PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimse vermediyse bu Akp'ye oyu kim verdi

volkantr
07-09-2008, 01:03
Akp %47 oy aldıktan sonra bu soru çok soruldu.
Cevap veriyorum " Ben oyumu Akp'ye verdim"
Deist olmama rağmen yani kitaplara peygambere inanmama rağmen oyumu Akp'ye verdim.

Ben bile görüş hayata bakış açısı olarak çok farklı düşündüğüm Akp'ye oy vermek zorunda kaliyorsam ve benim gibi bir çok kişi ki sanıldığı gibi bu kişiler öyle kömür dağıtılan gecekondu da yaşayan insanlar değildir iyi eğitim almış insanlardır Chp nin ben nerede yanlış yapıyorum acaba diye düşünmesi gerekir.

Bazı başlıklara baktım forumda ki 3000 Chp oyu çöpten çıkmış vs den bahsediliyor.Bunlar başarısızlığa kılıf bulmaktır.

Benim bile oyumu alamıyorsa Chp o zaman kimsenin oyunu alamaz...

Ben oy verirken genel değerlendirme yaparım.Ben müslüman değilim o zaman bana yakın olan Chp ye oy veriyim diye düşünmem..Yada ülkeyi sattılar bitti gitti populizmine prim vermem.

Özetle o %47 nin içinde bir çok ateist deist kişi de vardır...Ben dahil olmak üzere...

KızıL
07-09-2008, 01:37
seçim sistemineki saçmalıklardan da akp nin oyu yükselmiştir....

Squall
07-09-2008, 02:07
Aferim sana!!..

Verdiğin oy sana emperyalizm kucağına oturtulmuş bölünmüş bir vatan,daha çok işsizin olduğu ve de tüm devlet kurumlarının satıldığı bi ülke olarak geri dönücektir.

-InVi-
07-09-2008, 02:16
allah allah,
peygamberin peygamberligine ve dinleri red eden , ateist mi oluyor?
yeni birsey ögrenmis olduk ;)
ben bugüne kadar bunlarin "dinsiz" oldugunu düsünüyordum, allahsiz / yaratansiz / tanrisiz olduklarini bilmiyordum.....

akp ya hic bir din karisti siyaseti istemyeyen oy vermez,
akp nin her ne kadar liberal demokrat kanadi olsa da, bunlarin kültür kökeni milli görüstür, ve cidden siyasi konjünktür gerektirirse, onlar ile is birligi yapilcaktir, ayni "dili" konusmaktalar.....
hic oy kullanmadim türkiyde, ama kullanmis olcaksam oyumu tkp ye veya emep'e verirdim galiba....
tkp ye verirlmesini isterdim ki, tüm partiler daha fazla sosyalist olmak zorunda kalsin, diger partilerde ic tüzüklerinde daha fazla sosyalist acilimlara yönlenmis olsun, o yüzden eger birileri CHP nin ciddiye alincak bir manada sosyal demokrat olmasini istiyorsa, ilk yapilcak is, gelecek secimlerde TKPye / emep'e oy vermek olacaktir.

peki akp'ye kim oy vermistir ? orta sinif !
kismende olsa dünya ya acila bilen, kendi muhafazakar kimligin koruyabilen,
liberal ekonomiden yana olan ( allahsizlar de olabilir ) insanlar oy vermisitr ve gelecek secimde görülüyor ki tekrar güclenerek verecektir.....
birde benim buradan gözlemledigim kadari ile tüm sag muhafazkar liberal demokrat partilerin oylarini toplasak yaklasik %75 civarinda oluyor, tüm "solun" ( ki buna ne yazik ki chp de dahil ediliyor ) %25lik oyu ise, bilmem artik kac yüz fraksiyona bölünmüs sol paylasiyor.....

bence,
prof dr haydar bas'a dikkat , "solun" proletaryasina hitap ediyor.....

volkantr
07-09-2008, 02:20
Aferim sana!!..

Verdiğin oy sana emperyalizm kucağına oturtulmuş bölünmüş bir vatan,daha çok işsizin olduğu ve de tüm devlet kurumlarının satıldığı bi ülke olarak geri dönücektir.

Tıpkı din konusu gibi siyaset konusu da tartışmanın bir sonuca varmadığı bir platformdur...
Herkesin kendince bir algısı vardır...
Burada önemli olan mesafeyi ve saygıyı korumaktır...Gerisini tartışmak hele hele sattılar zihniyetine sahip birisi ise karşınızda ki bir sonuca vardırmaz..

Nasıl dincileri sevmiyorsam ki onların oy verme nedenleri sadece dinleridir diğer uçta ki sattılar zihniyetini de sevmiyorum..
Bu iki uçu birleştirsen aynı olduklarını farklı görüşlerde olsalarda aynı zihniyette olduklarını anlarsınız...

volkantr
07-09-2008, 02:23
allah allah,
peygamberin peygamberligine ve dinleri red eden , ateist mi oluyor?
yeni birsey ögrenmis olduk ;)
ben bugüne kadar bunlarin "dinsiz" oldugunu düsünüyordum, allahsiz / yaratansiz / tanrisiz olduklarini bilmiyordum.....

Peygamberi dinleri red eden ancak tanrıyı kabul eden Deist olur.
Ben de yazımda Deist olduğum ifade etmişim.Anlaşılmayan nedir?

KızıL
07-09-2008, 05:09
akp ye verilen oyların bize ne olarak geri döndüğü tartışılamayacak kadar açıktır! eğer aklı çalışan bi insan bunca olumsuzluktan bir nebze vijdan azabı çekmıyorsa bunca olan karşısında akp yi desteklıyorsa zaten durum yine tartışılmayacak kadar açıktır....

Onursal Bedirhan
07-09-2008, 14:14
Elim kırılsaydı bende akp'ye oy vermiştim. ama bu sefer dtp ye verecem.

dtp gelecek yüzümüz gülecek :D