PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kayıp aranıyor..

katre_07
16-09-2008, 01:18
sanırım bu sefer doğru yere yazdım..

size bir soru..
özellikle ateistlere..
-evrimleşilen canlılar yeryüzünde bulunmakta evrimleşen canlılarda bulunmakta..peki bu ikisi arsında bulunanlar yani evrimleşme sürecinde olanlar nerde...??

onlar yok olduysa o yaratıklardan sizin gibi yaratılışla ilgili saçma sapan meseller fırlatan insanlar nasıl türedi..
yok olmadıysa nerdeler...?
yoksa şeytan mı alıp götürdü..?
geri getirse adeti değil uzayda bir yerlere mi bıraktı...

(............)

hey akıl sahipleriiii::!
atalarınızın saklandığı yer hatrına bunların yerini bilen varsa söylesin...

gidelim bakalım...

Edilt : Saygılarımla. delx.

emil
16-09-2008, 03:19
Evrimin mantığını anlamış olsaydın bunu sormazdın.Olay basitçe şudur:

Anlaman için tane tane ve basit bir örnekle anlatayım.

Evrim der ki;

Canlılar bir mücadele içindedirler, yaşam mücadelesi.

Örneğin bir çitayı düşün.Çita neden hızlıdır?

Bundan örneğin 250.000 yıl önce saatte 10 km daha yavaş koşuyorlardı.

Daha yavaş koşan çitalara ne oldu? (Kayıp ara tür iddiası:))

Tabii ki bu mücadeleyi kaybettiler, kazananlar daha hızlı koşanlar oldu.Daha sonra daha da hızlı koşanlar.Hızlı koşanlar mı daha çok çoğalır, yavaş koşup doğru dürüst beslenemeyenler mi? Şu an yoklar çünkü kaybettiler bu yarışı.

Ve sizin dediğiniz şey yani neden yavaş koşanlarla hızlı koşanlar şu anda dünyada değil sorusunun bütün canlılar için cevabı bu kadar basittir aslında.

katre_07
16-09-2008, 03:48
evt çıtalar kayboldu sadece hızları değisşir renkleri değişir arkadaşım yavaşları fil ezer geçer ama....ezilen demek kii yavaş olan çıtalar..çıta da değişme olmadı hızından başka..
benim sorduğum şu evrim devam ediyorsa bu yavaş koşan çıtalr dan hiç mi kalmadı insan kafalı pis pis sırıtan sürüngenler nerde.. sormak istediğim bu sen bana bir tane ortada ne yapacağına karar veremeyen allahın kulumu yoksa tesadufun oyuncağı mı olup olmayacağına karar veremeyen zavallı bir tür örnek göster..
iddialardan bahsetme..

iddia mı dedin..:)

katre_07
16-09-2008, 03:55
ayrıca bu insan en ilerdeyde...
ya hu sizden önceki ilahlarınızın o çıtalar gibi fillerin altında kalması gerekmezmiydi...? bu evrim de ne tuhaf şey...
doğa da kayırma sözkonusu sanırım..?

katre_07
16-09-2008, 04:02
bayrak yarışı ....!!
..bayrağı alan götürür..
bayrağı veren..! POFFF !....
yok olur gider.

frodo
16-09-2008, 10:04
sanırım bu sefer doğru yere yazdım..

size bir soru..
özellikle ateistlere..
-evrimleşilen canlılar yeryüzünde bulunmakta evrimleşen canlılarda bulunmakta..peki bu ikisi arsında bulunanlar yani evrimleşme sürecinde olanlar nerde...??

onlar yok olduysa o yaratıklardan sizin gibi yaratılışla ilgili saçma sapan meseller fırlatan insanlar nasıl türedi..
yok olmadıysa nerdeler...?
yoksa şeytan mı alıp götürdü..?
geri getirse adeti değil uzayda bir yerlere mi bıraktı...

(............)

hey akıl sahipleriiii::!
atalarınızın saklandığı yer hatrına bunların yerini bilen varsa söylesin...

gidelim bakalım...

Edilt : Saygılarımla. delx.

Katre aradığın "kayıp" muhtemelen çok yakınlarındadır, sağına soluna ve hatta
aynaya bakmayı dene.

Şimdi sana evrimi, türleşmeyi filan anlatmanın faydasız bir çaba olduğunu görmemek mümkün değil.

Evrimin ne olduğunu anlaman için bir link vereceğim sana onu oku ve anlamaya
çalış. Yok korkma öyle bilimsel makaleler filan değil. Senin anlayacağın düzeyde ve seni rahatlıkla ikna edecek birisi ile yapılmış bir söyleşi.

Prof.Faruk El Baz adını hiç duydun mu ? Muhtemelen duymadın. Müslüman
kimliğini kaybetmeden son dönemlerde yetişmiş en ünlü "bilim insanı". Nasa'da
uzun yıllar etkili ve önemli görevlerde bulunmuş biri. Bak bakalım ne diyor:

http://yenisafak.com.tr/diziler/nasa/nasa04.html

K.C.
16-09-2008, 11:47
Sevgili Frodo,
Prof. Faruk El Baz'ın müslüman kimliğini kaybettiğiyle ilgili ne biliyoruz?

katre_07
16-09-2008, 11:50
evrime inanan müslümanlardan bihaber değilim..
evrime inansaydım yine tanrıya inanırdım..
ama ateistler evrimsiz yapamaz yoksa dinden çıkarlar..:)

bana bayrağı verip sonrada işine gücüne devam eden bir yaratık göster.

yukarıdaki sorulara cvp hala gelmedi adamın röportajını cvp diye yazmışsın..ben saklandıkları yeri göstermeni beklıyorum oysa..

katre_07
16-09-2008, 12:05
-önüm arkam sağım solum..!

_ önüm arkam sağım solum..!(ve oyun başlar)

_ama nerde bunlar ..(ama arkadaşları onunla dalga geçer)

_ya şeytan hııı (ama o şeytanı görmüştür)

_yıne mı sen!?(ona çıkışır, kızar)

_nıye oyunbozanlık yapıyosun (arkadaşlarını şeytanın aldığını düşünür)

_getır hemen onları !!!
_acil ihtiyacımız var oyunumuzu bozma ....(oyunlarının bozulacağından korkmaktadır)

mhmd
16-09-2008, 12:17
Akıl sahipleri için, akletmek bir zorunluluktur.
Akletmek için, ilk etapta düşünmeye başlamak lazımdır. Kendi öz düşüncesine başlaması...
Bundan sonra diğer düşüncelerin farkındalığı, düşünceler arası çıkarımlar gelir.
En nihayetinde de akletmek.

Sirkte gösteri yapan illizyonistin hokus pokusunun neticesindeki olaya bakıp
-Vay be.. Nasıl da tavşanı şapkasından çıkardı. Demek akletmek değildir.
Seneler boyu çalışarak el çabukluğu, dikkat yönlendirmesi, göz yanılmasıyla teknolojik ve mekanik düzenekler yardımı ile sonuca ulaşmaktadır, düşünebilme yöntemidir akletmek.

- Bu kadarına ne lüzum var.
Diyenlere de; beyinlerini kiraya vermek kalır. Başka akıllarca kullanılmaları için. O zaman işler daha kolay olur!!!
Öyle ya, daha öncekiler düşünmüştür, yazmıştır, akletmiştir. Bize de sadece okuyup inanmak kalır!!!
Ta ki; birinin çıkıp "Türlerin Kökeni" adlı bir araştırmasını sunana dek.

katre_07
16-09-2008, 12:24
masallar masallar masallar....

katre_07
16-09-2008, 12:28
dostum forumu göz gezdir bu yazdıklarımdan bin kat daha alayları cirit atıyor..
asıl oyunu başlatan sizlersiniz ayıp olmasın bizde girelim dedik
destursuz girdiysek kusura bakma..
ama biz o alaycı yazılarınıza çoktan kusura baktık..

qw19
16-09-2008, 16:53
katre 07 frodo'nun verdiği link müslüman bir bilim adamının evrimle barışık olduğunu anlatıyor. Neden okuyup sonrasında karşı çıktığın noktaları yazmıyorsun.

Selamlar.

emil
16-09-2008, 18:18
Katre sen önce birşeyler oku ama okuduğunu da anlamaya çalış.Hatta önce kutsal kitabını oku.Sonra evrimi oku.Sonra da kendi iddianı benim iddiammış gibi anladığın yazımı bir daha oku.Hem kuran demiyor mu oku.

Bir defa herşeyi bir kenara bırakıyorum.Evrimdi, yaradılıştı.Benim aklım herşeyin sonsuza kadar aynı kalabileceğini almıyor kardeşim.Herşey kaçınılmaz bir şekilde değişiyor bunu da kabul etmemek çok saçma.Etrafına bir bak canlı, cansız, hatta soyut kavramlar, kültürler, şarkılar aklına ne gelirse değişirken örneğin bir atın, bir balinanın 10-20 milyon yıldır aynı kaldığını söylemek çok basit ve hiçbir kanıtı olmayan birşeydir.

katre_07
16-09-2008, 18:54
sürekli başa mı dönüyoruz ne..
ben sizden evrimleşme sürecinde olan canlıyı göstermenizi istiyorum siz bana bılmem kımın roportajını veriyosunuz...
madem evrimleşilen canlılar var biz bunlardan evrimleştik diyorsunuz.. evrimleşerek ne haline geldiğiniz de belli peki bu ortada tek bir tane bile yok mu kardeşim..
başı belli sonu belli ortası nerde yahu...!
ortası yoksa zinciri kım bağlıyor?..(iddialar..tanrı düşmanlığı.. inat.. kıbır..başkalarından farklı olma duygusu.. ego..)
bu zinciri bağlayan pamuk ipliği kadar da olsa bağlamaya çalışan insan kafalı konuşan bir sürüngen gösterin..
sayın frodonun verdığı lınk de ne ya..ole cvp mı olur..adamın roportajı işte muslumanların evrimden korkmaması gerektiğini söylüyor veaıre vesaıre..vesaire vesaaire ..vesaire vesaire..vvv ..vesaire saire vsire vvv ssire re re re eee
sanırım saklandıkları yeri bılen yok...
ulan şeytan bak ne işler açtın başımıza..

frodo
16-09-2008, 19:39
Hayır beklenildiğinin aksine kızmayacağım. Foruma onlarca değişik türden "yaratılışçı" üye geldi geçti. Bir çoğuna kızdım, bazılarını iflah olmazlar ketegorine koyup gönderdim.

Ama katre kardeşimize bir türlü kızamıyorum. şeytan tüyü mü var nedir anlamadım. Yoksa haklılığını teslim ettiğim için mi kızamadım, bilmiyorum.

Yalnız gayet iyi bildiğim bir şey var. Sayın katrenin anlattığı ve anladığı evrim asla ve asla olmamıştır. Katre'yi öldürelim ama hakkını verelim; bu evrim olmamıştır, olamaz.

Ne kadar ararsanız arayın başı insan vücudu "maymun" (tanım böyle miydi katre) bir yaratık fosili filan bulup katre'yi ve beni ikna edemezsiniz. Ama madem böyle bir geçişten bahsediyorsunuz (ister evrimci kıvırmayla ortak ata filan deyin) ne bileyim kafası maymun vücudu insan yaratıklar bulmalısınız. Bulamadınız mı ? Eh yandı gülüm keten helva.

Anlaşılan evrimci demagoglar evrimin ne olduğunu bilmiyorlar sevgili katre. Şu güzel yazı stilinle evrimin ne olduğunu bir anlat. Yoksa bunlar laftan anlamaz kardeşim.

O zaman sayfalarca cevap verip yok evrim öyle değildir oku filan diye uğraştırmayın sevgili katre'yi (ve beni).

Yazan:(sabahtan beri ortadakini arayıp bulamamış frodo)

Edit: sevgili katrenin tanımı farklıymış ama daha müthişmiş, alalım;
i"nsan kafalı pis pis sırıtan sürüngenler "

dilaver
16-09-2008, 19:58
insan kafalı konuşan bir sürüngen gösterin..

katre07, karşı çıktıgın şeyin ne oldugunu önce bir ögrenmeye çalışsan.

www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org) sitesini tavsiye edecektim ama o size çok agır gelecek. Dilerseniz www.evrimianlamak.org (http://www.evrimianlamak.org) sitesine biz göz atın. Oldukça basit ve anlaşılır bir dille anlatmaya çalışmışlar. O siteyi siz bile anlayabilirsiniz. Hem orada sizin aradıgınız yaratıgı bulamayabilirsiniz ama belki Tevrat'a ve İncil'e bir göz atarsanız Leviathan sizin tanımınıza uyabilir.

saygılarımla

katre_07
16-09-2008, 22:59
inanmadığın kitapdan bana örnek mi gösteriyorsun..ilginç..!
arkadaşlar benim aradığımı bulan varsa çeksin kulağını göstersin..
(kulağı varsa tabiki ama tutulcak bir yeri vardır muhakkak:)işte tutsun biryerinden getirsin)
bulan yoksa tavsiyelerle gelmesin lütfen..
her şeyi açık ve net sorduğuma inanıyorum..
sevgiler..

Aheste
16-09-2008, 23:35
Katre hazır sormuşken, evrim sürecinde aratür ile ilgili somut bir kanıt var mı? Mesela kurbağanın kertenkeleye dönüştüğünü destekleyecek bir fosil örneği gibi. Varsa şayet, bizim de evrimi reddetme lüksümüz tamamen yalan olur...

katre_07
17-09-2008, 00:26
sayın aheste
bu insanlrın kitaplarında var o şekiller ...
çizmişler resimleri ilk önce sudan çıkarmışlar garip bir yaratık ..sonra susuz yaşamayı öğrenmiş miş .(.yaratık deyip geçmemek lazım yaşamayı bile kendi kendine öğreniyor..)öylee öğrene öğrene kendine kanat yapmış ..patt!! kan kaybından ölmüş sonra tekrar nasıl olduysa suda gözünü açıp kaparken bulmuş kendini ..kendine bu sefer demiş ben kanat yapmıcam zaten başıma bi haller geldi şimdi de demiş bir kol el yapayım ama bi sanıye bu kafayı ben istemedimki tutmuş ben istediğim gibi kafa yapcem diye patt..!yine ölmüş..sonra böyle deneye deneye öğrene öğrene öle öle ölmüşler patt ..pattt... ağaçta daldan dala zıplarken bulmuş kendini .. sonra da turan dursunun sitesine yazı yazarken....

böcekler sürüngenler embriyolar vb hepsi ateist arkadaşların kullanma klavuzunda..

başka bir yerde de yok..
zaten onu soruyorum ya ben de...

e_webb4
17-09-2008, 01:26
çizmişler resimleri?

aklıma nedense birden harun'un "dünyayı ayağa kaldıran" yaratılış atlası (ismini yanlış hatırlıyo olabilirim ama çok da umrumda değil) isimli eserindeki solarexpert.com'dan araklanmış kancalı "caddis fly" geldi :)

katre_07
17-09-2008, 01:44
hoppala röportajlardan şimdide harun yahyalara mı atladık..
arkadaşım o kitaplara çoğu müslim de inanmıyor ama ateistlerin kullanma klavuzuna tüm ateistler inanır.. o şekillere inanırlar ..ben en ii si bundan sonra bir şey yazmayım yazdıkça konu kayıyor bir yerlere..
sorduklarımın arada kaynamasını istemem..

e_webb4
17-09-2008, 02:06
-önüm arkam sağım solum..!

_ önüm arkam sağım solum..!(ve oyun başlar)

_ama nerde bunlar ..(ama arkadaşları onunla dalga geçer)

_ya şeytan hııı (ama o şeytanı görmüştür)

_yıne mı sen!?(ona çıkışır, kızar)

_nıye oyunbozanlık yapıyosun (arkadaşlarını şeytanın aldığını düşünür)

_getır hemen onları !!!
_acil ihtiyacımız var oyunumuzu bozma ....(oyunlarının bozulacağından korkmaktadır)

------------

bayrak yarışı ....!!
..bayrağı alan götürür..
bayrağı veren..! POFFF !....
yok olur gider.

------------

ayrıca bu insan en ilerdeyde...
ya hu sizden önceki ilahlarınızın o çıtalar gibi fillerin altında kalması gerekmezmiydi...? bu evrim de ne tuhaf şey...
doğa da kayırma sözkonusu sanırım..?

kusura bakmayın ama bu tarz mesajlara daha güzel bi cevap veremiycem
siz zaten daha en baştan çizmişler bi şeyler diye kestirip atarsanız ne konuşsak boş

hy'ye atlamam da "çizmişler işte" şeklindeki yorumunuza karşıydı; çizenler, balık yemlerini böcek fotoğrafı diye kakalayanlar genelde sizinkiler oluyo demek istemiştim

dilaver
17-09-2008, 02:41
Katre hazır sormuşken, evrim sürecinde aratür ile ilgili somut bir kanıt var mı? Mesela kurbağanın kertenkeleye dönüştüğünü destekleyecek bir fosil örneği gibi. Varsa şayet, bizim de evrimi reddetme lüksümüz tamamen yalan olur...

Sayın aheste

Katre yi ciddiye alıp da bir tartışmaya girmenin anlamı yok. Ancak sizin sorunuza yanıt yerine kısa bir yazıyı önerecegim :

http://www.evrimteorisi.org/?p=212

Gene de yeterli gelmiyorsa şunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kertenkelenin bir kurbagaya dönüşebilecegini düşünebilmek son derece sıg bir mantık olur. Evrim yeni türlerin ortaya çıkışıdır. Bahsettikleriniz ise zaten var olan türlerdir. Özellikle böcek ve deniz yaşamında hala çok farklı türler ortaya çıkıyor. Ancak benim bilgim bu konuda hangisi evrimdir, hangisi yeni bulunmuş türdür şeklindeki bir sınıflamaya yeterli degil.

Yukarıdaki linkte bahsedilen fosil örnekleri ise ara türlere uygun örneklerdir. Şimdi türleşmenin olması için türlerin geççirdigi bit mutasyonun çevresel koşulların sonucunda türün yaşaması için son seçenek olarak ortaya çıkabilmesidir. Gün aşırı günlük basında bu konuda pek çok örneklere rastlıyoruz. Kuyruklu dogan bebekler, çift başlı doganlar, vb gibi. Şİmdi bunlar türün içerisinde son derece az rastlanıyor ama belli bir olasılık dagılımı da var. Dogal olarak bu bozukluklar bir süre sonra şu andaki yaşam koşullarına ayak uyduramıyor ve yok oluyor.

Ancak öyle bir şartlar silsilesi düşünün ki, yaşamak için yalnızca o mutasyona ugrayan bireyler hayatta kalabilsinler. O zaman normal türler yok olacak ve yalnızca o mutasyonu geçirenler hayatta kalabileceklerdir. Burada alışılagelen türün populasyonu yok olurken, azalmış olsa da mutasyona ugrayan yaşayabilecektir. Milyonlarca yıl süregelen bu degişimler de yeni türü ortaya çıkarabilecektir.

Evrim böyle işler, ve canlılıgın bu kadar varyasyonuna ancak evrim ile cevap bulabiliriz. Yoksa allah istedi öyle oldu demek konuyu kapatmaktır. Ayrıca bu kadar canlı türünü allahın neden yarattıgının cevabını da bulamayız. Örnegin deniz minareleri, deniz kestaneleri, köpek balıkları, vatoslar ne işe yarar ve ne için yaratılmışlardır. Buna tek bir cevabınız olabilir "onu Allah bilir" .

Evrim teorisini kabul etmiyorsanız karşısına bir yaratılış teorisi koymalısınız. Bir alternatif bulmalısınız. şimdi evrimin olmadıgı bir biyoloji dersi düşünelim. Memelilerden bahsediyoruz varsayalım. Ögrenci soracak, hocam maymunlar nasıl oldu, cevap allah yarattı, zürefalar, allah yarattı, zebralar ile eşekler neden birbirine benziyor cevap Allah öyle istedi. Katır neden cinsiyetsizdir cevap Allah öyle istedi. Böyle bir yaratılışçılık kuramında başka türlü bir ders ögrenimine imkan var mıdır. Allah herşeyi yarattıysa bu canlı formlarını incelemenin , canlılıgı sorgulamanın bir anlamı var mıdır. O zaman böyle bir derse ve ögrenime gerek var mıdır.

Böyle bir egitim sistemi içerisinde sorgulayan beyinlere olanak var mıdır. Her şey Allahtan ise herhalde araştırmaya da gerek yoktur. Peki o zaman böyle bir yaratılışçı egitim sistemi olsaydı bilim bu güne gelebilir miydi. Cern de insanlar neden ugraşıyor ki, nasıl olsa her şeyi allah yarattı.

saygılarımla

qw19
18-09-2008, 21:46
Katre 07 ilgisiz mesajların silinecektir.
Selamlar.

katre_07
18-09-2008, 23:15
Evrim teorisini kabul etmiyorsanız karşısına bir yaratılış teorisi koymalısınız. Bir alternatif bulmalısınız. şimdi evrimin olmadıgı bir biyoloji dersi düşünelim. Memelilerden bahsediyoruz varsayalım. Ögrenci soracak, hocam maymunlar nasıl oldu, cevap allah yarattı, zürefalar, allah yarattı, zebralar ile eşekler neden birbirine benziyor cevap Allah öyle istedi. Katır neden cinsiyetsizdir cevap Allah öyle istedi. Böyle bir yaratılışçılık kuramında başka türlü bir ders ögrenimine imkan var mıdır. Allah herşeyi yarattıysa bu canlı formlarını incelemenin , canlılıgı sorgulamanın bir anlamı var mıdır. O zaman böyle bir derse ve ögrenime gerek var mıdır.

Böyle bir egitim sistemi içerisinde sorgulayan beyinlere olanak var mıdır. Her şey Allahtan ise herhalde araştırmaya da gerek yoktur. Peki o zaman böyle bir yaratılışçı egitim sistemi olsaydı bilim bu güne gelebilir miydi. Cern de insanlar neden ugraşıyor ki, nasıl olsa her şeyi allah yarattı...........

ben yaratılışçıyım ama öğretmenlerin öğrencilerine öyle demesi taraftarı değilim..ama onlar kendi kendine oldu önceden sözleştiler hepsi ant içtiler birbirlerine benzediler bak ne güzel birlikte yaşıyorlar deme taraftarı da değilim..
en güzeli bu konu hakkında söylenenleri anlatmak değil mi öğrencilere

dilaver
18-09-2008, 23:24
Peki ne anlatacaksını katre, bize örnekleyebilir misiniz. Evrim teorisine karşı çıktınız, bize ögrencilere verilecek dersler konusunda örnekleme yapın.

Yaratılışçılıga göre Allah ol dedi olundu. Ögrenciler de size yukarıdaki soruları sordular, nasıl cevaplardınız.

saygılarımla

qw19
18-09-2008, 23:46
Katre 07 bu anlattığın örnek Amerika'nın kimi eyaletlerinde tartışılıyor.
Şöyleki; liselerde evrim teorisinin yanında akıllı tasarımda anlatılsın şeklinde ve federal mahkeme anlatılmasın şeklinde karar verdi, hemde Bush'un atadığı yargıçlar tarafından.
Bununla ilgili bir video vardı mutlaka seyret.

Bunu red edenler hristiyan, gerekçeleri çok ilginç.

Selamlar.

Titan
18-09-2008, 23:51
Böyle bir egitim sistemi içerisinde sorgulayan beyinlere olanak var mıdır. Her şey Allahtan ise herhalde araştırmaya da gerek yoktur. Peki o zaman böyle bir yaratılışçı egitim sistemi olsaydı bilim bu güne gelebilir miydi. Cern de insanlar neden ugraşıyor ki, nasıl olsa her şeyi allah yarattı...........

Katre 07,

Bu verdiğin örnekle zaten evrim teorisini istemeden de olsa kabullenmişsin. Bilimsel çalışmalar (ki evrim teorisinde olduğu gibi) somut kanıtların sonucunda ortaya çıkarlar, oysa "yaradılış teorisi" (bu arada yaratılış, teori olamaz) dediğin soyut kavramlara ihtiyaç duyarlar. Yaratılış için bilgileri nereden, neye dayanarak oluşturacaksın. Kutsal addedilen kitaplara mı? Ruhani Varlıklara mı? Yoksa rüyalara mı?

Yok eğer dünyada ki canlı varlıklara göre bir yaratılış teorisi geliştireceğim dersen, o zaman "nasıl olsa her şeyi Allah yarattı" söyleminden öteye geçemezsin.

qw19
18-09-2008, 23:57
http://blip.tv/file/1155795

Katre bu videoyu mutlaka izle, Amerika da akıllı tasarımın derslere evrim teorisinin yanın konması ile ilgili.
Bush atadığı federal yargıç akıllı tasarımın evrimin yanında okutulmasını red ediyor gerekçeleri çok ilginç.
Bu video doğrudan senin son yazına yanıttır.

Selamlar.

katre_07
19-09-2008, 04:10
sayın tıtan benden sanarak alıntı yaptığınız yazı benim alıntı yapmaya çalıştığım dilaver arkadaştan alıntıdır.(benden kaynaklanıyor aacele ettim biraz)

ilk canlıların oluşması hakkında hiçkimse kesin birşey söyleyemez siz de bazı varsayımlarla çıkarımlarla olasılıklarla evrime inanıyorsunuz var mı kesin deliliniz yok!!(herkes hemfikir değil mi)

aynı şekilde yaratılışçı düşünen arkadaşlarında ilk canlılar hakkında kesin bu böyledir diyebildikleri yok.. ama şu var:
ben şahsen bir yaratılşçı olarak kitaplarda işte dinlerde hani size göre kendi acizliğimizden uydurduğumuz tanrıya körü körüne bağlanıldığı için yaratılışa inanıldığını düşünmüyorum bzizm de çıkarımlarımız olasılıklarımız gözlemlerimiz var işte kuran yazıyor yüce buda öyle diyor diye inanmıyorum.. sadece tanrısız bu duzen, evren aklıma ve vicdanıma sizin gibi kendi çıkarımlarıma gözlemlerime mantığıma ters geldiği için yaratılışa inanıyorum...yaratıcıya inanıyorum..

katre_07
19-09-2008, 06:20
http://blip.tv/file/1155795

Katre bu videoyu mutlaka izle, Amerika da akıllı tasarımın derslere evrim teorisinin yanın konması ile ilgili.
Bush atadığı federal yargıç akıllı tasarımın evrimin yanında okutulmasını red ediyor gerekçeleri çok ilginç.
Bu video doğrudan senin son yazına yanıttır.

Selamlar.

sayn vgm izlememi çok arzu ettiğiniz videoyu yeni bitirdim..
ken miller akıllı tasarım bilimsel olarak ele alınamaz..çünkü tanrının varlığına bir çıkış yoludur ..bu belki doğrudur ama bilimin konusu olamaz demekte..

sizin için bilim deneydir tanrı bilim masasına yatırılamayacağı için tanrının sizi bağlayan hiç bir yanı yoktur..

bizim için de bilim deneydir ama deneyler bilimler bizim tanrıyı bulmamıza bir araçtır..

ken miller akıllı tasarımı tartışmamakta(zaten kendısı evrimi mi savunur neyi savunur bilmıyorum katolik old da belirtmiş hem katolik hem evrimci ben burdan akıllı tasarımcı old sonucuna varırım)onun pozitif bilimlerde yerinin olmadığını söylemektedir.

şimdi:

bu adam akıllı tasarımı çürütmemiştir 1..

kendisi de akıllı tasarımcıdır 2:)..

akıllı tasarımı pozitif bilimler kitabında yer alamayacağını ispatlamaya çalışmaktadır 3...

sizin dediğiniz gibi akıllı tasrım ya da tanrı bilimsel deerslerde yer bulamaz olsun ama mutlaka sosyolojide psikolojide insanların neden tanrıya inandıkları görüşüne yer verilebilir 4...

pozitif bilim değil diye göreceli yada kişiye göre değişen olaylara olgulara yer verilemz mi 5..

o zaman müzik dersi neden okutulmaktadır okullarda 6..

ya da tarih(ben tarihiin pozitif bir bilim old inanmıyorum)7..

ya da resim 8..

son olarak adam iiii espri yapıyor 9..

qw19
19-09-2008, 10:37
ken miller akıllı tasarımı tartışmamakta(zaten kendısı evrimi mi savunur neyi savunur bilmıyorum katolik old da belirtmiş hem katolik hem evrimci ben burdan akıllı tasarımcı old sonucuna varırım)onun pozitif bilimlerde yerinin olmadığını söylemektedir.
bu adam akıllı tasarımı çürütmemiştir 1..

Ken Miller akıllı tasarımı tartışmaktadır ve akıllı tasarımın kanıtlarını çürütmüştür. Araformlar, indirgenemez kompkleks yapı vs.

kendisi de akıllı tasarımcıdır 2:)..

Buna yanıt dahi vermek saçmalamak olur.

akıllı tasarımı pozitif bilimler kitabında yer alamayacağını ispatlamaya çalışmaktadır 3...

Doğru katılıyorum.

sizin dediğiniz gibi akıllı tasrım ya da tanrı bilimsel deerslerde yer bulamaz olsun ama mutlaka sosyolojide psikolojide insanların neden tanrıya inandıkları görüşüne yer verilebilir 4...

O zaman Astrolojiye, kara büyüye ve bir sürü doğa üstü saçmalığa da yer vermek gerekmez mi? Ken Miller

son olarak adam iiii espri yapıyor 9..

Evet.

Bir meseleye dahi dikkatini çekmek isterim yargıçlar olsun, Ken Miller olsun olaya Amerikan çıkarları açısından bakmaktalar ve akıllı tasarımın derslerde okutulmasının Amerika'yı bilim-teknoloji yarışında geriye düşüreceğinin farkındalar, aslında akıllı tasarımcılara da gerici ve geri zekalı muamelesi yapıyorlar.

Yani Amerika durduk yerde bu kadar gelişmedi.

Ciddiye alıp izlediğin için teşekkür ederim.

Selamlar.

spartacus
19-09-2008, 12:20
katre_07

"ilk canlıların oluşması hakkında hiçkimse kesin birşey söyleyemez siz de bazı varsayımlarla çıkarımlarla olasılıklarla evrime inanıyorsunuz var mı kesin deliliniz yok!!(herkes hemfikir değil mi)

aynı şekilde yaratılışçı düşünen arkadaşlarında ilk canlılar hakkında kesin bu böyledir diyebildikleri yok.. ama şu var:
ben şahsen bir yaratılşçı olarak kitaplarda işte dinlerde hani size göre kendi acizliğimizden uydurduğumuz tanrıya körü körüne bağlanıldığı için yaratılışa inanıldığını düşünmüyorum bzizm de çıkarımlarımız olasılıklarımız gözlemlerimiz var işte kuran yazıyor yüce buda öyle diyor diye inanmıyorum.. sadece tanrısız bu duzen, evren aklıma ve vicdanıma sizin gibi kendi çıkarımlarıma gözlemlerime mantığıma ters geldiği için yaratılışa inanıyorum...yaratıcıya inanıyorum.. "

Birinci Paragrafın ile ikinci paragrafın birbirlerini dışlıyor. Birinci paragrafı baz alarak mantıksal bir çıkarıma varıyorsun. Bu halde ilk canlının oluşumuna KESİN bir ifade kullanamazken, diğer taraftanda evren vs hakkındaki yaklaşımında; yaratıcısız düzen, evren(varlık diyelim) mantığına ters geliyor ve o nedenle ilk diyor-inanıyor-sun yaratandır. Birinci paragrafta ilk canlıyı sorgularken ondan milyon kere üstün, yoktan(!) var edebilme yetisine haiz bir canlının(siz yaratıcı alın) varlığıyla(varsayım, zan, çıkarım, spekülatif hayali varlık) çözüp, inanıyorsun(zan). Bu halde, yaratımsız varlık mantığınıza ters geldiği için inandığınız bu canlının(yaratıcı), ilk'i hakkında nasıl mantık yürütüyorsunuz? Madem mantığınız sizi buralara kadar getirdi, değil mi?
Eğer, sıra buradaki mantıksızlığı, mantığa vurmaya geldiğinde bunu bir inanç uğruna yapma eğiliminde olacaksanız, o halde sizi bir yaratıcıya İNANMA noktasına kadar taşıyan mantığın ne anlamı, ne tutarlılığı ya da ne değeri kaldı?

İlk canlılığı KESİN bilmek yada bilmemek neden asli dayanak olsun ki? Gözlemleyip deneyleyemediğimiz şeyler için yapabileceğimiz en ideal şey, hali hazırda elimizde olanı irdelemek, bilimsel bulgular ve verilere dayanarak gözlemlemek ve gözleme devam etmek olacaktır. Varsayımlar dahi gözlem ve bulguya dayandığı sürece mantıklı hale gelecektir. Mesala ideal bir örnek vermek gerekirse, gözlemlerimiz bize inandığımız yıldızların gökyüzüne saçılmış pul, kandil(ampul) olmadığını, yine diğer taraftanda yıldız oluşumlarının inançlar yada hurafelerle değil, bilgi düzeyinde öğrenip, bilince etmemize olanak tanıdı. İnsanlar inandığı için muğlaklıkla, mecaz söylemlerle inanca dayalı bilgide hem diretecek ama hemde ısrarcı olacaktır. Ama bilgi adına gerçek şu ki, bu bizi bağlayıcı(paçalarımıza yapışan) olmamalı.

Bu tür yazılarda garipsediğim şeylerden bir tanesi İLK kelimesidir. Bunu canlılık açısından sorduğunuzda bir nebze, ama iş evren, madde noktasına vardığında ise garip bir hal alıyor. Bir İLK'in olduğunu kim söylüyor yada iddia ediyor ki? Teoloji(dinsel)(başka bir şey değil). Ve inanç üzerine kurulu kurgularda bu kelime fazlasıyla kullanılır. Bu halde şahsen ben VARLIK açısından İLK gibi bir şeyi göremiyorum ve dolayısıyla İLK üzerine kurgulanmış mantık, ister istemez mantığıma ters geliyor. -varlık açısından-İlk diye bir şey yok, ilk olanla zaten varolan aynı şey. Yanlış anlaşılmaya yol açmamak içinde; İçerik değişikliği, farklılık, değişim, hareket, dönüşüm, oluşum, bozuşum, şekil vs elbette farklı şeyler, ancak varlığın ilki diye bir şey mantıkdışıdır. Aksi, ilkden bahsetmeden önce yapmanız gereken VARLIĞI YOK etmektir. Eğer önyargılarımızdan arınıp, inancımızında paçamızdaki ellerini bir müddet bırakabilirsek, TEOLOJİK (dinsel) kurguların işe, ilk iş olarak VARLIĞI YOK etmekle başlamış olduğunu görürüz. Oysa, be adam((kurgu yazarı), madem derdin varlıkdı neden önce yok edip sonra kafana göre yazıp var ediyorsun? Üstelikde varlık-yokluğun birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunun mantıksal çerçevesi orta yerde dururken değil mi?

qw19
19-09-2008, 15:27
Tanrı her anlamda sonsuzluğa (güç, akıl, komleks yapı) haizdir. Bunu sorgulamak yerine vay efendim insan gibi karmaşık yapı tanrı olmadan nasıl olabilir.

Olamazsa aklına yatmıyorsa o zaman insanın biraz daha üstü bir yapı insanı oluşturmuştur de, isteklerinde biraz tasarrufta bulun. İnsandan hemen sonsuzluğa atlamak niye, Eric Von Daniken gibi yap, tanrılarımız uzaylıdır de, çok daha mantıklı ve mütevazi.

Selamlar.

katre_07
19-09-2008, 15:44
Tanrı her anlamda sonsuzluğa (güç, akıl, komleks yapı) haizdir. Bunu sorgulamak yerine vay efendim insan gibi karmaşık yapı tanrı olmadan nasıl olabilir.

Olamazsa aklına yatmıyorsa o zaman insanın biraz daha üstü bir yapı insanı oluşturmuştur de, isteklerinde biraz tasarrufta bulun. İnsandan hemen sonsuzluğa atlamak niye, Eric Von Daniken gibi yap, tanrılarımız uzaylıdır de, çok daha mantıklı ve mütevazi.

Selamlar.

herşey evrende birbiriyle bağlantılı neden sonuç sonuç neden içerisinde..
insanı yaratan başka bir şey armutu yaratan başka bir şey denebilir mi .. armutun oluşması için güneşi yaratana ihtiyaç var onun için ötekine diğeri için bir başkasına.(.bütün yaratanların hemfikir olması lazım)

elmayı kim yarattıysa diğerlerini de o yaratmıştır...bak herşey bu kadar kolayken sukun buluyorken insan gerisini neden düşünür kendine yeni maceralar arar anlayamadım..

aydoe
19-09-2008, 15:55
Domuzu kim yaratmış acaba?

qw19
19-09-2008, 16:28
herşey evrende birbiriyle bağlantılı neden sonuç sonuç neden içerisinde..
insanı yaratan başka bir şey armutu yaratan başka bir şey denebilir mi .. armutun oluşması için güneşi yaratana ihtiyaç var onun için ötekine diğeri için bir başkasına.(.bütün yaratanların hemfikir olması lazım)

elmayı kim yarattıysa diğerlerini de o yaratmıştır...bak herşey bu kadar kolayken sukun buluyorken insan gerisini neden düşünür kendine yeni maceralar arar anlayamadım..

İyide o zaman tanrı da noktayı koymak niye, tanrı nasıl olduyu araştırmaya da devam etmek gerekli.

Selamlar.