PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Politika mı? Dinler mi?

qw19
13-08-2008, 00:43
Sevgili arkadaşlar ben kendi adıma politika yapmaktan çok, dinlere karşı çıkmak için buradaydım. Fakat son zamanlarda kendimi kaptırdım ve din, bilimden çok politikaya dair yazı yazar oldum ve aslında dinler konusunda hemfikir olduğumuz bir çok arkadaşla ciddi manada ayrıştık, sürtüştük bu da kaçınılmazdı. Hoş değil.

Kendi yaptığımı da çok doğru bulmuyorum ve site bazında temel ile tali olanı ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Sitenin formatı dinlerdir (tamamen şahsi kanaatim) burda yol almak gerektiğini düşünüyorum.

Selamlar.

evrensel-insan
13-08-2008, 00:58
Saygideger vgm;

Ben, kendi adima; politikanin ayrimci cikarindan uzak kalmaya, kisileri insanlik altinda, farklarinin farkina varilaraktan, toparlamaya ve insanligin onundeki, hem kisisel hemde evrensel, dusmani gostermeye ve bunu yaparkende, genel resmi vermeye calisiyorum.

Tabi ki, kisileri, kisi yapan degerlerine saygi gostererek, bu alisilagelmis ve otomatiklesmis degerler icinde insanliga ve kisinin kendisine zararli olanlari, nedenlemelerini-sorgulamalarini onererek, ve yapilabilindigi olcude, boyunduruk tutsakligindan ve tum ayrimci degerlerden, tabulardan arinmayi onererek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ayejj
13-08-2008, 01:05
Bencede politikaya fazla takınılınmamalı.Bu site politik tartışma sitesi degil.

dilaver
13-08-2008, 01:14
http://www.turandursun.com/forumlar/index.php

Burada herkese istedigi seçenek sunuluyor. İsteyen istedigi foruma yazmakta serbest, yeter ki site tüzügüne aykırı bir yazı yazmamış olsun. İsteyen de politika tartışır.

Bu tartışmayı geçmişte de yapmıştık. Görünen o ki son bir senedir, artık birbirimize hakaret etmeden tartışma kültürüne yaklaştık. Bunun ileriki adımı birbirimizin ne dedigini anlayabilmek olmalı.

saygılarımla

-InVi-
13-08-2008, 03:48
politikasiz bir ateizim sadece "karsi cikmak" olur.....
önemli olan ateist arkadaslarin bu toplumsal hayata, karsi ciktiklari degerlerin yerine hangi degerleri sunduklaridir, sunabildikleridir, buda ister istemez "politika" ile oluyor.....kuru kuru "anti-muhammedciligin" hic kimseye bir kazanimin olacagini düsünmüyorum.
kaldiki site de ateist den cok anti-muhammedci var, ve onlardan cok pro-muhammedci var, allahcilar ve materialistler azinlikta :)

mutluluk35
13-08-2008, 04:35
Ben Turan Dursun sitesini din karşıtlığından çok özgür düşünen insanları kendi çatısı altında buluşturan bir sığınak olarak görüyorum.Fikri mücadelemi hiçbirzaman dinin kendisine karşı değil,insan düşünce ve davranışına sınır koyan,bireyi hem zihinsel hem de bedensel temelde köleleştiren yönlerine karşı vermeye özen gösteriyorum.Bu özgürleşme sürecinin de kuru kuruya bir dinsizlikle sonuçlanmamasını,sanatta,sosyal bilimlerde,edebiyatta ,felsefede daha aydınlık yansımalarla ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.Bu açıdan din karşıtlığını sadece bir basamak olarak görüyorum.Din insani eksikliklerin,sıkıntıların,kaygıların vs. ürünüyse şayet,dinlerden özgürleşen insanları bu eksiklikleri en azından fark etmiş ve bunlara sanatta duygu,felsefede düşünce ve belki de politikada da çatışma yoluyla çözüm arayan insanlar olarak görüyorum.Bu konularla ilgili forumlardaki gelişmenin de sitenin gerçek amacına hizmet edeceğini düşünüyorum.Anasayfamızda Turan Dursun’ ait şöyle bir cümle geçiyor:

İnsan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.

Şahsen ben aydınlığa giden bu yola taş koyduğu için din karşıtıyım,din karşıtı olduğum için bu kavramları savunuyor değilim.Yani din karşıtlığı benim için sadece bir tezahür. Bence sitenin tanıtımının da bu şekilde yapılması gerekir.Aksi takdirde İslami forum sitelerinden farkımız sadece biçimsel olur,niteliksel olmaz.

Bir ekşi sözlük yazarı şöyle demiş:

54. http://www.turandursun.com sitesinde gezinirken anketlerde ''orhan pamuk'un nobel ödülü almasını nasıl karşıladınız? (sonuçlar - 1865 oy) (sitedeki aksaklık nedeniyle cevap verilemiyor.) gibi bir soru çıktı karşıma.acaba bu sorunun turan dursun ve düşünceleriyle ne alakası var?

Çok alakası olduğunu ispatlayabilmeliyiz…….

qw19
13-08-2008, 18:12
Çok işin ustası olan, bir işin çırağı olamaz.

Kötü limonun çekirdeği çok olur.

Bir koltuğa iki karpuz sığmaz.

Bunlar boşa söylenmedi.

Aslında ayrı bir politika platformu oluşturulabilir, ama bunlardan çok var zaten.

Selamlar.

-InVi-
13-08-2008, 18:28
Degerli vgm
neden politika platformunun olmasi sizi bu kadar rahatsiz ediyor ?
ateistlerin de sonucta sadece "anti-muhammedcilik"de hem fikir oldugunu ama siyasi konularda cidden farklilik ve ayriklarin olmasi sizi yoksa rahatsiz mi ediyor ki bu tür bir forumun olmasini site icin uygun görmüyorsunuz ?
yani müslümanlar "birlik" olmayinca müslümanlarin bu haline biyik altinda gülerken iyi ama ateistlerin "birligini" bozabilecek her türlü olasiligi da önlemek mi niyetiniz ? yoksa anti-muhammedcilerin ( dilim varmiyor ateist demeye, cünkü cogunlugu degil ) kendilerine yeni-baska insan kültlerini yarattigini görmek mi sizi rahatsiz ediyor ?!
cidden anlamis degilim ....
tekrarliyorum, "politikasiz" bir "ateizimin" bu topluma kazandirabilecegi hic birsey yoktur.

qw19
13-08-2008, 20:34
ateistlerin de sonucta sadece "anti-muhammedcilik"de hem fikir oldugunu ama siyasi konularda cidden farklilik ve ayriklarin olmasi sizi yoksa rahatsiz mi ediyor ki bu tür bir forumun olmasini site icin uygun görmüyorsunuz ? invi

%65 evet.

yani müslümanlar "birlik" olmayinca müslümanlarin bu haline biyik altinda gülerken iyi ama ateistlerin "birligini" bozabilecek her türlü olasiligi da önlemek mi niyetiniz ? invi

%100 evet.

okinono
13-08-2008, 20:40
Din ne içindir?

Bu soruya cevap verildiğinde sanırım bir çok fikirde kişi de mecraına oturacaktır.

Selamlar

spartacus
13-08-2008, 21:14
Din ne içindir?

İzninle sevgili oki; politika içindir.

okinono
13-08-2008, 21:32
Soru Din ne içindir ?
Spartacus- İzninle sevgili oki; politika içindir.

Oki Not:Güzel cevap...

Soru: Politika ne içindir?

Selamlar

evrensel-insan
13-08-2008, 21:32
Saygideger arkadaslar;

Din ne içindir?

Din, kisilerin ve toplumlarin, beynini uyusturmak, dusunmemesini saglamak, kisiyi ve toplumlari, teslimiyete mahkum etmek, insanoglunu, biribiriyle kutuplastirmak, insanoglunu bos hayallerle oyalamak, ve yasami ve iliskileri; kisiler ve toplumlar adina, ve kendi dini cikarina paralel, yonlendirmek.

Lenin, bir zamanlar "din halkin afyonudur" demisti.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
13-08-2008, 21:39
Saygideger arkadaslar;

Politika nedir?

Bi kisinin veya bir zumrenin, kendi cikarlari adina, toplumu da yanina cekebilecek bir ideoloji temelinde, icinde bulundugu ulkenin, iktidarini ele gecirme ve ulkenin maddi degeri basta olmak uzere, her turlu degerlerini, kendi ideolojisi temelinde kullanma. Gerektiginde, "sopa", gerektiginde "havuc" politikasiyla, ulke toplumunu kendi ideolojisi temelinde yonetme ve yonlendirme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
13-08-2008, 22:00
Sevgili Oki izninle, gerçi bu sefer onay görmeyecek gibi bir his var içimde;

Soru: Politika ne içindir?

Tarihsel dizilim.

1.) Toplumsal yaşam ve doğa içerisinde yaşanılan çıkmazlar, talepler(daha iyi bir yaşam dahilinde) ve sorunlara çözüm üretmek içindir. (örnek daha çok yiyecek talebi, çözüm üretim)
2.) Sorunlara çözüm üretmekten, üretilen çözümleri yönetmekten, hakimiyet kurmak ve idare etmekden kendi görüş, beğenileri, temsilleri ve yaşam tarzını kabullendirmek ve hakim kılmaktan oluşan bir dejenerasyon(mutant). Bu insanlığın üretime geçmesi ve üretim ilişkileri temelinde çıkarsal ayrılıkların oluşması, çıkarsal ayrılıkların temsili ve egemen çıkarın korunumu ve sürekliliği temelinde üretilen tüm taktik, stratejik, eğitsel ve örgütsel amaçların ve taleplerin ve ayrıca yine çıkarsal çatışmaların temel dolgu malzemesi(gereklendirilmesi).
3. Çıkar üzerine kurulu ve çıkarsal ayrımlar altında olanların, kendilerini toplumsal çıkarları doğrultusunda ifade etme ve yaşam koşulları temelindeki sorunlarını talepler doğrultusunda elde etme ve ayrıca çıkarsal çatışmaların temel dolgu malzemesi(gereklendirilmesi).
4. Bu madde için 1 Numaralı maddeye geri dönüş gerekir.

okinono
13-08-2008, 22:13
4. Bu madde için 1 Numaralı maddeye geri dönüş gerekir

Değerli Hocam,

Burayı biraz açarmısınız.
Benim penceremden 4.Madde Gordion düğümü gibi duruyor. Siz ne dersiniz?
........

Bir küçük notu da belirtmekte fayda görüyorum.
Oki için kendi fikirlerinin tastik edilmesinden ziyade yeni fikirlere açılmak önemli olmuştur hep. Bu nedenle beni tastik etseniz veya karşı görüş sunsanız da eğer Oki'ye yeni bir ufka bakan pencere veriyorsa asıl önemli olan budur.
Oki'nin burada bulunma nedenlerinden birisi de budur.

Yazım dilinizdeki monotonluğu çok eleştirsem de, düşüncelerinizdeki felsefeden nefes alamayan kalp çırpıntıları izlerini görüp üzülsem de vazgeçmeden okuduğum ve okuyacağım kişilerden biri olduğunuzu belirtmek isterim.

Selamlar

spartacus
13-08-2008, 23:28
Sevgili Oki Hocam ve şoför ustam;

Tarihsel dizilim verdim ya, o bakımdan;

1. Nolu insanlığın çıkarsal topluluklara ayrılmadığı dönemi kapsar. Mağara dönemlerinden, bu dönemden çıkışa kadar gidilebilir. (Taş Devrinden, ilk iktidarın oluşum ve tamamen hakim dönemlerine kadar)

2,3 nolular ise dejenerasyona(soysuzlaşma, kökten-anlamdan kopuş) uğramış olan tanımdır. M.Ö10.000 lerden dejenerasyonu başlatırsak, günümüze kadar gelen ve günümüzde geçerli olandır.

4. Nolu madde ise tarihsel dizilimde günümüzde de 1 nolu madde gibi olması gerekir ki, Jenerasyon(soy, asıl tanım) olsun. Ancak bu gün elimizde böyle somut koşullar yoktur dolayısıyla tanım için 1 numaraya geri dönülebilir. Unutmadan bir daha hatırlatayım dizilim tarihsel sıralamadadır. :)

Bu gün ki siyaset Dejenerasyondur, aslı ise Jenerasyon. Bunun içinde geri aslına dönmek gerekir. Dileyen taş devrine gider, dileyen bilgi ve birikimiyle bunu çözer.

Einstein ne demişti; "3. Dünya savaşı nasıl olur bilmiyorum ama eğer olursa insanlar 4. Dünya Savaşı'nı taş ve sopalarla yapmak zorunda kalırlar."

okinono
13-08-2008, 23:42
Nolu madde ise tarihsel dizilimde günümüzde de 1 nolu madde gibi olması gerekir ki, Jenerasyon(soy, asıl tanım) olsun.

Değerli hocam,

Jenerasyon(soy, asıl tanım)= hakikatın ortaya çıkmasıır dediğimizde

buradan da güzel cevap çıkmış oluyor.

Soru: Jenerasyon ne içindir?

Selamlar

spartacus
13-08-2008, 23:56
İnsan ve doğa içindir.

baykadir
14-08-2008, 02:05
politıkanın siyasetin tarihinin sanırım insanlık aleminin çoğunluk olduğu ggünden bugune geldiği doğruluğu vardırkı o politıkaların gelişmişliği ile oluşan oluşturulan dinlerin köntrol edilmesı gereken insanliğin üzzerınde ne kadar olumlu bir etki olduğu aşikardır.dinlerin oluşumu bile polıtıka ile gerçekleşmişken politıkadan kaçmamak gerektiğine inanıyorum.

evrensel-insan
14-08-2008, 17:14
Saygideger spartacus ve okinono;

Bu gün ki siyaset Dejenerasyondur, aslı ise Jenerasyon. Bunun içinde geri aslına dönmek gerekir. Dileyen taş devrine gider, dileyen bilgi ve birikimiyle bunu çözer. -spartacus.

Inanin, bende sizleri algilamakta gucluk cekiyorum.Cunku, benim butun yaptigim, bilgi ve birikimimle bunu cozmek. Ustelik, sadece siyaset konusunda degil; tum evrensel dusuncenin sorununun temelinde.

Soru: Jenerasyon ne içindir?-okinono

İnsan ve doğa içindir.-spartacus

Neyse, benim ne demek istedigim algilanmasa da, ve paralelinde yazilanlar, algilandikca, sorun yok. Beni, algilayamadigini soyliyen, okinino, senin dediklerini algiliyorsa; demekki benim anlatim dilim, biraz degisik oluyor. Neyse, bu da zamanla asilabilecek bir sorundur.

Benim de yazilarimda, butun vermek istedigim, bu sorun olan evrensel koken ve temelin farkina varmak ve onu bilgi ve birikimle cozmek ve de alternatif getirmek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
14-08-2008, 17:52
Sevgili evrensel

benim anlattıklarımda anlaşılamayacak bir şey yok. Siyasetin -bana göre-tanımını yaptım. Siyaset insanın karşılaştığı sorunlar üzerine çözüm üretme sanatıdır. Siyaset budur ve bu haliyle jenerasyon dur.

Bu gün siyasetten anlaşılan -ki senin de böyle gördüğün- ise yukarıda ki tanımda değildir, siyaset kişi yada grupların diğerlerine rağmen çıkarlarını ve bu temelde karşılaştıkları engelleri yine diğerlerini de kendi çıkarları için kullanmayı başararak aşma yöntemi haline gelmiştir. Ya da bir nevi temel çıkar ilişkisidir siyaset(böyle algılanıyor). Oysa bu bir bozulmadır. Dejenerasyon.

Gelecek için ise bu gün gerekli olan Rejenerasyon dur.

Bu tarihsel dizilimde anlaşılmayacak ne var ki?

Rejenarasyon da, temizlenecek neler mi var? Neler yok ki.... Mesala politika için dinin kullanımı dejenerasyondur. Rejenerasyon ise dini politikadan ayırmaktır(bu girişimler aydınlanma döneminde ayakları yere bastırıldığı halde, dünya düzeninin ve egemen çıkarların tekrar siyasetin bozulmuş haline olan vazgeçilemez muhtaçlığı temelinde başarılı olamamıştır, din dejenere olmuş politikanın ayrılmaz bir aracı haline getirilmiştir)

Aslen Politika da amaç alet etmek değil, çözüm üretmektir.

okinono
14-08-2008, 18:51
Sayın Evrensel_İnsan

Oki'nin siz anlayamamasının altında yatan etken, kullandığınız kelimeler değil, o kelimeleri üreten düğüm olmuş zihin.

Çözüm basite ulaşmak demektir. Eğer bir şeyi çözdüğünü iddia eden kişi bunu basit bir lisana indirgeyemiyorsa henüz çözüme ulaşmamış demektir. Bu tıpkı bir konferansta öğrencilerin verdiği tezdeki yoğun bilgiler ile akabinde çıkan profesörün aynı konuyu daha basit ve yaşamın içinden anlatabilmesindeki fark gibidir.

Unutmayın, anlaşılmamaktan dem vurmak, zihninizin o konudaki yeterince berrak olmadığının itirafıdır.

Selamlar.

evrensel-insan
14-08-2008, 23:03
Saygideger spartacus;

Benim, senin yazdiklarini anlama gibi bir sorunum yok. Benim demek istedigim, ayni seyleri, ben, de yazdim. Bunu belirtmek istedim, sadece.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
14-08-2008, 23:17
Saygideger okinono;

Ben, mumkun oldugu kadar basit yazamaya calisiyorum.Kimsenin de simdiye kadar yazi diline mudahele etmedim. Benim amacim, her yazari, yazdiklarindan, ne gibi bir dusunceye sahip olduklarini algilamak. Bu konuda da bir sorunum yok. Ustelik sorunum olsa, ya bunu acikca daha net anlamak icin sorarim, ya da bu sorunun kokenini yazar da degilde kendimde ararim.

O yuzden, ben baskalarinin zihinleriyle degil-ki onlar kendilerinin dusuncelerini ortaya koyuyorlar-hep kendi, zihnimle ilgilenirim.

Ama gordugum kadariyla, sen baskalarini elestirmeyi yegliyorsun. Olabilir, ama sunu hatirlatmak isterim ki, bir kisi gelisecekse, kendi dusuncelerini sorgulayarak- nedenleyerek gelisir. Baskalarini veya onlarin dusuncelerini elestirerek degil.

Neyse, bu da senin algin ve yontemin. Bunu algiladigim iyi oldu. Bundan sonra, sana hitabederken, bu noktaya dikkat ederim. Yorumlarin icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan