PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Darvinin çocukluğuna inmek

karadenizli
15-11-2008, 21:39
Evet arkadaşlar çok zamandır darvinin çocukluğuna inmek istiyordum yani evrim teorisini bulmasındaki ana neden nedir.

Uzun süren araştırmalarım sonucu darvinin çocukluğundaki yaşadığı olaylardan sonra evrim teorisini bulduğunu anladım. evet şimdi darvinin çocukluğuna inelim.

Darvin ilkokul öğrencisiyken çok mutlu bir çocuktu ama sınıfa gelen yeni çocuk onun aklını çeldi oda marks tı soyadıda karl. evet bu çocukla tanışınca hayatı altüst oldu. Sürekli onunla dalga geçiyor ve ona lakap takıyordu darvinin de lakabı ;maymun du ona maymun diyorlardı ara sıra da çarli dedikleride oluyordu tabi.

Evet bütün bu olaylardan sonra darvin bir sabah kalktı elini yüzünü yıkadı ve aynaya bir baktı ve ulan bayağa da maymuna benziyormuşum dedi demekki ben maymundan geldim.

Evet evrim teorisinin hikayesi böyledir.ama darvinin bir şikayeti var diyorki; Diğer insanlar alınmasınlar sadece ben maymundan geldim.

Arkadaşlar bundan sonra evrime inanmassınız heralde:)

NOt:yukarıda yazılanlar tamamen hayal ürünüdür.bilimsel hiçbir gerçekliği yoktur.

pante
15-11-2008, 21:59
Darwin'den 1000 yıl önce dahi insanın hayvandan geldiğini söyleyen İslamcılar var. Darwin sadece evrim konusunu daha derin araştırmış.

Bugün de İslamcıların bir kısmı bunu savunur.
İnsanın kökeninde Adem'den öncesinin de olduğunu.
Onlara göre Adem, bilgi ve bilinç verilmiş insandır.
Konuşabilen, düşünebilen, alet kullanabilen.
Adem'den öncekiler insan değil, insanımsı-maymunumsu bir türdüler.
Adem, onları eğitti, adam etti. :)

Yani, Adem'in atası maymunun atası ile ortaktır.
Adem, maymunun atasından gelmiştir.

Ama Adem'in inananlara müjdesi var. Demiş ki:
"Diğer insanlar alınmasın, sadece ben maymunumsulardan insan oldum.
Benden sonrakiler bendendir, Ademoğludur."

Karadenizli, bundan sonra evrime inanırsın herhalde. :)

Not: Yukarıda yazılanlar tamamen hayal ürünüdür. Bilimsel hiçbir gerçekliği yoktur.

evrensel-insan
15-11-2008, 21:59
Saygideger karadenizli;

Bir de, Muhammed'in cocukluluguna, donde; cevap hakki dogmasin. Yoksa, bu donus; tek tarafli olur, adil olmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
15-11-2008, 22:02
Bir de, Muhammed'in cocukluluguna, donde; cevap hakki dogmasin. Yoksa, bu donus; tek tarafli olur, adil olmaz.

Muhammed, bizim gibi bir Ademoğlu'dur, haşa maymunoğlu değil. :)

evrensel-insan
15-11-2008, 22:08
Saygideger pante;

Muhammed, bizim gibi bir Ademoğlu'dur, haşa maymunoğlu değil. -pante

Burada bir, "yanli, tarafli ve ayrimci " bakis acisi var gibi geliyor, bana. Yaniliyormuyum?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-11-2008, 22:11
Saygideger karadenizli;

Donmusken, bari Darwin'in dogum oncesine donde; yorumun daha "tutarli ve uygun" olsun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
15-11-2008, 22:22
Burada bir, "yanli, tarafli ve ayrimci " bakis acisi var gibi geliyor, bana. Yaniliyormuyum?

Hayır, yanlılık-ayrımcılık söz konusu değil.
Gerçekçilik var.
Adem'den sonrası için "maymundan gelme" demek mümkün mü?
Ne Darwin için, ne Muhammed için söylenemez.
Adem devrimden sonraki biçimdir.
Adem'e kadar olan dönem evrim dönemidir.
Muhammed'in, Darwin'in devrim öncesi ile ilgisi kalmamıştır artık.

evrensel-insan
15-11-2008, 22:34
Saygideger pante;

Reenkarnasyonu, unutmus gorunuyorsun. Kitap, zaten iki bolum; Adem oncesi ve adem sonrasi. Adem'in yasadigi donem de; gecis sureci.-Her nerede ve her ne zaman yasatildiysa- Yani, bu konuda; milad ve isa; hikaye.

O yuzden, herbir seyin; bir maymunoglu, bir de ademoglu devri var. Peki; insanoglu, ne zaman basladi?

Biran evvel o da bitse de; su dusunce ve davranistaki insan olma ve insanlik sunmayi gerceklestirebilsek! Hic olmazsa o zaman su "oglu" ekinden, kurtulacagiz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
15-11-2008, 22:41
İnsanoğlu'ndan insana geçiş, modern anlamda Adem dönemine dönüş demektir.
Bu konu daha ziyade Dilaver'in ilgi alanına giriyor. :)

evrensel-insan
15-11-2008, 22:47
Saygideger pante;

Tarihte, geriye donus yoktur, yeniden dogus vardir. Ustelik, bu yeni dogusta; tarihte yapilan hatalari tekrarlamamak; baslandigi yere geri donmemek kaydiyla. Tarihsel; birikimi, deneyimi, gozlemi ve bilinc asamasini; uygun nedenleyip-sorgulayarak. Tarihte; "oglu" suz, bir donem yaratarak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sinner
15-11-2008, 22:51
Sanırım beşer ve insan ayrımından bahsediyoruz.

evrensel-insan
15-11-2008, 23:09
Saygideger yusuf33;

Bu, bahsettigin iki terimin, biribirinden farkini ortaya koyabilirsen; bende o zaman, ondan bahsedip bahsetmedigimi soyluyebilirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sinner
15-11-2008, 23:22
Evrensel insan, konuya geniş bir açılım getirmişsiniz.
Aslında pante'nin yazılarına atfen beşerden insana geçiş mi tartışılıyor acaba dedim.
Beşere Allahsız dönem İnsana Allahlı dönem diyorlar. Yarın yine Allahsız bir dönem gelirse ne olacaz ;)

evrensel-insan
15-11-2008, 23:51
Saygideger yusuf33;

Beşere Allahsız dönem İnsana Allahlı dönem diyorlar. Yarın yine Allahsız bir dönem gelirse ne olacaz -yusuf33

Allahli donemde, allahsiz donemde "oglu" lu donemdir. Maymunoglu-Ademoglu-Insanoglu-

Bireyin, Insan ve insanlik donemi ise; tanri kavramina ihtiyac duymayan ve tanri kavramini ister inanarak ister inanmayarak tartisma geregi duymayan tanri boyunduruk tutsakligindan arinmis, kurtulmus bir donem olacaktir.

Tanrili donem, oglulu donemdir. Ama, tanriya ihtiyac duyan donemdir.

YA, VAR VE INANMA; YA DA YOK VE INANMAMA YA GEREK DUYULAN, BU KONUDA TATMIN OLMAK ISTENILEN BIR TANRIYI KARSITLIKLARDAN BIRINE TASIMA VE IKNA OLMAK-ETMEK ICIN TATMIN TEMELLI TARTISMA DONEMIDIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli
16-11-2008, 15:12
Arkadaşlar gerçekten darwin in suratı maymuna benziyor ana sayfadaki resmi.

Tam olarak ispatlayamadım ama darwin in evrim teorisini kendi suratından ilham alarak ortaya attığını bir gün ispat edeceğim. allahın maymunu:)

Daha doğrusu darwin gerçekçi olarak bakılırsa orangotan soyundan gelmişte olabilir baksanıza kalıba aynı orangotan:D

Tabiki sadece darwin gelmiş bu hayvanlardan içiniz rahat olsun biz ademoğluyuz:)

İleriki yazılarımda darwin in dedesi orangotan la ilişkilerini yazacağım nasıl bir dede torun bağı vardı aralarında.daha doğrusu şimdi yazayım;

Darwin dedesi orangotanın sözünü dinlemeyerek insanlar arasına karışınca dedesi orangotan onu torunluktan reddetmiş. ve böylece insanlar arasına karışmış:rolleyes:

Darwin sizi korusun. amin:D

yucemanitu
16-11-2008, 16:12
tarafımdan silindi.

sinner
16-11-2008, 17:18
Ben de sildim. ;)

karadenizli
16-11-2008, 17:24
Yusuf usta sana bir şey soracam ya darwin bugün gelse kamusal alana girse (sakallı ya) laikliğe aykırımıdır.

bence orangotanlar daha yakışıklı:)

sinner
16-11-2008, 18:13
karadenizli, Darwinin genç ve yakışıklı fotoları da var adam yaşlanınca bizim hacılar gibi sakal koyuvermiş. Adamı sakallı dünyaya gelmiş sanıyorsanız ayıptır :D
http://img89.imageshack.us/img89/1751/180pxcharlesdarwin1816om4.jpg http://img240.imageshack.us/img240/6580/180pxcharlesdarwinbygrixe1.jpg
7 yaşında 21 yaşında

http://img89.imageshack.us/img89/1496/charlesdarwinnq8.jpg http://img356.imageshack.us/img356/2116/204pxcharlesdarwinaged5ck1.jpg

51 yaşında

karadenizli
16-11-2008, 19:39
eskiden beri tipsizmiş yaşlanınca iyice tipsiz olmuş:)

maymuna dönmüş.:D

dilaver
16-11-2008, 19:50
Karadenizli

Gene ipin ucunu kaçırmaya başlıyorsun. Bir başkası da buraya Muhammed'in ne kadar orangotana benzedigi konusunda resim ve karikatürler asabilir. O zaman bunu da tartışabilecek misin.

Açtıgın başlık cafe de de olsa çocukça bir başlık. Hiç bir anlamı olmadıgı gibi varacagı bir sonuçta yok.

Tekrar denetimdeki üyeler arasına katılmak istiyorsan elbet bu senin tercihin.

saygılarımla

K.C.
16-11-2008, 19:54
eskiden beri tipsizmiş yaşlanınca iyice tipsiz olmuş:)

maymuna dönmüş.:D

Yoksa sen Allah'ın yaratmasını beğenmiyor musun?

evrensel-insan
16-11-2008, 21:19
Saygideger karadenizli;

Dunyadaki, hicbir kisi; fiziksel gorunumunden, sorumlu tutulamaz. Hic, kimsenin de; fiziksel gorunusu elestirilemez.

Kisinin, fiziksel gorunumune; olanaklar dahilinde; cesitlilik getirmeside-biyik, sakal, favori, uzun, kisa sac v.s.-kendi istemi dogrultusundadir.

Kisiler, sadece dusunce ve davranislarindan sorumludur. Sende, artik; Darwin'in, fiziksel gorunumuyle "ugrasmayi" birak. Dusunce ve davranisi uzerine, bildigin ve soylemek istedigin birsey varsa onu soyle.

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli
16-11-2008, 21:25
Sayın evrensel insan espri yapıyoruz yani burası cafe ne bilim forumu ne evrim forumu

eğlenmek gülmek bir size has özellik değil

saygılar

evrensel-insan
16-11-2008, 21:38
Saygideger karadenizli;

Eglence ve nuktedanligi, bende severim. Bunu, yazilarimdan algilayabilirsin. Yalniz, bazen "saka, k.k." olur.

Oyuzden, bazi sakalari; "dozunda ve tadinda" birakmak gerekir. Yoksa, olayin; dozu kacarsa; hem bir misilleme gelebilir-ki bu da eminim senin canini sikar- hem de; Danimarka'daki karikaturlerin, ne gibi bir "sorun" actigi; hala hafizalarda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli
11-03-2009, 19:01
Çok sevgili darwin dede geçenlerde
ne oldu biliyormusun,korktuğum başıma geldi,irtica geldi
Senin o mübarek resmini nasıl kaldırdılar,nasıl kıydılar benim pamuk dedeme.

Biz maymunuz ulan kimse maymunluğumuzu elimizden alamaz ve senin için duygulu bi şiir yazdım;

Darwin dede darwin dede
biz maymunuz merak etme
gerici zihniyetlerle
savaşacağız evrimle

sakalını seveyim
iste yanına geleyim
amacımız evrim
maymunlarla evlenelim.

Darwin doğru söyledi -amin-

pante
11-03-2009, 19:42
http://www.haber7.com/haber/20090311/TUBITAK-onunde-sansur-tepkisi.php

Yorumları okuduğunuzda Karadenizli yazmış sanırsınız.
Hepsi tıpatıp aynı. Hık demiş maymunun burnundan düşmüşler. :D
Yahu bari Kur'an'dan ibret alın.
Neden kediye köpeğe çevirmemiş de maymuna döndürmüş yasağa uymayanları?
Çünkü oradan geldiler, geldikleri yere döndürüldüler. :)
İnsan aslını inkar eder mi?
İlla "çamurdanız biz çamurdan" demenin alemi var mı? :D

karadenizli
11-03-2009, 19:55
Ben bunları yazarken hiçbiryere bakmadım
bunlar benim kendi yorumum
öyle bir aptallık yapmam

Pante sende öyle bir diyorsunki sanki ortak bir atadan öncesi yok,peki o nerden geldi tabiki topraktan oluştu ilk hücre-size göre-

pante
11-03-2009, 22:53
Pante sende öyle bir diyorsunki sanki ortak bir atadan öncesi yok,peki o nerden geldi tabiki topraktan oluştu ilk hücre-size göre-

Bak işte burda birleşiyoruz Karadenizli.
Başlangıç topraktır. Toprak + su + hava + ateş = hayat'tır.
Şimdi ateistleri boşver. Şöyle düşün:
Bu 4 ana madde Tanrıdandır-Allah'tandır.
Milyonlarca canlı türü var dünyada.
Bitki türleri, hayvan türleri.
Allah, bunların her biri için ayrı ayrı topraktan heykeller yapıp içlerine ruhundan üflemedi herhalde değil mi?
Onun için akla değer veren İslam alimleri ne demişler:
"Maden idik nebat olduk, nebat idik hayvan olduk, hayvan idik insan olduk"
Bunu diyenler de müslüman.
8-9 asır önceki alimler bunu düşünebilmişler, görebilmişler.
Bunlar öyle-böyle alim de değil, hakiki alim. Bazılarının ilmi 4-5 asır boyunca devam etmiş. Matematikte, fizikte, astronomide, tıpta önemli eserler vermişler.
Şimdi sen bunları bırakıp, Abdülhamit'in tımarhaneye layık gördüğü bir meczubun, radyoya akıl erdiremeyip "içinde melek var" diyen, talebelerinin televizyon için "şeytan kutusu" dediği bir bilim cahilini alim görenlerin peşine mi takılacaksın?
Bu meczuplar, o 8-9 asır önceki 30'un üzerinde büyük alimden daha mı iyi müslüman?
Günümüzünde evrime inanan müslüman alimleri var. Kur'an'daki 6 gün'ü 6 devir olarak çevirmeye gelince evrim var, teoriye gelince evrim yok öyle mi?
Aynı şey! 6 günü bilimdışı görmek, evrime inanmak demektir.

azınlık
11-03-2009, 23:02
Ben bunları yazarken hiçbiryere bakmadım
bunlar benim kendi yorumum

Oh my God.

karadenizli işabet etmişsin! Nasıl ama, kendi yazdıkların acaip haz veriyo dimi? Göğsünü gere gere "bunları ben yazdım" diyebiliyorsun. Gerçekten çok hoştur "ben yaptım" diyebilmek. Yanında yörende tanrı falan aramazsın, o anda sadece sen varsındır. Zaten olması gereken de budur.

Yaz abi, daha çok yaz.

A.

unbe
11-03-2009, 23:33
pante
yorumları okudum:)
haklısın:)
sanki bizim siteden birileri yazmış gibi.....

karadenizli
11-03-2009, 23:45
Le le le Darwine
niye gittin evrime
gel beraber kaçalım
bak gidiyor şempanze

Darwinin köyüne gelsinler
güzelliği görsünler
maymun olayım dostlar
muzları bana versinler

azınlık
11-03-2009, 23:49
karadenizli,

Devam hocam, devam. Bir de düz yazı patlat. Bak emin ol acaip rahatlayacaksın. Bunu da şaka diye yazıyorsam namerdim. Yaz bak nasıl iyi hissedeceksin.

A.

karadenizli
11-03-2009, 23:55
Azınlık yanlış anladın ben bu yazıları yazınca rahatlamıyorum,yazmadan önce rahatım zaten;)

düzyazı yazdım ya ilk başlarda okumadınmı
ayrıca darwin dedeye mektup yazmıştım sonra onuçöplüğe attılar
onlardan dolayı kaç defa ceza yedim 2 kere denetime alındım başka başka sebeplerden:)

Ben rahatım merak etme

unbe
12-03-2009, 00:33
allah:)rahatlığını daim etsin Karadenizli:)

karadenizli
17-03-2009, 23:33
Ergenekonun yaptıklarını görmeyen malum gazetelerimiz botaş kuyularından çıkan insan kemiklerinede seslerini çıkarmıyor hadi onlara haber değeri taşıması için yardımcı olayım dedim;

Cumhuriyet gazetesi;EVRİMİN KAYIP HALKASI BULUNDU
botaş kuyularından çıkan kemikler evrimin kayıp halkasının bulunduğuna dair bir işaret olabilir

Hürriyet gazetesi;DARWİN HAKLIYMIŞ
Bilim adamlarımız evrim teorisini ispatlamak için botaş kuyularında yoğun çalışmalar yapıyor,şu ana kadar çıkan kemikler darwinin haklı olduğunu ispatlıyor.

Yaparlarmı yaparlar valla şaka değil gerçek,
Yeri göğü inletmeleri lazım ama meslek gazetecilik
değilde darbecilik olunca böyle oluyor işte.

KızıL
18-03-2009, 05:14
ne darwin ne muhammed bence çocukluğa dönülüp bakılacaksa tek bir kişi var ama bence zaman kaybı derim psikoanalizlerde olumsuz vakalar vardır tramvalar çok yüksek olduğu için ağır tahriplere yol açmıştır bu durumlarda çocukluğa inilsede hastadan bi fayda alınamaz tepkileri tedaviye yardım etmez yanıltıcı olur allahtan ümid kesilmez derler...
bence vaka tamda budur benim allahım yok ben umudu kestim kımsede ugrasmasın ümitsiz vaka....

azınlık
18-03-2009, 15:54
Ergenekonun yaptıklarını görmeyen malum gazetelerimiz botaş kuyularından çıkan insan kemiklerinede seslerini çıkarmıyor

Karadenizli,

Yine uçmuşsun ...

1) Çıkan kemiklerin ne olduğu bilinmiyor, DNA analizleri çok uzun sürebilir.

2) Velev ki onlar insan kemiği, kimin nesi olduklarının bir DNA bankası oluşturulmadan bilinmesi olanaksız.

3) Kemiklerin kimlere ait oldukları belirlendi diyelim onları oraya kimin attığını nasıl ispatlamayı düşünüyorlar, Osmanım'a mı soracaklar yoksa 007 James Güney'e mi?

4) "Ergenekon'un yaptıkları ..." demişsin, TC kanunlarına göre henüz bahsettiğin isimde bir örgüt yok. Ama anlaşılan sen örgüt içindesin; bu kadar kesin konuştuğuna göre ...

A.

karadenizli
18-03-2009, 16:35
Sayın azınlık boşver sen bunları sana kanıtlayamam sen yine o muhteşem inkar politikalarına devam et.

Mesela balbay amcanızın darbe günlüklerini okudunuzmu neler var neler maydanozlu köfteler

Hadi balbay amcanıza by by deyin bakıyım.

azınlık
18-03-2009, 18:13
... bunları sana kanıtlayamam ...

Kanıtlayamazsın tabi.

Hiç olmazsa "zanlı" ile "suçlu"nun ayırdını yapabileceğini umardım ama onu bile yapamıyorsun.

Unutmadan, bizde Balbay'lar bitmez; bak, Turan Dursun'u katlettiniz arkasından kaç kişi geldik ... boşuna debelenmeyin bu memleket size yar olmayacak.

A.

KızıL
18-03-2009, 19:02
ne demişler birgider bin gelir :)

azınlık
18-03-2009, 22:11
ne demişler birgider bin gelir :)

Öyleyizdir üzerimize afiyet :) "bir ölür bin diriliriz" diye bir laf vardı bir yerlerde ama nerede hatırlamıyorum ...

A.

karadenizli
18-03-2009, 23:44
Kanıtlayamazsın tabi.

Hiç olmazsa "zanlı" ile "suçlu"nun ayırdını yapabileceğini umardım ama onu bile yapamıyorsun.

Unutmadan, bizde Balbay'lar bitmez; bak, Turan Dursun'u katlettiniz arkasından kaç kişi geldik ... boşuna debelenmeyin bu memleket size yar olmayacak.

A.

Zanlısı suçlusumu kaldı ya adam resmen darbeci

O konuda haklısın tabi darbeci balbaylar hiç bitmez,etraf darbeci kaynıyor.

Yahu bu adamlar darbe olunca daha çağdaş hayat yaşayacaklarını sanıyorlar ben buna fitil oluyorum,yarın bir darbe olsun mumla ararsınız bu günleri....

Herkes istediğini yapıyor bugün 2000 yılında bir günde neler yapabiliyorsan yarın çık dışarı aynısını yaparsın,ama yarın bir darbe olsun sokağa bile zor çıkarsın görürüm o nazlı g.tünü.

prozac
18-03-2009, 23:56
Tartışmada uslubun bozulmayacağını umuyorum...

aydoe
19-03-2009, 00:14
Cumhuriyet 24.03.2008GÜNDEM
MUSTAFA BALBAY

'Temiz Eller' mi? 'Anti-AKP Temizliği' mi?
Erdoğan , ayrıntılarını yargıdan değil, çete medyasından öğrendiğimiz Ergenekon soruşturmasını İtalya'daki "Temiz Eller" operasyonuna benzetti.
Erdoğan'ın yaptığı hiçbir şey bize benzemediği için, bunu da dışarıdaki bir olaya benzetmesi doğal. YÖK'te Malezya modeli, ekonomide dolar şeyhleri modeli, anayasada Venedik modeli... Bindik bir gondola, dola babam dola, gidiyoruz!
Sanırız Başbakan Venedik demişken, Roma'ya uğrayıp, Temiz Eller operasyonunu gündeme getirdi.
Her şeyden önce Temiz Eller operasyonu; siyasetin tepesine çöreklenmiş, çıkarcı grupların temizlenmesiydi. Temiz Eller, İtalyancasıyla "Mani Pulite" 1992 yılında başladı, İtalya koşulları içinde gidebildiği yere kadar gitti. Milanolu savcıların başlattığı hareketin sembolü, güçlendirilmiş yetkileriyle, Antonio di Pietro idi.
Savcı Pietro'nun cesur adımları sonucunda mahkeme karşısına çıkarılanların kısa dökümü şöyleydi:
4 başbakan, 25 bakan, 100 üst düzey bürokrat, 400 milletvekili...
Operasyonun hedefi, devleti her türlü kirli işten arındırmaktı. Birinci hedef şuydu:
Yolsuzluklar!
Başbakan'ı, İtalya'daki bu operasyonu bir bütün olarak tümüyle ele almaya çağırıyoruz.
Türkiye'deki operasyonlar ne durumda?
Erdoğan'ın söylediği "devleti çetelerden temizleme, yolsuzluklardan arındırma" iddiasıyla başlatılan operasyonların sonuca ulaşmasını biz de yürekten isterdik. Temiz devlet beraberinde temiz toplumu da getirir, umudunu yeşertirdik.
İki örnek verelim...
Mayıs 2006... Darbe yapmaktan Başbakan'a suikast düzenlemeye kadar her türlü eylemi planlamış, krokiler çıkarmış "Atabeyler çetesi" yakalandı... Çetenin, hükümeti düşürmeyi hedeflediği açıklandı. Bir dizi tutuklama... Bugün bu "çete" ile ilgili cezaevinde tek kişi yok!
Temmuz 2005... Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın , "çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan" tutuklandı. Evi, bir terörist hücresi gibi basıldı, arandı. Hakkında tam 3 bin yıl hapis istemiyle dava açıldı. Prof. Aşkın'la birlikte tutuklanan üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı intihar etti. Aradan aylar geçti, 3 bin yıl hapsi istenen Prof. Aşkın beraat etti!
Buna benzer pek çok soruşturma var.
Gazetemizin imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk , sabaha karşı gözaltına alındı, sabaha karşı serbest bırakıldı. İlhan Selçuk'un gözaltında olduğu saatlerde Başbakan'ın yaptığı "Temiz Eller" konuşmasının bizde çağrıştırdıklarını aktardık.
Temiz bir toplum, yolsuzluklardan, yasadışılıklardan arındırılmış bir devlet bizim de özlemimiz. Başta İlhan Selçuk olmak üzere Cumhuriyet gazetesinin varlık nedenlerinden biri...
Ancak, ortada henüz iddianamesi bile bulunmayan bir olayla ilgili böylesine iddialı konuşan Başbakan'ın tutumu ve önceki operasyonlar, aklımıza şu ikilemi getiriyor:
Yapılan gerçekten temiz eller operasyonu mu yoksa AKP hükümetini rahatsız eden kişileri, kurumları etkisizleştirme operasyonu mu?
Bu sorunun peşini bırakmayacağız!

unbe
19-03-2009, 10:04
RTE temiz eller operasyoru başlatacağına önce kendi ellerini temizlesin.Zira ellerinde binlerce şehit kanı ve ırakta katledilen müslümanların kanı var.Tabii o kanları çıkarabilecek bir deterjan icat edildi mi henüz bilemem.(hani kendisi çok müslüman ya o bakımdan )

azınlık
19-03-2009, 10:30
Zanlısı suçlusumu kaldı ya adam resmen darbeci

O konuda haklısın tabi darbeci balbaylar hiç bitmez,etraf darbeci kaynıyor.

Yahu bu adamlar darbe olunca daha çağdaş hayat yaşayacaklarını sanıyorlar ben buna fitil oluyorum,yarın bir darbe olsun mumla ararsınız bu günleri....

Herkes istediğini yapıyor bugün 2000 yılında bir günde neler yapabiliyorsan yarın çık dışarı aynısını yaparsın,ama yarın bir darbe olsun sokağa bile zor çıkarsın görürüm o nazlı g.tünü.

karadenizli,

Sen kindar, bilgisiz, medeniyetten uzak bir şeriatçısın. En temel, en basit insanlık hediyesinden bile nasibini almamış sizin gibi ilkellere "empati"den bahsetmek saçmalık ama ben yine de yazayım: kendini şu anda Silivri'de hayatı kaymış insanların yerine koymayı bir denesene; iki yıldan fazladır içeride olup suçunu bilmeyenler var orada, eşinden, çocuğundan, ana-babasından ayrı düşenler var. İşini, gücünü, kariyerini kaybedenler var. Niye? Bir avuç çapulcu birşeylerin intikamını alacak diye.

Umuyorum, ve gönülden diliyorum şu an içeride suçsuz tutulanların başına gelenler misliyle sizlerin de başına gelir.

Sen ve senin gibilere şeriat bile fazla.

Ama merak etmeyin çok yakın zamanda hakettiğiniz şekilde yaşayacak ve yönetileceksiniz. Nasıl diye merak ediyorsan fazla uzağa gitme; Filistin'e, Suriye'ye, Irak'a, Afganistan'a, Pakistan'a bak.

Son olarak, nasıl olup da bu forumda senin zırvalarına ve hakaretlerine bu kadar tahammül gösteriliyor onu da anlayabilmiş değilim.

A.

azınlık
19-03-2009, 10:33
ben ne fethullah gulen ın yazdıgı kıtaplarını kendısı yazdıgına ınanıyor nede turan dursun un yazdıgı kıtaplara ınanıyorum.

ilimfizik,

Dostum, sen inançsızlığı biraz abartmışsın :)

A.

karadenizli
19-03-2009, 16:09
Sen bana daha demin ne dedin biliyonmu:)
sen bir "adaletçisin"
adaletin islam hukukundaki tanımı şeriattır
Bir yönetim biçimi değildir,olamazda

Ben bu ülkede uzuun yıllar beraber yaşayacağımıza inanıyorum,ama sen her seferinde bana buralardan git diyorsun ben kimim biliyormusun sen,Bu ülkeyi herkes bırakır ben bırakmam.

Darbe olmasın diyoruz kötümü diyoruz bu ülkenin çocukları kaç darbe gördü,hepsindede asılan asılana....

Buna teşebbüs eden insanlarında cezalandırılmasını istiyoruz,Sadece ben değil anayasada böyle istiyor,ama balbay kendisini senin kadar savunmur inan bana.

azınlık
19-03-2009, 16:43
Oku da öğren, bak bakalım vikipedia "şeriat" için ne diyor:

Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; âdet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilâhî emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kuar'an'ın ayetleri, İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur.

Cehaletin de bir sınırı var, sen kendini adaletli görüyor ve "şeriat"ın "adalet" anlamına gelmesini istiyorsan bu yolda devam et.

Ben sana git falan demiyorum, biraz insanlığınızı kullanıp hapislerde boş yere çürüyenleri düşünün diyorum ama sizde o merhametten eser yok. Umuyorum günün birinde bunun ne demek olduğunu yaşayarak öğrenirsiniz.

Darbe görmeyelim diyorsun da ... darbenin göbeğindeyiz hala uyuyorsun. Sen bu ülkeyi şu anda kim yönetiyor farkında mısın?

Bırak artık Balbay ile uğraşmayı, o gider onun gibi bin tane gelir ...

A.

karadenizli
19-03-2009, 16:58
ilahi emir ve yasaklar toplamı
yani islama göre adalet kanun

Bir yönetim biçimi değil.

azınlık
19-03-2009, 17:38
yani islama göre adalet kanun

Bir yönetim biçimi değil.

Ya, yine beni uğraştıracaksın; "kanun" başka "adalet" başkadır. Zaten aynı olsalardı birine kanun birine adalet demezdik.

wiki:

Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır.

Kanun, dar anlamında, yasama organınca yapılan kanun adıyla gerçekleştirilen işlerdir. Hukukla paralel anlamlılık taşır ancak hukukun öğelerinden sadece biri ve hukuk kaynaklarından sadece biridir.

Yani neymiş? Adalet, geçerli kanunlar çerçevesinde hakkın gözetilmesiymiş.

Bir ülkede şeriatı geçerli kılmak ve onun gölgesinde yaşamak bir yönetim biçimidir; çünkü orada yapılan her iş (ama her iş) şeriata yani Allah'ın sözüne uygun olmak zorundadır.

A.

ılımfızık
19-03-2009, 17:45
cern deneyını bekleyın

azınlık
19-03-2009, 17:48
cern deneyını bekleyın

Hocam,

Anladık. Bekliyoruz, da niye her yere yazıyon bunu? Ne olacak? Allah mı gelecek? Gelecekse biz inanmazları çarpacak mı? Siz inananlara aferim mi diyecek? Nedir seni bu kadar heyecanlandıran?

A.

karadenizli
19-03-2009, 18:02
İran islam cumhuriyeti
var madem şeriat yönetim biçimi,neden cumhuriyet yapmışlar.

Yani ülkenin başına birisi nasıl gelecek
sen diyorsunki şeriatla gelecek
Nasıl olacak bu iş
Birisi nasıl şeriatla gelecek bir ülkenin başına
Cumhuriyet,oligarşi.......
Bunlar yönetim biçimidir,Şeriat diye bir yönetim biçimi yok.

Lütfen ordan burdan yaptığın alıntılarla karşındakini cahillikle itham etme,ben böyle birşey yapmıyorum sende yapma.

azınlık
19-03-2009, 18:18
Bunlar yönetim biçimidir,Şeriat diye bir yönetim biçimi yok.

Peki, dediğin gibi olsun. Şeriat yönetim biçimi değildir. Bu durumda şeriat, biçim ne olursa olsun, laik olmayan bir islam ülkesinde, yönetimin bağlı kalmaya zorunlu olduğu kurallardır. Umarım buna bir itirazın olmaz.

A.