PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç bir mutasyon örneği

Ayejj
29-07-2008, 14:17
Çinde görünüşü maymuna benzeyen domuz yavrusu doğdu.

http://img519.imageshack.us/img519/7972/77133430nh6.jpg (http://imageshack.us)
habere ilişkin link; http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=972240&Date=29.07.2008&Kategori=yasam&b=&ver=99

empty_quest
29-07-2008, 23:23
Evrime bak ne hale sokuyor canlıyı.:)

dilaver
29-07-2008, 23:30
peki sizce Allah mı canlıyı bu hale sokuyor ve neden.

saygılarımla

empty_quest
29-07-2008, 23:33
Evrimle dinin ne alakası var ? ben okuldaki fen bilgisi derslerinde Allah diye bir kelime duymadım ama en kral kimyacımız namaz kılıyordu.hadi varsayalım her şey evrim.bir noktaya kadar.ondan sonrası ne peki.kendiliginden mi?

dilaver
29-07-2008, 23:37
Evrim canlılıgın açıklanmasıdır, canlı olduktan sonraki süreci açıklar. Sizin dediginiz abiyogenez dir, birbirine karıştırmayalım.

saygılarımla

empty_quest
29-07-2008, 23:39
Evrim canlılıgın açıklanmasıdır, canlı olduktan sonraki süreci açıklar. Sizin dediginiz abiyogenez dir, birbirine karıştırmayalım.

saygılarımla

var olan canlının acıklanması.yok olan canlıyı acıklamaz evrim.var olan canlıdaki mekanizmayı inceler.mekanizmanın nereden geldiginle degil.ki incelese bile bir yere kadar gidecek ondan sonra stop edecek.yanlıs mı ?

dilaver
29-07-2008, 23:40
stop edecek derken neyi kast ediyordunuz.

saygılarımla

empty_quest
29-07-2008, 23:42
ilk olusumdan bahsediyorum.dogrulayabileceginiz tum tezlerde madde kullanımı var.madde kullanılmaksızın bana ilk olusumun nasıl meydana geldigini anlatın.zira madde kullanırsanız o maddelerin okus pokusla meydana geldigini mi anlatıcaksınız ,zira çelişki olacaktır.

dilaver
29-07-2008, 23:49
evrimin ya da bilimin maddenin dışında başka bir şeyle ilgilendigini ilk defa sizden duyuyorum. Maddenin dışında başka bir şey yok ki maddeyi dışlayıp da izahta bulunabilelim.

Çelişki olan bir şey yok burada. E=m*c2

saygılarımla

empty_quest
29-07-2008, 23:51
anlamadım dilaver.insanı olusturan atomlar madde degil mi? var mıydı bunlar da tılsımla birleşsinler.

dilaver
29-07-2008, 23:59
Allah nasıl kendi kendine tesadüfen oluyor ve yaratılmıyorsa bunlar da olabilir. Kaldı ki burada tılsım yok. Çekim kuvveti, eloktro manyetik kuvvet, zayıf ve güçlü kuvvetler var. Yani evrene hükmeden kuvvetler var.

Şimdi Allah kendi kendine olabiliyor ve yaratılamıyorsa demek ki tesadüf kaidesini bozmuştur, onun gibi başka bir şery de olabilie.

Önce burada bir anlaşalım. İkisi öz itibarı ile aynı şeydir. Kaldı ki Allahı açıklayamazsınız ama maddenin ilişki ve tepkimelerini kuvvetleri açıklayabiliyoruz.

Demek ki her şeye bir yaratan gerekmiyor, gerekseydi Allahın da yaratanı olması gerekirdi.

Şayet bu konuda anlaşabilirsek, daha dogrusu siz benim ne dedigimi anlayabilirseniz bundan sonrasına gelebiliriz.

saygılarımla

empty_quest
30-07-2008, 00:04
şimdi burada duuurrr.evren dısına cıkamıyoruz bu biiiirr.ikincisi her şeyi Allahla yorumluyorsanız sizin bir derdiniz var,buna kin ve nefret denir anca.ucuncusu; daha bunu acıklayamıyorken nasıl Allahtan bahsedebiliyorsunuz.Allahı goremiyorsunuz ki.görün ondan sonra konusun.yoksa bu soylemleriniz klasik felsefe yorumundan ibaret.ne cekim kuvveti,oldu bittiye getirdiniz hemencecik olayı.bir negatif kuvvet koyun ve bir de pozitif kuvvet koyun,mesafe rastgele cekim olasalıgı yuzde kactır,ilk once bunu hesaplayın siz.oldu bitti massallah hadi dinden cıkıyorum.hiç akılcı bir yontem degil.

daha iyi bir acıklama bekliyorum.begenmedim acıklamanızı acık soyliyim.

empty_quest
30-07-2008, 00:07
hadi bir soru daha.şimdi enerjinin alayı var,teknoloji ve stabilite.hadi insan yapın bana dilaver.cunku teknoloji var elinizde.

dilaver
30-07-2008, 00:08
Bak çok net yazdım. Bir şey açıklamıyorum, sadece senin nereye getirmek istedigini biliyorum. Allah ile de açıklamıyorum, açıklamam da.

Allahı yaratan var mı yoksa kendi kendine tesadüfen mi olmuştur. Yani yaratıcısız bir şey var olabiliyor mu. Sizin Allah dediginiz bu kadar mütekamil bir varlık yaratıcısız var olabil miş mi. Şayet var olabilmiş ise son derece basit olan quarklar neden bir proton oluşturmak için bir araya gelemesin.

Buna cevabına göre devam ederiz.

empty_quest
30-07-2008, 00:11
Bak çok net yazdım. Bir şey açıklamıyorum, sadece senin nereye getirmek istedigini biliyorum. Allah ile de açıklamıyorum, açıklamam da.

Allahı yaratan var mı yoksa kendi kendine tesadüfen mi olmuştur. Yani yaratıcısız bir şey var olabiliyor mu. Sizin Allah dediginiz bu kadar mütekamil bir varlık yaratıcısız var olabil miş mi. Şayet var olabilmiş ise son derece basit olan quarklar neden bir proton oluşturmak için bir araya gelemesin.

Buna cevabına göre devam ederiz.

dilaver hayatta rastgele diye kural yok,ilk once burada anlasalım.bilim hiç bir şeyi rastgeleyle acıklamaz.ikincisi benim soruma cevap vermedin ki.ben senin soruna cevap vereyim.

hadi vereyim soruna cevap;

matematikte en büyük sayıyı hayal eder misin bana ?

ikinci bir soruyu sordum; insan cok zeki ve teknoloji ve bilime sahip,madem tesadufu buluyorsa insanı da yaratır hani nerde insan.

empty_quest
30-07-2008, 00:14
bir diger sorunda surası; sizin tesadufunuz bizim Allahımız.niye bu kadar takıyorsunuz anlamadım.siz tesadufu gosterin bana bende size Allahı gosterim.yada tesadufen insan yaratın ben size emin ol Allahı gosteririm.

dilaver
30-07-2008, 00:17
güzel kardeşim önce soruma cevap ver ki devam edelim. Soruya soru olmaz. Sen madde tesadüfen bir araya gelebilir mi diye sordun, ben de sana cevaben Allah nasıl tesadüfen bir araya gelip oluşmuşsa madde de olabilir dedim. Allahın yaratıcısı var mı diye sordum. Yok diyeceksin mecburen. Dmek ki yaratıcısız bir şey olabiliyor muş. Bunu aşalım ki ondan sonrasına gelelim. Yok her soruma başka dala atlayarak cevap vermeye çalışacaksan kusura bakma ben senin oyun yaş grubunda degilim.

Ama ciddi olarak paylaşmak istiyorsan bu dialogu ilerletebiliriz. Yoksa ben seninle oyun oynayamam. Önce burayı aşalım, sonra quarka gidelim, protonu yapalım ki insana dogru evrilebilelim. Bak daha big bange gelmedik. Önce bunu çözelim.

empty_quest
30-07-2008, 02:22
:) ileti gondermistim ama site database error hatası verdi gonderemedim.neyse bu soruna cevap verim.ben Allaha tum kalbimle inanıyorum.cunku tesadufcu degilim.Allah birdir ve evrenin yaratıcısıdır.ben buna inanıyorum.senin tesadufun benim Allahım iste...elestireceksen ikisinide elestir.taraflı olma

peki sen evrimin tesadufen canlıları yarattıgına inanıyor musun yoksa ispatlayabilir misin.ispatlayamayacagına gore sende inanıyorsun.o zaman ikimizinkiside inanc.hiç bir şey degismez dilaver.yani al gulum ver gulum.ben seninkisini almıyorum sen benimkisini almıyorsun.stop.

iyi geceler.bak ben sana super soru soruyorum.ilkel cagda tesaduf insan yaratıyorsa.o zaman teknoloji hayli hayli yaratır ama bakıyoruz saman copu bile yok.o zaman dusuneceksin sevgili dilaver.

Birgun karsına Allah cıktıgı zaman.o zaman hesabını veremezsin.neden mi.cok konusuyorsun ama bıdı bıdı.hiç bir sey yok hani nerde yarattıkların diyecek.Ha diyeceksin.öyle bir Allah yok ki.kime hesap sorsun.:):) ben anca gulerim buna.

Son model arabaya gelince.vay be herifler yapmıs ehh ulen be.

yooo ne yapması kimse yapmadı ki onu.araba iste kendiliginden olustu.ben para mara vermem buna.kardesim ne yaratıcısı sacmalamayın.illa yaratıcısı mı olmak zorunda.para vermiyorum.ver arabayı kullanıcam.

he kullanırsın dilaver :) bankada ki paraların sahibi yok.illa sahibi mi olmak zorunda.yok kardesim sahibi mahibi.ben istedigim kadar kredi cekerim.geride ödemem.

he cekersin dilaver.

git cek.ben cekmiyorum.sonucuna katlanırsın.aynı bu minval sizin dusunceniz.hiç bir şey yaratıcılı degil.hersey yaratıcısız. ne kadar komik oluyor dimi bu sozler sevgili dilaver.

ama iş gunese aya gelince.massallah Allah yok.bu ne yaman celiski.

Hadi size bir teklifim var.Bana gunesin sizin yarattıgınızı soyleyin dinden cıkayım.hadi buyrun belgesiyle istiyorum sizden.bekliycem cevabınızı.

Allahın yarattıgını nerden biliyorsunuz diyeceksiniz simdi.kardesim ben ona inanıyorum.senin neyine inanayım.1 kursunluk canın var.neyine guvencem ben senin .Mezara da mı beraber gircez.gel sen aynı yere girelim.ben seni kurtarırım.bu mu yani.kendini kurtar ilk once sen.

iyi geceler.

dilaver
30-07-2008, 02:49
senin tesadufun benim Allahım iste...elestireceksen ikisinide elestir.taraflı olma

Çok güzel demek ki adım adım gidebilecegiz. Demek ki Allah yaratıcısız var olabiliyormuş. Demek ki yaratılmayan bir varlık olabiliyormuş. Bunda anlaştıgımıza sevindim. Zaten bütün püf noktası da bu. Yaratıcısız bir şeyi varolabilecegi. Buna ister Allah de istersen madde. Degişen bir şey de yok. Şimdi bu noktayı kavrayabildiysen ve karıştırmamaya da özen gösterirsen adım adım gidebiliriz.

Birinici kabulümüz ya da şimdiye kadar olan bilgilerimizle elde ettigimiz sonuç yaratıcısı olmayan bir varlıgın var olabilecegi. Kabaca burada hem fikiriz her halde.

Bundan sonrasında yazdıklarını ciddiye almıyorum, senden de ricam iletileri boş ya da luzumsuz şeylerle doldurmaman. Çünkü yazdıklarına gelebilmemiz için 13,7 milyar sene geçmesi gerekecek.

Şimdi senin Allah diye tanımladıgın yaratıcısı olmayan varlıgı bilim enerji diye tanımlıyor ve buradan big bang teorisini formüle ediyor. Ancak biz big bange ya da enerjiye tapınmıyoruz ama sen tapınmak istiyorsun. Elbette bu senin kendi sorunun ama biz bilebildigimiz ve gözlemleyebildigimiz kadarıyla enerji tarafından gönderilen ve de bunu iddia eden bir peygamber bilmiyoruz. İkinci püf noktası dabu. Ama daha buraya çok var.

Yani her şey ilk başta sonsuz biçimde yogunlaşmış bir enerji biçimindeydi. Duragan ve tekil idi.

Haa şimdi 10-43 sn denilem planck duvarının gerisini bilmiyoruz. Bak varsa da bir yaratıcı bunun arkasına saklanmış olabilir, ama bu bizim sorunumuz degil. 10-43 sn den sonrasını ise formüle edebiliyoruz. İster adına yaratılış de istersen de patlama bu olaganüstü enerji boşalması ile madde oluşuyor ve bundan sonrası açıklanabiliyor.

Şİmdi 10-43 ve daha quarklar oluşmadı. Şayet itirazın yok ise bundan sonrasına devam edelim. Ve bundan sonrasında bir yaratıcıya ihtiyacımız var mı yok mu görelim.

Bu arada big bangi sadece yaygın bir teori oldugu için ele alıyorum. Bilim çevreleri bunu kabul ediyor, biz de bunun üzerinden gidiyoruz.

Şimdi buraya kadar olan ve söylenenlere bir itirazın var mı. Ama E=m*c2 formülünü sakın aklından çıkarma. Yoksa senin dedigin gibi insana dogru yol alabiliriz. Ama aceleci olmamakta fayda var.. Lütfen itirazın var ise de bu baglamda kal ki olayı ve konuyu dagıtmayalaım. Daha protonu bulmadık ki arabaya gelelim.

saygılarımla

empty_quest
30-07-2008, 10:52
sevgili dilaver en ustte siyah yazıyla cizdigin kelimeden senin tesadufun benim Allahım kelimesi Allahın yaratıcısız oldugu manası cıkmaz.kaldı ki yazımın hiç bir yerinde boyle bir kelimeden soz etmedim.Benim inancım Allahın sonsuzdan beri var olması.ben buna inanıyorum.peki bilim nedir görselliktir.cıkartır gosterir sana.benim anlatmaya calıstıgım bu.13.7 milyar bekliyemiyorsun ama tesadufe inanıyorsun.bu nasıl bir mantık.yok arkadasım yok.tesaduf diye bir şey yok.buna inanın artık.bak ne guzel soyluyorsun sen yaratılıs de.diyorum zaten.kimse engelleyemez.sende kendiliginden de.bana ne.dersen de.

herşeyin yaratıcısı vardır.bunu illa gözlerinizle görmek zorunda değilsiniz.

iyi eglenceler.

empty_quest
30-07-2008, 16:14
bir de unutmadan sunu soyliyim sana ; eğer Allahın olustugunu yada olusmadıgını biliyorsan sen Allahsın o zaman.dusunsene,cocugun babası sen misin yoksa cocuk mu? nedemek mi bu ?

cocugun dogmasını yada buyutmesini en iyi sen mi bilirsin yoksa cocuk mu,eğer cocuk biliyorsa cocuk babadır zaten. :) bu da bir yorum olsun benden sana.yani demek istedigim yorumların cok saglıksız bana gore.

iyi eglenceler.

dilaver
30-07-2008, 16:42
Sayın empty

Sizinle tartışıp vakit kaybetmenin gereksiz oldugunu düşünüyorum. Benimki sadece bir deneme idi. Bize hiç de yabancısı olmadıgımız birilerini hatırlatıyorsunuz. Neyse tüzüge uydugunuz sürece sorun yok, ancak mesajlarınızın katılımcılara bir şeyler vermesine dikkat edin.

Bu sitede bizim inanç ve düşüncelerine saygı duydugumuz, konuşmaktan zevk aldıgımız, inanan arkadaşlarımız da var. Onlar gibi olmayı deneyin.

saygılarımla

empty_quest
30-07-2008, 16:46
Bize hiç de yabancısı olmadıgımız birilerini hatırlatıyorsunuz.

hımm zekisin :) gördüğünü unutmuyorsun ama bir de göremediklerini unutmasan :) neyse banlarsanızda alışığım zaten.cok durcak değilim.mailime gonderdiginiz e-bultenle aklıma getirdiniz,yoksa unutmustum valla :)