Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulusal Bölücülük
volkania
07-08-2008, 11:27
ULUSAL BÖLÜCÜLÜK
Sağcılık = Milliyetçilik – Dinine Bağlılık – Tarihine Bağlılık – Devletçilik
Solculuk = Cumhuriyetçilik– Vatanseverlik – Atatürkçülük– Laiklik
Biz neyiz, ya bunlardan biri, ya da ilgisiziz. Vermişler elimize bir kaval sen çal, sende otlan diye yıllarımızı tüketmişiz. Ve aramızdaki basit çizgileri, surlara kalelere dönüştürmüşüz. Yukarıda yazılı değerlerin her biri, bütün Türk halkının yüreğine girmedikçe birlik olamayız.
Olamazsak ne olur;
Biri gelir ben milliyetçiyim, Dinciyim der, böler.
Biri gelir Ben Laik’im, Kemalist’im der, böler.
Biri gelir Ben Dinciyim, Pazarlamacıyım, Satarım, der, böler.
Ulusalcıda bölücü, Dincide, Cumhuriyetçide, Milliyetçide.
Bayrağa, Kuran’a, Atatürk’e, Osmanlı’ya, Cumhuriyetimize ve bugüne kadar bizi biz yapan değerlerimize bağlı olmazsak, dışarıdan bir bela beklememize gerek yok.
Atatürk Milliyetçiydi, Tarihine bağlıydı, devletçiydi, Dinine bağlıydı, Vatanseverdi, Halkçıydı, Laik ve Cumhuriyetçiydi. Ne değildi ; Sağcı ya da solcu değildi.
O zaman o cu, bu cu, hatta Atatürkçü olmak değil, Türk olmak, Atatürk olmak gerek.
Geçmişimizi unutturmaya çalışıyorlar, Geleceğimizi karartmaya çalışıyorlar. Kendimizi yansıtacak bir parti bulamayabiliriz. Ama bu silinip gittiğimiz anlamına gelmiyor. Bir üç beş değiliz. Biz TÜRKİYE’NİN gerçek sahipleriyiz. Kaypak siyasetçiler, koltuk fetişleri, güdümlü politikacılar, bizi yönettiklerini düşünüyorlar. Ama gerçeği herkes biliyor. Köyünde tırmık sallayan teyzemde biliyor. Madende kazı yapan abimde biliyor. Bu böyle gitmez. Bizi cahil gördüler, anlamaz bunlar dediler, suskunluğumuzu başarı saydılar.
Hep beraber, Kahpe teröre şehit düşen kardeşlerimize gözyaşı döküp, hakkını aradığı için üzerine gaz sıkılan işçilere dertlenmeliyiz. Camilerimizi doldurup omuz omuza dualar edip, bize bu ülkede bayrağımız altında yaşama fırsatı veren atalarımıza ve ATATÜRK’ÜMÜZE rahmet okumalıyız. Bağımsız Türkiye için çabalayıp, Osmanlıdan gelen şanlı tarihimizi bilmeliyiz.
Volkan ŞAHİN
Volkan_sahin@hotmail.com
spartacus
07-08-2008, 11:42
Parti mi kuracaksın?
Bu işler duayla olsaydı allahın arabı dünyanın hakimi olurdu..kendimizi kandırmayalım..
AKHENATON
07-08-2008, 13:48
ULUSAL BÖLÜCÜLÜK
Sağcılık = Milliyetçilik – Dinine Bağlılık – Tarihine Bağlılık – Devletçilik
Solculuk = Cumhuriyetçilik– Vatanseverlik – Atatürkçülük– Laiklik
bunlar judeocu dünya düzeni felsefesinde uydurulan doğmalar olup artık çökmüş düşünce yapılarıdır , tarihin tek bir gerçeği vardır , oda ulusların hayatta kalma mücadelesidir.
Milliyetçilikle dinine bağlılık uzaktan yakından alakası olmayan kavramlardır.
Biz neyiz, ya bunlardan biri, ya da ilgisiziz. Vermişler elimize bir kaval sen çal, sende otlan diye yıllarımızı tüketmişiz. Ve aramızdaki basit çizgileri, surlara kalelere dönüştürmüşüz. Yukarıda yazılı değerlerin her biri, bütün Türk halkının yüreğine girmedikçe birlik olamayız.
Türk halkı yoktur ; Türk milleti vardır.Söylemlere dikkat edelim.
Olamazsak ne olur;
Biri gelir ben milliyetçiyim, Dinciyim der, böler.
Biri gelir Ben Laik’im, Kemalist’im der, böler.
Biri gelir Ben Dinciyim, Pazarlamacıyım, Satarım, der, böler.
demokrasi denen maskeyi kullandığımız müddetçe bu kavgalar bitmez.Çözüm maskelerden kurtulmaktır.
Atatürk Milliyetçiydi, Tarihine bağlıydı, devletçiydi, Dinine bağlıydı, Vatanseverdi, Halkçıydı, Laik ve Cumhuriyetçiydi. Ne değildi ; Sağcı ya da solcu değildi.
Bu söylemin tıpkı evrimcilerin ilksel çorbasına dönmüş, anlamsız ve yanlış.:D:D
Hep beraber, Kahpe teröre şehit düşen kardeşlerimize gözyaşı döküp, hakkını aradığı için üzerine gaz sıkılan işçilere dertlenmeliyiz. Camilerimizi doldurup omuz omuza dualar edip, bize bu ülkede bayrağımız altında yaşama fırsatı veren atalarımıza ve ATATÜRK’ÜMÜZE rahmet okumalıyız. Bağımsız Türkiye için çabalayıp, Osmanlıdan gelen şanlı tarihimizi bilmeliyiz.
Volkan ŞAHİN
Volkan_sahin@hotmail.com
bu toprakları camiler veya islam değil Türklük kurtardı , sonsuza kadarda Türklük yaşatacak, arabın dini ise sadece böler,
önce biraz Türk tarihinin osmanlıdan başlamadığını öğrenmelisin , biz osmanlı kırma imparataorluğunun en büyük ve güçlü tebasıyız,
tabi sen Türkmüsün onu bilemem tabi.
oncugenc
07-08-2008, 13:58
harbi ne alaka dua ile mi olacak bu işler.
biri gelsin kafana vurup ekmeğini alsın, sen git camiiye dua et sonra bu hayatta çekiyorum ama bundan sonraki hayatta mutlu olacağım de, bununla avun. din de bir uyutma yoludur. anlayana!
volkania
07-08-2008, 14:31
İnkar etmek kolay yol mu zor yol mu.
Arabın dini dediğiniz 700 yıl boyunca ülkemiz toprakları tarafından temsil edilmiş ve Türklüğe emanet edilmiştir.
Bunu bir distribütörlük gibi düşünün. Pazara yayılmak için en kolay yol bir marka şemsiyesinin altında olmak. Marka İslamiyet. Türk'lük İslamiyetten aldığı rüzgarla en yüksek noktasına gelmiştir. Sonra ne olmuştur onu tartışalım. İslamiyet ne zaman vatikana tabi oldu.
AKHENATON
07-08-2008, 15:05
Arabın dini dediğiniz 700 yıl boyunca ülkemiz toprakları tarafından temsil edilmiş ve Türklüğe emanet edilmiştir.
Bunu bir distribütörlük gibi düşünün. Pazara yayılmak için en kolay yol bir marka şemsiyesinin altında olmak. Marka İslamiyet. Türk'lük İslamiyetten aldığı rüzgarla en yüksek noktasına gelmiştir. Sonra ne olmuştur onu tartışalım. İslamiyet ne zaman vatikana tabi oldu.
Türkler olmasaydı arabın dininin olması mümkün dahi değildi.Türklük islamiyetten aldığı rüzgarla en yüksek mertebeye ulaşmamıştır, tam tersi dünya üzerinde binlerce yıllık Türk damgası islamiyetle bir anda sönmüştür, biraz uydurulan değil gerçek tarihten ve olaylardan bahsetmekte fayda var.
Türk insanının bugün dünya üzerinde geri kalmasının tek sebebi , arabın dini ve osmanlı kırmalarıdır.
spartacus
07-08-2008, 16:50
Yanlış sormuşum. Valkania parti kurmadan muhalefete takılmış, diğer parti kurma partilerince.
Zannım odur ki Volkania daha net ve arı ve biraz daha sert olmalıdır. Çorbadan vazgeçmeli ve agresif olmalıdır.
Ilk basta yakindigini sen yapmissin Volkan, hemen islami savunmaya gecmissin. Marka islamiyet degil Türklük, paylastigimiz deger Türk dili ve ulusu. Gecmisimiz baska milletlere dayanmis olabilir, ama su an hepimiz bu ülkenin vatandasi oldugumuz icin Türkiyede catisi altinda toplanmisiz. Mesela benim soyum bütün Türktür ama kim bilebilir ki soyumun soyunun Türk oldugunu Yunanda, Persde, Iranlida, Kürtde, Türkde olabilir. Dedigin gibi hepimiz Türk ulusu altinda dini normal degerler altinda degerlendirerek (yani isteyen müslüman, isteyen hristiyan, isteyen bilmem ne..) toplanmamiz gerek.
spartacus
07-08-2008, 22:35
Parti derken de yanılmışım, spam mail partisi, demeliymişim.
Volkania sen maillerden mi derledin, yoksa mail yazmaya mı başladın. Yazı sonunda Telefonu eksik bırakmışsın. Çağrı dediğin her türlü iletişimi kullanmalı hatta her şeyi kullanmalı, dininden, ümmetine, milletinden, bizans kırması devleti ve padişahına, teyzesinden, abisine, kötü yönetenlerden kendini iyi yöneten gösterebilme inceliğine, Allah ne verdiyse, hem nalına hem mıhına kadar..... Daha zayıf karnımıza saplanmış nice kelimeler var biliyormusun? Daha bizleri cezbedip öyle gözü kapalı peşinden sürükleyecek ne sloganlar var biliyormusun? Spam mailler bu konuda tam bir cevher yeter ki iletişim bilgilerine telefonda ekleyesin.
schonozatzsche
12-08-2008, 16:46
Geçelim buları. Mustafa Kemali her grup malzeme yapmak istiyor. Mustafa Kemal ulusal kahramandır. Kişiliği tartışılmaz. Eylemlerinden çıkar o...
Tabi onun adını kullanıp faşistlik,dincilik ya da başka despotiklik yapmak isteyenlerse kendilerini kandırırlar.
Tarihin bir işleyişi var. İnsanı yaratan budur....
çakırcalı
12-08-2008, 18:02
Söz konusu olan, tarihin en köklü medeniyetlerine beşiklik etmiş Anadolu toprakları ve hala birbirinden farklı onlarca etnik ve dinsel kimliği bağrında barındıran Türkiye Cumhuriyeti'dir. Platon dahi eğer yaşıyor olsaydı, ünlü idealar dünyasındki Türk, Kürt vb. idealarını yeniden biçimlendirir, herbirinin kanına birer miktar diğerlerinin kanından katmış olurdu.
Bu ülke, duayla, namazla, niyazla yahut "din veya ırk" gibi sığ düşüncelerle kurtarılamaz, ayakta da tutulamaz. Olası en mükemmel toplumsal düzenin sosyalizm olduğuna, ancak bunun kısa vadede bir ütopyadan ileri gitmediğine, dolayısıyla en büyük kazanımımızın Atatürkçü düşünce olduğuna inanan biri olarak ben, ancak Atatürkçü düşünceye ve bilimselliğe sarılarak; başta insan hakları olmak üzere, demokrasi gibi, laiklik gibi, evrensel hukuk kuralları gibi belirlenecek ortak paydalarla toplumsal refaha kavuşulabileceğimize inanıyorum.
Bu ülke, duayla, namazla, niyazla yahut "din veya ırk" gibi sığ düşüncelerle kurtarılamaz, ayakta da tutulamaz. Olası en mükemmel toplumsal düzenin sosyalizm olduğuna, ancak bunun kısa vadede bir ütopyadan ileri gitmediğine, dolayısıyla en büyük kazanımımızın Atatürkçü düşünce olduğuna inanan biri olarak ben, ancak Atatürkçü düşünceye ve bilimselliğe sarılarak; başta insan hakları olmak üzere, demokrasi gibi, laiklik gibi, evrensel hukuk kuralları gibi belirlenecek ortak paydalarla toplumsal refaha kavuşulabileceğimize inanıyorum.
Her kelimesine katılıyorum..