PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din Bir Afyondur

HanifTürk
29-10-2008, 10:04
ALLAH'ın ayetlerini mucize diye gözardı etmemek ne anlatmak istediğini idrak etmek gerekiyor tamda bu sebepten Müslümanlar gelişemiyor ve sorgulamıyorlar ve böyle bir anlayış Din Afyonduru doğruluyor.

Eğer Müslümanlar gibi sorgulamadan düşünürsen Bilimsel gelişme yapamazsın niyesini bir örnekle açıklayayım

Yer (Kütle) çekiminin bulunmadığı yıllardaki bir Ateist birde dine inanan iki kişi üzerinden olayı anlatalım.

Elma ağaçın altında iki kafadar oturuyorlar biri Ateist Bilinçli bir yaratıcıya inanmıyor bir diğeri ise bilinçli bir yaratıcıya inanıyor. Bu konu üzerinde tartışıyorlar bir ara elma ağacından bir elma tam ortalarına düşüyor ve başlıyorlar elmanın nasıl yere düştüğünü tartışmaya önce sözü Bilinçli bir yaratıcıya inanan kişi Alıyor ve diyor bu Yaratıcının bir hikmetidir bu bir mucizedir eğer elma yere düşmeseydi biz bu elmayı yiyemezdik bak ALLAH ayağımıza Kadar nimeti getiriryor ne Kadar merhametli

Ateist hemen söze giriyor ama bu söylediklerin olayın nasılını açıklamıyor ki Nasıl bu elma bu ağaçtan yere düşüyor neden göğe çıkmıyor niye biz kuşlar gibi uçamıyoruzda yere düşüyoruz. Devamında yerçekimi kanunu bulunuyor.

İşte tamda bu anlattıklarım yüzünden Müslümanlar geri kalmışlardır. Nedemeye çalışıyorum Şunu diyorum İnananlar olayın Nedenine Nasılına bakmazlar Eğer bu dünyada sadece inananlar olsa idi o zaman ALLAH'ı hakkı ile tanıyamazdık çünkü Biz ALLAH'ı yarattıklarından tanıyoruz Bugün ALLAH'ın yaratma sanatını yaratmadaki matematiğini Mükemmel Düzeni anlatıyorsak bu Kesinlikle biiznillah Ateistlerin sayesindedir. Ve Her iş ALLAH'a ait olduğundan Kader mevzuunda işlediğimiz Niye ALLAH inkarcılar yaratmıştır sorusunada bir cevaptır eğer İnkarcılar olmasa idi bilim olmaz bilim olmasa idi ALLAH'ı şimdi idrak ettiğimiz gibi edemezdik.

Peygamber zamanında insanlara ALLAH her yaptığınızı kayıt ediyor dediğinde insanların inanması çok zordu ama şimdi bu gelişme sayesinde bir insan bile Kameralar sayesinde herşeyi kayıt altına alabiliyorsa ALLAH haydi haydi alır işte Bilimin ALLAH'ı tanımamıza yardımı.

Ee şimdi Ateist mi olalım ateistler haklımı bu soruları sormanız doğaldır benim cevabım hem evet hem hayır

Evet Ateist olmalısınız Çünkü bir tanrı yok Çünkü Ateist olmazsanız Hakikate ulaşamazsınız.

İşte sentez Ateist gibi düşünecek inanan gibi Yaşayacaksınız Ve Hanif(ateist gibi düşünen) Mümin olacaksınız (İnanan)
Selam Ve Saygı ile

aydoe
29-10-2008, 14:03
Ateist düşünüp insanca yaşayacaksın.

Squall
29-10-2008, 14:09
İnsanlık değerlerini müslümanların tekelinde gibi gösterme modası sona ersin artık!!!..iice kabak tadı vermeye başladı bu şehir efsanesi...

prometheus4517
29-10-2008, 17:17
bana bir can çırpınış, son söz, inanmama noktasına kayarken içten bir itiraz, yıllardır üzerine atılanlara isyan gibi geldi bu yazı :D

HanifTürk
29-10-2008, 18:33
bana bir can çırpınış, son söz, inanmama noktasına kayarken içten bir itiraz, yıllardır üzerine atılanlara isyan gibi geldi bu yazı :D

Kardeşim seni üzmek istemezdim Ama Kesinlikle senin düşündüğün gibi değil Biiznillah Bu Tenden Bu can Çıkar Ama ALLAH'a iman Asla Çıkmaz benim itirazm var anlamışsın ama Bu itirazım Dine değil Müslümanlara Benim İtirazım Kafalarında Bir Tanrı yaratıp onu ALLAH ismi ile isimlendirip işlerine geldiği gibi Tanrılarını kullanmaya çalıaşnlar Benim itirazım Kendi Heva heveslerine uyan bir tanrı inancı yaratıp bu inanca göre Kızan insanlara azab eden yada insanların ona ibadetinden hoşnut olan bir tanrı oluşturanlara benim itirazm beyinlerindeki kirli düşünceleri Kendileri yarattıkları tanrıya yamamaya çalışıp bu yanlışlıkları ALLAH2ın dini diye insanlara sunanlara benim itirzam kendileri gibi düşünmeyenlere hatta daha açısı düşünenleri susturmak adına Yarattıkları tanrıyı bu işe alet edenlere

Konunun bütünlüğü açısından takip etmek isteyenlere http://www.yeniislam.biz/forum_posts.asp?TID=390&PN=1 önerilir burayada aynı başlık açılmıştır ve büyük bir tartışma oradada başlamıştır

Selamlar

prometheus4517
04-11-2008, 22:51
işte zaten hep öyle başlıyor sayın La Mevcud. Bende de öyle başlamıştı. :D:D

HanifTürk
05-11-2008, 01:45
işte zaten hep öyle başlıyor sayın La Mevcud. Bende de öyle başlamıştı. :D:D

Kardeşim seni üzmek istemezdim ama ben zaten ateist oldum evet şu anki durumumdan bahsetmiyorum şu An Ateizmin çok üzerindeyim ama senin gibi bir zamanlar bir yaratıcıya inanmıyordum ama o dalgalanmayı çabuk atlattım sonra deist oldum en son Hakka yöneldim :eek::eek:

Ya İşte böyle Kucak dolusu Selam ve sevgiler kardeşim

prometheus4517
09-11-2008, 15:20
La Mevcud anlamadım ben şimdi. Sen doğduğunda inanmıyordun sonra iyice inanmadın. Ateist oldun. Sonra deist oldun. Sonra tamamen inanıyorsun yani. öyle mi? Ben mi yanlış anladım?

karadenizli
13-11-2008, 19:35
Sevgili lamevcud yer çekimi kanununu bulan newton Allaha inanan bir insandır.

''Kötü örnek örnek değildir''

Chaos
13-11-2008, 21:05
Newtonun yerçekimi kanunu tam olarak doğru değildir kütleçekim teorisi olarak geçer demek ki bu saçma mantıkla tanrının varlığı da tam olarak doğru sayılmaz Newtona göre. Yerçekimi kanunu denme sebebi dünya için yerçekiminin olduğunun bilinmesi ve yerçekimi sabitinin sayısal değerinin bulunabilmesinden ötürüdür. Ancak bu teori genel görelilik ile genişletilmiştir. Newton izafiyeti ve kuantumu bilmiyordu. Newtonun tanrı inancı ise daha çok megalomanlığından ötürüydü bu sayede kürsünün tek hakimi olup tanrının yasalarını bulacam evrenin tüm sırrını çözecem diye tırlattı son yıllarında. Bulgularının tanrı ile bir ilgisi yok.

Ayrıca kuran ı kerim e göre dünya düzdür, ay dağın tepesine indirilebilecek büyüklüktedir. Newtonun neye inandığına değil,kutsal kitapların doğayı nasıl tanımladığına bakın işinize geliyorsa. Kötü örnek örnek değilmiş, oldu. :D

HanifTürk
23-11-2008, 07:21
Hangi ayette dünyanın düz olduğu yazıyor ben yuvarlak yahut elips şeklinde yazdığını kanıtlasam İnanacakmısın

Onursal Bedirhan
23-11-2008, 20:26
Kardeşim seni üzmek istemezdim ama ben zaten ateist oldum evet şu anki durumumdan bahsetmiyorum şu An Ateizmin çok üzerindeyim ama senin gibi bir zamanlar bir yaratıcıya inanmıyordum ama o dalgalanmayı çabuk atlattım sonra deist oldum en son Hakka yöneldim :eek::eek:

Ya İşte böyle Kucak dolusu Selam ve sevgiler kardeşim

Hakka yönelmek ile deist olmak aynı şeydir. Hakka kavuşmak için illa bir dini benimsemeye gerek yoktur.

Hangi ayette dünyanın düz olduğu yazıyor ben yuvarlak yahut elips şeklinde yazdığını kanıtlasam İnanacakmısın

şurada muhammedin bir hadisini yorumluyorlar. Yani muhammed iki ayrı zamanda bir seferinde dünya öküzün üzerindedir demiş bir başka seferde dünya balığın üzerindedir demiştir.

Burayı okursan daha iyi anlıyacaksın.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=12476

Olayın aslını bilmeyenler için bu çok süper bir cevap olabilir ama İslamiyetten yıllar önce var olan zodiac çaprazından haberi olan biri için bu cevap gerçekten çok komiktir. Zodiac çaprazında zaten güneş sistemi dünyanın yuvarlak oluşu, burçlar gibi fezaya ait tüm olaylar simgelenmiş.

Ayrıca yine cevapta islamcı alimler astroloji ve burçları desteklercesine cevaplar yazmışlar. Astroloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya bakabilirsin.

http://www.agnostik.net/astroloji-neden-sacmaliktir/

HanifTürk
26-11-2008, 05:26
Onursal Kardeşim Ben Kur"an-dan başka dini kaynak kabul etmeyen Hanif İmanlılardanım ben de o verdiğin hadislerle mücadele ediyorum ve emin olunuz Hz.Muhammed böyle bir hadis söylememiştir selam ve sevgilerle güzel kardeşim

Onursal Bedirhan
26-11-2008, 23:54
Onursal Kardeşim Ben Kur"an-dan başka dini kaynak kabul etmeyen Hanif İmanlılardanım ben de o verdiğin hadislerle mücadele ediyorum ve emin olunuz Hz.Muhammed böyle bir hadis söylememiştir selam ve sevgilerle güzel kardeşim

Neya dayanarak emin oluyoruzki? hem neye dayanarak Kuran'ın tek kaynak olduğunu savunabiliyorsunki, ateizmden dönen biri olduğun için kurandaki çelişkileri yazmaya gerek yok sanırım. Seni dine döndüren nedir söylede bende döneyim.

HanifTürk
20-12-2008, 02:01
Beni dine döndüren ne mi çok basit

Ben Evren sonsuz mu yaratılmışmı Sorusuna verdiğim cevaptan ötürü döndüm yani hem ALLAH varmış gibi hemde yokmuş gibi düşündüm ve hakikati buldum tavsiye ederim objektiflik böyle oluyor her daim aklıma gelen bir fikirde duyduğum öğrendiğim bir olayda ALLAH varsa nasıl olur yoksa nasıl olur diye iki yönlü düşündüğüm için ne ateistler gibi salt ALLAH yoktur diye düşünüp taassup sahibi körllerden oluyorum ne de ALLAH vardır deyip hiçbir hakikati görmeyan gericilerden oluyorum.

Selam ve sevgi ile kardeşim

dilaver
20-12-2008, 02:35
Sayın lamevcut

Evren var mı yok mu sorusu sonucunda Allah'a varmanız mümkün degil. Olsa olsa bir ilk varlıga varabilirsiniz. Bunun ismi ise Allah olmaz, olsa olsa ilk varlık olur, ya da yaratıcı olabilir.

Allah'a ancak Muhammed ile varabilirsiniz. O yüzden burada sorulacak olan soru Muhammed'in yetkisinin gerçekligidir. Açıklamanız gereken şey Muhammed'in bu ilk varlıktan vahy aldıgının ispatı ve gözlemidir.

Bundan nasıl emin oluyorsunuz. Çünkü sizin tespitleriniz bize bir akait getirmez. Tmam düşündük taşındık ve bir başlatıcıyı kabul ettik. Peki ondan sonrası.

Bunu bize açıklayabilir misiniz. Neye dayanarak bize yaratıcının bir peygamber gönderdigini iddia ediyorsunuz.

Savınız şu. Düzen o kadar muhteşem ki bir yaratıcı elinden çıkmalı. Ama sonra da şunu diyorsunuz. Bu yaratıcı o kadar aciz ki diyeceklerini ancak bir elçi ile diyebiliyor.

Hangisine inanalım şimdi. Muhteşem yaratıcıya mı, aciz Allah'a mı.

saygılarımla

yucemanitu
20-12-2008, 04:18
Sevgili Kepçeci hadislerin de bir kaynak olabileceğini söylemene sevindim. Ama diğer bir sayfada Buhari'de geçen hadise ne idüğü belirsiz demen tuhaftı:) Sevgiler.

emrekalkavan
20-12-2008, 16:15
din bir afyon değildir .tam tersine din insanın bütün bağlardan kurtulmasını sağlar.. bütün peygamberler devrimcidir. bugünkü anlamda düşünürsek amerikancı islam afyondur diyebiliriz .ama öz muhammedi islam asla afyon değildir.