Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafkasyadaki Dehşet
meaculpa
10-08-2008, 00:50
'Osetya'da 1500 kişi öldü'
Güney Osetya’daki Gürcü mevzilerini bombardımana tutan Rus savaş uçakları, bölgenin sınırındaki Gori kentini de bombaladı ve bombalamalarda ölenlerin olduğu bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Gürcü birliklerinin, Güney Osetya’ya düzenlediği saldırıda 1500 kişinin hayatını kaybettiğini söylerken, Rus güçlerinin, Güney Osetya’nın başkenti Tshinvali’den Gürcü askerlerini çıkarttıkları öne sürüldü. Rusya ayrıca, Gürcü birliklerine bombardıman düzenlediği Güney Osetya’da 2 uçaklarının Gürcü askerleri tarafından düşürüldüğünü ve çatışmalarda şimdiye kadar 12 askerlerinin öldüğünü açıkladı.
30 bin kişi evini terk etti
Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey Sobyanin,30 binden fazla insanın Rusya’ya sığınmak üzere Güney Osetya’yı terk ettiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı, Rusya’nın Güney Osetya’ya insani yardımıyla ilgili Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, son 36 saat içinde 30 binden fazla insanın Rusya sınırını geçtiğini belirtti. Sobyanin, insani durumun çok kötü olduğunu kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’daki durumun "insani felaket" olduğunu söyledi. Medvedev, "Bu insani felaketin sorumluları neden oldukları bu durumun sorumluluğunu da taşımak zorunda. Bizim görevimiz bu insani felaketin yol açtığı sonuçları ortadan kaldırmak" dedi. Rus askerlerinin sivilleri korumak için barışı tesis etme operasyonu yürüttüklerini belirten Medvedev, "Barış gücü askerlerimiz ve takviye birliklerimiz, şu anda Gürcü tarafını barışa razı etme operasyonu yapıyor" diye konuştu.
Haberin tamamı;
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&Date=10.08.2008&ArticleID=892694
Ne yapmaya çalışıyor ABD destegini alan Gürcistan anlamış değilim. Osetyanın nufusunun % 90 ı rus olursa Rusya elini önünde baglayıp durup izleyecek mi Osetyalılarla Gürcilerin kıyımlarını. Madem adamlar bagımsızlık istiyor, Gürcistan topla tüfeklemi gidip halldecek bu direnişi....
Kim verecek 2000 i bulan ölü sayısının hesabını ?
Gürcistanmı, Osetyamı, Rusyamı ?
Yoksa
Dünya kaynaklarının son buldugundan dem vuran ve ölümün en kestirme temizlik oldugunu savunan başka baglantılarmı...
Elbette hiçbiri, olan ölene , yuvası dagılıp yıkılana olacak... Şu resimlere bir bakın, insan olanın insana yaptıgından daha büyük bir zulüm varmıdır...
Bahane edilen bir savaş ve yakında patlak verecek hastalıklı planlar...
http://fotogaleri.haberler.com/iste-savasin-dehseti/resim-18/
Kandandahakan
10-08-2008, 02:22
Ne kadar emperyalist amerikan ve AB yalakasi varsa gebersin, hiç acımam bile.
Bana "ister insan diyin ister yaratık" kesin cevabım budur..
Rusya'ya başarılar.
Soup-anglais
10-08-2008, 02:28
Savasi destekleyen, kendi ideolojileri ugruna insanlarin katledilmesine sevinebilen insanlara yaratik denir, insan olmak insan hayatina deger vermek gibi erdemler icerir.
kandahar
10-08-2008, 02:57
Gürcistan'ın varlığı Türkiye için önemlidir. Savaş bir an önce sonlandırılmalı ve Ruslar Gürcistan'ı terk etmelidir. Bu konuda Türkiye elinden geldiğince Gürcüler'i desteklemelidir.
Kandandahakan
10-08-2008, 03:00
Savasi destekleyen, kendi ideolojileri ugruna insanlarin katledilmesine sevinebilen insanlara yaratik denir, insan olmak insan hayatina deger vermek gibi erdemler icerir.
evet ben yaratigim, cünkü emperyalisme karsiyim, ben yaratigim cünkü kahpe sömürücülüge karsiyim, ben yaratigim din sömürüsüne karsiyim, ben yaratigim, amerika ve avrupa yalamalarina karsiyim :@ben yaratigim işci kanını emen savaşlardan daha beter , ideolojisi petrol kuyularından alan serefsizlere karsiyim :@
varsa daha sözde savas karsiti amerikan yalakası konuşsun :@
ABD güdümlü Gürcistan'ın şımarıklığının sonu budur.
Putin'e tam destek veriyorum.
Soup-anglais
10-08-2008, 03:19
Petrol icin katliam yapiliyor. Hangi emperyalist petrol icin katliam yapiliyor der? Komunizmin kulleriyle yasayan komunist bozuntularinin soyleyecegi sey de sadece bu kadardir. Ideoloji icin insan oldurmek!
Bakiniz, olenler Osetia halki, gurcistandan ayrilmak isteyen kesim.
Kandandahakan
10-08-2008, 03:26
sacma sapan, ne oldugu anlaşılmayan bi yazı yazmışsın,faşo abilerinden öğrendiğin birkaç kelamdan ibaret bilgi dağarcıgında ancak buna yeter...
Varsa daha ötesi bilgi birikimin,
paylaş bizimle sevgili "savaş karşıtı!!" kapital düzenin emperyalist değneği!!! kardeş ???
kana kan diyorsan
bizden kan-dan-daha-kan .!!
Soup-anglais
10-08-2008, 03:30
Nickinizi ve soylemlerinizi ciddiye almadigim icin sizinle hicbir bilgi paylasimi yapmayi dusunmuyorum, ta ki uslubunuzu degistirene dek.
Kandandahakan
10-08-2008, 03:34
tabiki takma ismimi ve söylemlerimi ciddiye alamazsiniz buna bir önceki postta yazdigim gibi bilgi dağarciginiz yetmez !!!
amerikalı abileriniz vaşhingtondan, Rusların nasıl bir güçe sahip olduğunu izliyor ve bununla ilgili veri elde ediyor,
koşun yanlarına !! yalniz birakmayin abilerinizi ...
Soup-anglais
10-08-2008, 03:38
Tabi hemen valizimi toplayip gidiyorum, yokum, yazmayin artik. Abilerim bekliyor beni, siz de Rusya'nin atombombalarini nasil kullanmalari gerektigi uzerinde tezler dusunun. Beyniniz gelisir, jimnastik olur.
Kandandahakan
10-08-2008, 03:43
evet 1945te ruslar atti zaten hiroşima ve nagazakiye atomları :??
ya bu kadar cahil ve emperyalizm taşaronu olmayın artık !!!
gerçi daha emperyalizmin ne olduğunun bile farkında değilsin
Ha bu arada selam söyle corc pust abine, obama ile toplanıp şovlarına devam etsinler bakim ...
elbet asya halkları uyancak bir gün !!!!
10-08-2008, 03:47
fazla kaçtı özür:(
Soup-anglais
10-08-2008, 03:47
Rusya'nin atombombasi yok demeyin de kimseyi de kendinize guldurmeyin.
Kullanmak bugunlere nasip olacakmis artik, siz savasyanlilari da kina yakarsiniz o bombalar yurduma isabet ettiginde. Siz herhalde gazete falan da okumuyorsunuz. Hazir netteyken bir gazete acin ve savastan o cok sevdiginiz ruslarin kimleri sorumlu tuttugunu okuyun. Farkettim, ozru kabul ettim :) Sorundegil, tartisma bu olur boyle seyler.
AKHENATON
10-08-2008, 03:53
sacma sapan, ne oldugu anlaşılmayan bi yazı yazmışsın,faşo abilerinden öğrendiğin birkaç kelamdan ibaret bilgi dağarcıgında ancak buna yeter...
Varsa daha ötesi bilgi birikimin,
paylaş bizimle sevgili "savaş karşıtı!!" kapital düzenin emperyalist değneği!!! kardeş ???
kana kan diyorsan
bizden kan-dan-daha-kan .!!
neo imzaya tek yol devrim yazmakla dünya jeopolitiğinimi çözdün. Yoksa abd ve rusyanın yeni düzende anlaştıkları ve enerji kaynaklarına dayalı ekonomileri için tek çarenin savaşlar olduğunu hala çözemediğin anlaşılıyor.
dünya varlığını koruma peşine düşmüş sen hala ilkel sol söyleminde kalmışsın, kapital düzenin emperyalist değneğide o savunduğun, troçkinin cebine ingiliz pasaportu alarak devrim yapmaya geldiği yer değilmi,.
Kandandahakan
10-08-2008, 03:58
Bugune kadar ruslar ne kötülük yapmiş Türk halkalarına anlat bakim bana :))
Atatürk 1923te Cumhuriyet ilan ettiginde Lenin tanımamış mı Türkiye'yi, Lenin ankaraya büyükelçi atamamış mı sevgili kültürlü biligili kardeşim !!
yoksa sakarya meydan savaşlarında, emperyalist avrupali abilerinize karşı top tüfek ve mermiler havadan mi yağmış Türk halkına , ya da Lenin mi hibe etmiş Atatürk'e
ya da Cumhuriyet kurulduktan sonra Sovyetler Birliği Türkiye'ye açtığı fabrikalrın sermayisini amerikadan mı almış hahahahah çok komiksin ya lakabını zikredemedigim arkadaşım :D
evet cahilsin napalim başa gelen çekilir saf kardeşim :)))
evrensel-insan
10-08-2008, 04:01
Saygideger arkadaslar;
Iste amerikan idealizminin, amerika ile sinirli olmayan en guzel ornegi. Bu Rusya, eski SSCB degilmiydi, Macaristan'a ve Afganistan'a giren?
Halklari, savasla, siddetle, baskiyla bertaraf etmeye calismanin, hicbir insani yani, insanligi ve bunu yapanlarin insan oldugunu iddia etmesi olamaz.
Hic bir ideoloji, politika v.s. bu saldirida kendini izah edemez ve savunamaz. Hic bir neden bu ve bunun gibi devam eden silah gucunu hakli kilamaz. Bunu yapanlarda, savunanlarda insan olamaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Soup-anglais
10-08-2008, 04:01
Sen gercekten o imzana yazdigin sozun bir tozunu almalisin.
Soup-anglais
10-08-2008, 04:02
Saygideger arkadaslar;
Iste amerikan idealizminin, amerika ile sinirli olmayan en guzel ornegi. Bu Rusya, eski SSCB degilmiydi, Macaristan'a ve Afganistan'a giren?
Halklari, savasla, siddetle, baskiyla bertaraf etmeye calismanin, hicbir insani yani, insanligi ve bunu yapanlarin insan oldugunu iddia etmesi olamaz.
Hic bir ideoloji, politika v.s. bu saldirida kendini izah edemez ve savunamaz. Hic bir neden bu ve bunun gibi devam eden silah gucunu hakli kilamaz. Bunu yapanlarda, savunanlarda insan olamaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Cok tesekkurler anlatmak istedigimi anlamissiniz ama bunu bile anlayamayanlar var, yazik.
Kandandahakan
10-08-2008, 04:02
ya müthişsin akheneton sana dicek bi laf bulamıyom :D Rusya ve abd birlik çok güzel bir sonuç değerlendirmesi :))))
napim ben ilkel bir zamandan geldim :D
AKHENATON
10-08-2008, 04:03
Bugune kadar ruslar ne kötülük yapmiş Türk halkalarına anlat bakim bana :))
Atatürk 1923te Cumhuriyet ilan ettiginde Lenin tanımamış mı Türkiye'yi, yoksa Dünya da ilk o mu taniyip, atamış Ankara'ya büyükelçiliğini !!!
yoksa sakarya meydan savaşlarında, emperyalist avrupali abilerinize karşı top tüfek ve mermiler havadan mi yağmış Türk halkına , ya da Lenin mi hibe etmiş Atatürk'e
ya da Cumhuriyet kurulduktan sonra Sovyetler Birliği Türkiye'ye açtığı fabrikalrın sermayisini amerikadan mı almış hahahahah çok komiksin ya lakabını zikredemedigim arkadaşım :D
evet cahilsin napalim başa gelen çekilir saf kardeşim :)))
yahu bizim bu ülke solcularının kafası ne zaman çalışacakta dünya düzenini algılayabilecek hep merak eder dururum.
sene 2008 olmuş yok su zaman bunu bu yaptı masallarıyla hala kendinizi kandırıyorsunuz. Rusya keyfindenmi gürcistana saldırdı veya sadece osetya içinmi.Biraz rusya politikasını takip et bakalım , birde artık dünya düzenini bir çöz.yeni düzende rusya ve abd nin anlaştığını kavra.
ne yapıcaz biz bu dinci ve komünistlerle bu ülkede bilmiyorum, işimiz zor gözüküyor.
AKHENATON
10-08-2008, 04:06
ya müthişsin akheneton sana dicek bi laf bulamıyom :D Rusya ve abd birlik çok güzel bir sonuç değerlendirmesi :))))
napim ben ilkel bir zamandan geldim :D
bu verdiğim bilgiler Türkiye için erken, türbandan başınızı kaldırısanız dünyayı çözeceksinizde , malesef olmuyor işte.Biraz stratejilere bakınırsan göreceksin. Mesela rusyadaki son çıkan kanunlar veya amerikan ekonomisi nasıl kurtulur gibi.
Kandandahakan
10-08-2008, 04:07
ben her politikayi takip ederim canim kardeşim
ahanda burda söylim Rus politikasini
BİR ADIM İLERİ İKİ ADIM GERİ
Arif olan anlar ;)
Soup-anglais
10-08-2008, 04:07
yahu bizim bu ülke solcularının kafası ne zaman çalışacakta dünya düzenini algılayabilecek hep merak eder dururum.
sene 2008 olmuş yok su zaman bunu bu yaptı masallarıyla hala kendinizi kandırıyorsunuz. Rusya keyfindenmi gürcistana saldırdı veya sadece osetya içinmi.Biraz rusya politikasını takip et bakalım , birde artık dünya düzenini bir çöz.yeni düzende rusya ve abd nin anlaştığını kavra.
ne yapıcaz biz bu dinci ve komünistlerle bu ülkede bilmiyorum, işimiz zor gözüküyor.
Hem de cok zor gorunuyor...
Kandandahakan
10-08-2008, 04:08
bu verdiğim bilgiler Türkiye için erken, türbandan başınızı kaldırısanız dünyayı çözeceksinizde , malesef olmuyor işte.Biraz stratejilere bakınırsan göreceksin. Mesela rusyadaki son çıkan kanunlar veya amerikan ekonomisi nasıl kurtulur gibi.
Türbanda başını kaldiramayan aptallarla da bizi biraya koydun ya diyecek başka kelam bulamıyorum sana :))
Soup-anglais
10-08-2008, 04:10
Yahu gericiligin hepsi bir degil midir? Onlar da sizin az once soylediginiz gibi, kanli mi gelecegiz kansiz mi gelecegiz demislerdi!
AKHENATON
10-08-2008, 04:10
ben her politikayi takip ederim canim kardeşim
ahanda burda söylim Rus politikasini
BİR ADIM İLERİ İKİ ADIM GERİ
Arif olan anlar ;)
hayır anlayamadığım nokta işinize gelince milleti faşist olarak suçlayıp , işinize gelmediği konularda halkın üzerine direk bomba yağdıran zihniyete alkış tutuyorsunuz.
demekki neymiş , hümanizm sadece her yüze uyan bir maskeymiş
Kandandahakan
10-08-2008, 04:21
Sen anlayaamiyosun durumu akheneton: emperyalizme sıkılmış her bir mermi kovanı barış getirir. Bunu algılayabilmen için biraz okuman lazim malesef :)
Malesef diyorum çünkü Türkiye Türklerindir diyen faşist, Amerikan yalakalarının beyin yıkama merkezlerinden( örnek : komünizmle mücadele derneği ) çıkma oluşumu destekliyosunuz. aslında üstadın dediği gibi siz türk milliyetçisi değil amerikan milleyetçisisiniz..
Savaş sınırlar ötesinde oluyor, elbette bizleri de yakinen ilgilendiriyor. Ancak gerginligin yatışması için bu başlıgı 24 saatlik süre için kilitliyorum.
Lütfen birbirimize saldırmayalım, olayları kişiselleştirmeyelim.
saygılarımla
mutluluk35
11-08-2008, 02:11
Emperyalizm karşıtlığı adına Rusyayı savunanlar meseleye aslında ABD düşmanlığıyla yaklaşmaktadırlar.Sosyalistlerin ABD karşıtlığı,bu ülkenin dünyaya dikte etmeye çalıştığı değerler sisteminin biçimiyle ilgilidir.Pazar ekonomisini,kapitalist ilişki biçimini yokedersek,bir de ayrıca Amerika kıtasını nükleer silahlarla hallaç pamuğu gibi atmamız gerekmez.
Gelelim Rusya'ya.Serbest piyasa ekonomisine geçmiş,sanayide ticarette reform gerçekleştirmiş,petrol ve doğalgaz gibi hammadde ihracatına sırtını dayamış(bu arada silah ihracatını da unutmamak gerek),IMF'den borç almış bilmemkime ödemiş,konut,sağlık çocuk bakımı,ulaşım eğitim vs.den güvencesini çekmiş,Avrasya enerji kaynaklarını yağmalamak için Sovyet mirası bölgelere BDT'yi kurarak tekrar yerleşmiş,ekonomisi dış ticaret fazlası vermeye başlamış,Akdenizde askeri üs kurma planına el atmış,Kuzey kutbunda hak iddia etmiş vs. vs..Ama buna rağmen Rusya savunulabiliyor.Gerekçe olarak ABD ile rekabet halinde oluşu gösteriliyor.Halbuki yaşanan olaylar kapitalist devletlerin kendi iç çekişmeleri.Rusya'nın ABD'yi yoketmesi demek,dünyanın yeni tecavüzcüsün kimliğinin değişmesi demek sadece..
Gurcistan Birlesik Komunist Partisi nin Aciklamasi:
Birlik olalim ve Gurcistan i Saakasvili nin halk dusmani rejiminden kurtaralim!
Gurcistan bir kez daha kanli bir kaos yasiyor! Gurcu topragi uzerinde kardes kavgasi daha buyuk bir siddetle bir kez daha patlak verdi. Gurcistan Birlesik Komunist Partisinin, Gurcistan in ileri iscilerinin ulkenin militaristlestirilmesinin, hukumetin fasizan milliyetci politikalarinin tehlikeleri konusundaki ongoruleri maalesef tamamen gerceklesmistir. Gurcistan otoriteleri, bazi batili ulkelerin ve uluslararasi ve bolgesel kuruluslarin destegini arkalarinda hissederek birkez daha katliamlar organize etmeye giristiler. Mevcut otoritelerin Gurcistan halkina getirdigi utanci temizlemek icin on yillar gerecektir. Amerikan uzmanlari tarafindan egitilmis, Amerikan silahlariyla donatilmis olan Gurcu ordusu, Sinvali kentinin barbarca yikilmasinin sorumlusudur. Osetler, erkek ve kiz kardeslerimiz, cocuklar, kadinlar, yaslilar, masum insanlar bombalarla yok edilmistir. Sinvali kenti ve cevresinin ikibinden fazla sakini yasamlarini yitirmistir. Ayni zamanda Gurcu uyrugundan yuz kadar sivil catisma bolgesinde ve Gurcistan topraginin butununde yasamlarini yitirmistir.
Gurcistan Birlesik Komunist Partisi Merkez Komitesi, oldurulenlerin yakinlarinin acilarini derinden paylastigini ve bassagligi dileklerini bildiriyor.
Bu kardes kavgasinin, oldurulen binlerce cocuk, kadin ve yaslinin, Guney Osetya ve Gurcistan yurttaslarinin, butun sorumlulugu ozellikle mevcut baskana, parlamentoya ve hukumete aittir. Saakasvili rejiminin sorumsuzlugu ve maceraciligi hicbir sinir tanimamaktadir. Gurcistan baskani ve onun adamlari hic kuskusuz sucludurlar ve suclarinin bedelini odemek zorundadirlar. Biz, Gurcistan Komunistleri, Gurcistan in tum ilerici dusunceli insanlari bu canavarca soykirimin orgutleyicilerinin en sert ve resmi bir cezaya carptirilmasi icin sonuna kadar mucadele edecegiz!
Gurcistan Birlesik Komunist Partisi dunya kamuoyundan mevcut Gurcistan idaresini Gurcistan halkiyla ve Gurcu ulusuyla ozdeslestirmemelerini talep etmektedir ve Gurcistan halkini da Saakasvili nin suclu rejimine karsi mucadeleye cagirmaktadir.
Gurcistan daki butun politik gucleri, toplumsal hareketleri, butun Gurcu halkini, Gurcistan i anti-ulusal, Rus dusmani, fasizm yanlisi Saakasvili rejiminden kurtarmak uzere guclerini birlestirmeye cagiriyoruz!
Gurcistan Birlesik Komunist Partisi Merkez Komitesi,
Tiflis, 11 Agustos 2008
*Gurcistan Birlesik Komunist Partisi, 1994 yilinda Gurcistan Iscilerinin Komunist Partisi, Gurcistan Komunistler Birligi ve Stalin Toplulugu nun birlesmesiyle kurulmustur. Ikinci Dunya Savasi gazisi Panteleimon Giorgadze yonetimindeki parti, yonetici ve uyelerine yonelik agir ulusal ve uluslararasi baskilara ragmen, Gurcistan daki emperyalizm yanlisi hukumetlere karsi etkin bir mucadele yurutmektedir.
---------------
Bu yazı elbette son durumu yansıtmıyor, ilk müdahaleye karşı tepki olarak yazılmış. Son durum hakkında KP nin tavrı konusunda bilgisi olan varsa, asarsa yerinde olacaktır.
saygılarımla
son olarak bir bildiri dağıtımı gerçekleşmiş sanırım bu oyunun abd eliyle yapıldığını ifade etmişler ve topraklarında emperyalist güçlerin yeniden at koştırmasına izin vermıyeceklerini halkı göreve çağıran bir dille yazmışlar diye duydum... eğer partiler arası bir görüşmeden bilgi edinirsem hemen eklıyeceğim buraya...