Yoksa Duyuru mu diye.
Mantık kurgusu ile ikna olmaya çalışalaım bakalım oki ne çıkacak.
Sırayla şartlarımı yazayım önce.
1. Bilim adamlarının asla yalan söylemediğine İKNA olacağım. Ya da bu bilim adamını şahsen tanıyarak İKNA olacağım.
2. Karbon testi olduğunu sandığım bu testin ne kadar geçerli olduğuna İKNA olacağım.
3. Karbo testini yapan laboratuarda çalışan herkesin testin ayarları ile oynamadığına İKNA olacağım.
4. Bulunan dişin insana ait olduğuna İKNA olacağım.
5. Biimsel araştarmıyı finanse eden kurum veya kuruluşun amacına İKNA olacağım.
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.
İyi de birader İKNA olduktan sonra sonuca ne gerek var ki?
İKNA adı üstüne kabul demektir. Ancak bir çırpıda aklıma gelerek yazdığım maddelerin her birini kendim yaparsam ve gözlemlersem bana ait bir bilgi olur bu.
Öyleyse biri bana deseki "Yav oki bir diş var 5 milyon yıllık" benim dişe değil söyleyene bakmam lazım.
Hoş bak bak dur. Avillik parayla değilki. Benim gibi aviller için bu bilgi mantık ile çözülmez arkadaş. Bizde nerde o kapasite.
İşte anlamadığımda bu. madem konu İKNA konusu öyleyse İKNA bir tercihtir. Sunulan diğer bütün donlere o tercihi kabul veya ret etmek içindir.
Elin tanımadığım hakkında hiç bişey bilmediğim adamına İKNA olup terciih olarak o bilim adamına inanınca bilim oluyor, Allah'a ikna olup inanınca dümbük.
Sevgili Dilaver hiç zorlamayın lütfen, bilimin halkın emrinde olduğuna beni İKNA edemezsin :)
Sevgili Spartacus, sizde sanırım mantık ile bilimi izah edeceksiniz ki hiç yorulmayın , mantık bir bilimdir, bilim küresel güçlerin emrindedir. Öyleyse mantık küreselleşmenin emrindedir. Küresel kartellerin dürüst olduğuna beni İKNA edemezsiniz.
İyi de Oki, senin mantığına göre nasıl ikna olacağız öyleyse. Körü körüne aklımızın yatmadığı konulara eyvallah deyip, salla başını al maaaşını yapalım senin gibi.
Değil işte aşkadaşım değil.
Mantıktan soyunmadan Allah'a inanamazsın zaten. Mantık ile olmaz. Soyunacaksın aklından ve kabul edeceksin. Hepsi bu. Varsa da var. Yoksa da var diyeceksin.
İyi de Oki ben salakmıyım neden böyle bir şey deyim?
İyi de zaten bilime de İNANIYORSUN ya.
Ben bu salak kafa mantığımla cafer bez durumlarına düştüm. Mantığımızı karga yaptık burnumuz boktan kurtulmadı. Dert üstüne dert. Aklımızda bir şeye kesmiyor; ee illada yol iki, bi şeye inanacaksın. Ya harro ya marro dedim seçtim Allah'ı ohh kebap gibi.
Şimdi işler kesat mı? Hiçç umurumda değil. Ya nasip diyorum.
Kafama tuğla mı düştü! Kaderde varmış diyorum.
Oh be dünya varmış anasını satayım. iki okka sırtımdan yük kalktı sanki.
Bende ne akıl ne de mantık hiç bişey yok. Free yim yani :)
Boşuna mı diyoruz Allah'a güven gerisini merak etme sen..
Madem aslı işin carpediem
Bir boktan anlamayan bu cahil aklımı ben nidem...
De git Oki, bu ne biçim Allah’a inanmak. Pöhhh
Aman ağabeyler “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur” J
Selamlar.
Sevgili Dilaver hiç zorlamayın lütfen, bilimin halkın emrinde olduğuna beni İKNA edemezsin :)
Ben buna ikna degilim ki oki seni ikna edeyim. Bilim sermayenin emrindedir ve de kapitalizmin. Bazan bilimin ne ölçüde bilimsel oldugunu da tartışmak gerekir. Ama bizim bilimimiz yani Marksizm her zaman emekçilerin yanındadır, çünkü onların bilimidir. Bugün bilim de sınıfsal bir karakter arz ediyor. Bilim adamları kapitalizme hizmet ediyor.
Yani her şey ters yüz olmuş durumda. Kapitalizm tüm degerleri metalaştırıyor, bilimi bile. Önemli olan bunu gerçek yerine oturtabilmektir. Yani yadsınanı yadsımaktır.
saygılarımla
Yani yadsınanı yadsımaktır
....
Bu mudur.. Budur abi... :)
Selamlar
Bilimcilerin, genellikle, bir sorun hakkında yeteri kadar olgu keşfetmeyi başarmaları halinde, bu olguların bir şekilde kendilerini dayatıcı ve doğru bir çözüm olarak düzenleyebilecekleri şeklinde safça bir inançları vardır. Ne var ki bilimsel keşif ile yaygın inançlar arasındaki ilişki, tek yönlü bir cadde değildir. Marksistler, bilimcilerin ele aldıkları sorunların, bu sorunları çözmek için giriştikleri yolların ve hatta kabul etme eğiliminde oldukları çözümlerin, içinde yaşayıp çalıştıkları entelektüel, toplumsal ve ekonomik çevreyle koşullandırıldığını iddia ettiklerinde hatalı olmaktan ziyade haklıdırlar.
T. Dobzhansky, Mankind Evolving
Bu alıntı ile birlikte başlıkta çarpıcı bir hatayı da düzeltelim. Bulunan diş bir "insan" a ait olamaz. İnsanın olası
atalarından birine ait olmalı.
spartacus
22-07-2008, 14:01
"Boşuna mı diyoruz Allah'a güven gerisini merak etme sen.. Oki,"
Oki boşver bilimsel konular bizi aşar. Önemli olan bilimin yöntemidir, ahmet almış bir yemiş, mehmet çalmış yemiş bu bizi ilgilendirmemeli... Bize zaman lazım Oki zaman, seni buraya davet edelim, azıcıkda senle konuşalım kralın incilerini
Kral'ın goyneği, peştemali, inci mercan düğmeleri, amaniiin (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=118422#post118422)
Kral'a güven gerisini merak etme sen;) "Hakiki Öznar nakliyat Mola yeri Mikrofonu"
azı dişi buldular.... azgın dişi mi, belki erkekdir ne biliyorlar :-))