Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu yasakçı zihniyetle nereye kadar!
zeitgeist
24-09-2008, 17:14
sıra bu siteye de geldi..bu yasakçı zihniyet amacına ulaşıyormu acaba?
kafasikarisik
24-09-2008, 17:31
Benim açımdan ulaşıyor. İlk tepkilerim senin gibide olsa bu bir turnosol kağıdıdır. Kimin ne olduğu daha rahat anlaşılıyor. Ben biliyorum da hala bilmemekte ısrar edenlere bunlar kapak oluyor. Özgürlük anlayışlarının nerden başlayıp nerden bittiği ortada değilmi? Türban için bireysel özgürlük yaygarası koparanlar nerede sorması ayıp?
Gelebilecek eleştirilere şimdiden cevap: Kamu dairelerindeki internet erişimi ile sınırlı değildir bu engellemeler tüm Türkiye'yi kapsıyor.
Ne yaparlarsa yapsinlar,bu hareketi engelliyemicekler susturamicaklar.
Bu site bir dünya sitesi,bütün insanligi ilgilendiren bir site,su anda cok cok cok az insanin bu siteden haberdar(ben ve diyer bircok arkadas bu siteyi tesadüfen buldu) yarin herkese ulasdiginda susturulmasi cok zor olucak ,zaten araplarin ilkel dini pamuk ipliyine bagli son demlerini yasiyor en kisa sürede tarihin cöp kutusunda yerini alicakdir,bu ilkel dinin akila karsi hic sansi yok,bu site yeni dogdu daha emekleme caginda ama ayaga kalkip kosacagi günlerde gelicek.
yalnizkurtty
25-09-2008, 02:22
bakın bazı şeyleri iyi ayırt etmek lazım yasakcı zihniyetten bahsediyorsunuz ama bunu irdelerken iyi düşünmeli kötü olan yasak mı ? yoksa; yasakları hazırlayan mı? biraz empati yapılması gerekir bu konda. çünkü yasak diye bişey olmasa; ben burda size istediğim kadar küfür ederim sizde pek tabi olarak beni yasbaklarsınız. Bırakın küfürü sohbet odasında ateisimin ahlakı varmı diye sordum beni attılar buranın yöneticileri. Size soruyorum bu siteyi yasaklayanla beni atan yönetici arasında ne fark var?
konumuza geri dönersek soruin yasakta değil yasaklıyanlardadır. yasak olmalıdır. yasaklar,bizlere bazen unuttuğumuz kişi hak ve ödevlerini hatırlatır. senin ne kadar hakınvarsa karşısındakininde okadar hakkı olduğunu anımsatır. Tabiki bu dediğim aklı başında güvenilir otoriteler tarafından olursa yaptığımızın yanlış olduğunu anlarız. Yoksa bensenin kaşını beğenmedin fikrin bana ters beni bozar bir otorite yaparsa orada düzen bozulur ve haklı olmak için güçlü olmak zorunda kalırsın. Onun içindir ki; yasağa değil, yasaklayanlara kızmalı yada eleştirmeliyiz.Bence bunu dikkate alınmalıdır. En azından isyan ederken şunu hatırlamalıyız bizde bir yöneticiyiz ve bizimde ihtiyacımızın olduğu yasağa.. Saygılarımla!.....
Sayın Kurt,
Yasaklar gayet doğaldır. Kural varsa, nizam varsa yasak da haliyle olacaktır. Ama burada kanunun, kuralın ne olduğuna bakmak lazım. Eğer kurallar; ifade özgürlüğünü, kişisel hak ve hürriyetleri yasaklıyorsa, hele hele yasaklanan şey fikir hürriyetiyse burada oturup da yasaklar şöyle lazım, böyle lazım diye edebiyat yapmanın bir anlamı kalmıyor. Eleştirilen şeyin yasakçılar olduğu kadar bu yasakçılara olanak tanıyan kurallar olduğunu kavramak bu kadar zor olmasa gerek.
Saygılar
yalnizkurtty
25-09-2008, 03:17
gardaşım bu kurallar senin içinde var. sanada diyor gel sen seçil sen yönet, onları başımıza getiren kurallardan çok, demokrasi ,cumhuriyet. diktatör bir rejim değil. Onun için onlar kadar seninde şansın var.birde işinize gelene mükemmel gelmeyene edebiyat demogoji demeyi bırakın. yoksa ben sizin yaptıklarınızı yapıyorum fikrimi yazıyorum. edebiyatsa evet edebiyat ama sende edebiyat yapıyorsun unutma!...Saygılarımla!....
Bu bir şans işi değil kurt, demokrasi işi. Demokrasi dediğimiz şey de ağa babalarınızdan öğrendiğiniz parmak hesabı sistemi değil. İnsan hak ve hürriyetleri. Bilmiyorum senin için bir anlam ifade ediyor mu?
Hak ve hürriyetleri iktidara göre değişen bir şey sanıyorsanız eğer sizi edebiyat dünyası da kabul etmez.
Saygılar
yalnizkurtty
25-09-2008, 03:31
eee ozaman neden bahsediyorsun hak ve hürriyet iktidara göre değişmezse. Suçlu Atatürk mü? çünkü bu kuralları koyan ilk o! yoksa demokrasi, cumhuriyetmi? Çünkü bu kurallar onlar için koyuldu! Saygılarımla!....
kafasikarisik
25-09-2008, 10:24
yalnizkurtty, siz ve sizin gibiler bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Yasaklarla ilgili kıstasınız tamamen kendi dünya görüşleriniz doğrultusunda. Sorarım size 6-7 yıl önce Türkiye daha mı yasakçı idi daha mı özgürlükçü? Yasak sayısı arttı mı azaldı mı? Çevrenize bakın, televizyonlara bakın, gazetelere bakın, internete bakın.
İkiyüzlülüğe tahammülüm yok. Hem bu çağda insanların kılık kıyafetine karışılırmı? deyip demogoji yapacaksınız, hem de Sultanahmet'i gezen turiste etek giydirip türban taktıracanız, daha vahimi sokakta bikini ile gezen turiste müdahale etmeye kalkacaksınız. Veya bunları yapanları sessizce onaylayacaksınız. İnsan biraz onurlu olur.
Yasakların tümüne karşı değilim elbette, içime sindiremediğim çifte standart ve ikiyüzlülük. Yasaklara karşıyım diyenlerin en ceberrut yasaklara imza atması.
Atatürk'ün kuralları üzerinden ne silindirler geçti! 81 Anayasasının bile ciddi bir kısmı değişmişken sen neden bahsediyorsun yalnızkurt?
Kandandahakan
28-09-2008, 02:06
lanet olsun bu gerici yobazlara
ateistforum.net 'ede üyeligim vardı, anca oradan girebildim