Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir adanın "doğuşu" böyle görüntülenmiş
Beni kafam yatmadı bu habere. Okyanusun ortasında bir toprak parçası yeryüzüne çıkıyor ve bir ada oluşıyor. Bilim adamları da geliyor yanı başıcığından fotoğraf çekiyor. Deniz çalkanıyor, ne dalga var? Oysa, bir adanın oluşbilmesi için büyük hareketler olması gerekir. Bilim adamları gelmişler de gözlem yapmışlarmış. Saçmalığa bak!
Bunun adına milliyet gazetesinin bilim düşmanlığı denir.
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,533424&id=1&galeriid=4106#galeriStart
ozgur_beyin
03-08-2008, 15:57
SEVGİLİ SERDAR resimlere baktım olay volkanik galiba
SEVGİLİ SERDAR resimlere baktım olay volkanik galiba
Aynen dedigin gibi ama galiba degil gercekten volkanik. Baska yerdede görmüstüm, denizin dibindeki yanardagin uzun zaman sonra yeryüzüne ulasmasi sonucu olusuyor ada. Aynen hotspot'lardan olusan hawaii adalari gibi.
Resimlerin çekilme tarihleri için de birşey yazmamış. Ne kadar aralıklarla mesela? Ama belli ki farklı zamanlar da çekilmiş.
Hiç volkan dibine gitmedim ama? Televizyonlarda gösterdikleri kadarıyla, bir patlama olunca bir adayı, hatta bir şehri boşaltıyorlardı. Şimdi gitmişler adamlar 10 metre öteden fotoğraf çekiyorlar. Bir garip geldi. Gene de bu işlerle yakından ilgim yok, saçma sapan da konuşmayayım.
Aklıma da tusunami geldi. Bu sarsıntı ile o sarsıntının şiddetleri ne kadar birbirine yakın bilmiyorum. Tsunamide dev dalgalar 10 km içeriye girmişti. Ve yine televizyonlar da gösterdiklerine göre(eğer doğru ise) epeyi bir faciaya sebep olmuştu.
Bu haber doğruysa bir adanın oluşumunu, bir insan ömrü gözlemleyebilecek demektir.
Aslında kafam da bir hayli soru var ama neyse.