PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an'da Kıyamet Tanımlaması

çakırcalı
23-08-2008, 21:58
Sevgili dostlar, Kur'an'daki kıyametle ilgili tüm ayetleri okuyup, kıyamet zamanı neler yaşanacak, neler konuşulacak tüm ayrıntılarına kadar bir senaryo oluşturdum. Bunu yaparken kendimden asla ekleme yapmadım. Konuyla ilgili ayetleri birbirine ekleyerek yaptığım bu çalışmada ne kadar başarılı oldum, bilemem. Burada ilk olarak kıyametin tanımlanışını aktarmaya çalışacağım. Umarım hoşunuza gider. İyi seyirler...

KIYAMET

O, gözlerin dehşetten donup kalacağı, yüreklerin ve gözlerin ters döneceği, on aylık gebe develerin başı boş bırakılacağı, vahşi hayvanların bir araya toplanacağı, nefislerin çiftleştirileceği, her emzirenin emzirdiğinden geçeceği; her gebenin yükünü bırakacağı; sarhoş olmadıkları halde insanların sarhoş görüneceği, çağırıcının, görülmemiş, tanınmamış bir şeye çağıracağı, çetin ve görülecek bir gün, can boğaza dayandığı zamandır, olacak bir vakadır; o saat cidden çok feci ve acıdır, herşeyi bastıran büyük bir felakettir. Onun oluşunu yalanlayacak yoktur. Allah'ın vaadi gerçektir ve o saat mutlaka gelecektir, onda şüphe yoktur. Bütün insanların toplanacağı, buluşma zamanları o saattir.

Onun bilgisi ancak Allah'ın yanındadır ve onu tam zamanında açığa çıkaracak olan da yalnız O'dur. O (saat) göklere de yere de ağır gelmiştir. Sadece sayılı bir süre için ertelenmektedir. Her ümmet için belirtilmiş bir süre vardır. Süreleri gelince ondan ne bir an geri kalınır, ne de ileri geçilebilir. Geceleyin ya da gündüzün, insanlar çekişip dururlareken ve kendileri gaflet içinde inanmamakta ısrar ederlerken o, onlara ansızın gelecek ve onları şaşırtacaktır. Fakat, dereceleri yükselten; Arş'ın sahibi, buluşma gününe karşı uyarmak için, emrinde olan Ruhu, kullarından dilediğine indirir. Yalanlayanların vay haline o gün! O daldıkları batıl içinde oynayıp dururlareken ansızın o saat gelip çatar ve ne onu savabilecekler, ne de kendilerine süre verilecektir. O gün gerçek mülk Rahman'ındır ve belki dönerler diye, mutlaka onlara bu büyük azaptan ayrı olarak, daha yakın bir azabı da tattıracaktır.

NOT: Evet, Kur'an'da kıyamet bu şekilde tanımlanıyor. Tabii burada malumunuz, onlarca sure ve ayet var ve neredeyse her cümle 1-2 ayetten alıntıdır ve bu ayetleri buraya yazmaya çalışsaydım, konudan çok sure ve ayetler yer kaplardı. Yerden tasarruf yapmak için sadece konuyu aktarmaya çalıştım.

bakkalmahmud
14-02-2014, 00:52
Sayin cakircali,verdiginiz emek icin tesekkürler,okudum,gene okudum ama hicbirsey anlamadim,anladigim tek sey,birbiriyle celisen ayetler,korku verilerek inandirmaya calisma ve birsürü absürd laf yigini,eskiden olsa mutlakabiraz korkardim ama insan sayelerinizde isin ic yüzünü bilince,korkudan daha cok tiksinti duyuyor.saygilar

Burak92
23-07-2014, 05:20
Sayin cakircali,verdiginiz emek icin tesekkürler,okudum,gene okudum ama hicbirsey anlamadim,anladigim tek sey,birbiriyle celisen ayetler,korku verilerek inandirmaya calisma ve birsürü absürd laf yigini,eskiden olsa mutlakabiraz korkardim ama insan sayelerinizde isin ic yüzünü bilince,korkudan daha cok tiksinti duyuyor.saygilar

neyin sizde çelişki oluşturduğunu merak ettim çelişkili gördüğünüz kısım neresidir biraz açabilir misiniz ? Tehditkar oldugu acık bunu ınkar etmem mumkun degıl acık ve net bır sekılde ceza ve tehdıt var pekı ya neden oldugunu dusunuz mu ? Şöyle bırsey soracagım sizce bugun butun dunya ulkelerınde ceza sıstemı kaldırılsa ınsanlar bunu onaylar mı? Kaos olusur mu olusmaz mı ?

Selmet
23-07-2014, 11:48
Oyle everenin veya dunyanin yerle bir olacagi sekilde bir kiyamet olmayacak. Kiyamet insanin olmesidir. Korkunc kiyamet senaryolari islam peygamberinin insanlari korkutup sindurmek istemesinden bska bir sey degil.

iiilker99
23-07-2014, 14:04
Ayrıca, yerlerin dümdüz olacağı, dağların söküleceği de söyleniyordu Kuran'da. Bulunsun aklınızda.

Kehf 47:
"Ve o gün dağları yerinden sökeriz ve görürsün ki yeryüzü dümdüz olmuş ve onları diriltiriz, haşrederiz, hiçbir tanesini bırakmayız."

alpha
31-07-2014, 12:48
Şaşırıyorum önce, ama sonra alışıyorum.

Kıyamet olmayacak derken, dünya hiç bir şekilde yıkılmayacak mı ? mesele önümüzdeki 3 yıl içindemi kasıt, yoksa 3000 mi, yoksa 3 milyon yıl içinde mi ?

Dünyanın önümüzdeki kast ettiğiniz bu süreler için uzay-zaman simülasyonunu kim yapmış ki...

Bilimsel olarak hiç de duymadık.

Karşıt olmak inançsızlığın ana temel prensibidir. Her ne olursa olsun, ne söylenirse söylensin, olabilirlikler düşünülmeksizin "karşı çıkmak" ana temel prensip olduğu için sanırım sizde dediniz ki ;

Öyle everenin veya dunyanin yerle bir olacagi sekilde bir kiyamet olmayacak.

Ve objektif olamadınız.. Bilimsel bir açıklamaya gerek duymaksızın dünya gezegenimizin uzay içerisinde bir yıkıcı (katastrofik) olayla karşılasması olasılığı oldukça yüksek olduğu rahatlıkla tahmin edilebilir ikennnn yine de bilim insanları ne diyor diye bakarsak;

"Bilim, şu anki veriler çerçevesinde gerçek anlamda kıyameti, yani tüm evrenin yok olacağını öngörüyor. "

Bilim insanlarının bir kaç popüler teorileri şöyle;

‘Büyük soğuma’ adı verilen bu teoriye göre soğuma, ısı enerjisinin kalmayacağı ve moleküllerin durduğu mutlak sıfır noktasına (0 Kelvin, - 273.15 C) kadar devam edecek ve her şey bu durumda son bulacak.

‘Büyük Büzüşme’ adı verilen teoriye göre ise çekim gücü her şeyi yavaşlatacak ve evren kendi üstüne çökecek. Benzer bir teori olan ‘Büyük Zıplama’ teorisi, evrenin genişlemesini tamamlayınca daralmaya başlayacağını ve bu daralmanın sonunda yeni bir Big Bang (Büyük patlama) meydana gelerek yepyeni bir evrenin oluşacağını öngörüyor.

Bu iki teorinin tersi olarak adlandırılabilecek ‘Büyük Yırtılma’ teorisine göreyse gizemli 'kara enerji' evrenin giderek daha hızlı genişlemesine yol açacak ve evren dağılacak.

Hmm Eğer kıyameti Evren’in değil de Dünya’nın sonu olarak düşünüyorsak;

Şöyle ki;

Kesin olan bir şey varsa o da evrenin sonundan çok önce Dünya’nın sonunun Güneş tarafından getirileceği.

Güneş’in merkezindeki çekirdek füzyonu sona erdiğinde, çekirdek büzülürken, yıldızı saran hidrojenin büyük bölümü helyuma dönüşecek. Bu süre içinde Güneş giderek genişleyerek ‘Kırmızı Dev’ adı verilen dev yıldız formunu alacak. Bu genişleme sırasında Güneş’in çapı Mars’ın yörüngesinden bile daha büyük olacak. Dolayısıyla en yakın dört gezegen olan Merkür, Venüs, Dünya ve Mars, Güneş tarafından yutulacak.

Güneş son aşamada kendi içine çökerek yaşamını şimdi olduğundan da küçük bir kütlede beyaz cüce adı verilen ölü bir yıldız olarak sürdürecek. Ancak bu aşamaların hiç birine biz şahit olamayacağız.

Kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/id/25020632/

Tabii kaynaklar daha fazla. Velev ki siz "open mind" olun.

NOT:
Tabii ikinci aşama değerlendirme de yapmak isterdim..
İkinci aşamada ise konumuz: "Bilimin bu teorilerine göre dünyanın kıyamet anındaki halinin kuranda anlatıldığı durumlara benzeme olabilirlikleri hakkında" olabilir idi.

Yıldıztozu
30-12-2014, 16:40
kuranda geçen kıyamet senaryoları genel itibariyle bilimsel olarak da beklenen dünyanın ve evrenin sonu senaryolarıyla uyum içerisindedir.