PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizim Güzel Ermenilerimiz

LifeOwneR
03-08-2008, 00:39
Bizim güzel Ermenilerimiz

HRANT Dink'in cenazesindeki "Hepimiz Ermeni'yiz" pankartı ve sloganı bazı çevreler tarafından "hıyanet" olarak görüldü.

Açılan bir pankartla, atılan bir sloganla "Türklüğümüzü kaybediyoruz" vehmine kapılıverdik!..

Bizim Türklüğümüz ne zamandan beri "pamuk ipliğine" bağlı algılanır oldu.

Ve, biz ne zamandan beri "kendimize benzemeyene", "bizden olmayana" karşı hoşgörümüzü kaybettik?

Ne oldu bize?

"Hıyanet" gibi ağır bir sözcüğü kullananların, Türk tiyatrosu deyince gururla adını andığımız Naşid Özcan'a ve çocukları Adile Naşit-Selim Naşit'e bir özür borcu yok mu?

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=2826164

Peki ya "diğerlerine"?

Siyah-beyaz filmlerin "Horoz Nuri'si" Vahi Öz'ü; Türk sinemasının sevimli, iyiliksever tonton amcası Nubar Terziyan'ı; Yeşilçam'ın en sıcak bakan garsonu/hizmetçisi Sami Hazinses'i; bir dönemin jönü Turgut Özatay'ı; güldüren, kantolarıyla herkesi eğlendiren Toto Karaca'yı; bizim hayatımızdan kim çıkarabilir?

Kırkor Cezveciyan yani Kenan Pars'sız Türk sineması düşünülebilir mi?

MÜZİK KARDEŞLİĞİ

Bu topraklarda kardeşlik lafta değildir; kardeşlik notalara dizilmiştir.

"Sen Ağlama", "Haydi Gel Benimle Ol", "Kavaklar" gibi onlarca şarkımızın bestecisi Onno Tunç bizden değil midir şimdi?

Sezen Aksu bizden, Onno Tunç "onlardan" öyle mi?

Şebnem Ferah bizden, Karin Karakaşlı "onlardan"?

Peki Garo Mafyan? O da mı "onlardan"?

Bu topraklara bunu yapmayın lütfen.

Sünnetli Rober Hatemo, neşeli Hayko ve sivri dilli Arto bizim evladımız değil mi?

Silviya N. Bursalıoğlu (Asu Maralman), Mine Koşan bizim bacımız değil mi?

Kıpırdamadan saatlerce duran manken-şair Vahe Kılıçarslan popüler kültürel hayatımızın rengi değil mi?

"Onlarsız" öksüz kalmaz mıyız?..

MHP VE TKP'Lİ ERMENİLER

Geçmişte çok hata yapmadık mı; hani Názım Hikmet vatan hainiydi.

Rahmetli Alparslan Türkeş, MHP kongresinde Názım Hikmet'in şiirini okuyarak büyük ozana hakkını teslim etmedi mi? Kim bugün Alparslan Türkeş'i "hıyanetle" suçlayabilir?

Levon Panos Dabağyan adını duydunuz mu?

İstanbulludur, yazardır. CKMP ve MHP'lidir; 1969 senato seçimlerinde aday olmuştur. Türkeş'in isteğiyle yıllarca Ortadoğu Gazetesi'nde makale yazmıştır.

"Hıyanet" sözcüğünü kullananlar; yıllarca Ermeni diasporasının tepkisini alan, "AB, Türk düşmanı Ermeni yetiştiriyor" diyen Dabağyan'a ayıp etmiyor mu?

Sadece MHP'lisi değil, TKP'li Vartan-Jak İhmalyan kardeşler de bizimdir.

İyisiyle kötüsüyle "onlar" bizimdir; ilk hayali ihracatçımız eski DP Milletvekili Mıgırdiç Şellefyan bile bizimdir!

Bu ağır sözü kullananlar, ASALA terörünü kınamak için 1982'de Taksim'de kendini yakan Ermeni Artin Penik'e özür borçludur...

"Hıyanet" öyle mi?

Tarihimiz, dilimiz yok olmasın diye yıllarca didinen Prof. Pars Tuğlacı'nın yüzüne nasıl bakacağız şimdi?

Yarım asırdır "Kulis" adlı tiyatro dergisini çıkaran 97 yaşındaki tiyatrocu Agop Ayvaz'a bu ağır mı ağır lafı nasıl açıklayacağız?..

Faili meçhul cinayete kurban giden Kirikor Zohrap'tan Mıgırdiç Magrasyon'a uzanan edebiyatçılar Anadolu'yu, bizim hikáyemizi anlatmadılar mı, yazmadılar mı?

Yapmayın, "onlar" biziz; biz ise onlar...

DEMİR YUMRUK

Sevgili çocuklar, arkadaşlar, maçlarda "Ermeni değiliz" diye pankart açıyorsunuz!

Peki, kendi paralarıyla 1912 Stockholm Olimpiyatlarına giden ve ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası turnuvada ilk dalgalandıran Vahram Papazyan ve Mıgırdiç Mıgıryan adını hiç duydunuz mu?

Ya milli olan diğer "bizim" sporcularımız; Harutyan Artan, Zareh Kalpakcıyan, Hagop Yavruyan, Varujan Köseoğlu, Vahriç Melkonyan, Sarkis Güllap'ı kim unutabilir?

"Onlarsız" Türk spor tarihi yazılabilir mi?

"Demir yumruk" Garbis Zakaryan boksta ilk İstiklal Marşı'mızı çaldıran, bayrağımızı göndere çektiren sporcumuzdu.

Zakaryan, aynı zamanda Cemal Kamacı gibi ilk Balkan Şampiyonumuzu yetiştirdi. Garbis Zakaryan ile Cemal Kamacı, birbirlerini "öteki" olarak mı gördü?

MİMARİ GURURUMUZ

Osmanlı mimarlığından -yedi kuşak hizmet vermiş- Balyan Ailesi'ni çıkarabilir miyiz? Bırakalım Balyanlar'ın yaptığı Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi onlarca (Kuleli Askeri Mektebi, Selimiye Kışlası, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Malta Köşkü vb.) övünç duyduğumuz tarihi yapıtı; Bezmiálem Valide Sultan Camii, Ortaköy Camii, Hamidiye Camii, Pertevniyal Valide Sultan Camii gibi İstanbul'un en güzel camilerini yapan Balyan Ailesi değil midir?

Camiler bizim ise her tuğlasında, kirecinde, çimentosunda emeği olan Balyanlar da bizimdir. Aksi düşünülebilir mi?

En güzel cami fotoğraflarını Ara Güler çekmedi mi?

Fotoğraflarını çektiği Picasso'ya, Salvador Dali'ye sorsaydınız keşke; Ara Güler'i kim olarak biliyorlardı?

Ben söyleyeyim, "bizden" biri!..

Peki, Osmanlı'dan Türkiye'ye uzanan fotoğrafçılığımızın kurucuları Kevork ve Viçen "Abdullah Biraderler"i kim bizden saymaz?..

Sadece fotoğraf mı? Resim tarihimizden Manas Ailesi'ni çıkarabilir miyiz?

Batı tarzında ilk Osmanlı tiyatrosunun kurucusu Agop Vartovyan'ı (Güllü Agop); ilk opera topluluğunu kuran, ilk Türk opereti "Arif'in Hilesi"ni besteleyen -Doğu'nun Verdi'si denen- Dikran Çuhacıyan'ı minnetle/övgüyle anmıyor muyuz?

Bugün Devlet Opera Balesi'nin sahnelediği Carmen'in başrol oyuncusu Aylin Ateş'le gurur duymuyor muyuz? Çuhacıyan'dan Aylin Ateş'e uzanan bu tarihsel miras bizim değil midir?

Atatürk'ün dans öğretmeni de Ermeni'ydi

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal, dans öğretmeni Prof. Ardeş Panosyan'ı; diş doktoru Sürenyan'ı "onlardan" mı saydı sanıyorsunuz? Çok yanılırsınız...

Sultan Abdulaziz'in davetlisi olarak İstanbul'a gelen ressam Rus Ermenisi İvan Konstantinoviç Ayvazovski'yi bizden biri olarak bağrımıza basmadık mı?

Misafir Ayvazovski'yi bile bağrına basan Anadolu, kendi evlatlarını "onlar" diye nasıl görür?

Yıldız Porselen Fabrikası'nın ilk baş desinatörü Garabed (Şarll) Atamyan'ın "Bende-i Atam" imzalı porselenler, en değerli hazinelerimiz arasında değil midir?

Ne zaman "onlar" oldu bizim sevdiklerimiz?..

Hz. Muhammed'den, Fatih Sultan Mehmed'den öğrendiğimiz hoşgörüyü ne zaman kaybettik biz?..

Ve biz "hıyanet" gibi ağır sözleri ne kadar kolay telaffuz etmeye başladık...

Soner YALÇIN
"Siz Kimi Kandırıyorsunuz?" Adlı Kitabından.

AKHENATON
03-08-2008, 00:49
soner yalçıl , özenle hazırlamış olduğu yazısında 1-2 inönüde yunan ordusuna katılan ermenileri katmamış yazısına ;

neden ?

yazıdan çıkarmamız gereken ana düşünce Türkiyeyi Türklerin yönetmediğimi olmalı ?

LifeOwneR
03-08-2008, 01:03
yazmış dostum yazmış hepsini yazmış.. Dış güçlerin kontrol ettiği çetelere karşı Mehmetçiğin Nasıl yüzyıllardır Gerilla SAvaşı yaptığını, Bizi Muharebede değil Masa başında nasıl yendiklerini hepsini bir bir yazmış.. kitabını okumanı şiddetle öneririm. Düşüncelerine karşı bile olsan en azından önyargılarından kurtulmanı hızlandırabilir.

saygılar

yucemanitu
03-08-2008, 01:16
Life owner çok güzel bir yazı bize de okuma fırsatı verip böyle güzel bir kitaptan haberdar ettiğin için çok teşekkür ederim. Eline sağlık.

LifeOwneR
03-08-2008, 02:41
Zamanını ayırıp okuduğun için ben teşekkür ederim.

Squall
03-08-2008, 03:15
"Rahmetli Alparslan Türkeş, MHP kongresinde Názım Hikmet'in şiirini okuyarak büyük ozana hakkını teslim etmedi mi? Kim bugün Alparslan Türkeş'i "hıyanetle" suçlayabilir?"

Alparslan türkeşin fettullah ile ilgili övgü dolu sözlerini de kaleme alsaydı belki ozaman bu soysuzun nasıl bi hain olduğuna karar verirdik..

Bora4p
03-08-2008, 03:32
Yukarida saydigin ermeniler Türkiyenin en sevilen kisilerinden, demek ki bizim millet hosgörülüymüs.

Herhalde insanlarimiz ermenilere karsi tepkisi bosuna degil. Bunlar degilmi bütün dünyada Türkiye'ye ve Türklere karsi karalama kampanyasi yapan. Adamlar nisandaki resmi törenlerde Türk bayragini yere serip bize hakaretler yagdirmami? Hosgörüyü böyle davranislar yüzünden kaybettik.

LifeOwneR
03-08-2008, 03:49
Tepkimiz; Hoşgörümüzü kaybetmemize. Tepkimiz Hataları başkalarına mal etmeye alışmamıza . Neden bir gün olsun öz eleştirimizi yapıp eksiklerimizi gidermiyoruz? Kendi insanlarımıza neden zülm ediyoruz? Neden kurunun yanında yaşıda yakıyoruz ? Neden hala "Hepimiz Ermeniyiz" Sözünü Anlamak istemiyoruz ?

Meselelere bu dar çerçeveli pencereden bakmaya devam ederseniz yanılırsınız.

Yalnız iyi günlerimizde değil, kötü günlerimizde de bizden ayrılmayanları nasıl milliyetimizin dışında sayabiliriz. milletimize karşı büyük fedakarlıklar yapmış Türklüğe büyük hizmetler vermiş olan bu insanlara nasıl siz türk değilsiniz diyebiliriz?

saygılar

Bora4p
03-08-2008, 04:01
Kardes haklisin ama o hosgörü günleri gecti artik, gün cenk günü. Dogudaki savasta o kadar sehit verildi ama bu yila kadar hirat olayindaki kadar tepki olmadi. Onun icin millet bizim asker ölürken niye bunlari yapmiyorsunuz diye kizdi.

LifeOwneR
03-08-2008, 04:07
Yukarida saydigin ermeniler Türkiyenin en sevilen kisilerinden, demek ki bizim millet hosgörülüymüs.

Herhalde insanlarimiz ermenilere karsi tepkisi bosuna degil. Bunlar degilmi bütün dünyada Türkiye'ye ve Türklere karsi karalama kampanyasi yapan. Adamlar nisandaki resmi törenlerde Türk bayragini yere serip bize hakaretler yagdirmami? Hosgörüyü böyle davranislar yüzünden kaybettik.

yukarda sayılan kişilerden kimleri tanıdığını tahmin edeyim: Adile Naşit ,Sami Hazinses Arto, Hayko, Rober hatemo. Bu kişileri biliyor seviyorsun. Peki ya bilmediklerin?

LifeOwneR
03-08-2008, 04:10
Kardes haklisin ama o hosgörü günleri gecti artik, gün cenk günü.

Hiçbir şey geçmedi dostum. Kulağımıza geçtiğini fısıldıyorlar sadece..

Bora4p
03-08-2008, 04:33
Hayir kimse fisildamiyor ben herseyi görüyorum isitiyorum. Arada cok derin cukurlar var aynen kürtlerle oldugu gibi. Komsu olarak evet dost olarak imkansiz. Türklerin yüzyillarca yönettigi topraklar o topraklarin yerlileri dinleri ve kimliklerini Türklerin "hosgörüsü" sayesinde koruyabilmisler. Tabiiki her isgalde oldugu gibi ufak tefek seyler olmus ama digerlerinin gectigi yerde ot bitmiyor ama dünyaya baksan en barbar biziz. Kimin sayesinde bu ermeniler, kürtler ve rumllarin sayesinde.
Kibris hareketinden önce Türklerin öldürüldügünü konusan varmi? Ama bütün 3 yasindaki cocuklari dahi bizim askerin adanin kuzeyini "isgal" ettigini biliyor.
Tabiatima sigmadigi halde Türkiyedeki bu topluluklarin ortadan "kaldirilmasina" hayir demem artik. Cünkü biktim bunlarin yakarip durmasindan. Türkiyenin batisinin emegi doguya gidiyor hala yaranamiyoruz. Ermeniler demilmiydi Türk köylerini saldirip katliam yapan. Ama biz bunlardan cetin cikinca kanciklik yapip aglayip dururlar. Canlari cehenneme hepsinin. Biktim bunlardan, bunlar temizlensinde ülkemizin gercek sorunlarina Türk milletinin ekonomik, saglik ve egitim gibi sorunlarina cözüm bulunsun.

Bora4p
03-08-2008, 04:36
Eger Türkiyede yasamak istiyorlarsa Türk gibi yasasinlar. Sevgili Adile Nasit ve ötekilerinin yaptigi gibi. Bende ermenistanda yasasaydim ermeni gibi yasardim.

LifeOwneR
03-08-2008, 04:43
Bu Faşist söylemlerinizle sadece kendi insani erdemlerinizin olmadığını bir kez daha kanıtlıyorsunuz. Sen Türk gibi mi yaşıyorsun? Türk Gibi yaşamak Neymiş Açıklada bizde öyle yaşayalım....

Bora4p
03-08-2008, 04:55
Ne demek istedigimi anladin, bosuna yorma beni. O ülkenin vatandasi gibi o ülkeyi seven bir olarak demek istedim. Yani ülke disina cikinca hemen o ülkeyi kötülemiyeceksin.

yucemanitu
03-08-2008, 14:52
Eskiden yıllar önce tam bir Kürt düşmanı idim ta ki birgün 90'ların sonunda Newroz'da polis beni yolun ortasında durdurup didik arayıp yol ortasında sorguya çekip kimliğimi cüzdanımı geri verene kadar bana ne iş yaptığımı, niye dışarda olduğumu, nereye gittiğimi gibi akıl almaz sorular sordular. Bir arkadaşın Diyarbakırlı ağabeyini de polisin götürüp hiçbir şeye karışmayan insanları armut toplar gibi toplayıp dövdüğünü öğrendim. Benim doğum yerim kimlikte Urfa Diyarbakır Mardin değil Adana. Kürt değil Türk oluşum o gün beni dayaktan kurtardı.
Eğer azınlıkların bazı yaptıklarından şikayetçi isek bir de dönüp kendimize bakalım. Osmanlı İmparatorluğu'nun 1913 olaylarından sonra katliam ve yağmalara engel olmadıkları gerekçesiyle 2 kaymakamını yargılayıp astığını cümle alem biliyor. Bu yılın 15 Haziran'ında Almanya'dan gelen bir Kürt kadının 7 yaşındaki "Welat" adlı çocuğu "w" harfi Türkiye'de yasak gerekçesiyle geri gönderildi. Adı w ile başlayan Amerikalılar Almanlar da içeri alınmıyor mu ne? Almanya'da Türkçe isim hiç yasak olmadı konuşmak da öyle ama Tayyip çıkıp da Almanyayı asimilasyonla itham etti. Hatta "Almanyada Türkçe eğitim veren üniversite olabilmeli." dedi. Hiç kimse durduk yere birini ya da bir şeyi kötülemez. Ortadan kaldırmak yerine onları kazanmayı en azından denesek hiç fena olmaz. İmha etmek istersen onlar da gel imha et demez karşı çıkar ve direnir. Hrant Dink'in nasıl Fırat adını aldığını da biraz araştıralım ben burada yazmıyorum isteyen kendi bulsun bu çok daha etkili olur. Selam saygı ve sevgilerim ile. Hala ümidim var.

Bora4p
03-08-2008, 17:47
Eskiden yıllar önce tam bir Kürt düşmanı idim ta ki birgün 90'ların sonunda Newroz'da polis beni yolun ortasında durdurup didik arayıp yol ortasında sorguya çekip kimliğimi cüzdanımı geri verene kadar bana ne iş yaptığımı, niye dışarda olduğumu, nereye gittiğimi gibi akıl almaz sorular sordular. Bir arkadaşın Diyarbakırlı ağabeyini de polisin götürüp hiçbir şeye karışmayan insanları armut toplar gibi toplayıp dövdüğünü öğrendim. Benim doğum yerim kimlikte Urfa Diyarbakır Mardin değil Adana. Kürt değil Türk oluşum o gün beni dayaktan kurtardı.
Eğer azınlıkların bazı yaptıklarından şikayetçi isek bir de dönüp kendimize bakalım. Osmanlı İmparatorluğu'nun 1913 olaylarından sonra katliam ve yağmalara engel olmadıkları gerekçesiyle 2 kaymakamını yargılayıp astığını cümle alem biliyor. Bu yılın 15 Haziran'ında Almanya'dan gelen bir Kürt kadının 7 yaşındaki "Welat" adlı çocuğu "w" harfi Türkiye'de yasak gerekçesiyle geri gönderildi. Adı w ile başlayan Amerikalılar Almanlar da içeri alınmıyor mu ne? Almanya'da Türkçe isim hiç yasak olmadı konuşmak da öyle ama Tayyip çıkıp da Almanyayı asimilasyonla itham etti. Hatta "Almanyada Türkçe eğitim veren üniversite olabilmeli." dedi. Hiç kimse durduk yere birini ya da bir şeyi kötülemez. Ortadan kaldırmak yerine onları kazanmayı en azından denesek hiç fena olmaz. İmha etmek istersen onlar da gel imha et demez karşı çıkar ve direnir. Hrant Dink'in nasıl Fırat adını aldığını da biraz araştıralım ben burada yazmıyorum isteyen kendi bulsun bu çok daha etkili olur. Selam saygı ve sevgilerim ile. Hala ümidim var.
Demek bu fikre göre 1 mayis ta durduk yerde cop yiyen, asiri siddete maruz kalanlarin toplanip bir örgüt kurmalari. Örgütü uyusturucu satisiyla, batili devletlerin yardimiyla finans saglamalari, okullara, cöp kutularina, yollara, pazar yerlerine bombalar yerlestirmeleri gerek.
Bu arada "Allah":) kimseyi Türk polisinin eline düsürmesin.

LifeOwneR
04-08-2008, 00:10
Terör örgütünün ırkı olmaz bunu unutma Bora! artı olarak JİTEM subaylarının pkk ile nasıl uyuşturucu pazarladıklarını da bir araştır istersen..

AKHENATON
04-08-2008, 00:15
Terör örgütünün ırkı olmaz bunu unutma Bora! artı olarak JİTEM subaylarının pkk ile nasıl uyuşturucu pazarladıklarını da bir araştır istersen..

sen heralde bu pazarlıklarda ticaretin içindeydin, torbadan çekip salladığını göre var bir bildiğin.

LifeOwneR
04-08-2008, 00:55
Kaynak : Binbaşı Erseverin İtirafları/Soner Yalçın

O kadar boş konuşuyorsun ki akhenaton baş ağrısı yaptın. İstediğin kadar köpür. Sana kızmayacağım. Beni çekmek istediğin nokta belli. Ben de saf gibi sana kaynak gösteriyorum. Git bir yerlerde profil filan oluştur. Düşünmekten aciz olan beynini daha fazla yorma buralarda. Yada kumdan kale yap eğlen işte bir yerlerde.

yucemanitu
04-08-2008, 01:22
Bora kardeşim ben örgüt kuranları savunmadım savunmuyorum. Bombacılar için ise hiçbir şey demiyorum ne yaptıkları ortada. Yazının neresinde bomba ya da terör savunuluyor? Yazıda sadece insanların ırkına göre değerlendirilmesine karşı çıkış var. Buyur belgeler bilgiler ortada daha 1,5 ay önce Wilhelm'in girdiği yere Welat giremedi. Karşı çıkıyorsan "Bu fikre göre terör doğru" demek yerine daha iyisini yaz ben de azınlıkların ortadan "kaldırılmasına" ikna olayım. Polisin tutumuyla ilgili olarak sen de ilk cümlenle beni doğrulamışsın.
Akhenaton kardeşim forumda yazan birine senden farklı düşünen birine ne kadar rahat hakaret edebiliyorsun. Adam uyuşturucu ticaretinden bahsediyor sen ona uyuşturucu taciri diyorsun. Biri de gelip sana tenkit ettiğin bazı şeyleri aynen çevirse hoşuna gider mi? Bir üyenin bir başkasına bu kadar rahat hakaret etmesi doğru değil. Klavye başındayız yüz yüze değiliz bu yüzden lütfen istediğiniz her kelimeyi kullanmayın.
Benim hiçbirinizin şahsıyla sorunum yok. Ben fikirlerimi açıklarım ve yemin olsun ki benden farklı düşünüp düzeyli tartışma yapan insan benim için benim gibi düşünüp hakaret edenden daha değerlidir. Gelin tartışalım hakaretsiz şahsi atışmalar olmadan bilgiler belgeler haber bültenlerini konuşarak birbirimize saygı göstererek. Birbirimizi değil fikirleri konuşalım. Aksi takdirde tartışmanın anlamı yok çünkü amaç karşıdakini ikna etmek. Benim ümidim var insanlar bir gün hiçkimsenin ırkını seçmek gibi bir imtiyaza sahip olmadığını anlayacaktır. Herkese sevgiler.

Bora4p
04-08-2008, 02:25
@Titanatlas önce o cocugun babasina sormalari gerekti iltican kabul olmasi icin ne yalanlar attin veya Türkiyede ne naneler yedin ki iltica etmek zorunda kaliyorsun.
Bu arada eskiden Kürt düsmani olman icin önce Türk olmalisin, hic bir Türk newroz diye yazmaz nevruz yazar, kürte düsmanligi oldugundan degil Türkcesi nevruz oldugu icin. Aynen almanyada almanca konusurken ramazan bayrami degilde ramadan dedigimiz gibi ve türkiyede christmas degilde noel dedigimiz gibi!

yucemanitu
04-08-2008, 18:35
Ben Türk'üm zaten, "newroz" yazıyorum çünkü bu bayramı kutlayanlar onu böyle adlandırıyor. Ben bu adın "v" ile mi "w" ile mi doğru yazıldığını bilemem çünkü bu benim için yabancı dilde bir kelime ama doğrusu "nevruz"sa nevruz yazarım hiç sorun değil. Çocuğun babası ne yaparsa yapsın suç ona aittir. Babası bir suç işledi diye 7 yaşındaki çocuğu cezalandıramayız. Böyle bir hukuk hiçbir yerde yok. Benim dediğim şu ki suç işleyen varsa gider cezalandırırsın ama suçu işleyeni cezalandırırsın buna kimse itiraz etmiyor. Ormanları yakanı da bombacıyı da yakalayalım ve cezalandıralım olması gereken de bu. Ama suç işlemeyen 7 yaşındaki bir çocuğu sınır dışı etmek yanlış. Katil de terörist de başka bir şey de cezasını bizzat kendisi çeksin. Doğru olan da bu. Saygılarımla