Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'a Cevap Diye Bir Sayfa Açıldı...!
mehmetsalih
30-09-2008, 01:16
Turan Dursun'a Cevap Diye Bir Sayfa Açıldı...!
Değerli kardeşlerin Turan'a cevap olarak İlahimesaj.com bir sayfa hazırladı. http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/ Turan'ın tüm iftiralarına, çelişkilerini dile getiren bu sayfa Din BU KİTABI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İTİRAZLARINA CEVAP VERMEKTEDİR. Bayram akşamı hazırlanan sayfa diğer tüm iftiralarada cevap vermeye hazırdır. Allah'ın izni ile sayfa dahada geliştirilecektir. Saygılarımla...
AKHENATON
30-09-2008, 01:20
yahu şimdi parası olan site açıyorsa bu üstünlükmüdür.Site açan vatandaş benim karşıma çıksın varsa bilgisi becerisi ve yüreği.
Adını ilahi komedya olarak koysanız daha anlamlı olurdu.
Selamlar.
mehmetsalih
30-09-2008, 01:31
Bağışlayın acale ederek ilahimesaj bırakmışız yoksa önerdiğiniz ismi bırakırdık. Neyse gelecek sezona kaldı. Bu arada komediyen aranıyor vgm senide davet ederiz.
çakırcalı
30-09-2008, 01:33
Evet vgm, http://www.ilahikomedya.com/dntcevap/ olmalıymış :)
sn. mehmetsalih,
bu tür sitelerin olmasi da gerekli tabi, ama böyle köy'den köye gazel okur gibi degil, ortak bir sitede bunlarin hepsi gayet net bir sekilde tartisilabilmeli....
yani turan dursun yalan yanlis yorum yapmis olabilir, onu elestirenler kendi savunduklari degerleri bilmiyor olabilir....hersey olabilir.....
ama bizim icin önemli olmasi gereken, ayni konu hakkinda cidden iki üc ciddi farkli yorumlar varsa bunlari ilk önce yasaksiz bir sekilde dinlemektir.....
gönül isterdi ki , turan dursunun calismalarini sadece malum cevre tarafindan degil, diyanetin kendisi tarafindan elestirilsin, nitekim bu halkin paralari ile kaynak ayrilan bir kurum bu halkin büyük cogunlugu adina bu tür bir girisimde coktan olmaliydi diye düsünyorum......
bundan yaklasik bir ay önce, sohbet odasinda forum yönetimdeki arkadaslara bir öneri yapmistim, gayet makul bir dilde, email'leri bilinen cesitli cemaatlerin imamalarina bir davetiye yollamak ile bunlari siteye davet etmek gibi, onlara sitenin tüzügü ( onu da ek olarak yollansa iyi olur ) cercevesinde tüm bahsi gecen konulara onlardan ciddiye alincak yorumlari okumak niyeti ile.....
bu site bunun icin var olmali diye düsünyorum, madem bu insanlar ile ayni toplumu paylasiyoruz bu insanlar ile yüz yüze gelmenin zamani geldi diye düsünyorum......
site bunu gördügüm kadari ile genel bir bülten icinde yapmis.....bence yapmasi güzel ama yeterli degil....bence yapilmasi gereken, seninde bu link'te önerdigin sahislara bir bir email yolu ile davet etmek......
taninmis , bilinmis, toplum icinde sayginlik gören din adamlarinini ve islam dini yorumcularinin email adresleri zaten genelde belli.....
sonra site icinde "biz bugün bu sahislara email yolu ile davet ettik" diye bizi bilgilendirmeli cidden güzel olur, davet etmek bu site'den ....davete icap ise insanlarin bilecegi bir is.....
bunu yapilmasinin zamani geldi diye düsünüyorum.......
mehmetsalih
30-09-2008, 01:42
çakırcalı seni unutmuştuk ya sendemi katılmak istersin tüh sayfaya niye talep formu yerleştirmedik :)
mehmetsalih
30-09-2008, 01:53
sn. mehmetsalih,
bu tür sitelerin olmasi da gerekli tabi, ama böyle köy'den köye gazel okur gibi degil, ortak bir sitede bunlarin hepsi gayet net bir sekilde tartisilabilmeli....
yani turan dursun yalan yanlis yorum yapmis olabilir, onu elestirenler kendi savunduklari degerleri bilmiyor olabilir....hersey olabilir.....
ama bizim icin önemli olmasi gereken, ayni konu hakkinda cidden iki üc ciddi farkli yorumlar varsa bunlari ilk önce yasaksiz bir sekilde dinlemektir.....
gönül isterdi ki , turan dursunun calismalarini sadece malum cevre tarafindan degil, diyanetin kendisi tarafindan elestirilsin, nitekim bu halkin paralari ile kaynak ayrilan bir kurum bu halkin büyük cogunlugu adina bu tür bir girisimde coktan olmaliydi diye düsünyorum......
bundan yaklasik bir ay önce, sohbet odasinda forum yönetimdeki arkadaslara bir öneri yapmistim, gayet makul bir dilde, email'leri bilinen cesitli cemaatlerin imamalarina bir davetiye yollamak ile bunlari siteye davet etmek gibi, onlara sitenin tüzügü ( onu da ek olarak yollansa iyi olur ) cercevesinde tüm bahsi gecen konulara onlardan ciddiye alincak yorumlari okumak niyeti ile.....
bu site bunun icin var olmali diye düsünyorum, madem bu insanlar ile ayni toplumu paylasiyoruz bu insanlar ile yüz yüze gelmenin zamani geldi diye düsünyorum......
site bunu gördügüm kadari ile genel bir bülten icinde yapmis.....bence yapmasi güzel ama yeterli degil....bence yapilmasi gereken, seninde bu link'te önerdigin sahislara bir bir email yolu ile davet etmek......
taninmis , bilinmis, toplum icinde sayginlik gören din adamlarinini ve islam dini yorumcularinin email adresleri zaten genelde belli.....
sonra site icinde "biz bugün bu sahislara email yolu ile davet ettik" diye bizi bilgilendirmeli cidden güzel olur, davet etmek bu site'den ....davete icap ise insanlarin bilecegi bir is.....
bunu yapilmasinin zamani geldi diye düsünüyorum.......
Kardeşim benim sen zan ediyorsun ki bütün İslam alemi Turan Dursn'u tanıyor iftiralarına cevap vermek için açlışıyor. Yok abim Turan'ı Türkiyee ne kimse tanıyor nede muhatap alıyor. Kaldıki Diyanet gibi önemli bir kurumun Turan'ı muhatap etmesi gibi saçma bir söz. Sen hocalara hacılara mektup göndereceksiniz yanı başınızda Zekeriya beyaz gibileri varya:). Üstelik sitenizde cevaplanmayan hangi soru var??? Hangi iftiranız cevaplanmamışda gelip böyle bir şikayete bulunuyorsunuz? Turan' yazılan rediyeleri görmemiş gibisiniz. Yani Diyanet Turan DURSUN ve onun gibi bir kaç tane yazarla uğraşamaz. Ona cevap verecek bir kaç tane yazarımız vardır yeterde artar.
Diyanet ugrasmali !
madem bu halkin paralari ile din islerinden sorumlu kendisi
din islerini hergün yadirgayan, elestiren , dini kökünü kazmak isteyenlere mutlaka bir cevabi olmali , kendi egosunu tatmin etmek icin degil
vatandas'dan aldigi paralarin hakkini vermek adina......
turan dursunu kimsenin tanimasina gerek yok , kendisi vefaat etmis , yazdiklari ise ortada, onun yazdiklarin üstüne bu sitede de olmak üzerie bir sürü insan ek idaa eklemisler....taninmasi ve tepki verilmesi gereken turan dursun degil, burada isnad edilen olgular !
evet davet herkeze olmali, aczemendiler'den tut da, diyalogcu ali bulac'a....bayrak bayraktardan tut da edip yüksele kadar, yasar nuri öztürk ve timurtas hocanin varsa varislerine kadar , akla kim geliyorsa......
sacma sapan birsey varsa oda konunun muhtabi ile degil
hemfikirlerin ile "tartismak" ....asil sacmalik bu !
birde "iftiraniz" diyorsun, pes yani artik !
ben kime ne zaman hangi iftirayi ne adina atmisim ?
Mehmet salih
Biz herkese hodri meydan dedik ve herkese de söz hakkı veriyoruz. Şayet kendinize güveniyorsanız açtıgınız başlıkta bize de söz hakkı verin.
Uzun söze gerek yok, biz seni konuşturuyoruz, siz bizi konuşturmaya var mısınız.
saygılarımla
http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/haber2.htm
sizin verdiğiniz ya da verebildiğiniz cevap bu:mad:
mehmetsalih
30-09-2008, 03:47
ilgili kardeşlerim ben açık sözlü ve düşüncemde sağlam biriyim. Hiç bir zaman kendi düşüncemdende korkmuyorum. O linke TARTIŞMA diğe bir bölüm açacam yazılarınızı gönedrin söz veriyoruz tek kelime sansörlemeden yayınlayacam.
göndermek için...
http://www.ilahimesaj.com/ziyaret/defteri_oku.asp
veya resulullah_sevenleri@hotmail.com
mehmetsalih
30-09-2008, 03:57
İlk adım benden http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/tartisma.htm
sn mehmet salih,
iyi güzelde, sizi bilgilerinizi ve birikimlerinizi burada paylasmak icin engelleyen ne ? yani tabi herkesin kendi sitesi olabilmeli, ama madem tartisilan konunun muhtaplari burada, buyurun tek tek yorumlarinizi yazin, üyelerde gayet net okusun, belki verilmis kararlar tekrar gözden gecirilir, belki bugün kafir olan sizin bu degerli katkilariniz ile müslüman olur, belki müslüman olanlar sizin yorumlariniz sonucu kafir olmaya karar verir....belki belki belki.....
yani bence yaptiginiz ise karsi cikmasam da , tarzini yanlis buluyorum.....
yani din adina yapilan yanlislari ne yapacagiz ?
bunu da mi bu sizin yönettiginiz site de yorumlayacagiz ?
yoksa hedef sadece turan dursun'un yazip cizdikleri mi ?
turan dursunu adam yerine koymak veya koymamak degil sorun, sorun ortaya atilan idaa ve isnadlara doyurucu cevaplari yerinde verebilmektir......
atilim41
30-09-2008, 12:36
Turan Dursun sağlığında bir çok "usta islam alimini" televizyonda halkın önünde tartışmaya çağırmış fakat hiçbiri karşısına çıkıp da tartışma cesareti gösterememişti. Aldığı cevap sırtına kalleşçe sıkılan kurşunlar oldu. Şimdi Turan Dursun'a cevap vermek için site açmışsınız. Sonrada sitenize ilahikomedya ismini önerenlere kızıyorsunuz.
Bağışlayın acale ederek ilahimesaj bırakmışız yoksa önerdiğiniz ismi bırakırdık. Neyse gelecek sezona kaldı. Bu arada komediyen aranıyor vgm senide davet ederiz.
Muhammed'i oynayacak komedyen bulamadınız galiba, fiyatlarda anlaşırsak neden olmasın, prensipte evet. Ama menejerimle bir görüşün, şu aralar tempo yoğun malum "Yaratılış" ın çekimleri çok zaman alıyor, ol diyorum olmuyor.
Selamlar.
mehmetsalih
30-09-2008, 13:18
Değerli Kardeşlerim,
Bakıyorum Mış Muşlara girerek konuyu dağıtmaya çalışıyorsunuz. En sevdiğim şeyin üzerine yemin ediyorum ki : Turan Dursun kadar basit bir eleştirmen ne gördüm ne duydum. Bütün iftiralarına çeşme gibi cevap verebilirim. Gel senin Sitende Tartışalaım diyen kimdir? Her halde sen demiyeceksiniz. ÜÇ DÖRT MESAJ YUKARIYA KAYARSANIZ ŞUNU GÖRECEKSİNİZ:
Mehmet salih
Biz herkese hodri meydan dedik ve herkese de söz hakkı veriyoruz. Şayet kendinize güveniyorsanız açtıgınız başlıkta bize de söz hakkı verin.
Uzun söze gerek yok, biz seni konuşturuyoruz, siz bizi konuşturmaya var mısınız.
saygılarımla - Dilaver
Bizde bu kardeşimizin havasını indirmek için ciddiyetimizi koruyarak korkmadımızı belirtik. Şimdide diyoruz istediğiniz kişi gelsin o sayfada tartışalım.
Ama gelmiyorsanız o sizin sorununuz.
Sonrada dinciler korkuyor gelmiyor demeyin.
Bir kardeşimizde 'burada tartışalım diyor' ona şöyle diyoruz: Dostum Günaydın. Biz İnek sağmıyoruz herhalde. Zaten bu sitede tartışıyoruz kendinize güveniyorsanız zaten karşınızdayız.
Ama bakıyorum ki bazıları bizi Muhafazakar veya kapalı görüşlü olarak görerek kendi sitelerimizde Allah ve peygamberi tartışamayacağımızı zan ediyor. Biz her yerde adabınca kendi düşüncemizi savunuruz. İsteyen gelsin sırasıyala konuları ele alalım ve başlık başlık konuları TARTIŞMA sayfasında Tartışalım. Bu forumda her kafadan bir ses çıkıyor konu değiştirilerek başka yönlere götürülüyor. Ama TD. CEVAP sayfasında konu konu olacak.
Bu mesajlarınızda TD.cevap sayfasına ekleyerek yüzlerinizden birini sereceğiz.
Mehmetsalih şaka bir yana, seni kutlarım; bu güne kadar çoğu müslümanın gösteremediği cesareti gösterdin ve sitende TD sitesindekilere söz hakkı vereceğini söyledin bu bence anlamlıdır. Umarım demokrasi ve özgürlükler konusunda görüşlerin devamlı olur.
Selamlar.
bence madem bu "dinsizlik" bir sorun teskil ediyor
o zaman bu sorunu gidip kökünde "kurutmak" gerek.....
soru cevap olsun tabi, niye olmasin ki , tek tek soru olsun, tek tek cevap olsun....
bunlar pek hala burada yapilacak isler,
bakin madem bu kadar kendinize güveniyorsunuz, ki ben bundan memnun olurum,
burada "adamlarin sitesinde" onlari "susturabiliyorsaniz" iste o zaman belki din adina bir hizmetiniz olmus olur, nihayetinde sizin site'ye gelen birisi kalmak gibi bir zorunlugu yok, yani karsinizda cesitli gerekceler öne sürülerek muhtap birden yok olabilir, ama sizin burada simdilik kendinizi ifade edebilme özgürlügünz var, gelin size verilmis bu hakki sonuna kadar kullanin.....
insanlarin deger yargilarinin olusmasinda bir katkiniz olsun.......
mehmetsalih
30-09-2008, 14:42
Önceikle Vgm kardeşime olaylara objektif baktığından dolayı teşekür ederim.
Ben neden Turan Dursun formunda tartışmıyorum? Ben kardeşerimiz belki hatırlıyorlar ki bir süredir bu sitede yazı yazıyorum. Bunun böyle devam etmeyeceğini düşünerek ilahimesaj.com siteme bir sayfa ekledim. Çünkü bu forumda BİLİMSEL bir tartışma yapılamaz. Çünkü bir konu üzerinde tartıştığımızda İLGİLİ İLGİSİZ tüm kardeşlerimiz cevap yazarak olayı hedefinden BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ SEYRİNDEN ÇIKARTIYORLAR. Bu yüzden başbaşa sizden bir kardeş ve ben açacağım tartışma sayfasından tartışalım. Eğer tek kelimenizdn bir oynama yaparsam buraya hemen bildirin ve bende o sayfada buranın linkini vererek buradan şikayetleri takip etmelerini sağlayacam. Tartışma biçimimiz biraz düzenli olmalı örn: Allah varlığından başlayarak islamın en ince noktanıza kadar ineceğiz. Her hafta bir konuyu tartışacağız benimle tartışacak kişi günlerce araştırmasını yaparak konusnu sunacak ki İLMİ bir tartışma olsun. Böyle bir tartışma hem açık bir tartışma hemde ATEİST VE DİNİ bir site takibinde olacak ki hiç kimseye hakaret olmasın.........
ozgur_beyin
30-09-2008, 14:49
sevgili salih burda bir troyya vardı .onlardaislam ışığıdiye bir site kurdular bir sene yaşatamdılar.umarım sizinkide öyle olmaz.
ayrıca turan dursun kime ne iftira atmışi ftira atanlar taberi ve kütübi sitte yazarları ve
diğerleri .işinize geldimi peygamber efendimiz şöyle demiş diye şişiniyorsunuz işinize gelmedimiİFTİRA diyorsunuz. turan dursun senin gibi iftira diyenlere meydan okudu
ama bir beni adem büzüğü sıkıpta karşısına çıkamadı . ordada herhalde harun yahyacılık yapacaksınız. çünkü başka yapacağınız bir şey yok
mehmetsalih
30-09-2008, 15:08
Hocam bende şöyle diyim en iyisi: Peygamberimiz mekke müşriklerine putlara tapıyorsanız deilinizi getirin demişti ve karşısına kılıç çıkmıştı. Bu günde Turan dursun gelin karşıma dedi karşısına kılıç çıktı. Bu olaylar yaşandı diye ben beynimi kirayamı vereyim??? Hem her koyun kendi bacağında asılır? Banane T.D. karşısına kimse çıkmadı bu karşısına çıkmayanları bağlar? Hani insan özgürdü? hani bağımsızdı? Kardeş bu hadis mevzu bu hadis sahih diyen kimse yok diyen varsa o onları bağlar. Herkesin hadis anlayışı var ama asılda Turan URSUNUN BİR metodu yok. Bir yerde tüm hadislere mevzu bir yerde o hadislerle islamı eleştiriyor. Kardeş Kur'an tahrifinden utun Hadis konusuna kadar sizinle ilmi bir çerçevede tartışmaya hazırım. Ama araştırmayla ve kaynakla salamayla değil. Herkes bir iki sayfa araştırmasını sunacak diğeri ise cevap verecek. Artık seçim okurun. Böyle parça parça keyfi bir tartışma yapmak istemiyorum.
Unutmadan yukarıda söylediğin adres benim adresim değil ben o ismini duymamışım benimle karıştırmayasan.
Saygılarımla....
Değerli kardeşlerim,
Turan DURSUN müritlerinden Tartışma talebi aldık. Bu yüzden onlardan gelen yazıları buraya aktararak tek tek cevaplamaya çalışacağız. Eğer bu taleplerini geri çekerlerse anlayacağız ki Turan ve müritleri topyekun iftiracıdırlar.
http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/tartisma.htm
İşin başında takkiyeye yalana başlamışsın kimin tartışma talebi oldu?
Kendin gelip sitemizde başlık açıyorsun ve ilahimesajda böyle bir başlık açtık gelin tartışalım diyorsun.:mad:
9 mayıs ta sitemize üye olmuşsun 212 adet mesajın var burda değişik konularda istediğini yazıyor ve tartışıyorsun.
Ha biz seninle baş edemedik sana bir site açta gelelim orda tartışalım dedik:)
Bizim senden hiçbir talebimiz olmadı kendi kendine gelin güvey olma lütfen.
Senin böyle bir talebin var,tabiki demokrasi şehidimizin arkasından atıp tutman hoş bir durum değil.
Sen yazacaksan kimseyi karıştırmadan Allah'ın var olduğunun ispatı ve islamın hak din olduğunun isbatını yaz.
Ya da o çok sevdiğin Harun Yahya'nın yaradılış ansiklopedisini yayınla ne yaparsan yap ama sitene ilgi çekebilmek için Turan Dursun'un adını kullanman yada sitemizi kullanman hoş değil:mad:
Ayrıca biz iftiracı da mürit de değiliz ,sen bizim ne olduğumuzu dahi algılayamamaktasın:confused:
mehmetsalih
30-09-2008, 16:34
Haberlere düşüorsunuz ona göre....
http://www.vanhaberleri.net/haber_detay.asp?haberID=427
http://www.ilahimesaj.com/haberler/manset.htm
Mehmet salih ben o siteye nasıl mesaj yazacagım, anlatabilirmisin. Ben üye olma seçenegini bulamadım. Nasıl üye olacagım.
saygılarımla
mehmetsalih
30-09-2008, 17:21
Mehmet salih ben o siteye nasıl mesaj yazacagım, anlatabilirmisin. Ben üye olma seçenegini bulamadım. Nasıl üye olacagım.
saygılarımla
Sayın Dilaver o site Forum değil portaldir. Bu yüzden Üyelik yoktur. Bir hafta yapacağınız tüm araştırmalarınızı yolayın cevaplayalım. İsterseiz http://www.ilahimesaj.com/ziyaret/defteri_oku.asp linke. İstrseniz msn adresime :
Msn İrtibat
resulullah_Sevenleri@hotmail.com (resulullah_Sevenleri@hotmail.com)
saygılarımla...
mehmetsalih
30-09-2008, 17:26
Ancak bizim düşündügümüz gibi düşünen akımlar da olmuştur. Bunların başında Şia gelmektedir. Şia, Kur’an’ın nüzulünde Yedi Harf meselesinin kabulünü Kur’an’ın tahrifine eş değer görmektedir.
http://dilaverkom.blogcu.com/yedi-harf_4647102.html
Yukardaki sözünüze kanıtda isteyeceğim hazırlıklı ol. Şiada kim demiş bunu kanıtlayacaksın.
mehmetsalih
30-09-2008, 17:28
Neyse ben şimdi çıkıyorum Seni ve Pante'yi en kısa zamanda beklerim.
Şu olaya bakar mısınız?
Yobaz medyanın al birini vur öbürüne!
Yahu arkadaş, tartışmayı kabul eden kim? Dilaver!
Dilaver'in tartışmadan vazgeçtiğine dair bir ileti var mı? Yok!
O zaman nedir bu saptırma?
Ateistler önce tartışalım demişler, sonra vazgeçmişler!
Yesinler!
Yahu siz hiç mi utanmıyorsunuz yalan haber yapmaya?
Vak-it kılıklılar!
Neyse ben şimdi çıkıyorum Seni ve Pante'yi en kısa zamanda beklerim.
Mehmet Salih davetin için teşekkürler.
Keşke bol zamanımız olsa da davet edildiğimiz sitelerde de yazabilsek.
Ama maalesef, birçok siteye olumsuz yanıt vermek durumunda kaldık.
Burası bize yetiyor.
İşte meydan, işte dinlerden özgür insanlar.
Bu meydan özgür. Bu meydan demokratik.
Biz hep burdayız. Ateisti, agnostiği, panteisti, panenteisti, deisti, hanif müslümanı, alevisi, bahaisiyle eleleyiz. İslam dahil teizmin her türünden pehlivanları da aramızda görmek isteriz.
Siz orada aranızda antreman yapın, form tutun. Kendinizi hazır hissettiğinizde buyrun bekleriz. :)
evrensel-insan
30-09-2008, 19:36
Saygideger pante;
Benim, dusunce ve bakis acimi, hangi kavramla tanimlayacagini, merak ettim. Bu konuda bir fikrin var mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir hafta yapacağınız tüm araştırmalarınızı yolayın cevaplayalım.
Sayın mehmet salih, olmayan bir tartışma platformuna davet biraz garip kaçmış. Kaldı ki bir yazımı almışsın ve cevap isteyecegini belirtmişsin; elbette ne zaman istersen.
Herhangi bir tartışma alanı olmadıgına göre tartışmaya davet de abestir. Neyse sen ister pantenin, ister benim blogumdan istersen de siteden yeteri kadar konu bulabilirsin. Cevaplarını da asabilirsin kendi sitene. Buraya da ilgili başlıklara asarsan bir tartışma platformu oluşabilir, ama bir tarafın denetimde oldugu ve tartışma forumunun olmadıgı bir alan, tartışma platformu sayılamaz.
Anlaşılan sen yeni açtıgını dükkanına sayemizde müşteri toplamaya çalışıyorsun. Zor dostum. Her türlü malzeme bu sitede var. Şİmdiye kadar ne yaptın ki bizi başka yerlere hasım olarak çagırıp da prim toplamaya çalışıyorsun. Önce var oldugun yerde kendini kanıtla ondan sonra seni ciddiye alalım.
Tartışmaya çagırdıgın insanların önüne bir konu koyabilmelisin. Önerim Muhammedin vahy aldıgına dair şahitlerin kimler olduguna dair kanıtları sıralamakla başlamandır. Kim görmüş ve kim duymuştur Muhammedin peygamberlikle görevlendirildigini. Ona inanmak için ondan başka şahidimiz var mıdır. Onun söyledigi sözlerden ibaret bir kitaptan başka şahidimiz var mıdır. Buradan başlayalım, bu şahitleri bize göster ki seni ciddiye alalaım.
Sözüne münhasır bu iletimi de tartışmadan kaçtılar adlı yazına iliştirirsen senin dürüstlügün hakkında biraz yol alabiliriz.
saygılarımla
Benim, dusunce ve bakis acimi, hangi kavramla tanimlayacagini, merak ettim. Bu konuda bir fikrin var mi?
Saygıdeğer Evrensel-insan;
Senin düşünce ve bakış açını tek bir kavramla tanımlayabilecek biri olduğunu düşünemiyorum. :)
Tek kelime ile enteresan.
Selamlar.
....cidden arlanmak utanmak diye birsey kalmamis.....
davet eden kim ? kacan kim ? niye kacmis ? kim nezaman kacmis ?
inna minna
evrensel-insan
01-10-2008, 02:52
Saygideger vgm;
Sence, "enteresan" olan nedir? Aciklarsan, sevinirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Çabuk itiraf edin hepiniz benim düşündüğümü düşündünüz değil mi:D
evrensel-insan
01-10-2008, 03:00
Saygideger pervane;
Eger, telepati kurmami ve spekulasyon yapmami istemiyorsan; "hepiniz"den, kastin, kimler? ve senin dusundugun ne? Bilirsem, belki o zaman "itiraf edebilirim." Tabi, ben bu "hepiniz" in icene dahilsem.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Nev-i şahsına münhasır, ilginç, değişik, farklı.
Selamlar.
Satanist
01-10-2008, 10:24
haha en iyisini yapmışlar bırakın açsınlar bunların açtıkları site bize hit veriyor verdikleri hit ile insanları kafası karışıp din hakkında olumsuzluklara neden oluyor.
Ne kuran ne incil hepsinin sonu gelicek.
Da Vinci
01-10-2008, 10:35
Haberlere düşüorsunuz ona göre....
http://www.vanhaberleri.net/haber_detay.asp?haberID=427
http://www.ilahimesaj.com/haberler/manset.htm
Bu ne çocukça bir tavır böyle. Yazık. Kendi çalıp kendi oynamak dedikleri şey bu olsa gerek. Senin siten tartışmaya uygun bir ortam değil. Tartışma forumda yapılır. Senin sitende böyle birşey yok. Ziyaretçi defterine mesaj göndererek tartışma mı yapılır. El insaf. Bu kaçtılar zırvalığı tam bir komedi olmuş. Tam çocuk işi. Yazık.
mehmetsalih
01-10-2008, 11:53
haha en iyisini yapmışlar bırakın açsınlar bunların açtıkları site bize hit veriyor verdikleri hit ile insanları kafası karışıp din hakkında olumsuzluklara neden oluyor.
Ne kuran ne incil hepsinin sonu gelicek.
Merak etme kimse senin sitene girmez. Çünkü ne lin var ne görüş. Sadece Turn Dursun'un Başlıklarına Cevap Vermişiz. Turan Dursunu okumayan biri zaten onun görüşünü orada okuyamaz. Üstelik TARTIŞ(A)MIYORUZ dediğize göre herkes bu Ateistler demeki dayandıkları bilimsel dayanak yoktur diyecekler ve artık Ateistlikten söz gelince şte davet ettik gelemediler diyeceğiz kimsede saçma korkak bir düşünceyi araştırmaya konulmayacak. Dilaver kardeş eğer benim hit kazanmamam için gelmiyorsan o halde niye başka bahane arıyorsun. Hepsi bahane... Siz tartışalım deyin forumdamı başka yerdemi onu sonra konuşuruz. Pantenin ve senin sayfana gelince... Niye sizin amacınız ne? zaten Td sitesinde tartışılıyor bir tane dini sitede niye tartışmaya korkuyorsunuz.....
Kusura bakmayın 1000 kişiye teker teker cevap yetiştiremeyiz bu forumda gelin TEKE TEK TARTIŞALIM.
çakırcalı
01-10-2008, 12:19
Bu nasıl bir akıldır, nasıl bir zekadır anlamak mümkün değil. Adam tartışmak istiyor, mevcut tartışma platformunu terkedip gidiyor, gelin burda tartışalım diyor, tartışma ortamı yok... Kardeşim madem tartışmak istiyordun, hazır tartışma ortamını niye bırakıp kaçıyorsun? Seni burada engelleyen mi vardı?
İbretliksiniz, ibretlik!
ozgur_beyin
01-10-2008, 15:28
sevgili arkadaşlar buraya gelipte islamı savunanların genelde islamı savunacak bilgiden yoksundurlar.bu yüzden geriye''başkalarının ağzıyla'' konuşmak kalıyor.
tavırda şu aha bak falan yerde nasıl çürütmüşler komplimanı kalıyor.
salihte kolay yolu seçmişve elmayı çürütmüş:)
Maşallah, mavzubahis sitenin tek icraatı da bu değil. Turan Dursun'cuları ikiyüzlü yapmış daha önce de.
http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/haber1.htm
Şimdi Kaynak Yayınları'nın kaynağını, onların Muhammed'e nasıl baktıklarını bilmeyen bir insanın platform diye önümüze sürdüğü bir yerde nasıl bir tartışma yapılabilir?
Hele hele ortada Turan Dursun gibi bir site varken!
Madem amacınız Turan Dursun eleştirisi yapmak bunun için en uygun yer yine kendi sitesidir. Bakın, bu serbestliği her yerde de bulamazsınız. İslam'ı İslami sitelerde eleştirmeye kalktığında 10 iletini bile doldurmadan seni atarlar. Oysa burada 10 iletini doldurduğunda sana konu açma hakkı veririz.
Demem o ki, elindeki fırsat büyük!
Turan Dursun Sitesi sana onu eleştirme hakkı tanıyor.
Kaçırma derim ben...
Saygılar
kafasikarisik
01-10-2008, 17:24
Merak etme kimse senin sitene girmez. Çünkü ne lin var ne görüş. Sadece Turn Dursun'un Başlıklarına Cevap Vermişiz. Turan Dursunu okumayan biri zaten onun görüşünü orada okuyamaz.
Olayın özü bu. Kaynak vermeden yanıt vermek. Peki bu nedir? özgür tartışma platformu mu? Yoksa kendi doğrularını dikte ettirme çabası mı?
Ayrıca Turan Dursun'a yanıt verilmiştir. O yanıt ise biz seninle tartışmayı kazanamayız, çünkü haklısın o yüzden senin fiziksel varlığını ortadan kaldıralım olmuştur. Verecek yanıtı olan karşısına geçip tartışır. Salman Rushdie, Richard Dawkins, uğur mumcu, A.T. Kışlalı, Aziz Nesin, K.Kılıçdaroğlu v.s. gibilere yanıt verilemediğinden sıra ile küfür, sansür, katliam vs. gibi yollar deneniyor zaten.
Turan Dursun'a Cevap Diye Bir Sayfa Açıldı...!
Değerli kardeşlerin Turan'a cevap olarak İlahimesaj.com bir sayfa hazırladı. http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/ Turan'ın tüm iftiralarına, çelişkilerini dile getiren bu sayfa Din BU KİTABI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İTİRAZLARINA CEVAP VERMEKTEDİR. Bayram akşamı hazırlanan sayfa diğer tüm iftiralarada cevap vermeye hazırdır. Allah'ın izni ile sayfa dahada geliştirilecektir. Saygılarımla...
Sevgili Mehmet Salih ; Kur’an’daki Tanrı’nın yürekleri dağlayan yeminlerini ve sözlerini unuttun mu? Şeytanın temsilcileri olan bizleri(!), acıdan ellerin patlayıncaya kadar alkışlamaktan onur duyabilmelisin, sevgili Mehmet Salih! Bizler, senin Tanrı’nın verdiği sözün bir değeri olabilsin diye, canla başla O’na hizmet ediyoruz işte! Daha ne istiyorsun be Mehmet Salih paşam! Bizler olmasak, Allah’ın kendi kendine verdiği o muhteşem sözler, nasıl hayat bulacak ki! Senin İslam dini için bu kadar yırtınıp kendini harap etmene,“şeytan”ın bir temsilcisi olarak (!), inan ki gönlüm hiç razı olmuyor. Hazreti Allah neler buyurmuştu, hatırlasana:
Secde:13 Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır. (Ağzımdan çıkmış bir kere; ben ne yapabilirim ki? Bu sözden ölmek var; dönmek yok! Şeytan, cinler, melekler ve insanlar karşısında beni kimse küçük düşüremez; anlaşıldı mı?)
Sad:85 Andolsun ki, cehennemi mutlaka senden ve onların sana uyanlarından, topunuzdan tıka basa dolduracağım. (Biraz yavaş olsana kardeşim; frenin patladı, hızını kontrol edemiyorsun artık. Bu ne hiddet, bu ne celal!)
Hud:118-119 Rabbin dileseydi bütün insanları bir tek millet yapardı. (Fakat) onlar ihtilafa düşmeye devam edecekler. Ancak Rabbinin merhamet ettikleri müstesnadır. Zaten Rabbin onları bunun için yarattı. Rabbinin, "Andolsun ki cehennemi tümüyle insanlar ve cinlerle dolduracağım" sözü yerini buldu. (Bravo! ve Bingo! On üzerinden on puan! Sana da bu yakışırdı Hazreti Allah. Ne de iyi etmişsin bu sözünü yerine getirmekle. Sonuçtan oldukça memnunsun anlaşılan. "Ahiret" yaşamında da aynı performansı senden bekliyorum. "Burası ahirettir, yan gelir yatarım!" demek yok; anlaştık mı?)
Kendisi şahsen müslüman olan bu Tanrı’nın, veya Allah’ın yukardaki muhteşem sözlerinden sonra, şimdi sana soruyorum sevgili Mehmet Salih: Bizler, bu “Tanrı profili”ni yüzüstü bırakıp, onu yalancı durumuna düşürecek kadar zalim ve vicdansız kişiler miyiz?! Allah’ın yırtınırcasına ettiği “insanları cehennemde dolduracağım!” yeminlerini yerim ben, canım kardeşim! Bu sözler ve yeminler, "Allah" kılığındaki varlığın, “özgür irade”ye verdiği değeri de göstermiyor mu ayrıca, Mehmet’im Salih’im, İslam’cı pehlivanım benim! Yenilen pehlivan, siddin sene güreşe doyabilir mi sence? Her zaman saygıyla andığımız ve anacağımız Turan Dursun abimizin ismi verilen bu sitedeki forumlarda, İslam’daki konular ve ortaya çıkan acı tablo(!) ile ilgili olarak sayısız başlık açılmıştır. Ancak dostlar alışverişte görsün misali, ve aynı zamanda sözüm ona tribünlere oynayarak, şov yapmaya istekli ve gayretli olduğunu büyük bir heyecanla izlemekteyim. Kendi gözündeki (devasa) merteği görmüyorsun; ancak bizlerin gözündeki mini minnacık çöpü güya görüp, o küçücük çöple destanlar yazmaya çalışıyorsun. Kendini bu kadar fazla kasmasan, sağlığın için daha iyi olmaz mı acaba?
Nice nice sağlıklı günlere Mehmet Salih kardeşim...
mehmetsalih
05-10-2008, 16:56
Keşke Tanrıyı sorgulayan boyama cesur Yürekler olaylarıda sorgulayabilselerdi....Örn: Cehenem tanımını yaparken neye göre yapıldığını ne olduğunu merak etselerdi.... Tamam sizi tebrik ederim tanrıyı inkar etiniz dede dinini red ettiniz ama sanmayın kultuldunuz siz başka dedelere takıldınız.... Çünkü yeryüzünde tanrıyı inkar eden olmasaydı siz tanrıyı dahi merak etmiyecektiniz....Toplm cehenemi ateş olarak algıladığı için aynısınız CEHENEM NEDİR SODTUM???!
CEHENEM NEDİR SODTUM???!
sodtum ne sodtum ne diye düşünürken "dostum" olduğunu keşfettim.
soruya yanıt vereyim;
cehennem, "muhammeden resulullah" demeyen iyi ve masum insanların da gidip azap göreceği, yaptıkları iyiliklerin da artı hanelerinden bir çırpıda silinip fayda etmeyeceği, ancak öldükten sonra gidildiği Kur'an'da rivayet olunan yerdir.
Cehennem kelimesinin kökeni İbranicedir. İbraniler "gihinnom" derler buna. Anlamı "Hinnom vadisi"dir.
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=140&highlight=cehennem+video
http://video.yahoo.com/watch/3125229/8877402
Ya siz harbiden komiksiniz yaa.İslamın azıcık kalan değerinide iyice bitirdiniz.
OFFFFFFFF OFFFFF bu ne biçim müslümanlıktır yaa.
gidin dininizi yaşayın be kardeşim allah kabul etsin.:D:D:D:D:D
Müslüman lar bakın imzamda ne yazıyo bu sizin o peygamberinizin hadisi okuyun hatta evinizin bi köşesine büyütp astırın...
Komedyenler sizi...
hatta bi daha okuyun....:D:D
mehmetsalih
07-10-2008, 21:55
:) cevaplarınız için teşekür ederim!!!
Pislik Herif
10-10-2008, 00:37
mehmetsalih; sitende virüs mü var canım ?
Gerçi insan beynine zararlı virüslerin varlığı muhakkak, ancak bilgisayarcıkların ne suçu var ki?
Sevgili Mehmet,
Ben hiç Turan Dursun okumadım.''Dinsizlerin'' TD'ye ihtiyacı yok.Bu ülkenin Turan Dursun gibi aydın ve yürekli insanlara ihtiyacı var.Şahsım adına hiçbir zaman,''şahısların,ekollerin'' isminlerini alarak sonuna ''cı,cu,çi,çı'' eklemedim.Bende olsa olsa ateistçi olur oda anlamsız olur.Kaldı ki sitene göz atmak isterdim ama giremedim.Büyük ihtimalle sorun bende bu kadar insan sorunsuz ulaşabildiyse.
Amacın Turan Dursun'un görüşlerine cevap vermekse mesela Pante'i çağırman anlamsız olur.
Onca zahmete katlanacağına keşke tayfanı da toplayıp buraya gelseydin.Açtığın her başlığa gülümseyerek yaklaşıyorum.Sen ve senin zihniyetin bana boşa kürek çekiyormuşuz hissi veriyor...
sevgilerle, siten hayırlara vesile olur inşallah
mehmetsalih
10-10-2008, 20:15
Selam Kardeşler,
Sitemize TD'yi eklediğimizden beri bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz....
Afyon kadeşimin söylediklerine gelince, Demişki: Ben hiç Turan Dursun okumadım.
Yine demiş ki: Bu ülkenin Turan Dursun gibi aydın ve yürekli insanlara ihtiyacı var. :) TD'NİN AYDIN OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUN YOKSA OKUDUNMU???! :):D ANLAYIŞA BAK VE YORUMA ... DAHA DOĞRUSU ATEİZİMİN KÖR İNANCINA BAKIN.... :D
Tekrar demiş ki: sevgilerle, siten hayırlara vesile olur inşallah
. Hayırdır iki satırda bir dinmi değiştiriyorsun :D
Ahh Mehmet ahh benim Necip Fazıl Okumam beni nasıl müslüman yada onu ateist yapmıyorsa yada ben onun için: kötü şair,yazar,düşünce adamı demem nasıl onu değiştirmezse,Turan Dursun örneğide budur.
Anladığım kadarıyla ya ironi sözcüğünü duymadın ya kara mizaha uzaksın sen beni o cümleden müslüman yaptıysan aynaya bak ve Allah'ına yalvar n'olur beni azıcık olsun yont diye.Bir de Turan Dursun'a çeşme kadar verecek cevabım var demişsin,eminim vardır(!)
Gel gelelim benim nick afyon değil anyone ben bunu yazım hatası olarak alıyorum.
Seni daha esnek,daha gelişmiş,daha olgun,daha entellektuel,daha kozmopolit,daha marjinal,daha standartları aşmış,daha spesifik,daha ve daha hiç olmazsa dine gözlerini ölümüne kapamamış olarak görmek dileğiyle.Buralarda çabaladığına göre bu sıfatlara layıksın tüm mütevaziliğini koruyarak.(gerçi o konuda sıkıntın olduğunu düşünüyorum beni anlamadan tiye almışsın ''ben bilirim'' edalarında)
sevgilerle..
yaw gerçekten komik bir site açmışlar kımınsa artık zaten son zamanlarda server parası olan domain i alan site açmaya başladı ama bilmedikleri bişey var önemli olan açmak değil içini doldurmak komik bir siteydi ilahi mesaj içinde mesaj yok :) muhattap alınacak yerdeğil vesselem...
yucemanitu
23-10-2008, 03:32
Kardeşim tartışmayı maçası yiyen forum açar nasıl tartışacak insanlar bu şekilde. Sen bu sitenin sana verdiği hakları agnostik deist ve ateistlere vereceksen yap bir forum olsun bitsin iddia ettiğin gibi ayrı bir yerde tartışmayı biz istemedik ama seni kıracak değiliz senin güzel hatırın için gelip orda da tartışırız.
prometheus4517
27-10-2008, 00:23
mehmet salih.
komik olduğun kadar yalncı da olmuşsun tebrik ederim. bu hareket gerçi sizin gibilere müslümanlıktan yapışan birşey. dostum bir şey söyleyim mi. yalan söylediğini itiraf etmek insanı çok rahatlatıyor inanamazsın nasıl birşey olduğunu yaşayınca anlarsın.
hadi sen de itiraf et ardımdan yüksek sesle tekrar et:
1 - hiçbir şekilde allaha veya peygambere inanmadığım halde inanıyormuş gibi görünerek gerçek inananları kazıkladım. bu yolla para kazandım. ün kazandım. bana büyük getirileri olacağını düşündüm.
2 - ateistlere kişiliklerini bilmeden tanımadan büyük iftiralar attım. bu iftiralar beni inananların gözünde büyüttü ama içten içe kendimden nefret ediyordum. ama batmıştım bir kez çıkmaya çalışırsam daha çabuk boğulacaktım.
3 - arhun ayhay gibi birçok insanın (en son hüsniye mezüz'in görüntülerini izledik) göründükleri gibi olduğunu zannetmeyin. ya gizli servislere çalışıyorlardır. yada kendi rantlarını kurmuşlardır.
4 - bundan sonra kimsenin inancını kullanmayacağıma, inanamadığım halde inanmış gibi davranmayacağıma dair söz veririm.
şaka mehmet salih korkma. nasıl biliyorsan öyle yap. ama müslümansan gereklerini yerine getir dostum. yalan söyleme. bir dahaki sefere şaka olmayabilir. :D
mehmetsalih
27-10-2008, 20:17
Zan, Kişinin kendini anlatmasıdır....
çakırcalı
27-10-2008, 21:10
... demiş ki: Bu ülkenin Turan Dursun gibi aydın ve yürekli insanlara ihtiyacı var. :) TD'NİN AYDIN OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUN YOKSA OKUDUNMU???! :):D ANLAYIŞA BAK VE YORUMA ... DAHA DOĞRUSU ATEİZİMİN KÖR İNANCINA BAKIN.... :D
1- Sen, müslüman olduğunu söyleyen insanların çok çok büyük bir kısmının, inandığı kitabı bir kez olsun eline alıp da okumadığını bilmiyor musun mehmetsalih? Milyonlarca insanın, 1450 yıl önce uydurduğu sözlerini bir kez olsun okumadan cahil bir Arap'a tapmasını yadırgamıyorsun da, Turan Dursun'un kitaplarını okumadan onu aydın olarak niteleyen Afyon nickli arkadaşı niye yadırgadın mehmetsalih?
2- Afyon nickli arkadaş, Turan Dursun'u okumadığını söylüyor ama Kur'an'ı okumadığını söylüyor mu mehmetsalih? Bu adam belki de Kur'an'ı okuyup anladı ve şunun farkına vardı ki, bu denli saçma sapan bir kitaba yönelik her türden eleştiri getiren kişi, o kitaba inananlardan mutlaka aydındır, yüreklidir. Böyle bir olasılığı hiç akıl edemiyor musunuzi, mehmetsalih?
3- Şu durumda, müslüman olmandan da zaten anlaşıldığı üzere, kör inanç sahibi yine sen olmuyor musun mehmetsalih?
prometheus4517
27-10-2008, 22:23
mehmet salih yalanlarını hala telafi etmemişsin. yakışıyor mu sana. senden onurlu bir davranış olarak açtığın sitedeki yalanları gerçeklerle değiştirmeni istiyoruz. lütfen bu kadarcık bir onurlu davranışı bize çok görme.