Orijinalini görmek için tıklayınız : dünya çapında yapılan bir anket
http://www.yesnogod.com/
dünya çapında yapılan bir anket sizde katılın.tanrıya inanıyosanız yes inanmıyosanız no yazın ve ateistlerin yada yaradancıların sayısı çıksın ortaya :)
---------------Total--Yes---No
World stats___126575 47% 53%
Europe________80836 46% 54%
Middle East______642 65% 35%
Asia___________2880 49% 51%
Caribbean_______382 63% 37%
Africa__________363 79% 21%
South America__9658 54% 46%
Oceania_______1488 28% 72%
Central America_3309 63% 37%
North America__27017 43% 57%
Your country Total Yes No
Turkey______5926 80% 20%
ben katıldığımda %18 di ,,, biraz artmış :)
Allah'a verip sevaba mı girsem :D
<<<Allah'a verip sevaba mı girsem <<<<<
:) :D ,,hehehh,, ya açıklamalara rağmen anlamayan bi çok kişi oluyo, baştan söyliyeyim, sizdende özür diliyorum tekrarladığım için,
bu ankette tanrının varlığı yada yokluğu belirlenmiyor, ankette tanrıya inanır ve inanmayan kişi sayısı belirleniyoristatistiksel olarak,
En azından dünyadaki durum biraz iç açıcı;
Total Yes No World stats http://www.yesnogod.com/images/globe.png 126670 47% 53%
Bu anketteki Tanrı dinlerin tanrısıdır.
O nedenle soruyu "Teist misiniz?" gibi düşünerek yanıtlamak gerekir.
bu anket'in sonuclarinin sosyal bilimcilerin yorumlar gelistirmesi güzel olurdu....
Yalnız bizim site hücum etmiş galiba, son baktığımla arasında 1000 oy fark var neredeyse ve No'lar 2 puan artmış :)
evrensel-insan
30-08-2008, 01:09
Saygideger arkadaslar;
Siklar arasinda, tanriya disaridan bakis acisi ve tanriyi notr algilama cevabi yok.
O yuzden, ben bu anketi protesto ediyorum.:D
Saygilarimla;
evrensel-insan
http://www.yesnogod.com
Türkiye'den 6745'e kişiye sorulmuş 78%'si evet tanrıya inanıyorum demiş... 22%'si hayır inanmıyorum demiş...
diğer ülkelerin inanç oranlarını da bulabilirsiniz...
evrensel-insan
31-08-2008, 19:14
Saygideger arkadaslar;
Gercekler acidir.Ama, gercekleri, dogal dusunce yonlendirdigi ve, dusunen dusuncenin, gercekleri ters yuz etmesi icin; daha cok devreye girmesi gerekir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sonuclara bir bakin, nerede gelismemis, fakir, cehalet diz boyu olan ülke varsa orada evet oylari yüksek. "Allah zenginin cebinde fakirin agzinda!" lafinda bir dogruluk var galiba.
Keske katilim daha genis olabilseydi de
sonuclarda daha gercekci yorumlanabilseydi....
bir ülkeden total'den 1 katilimcinin oyu o ülkenin insanlarinin %100 bir tanri inanci olan veya olmayan üyesi yapmis :)
"Gelismis" ülkelerin bir tanri inaci olup olmadigi degil sorun, sorun "gelismekte" olan ülkelerde insanlar neden tanirya daha fazla "muhtac" olduklari dir....
Bu anket gerçeği yansıtmaz.
Anket sonuçlarından yola çıkarak örneğin "Türkiye'nin %20'si, 22'si Allah'a inanmıyor." sonucuna ulaşamayız.
Sadece İnternet ortamı için bir fikir verebilir. O da, eğer anket hakkında inanan ve inanmayan kesimler eşit duyum aldıkları takdirde.
HanifTürk
10-09-2008, 13:41
Tabiki Tanrıya inanmıyorum Çünkü Tek bir hakikat var o da ALLAH
ShadowSong
10-09-2008, 18:20
Bizim kadar anketlere kan davası gözüyle bakan bir halk daha görmedim.
tanrı, kendisine inanmayanların çoğunlukta olduğu ülkelere daha cömert davranmış,davranıyor.
ne garip.