Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim tartışmaları
hiç bir şey cıkmaz bundan...yine yorum yine yorum.canlılar uzerindeki değişimi ispatlayamadıkları surece (enzim-protein birebir evrimsel degisimi) akıllı tasarım miller gibi bir cumle yan yana gelemez.hos bunu hic bir zaman ispatlayamayacaklar..bosuna kurek..cunku evrim de enzim protein ilişkisi specifiktir.ve komplikasyon surecinde dıs etki onu entropik collaps edecektir.
Ben mi yanlış anladım, yoksa gerçekten maymun v.b.lerinin 48 kromozomundan insanın 46 kromozomuna geçiş evrimsel süreç içinde ispatlanmış durumda mı artık...
Ben mi yanlış anladım, yoksa gerçekten maymun v.b.lerinin 48 kromozomundan insanın 46 kromozomuna geçiş evrimsel süreç içinde ispatlanmış durumda mı artık...
enzim benzerligi evrime delil olamaz...nokta :)
Troya her başlıga bir itiraz yazıyorsun ve sürekli bir şeyler söylüyorsun. Daha evvelde de seninle olan tartışmalarımızda cevap alamadıgım bir soru sormuştum. Şimdi ricam başka bir başlık açman ve bize insanın nasıl, ne şekilde ne zaman yaratıldıgını anlatman.
Ben merak ediyorum, çünkü şimdiye kadar kapsamlı bir yaratılış teorisi bilmiyorum. Tahminim benim gözümden kaçmıştır. Senden ricam insanın nasıl yaratıldıgını başka bir başlıkta bize açıklaman. Biyolog da olduguna göre bizi aydınlatabilirsin sanırım.
saygılarımla
Troya her başlıga bir itiraz yazıyorsun ve sürekli bir şeyler söylüyorsun.
Senden ricam insanın nasıl yaratıldıgını başka bir başlıkta bize açıklaman. Biyolog da olduguna göre bizi aydınlatabilirsin sanırım.
saygılarımla
Mum dibine ışık vermez.
dilaver ben yaratılısla evrimi aynı kefeye koymuyorum...iste benim farkım bu sizden..evrim bilimseldir..ama yaratılısa parmak atmaz..siz sap izinle at izini birbirine karıstırıyorsunuz...defalarca kez soyledim bunu size...maymun 48 kromozomdan 46 ya dusermis evrim iste al sana diyemezsin bende sana derim ki maymun nerden geliyor...var mı bunun sonu
dilaver ne dedimde mesajımı sildin ki
Spartan boş yanıtlara aynı hızla başlamışsın, yaratılış anlatacaksan anlat, yok bilmiyorsan anlatamayacağın şeyleride savunma.
Spartan boş yanıtlara aynı hızla başlamışsın, yaratılış anlatacaksan anlat, yok bilmiyorsan anlatamayacağın şeyleride savunma.
saygı duymayı ne zaman ogreneceksin sen...soruma cevap verin ilk once ondan sonra ben size yaratılısı anlatayım...cok biliyorsunuz 48 kromozomdan 46 kromozoma gecmek evrime delildir...maymun nerden geliyor diyorum size...artı olarak bilimsel literaturde enzim benzerliginde en buyuk delili butun canlılarda yuzde yuz aynı glikoliz enzimlerinin benzerligine ne diyceksiniz.bir yerde bir şey goruyorsunuz hemen al delil..ne delili neyin delili.
Spartan yaratılışı anlatacakmısın? Boş sözlerle zaman kazan kazanmayı bırak.
Spartan yaratılışı anlatacakmısın? Boş sözlerle zaman kazan kazanmayı bırak.
vgm cim guzel kardesim...bak sana anlatamıyorum...eger benim soruma cevap veremiyorsan yaratılıs otomatikman arkasından gelir...ayyy anla artık yaa...birazda onyargısız oku mesajlarımı...bak kesin soyluyorum sana...benim sorularıma cevap veremezsiniz...hiç biriniz...cunku hiç bir prof cevap veremiyor...kendiliginden deyip geciyolar...ispat edemezsiniz...bosuna ugrasmayın..hepsi teoride kalıyor bunların...cevap veremiyorsun cunku yaratılısı ispatlıyorum sana ama sen anlamıyorsun...sıra sende
Spartan 48 kromozomdan 46 kromozoma geçmek başka bir şeyi anlatır. Maymunla ortak
atadan gelme fikrine karşı ileri sürülen en büyük karşı çıkış kromozom sayılarındaki fark idi.
Ama şimdi 2.kromozomun insanda maymundaki sıralamaya uygun olarak birleşmiş olduğu
anlaşıldı. yani insan kırkaltı, maymun 48 kromozom nasıl oluyor bu diyenler yine boşa atmış oldu.
Glükoz enzimlerinin yüzde yüz benzemesi sence ne anlama gelir ?(bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum) Biraz düşününce bulacağına eminim.
Eğer bir köyde yaşayanların soyadları demir ise yandaki köyde yaşayanlardan da demir
soyismini taşıyanları nasıl yorumlarsın ?
Maymun nerden geldi de ne demek ? Maymun kendi evrimsel doğrultusunda yürüyen bir
canlı.
Spartan 48 kromozomdan 46 kromozoma geçmek başka bir şeyi anlatır. Maymunla ortak
atadan gelme fikrine karşı ileri sürülen en büyük karşı çıkış kromozom sayılarındaki fark idi.
Ama şimdi 2.kromozomun insanda maymundaki sıralamaya uygun olarak birleşmiş olduğu
anlaşıldı. yani insan kırkaltı, maymun 48 kromozom nasıl oluyor bu diyenler yine boşa atmış oldu.
Glükoz enzimlerinin yüzde yüz benzemesi sence ne anlama gelir ?(bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum) Biraz düşününce bulacağına eminim.
Eğer bir köyde yaşayanların soyadları demir ise yandaki köyde yaşayanlardan da demir
soyismini taşıyanları nasıl yorumlarsın ?
Maymun nerden geldi de ne demek ? Maymun kendi evrimsel doğrultusunda yürüyen bir
canlı.
baska koydeki demir soyadlıların bana benzedigini nerden soyluyorsun...hani memeliydik hani hayvandık...
bak evrimde cıkmaz su; ve bunu anca yorumlarla gecistirirsiniz...maymun kendi evrimini izliyor kelimesi hiç bir şey anlatmıyor...ben 48 kromozom yaa 46 kromozom benzerliginin evrime delil olduguna asla ve asla kanaat getirmiyorum..en azından ateistin carptırdıgı evrime koz olmaz...cunku solunum reaksiyonlarını gerceklestiren tum enzimler her canlıda aynıdır...maymunda degil sadece..eee hani sınıflandırma hani gelişim...cope mi gitti...
ve yine soruyorum...maymunun nerden geldigini acıklayamazsınız...cunku boyle bir teknoloji yok yok yok....kabul edin bunu...
go away
yaratılışı bize başka bir başlıkta anlatırsan iyi olur. Yoksa bu başlıktaki mesajları kaldırmak zorunda kalırım.
Bir konu aç ve yaratılış evrim baglantısını bize anlat.
saygılarımla
go away
yaratılışı bize başka bir başlıkta anlatırsan iyi olur. Yoksa bu başlıktaki mesajları kaldırmak zorunda kalırım.
Bir konu aç ve yaratılış evrim baglantısını bize anlat.
saygılarımla
dilaver vazgectim...hakkaten vazgectim..acarım acmam degil...tartısmaktan asla korkmam..zaten belli olmuyor mu korkmayacagım..ama uzar gider...zaten gidicem...yarım kalır...biraz geri cekiliyorum,biraz okuycam sadece siteyi.
17-07-2007, 04:05
spartan-troy Üyelik tarihi: 04 Jul 2007
Re: Evrim Eleştirileri
--------------------------------------------------------------------------------
dilaver ben yerine koyuyorum iste....yazımda okumus olman gerekiyor...bilinmezlik teoristyene goturur...bu cumle herseyi acıklıyor...
evrim karsısında hiç koseye sıkısmadım.bil akis...biyoloji ve evren bilim bilmeyenler koseye sıkısır..Allaha sukur onlarda bilgim var..ve aksine bir cok evrimciyi ben koseye sıkıstırıyorum..bu okumakla ilgili bir sey...kimseye bilmedigi icin koseye sıkıstı diyemezsiniz...yani sende kabul ediyorsun ki..evrim hala cozulme asamasında...yani net bir teori değil...bunu duymak guzel...bende diyorum kii....evrim var edilse bile bu Allahın olmadıgını ispat etmez diyorum...cunku evrende o kadar cok komplike kavramlar var ki...evrimin sahası dısında tonla atomik cevrim var...evrim bunlara parmak atmaz..o yuzden benim anlatımım su....bir teoristyen ve yaratılıs...ama evrim var diyorsanız..buyrun acıklayın....ispat edin...100 yıldan beri cıkmadı da ortaya ...ondan soyluyorum...simdi sen bana maymuna bakarak benzedigimizi mi anlatmaya calısıyorsun...benim gözlerim biraz bozuk...maymunda olaganustu kıl gören ben değilim herhalde..ama kadınlarda hiç kıl yok...soguyan evren teorisinde kıllar daha cok evrime gore cıkması gerekmiyor mu? buyrun burdan yakın.....en basit sorular bu sekilde cıkıyor...sempanze kromozom haritalarında neden 48 kromozom goruluyorda...insanda neden 92 kromatid adında 46 kromozom goruluyor...bunlara evrim cevap verdi mi ?
ben diyorum ki....maymuna benzedigimiz fiziksel olarak evrimi ispatlamaz...biyolojik ve tumevarım yontemi kullanarak sonuca varılır.
Evet bu kromozom işine evrimin cevap verebildiği anlaşılıyor.
Evet bu kromozom işine evrimin cevap verebildiği anlaşılıyor.
oyle inanmaya devam edebilirsiniz..:) ama eger ispatlanıyorsa maymundan bilakis insan oldugunu cıplak gozle gormeniz gerekiyor demektir.goren eden var mı kc :)
dilaver vazgectim...hakkaten vazgectim..acarım acmam degil...tartısmaktan asla korkmam..zaten belli olmuyor mu korkmayacagım..ama uzar gider...zaten gidicem...yarım kalır...biraz geri cekiliyorum,biraz okuycam sadece siteyi.
Spartan tüm meselede bu arkadaşlar iyi/kötü düşüncelerini, iddialarını yazıyorlar sen sürekli onların yazdıkları üzerinden bir şeyler yazıyorsun, hiç emek vermiyorsun. Yaratılışsa iddian ortaya koy. Ama koyamadığın müddetçe, iddiana yeterince inanmadığını düşüneceğim.
Spartan tüm meselede bu arkadaşlar iyi/kötü düşüncelerini, iddialarını yazıyorlar sen sürekli onların yazdıkları üzerinden bir şeyler yazıyorsun, hiç emek vermiyorsun. Yaratılışsa iddian ortaya koy. Ama koyamadığın müddetçe, iddiana yeterince inanmadığını düşüneceğim.
benim mesajlarımı okumuyorsun ki sen kusura bakma.daha fazla senin baban benim babamı dover muhabbetine giremicem
yucemanitu
28-08-2008, 02:09
oyle inanmaya devam edebilirsiniz..:) ama eger ispatlanıyorsa maymundan bilakis insan oldugunu cıplak gozle gormeniz gerekiyor demektir.goren eden var mı kc :)
Yaratılışı çıplak gözle gören var mı :)
Ken Miller'ın akıllı tasarımın çöküşü seminerinden konuyla ilgili bir kesit :
Davada şahit olduğum ikinci şey,insan genomunun dizi analizinden veriler sunulunca Akıllı Tasarımcıların söyliyecek söz bulamamasıydı.Sorgulamamızda bu konuda soru sorulmadı, öbür taraf konuyu hiç gündeme getirmedi,hiç dokunmadı.
İşte bir örnek:
Çoğunuz biliyorsunuz, birkaç ay önce şempazenin genetik kodu yayınlandı.Bu sayede kendi genomumuzu primat akrabalarımızınkiyle karşılaştırabildik.
Peki ne bulduk?
Geçen sene ortaya çıkarılan çok çarpıcı bir bulguyu göstermek istiyorum. (Burada slaytlar kullanıyor...)
Bildiğiniz üzere evrimin iddiasına göre şempazeler, orangutanlar, goriller ve biz aynı atadan geliyoruz.O halde genetik benzerlikler olmalı ki var.Ama çok ilginç olan ve aynı zamanda doğru olması halinde evrimin ortak ata iddiasıyla çelişebilecek bir şey de var.
Bizim 46 kromozomumuz var, onların 48. Çok ilginç, ne demek bu?
46 kromozom aslında 23 çift halinde, anne ve babadan gelen olarak.Bu elemanlar ise ebeveynlerinden 24’er tane almışlar. Bu salondaki herkesde bir çift kromozom eksik!
Nereye gitmiş olabilir? Soyumuzda kaybolmuş olabilirmi?
Hayır, bütün bir primat kromozomunun kaybı ölümcül olur.O zaman iki ihtimal var.Eğer ortak ata var ise; ya 48 yada 46 kromozomu vardı.Eğer 48 kromozomu vardıysa –ki bu muhtemel, zira 4 canlıdan 3’ü 48 kromozoma sahip- bir çift kromozom birleşmiş olmalı.Genomuza bakıp, kromozomlarımızdan birinin iki primat kromozomunun birleşimiyle oluştuğunu gözlemlemiz gerek.
Böyle bir şey bulamazsak, evrim yanılıyor demektir, ortak atadan gelmedik.
İyide nasıl bulacağız?
Kromozomların bazı işaretler taşıdıklarını salondaki biyologlar bilir.Ortada, mtoz sırasında kromozomları ayırmaya yarıyan sentromerler, uçlarda ise telomerler vardır.
Bir çift kromozom birleşirse ne olur?
Birleşme, telomerleri ait olmadıkları bir yerde, yani orada bırakırlar.Ortaya çıkan kromozomun da iki sentromeri olur. Biri faaliyetini kaybedebilir, ama yinede orada olmalıdır.Genomomuzu tarayıp o kromozomuzu bulamazsak evrimin başı dertte demektir.
Tahmin edin bakalım, ki numaralı kromozom!
Bir yıl önce Nature da yayınlanan makaleden bir kesit gösteriyorum.Biraz teknik olduğu için özür dilerim ama yazılanlara bakın bir:İki numaralı kromozom bizim soyumuza özgüdürve diğer primatlarda ayrı kalan iki kromozomun kafa-kafaya birleşmesiyle oluşmuştur.
Genom hakkında neler öğrendiğimizi takip edememiş olanlar bu kısma dikkat etsinler,çünkü ne kadar ayrıntıyla inceleme yapabildiğimize şaşıracaksınız.
Birleşme yeri:114 455 823. baz ile 114 455 838. baz arası olarak saptandı.
Yani 15 baz çifti.Mükerrer telomer-altı diziler göreceksiniz. Faaliyetini kaybedeb sentromer 13 numaralı şempaze kromozomuna denk geliyor.
Veriler burada, sınanabilir nitelikteler,evrimin tahminlerini doğruluyorlar.
Akıllı Tasarım bunu nasıl açıklar?
Tek bir şekilde: “tasarımcı öyle yapmış işte.”
Mantık yürütmek yok, sebep yok,iddiaya göre bir tasarımcı varmış, insanın 2 numaralı kromozomunu ortak atanın kromozomlarının birleşmesiyele oluşmuş gibi gözükecek şekilde “tasarlamış.”
Ben Roman katolik’im en genmiş anlamıyla teistim, tasarımcıya inanıyorum, ama kandırıkçı bir tasarımcıya inanmıyorum.Bizi aldatmak için bunu yapacak bir tasarımcıya inanmam. Bu kamıtın da mesnetli olduğunju ve atalarımız hakkında bazı şeyleri açıklığa kavuşturduğunu düşünüyorum.
kafasikarisik
22-09-2008, 19:12
Öncelikle yeni üye oldum yeri burası değil ama öncelikle hepinize bir merhaba diyeyim.
Tam yeri burası mı? Bilmiyorum ama evrim konusunda söylemek istediğim birkaç konu var.
1. ve en önemli olarak; gördüğümüz her türlü doğa olayının bilimsel bir açıklaması vardır. Şu an bilim açıklayamıyor veya verdiği cevaplar birilerini yeterince tatmin etmiyor olsa bile.
2. olarak bilimin bu gün açıklayamadığı veya ispat edemediği bir konu yarın da açıklayamayacak demek değildir. Bilimin bu gün için eksik kalması bir yaratıcının varlığının delili olarak sunulamaz.
3. İlkel toplumlar açıklayamadıkları doğa olaylarını tanrılaştırmışlardır. Bu toplumlarda; güneş, yıldırım, ateş gibi bu gün için sıradan doğa olayları olan şeyler o zamanki bilim için açıklanamaz tanrısal bir olay idi. Dolayısı ile tapılması gereken şeylerdi. Daha sonra aslında bunların arkasında tek tek yaratıcılar olması gerektiği düşüncesi ortaya çıktı. Güneş tanrısı, ateş tanrısı vs.
4. Dünyada hiç bir şey değişmeden kalmaz. Değişim doğanın kendisidir. Değişimin canlılardaki karşılığı evrimdir.
5. "2 taş üst üste koyulmuş görünce bunu yapan kimdir diye soran evrimciler canlıları ve dünyayı görünce niçin sormazlar?" diye bir soru sormuş muhterem bir filozof! bende ona şunu sormak isterim, ben 38 yaşımdayım ve annem beni bu halimle doğurdu, hiç bebek olmadım, hiç çocuk olmadım, hiç okula gitmedim, hiç kitap okumadım ve 38 yıl önce 188 cm boyunda tüm iskelet, kas beyin gelişimim tamamlanmış halde ve şu an sahip olduğum tüm öğrendiğim veriler beynimde olarak doğdum? inanır mı? demekki insanın kısa hayatı bile bir değişim ve gelişim süreci.
6. 150 - 200 yıl önce bilim güneşin enerji kaynağı konusunda çözüm üretemezken eminim yaradılışçılar şunu diyorlardı "bakın bilim cevap vermedi demekki tanrı yaratmış" Gün gelir bilim yanıtlar, sonra aradan 200 yıl geçer ve yaratılıştılar özür diler.
devam edecek........
kafasikarisik
22-09-2008, 22:51
devam ediyor...
7. Evrim teorisini ilk öğrendiğim çocukluk yaşlarımdan beri bana son derece mantıklı gelmektedir. Bir çocuğa dahi anlatabilecek basitlikte bir teoridir. Arada soru işaretleri olması teorinin tamamlanmadığını gösterir yanlış olduğunu değil.
8. Bilimde bir kuram başka bir "bilimsel" kuram ile yıkılır. Bu kuram inancıma göre yanlış demeniz yetmez, doğrusunu bulup ispat etmeniz gerekir. Örneğin; Einstein izafiyet teorisi Newton mekaniğinin yanlış değil ama eksik (izafiyetin özel bir hali) olduğunu göstermiştir. Işık (Nur) tanrısal ve özel bir varlıktır. (cinler ve melekler nurdan-dumansız ışık- yaratılmış değil mi?) Bu sebepten doğa yasaları ona işlemez.(Newton mekaniğindeki bağıl hız) Gördünüz mü? Newton yanılmış, ben ne güzel açıkladım, bilim adamlarına bi güzel de gol attım. Einstein ışığın neden bağıl hız kuralına uymadığını şöyle açıklamış olsaydı herhalde adını bu gün kimse anmıyor olurdu. Galileo engizisyonda yargılanırken papa kimdi? piskoposlar kimlerdi? kimse hatırlamaz ama Galileo bu gün herkes tarafından bilinir.
9. Yaratılışçılar ile tartışmaya giridğinizde evelerler gevelerler, malum basmakalıp sitelerden aldıkları cümle ve paragrafları yazarlar, biraz sıkıştırınca da falanca ayet veya falanca hadisi size neden evrim olmadığının ispatı olarak sunarlar.
10. Bilim şüphecidir, dogma kabul etmez. Tamam evrim ile yaşamın oluşumunu çözdük, bunu bırakalım hadi başka konuları da çözelim demez. Sürekli olarak sorgular ve yeni bilgiler ışığında tekrar tekrar yorumlar. Tekrar Newton mekaniğine dönersek, fizik problemlerin büyük kısmı Newton mekaniğini uygulayarak çözülür ve ciddi bir hata da çıkmaz. Örneğin çevremizde kullandığımız çoğu makina Newtonun formulleri kullanılarak tasarlanmışlardır ve ciddi bir tasarım hatası olmadan çalışırlar. Ama bilim burda durmaz ve şüpheciliği ile sürekli sorgular. Son Büyük Hadron Çarpıştırıcısı için harcanan emek ve masraf buna güzel bir örnektir.
11. Yaradılışçılık bir politik görüştür. Sözde bilimsel terminoloji kullanmaya çalışmaları (akıllı tasarım) onu bilimsel bir görüş yapmaz. En büyük destekçilerinin de bilim adamı - üniversiteler değil politikacılar-din adamları- tarikat yapılanmaları olması da bu durumu destekler.
Kolay Gelsin,