Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Çalışmalarımız
Sevgili Dostlar,
Tercüme grubumuz uzun süredir sessiz kalmış durumdadır.
Vartor abimiz işlerinin yoğunluğu nedeniyle grup yöneticiliğini bana devretmiştir.
İlk önce yapılması gereken grup içi iletişimimizi arrtırmaktır,ben bu bağlamda grup üyelerinin msnlerini kendi msn me ekleyeceğim,benim msn im
skaratan@msn.com
Yapmamız gereken İngilizce anasayfamızı geliştirmek.
Tabiki mümkün olduğunca Almanca'yı ve diğer dillerden de link verebilecek duruma gelmektir.
Richard Dawkins ve benzeri sitelerle ilişkileri geliştirip bilgi alışverişinde bulunmak.
Nature and Science benzeri yayınları takip ederek önemli bulduğumuz makaleleri çevirmek.
Bilimsel makaleleri çevirmek.
Bu amaçla sitede başlık açarak çevirmiş olduğumuz makaleleri tüm üyelerimizin bilgilenmesi amacıyla yayınlayacağız.
Sizlerden de öneri ve katkılarınızı bekliyorum.
Tabiki ilk önce kim var kim yok bir ses verin de ,yani yazıma cevap yazında kaç kişiyiz görelim.
Sayımızın kısa sürede artacağından ve güzel çalışmalar çıkaracağımızdan
eminim yeter ki isteyelim ve birlikte çalışalım.
Saygılar ,sevgiler
prometheus4517
04-11-2008, 20:16
Sevgili Aydoe,
Gerekli çeviriler için elimden geleni yaparım. Sadece sizden ricam eğer çeviri gönderirseniz daha çabuk ve daha verimli olması açısından uzunluğunun fazla olmaması en fazla iki sayfa olmasıdır.
Sevgili aydoe,
Her ne kadar bu yıl çalıştığım kurumda öğrenci sayısının çok ve öğretmen sayısının yetersiz olması nedeniyle çok yoğun çalışmak zorundaysam da (haftada 50'şer dakikadan30 ders) kalan zamanımda üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu ve elimden geleni yapacağımı bilmenizi isterim.
Görevinizde başarılar dilerim.
Sevgili aydoe,
Öncelikle başarılar dileyip iyi çalışmalarda bulunuması temennisini ekleyelim. Grubun ilk kurluşunda çok ciddi yol alınmıştı, şimdş o heyeceanı tekrardan yakalamak gerkiyor.
1- Zanedersem bitev ve asılmayan tercümeler olması gerekiyor. Bunların biran evvel ingilizce anasayfaya aktarılması gerekiyor.
2- Bültenlerimizin ingilizce tercümeleri yapılabilir ve ingilizce ana sayfaya eklenebilir.
3- Ekipte kim var kim yok tespiti iyi bir başlangıç. Faal olanlarla birlikte yürünmesi ve ekibin genişletilmesi düşünülmelidir.
4- Bir çeviri veri bankası oluşturulmalıdır. Bu iki temelde yapılabilir. Birincisi sitemizin ana konusu olan dini içerikli dökümanlar ve eleştiri dökümanları. İkincisi ise evrim ve bilim ile ilgili dökümanlar. Bunları evrim sitemizden de isteyebiliriz, ama kararlı bir ekip şart.
5- Bu grubu fazlaşıyla geliştirebilir ve uluslararası düzeyde diger ateist sitelerle ilişkili bir hale getirebiliriz. Bunu grup içerisinde ayrı bir ekiple götürebiliriz. Herkesin çeviri yapmaya yeterli bilgisi olmayabilir ama diger sitelerle ilişki kurabilecek dagarcıkları olabilir. Her ülke ya da bölgeyi gruplandırabiliriz. Her arkadaşımız örnegin kanada, ingiltere, arabistan, danimarka vb gibi gruplardan sorumlu olur ve bunların sitelerine girerek diyalog arar.
6-Böylece hem sitemizi tanıtabiliriz, hem uluslararası destek arayabiliriz hem de uzun vadede TD bünyesinde temsilcilikler yoluyla bir uluslararası istişare forumu kurabiliriz.
7-Hedef ana sayfamızın mümkün oldugunca fazla sayıda dile çevrilmesi olmalı. Rusça, Arapça ve Fransızca ilk etapta düşünülmesi gereken en önemli dillerden.
8-Zannedersem tamamlanmayan bir tek Zerdüştlük makalesi kaldı. Ona da biri el atmalı.
saygılarımla
ingilizcemin yettiği kadarıyla ve vakit bulabildiğim takdirde elimden geleni yaparım.. saygılar..
Gerekli katkiyi yapacagima dair söz verdim.
Saygilar.
image_666
15-12-2008, 22:50
şu sıralar çok yoğunum zaman bulabildikçe yardımcı olmaya çalışacağım. fakat ilgi alanım ingilizceden türkçeye çeviri, türkçeden ingilizceyi yapabileceğimi pek sanmıyorum:D
sheyhzade
04-02-2009, 16:44
Sevgili Cigi
Panonda Rotterdam yaziyor,orda yasiyorsun sanirim,yeni farkettim.
Bizde senle ortaklasa guzel/faydali makaleleri
Flemenceye cevirebiliriz.Tilburg den,Bredadan,hatta Antwerpen ve Gent ten
siteye giren yabanci arkadaslarim var..
Vakit olcukca fazla buyuk olmayan yerleri cevirebiliriz.
Sevgilerimle.
Sevgili Cigi
Panonda Rotterdam yaziyor,orda yasiyorsun sanirim,yeni farkettim.
Bizde senle ortaklasa guzel/faydali makaleleri
Flemenceye cevirebiliriz.Tilburg den,Bredadan,hatta Antwerpen ve Gent ten
siteye giren yabanci arkadaslarim var..
Vakit olcukca fazla buyuk olmayan yerleri cevirebiliriz.
Sevgilerimle.
Sevgili sheyhzade;
Hosgeldin aramiza.
Önerine olumlu yanit veremiyecegim. Cünkü o kadar yogunum ki, bir de seninle bu konuda, iletisime ayiracak zamanim hic kalmadi.
Su anda günde 14-16 saat arasi gibi degisken bir calisma tempom var. Bunun icinde sorumlusu oldugum sirketin ve sitemizin calismalari ile diger tasarimlarim bulunuyor.
Sanirim beni mazur görürsün.
Hollanda'lilar icin, bu konularda yeteri kadar güncel siteler bulunmakta. Arkadaslarin Hollanda'ca-Türkce cevirimi yapip sana iletirlerse daha verimli olur diye düsünüyorum.
Sevgiler.
prometheus4517
13-04-2009, 01:38
dostlar merhaba,
işlerimin yoğunluğunun azalmasıyla yeniden aranıza dönmüş bulunmaktayım. artık dini tartışmalara katılamıyorum çok fazla. çünkü söyleyecek söz bulamıyorum. ben nasıl din saçmalığını kendi içimde bitirdiysem, müslümanlar da bitirsin. yapacak birşeyim yok zannedersem. ya da onlarla uğraşacak enerjim yok. belki çok ilginç konular olursa katılabilirim.
asıl görevim olan bilimsel haberleri veya makaleleri çevirme işine tekrar dönmek istiyorum. daha önce de söylemiştim. çok fazla uzun olmamak koşuluyla (en fazla 3 a4 sayfası uzunluğunda) makaleleri ve sıcak haberleri gönderirseniz çeviririm. ben de kaynakları takip etmeye çalışacağım sürekli olarak.
cevaplarınızı bekliyorum.
saygılar.
Tekrardan hoşgeldin ,sen gittin gideli bizde de bir rehavet pek bişey yaptığımız yok genç enerjik insanlara ihtiyacımız var iyiki geldin yola devam.
prometheus4517
13-04-2009, 02:00
çalışmaları başlatalım o zaman bir an önce. ben yatıyorum şimdilik. yarın eski kaynakları araştırayım. çevirecek birşeyler bulayım. görev paylaşımı yapalım. umarım birgün ülkemizde bilim yapıldığını da görür, dışarıda yapılan bilimin haberini türkçeye çevirmeyi bırakırız.
dostlar merhaba,
işlerimin yoğunluğunun azalmasıyla yeniden aranıza dönmüş bulunmaktayım. artık dini tartışmalara katılamıyorum çok fazla. çünkü söyleyecek söz bulamıyorum. ben nasıl din saçmalığını kendi içimde bitirdiysem, müslümanlar da bitirsin. yapacak birşeyim yok zannedersem. ya da onlarla uğraşacak enerjim yok. belki çok ilginç konular olursa katılabilirim.
saygılar.
Aynen katılıyorum promete, gelen müslümanlara dinsizler din öğretmeye kalkıyorsa, bir terslik var dmektir. Ateizmin, agnostizmin karşıtı gerçekten dinler midir?
prometheus4517
15-04-2009, 02:00
zannetmiyorum. hiçbir şeyin karşıtı olamayacak kadar ucubeler. tabi günümüz açısından sadece, tarihsel olarak değerlendirdiğimizde medeniyete katkılarından söz edebiliriz. özellikle pagan inançların. neyse o da beni ilgilendirmez. günüme ve geleceğe bakarım. zaten birşeyler yapmazsak şurda en fazla 15 yıl sonra şeriatla yaşamayı öğrenicez. ya da ölücez. ya da kaçıcaz. bilmiyorım artık.
Prometheus, gurubu ateslemek sana kaldi gibi gorunuyor.
Hislerine aynen katiliyorum, bu laf anlamayan, beyni muhurlu zumreye ne desek bos. Cehaletle koruklenmis imanlarini ve sakallarini korumaya azimliler.
Bizlerin sesimizi dunyaya duyurmamiz olmali esas gayemiz. Bunu nasil basarabiliriz bilmiyorum, ancak tercume gurubu, bu sitenin yurt disi subesi olmali. Ulkemizin pek de laik olmayan tutumunu ve biz ateistlerin maruz kaldigi zorlamalari dunya kamu oyuna bildirmeliyiz. Bu konuda fikri olanlarin bildirmelerini rica ederim, hepinize sevgiler..
Bir tercüme talebi:
www.mucizeyalanlari.com sitesinde kullanılmak üzere sahibinden az hırpalanmış "altın oran"la ilgili bilimsel makale çevirilerine ihtiyaç vardır. Bedeli el-lat tarafından öbür dünyada
nakden ve defaaten ödenecektir.
Iyi de site zaten turkce olmayacak mi? Ha pardon, arapcadan turkceye cevirelim istiyorsun:)
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=137123
Bir üyemizin önerisi.
saygılaımla
Evet ama yeni üye kabul etmiyor,acaba üye olan site üyemiz varmı?
Evet ama yeni üye kabul etmiyor,acaba üye olan site üyemiz varmı?
Var : Ben ;)
İyi o zaman sinner, o sitede bazı videoların alt yazıları mevcut,ordan alıp videoya montajlayabiliriz.
Arkadaşlar wolf'un şu linkindeki (http://paganizingfaithofyeshua.netfirms.com/comparsison_horus_jesus_chart.htm)bilgileri de tercüme edip ana sayfadaki Hıristiyanlığın eleştirisi başlığına koyabilir miyiz?
tensiz.denek
12-06-2009, 00:47
Arkadaşlar wolf'un şu linkindeki (http://paganizingfaithofyeshua.netfirms.com/comparsison_horus_jesus_chart.htm)bilgileri de tercüme edip ana sayfadaki Hıristiyanlığın eleştirisi başlığına koyabilir miyiz?
Linkte herhangi bir kaynak belirtilmemiş. Buna rağmen tercüme yapmak doğru mu?