Orijinalini görmek için tıklayınız : Richarddawkins.net'e Erişim ENGELLENDİ!
kör_saatçi
07-09-2008, 23:14
Düşünce özgürlüğüne karşı bir darbe daha atıldı.
Hepimize hayırlı olsun!
http://richarddawkins.net
kör_saatçi
07-09-2008, 23:26
İkinci başlık açtım biliyorum ama sinirden ne yapacağımı şaşırdım.
Nereye başvurayım kimlerden akıl alayım bilemiyorum.
Ne bir açıklama, ne bir şey.
Yahu gelsinler hepimizi yaksınlar en güzeli bu değil mi?
Düşünmeyecek okumayacaksak nefes alıp yaşamanın manası ne ki?
Kapatılan yer:
http://richarddawkins.net/
Sevgili kor saatçi
Bu konuda net bilgi almak için hemen girişimde bulundum. Öncelikle olayın aslını ve hukuki yönlerini ögrenmeye çalışalım. Zannedersem bu keyfi bir uygulama. Gelen bilgilere göre müdahil olma konusunda girişimde bulunuruz.
Ama önce mahkeme kararını ögrenmek lazım, gerekirse ve zorunluysa hukuk mücadelesi içerisine gireriz.
Şimdilik elimize geçen tüm bilgileri paylaşalım. Mümkünde kararı alan mahkeme hangisidir ona ulaşmaya çalışalım. Ve bilgileri paylaşalım.
saygılarımla
Arkadaşlar kapatıldı dediğiniz siteye ben girebiliyorum sorun bende mi sizde mi_??
http://richarddawkins.net/ _?
kenney senin buna imanın yetmez ama biz de bu işin peşini bırakmayız. Çok sevinme, düşünceye ket vurulamaz.
saygılarımla
Sevindiğin felan yok nerden çıkardınız:)
Benim pc den bahsettiğiniz siteye ulaşabiliyorum.Sorun sizde sanırım ya da ilahi bir güçle benmim pc aşıyor engelleri ahahaha
yurt dışından baglanıyorsan girebilirsin. Aslında burada engellenenler telekom kullanıcıları, yani site yerinde duruyor.
saygılarımla
Mahkeme kararıda hangi mahkemenin kararı, kapatma gerekçesi ve dosya numarası nerede?
Bal gibi Araptelekomun keyfi uygulaması.
arkadaşlar siteye türkiyedende girilebilir bir mail yoluyla yada başka bir ulaşımla kişilere bunu haber verebiliriz mahkemelerin kapatma konusunda çok deneyim yaşadık artık çözdük işi:) neyse dediğim gibi dns ayarlarınızı değiştirin ve bu sorun ortadan kalksın bu dns yi almak isteyen bana ulaşsın vereyim sorun kalmıyacaktır...
Sevgili kızılordu,
Sorun bizim girmemiz falan değilki, sorun araştıran insanları böyle sitelerden bihaber yapan zihniyet.
Biz gireriz girmesinde, araştıran insanlar nasıl girecekler?
tensiz.denek
08-09-2008, 03:02
Benim tarafımda da Türkiye'den girebilen arkadaşlar var. Kişisel bilgisayarda bir sorun olabilir mi?
çakırcalı
08-09-2008, 03:28
Sevgili dostlar,
Ben de (İzmir'den) girebiliyorum. Sanırım bazı arkadaşların pc'lerinde sorun var.
tensiz.denek
08-09-2008, 03:47
Sanırım biraz hızlı sonuçlara atlanmış. Buradan çıkarılacak derslerin olduğuna inanıyorum.
Onursal Bedirhan
08-09-2008, 06:12
kesin H.Y'nin işidir.
biz kendi yakınlarımıza en azından duyurabiliriz yani benımkısı sadece göirmek isteyenlere bir çözüm....
kör_saatçi
08-09-2008, 10:32
Evet, siteye bir ara tekrar girmek mümkün oldu.
Ben de o sırada site yetkililerine durumu bildirdim. Hatta bununla ilgili kendi forumlarında bir tartışma konusu başlatılmış.
Ancak gece 2 sularında tekrar engel geldi.
Telekomdakiler herhalde milletin tepkisini ölçüyor.
Engellenme sayfasında da hangi mahkemenin bu kararı verdiğine dair bir bilgi yok, sadece erişim engellenmiştir yazan o malum çirkin kırmızı yazı.
Eğer konu hakkında resmi kaynaklardan bilgi edinebilen varsa benimle irtibata geçerse ya da burada duyurursa sevinirim. Durumu çeşitli kaynaklara iletmek istiyorum.
Sanırım bir karışıklık var. Site şu anda açık.
Sanırım bir karışıklık var. Site şu anda açık.
Bende de kapalı gözüküyor. Ortada bir sorun var ama yarım gibi...
Anlamadım açıkçası :confused:
kör_saatçi
08-09-2008, 11:25
Memleketin suyu gibi, engeli de azar azar veriyorlar zannedersem.
Kişisel bilgisayarlarla ilgili bir sorun olmamalı bu. İşyerimdeki iki bilgisayardan opendns kullanan siteye ulaşabiliyor diğeri ise "Bu siteye erişim mahkeme kararı ile durdurulmuştur" mesajı alıyor.
Silverhand
09-09-2008, 00:37
http://www.ktunnel.com/'a girip "begin browsing"in karşısına sitenin adresini yazıp "begin browsing" e tıklarsanız yasaklı sitelere girebilirsiniz.
tensiz.denek
09-09-2008, 01:22
Bu konuyla ilgili bir gelişme oldumu?
Sorduğum bağımsız bir arkadaş o sayfada "Bu sayfaya erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazdığını söylüyor.
Sorduğum bağımsız diğer bir arkadaşsa sayfaya erişebiliyor.
Sanırım TTNET ayarları yeterince iyi yapamamış.
TD.com olarak mahkeme kararına karşı gelmek, karşı bir dava açmak mümkün mü?
TD.com olarak mahkeme kararına karşı gelmek, karşı bir dava açmak mümkün mü?
Bunu araştırıyoruz tensiz denek. İmkanı varsa, ya da mahkeme kararına ulaşabilirsek yapabilecegimizin azamisini yapmaya çalışacagız.
saygılarımla
Araştırıyoruz. Eğer mümkünse yani hukuki olarak mümkünse müdahil olmayı tartışıyoruz.
tensiz.denek
09-09-2008, 03:01
İlgilendiğiniz için teşekkürler
Lütfen bu konuyu güncel tutun
Gerekiyorsa medyayla iletişime geçelim
Saygılar,
Richard Dawkins ile yazışmalarımız sonucunda bize ilettigi mailin tercüme edilmiş hali :
Sizden haber aldığıma sevindim. Türkiye'de çıkardığınız güzel işlerden dolayı sizi tebrik ederim.
İnternet sayfamızın banlanmasının gizi hakkında sizden veya avukatınızdan toplayabilmeceğimiz her bilgi için minnet duyacağız. Sizin takdire değer sayfanıza bakınca da, onun da bir gün banlanacağını bekleyebiliriz.
İşarkadaşım ve dostum, Paula Kirby, banlanan internet sayfalarına özel bir ilgi duyuyor, belki ingiliz basınında bunun hakkında birşeyler yazabilir. Sizinle iletişime geçerse, ona ihtiyacı olan her türlü desteği sağlamanız nazikçe bir davranış olur. Onun email adresi bu mesajın C.C. sinde. O banlanan internet sayfalarının önde giden iştirakatçisidir.
En içten dileklerim ve teşekkürlerimle,
TİB başkanlıgına başvurumuz sonucunda gelen yanıt :
Bilindiği üzere, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da belirtilen suçlar kapsamında verilen erişimin engellenmesi kararları, kararı veren hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet Savcısı tarafından gereği yapılmak üzere Telekomünikasyon Kurumu
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderilmekte ve kararlar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca yerine getirilmektedir.
Fakat bu erişimi engellenme işleminde sadece konusu suç olan soruşturma kapsamındaki ceza mahkemelerinin kararı gereğince internet sitelerinin erişimi başkanlığımızca engellenmektedir.
Ayrıca, e-mailinize konu internet sitesi Başkanlığımız aracılığı ile engellenmemiştir.
Tekrar ifade etmek gerekirse bahse konu internet sitesi Başkanlığımızca erişime engellenmemiştir. Diğer erişimin sağlayıcılar üzerinden engellenip engellenmediği bilgiside bizde mevcut değildir.
Bunlar dışındaki (Hukuk Mahkemelerince) erişimi engelleme kararı verilen internet sitelerinin erişimi engelleme işlemleri başta Türk Telekom a.ş. olmak üzere http://www.tib.gov.tr/ES_listesi.html (http://www.tib.gov.tr/ES_listesi.html) adresinde yer alan erişim sağlayıcılar vasıtasıyla yerine getirilmektedir.
Sonuç olarak; sorunuz ile ilgili olarak bahse konu kurum/kuruluşlara müracaat etmeniz gerektiği değerlendirilmektedir.
Bilgilerinize...
Tüm arkadaşları soru@tib.gov.tr adresine sitenin engelleme gerekçesini ögrenmek için mail atmaya davet ediyorum.
saygılarımla
ShadowSong
10-09-2008, 18:16
Çabalamanız çok güzel,hiçbir site kapatılmamalı,ama şuan yürürlükte olan yasa faydadan çok zarar getiren bir yasa,konuyla ilgisiz/ilgili/ilgisiz/ilgisiz/ilgisiz herkesin kapatma yetkisi var neredeyse.
Yasalar değişmedikçe,kapatılmalarda değişmez.
kör_saatçi
10-09-2008, 18:28
Gelen mailde TİB tarafından kapatılmadığı yazıyor. Bakanlığa kapatılma nedenini öğrenmek için neden tekrar mail yazmamız gerekiyor anlayamadım?
Aslında yasa gereği kapatmayı yapan kim ise TİB'e bilgi vermekle yükümlü. Bu yasaklamanın kim tarafından yapıldığını bilmiyorum deme hakkına sahip değil TİB.
Ek bir bilgi öğrendik; TİB Türkiye'deki servis sağlayıcılarına yasakl uygulama hakkı vermiş.
Yani en azından 20 kuruluş (servis sağlayıcı) yasak uygulayabilir. Ancak bu yasaklamanın
gerekçesini (mahkeme, tedbir karar numarası) yasaklama yapılan siteye asmak durumunda.
Dawkins'in sitesi bu durumda kim vurduya gitmiş görünüyor.
O zaman yapılması gereken TİB'in zorlanarak yasağın gerekçelerine ve uygulayıcısına ulaşmaya çalışmaktır..
Bu nedenle ne kadar çok soran olursa TİB'in meseleyi çözmesi o kadar hızlı olacaktır.
TİB den gelen cevaba karşı şu iletiyi gönderdik.
Sayın yetkili
5651 sayılı kanunun 8/3 maddesi şöyle yazıyor :
(3) Hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet savcısı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararının birer örneği, gereği yapılmak üzere Başkanlığa gönderilir.
Sizin haberiniz olmaması düşünülemez. Gene aynı kanunun 2/b fıkrasına göre
Başkanlık: Kurum bünyesinde bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını, ifade ediyor, yani kurumunuzu.
Ayrıca her kim bu engellemeyi yaptıysa gerekçesini ve kararı veren mahkemenin ismi ile, karar sayısını da asmalı degil miydi.
Mahkeme bir suç unsuru tespit ettiyse bize buna saygı duymak düşer, ama rastgele asılmış bir engel kararı haklı olarak kuşku uyandırmaktadır.
Erişim engellenmesinin bir numaralı uygulayıcısı olan başkanlıgınızın bu hatayı düzeltmesi gerekmektedir.
Unutmayın ki bahse konu olan kişi dünyanın önde gelen bilim adamlarındandır. Ve şayet en azından prosedüre uygun davranırsanız ülkemizin ve telekomun İngiliz basınında alay konusunu olmasını engelleyebilirsiniz.
Ben bir birey olarak sitenin hangi gerekçe ile yasaklandıgını ögrenmek istiyorum. Birey olarak bilgiye ulaşımımın engellendigini düşünüyorum.
Sizlerin de gereken hassasiyeti göstereceginizi görmek istiyorum. Her kim engellemişse mahkeme kararını ve sayısını asmak bu kadar mı zordur.
saygılarımla
kör_saatçi
10-09-2008, 18:46
Bakanlık bu şekilde üzerindeki yükü hafifletmiş oluyor ve sistemli kapatmalar dört koldan sürdürülebiliyor, tabii bu arada halkın ne bilgi alma özgürlüğü ne de şeffaflık söz konusu... Kesinlikle anti-demokratik ve bir an evvel tepki koyulması gereken bir durum.
Bence konuyu basına taşımak gerekiyor. Emaillerle bakanlığa tepki gösterilse bile sümen altı etmeye devam edeceklerdir.
kör_saatçi
10-09-2008, 18:56
Ben şöyle bir metin hazırladım:
Sayın Yetkili,
İngiltere'de çok saygın bir bilim insanı olan ve dünyaca da ses getirmiş yayınların sahibi sayın Richard Dawkins'in resmi sitesinin, çok talihsiz bir şekilde, mahkeme kararıyla engellendiğini öğrendik.
Yapılan kapatma uyarısı dışında hangi mahkemenin bu kararı uyguladığını, mahkeme ve dava numarasını açıklayan hiçbir ibare bulunmamaktadır.
Şeffaflık gereği, vatandaşlar olarak bu bilgilerin bize verilmesi ya da yansıtılması/duyurulması zorunludur.
Kaldı ki böylesi saygın bir bilim insanının resmi sitesine, sanki sıradan bir siteymiş gibi habersizce yapılan kapatma, dünya kamuoyunda büyük tepkilere neden olacaktır. Avrupa Birliği'ne üye olma savaşımı veren bir ülkenin vatandaşları olarak böylesi bir tavrın da negatif etkiye neden olacağı kuşkusuzdur.
Bu nedenle bakanlığınızca, kapatılma kararıyla ilgili bir açıklama yapılmasını ya da kamuoyuna duyurulmasının gerekliliğinin büyük bir önem taşığıdını belirterek, ilginize arz ederim.
evrensel-insan
10-09-2008, 19:01
Saygideger arkadaslar;
Buraya, R.Dawkins'in sitesine yaptigi kendi bireysel yorumunu aktariyorum.
Re: Richarddawkins.net banned in Turkey
by Richard Dawkins on Mon Sep 08, 2008 6:29 am
It is hard to know how to handle this, while having little inside knowledge of Turkey and no knowledge at all of the language. We have many helpful and loyal volunteers from around the world.
http://richarddawkins.net/volunteers
I would be extremely grateful for any Turkish volunteers who might step forward to give advice and translations.
Thanks
RichardRichard Dawkins
Charles Simonyi Chair for the Public Understanding of Science at Oxford University
Website
Tercumesi: Turkiye nin ic meseleleriyle ilgili cok az bilgi sahibi olarak ve dilini hic bilmeyen biri olarak bu, konu nasil ele alinir, bunu bilmek cok zor. Bizim, tum dunya capinda cok yararli ve bu konuya sadik gonullulerimiz var.
Bize oneri getirecek ve tercume yapacak Turkiyeli gonullulerin one cikmasi beni cok mutlu kilacak.
Tesekkurler.
Ayrica sitede, cok cesitli yorumlar var.Isin bir de ilginc tarafi, bu yasaklanmayi harun yahya'ya bagliyanlar var.Yani, ve guya, o ve onun gibilerin bu siteye erisememesi icin bu yasak karari alinmis.Ayrica, oneriler arasinda; bu konunun insan haklari mahkemesine tasinmasini onerenler var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
kör_saatçi
10-09-2008, 19:12
Olay giderek ilginçleşiyor ve derinine inildikçe Denizfeneri olayı gibi türlü pislik çıkacak, emin olun.
evrensel-insan
10-09-2008, 19:13
Saygideger arkadaslar;
Ilgilenenler icin, sitenin bu konuyla ilgili yorum sayfasini buraya alintiliyorum.Yalniz tercume etmemi beklemeyin benden.Cok, gerekli olursa, istenen ve onemli bazi yorumlari tercume edebilirim.
Richarddawkins.net banned in Turkey
For discussion of politics, and what's going on in the world today.
Moderator: econ41
Post a reply 86 posts • Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Richarddawkins.net banned in Turkey
by muhtesem insan on Sat Sep 06, 2008 1:44 pm
Yep it's banned. Probably because of Harun Yahya thread.
Mustafa Kemal Atatürk wrote:
Science is the most reliable guide for civilization, for life, for success in the world. Searching a guide other than the science is meaning carelessness, ignorance and heresy.
muhtesem insan
Forum Member
--------------------------------------------------------------------------------
by Randy Ping on Sat Sep 06, 2008 1:57 pm
What are they scared of.... oh yeah, truth.
Goldenmane wrote:
God, if he exists, is a fucking incompetent. I wouldn't hire him to build a bookcase.
(Of course, if I did, he'd build it just big enough to hold one book... and that book wouldn't be Fear and Loathing in Las Vegas.)
Randy Ping
Forum Moderator
--------------------------------------------------------------------------------
by Strontium Dog on Sat Sep 06, 2008 2:17 pm
muhtesem insan wrote:
Yep it's banned
So how come you're posting on here then if your location is Istanbul?
Strontium Dog
Forum Member
by Timnotgod on Sat Sep 06, 2008 2:19 pm
Randy Ping wrote:
What are they scared of.... oh yeah, truth.
Why then is the first link I find to Harun Yahya proclaiming it an invitation to truth?
I wouldn't think they are scared of the truth just scared that their nonsense isn't as the truth as they proclaim, and are all victims of one of the best con artists the world has known.
I also would like to put forward that the ban in turkey could be because the God Delusion book was accused of inciting religious hatred a year ago in Turkey.
muhtesem insan, If you are in Istanbul doesn't that mean you are being a smooth criminal by viewing this wonderful website?
Signature I had to have.
Timnotgod
Forum Member
by Secularist on Sat Sep 06, 2008 2:19 pm
muhtesem insan wrote:
Yep it's banned. Probably because of Harun Yahya thread.
you can use proxy.
http://www.torproject.org/
faithfreedom international Islam watch
Iran Press News Regime change Iran
the lion mean freedom of religion.
"For we are Persians,our nation was not built on slavery, death, and murder" - Proud Persian
Secularist
Veteran Member
by binocular on Sat Sep 06, 2008 3:43 pm
What thread now?
Muhtesem insan, has this been on the news in Turkey or is it just under the radar?
What once were
binocular
Veteran Member
access to richarddawkins.net has been banned in Turkey
by mulder on Sat Sep 06, 2008 5:10 pm
Hi guys from Turkey!
at around 17:00 GMT I just wanted to check out the news at http://www.richarddawkins.net, however, I was faced by a white blank screen,in the middle saying in red ''Access to this site has been denied by court order'' Disgruntled and also frustrated,I am now using indirect links to tell you guys this unjust action taken by the government.
''we are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in,some of us just go one god further.''mulder
Newbie
Re: access to richarddawkins.net has been banned in Turkey
by Darwinsbulldog on Sat Sep 06, 2008 5:13 pm
Hi mulder,
and a warm welcome to you.
It is very unfortunate that your government has decided to go the way of censorship. I mean, if they think that their way of life is so obviously the best one, then any criticism of that should not matter. Anyway, I sympathise. Enjoy the discussions!
Surf carefully, and cover your tracks!
Complete works of Charles Darwin [free] http://darwin-online.org.uk/
http://evolution.berkeley.edu/
Darwinsbulldog
Forum Moderator
by Randy Ping on Sat Sep 06, 2008 5:14 pm
Yes, it's been brought to our attention in Politics & Current affairs. THanks though.
Goldenmane wrote:
God, if he exists, is a fucking incompetent. I wouldn't hire him to build a bookcase.
(Of course, if I did, he'd build it just big enough to hold one book... and that book wouldn't be Fear and Loathing in Las Vegas.)
Randy Ping
Forum Moderator
by spaghettifier on Sat Sep 06, 2008 5:24 pm
proxy server?
anyway i'm glad that no matter how bad egypt is at protecting rights, they wouldn't ban any sites... anyway if hey do i would get around it
th government is scared that you would learn the truth, or they got in a fight with richard
Every man has a right to his own opinion, not a right to his own facts.
spaghettifier
Newbie
by Double Bass Atheist on Sat Sep 06, 2008 5:28 pm
It would seem unlikely that there has been been a court order banning RDnet exclusively... any idea how many other websites are now banned as well?
Double Bass Atheist
Veteran Member
by binocular on Sat Sep 06, 2008 5:29 pm
Multiple thread. Merge please.
What once were
binocular
Veteran Member
by articulett on Sat Sep 06, 2008 5:51 pm
So Turkey is afraid of people thinking freely. Hurray for those who are able to find away over the barriers! I hope the more they try to "censor", the more people will be eager to see exactly what it is their government finds so in need of censoring.
articulett
Forum Member
by Ashish Lahiri on Sat Sep 06, 2008 5:53 pm
mulder wrote:
Hi guys from Turkey!
at around 17:00 GMT I just wanted to check out the news at http://www.richarddawkins.net, however, I was faced by a white blank screen,in the middle saying in red ''Access to this site has been denied by court order'' Disgruntled and also frustrated,I am now using indirect links to tell you guys this unjust action taken by the government.
That's very encouraging. That shows that the medicine is working. The sooner the masks of tolerance are torn off the religious rulers, the better. We should only wait for such things to happen in that citadel of democracy, the USA.Ashish Lahiri
Newbie
by balper on Sat Sep 06, 2008 7:42 pm
Second time I'm writing, don't know what happened. Just connected (thanks blackberry) and wanted to ask if they would be anyone from Turkey to take this matter to the European Human Rights Court?
You can best reach me via email. Don't know if I'm allowed to write it but as this is a force majeur case thoght I'd try: basaranalper(@)gmail.combalper
Newbie
by solas on Sat Sep 06, 2008 8:35 pm
balper wrote:
.... wanted to ask if there would be anyone from Turkey to take this matter to the European Human Rights Court?
That is a very good point, not from the legal perspective but from the European one. I am not a lawyer but I doubt very much if any action on this issue through the EHRC would succeed (it would take years in any case). However, the Turkish establishment is very sensitive to any issue which might impede them in their negotiations to join the European Union. Political action is therefore more likely to bring results than legal acion. If a lot of Turkish individuals and organisations simply wrote to the EU Commission protesting at the undemocratic, and very anti-European, policy of the Turkish authorities in banning a legitimate website, then I think that such a protest could yield significant results.
It would also help greatly if individuals and organisations in existing EU member states wrote to the Commission making the point that this incident shows that Turkey is not yet ready to be accepted as a candidate for EU membership. My letter is already winging it way to Brussels.solas
Forum Member
by muhtesem insan on Sun Sep 07, 2008 12:06 am
well technically we don't need proxy to access to site. Because law lets to prohibit access to a web site not a server so by using a dns server outside turkey (using root dns right now) i can easily access here. And there's no prosecution risk for me, this ban binds isp's and host's not users.
They can't ban a site because it's spreading atheism, but this harun yahya crowd usually use personal insult as an excuse and bans the access to these sites. But i don't know if this is the case, one of the largest community sites in turkey ek$i sozluk suffered from same fate but with efforts of some lawyers in the community, court revoked the ban. but especially small sites and foreign sites suffer from this. Youtube is banned for months.
Mustafa Kemal Atatürk wrote:
Science is the most reliable guide for civilization, for life, for success in the world. Searching a guide other than the science is meaning carelessness, ignorance and heresy.
muhtesem insan
Forum Member
by vsop44 on Sun Sep 07, 2008 12:29 am
I hope it's not because of my signature and avatar !
The islamic heaven has its houris ever available and ever virginal , so that it becomes an eternal sex house . Isaac Asimov
vsop44
Forum Member
by sunny on Sun Sep 07, 2008 12:36 am
Outrageous. I for one shall never eat another turkey again so long as I live.sunny
Newbie
by slhamilton on Sun Sep 07, 2008 12:55 am
sunny wrote:
Outrageous. I for one shall never eat another turkey again so long as I live.
Sunny, you are a man of great wisdom and courage. You are an inspiration to us all.
Cheese goes good with eggs.
slhamilton
Newbie
Richarddawkins.net is banned in TURKEY
by f451 on Sun Sep 07, 2008 8:07 pm
WARNING TO ALL USERS:
I'm a Richarddawkins.net member from Turkey and Turkish government banned richarddawkins.net to all Turkish users.
I've changed my DNS servers to reach this site.
The comments about Adnan Oktar on this link is the banning reason to the court:
http://richarddawkins.net/article,2583, ... ce,Reuters
The desicion of the court is a shame for free-thinking!
This is not first case of Adnan Oktar (or Harun Yahya)
Turkish court banned whole (!) wordpress for a complaint of Adnan Oktar because of the comments on the some blogs about him!
Is there a way to contact with Mr. Dawkins about this issue.
This is very important!
f451
Newbie
by Paula Kirby on Sun Sep 07, 2008 9:49 pm
Can anyone provide a link to an official report about the ban (preferably in English, of course)? I'd love to see the reasons given by the court.
Paula Kirby
Newbie
by NineBerry on Sun Sep 07, 2008 9:52 pm
While we have so many turkish people on this thread:
Could someone please translate this article:
http://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=17785
?
Thanks
Religion seeks discipline through fear. It doesn't understand the true nature of creation.
NineBerry
Veteran Member
WebsiteICQ Top
by f451 on Sun Sep 07, 2008 10:01 pm
The site can be reached at the moment.
There is no legal explanation and we are in doubt that this can be a hacking issue.
We were unable to reach the site but then it is released suddenly. In the banned message there was a warning of "this site has been banned in accordance with the legal action" but normally there has to be an explanation and number/date of the court taken. Here is the screen capture: http://img220.imageshack.us/img220/1560/richardddm3.jpg
This Turkish source -not official of course- claims that the site is banned because of some comments on the related link:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t= ... apatilmasi
Last edited by f451 on Sun Sep 07, 2008 10:56 pm, edited 1 time in total.
f451
Newbie
by Matt7895 on Sun Sep 07, 2008 10:52 pm
Astonishing. I thought Turkey was proud of being secular. Of course, thats just a facade, but I thought they'd make some effort to make it look as if they were still secular.
By the way I'm talking about the Turkish State, not its people.
One only needs to look back at Turkish history to see how they love silencing opposition, particularly relating to their revolution and its leader. For example, Boris Johnson's great grandfather was lynched by a mob simply by writing newspaper articles critical of the revolution. It's seen as a taboo to speak against the revolutionaries in Turkey, much like it is seen as taboo in the U.S. to speak against the founding fathers. Difference is, the U.S. doesn't block websites.
I know there are lots of people in Turkey that do desire secular democracy, and I can only hope they win the struggle.
"Superstition ain't the way."
Stevie Wonder, Superstition
Saygilarimla;
evrensel-insan
kör_saatçi
10-09-2008, 19:28
Bu arada bakanlıktan gelen mesajı Richarddawkins.net forumuna aktaracağım.
Böylece oraya gelen Türk kullanıcılar durum hakkında bilgi sahibi olup bakanlığa email yollayabilirler.
kör_saatçi
12-09-2008, 04:34
TIB'e yazdığım mesaja istinaden gelen cevap size iletilen mesajın birebir aynısıydı. (Yazdığım içerikle cevabın bir alakası olmamasına rağmen.)
Bu da açıklama yapmaktan çekinceleri olduğu üzerine şüphe oluşturuyor.
TİB e gönderdigim ikinci mesaja gelen yanıtta, kurumun 5651 sayılı kanun ile ilgili direkt yetkisi ve ilgisi oldugu belirtiliyor. Ancak 5651 sayı kanun dışında ceza kanununu ilgilendiren karar ve tedbirlerde hukuk mahkemelerinin kararı ile ilgili servis saglayıcılarının da yetkisi oldugundan bahsediliyor.
Yani sitenin 5651 sayılı kanun hükümleri ile kapatılmadıgı anlaşılıyor. Hukuk mahkemeleri ise hakaret vs gibi konulara bakar. Demek ki bu işin tipik bir HY klasigi oldugu anlaşılıyor. Tüm diger sitelere yaptıkları gibi herhangi bir mahkemeden karar çıkarttılar ve dava süreci içerisinde tedbir olarak da sitenin kapanmasını istediler.
Önümüzdeki görev kararı veren mahkemeyi tespit edip, tedbirin kalkması yönünde müracaatta bulunmaktır.
saygılarımla
evrensel-insan
12-09-2008, 05:56
Saygideger dilaver;
Isin, mantiki yonunu algilamak icin; Turk Telekomun, kimin yonetiminde olduguna bakmak, sanirim yeterli.
Bir de bu "HY" nin acilimini verirsen, sevinirim. Ne demek istedigini, anlayabilmem icin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
HY= Harun Yahya=Adnan Oktar
Tüm servis sağlayıcı şirketlere topluca aynı sorunun gönderilmesi girişiminde bulunuldu mu acaba?
Sayın Yetkili,
TİBaşkanlığına www.richarddawkins.net sitesinin Kapatma Kararı'yla ilgili bilgi edinmek üzere yapmış olduğumuz başvuru neticesinde TİB'den aşağıdaki cevabı almış bulunmaktayız:
"Bilindiği üzere, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da belirtilen suçlar kapsamında verilen erişimin engellenmesi kararları, kararı veren hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet Savcısı tarafından gereği yapılmak üzere Telekomünikasyon Kurumu
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderilmekte ve kararlar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca yerine getirilmektedir.
Fakat bu erişimi engellenme işleminde sadece konusu suç olan soruşturma kapsamındaki ceza mahkemelerinin kararı gereğince internet sitelerinin erişimi başkanlığımızca engellenmektedir.
Ayrıca, e-mailinize konu internet sitesi Başkanlığımız aracılığı ile engellenmemiştir.
Tekrar ifade etmek gerekirse bahse konu internet sitesi Başkanlığımızca erişime engellenmemiştir. Diğer erişimin sağlayıcılar üzerinden engellenip engellenmediği bilgiside bizde mevcut değildir.
Bunlar dışındaki (Hukuk Mahkemelerince) erişimi engelleme kararı verilen internet sitelerinin erişimi engelleme işlemleri başta Türk Telekom a.ş. olmak üzere http://www.tib.gov.tr/ES_listesi.html adresinde yer alan erişim sağlayıcılar vasıtasıyla yerine getirilmektedir.
Sonuç olarak; sorunuz ile ilgili olarak bahse konu kurum/kuruluşlara müracaat etmeniz gerektiği değerlendirilmektedir.
Bilgilerinize... "
TİB'in bilgi edinmek üzere kullanıcıları siz servis sağlayıcıya yönlendirmiş olması sebebiyle ve Kanunen Kapatma Kararının ilanıyla birlikte kararı veren Mahkeme ve Dosya numarasının bulunma zorunluluğu ihlal edildiğinden; söz konusu sitenin tarafınızca kapatılmış olması durumunda Kapatma Kararını veren Mahkeme ve Karar numarasının tarafımıza bildirilmesini ve kapatılan sitede yayımlanmasını talep ediyoruz.
Medyamız da olayla ilgilenmeye başladı. Bugünkü Milliyet gazetesinde Melih Aşık konuya bir paragraf yer vermiş. Milliyet internet sitesinin ana sayfasında ise Dawkins'in resmi ve "Ünlü yazara erişim yasağı" başlığı var:
http://www.milliyet.com.tr/2008/09/13/index.html?ver=977
Ünlü Evrim Bilimci Richard Dawkins'in internet sitesine Türkiye'den girişler "geçici sürelerle" engellendi. Adnan Hoca'nın gerici çalışmalarının eleştirildiğiı sitedeki engellemede resmi ibare bulunmaması, bir "hack" eylemini de akla getiriyor.
soL (HABER MERKEZİ) "Tanrı Yanılgısı", "Gen Bencildir" ve "Kör Saatçi" adlı kitapları dilimize de çevrilen Richard Dawkins'in internet sitesine dün Türkiye'den girmek isteyenlerin bir kısmı, ekranlarında "bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" mesajıyla karşılaştılar. Ancak mesajın altında, hangi yetkili makam tarafından yasaklandığı veya ilgili mahkeme kararının tarih ve numarası gibi bilgiler yoktu. Aynı saatlerde, bazı kullanıcıların siteye erişebildiği görüldü. Bunun üzerine siteyi gün boyunca izledik.
Zaman zaman erişimin engellendiği sitenin kullanıcıları, çevirmenleri ve Richard Dawkins başta olmak üzere diğer yetkilileri, Türkiye'de, herhangi bir yasal dayanak gösterilmeden, sitelerine erişimin engellenmiş olmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttiler. Forumlarda ayrıca, yasağın, Harun Yahya adını kullanan Adnan Oktar'ın aldığı hapis cezasıyla ilgili Reuters kaynaklı haberin sitede yayınlanması nedeniyle konmuş olabileceği ifade ediliyor.
Önce Wordpress şimdi de Richard Dawkins
Adnan Oktar'ın, hakkında çıkan haber ve yorumları yayınlayan internet sitelerine erişimi durdurmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor. Daha önce wordpress sitesi tümüyle engellenmişti. Richard Dawkins'in sitesinin de benzer bir durum yaşadığı düşünülüyor. Bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmedi.
Richard Dawkins, yazdığı kitap nedeniyle de Türkiye'de dava konusu olmuştu. Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı" adlı kitabını Türkiye'de yayımlayan Kuzey Yayıncılık'ın sahibi Erol Karaaslan, geçtiğimiz Mart ayında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla dava edilmiş, ancak mahkeme, "kitap yasaklamanın düşünce özgürlüğünü özünden sınırlayacağını" belirterek Karaaslan'ın beraatine karar vermişti.
Evrim bilimci Richard Dawkins'in internet sitesine erişim engeli devam ediyor. Telekomünikasyon Kurumu "biz yapmadık" diyor.
soL (HABER MERKEZİ) Evrimbilimci Richard Dawkins'in internet sitesine halen ulaşılamıyor. Siteye erişimin engellenmesine karşı çıkan bazı kullanıcılar, Telekom Müdürlüğü'ne ve Telekomünikasyon Kurumu'na yazılı başvuruda bulunarak, açıklama istediler. Richard Dawkins ve site yöneticileriyle de iletişime geçtiklerini belirten kullanıcılar, "hukuki dayanaklara ulaşıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dediler. Telekomünikasyon Kurumu, verdiği yanıtta "biz yapmadık" diyerek, bu konunun Telekom başta olmak üzere servis sağlayıcılarına sorulması gerektiğini bildirdi. Bu durumda, ilgili kurumların elinde hukuki dayanak bulunması gerekiyor.
Ben yapmadım o yaptı
Telekomünikasyon Kurumu İletişim Daire Başkanlığı, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'u hatırlatarak, adı geçen suçlar kapsamında erişimin engellenmesi kararlarının, ilgili mahkeme hakimi veya Cumhuriyet Savcısı tarafından alınarak, gereği yapılmak üzere kendilerine gönderildiğini belirtti. Kurum, erişim engelleme görevinin, "sadece konusu suç olan soruşturma kapsamındaki ceza mahkemelerinin kararı gereğince" yerine getirildiğini, adı geçen internet sitesini bu kapsamda engellemediklerini açıkladı. Diğer erişim sağlayıcılar üzerinden engellenip engellenmediği bilgisine sahip olmadıklarını bildiren Telekomünikasyon Kurumu, bunlar dışındaki hukuk mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının, başta Türk Telekom olmak üzere, çeşitli erişim sağlayıcılar aracılığıyla yerine getirildiğini ifade etti.
Bu site kimi rahatsız ediyor?
www.richarddawkins.net sitesinde evrim alanında bilimsel çalışmalar, yazılar ve haberlerle Richard Dawkins'in çeşitli üniversitelerde verdiği konferansların kayıtlarına yer veriliyor. Sitede ayrıca kullanıcıların yorumlarının da bulunduğu bir forum alanı mevcut. Siteye Türkiye'den erişiminin engellenmesi birkaç gün önce başladı ve engelin, sitede Harun Yahya'nın (Adnan Oktar) hapis cezasına ilişkin Reuters kaynaklı habere yer verilmesinden kaynaklandığı öne sürüldü. Hakkında haber ve yorumların bulunduğu bir başka site olan Wordpress de Adnan Oktar'ın başvurusu üzerine tamamen kapatılmıştı. Ancak Dawkins'in sitesi için herhangi bir mahkeme kararına ulaşılamadı.
edit : delx. yoldaş aynı konuyu ele aldığı için affına sığınarak editledim. saygılarımla.
Sayın kızılordu sitemizde bu konuda açılmış başlıklar mevcut. Hatta sözonusu sitenin açılması için organize bir kampanya da açtık.
Bu başlık ilgili başlıkla birleştirilecektir.
Saygılar.
noonerules
16-09-2008, 11:28
www.vtunnel.com (http://www.vtunnel.com) sitesininin aracılığıyla richard dawkins'in sitesine ve diğer engellenen, görmemizi istemedikleri tüm sitelere kolayca ulaşabilirsiniz..
nese ki internet özgür bir ortam ve çözüm üretilebiliniyor..
Evrimci yazarın sitesini Adnan Oktar kapattırdı
Ünlü evrimci yazar Prof. Richard Dawkins’in sitesini Adnan Oktar’ın kapattırdığı öğrenildi. Oktar, sitenin hazırlayıcısından 8 bin YTL manevi tazminat istiyor.
haberin detayı için...
http://www.ntvmsnbc.com/news/459522.asp
Pek haz etmem HY dan lakin bunu nasıl yaptıgına bakmak gerek...
http://www.universitekonseyleri.org/icerik/richard-dawkins-e-yonelik-saldiriyi-kiniyoruz
saygılarımla
acaba bahsi gecen sitenin forumuna td sitesinin diger din karsiti forumun ortalk bildirgesinin ingilizcesi asildi mi ?
asildiysa yerinde ve iyi olmus....henüz asilmadi ise neden asilmadi ?, bir eksiklik, asilmali diye düsünyorum.....
adamlar sitelerinde
sitenin üst kisminde enine büyük bir türk bayrakli banner eklemisler.....
Banned In Turkey ve sitenin ilgili konu hakkinda birde haber icerikli basligi var.....
http://richarddawkins.net/article,3128,Turkey-bans-biologist-Richard-Dawkins-website,Monsters-and-Critics
İnvi richarddawkin.net sitesinde ate forum ile ortak deklerayonumuzun ingilizce metni var. Ayrıca guadian da konuyu haber yapmış :
http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/18/turkey
saygılarımla
http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/19/religion.turkey
guardian 19 unda da yazmış
evrensel-insan
24-09-2008, 12:03
Saygideger arkadaslar;
Site de cikan en son yazi ve konu ile verilen ilgili linkler.
Wednesday, September 17, 2008 | Reason : In the News | Print | Comments
Turkey bans biologist Richard Dawkins' website
by Monsters and Critics
Reposted from:
http://www.monstersandcritics.com/science/news/article_1431422.php/Turkey_bans_biologist_Richard_Dawkins_website
Ankara - Turkish internet users have been blocked via a court order from accessing the site of prominent British biologist Richard Dawkins after complaints from lawyers for Islamic creationist author Adnan Oktar, the website of Turkish television station NTV reported on Wednesday.
A court in Istanbul ordered that Turk Telekom block access to the site and since the weekend Turkish internet users seeking the site have been redirected to a page that says in Turkish 'access to this site has been suspended in accordance with a court decision'.
NTV reported that Oktar complained he and his creationist book 'Atlas of Creation' had been defamed by comments made by Dawkins on the site.
'I am at a loss to reconcile the expensive and glossy production values of this book with the breathtaking inanity of the content,' Dawkins, a distinguished advocate of the theory of evolution, wrote on his website in July referring to the Atlas of Creation.
The book has caused controversy not just through its advocation of creationism but also through how thousands of copies of book were distributed to schools in a number of European countries.
Oktar has used the Turkish courts on a number of occasions, the latest being earlier this year when he attempted to have Dawkins' book The God Delusion banned in Turkey on the basis that it was insulting religion but a Turkish court threw the case out.
In August 2007, Oktar, who writes under the pen name Harun Yahya, convinced a Turkish court to block access to millions of web blogs using the Wordpress.com hosting service after finding that a number of blogs carried libellous comments.
In May, Oktar was found guilty of creating an illegal organization for personal gain and sentenced to three years imprisonment. He is appealing the decision.
UPDATE: 9/18/08 - Covered in The Guardian
Turkish court bans Richard Dawkins website
A Turkish court has banned internet users from viewing the official Richard Dawkins website after a Muslim creationist claimed its contents were defamatory and blasphemous.
Adnan Oktar, who writes under the pen name of Harun Yahya, complained that Dawkins, a fierce critic of creationism and intelligent design, had insulted him in comments made on forums and blogs.
According to Oktar's office, Istanbul's second criminal court of peace banned the site earlier this month on the grounds that it "violated" Oktar's personality.
His press assistant, Seda Aral, said: "We are not against freedom of speech or expression but you cannot insult people.
"We found the comments hurtful. It was not a scientific discussion. There was a line and the limit has been passed.
"We have used all the legal means to stop this site. We asked them to remove the comments but they did not."
Oktar, a household name in Turkey, has used hundreds of books, pamphlets and DVDS to contest Darwin's theory of evolution.
In 2006 his publishers sent out 10,000 copies of the Atlas of Creation, a lavish 800-page rejection of evolution.
Dawkins, one of the recipients, described the book as "preposterous". On his website the British biologist and popular science writer said he was at "a loss to reconcile the expensive and glossy production values of this book with the 'breathtaking inanity' of the content."
It is the third time Oktar and his associates have succeeded in blocking sites in Turkey.
In August 2007 Oktar persuaded a court to block access to WordPress.com. His lawyers argued that blogs on WordPress.com contained libelous material that the company was unwilling to remove.
Last April, he made a libel complaint about Google Groups, which was subsequently blocked.
He failed to ban Dawkins' book the God Delusion in Turkey after a court rejected his claims that it insulted religion.
UPDATE: 9/19/08 - Covered in The Guardian
Missing link: creationist campaigner has Richard Dawkins' official website banned in Turkey
UPDATE: 9/19/08 - Covered in The New Humanist
Richard Dawkins's website banned in Turkey – courtesy of Harun Yahya
http://www.monstersandcritics.com/science/news/article_1431422.php/Turkey_bans_biologist_Richard_Dawkins_website
http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/19/religion.turkey
http://blog.newhumanist.org.uk/2008/09/richard-dawkins-website-banned-in.html
Saygilarimla
evrensel-insan
serüvenci
24-09-2008, 12:11
sitemiz turandursun.com a da erişim mahkeme kararı ile engellenmiş görünüyor. bunu fark eden olmadı mı?
sitemiz turandursun.com a da erişim mahkeme kararı ile engellenmiş görünüyor. bunu fark eden olmadı mı?
mahkeme karari?engelleme?fazla birsey anlamadim,,genis bilgi verirmisin delx,,selamlar
serüvenci
24-09-2008, 12:34
herhangi bir şey yok kabasakal. sadece mahkeme kararı ile engellenmişti yazıyor.
birkaç arkadaşa sordum öyle birşeyi fark etmediklerini söyledir. bizimle alay mı ediyorlar bilemiyor. yalnız kafasıkarışık rumuzlu üye arkadaşımız da bu konudan söz etmiş.
evrensel-insan
24-09-2008, 12:38
Saygideger arkadaslar;
Richarddawkins.net teki iligili forum sayfasını veriyorum
http://richarddawkins.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=56582
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
24-09-2008, 12:41
sitemiz engellendi diyorum. evren sen hala bize c/p yapıyorsun. lütfen yazıları oku.
kafasikarisik
25-09-2008, 17:27
Zehirli Yilanlar, Kaygan Yilanbaliklari ve Harun Yahya
by Richard Dawkins
This article is a Turkish translation of Venomous Snakes, Slippery Eels and Harun Yahya (http://richarddawkins.net/article,2833,UPDATED-Venomous-Snakes-Slippery-Eels-and-Harun-Yahya,Richard-Dawkins). Translation by Kutluhan Celik
Ingilizce aslindan ceviren: Kutluhan Celik
2006 yilinda, Musluman Turk apolojist Harun Yahya tarafindan yazilmis, Atlas of Creation isimli kitabi, siparis vermemis olmasina ragmen, tamamen ucretsiz olarak posta kutusunda bulan dunya capinda onbinlerce bilim adamindan biri oldum. Onbir dilde yayimlanan kitabin tezi, evrimin yalan oldugu. Ana "kanit", her biri gunumuzdeki karsiliklari esliginde sayfa sayfa sunulmus, fosilin zamanindan beri hic degismedigi soylenen hayvan fosillerinin guzel fotograflarindan olusuyor. Kitap buyuk, 700 sayfadan fazla, renkli, kuse kagida basili, gosteris yapmak icin kahve masasi uzerine koyulacak cinsten. Boyle bir kitabi uretmenin maliyeti fazlasiyla yuksek olsa gerek, ve insan kendini bunun bunca dilde ve bu kadar fazla nusha halinde uretimi ve dagitimi icin harcanan paranin nereden geldigini merak etmeden edemiyor......
devamı http://richarddawkins.net/article,3151,Zehirli-Yilanlar-Kaygan-Yilanbaliklari-ve-Harun-Yahya,Richard-Dawkins
RD sayfasına türkçe çevirisini bile koymuş. can alıcı soruyu da sormuş "para nereden geliyor?"
milomanara
11-07-2011, 11:40
İki yıl sonra, mahkeme sitede Adnan Hoca'ya hakaret olmadığına karar verebilmiş! Erişim engelinin nihayet kaldırıldığını öğreniyoruz. Yaşasın yüce Türk Adaleti...[1 (http://richarddawkins.net/articles/642074-rd-net-no-longer-banned-in-turkey)][2 (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1055855&Date=11.07.2011&CategoryID=77)]