PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Domuz Eti ve Sağlığa Zararları

Sayfa : 1 [2]

Krmc21079
10-01-2014, 12:34
"Ülkemiz insanlarını önce dinsizleştirip sonra hristiyanlaştırma çabalarınız Yüce Türk milletinin kıvrak zekası ile son bulacaktır."
Ahanda buda senin ateist olmadığının aslında Müslüman olduğunun en büyük kanıtıdır.

tolonbey
28-10-2014, 02:42
İşte böyleee,

Marhaba Dark Prince,
Sizide burda gördüğüme gerçekten sevindim.
Nasılsınız?
Umarım iyisinizdir.
Kış geldi artık,üşümeyesiniz :-))))

Hadi ıyı geceler.Görüşmek üzere

Tolonbeg

alpha
28-10-2014, 11:15
Bilgi amaçlı;

Grade meselesi ;

U.S. Department of Agriculture (USDA), Amerika Tarım Bakanlığı sağlık açısından yenilebilir eti kalite sınıflandırmasına ayırmıştır. Sığır eti bakanlıkça sınıflandırmaya tabi tutulmuştur. Örneğin 1-5 verimlilik derecelendirmesi ve kalite derecelendirmeleri gibi.

Ancak pork (yani domuz eti) ise USDA tarafından sınıflandırılmamıştır.

Kaynak 1 :
http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/production-and-inspection/inspection-and-grading-of-meat-and-poultry-what-are-the-differences_/inspection-and-grading-differences/!ut/p/a1/

Ayrıca yine USDA FSIS (Food Safety and Inspection Service = Yiyecek Güvenliği ve Denetimi Hizmeti) şöyle demektedir :

Although pork is the number one meat consumed in the world, U.S. consumption dropped during the 1970s, largely because pork's high fat content caused health-conscious Americans to choose leaner meats.

Çeviri :
Domuz eti dünyada en çok tüketilen et olmasına rağmen, Amerika da tüketimi 1970 den sonra düşmüştür, çoğunlukla çünkü Amerikan sağlık bilincinin yüksek yağ oranı içeren domuz etinden daha yağsız etleri tercih etmişlerdir.

Kaynak 2:
http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/meat-preparation/fresh-pork-from-farm-to-table/CT_Index

Friedrich
11-12-2014, 22:05
Domuz etinin zararsiz olduğunu iddia eden hiç bir kaynak, makale okutulmamakta. Kendi pisliğini yiyor demek yukarida bahsedildigi gibi sadece domuza ait bir özellik değil. Tavukta gayet kendi pisliğini ve diğer hayvanların pisliğini yer. Daha önceden de domuzun ürerken eş seçmediğini yani kıskanç olmadığını söyleyenler olmuştu. Sanki koçlar sürüde bu senin anan bu benim bacım bu teyze oğlum bu hala kızım diye ayırım yapmakta..

AerA
11-12-2014, 22:27
Bilgi amaçlı;
Grade meselesi ;
Kaynak 1 :............

Bakınız bu forumda sadece ama sadece Aptallara aptal diyorum. Aptallık yapmayın. Kaynak 1 boş bir link. Kaynak 2 ye yöneldim bende...

Is pork graded?
Although inspection is mandatory, its grading for quality is voluntary, and a plant pays to have its pork graded. USDA grades for pork reflect only two levels: "Acceptable" grade and "Utility" grade......

Niye yalan söylüyorsun?

Ayrıca yine USDA FSIS (Food Safety and Inspection Service = Yiyecek Güvenliği ve Denetimi Hizmeti) şöyle demektedir :
Although pork is the number one meat consumed in the world, U.S. consumption dropped during the 1970s, largely because pork's high fat content caused health-conscious Americans to choose leaner meats.
Çeviri :
Domuz eti dünyada en çok tüketilen et olmasına rağmen, Amerika da tüketimi 1970 den sonra düşmüştür, çoğunlukla çünkü Amerikan sağlık bilincinin yüksek yağ oranı içeren domuz etinden daha yağsız etleri tercih etmişlerdir.

Kaynak 2:
http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/meat-preparation/fresh-pork-from-farm-to-table/CT_Index

İngilizceniz sıfır. 1970 lerde düşmüştür diyor... 70 den sonra değil.

Kaynak 2 nin devamınıda okusaydın ya keşke :

How much pork is consumed in America?
Figures from the USDA's Economic Research Service show average annual per capita pork consumption for the following selected periods:

1970: 48 pounds
1975: 39 pounds
1980: 52 pounds
1985: 48 pounds
1990: 46 pounds
1995: 48 pounds
2000: 47 pounds
2005: 46.6 pounds
2009: 49.6 pounds

Bu mu düşüş?

Niye yalan söylüyorsun?

Peygamberinin Yahudilerden çaldığı bir geleneği devam ettirmende bizler için mahsur yokken, niye halen bizlere "haysiyetsizce" yalan söylüyorsun?

Defol git şimdi, yağ oranı Domuzdan kat ve kat fazla olan koyununu ye...

aliyarasfal
12-12-2014, 04:59
Bilgi amaçlı;

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir. (MAİDE/3)

Size ve yolculara yiyecek olmak üzere, deniz avı ve onu yemek helal kılındı. Kara avı ise, ihramlı olduğunuz müddetçe size haram edilmiştir. Huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun. (MAİDE/96)

Size ne oluyor da Allah'ın adı anılarak kesilenlerden yemiyorsunuz? Halbuki O size, mecbur kalmanızın dışında haram olan şeyleri genişce açıklamıştır. Doğrusu birçokları bilmeden keyiflerine uyarak insanları doğru yoldan saptırıyorlar. Muhakkak ki, Rabbin, sınırı aşanları çok iyi bilir. (EN'AM/119)

De ki: "Bana vahyolunanda, (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum. Ancak leş, veya akıtılmış kan, yahut domuz eti - ki bu gerçekten pistir yahut Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvan olursa, bunlar haramdır. Ama kim çaresiz kalırsa, (başkasının hakkına) tecavüz etmemek ve zaruret sınırını aşmamak üzere (bunlardan yiyebilir)" Çünkü Rabbin çok bağışlayandır, merhamet edendir. (EN'AM/145)

Şimdi domuz eti konu ama inanç gereği önce inanan dostlar bu haramların neler olduğunu iyi biliyor olmalı önce değil mi?

Neler haram yeme konusunda?
1-Leş
2-kan
3-domuz
3-Allah adına kesilmemiş her tür kurban veya hayvan
4-boğulmuş,vurulmuş, yukardan,yüksekten düşmüş, avcı hayvanlarca yaralanmış, ölmeden önce kesilmemişse(canını alıp kanını siz akıtacaksınız) helaldir. Yani bu şartlarda kendiliğinden ölenler haramdır ki leş sınıfındadırlar.Dikili taşlar üstüne(putlar veya farklı dini ritüellere adanmışlar ki Allah adına kesilmemiş olanlar sınıfındadır.

Şimdi geniş geniş düşünelim, bunlar dışındakileri allahın adını anarak kesip yemek helal mi haram mı?

Kurbağa?
Fare?
Salyangoz?
Böcekler?
Avcı hayvanlar?

çoğaltabilirsiniz deniz ürünleri helal? av hayvanları helal ?

Burda artı soru şudur? Vurulmuş hayvanlar yetişip kesmeden ölürse haram. E vurulurak öldürülen av hayvanları helal mi haram mı?

Çok hadis severler çıkabilir, tanrınızın uyarısını dikkate alın!

Halbuki O size, mecbur kalmanızın dışında haram olan şeyleri genişce açıklamıştır. Doğrusu birçokları bilmeden keyiflerine uyarak insanları doğru yoldan saptırıyorlar.

Bana vahyolunanda, (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum.

Doğrusu domuzun zarar ve yarar konusunda diğerlerinden farkı yok, ama inananların düşünmesi gereken bu kadar ayet dururken neye göre yiyip içmeyi haram kılıyorlar kendilerine?

Şimdilik saygımla gittim...

patasana
12-12-2014, 18:29
Yunus 59: De ki: «Baksanıza Allah sizin için rızık olarak neler indirdi de siz ondan bir kısmını haram, bir kısmını da helal yaptınız!» De ki: «Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?»

Nahl 116 : Sadece dillerinizin yalan yere nitelemesi ile: «şu helaldır, şu haramdır.» demeyin ki, yalanı Allah'a iftira etmiş olursunuz. Şüphe yok ki, yalanı Allah'a iftira edenler kurtuluşa eremezler.

alpha
15-12-2014, 11:56
aliyarasfal,,

kurbağa fare salyangoz böcek... Allah bunları tek tek yazacak değil, sadece bazı kurallar var bunları bilirsen, araştırır isen onların haram mı helal olduğunu görürsün. Yada zaten araştırmış olanların kitaplarını vs de okuyabilirsin.

Örneğin kanı olmayan canlı yenmez, burada salyangozun kanı yoktur dolayısı ile yemek haramdır. Yine örneğin normalde helal de olsa bir balık buz arasında sıkışarak ölmüş ise helal olmayabilir (!). Biraz şüpheli yani. gibi gibi.

Burada Allah bu tür haramlar ile psikopatlık mı yapıyor sanıyorsun. Allah genel olarak insana yani sana bana zararlı olan şeyleri haram demiş. Bunlarda insana, insan sağlığına bazı zararlar var yada zarar şüphesi olasılığı yüksek.

Domuz konusunu özellikle yazmış, ALlah kuran da. çünkü gerçekten domuz zararlı.

Domuz pislik yiyor, aç kalırsa kendi çocuğunu dahi yiyor. Hadi geçelim onu dersen. Domuzun midesi hem ufak. Yani az gelişmiş, ve sindirimi hızlı. Ama ineğin midesi 4 adet ve gelişmiş, ayrıca sindirim uzun sürüyor (hani geviş getirme olayı), böylece;

1. sindirim işlemi hızı : inekte yavaş , domuzda hızlı
2. sindirim sistemi gelişmişliği: inekte çok gelişmiş, domuzda ufak bir mide az gelişmiş
3. yemek seçimi : domuz seçmiyor ne bulursa kendi çocuğu dahi yiyor, inek seçici ve asla kendi çocuğunu yemez

bunlar dışında da sebebler var. Domuz eti sağlıklı değil. Tabii iyi pişirirsen içindekileri öldürürsün. Ama sana söylim iyi pişirirsen bir fareyi de yersin ve bişi olmaz.

Mesela böyle bir haberi inek için göremezsin ;
http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/18096822.asp

Ancak inek hasta ise o ayrı. Kİ hemen deli dana diye atlamayın, deli dana nasıl olmuş bir araştırın. İngiltere de ineklere verilen yemlerin bilerek bozuk verilmesinden olmuştur. Yani normalde böyle bir hastalık da yok.

İnek eti ile çiğ köfte yapabilirsin, hadi bakalım domuz eti ile yap ne oluyo.

Mesela midye de haram ama yiyorlar. Neden mi haram ? Çünkü bir risk var ? Midyeler ne iş yapar ? Deniz suyunu filtre eder, ve parazitleri yerler, yani pislik filtre edici canlılar, doğal bir filtre. Bu yediği pislikler zararlı olabilir, bundaki riski bertaraf etmek için sakınmak lazım. Ayrıca kanı olmayan bir yaratık yine.

Bir çok hristiyan amerika da hristiyan olduğu halde, domuz eti ni yemeyi bırakmıştır. Bu sebeblerden ötürüdür bu.

Kuran da maide 5 e bakalım:
"Bugün size iyi ve temiz şeyler helâl kılındı."

Çok kısa ve güzel bir kural. İyi ve temiz olan şeyler diyor. Şimdi tabii bir şeyin iyi olup olmadığını tıbben araştırmak lazım. Haa eğer sağlıklı ise buyur ye. Ama şu domuz hakkında yazılanlar yalan de, yok de böyle şeyler, domuz kendi çocuğunu asla ve asla yemez, midesi çok gelişmiştir, uzun süren bir sindirim işlemi vardır de ve ispatla ki bizde bilelim. Ama sen şöyle diyebilirsin, evet alpha o dediklerin var ama ben gözümü kararttım iyi de pişiriyorum domuzu, talimatlarına uygun olarak, yiyeceğim de. Söylediklerimi yalanlamadan de. Çünkü onlar gayet bilinen şeyler. Şimdi risk alırsın almazsın, o senin bileceğin iş. Sadece Allah dedi diye buna itiraz ediyor gibisin.

saygılar..

alpha
15-12-2014, 11:59
Sorasım geldi ?

Ateistliğin şartı Allah diyorsa her şeye itirazdan mı geçiyor be kardeşim..

aliyarasfal
15-12-2014, 12:11
Benimde sorasımgeldi;

Allaha inandığını söyleyen vatandaş okuma özürlü mü? Bu ayetleri biz mi yazdık? Osman yazdı değil mi? Bu durumda Allahınız Osman.

Domuz eti zararlıdır yalanına kendini kaptıran sensin. Muhammed çiğ köfte mi yapmış?

Salyangozun kanı yoktur. Tavuk çok mu temizdir?Kurbağa? Haram konusunda allahın gayet net sınırlar çizmiş; kanı yoktur uydurman kendi allahını inkarın. kanı yasaklıyor, kanı yoktur diyor mu? Leş diyor okuma özrün yoksa oku, avcı hayvanlar yasak mı? Hadi bize avcı hayvanları yasaklayan ayet sun.

Fok yer misin? Sadece midye mi vardır denizde? Deniz yılanı yer misin? Kaplumbağa?

Tonla sayabiliriz. Uydur bakalım bu hayvanlar nerden haram oluyormuş?

Allah falan yok ortada, olsa sen bu kadar saçmalayabilr ve onun söylemediğini söyleyecek cesarette olabilir miydin?

Oku ayetlerini sözde tanrı kurgunun. Ya olduğu gibi kabul et yada inkar etmeyi bırak .

patasana
15-12-2014, 12:54
Sorasım geldi ?

Ateistliğin şartı Allah diyorsa her şeye itirazdan mı geçiyor be kardeşim..

Sayın alpha;

Ben ateist değilim.Açıkçası var olma ihtimali verdiğim yaratıcının da böyle komik durumlara düşeceğini hiç düşünmüyorum.İnandığınızı söylediğiniz bir kitap var ve iddialarınızı destekleyecek herhangi bir ayet olmadan birşeyler anlatıyorsunuz.Eğer bir yaratıcının varlığına inanıyorsanız, bir kitabın akla, mantığa, vicdana uymayan hükümlerini savunmak zorunda değilsiniz.

Enam 145 : De ki: Bana vahyolunanda, leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti -ki pisliğin kendisidir- ya da günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka, yiyecek kimseye haram kılınmış birşey bulamıyorum. Başkasına zarar vermemek ve sınırı aşmamak üzere kim (bunlardan) yemek zorunda kalırsa bilsin ki Rabbin bağışlayan ve esirgeyendir.

Size ne vahiy olunuyor sayın alpha?Peygamberin bulmadığını siz veya sizden öncekiler mi bulmuşlar?

Akıl ve mantık gereğince midye yemek sağlıklı değil diyebiliriz.Ancak kitaba sokmaya çalışmak sizce de komik değil mi? Leş, akıtılmış kan, domuz eti veya günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka diye yazıyor yukarıda gayet açık.

Bu ayette "sağlığa zararlı olduğunu tespit ettiğiniz yiyecekler" veya "kanı olmayan canlılar" gibi tanımlamalar var mı?Yoksa bunu sadece siz mi görüyorsunuz?

Köpek, kedi yemek zararlı mıdır değil midir?Kitapta yazmıyor.

Tek tek yazması mı lazım diyerek nasıl komik bir savunma içerisine giriyorsunuz farkında mısınız?

Zaten tek tek yazmaya gerek olmadığı için gayet net bir şekilde nelerin yenilmesinin haram olduğunu ve bunların dışında herhangi bir haram göremediği söylenmemiş mi?

Helal olanları saymak yerine haramları sayarak gerisini helal kılmıştır.

alpha
15-12-2014, 16:50
O zaman sen de gidersin domuzunuda ye, farenide ye. Pek de afiyet olsun. Ama

ama

bana cevap yazsana hadi ;

domuzun midesi çok gelişmiştir de,
domuz uzun süren bir sindirim işlemi yapar de,
domuz yiyeceklerinde seçicidir de,
o hürriyet deki haber yalan de, olmaz öyle şey de.. adam hastalıklı domuz yememiş, sadece under cooked pork yemiş, yani az pişmiş domuz eti..

Hadi bunları yalanla da görelim.

Ve eğer erkeksen hadi bakalım, domuz etinden çiğ köfte yap da ye.. Bir porsiyon ye bakalım. Bana sorarsan ben çok yedim çiğ köfte dana etinden.

Ama önce şu domuz ile ilgili olan cümleler yalan mı ? Değilse kaynakla açıkla.

------------------------------

Bu ayette demek de ne demek ? Oldu siz şey oldunuz tefsir alimi. Maide 5 yetiyor..
"Size sadece temiz ve iyi şeyler helaldir" demiyor mu ?

Hem helali haramı ben neden senin gibi (gayri müslim) den niye öğreneyim ki, onca tefsir alimi durur iken.

Bir canlının sağlığa zararlı olduğunu tıp ilmi söyler, ayet sadece kuralı koymuş, zararlı, iyi olmayan, pis olan şeyler haramdır demiş.

Ayrıca başka bir ayette de:"Bir konuyu uzmanına sorun" diyor.

BU durumda sende git tıp uzmanlarına sor, bak bakalım sülük, midye, domuz hangi zararları içeriyor. Eğer illa da bu zararlı şeylerden bilhassa da domuz etinden yemek istersen hangi kaidelere uyarak pişirmelisin onları da öğreniniz. Öyle inek eti gibi yapayım dersen hastalık riskin çok yüksek ona göre.

patasana
15-12-2014, 18:19
O zaman sen de gidersin domuzunuda ye, farenide ye. Pek de afiyet olsun. Ama

ama

bana cevap yazsana hadi ;

domuzun midesi çok gelişmiştir de,
domuz uzun süren bir sindirim işlemi yapar de,
domuz yiyeceklerinde seçicidir de,
o hürriyet deki haber yalan de, olmaz öyle şey de.. adam hastalıklı domuz yememiş, sadece under cooked pork yemiş, yani az pişmiş domuz eti..

Hadi bunları yalanla da görelim.

Ve eğer erkeksen hadi bakalım, domuz etinden çiğ köfte yap da ye.. Bir porsiyon ye bakalım. Bana sorarsan ben çok yedim çiğ köfte dana etinden.

Ama önce şu domuz ile ilgili olan cümleler yalan mı ? Değilse kaynakla açıkla.

------------------------------

Bu ayette demek de ne demek ? Oldu siz şey oldunuz tefsir alimi. Maide 5 yetiyor..
"Size sadece temiz ve iyi şeyler helaldir" demiyor mu ?

Hem helali haramı ben neden senin gibi (gayri müslim) den niye öğreneyim ki, onca tefsir alimi durur iken.

Bir canlının sağlığa zararlı olduğunu tıp ilmi söyler, ayet sadece kuralı koymuş, zararlı, iyi olmayan, pis olan şeyler haramdır demiş.

Ayrıca başka bir ayette de:"Bir konuyu uzmanına sorun" diyor.

BU durumda sende git tıp uzmanlarına sor, bak bakalım sülük, midye, domuz hangi zararları içeriyor. Eğer illa da bu zararlı şeylerden bilhassa da domuz etinden yemek istersen hangi kaidelere uyarak pişirmelisin onları da öğreniniz. Öyle inek eti gibi yapayım dersen hastalık riskin çok yüksek ona göre.

Çocuksu karşılığın için teşekkür ederim.En sonuna benim babam senin babanı döver falan yazsaydın bence cuk otururdu.

Konuyu algılayış şeklin zaten en baştan beri yanlış.Çünkü olaya "sırf kitapta var diye karşı çıkıyorlar" mantığıyla yaklaştığın için seninle anlaşmamız zaten mümkün gözükmüyor.

Kafanın içinde kurguladığın tartışmaya değil de yazdığım cevaba bakarsan yazmış olduğun şeylerin ne kadar yüzeysel kaldığını belki görebilirsin.

Benim yazdığım yazıda domuz eti sağlıklıdır diye bir cümle ya da kelime var mı?Varsa sen önce bunu göster bende senin şevkle yazdığın "cevaplasana hadi" tarzındaki sorularına cevap vereyim.

Benim derdim domuz, fare yemek, yedirtmek değil.Ancak sen karşındakinin erkekliğini domuz etinden çiğ köfte ile ölçmeye kalkarsan komik duruma düşersin:) Ayrıca ben senin ne yediğini sormuyorum, ilgilendirmiyor da o yüzden cevap vermene gerek yok:)

Senin kafa domuz etine takılmış şimdi onu bi kenara bırak öncelikle.Biz burada sana ya da kendimize domuz eti yedirmeye çalışmıyoruz sakin ol :)

Konuya dönecek olursak bahsettiğimiz şey nedir?Kuranı Kerimde haram kılınan yiyecek ve türleri.

Burada kendi görüşümüzü değil Kuranı Kerimde bu konu ile ilgili hangi ayetler olduğu ve onun görüşü.

Gördüğün gibi Enam 145.ayette açık seçik bir şekilde haram kılınanların yazıldığı ve onun dışında herhangi bir yiyeceğin haram kılındığının görülmediği belirtiliyor.

Maide 5: Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır.

Bu ayet zaten Enam 145.ayeti destekleyen bir ayettir.Enam 145 ve ilgili ayetlerle hangi yiyeceklerin haram kılındığı yazılıyor.Ya da kolay anlaşılması için şöyle söyleyelim.İyi ve temiz olmayan yiyecekler anlatılarak geri kalan yiyeceklerin iyi ve temiz olduğu söyleniyor.Yani Enam 145 i okuyun bir de Maide 5 i okuyun birbirini tamamlar.Üstüne bir de şunu oku.

Enam 119 :O, size, çaresiz kaldığınız haller dışında, yasakladığı şeylerin tümünü ayrıntılı olarak bildirmişken, üzerine Allah'ın adı anılmış olanlardan niye yemeyeceksiniz? Evet, birçokları bildiklerinden değil, yalnızca çarpık arzularıyla insanları sapıklığa düşürüyorlar. Şüphesiz o ölçüyü aşanları en iyi bilen Rabbindir.

Yukarıdaki ayette ne diyor?Haram olan yiyecekleri AYRINTILI olarak bildirdiğini iddia eden Kuranı Kerimi yalanlıyor musunuz?

Siz alimleri yalanlamaktansa, kendi kitabınızı yalanlayan birisiniz.Ya da kitap yeterince AYRINTILI anlatmadığı için bu konuları alimlerinize başvurmaktasınız.Yani Allahın yeterince ayrıntılı olarak bu konuları açıklayamadığını iddia ederek kitapta olmayan yazmayan haramları-helalleri belirlemektesiniz.

Köpek, kedi haram mı helal mi nerede yazar?

Hiçbir soruya cevap vermeden kaçıyorsunuz ama buradan değil, sorularımızdan ve bu soruları kendinize sormaktan kaçıyorsunuz.Aslında cevap vermeyerek veremeyerek gerçeklerden saklanamazsınız.Lütfen dürüst olun ve yüzleşin.Ya da iddialarınıza kanıt olarak ayet getirin.

alpha
15-12-2014, 18:43
Konuya dönecek olursak ;

konu başlığı öyle söylemiyor olsa da sen farklı bir şeylere değinmek istemişsin gibi görünüyor. Benim tarzım "net" tir. Bunu sorgulamak yerine acaba sadece cevap verilseydi yeterdi diye düşünürüm.

Kuran ile ilgili tefsir gibi ileri bir konuya gireceksek diyorum bu ne senin benim gibi bu konularda akademik düzeye ulaşmamış kişilerin evhamları ile olmamalı, biraz araştırıp sorguladığın veya şüphe duyduğun şeyleri kafanda clear edebilirsin diye düşünüyorum. Ancak herhangi bir araştırma yapmaksızın bu şüphe ve sorularında devam edecektir. Kısaca tarafsız araştırmayı tavsiye ettim.

Tek bir ayet ile ben bu sonucu çıkardım ahanda bu demenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum, hele de bu konuda otorite olmadığımız gibi, bir "icazet"imizde yok iken. Aksi halde bizler başı ağrıyan hastaya bak kardeş geçende doktor bana bunu verdi al sende kullan diyen kişi olmanın olasılığı yüksek bir durumunda oluruz.

Tefsire girişmişken bir de "fıkıh alimi" kesilmeye gerek yok. Bu konularda güzel kitaplar var, ve güzel tefsirler yapılmış, alıp okuyalım, yada internetten bu kaynaklara erişmek mümkün ise bu da bir yol olabilir.

Bakın böyle garip sorular hani şu kertenkele imam filmi varya ondaki garip sorular kişinin durumuna benziyor. Yok efenim kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüzmüş, namaz nası olcek miş ? :)

Şimdi köpek eti yemek helal neden olmasın sorusu da buna benziyor.
Ama bu yazıyı da oku ;

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/11045/kopek-eti-helal-midir-kur-an-i-kerim-de-acikca-belirtilmemis-olan-hayvanlar-hakkinda-mezhep-imamlari-neye-gore-hukum-vermislerdir.html

Kısaca ne olmuş; kuran pis şeyleri haram yapmış, peygamber köpek eti pis demiş, olay çözülmüş. Haa senin kafana yatmadı ise o zaman sende bir akademik çalışma yaparsın, delilleri vs ile altına imzanı atıp yayınlarsın. Senin mantığını mantıklı bulan salih müslümanlardan da seni takip edebilen olabilir.

Yeter ki amacınız salt doğruyu görmek olsun. Ve acaba deyin. Objektif yaklaşın.

Aksi halde amacınız üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekten gayrisi olamaz.

patasana
15-12-2014, 20:38
Arastirdim merak etme. Arastirmadan yazmis olsaydim coktan ayetleri yuzume carpardiniz ancak ayet olmadigi icin bunu yapamiyorsunuz ve bu is bizi asar diyosunuz.

Aklinizi kucuk gorerek zaten dusunmeyi reddetmis sormayi sorgulamayi kabul etmemis oluyorsunuz. Bence kendinizi boyle kucumseyerek daha resul ve nebinin ayrimini bile yapamayan bir siteden kendinize cevap aramayiniz.

Tekrar ediyorum. Kitap ayrintili olarak acikladigini yaziyor enam 119 da. Siz ise hala kitabin aciklamadigini peygamberin bir rivayetini kaynak gosteriyorsunuz.

Rivayeti kitabiniza tercih ediyorsunuz. Simdi bu rivayeti yapanlar kim? Ayni kisilerin yaptigi tum rivayetleri de kabul edecek misiniz yoksa isinize geleni mi kabul edersiniz?

Kabul ettiginiz bu rivayete gore peygamber bu bilgiyi kimden almistir? Allahtan aldiysa kitapta niye yok? Kitapta yoksa peygamber neye gore boyle bi cumle kurar?

Ya kurani kerim ayrintilari ile acikladik diyerek yalan soyluyor, ya acikladigi ayetler kitapta yok, yada kendini alim sananlar kitabin eksikliklerini yamamaya calisiyor.. Enam 145 maide 5 ve enam 119 ve diger ilgili ayetler dururken..

Neva
15-12-2014, 22:49
Bilgi amaçlı;

Grade meselesi ;

U.S. Department of Agriculture (USDA), Amerika Tarım Bakanlığı sağlık açısından yenilebilir eti kalite sınıflandırmasına ayırmıştır. Sığır eti bakanlıkça sınıflandırmaya tabi tutulmuştur. Örneğin 1-5 verimlilik derecelendirmesi ve kalite derecelendirmeleri gibi.

Kaynak 1 :
http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/production-and-inspection/inspection-and-grading-of-meat-and-poultry-what-are-the-differences_/inspection-and-grading-differences/!ut/p/a1/

Çeviri :

Kaynak 2:

Bilgi amacli;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=377379&highlight=Grade#post377379

aliyarasfal
15-12-2014, 23:29
Bilgi amaçlı;

Bağcıya posta koyan ve helale haram diyenler düşünsün.

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir. (MAİDE/3)

Size ve yolculara yiyecek olmak üzere, deniz avı ve onu yemek helal kılındı. Kara avı ise, ihramlı olduğunuz müddetçe size haram edilmiştir. Huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun. (MAİDE/96)

Size ne oluyor da Allah'ın adı anılarak kesilenlerden yemiyorsunuz? Halbuki O size, mecbur kalmanızın dışında haram olan şeyleri genişce açıklamıştır. Doğrusu birçokları bilmeden keyiflerine uyarak insanları doğru yoldan saptırıyorlar. Muhakkak ki, Rabbin, sınırı aşanları çok iyi bilir. (EN'AM/119)

De ki: "Bana vahyolunanda, (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum. Ancak leş, veya akıtılmış kan, yahut domuz eti - ki bu gerçekten pistir yahut Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvan olursa, bunlar haramdır. Ama kim çaresiz kalırsa, (başkasının hakkına) tecavüz etmemek ve zaruret sınırını aşmamak üzere (bunlardan yiyebilir)" Çünkü Rabbin çok bağışlayandır, merhamet edendir. (EN'AM/145)

Yunus 59: De ki: «Baksanıza Allah sizin için rızık olarak neler indirdi de siz ondan bir kısmını haram, bir kısmını da helal yaptınız!» De ki: «Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?»

Nahl 116 : Sadece dillerinizin yalan yere nitelemesi ile: «şu helaldır, şu haramdır.» demeyin ki, yalanı Allah'a iftira etmiş olursunuz. Şüphe yok ki, yalanı Allah'a iftira edenler kurtuluşa eremezler.

Şimdi domuz eti konu ama inanç gereği önce inanan dostlar bu haramların neler olduğunu iyi biliyor olmalı önce değil mi?

1-Leş
2-kan
3-domuz
4-boğulmuş,vurulmuş, yukardan,yüksekten düşmüş, avcı hayvanlarca yaralanmış, ölmeden önce kesilmemişse(canını alıp kanını siz akıtacaksınız) helaldir. Yani bu şartlarda kendiliğinden ölenler haramdır ki leş sınıfındadırlar.Dikili taşlar üstüne(putlar veya farklı dini ritüellere adanmışlar ki Allah adına kesilmemiş olanlar sınıfındadır.

Şimdi geniş geniş düşünelim, bunlar dışındakileri allahın adını anarak kesip yemek helal mi haram mı?
Kedi, köpek, fok, balina, kaplumbağa,at,eşek, katır(ki yaratılmışmıdır yoksa tasarım dışımıdır karasızız) fil, zürafa,aslan, kartal, tilki,
Kurbağa?
Fare?
Salyangoz?
Böcekler?
Avcı hayvanlar?

Çoğaltabilirsiniz deniz ürünleri helal? av hayvanları helal ?

Burda artı soru şudur? Vurulmuş hayvanlar yetişip kesmeden ölürse haram. E vurulurak öldürülen av hayvanları helal mi haram mı?

Halbuki O size, mecbur kalmanızın dışında haram olan şeyleri genişce açıklamıştır. Doğrusu birçokları bilmeden keyiflerine uyarak insanları doğru yoldan saptırıyorlar.

Bana vahyolunanda, (bu haram dediklerinizi) yiyen kimse için haram edilmiş bir şey bulamıyorum.

Sevgili haliluo birleştirdim bilgi amaçlı olarak ki arada kaynayıp gitmesin nelerin haram kılındığı islamda.

patasana
16-12-2014, 12:30
Teşekkür ederim sevgili aliyarasfal.

Ayetlerde tüm detaylarıyla açıklandığı ve bu haram kılınanlardan başka şeylerin haram olmadığı üstüne basıla basıla yazılmış en azından ben bunu anlıyorum.Umalım ki herkes kendi kitabını olduğu gibi kabul eder, yazmayan şeyleri vahiy almış gibi açıklamalar yapan hoca takımından duyarak tatmin olmaz.

aliyarasfal
16-12-2014, 13:01
Sevgili haliluo;

Birde maide 1 var ekleyeyim ve üzerinde düşünelim;

Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşıp teslim olmayı dileyenler)! (Yaptığınız) akidleri yerine getirin. Ve ihramda iken av'ı (avlanmayı) helâl saymamakla beraber size okunacak olanların dışında kalan, dört ayaklı hayvanlar sizin için helâl kılınmıştır. Muhakkak ki Allah dilediği şeye hükmeder.

Bu sayılacak olanlar dışındaki 4 ayaklı helal hayvanlar hangileridir?

Aslında soru şu;

Sayılacağı söylenen 4 ayaklı ve haram olan hayvanlar hangi ayetde sayılmıştır?

Sonraki ayet(maide 2) böyle bir haram olarak sayılan hayvanlardan bahsetmez.

Maide 3 ki dininizi kemale erdirdim ve kuranı tamamladım diyede nokta koyulan ayetdir ki burdada adı net geçen ve haram denilen 4 ayaklı hayvan sadece domuzdur.

Kısacası haram 4 ayaklı hayvanlar sayılmamıştır(ayet mi eksik) ancak şunlar haramdır denilmiştir;

1-Leş
2-kan
3-domuz

Başkada yok.

Hepsi budur. Şimdi sayılacaklar dışındaki 4 ayaklı her hayvan helal ise,domuz dışında görebiliyor muyuz?

Hayır. Zaten leş haram, kan haram, birde allah adına kesilmemiş her hayvan haram. Ayrıca av hayvanları ve deniz ürünleri helal ki denizdekilerde ayak aramaya kalkmak gafletine düşen çıkarsa seyret komediyi, ve yine vurulmuş hayvanlar haram ki av serbest amma vurularak öldürüldüklerinden tuhaf bir durum oluşuyor.

Gelelim 4 ayaklı olmayanların durumuna; haram diyebilir miyiz kurana ve bu ayetlere göre? Dersek kuşları napcaz abi?

Demezsek böcekleri,sürüngenleri napcaz abi?

Karışık işler.:)

Yani öyle özensiz anlatımlar diyip geçmeli mi? Yoksa ayetler eksik mi karar vermek gerek.

Ayrıca muhammedin ağzından haram helal açıklaması yapmaya kalkarlar, ancak haram konusunda öyle ortada hadis falanda pek bulamadıklarından elleri boş kalır, ulema uydurdu bizde uyuyoruz derler kısacası.:)

Yani kuranın ne dediği ortada, ama bu cümleleri kuran ve yazanlar benzerini yazamazsınız derken haklı, bu kadar mı özensiz olur sözde kutsal kitap?

insannedir
16-12-2014, 17:27
Domuz eti, haramdır bak nedeni söylüyorum iyi dinle!

Domuz etinde tirnişon mudur tirpişon mudur isminde mikrobu mu ne varmış! şimdi artık teknolojimiz ilerledi
et muayene edilir temiz ise yenilmesin de bir besi yoktur diyenler vardır hatta bu hususta sayfalarca eserler yazanlar bile olmuştur Ancak bunlar hatadır!
neden?

Çünkü: Domuzun herşeysi haram edildiği halde Zikredilen Ayette Domuz Eti tabiri! Muayene edilmiş temizlenmiş Et demektir de ondan!
o tertemiz muayene ettiğiniz miktropsuz domuz etini yemekte haramdır!! yaaa !!!

şimdi muayenesi edilmiş temizlenmiş domuz etinin haram edilmesindeki inceliklerden bir tanesi de şudur: İnkar edeni çatlarır hahahah :d

Neden domuz eti haramdır: yenilen gıdanın nasıl maddesi maddemize tesir ediyorsa
Manasıda manamıza tesir eder
işte o yüzden domuz yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur

merhameti az olur: basar düğmeye milyonla adamı kan kusturarak öldürür
hiç kimsenin bir şeydende haberi yokken
merhameti azdır bombayı yerde değil biraz havada patlatır ki daha fazla insanı öldürsün parçalasın!
sokakta çocuk top oynarken anne çamaşır asarken hasta yatağında inlerken, yeni doğan çocuk başında daha tüy bitmemişken hepsi birden ölsün diye bir düğmeye basar hepsi kan kusarak paçalanır ve bunun adına medeniyet denir

gayreti az olur: Müslümanlar ve yahudiler Domuz eti yemekdiklerinden dolayıdır ki dinlerine karşı çok fanatizime varacak şekilde çok ama çok gayretlidirler..

domuz etinin haram edilmesindeki incelik bu

alpha
16-12-2014, 17:35
Oldu canım şimdi ne yapalım, gidelim ehli sünneti bırakalım, o kadar islam alimini, tefsir alimini bırakalım, helal haram konusundaki o kadar islami akademik çalışmalarıda bırakalım, el ezher üniversitesi ve diğer başka saygın islam üniversitelerinin saygın profosörlerinin çalışmalarını bırakalım, sizin bu tezinizi baş tacı edelim, kimmiş bu yazıyı yazan dediklerinde de bir Allah'ı tanımayan Allah'ın ateist kulu sadece, diyelim.

Bu konuda islam alimlerinrinin tüm cevaplarını çöpe atalım, siz daha iyisini bilirsiniz ondan. Bilmekle kalmaz iddaa da edersiniz, iddaa etmekle kalmaz aksini söyleyeninde cevabını dahi kabullenemeyecek kadar ileri görüşlüsünüz.

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/9994/islam-da-helal-olan-ve-olmayan-yiyecekler.html

Bu ve benzeri tüm yazıları saygıdeğer ateist arkadaşımızın hummalı çalışmalrı sonucu elde ettiği sonuca sırtımızı yaslayalım.

Tekrar ediyorum bu akademik bir konudur.

---------------------------------------------

yenilip içelmesi haram olan şeyler ;

kısaca burayı oku ;

http://www.sevde.de/islam_Ans/E/eti_yenmeyen_hayvanlar.htm

Ama bana göre kaide kesinlikle maide 4 ve maide 5 tir :

"Sana kendileri için nelerin helâl kılındığını soruyorlar. De ki; “Sizin için temiz ve iyi şeyler helâl kılındı."

Mantığıma da yattı, ne eksik ne fazla geldi. Yani temiz olacak, ayrıca iyi olacak. Bu durumda Yılan, fare, kaplumbağa, köstebek, kirpi, solucan, sinek bunlar pis ve iğrenç genel kabule göre. Haa şimdi ben fare seviyorum diyebilirsin. Ama eminim ki kendin yesen bile başkası yerken bile iğrenecekler var, o kadar yani.

Hanefi mezhebine göre (bende hanefiyim) etle beslenen hayvanları yemek haram, ama malikilerde mekruh (harama yakın ama haram olmayan iş) kabulu var.

Yaa biliyomusun ateist birine göre, yani ateist isen yılan da helal sana, domuz da helal, hamam böceğide helal, köpek de helal, kedi de helal.. o yüzden bu tartışmayı neden sizle yapıyoruz anlamıyorum ? :D

Allah'a ve Kuran'a inanmıyorsan gez, ye, iç istediğin gibi bu dünyada..

Şimdi siz müslüman değilkene neden Kuran'ı inceliyorsunuz. Sırf bir galeba çalmak amacınızmı var ? Sizin konuşmanız gereken tek konu var: iman. ALlah'a ve kitabına iman konusu sizce "no" olunca diğer her konu zaten otomatik olarak "no" olacaktır.

O yüzden gelin şu meseleyi halledelim, ondan sonra söz konuşacaz yiyeceklerde haram meselesini.

Bakın Allah var, bu dünyayı güzelce yaratmış, bedeninizi ve etrafınızı güzelce yaratmış, hani doğal olarak kalsa ne güzel yerler dediğimiz bir çok yer, hemde ulaşamadığımız asla da ulaşamayacağımız yüksek bir teknoloji var bu güzelliklerde, hani yok güzel değil diyorsunuz sırf reddetmek için biliyorum, ama gösterebilirmisiniz 1 gram yiyecek yapmışız, 1 gram kan damlası yapabilmişiz, yok işte yok, ve diyoruz ki tesadüf, bir hesaplıyolar dna daki oluşma ihtimalini, evrendeki tüm atomlar evrenin yaşı boyunca (yakalşık 13 milyar yıl) tesadüfi olarak oluşturamayacağı bir sonuç çıkıyor, ee olabilir diye çıkalım işin içinden..

Eee Allah bu, yani yaratan, biz O nu ancak O nun istediği şekilde (yolla) görebiliriz. Asla bizim istediğimiz gibi göremeyiz. Bu kadar şeyi yaratan ALlah, elbette bizi sınırlamışda, sınır heryerde var, ömür sınırlı, bilgi sınırlı, yaşam alanı sınırlı. Ve gerçekten ALlah bilmemizi de sınırlamış, çünkü neden ?

Siz istiyorsunuz ki ALlah bize kendini gösterseydiya,,,,,

Yaaa oldu canım, adres ney ver gelsin istersin :)

HAyır hayır öyle değil, asla değil..

Bu hayatın amacı var.

Allah bize sevgisini vermek istiyor, sende o sevgiyi gerçekten karşılığını verebilecekmisin diye bakıyor ve bu hayat ile bunu hedefliyor..

Peki nedir o Allah'ın sevgisinin karşılığı biliyor musun ?

Sevgi'dir. Allah ın seni sevmesinin karşılığı, senin de O nu sevmendir.

Ta ki Allah sevdiklerini, sevdikleri ile beraber yapmak istiyor. AMa sen içindeki nefret ile bu isteğe ters duruyorsun. İşte hayatın amacı ortaya çıkıyor ve gerçektende hayat amacına ulaşıyor. Böylece içinde nefret barındıranlar açığa çıkıyor.

Eğer gösterseydi Allah kendisini, senin istediğin o şaşalı yolla, örneğin sen orda otururken, karşındaki dağı gösterip bak deyip parçalasaydı, yada seni alıp cennette 1 hafta, ardındanda cehennem simüle yerde 1 hafta bıraksaydı mı ? Cennetteki o güzel evleri, yolları, vs gösterseydi.. Cehennemdeki pis kokuyu burnuna çekseydin, ateşe girmeyipde şöle uzaktan yüzünü yaksaydı (çöldeki sıcaktan daha çok). ki o zaman

işte o zaman;

özgür iradem ile ALlah' a inanıyorum yada

ALlah'ı reddediyorum

diyebilecek mi idin..

Hayır diyemezsin..

İşte o an bu hayatın amacıda yok olur.

Ve nasıl olacaktı, gerçekten ALlah'ı seviyormusun, yoksa korkuyormusun, yada o zenginliklerin peşindemisin..

Nasıl olcaktı ? Olmazdı elbette.

Sana Allah herşeyi biliyor ve en mükemmel şekilde yaratıyor dediklerinde, şu dünyanın bazı hallerini görüp hani bunlar ne böyle diyorsun ? Sonra da böyle tanrı mı olur diyorsun.. biliyorum..

Sakatları görüyorsun, belkide doğuştan, yada hiç günah işlememiş olduğu halde ufacık bir çocuğun bacaklarının yürüyemez olduğunu görüyorsun, ne suçu vardı diyorsun bu çocuğun ve böyle Tanrı mı olur diyorsun. Yada hastaları görüp, bu kadar eziyet neden, herşeyi yapan ALlah ise bunuda o yapmış ise, o zaman bu benim mantığıma ters bir Tanrı diyorsun. Bu seni hem inançsızlaştırıyor hem de olmadığını söyledğin ama başkalarının var olduğunu söylediği o Tanrı hakkındaki nefretini artırıyor, söyle ki arttırmıyor. Arttırıyor,, hemde çok.. değil mi ?

Bak bu dünya hayatı şuna benzetiyorum; bir trene binmişim, trene bindiğim durak doğduğum zaman, sonra tren yoluna devam etmiş, yola devam ederken trene başkalarıda binmiş, olanlardan başkaları da inmiş, farklı farklı duraklarda, farklı farklı zamanlarda, binenler doğanlar, inenler ise ölenler, zamanla trende yanındakileri tanımışsın, bir çok arkadaşın bile olmuş olabilir, bindiğin vagondan diğer vagonlarada geçmişsin belkide, ilk bindiğinde belkide ayakta idin, yada başkalarının kucağında, sonra belki birileri yer verdi, yada birilerinden bazı başka değerli şeyler karşılığında yer satın aldın, belki de oturabileceğinden fazla yerin oldu, hem koltuğunda en kalitelisinden olmuş olabilir, yada tersden bakalım yer bulamadın, ayaktasın yada tozun içine oturmak zorunda kaldın, ailende seninle ama siz yerde oturyorsunuz, işte ya öylesin yada öbür türlü, yada ikisinin arasında bir şey, ve durak geldi senin ineceğin durak, inerken trende edindiğin hiç bir malı götüremezsin, bunun hiç bir yolu yok, sonra trenden inince ya şu koltuğum çok güzeldi onu da alsaydım dersin belkide.. İşte ne farkeder ki zaten ineceksin trenden.. Ve hiç bir şey trendeki halin gibi olmayacak.

Dünya hayatı da işte bu. Amacı da bu. Allah da bunu amaçlıyor.

Ve içinizden ben durağım gelince inmeyeceğim diyebilen var mı ?

Yada içinizden hanginiz emin, insan tekrar yaratılamaz, böyle bir teknoloji olamaz. Bu teknoloji imkansız. Bak bilim ilerledikçe bunun olabilirliği hakkında daha çok yorum yapabiliyormuyuz, yoksa bilim olmazlığı destekleyici olarak mı ilerledi...

Düşünün.

alpha
16-12-2014, 17:41
insannedir, merhaba ;

bu haberdeki eti yiyen insan neden hastalanmış ;

yada bunlardan oku ;

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2006919/Listeria-meningitis-Father-46-left-paralysed-eating-undercooked-pork-chops.html

sadece söyle neden hastalanmış ?

Dialectics
16-12-2014, 17:43
Domuz eti, haramdır bak nedeni söylüyorum iyi dinle!

Domuz etinde tirnişon mudur tirpişon mudur isminde mikrobu mu ne varmış! şimdi artık teknolojimiz ilerledi
et muayene edilir temiz ise yenilmesin de bir besi yoktur diyenler vardır hatta bu hususta sayfalarca eserler yazanlar bile olmuştur Ancak bunlar hatadır!
neden?

Bu senin tirnişon mudur, tirpişon mudur her ne ise bir tek domuzda mı varmış? Diğer hayvanların hepsi helal mi?

insannedir
16-12-2014, 17:49
insannedir, merhaba ;

bu haberdeki eti yiyen insan neden hastalanmış ;

yada bunlardan oku ;

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2006919/Listeria-meningitis-Father-46-left-paralysed-eating-undercooked-pork-chops.html

sadece söyle neden hastalanmış ?

valla linkleri bakmadım!
bak şimdi domuz etinde mikrop varmış şu var mış bu varmış! diye domuz eti haram edilmiş değil! domuz etinde mikropların olması ve insaların hasta olması
domuz etinin haram edilmesinin Hikmetlerinden bir hikmet olabilir
insanlar hikmet ile feyzlenirler öğrenirler orası ayrı

ama domuz etinde mkrop var diye domuz eti haram edilmiş değildir tamam mı?

domuz etinin haram edilmesinin inceliğini yukarda yazdım

insannedir
16-12-2014, 17:53
Bu senin tirnişon mudur, tirpişon mudur her ne ise bir tek domuzda mı varmış? Diğer hayvanların hepsi helal mi?
yaff ne bileyim domuzda tirnişon mudur nedir diye bir mikrop varmış ya
o mikroptan temizlenirse domuz etinin yenilmesinde bir besi yoktur diyenler var yaa
hatta o salaklardan bu hususta sayaflarca eserler bile yazanları bile olmuş yaaa onu diyorum bunlar hatada diye

domuz etinin haram edilmesinde ki incelik mikroptan dolayı değil
eğer mikroptan dolayı olsaydı Allah DomuzEti demezdi domuz yemek yasak derdi!
domuzeti demek: işlenmiş temizlenmiş et demektir bunu anlamayan ahmaklarda epey çoktur

tırnak içinde domuz değil.. "domuz eti"nin haram edilmesinindeki inceliği yukar da yazdım okuyun anlayamıyorsanız yapacak bir şey yok! dini anlayabilme zekanız düşük demektir (bu sözüm şuna buna değil umuma )

patasana
16-12-2014, 17:54
:plane:

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/27781758.asp

Bunu yapanlar domuz eti yiyor muydu yemiyor muydu?

domuz eti yememesine rağmen merhameti az, ve dediğiniz gibi;

Müslümanlar ve yahudiler Domuz eti yemekdiklerinden dolayı
dinlerine karşı çok fatatizime varacak şekilde çok ama çok gayretlidirler..

Gayretlerini görüyoruz.İşte bende diyorum ki önemli olan İNSAN olmaktır.Domuz eti yemek ya da yememek veyahut böyle saçma sapan şeylere takılmak değildir.

Ve bunları savunurken kullanmanız gereken bir argüman söyleyeyim.Domuz eti haramdır derken domuz gibi açgözlülük yapmak haramdır onun gibi her bulduğunu yemek haramdır o yüzden domuz örneği bilinçli verilmiştir falan deseniz en azından daha mantıklı olursunuz neyse onu da biz söylersek siz niye varsınız.

Sevgili aliyarasfal;

Maide 1'i konuya dahil etmeniz çok yerinde olmuş.

Size katılmakla birlikte, daha önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi buradaki ihtimaller;

a)Açıklanan haram yiyecekler dışında haram yiyecek yoktur.Çünkü Maide 1.ayette bunların okunacağı, 3.ayette okunduğu Enam 119.ayette de ayrıntılarıyla anlatıldığı belirtiliyor.

b)Ya da bahse konu ayetler kitapta mevcut değil.

Aslında (b) ihtimali açıkçası benim kafama daha çok yatıyor.Çünkü ben ayrıntılarıyla anlatılan haram yiyecekleri görmüyorum.Sürekli tekrarlanan benzer cümleler görüyorum.Ya da "sağlığa zararlı olan" "kanı olmayan hayvanlar" gibi ilkeler mevcut değil ki yiyeceklere bu ilkelere göre haram, helal densin.

Kitabın hiç değiştirilmemiş ve herşeyinin tastamam olduğuna inananlar bilmem kimin rivayetiyle bilmem kim hocanın fetvasıyla hareket etmek yerine kitaptaki bu ayetlere göre haramı helali belirlemeli değil mi?

insannedir
16-12-2014, 18:16
:plane:

Demagoji yapma ya!
bir yerde bir milletin aklı başında olan ilim sahibi insanları karar veriyor milyonla insan ölsün gebersin.. hepsi parçalansın diye
diğer yerde her ülkede olan cahil insanların örgütlerin mafyaların yaptığı şeyler..

bir yerde Milyonlar var diğer yerde 100'ler var

patasana
16-12-2014, 18:28
Demagoji yapma ya!
bir yerde bir milletin aklı başında olan ilim sahibi insanları karar veriyor milyonla insan ölsün gebersin.. hepsi parçalansın diye
diğer yerde her ülkede olan cahil insanların örgütlerin mafyaların yaptığı şeyler..

bir yerde Milyonlar var diğer yerde 100'ler var

Demagojiyi siz yaptınız zaten domuz eti yenirse merhamet azalır diye.Bunu gülmeden yazmak ayrı bir başarı zaten de bende örnek gösterdim daha bugunden bu adamlar çok domuz eti yemiş o yüzden böyle merhametsiz olmuşlar dimi? Hem bu cümleleri kurarken hangi ayete dayanıyorsunuz? Domuz eti yiyenler merhametsizdir, gayretsizdir diye bir ayet var da biz mi bilmiyoruz?

Kendinizle dalga geçmeyin lütfen.

insannedir
16-12-2014, 18:59
Demagojiyi siz yaptınız zaten domuz eti yenirse merhamet azalır diye.Bunu gülmeden yazmak ayrı bir başarı zaten de bende örnek gösterdim daha bugunden bu adamlar çok domuz eti yemiş o yüzden böyle merhametsiz olmuşlar dimi? Hem bu cümleleri kurarken hangi ayete dayanıyorsunuz? Domuz eti yiyenler merhametsizdir, gayretsizdir diye bir ayet var da biz mi bilmiyoruz?

Kendinizle dalga geçmeyin lütfen.

Şimdi Bir yerde muazzam binalarda koltuklarda oturup varlık içinde nimet için bilgi için de karar verip, merhametsizlik var. milyonla insan ölsün gebersin demek var

bir yerde yokluk içinde pislik içinde kopkoyu cahillik içinde zulmet içinde, merhametsizlik var 100 lerce kişi ölsün demek var!
ama aralarında dağlar kadar fark vardır tabi! o yüzden demagoji yapma! herşeyi yerinde gör!

aliyarasfal
17-12-2014, 04:08
Oldu canım şimdi ne yapalım, gidelim ehli sünneti bırakalım, o kadar islam alimini, tefsir alimini bırakalım, helal haram konusundaki o kadar islami akademik çalışmalarıda bırakalım, el ezher üniversitesi ve diğer başka saygın islam üniversitelerinin saygın profosörlerinin çalışmalarını bırakalım, sizin bu tezinizi baş tacı edelim, kimmiş bu yazıyı yazan dediklerinde de bir Allah'ı tanımayan Allah'ın ateist kulu sadece, diyelim.

Bilgi amaçlı;

Bağcıya posta koyan ve helale haram diyenler düşünsün.

1-Leş
2-kan
3-domuz

Kedi, köpek, fok, balina, kaplumbağa,at,eşek, katır(ki yaratılmışmıdır yoksa tasarım dışımıdır karasızız) fil, zürafa,aslan, kartal, tilki,
Kurbağa?
Fare?
Salyangoz?
Böcekler?
Avcı hayvanlar?

Çoğaltabilirsiniz deniz ürünleri helal? Av hayvanları helal ?

Ayrıca bu ayetleri ateistler yazdı demediğin kalmış.:sleep:

Ehli sünnet allaha posta koyuyor, amma ateistler fetva veriyor diye savunmaya çalışıyor.:)

alpha
17-12-2014, 09:57

Bu haberde domuz eti yiyen kişi, iyi pişirilmemiş bir domuz eti yediği için bu hastalığa yakalanmış. İngilizce haberinde "undercooked pork" diyor. Yani az pişmiş bir domuz eti. Adamın yediği et hastalıklı, mikroplu vs değil. Olsa zaten orayı kapatırlar. Burada normal bir domuz etinin iyi pişirilmeme durumu var.

Ki domuz eti ne kadar da sağlıklı olsa büyük risk içermekte ve bu riskleri bertaraf etmek için iyice pişirmek gerekiyor. Çünkü daha önce yazdığım problemleri bünyesinde barındırmakta olan bir hayvan. Teknoloji ve modern çiftlikler ile bu azaltılmış ama işin doğasında olan bu risk yok edilememiştir.

İşte Allah da domuzu "unclean" olarak belirtmiştir.

Hız limitinin 100 olduğu bir yolda 150 ile gitmek yasaktır. 150 ile ben giderim desen ve ölmesen, kaza yapmasan, bundan sonra bu limite gerek yok limit 180 olsun demek mantıklı mı ? Hadi kendini düşünmüyorsun, yanında olan ailen çolun cocuğun, yada kaza yaparsan karşı arabadaki insanlar.. Ben gittim bişi olmadı bu verilecek cezaya savunma olarak kullanılabilir mi ? Kim bu saçma savunmayı yapmıştır ki..

İşte domuz eti de aynen böyle bir şey, ortada risk var, neden risk alıyoruz ki, orada sağlıklı güzel dana etleri, risksiz, dururkene.

patasana
17-12-2014, 11:06
Bu haberde domuz eti yiyen kişi, iyi pişirilmemiş bir domuz eti yediği için bu hastalığa yakalanmış. İngilizce haberinde "undercooked pork" diyor. Yani az pişmiş bir domuz eti. Adamın yediği et hastalıklı, mikroplu vs değil. Olsa zaten orayı kapatırlar. Burada normal bir domuz etinin iyi pişirilmeme durumu var.

Ki domuz eti ne kadar da sağlıklı olsa büyük risk içermekte ve bu riskleri bertaraf etmek için iyice pişirmek gerekiyor. Çünkü daha önce yazdığım problemleri bünyesinde barındırmakta olan bir hayvan. Teknoloji ve modern çiftlikler ile bu azaltılmış ama işin doğasında olan bu risk yok edilememiştir.

İşte Allah da domuzu "unclean" olarak belirtmiştir.

Hız limitinin 100 olduğu bir yolda 150 ile gitmek yasaktır. 150 ile ben giderim desen ve ölmesen, kaza yapmasan, bundan sonra bu limite gerek yok limit 180 olsun demek mantıklı mı ? Hadi kendini düşünmüyorsun, yanında olan ailen çolun cocuğun, yada kaza yaparsan karşı arabadaki insanlar.. Ben gittim bişi olmadı bu verilecek cezaya savunma olarak kullanılabilir mi ? Kim bu saçma savunmayı yapmıştır ki..

İşte domuz eti de aynen böyle bir şey, ortada risk var, neden risk alıyoruz ki, orada sağlıklı güzel dana etleri, risksiz, dururkene.

Yediğine içtiğine dikkat et alpha ben sana bu kadarını söyleyeyim.Çünkü bir işe yaramıyor malesef.

Sen neden bahsediyosun?Yukarıda alıntı yaptığın haber linkine tıklama zahmetinde bulundun mu acaba?O haber de ne yazıyor ne anlatıyor?Yazmış olduğun yazıyla alıntı yaptığın link arasında "alakaya maydonoz gel bana bazı bazı" cümlesindeki kadar bile mantık yok kusura bakma.

Daha paylaştığın haber linkine bakmadan gelip burada yazı yazıyorsun.

Ezbere konuştuğun o kadar belli ki bunu sonunda somut olarak da kanıtladığın için seni tebrik ediyorum.
Kendi kitabındaki ayetlerin üstünü örten alimlerin kuyruğundan ayrılmaktan korkuyorsun, kitabını olduğun gibi kabul edemiyorsun, üstüne üstlük burada yazdığımız yazıları da ne kadar dikkatli okuduğun ve yazdığında ortada..

İşinize gelince rivayetlere sarılırsınız, işinize gelmeyen rivayetleri yalan sayarsınız.
Aynı adam rivayet etmiş sen bu adamı yeri geldiğinde referans olarak alıyorsun işine gelmediğinde yalancı diyip rivayetini kabul etmiyorsun dürüstlük bunun neresinde? Bir insan hem yalancı hem dürüst olamaz.

"Temiz olanlardan yiyin" demiştir.Temiz olanları da bahsettiğimiz ilgili ayetlerde tanımlamıştır.Üstüne basa basa bu saydıklarım dışında haram birşey göremiyorum diyen peygamberin ümmeti peygamberden bile daha çok şey görürken biz burada kime neyi anlatıyoruz.

insannedir;

Sana göre domuz eti yiyenler çok acımasız, domuz eti yemeyenler ise acımasız mı? Domuz eti yersek milyonları öldürürüz, yemezsek birkaç 100 tane çocuk öldürürüz öyle mi?

Ya bu kurduğun mantığı senin kafan kaldırıyor mu?Böyle bir mantıkla yaşabilmek inan büyük bir başarı seni tebrik ediyorum.

Senin o mazur göstermeye çalıştığın dindaşların emin ol batıdaki aynı soydan geldikleri zalimler kadar bilgi ve zekaya ulaşsa dünyada kendi düşüncesinde olmayan bir tane insan bırakmaz değil kadın çocuk seni bile öldürürler sen neden bahsediyosun?

Sanki bu heriflerin elinde atom bombası falan var da onu kullanmamışlar merhamet etmişler silahla, bıçakla insanları öldürmüşler çoluk çocuk demeden.

Canım benim ya ne kadar merhametliler bunlar hep domuz eti yememekten işte dimi?

Ya zekanızla, kendinizle alay etmeyiniz arkadaşlar.

AerA
18-12-2014, 20:17
Bir çok hristiyan amerika da hristiyan olduğu halde, domuz eti ni yemeyi bırakmıştır. Bu sebeblerden ötürüdür bu.

ABD de kaç sene kaldın bilmiyorum ama domuz eti yemeye halen eski hızda devam ediyorlar. Ayrıca ABD dünyanın en büyük sığır üreticisidir. Etin dünyada en ucuz olduğu ülkedir ve ayrım yapmadan hepsini yerler.

Madem gidipde içlerinde yaşamadın, bari g*tünden uydurma be mubarek.

Çok kısa ve güzel bir kural. İyi ve temiz olan şeyler diyor. Şimdi tabii bir şeyin iyi olup olmadığını tıbben araştırmak lazım. Haa eğer sağlıklı ise buyur ye. Ama şu domuz hakkında yazılanlar yalan de, yok de böyle şeyler, domuz kendi çocuğunu asla ve asla yemez, midesi çok gelişmiştir, uzun süren bir sindirim işlemi vardır de ve ispatla ki bizde bilelim.

Ne çeşit bir manyaksın anlamadım. Domuzun bilinen hiç bir zararı yok. G*tünden zarar uydurma. Olsa Almanlara, Ruslara olurdu. Lakin herifler her konuda senden ve Arapçıklarından daha başarılılar. Balık dediğin hayvanda kendi yavrusunu yer. Ama götürüyorsun Hamsileri... Konuşmadan önce düşün mubarek.

Çünkü onlar gayet bilinen şeyler. Şimdi risk alırsın almazsın, o senin bileceğin iş. Sadece Allah dedi diye buna itiraz ediyor gibisin.

İtiraz Allah dedi diye değil. Hırsızlık yapmıyorsam bu da Allah dedi diye değil. Türkçesi s*kmişim Allahını. Domuzun -literatürde, bilimsel gerçekler ışığında- etinin yenilmesi hiç bir risk doğurmaz. Onun doğurabileceği risklerin tamamını diğer et ürünleride doğurur.

Yahudiden çaldığın geleneği sahiplenmeni anlıyabiliyorum ama "Haysiyetsizce" yalan söylemeni anlamıyorum.

Ayrıca senin sindirim sistemin domuzunkinden daha az gelişmiş :)
Bir domuz olamadın yani...

vishnu
19-12-2014, 01:36
ben amerikada kaldım herkes domuz yiyordu bende yedim sorun olmadı.

kizzuwatna
23-01-2015, 23:16
''Herşeyden evvel domuz, her ne kadar çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır.'' demişsinizde peki be mal arkadaşım sen direk hayvanın bokunu yiyorsun : işkembe,tuzlama, mumbar ve şırdan o kadar sağlıklı ki sağlıktan ölüyoruz değil mi?? Şişmanlık konusuna gelince bu domuzdan olsa idi Asya'da birço ülke domuz tüketiyor ama şişman değil !!! Ne iş??? acab şişmanlık fast food'dan olabilr mi ? mal arkadaşım?

Yıldıztozu
23-01-2015, 23:51
domuz eti zararlı olmak zorunda değil.

allah istemiyorsa yenmez.

başka sebebe ihtiyaç yok.

kimin kul kimin rab olduğu böyle şeylerde ortaya çıkar.

yasak olmasının hikmeti budur bence

kartopu
24-01-2015, 00:41
domuz eti zararlı olmak zorunda değil.

allah istemiyorsa yenmez.

başka sebebe ihtiyaç yok.

kimin kul kimin rab olduğu böyle şeylerde ortaya çıkar.

yasak olmasının hikmeti budur bence
Doğru diyorsun Akıl yorum dikkat araştırma gerekmez. Birde yaradılanların en akıllısı demişler. Neden böyle söylemişler anlamadım.

elturhani
06-02-2015, 01:44
Domuzlar diğer hayvanlara göre daha fazla sayıda yavrularlar.Bunun sonucunda daha ucuza et üretimi gerçekleşir.
Eğer müslüman ülkelerde domuz eti yasak olmasaydı çocuklar daha fazla protein alabileceklerdi.
Müslüman ülkelerin çocukları protein eksikliği nedeni ile gelişimde geri kalmışlardır.

Ortaokulda din hocamız domuz etinin eşcinsellik yaptığı bundan dolayı yasak olduğunu söylemişti.Oysa böyle bir bulgu yoktur.Zararlı olduğuna dair de hiç bir veri yoktur.Öyle bir zarar olsaydı en başta sağlık konusunda araştırmalar yapan hassas olan diğer ülkeler yemezlerdi..

Sonuç olarak daha az protein sonucu bedensel olarak zihinsel olarak ve ortalama yaşam süresi olarak müslüman toplumlar geri kalmışlardır...

Bir toplumun bir hayvanın etini yemediğinden geri kaldığı iddiası gülünç bir iddiadır. Buna cavap vermeye değmez. Domuz etini ben yemem zira ben bir müslümanım niye yasaklandığına ilişkin çok şeyler söylenebilir bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar varmı yokmu doığrusu bilmiyorum araştırmadım. Aslında araştırmak vazifemiz. Ancak farklı düşünen tabiki domuzu yiyebilir. Domuz müslümanlara yasaktır. Müslüman olmayan için sorun yuktur. Bu yasağın yahudilikte de olması gayet tabiidir. İslam kendinden önceki dinlerin yanlışlarını düzeltici tashih edici olarak gelmiştir. Ordaki doğrular aynen devam eder.

elturhani
06-02-2015, 01:46
ben amerikada kaldım herkes domuz yiyordu bende yedim sorun olmadı.

Ciddimisiniz !! hımm demekki inanmayana dokunmuyormuş !

elturhani
06-02-2015, 01:47
ABD de kaç sene kaldın bilmiyorum ama domuz eti yemeye halen eski hızda devam ediyorlar. Ayrıca ABD dünyanın en büyük sığır üreticisidir. Etin dünyada en ucuz olduğu ülkedir ve ayrım yapmadan hepsini yerler.

Madem gidipde içlerinde yaşamadın, bari g*tünden uydurma be mubarek.

Ne çeşit bir manyaksın anlamadım. Domuzun bilinen hiç bir zararı yok. G*tünden zarar uydurma. Olsa Almanlara, Ruslara olurdu. Lakin herifler her konuda senden ve Arapçıklarından daha başarılılar. Balık dediğin hayvanda kendi yavrusunu yer. Ama götürüyorsun Hamsileri... Konuşmadan önce düşün mubarek.

İtiraz Allah dedi diye değil. Hırsızlık yapmıyorsam bu da Allah dedi diye değil. Türkçesi s*kmişim Allahını. Domuzun -literatürde, bilimsel gerçekler ışığında- etinin yenilmesi hiç bir risk doğurmaz. Onun doğurabileceği risklerin tamamını diğer et ürünleride doğurur.

Yahudiden çaldığın geleneği sahiplenmeni anlıyabiliyorum ama "Haysiyetsizce" yalan söylemeni anlamıyorum.

Ayrıca senin sindirim sistemin domuzunkinden daha az gelişmiş :)
Bir domuz olamadın yani...

Ne yemediğimize ne karışırsınız size ne be