PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eşhedü....

prozac
15-11-2008, 23:59
arkadaşlar şu an islam forumunda said_i nursi ile ilgili yazılar yazmaktayım.İki dakika önce bana gelen mail i aktarıyorum...
gelen mail saidinin bana uyarısı olabılırmı ?:D

> >kizlarin erkekler gibi her yere girip-çikip gezer olduklarini edepli giyinmediklerini, Tüm gençlerin velilerine ve diger insanlara saygi göstermediklerini, Zenginlerin fakirlerle zekât vermez olduklarini, Insanlarin namaz kilmadiklarini ve oruç tutmadiklarini, oysa Mahser Gününün yaklastigini, Kisa bir zaman sonra gökte sadece bir yildiz kalacagini ve dua kapilarinin kapanacagini, Kurandaki yazilarin silinerek okunamaz olacagini, Günesin Dünyaya çok yaklasarak tersten dogup batacagini...

Peygamber efendimiz ayrica sunlari da ekler:'Her kim bunu okurken yaninda baskalari varsa onlarin da duyacagi sekilde açiktan okusun. Bunu yapan kisiye Cennet de bir yer ayrilir ve her kim bu mesaja inanmayacak olursa, ona da Cehennemden bir yer ayrilir. Bir dilek sahibi bu mesaji kopyalayip baska insanlara dagittiginda
dilegi yerine gelir.'

Rüyayi anlatan S.A. bunlarin dogru olduguna inandirmak için su yemini etmis: 'Bunlar dogru degilse, gerçek

bir Müslüman gibi ölmeyeyim!' Peygamber Efendimiz yukaridaki durum tespitinden sonra asagidaki tavsiyelerde bulunur: Günde bes defa namaz kilin, Oruç tutun, Hirsizlik yapmayin, Fakirlere yardim edin. Her kim bu mesaji 25 kisiye dagitacak olursa, 3 gün içerisinde mükâfatlandirilacaktir. Biri bunu yapmis ve çalistigi firmadan zam almis.
biri inanmamis, sevdigi zarar görmüs, bir baskasi
> >
> >yarin
> >
> >yaparim
> >
> >demis,
> >
> >fakat
> >
> >yapamayacak
> >
> >duruma düsmüs.
Lütfen bunun yalan oldugunu sanmayin! Bu mesaji silip geçmeyin ve

25 kişiye

yollayın!!! çok zor değil sadece ilet butonuna basarak istediğiniz 25 kişiye gönderinn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARKADAŞLAR HİÇ BİŞEY İÇİN DEGİLSE BİLE ALLAH'IN ADI GEÇTİGİ İÇİN YAPIN LÜTFEN[/SIZE][/B]

Ben işi sağlama aldım 25 kişiye gönderin diyo listemde o kadar kısı olmadından burya yolladım:(:(

karadenizli
16-11-2008, 00:13
Prozac02 sen ermiş omalısın kesinlikle erdiğini düşünüyorum.

Sen gizli müslümanmısın yoksa olabilir öyle olanlarda var belkide içten içe insanları müslüman yapmak istiyorsundur.bu hayatta herşey olabilir:):)

pervane
16-11-2008, 00:19
Sevgili prozac;
Gözüm üzerinizde biliyorsunuz değilmi.;)

Bu mail neden "KIZLAR" diye başlıyor bakem…
O nurlu, o mübarek adamı da saflarınıza çektiniz anlaşılan:D

Benim mail listemde de 25 kişi olmadığı için Allahın adını okutmak için başka iletişim araçlarını kullansınlar, mesela kendisi tel.açabilir,üçboyutlu görüntü verebilir. :(

evrensel-insan
16-11-2008, 00:37
Saygideger prozoc02;

Sen, bu mesaji buraya alintilamakla; zaten mukafati hak ettin. Degil, 25; sitedeki, okurlar simdi bu mesaji okuyacak. Sen, simdiden onlardan mukafatini iste. ;)

Bu arada, caktirmadan da; cennetin kapisini aralamis oldun. Haydi hayirlisi. :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
16-11-2008, 00:50
Benim bu msja inanıp inanmamam hiç önemli değil zaten Ateist olduğum için benim cehennemde yerim hazır, rezervasyonum var yani. Prozac, Pervane ve Evrensel bana eşlik eder misiniz, sıkılmayayım orda. Gelmek isteyen var mı benimle önden gidip yer ayırtacam ;)

evrensel-insan
16-11-2008, 00:57
Saygideger atlas;

Valla, ben oldukten sonra; benim olumle anlasabilirsen, istedigin yere al gotur. Cunku, ben olumum (olmek) hakkinda, ne bir fikir yurutmek; ne de bir dialog kurabilme becerisine, henuz; sahip degilim.:o

Yalniz, o anda yasamakta olan, ailem ve sulalemle; olumun(olmek) ne olacagi hakkinda bir ihtilaf yasayabilirsin. :) Bunu da goze al. :p

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli
16-11-2008, 01:00
Atlas biliyorsun ben turizm otelclik mezunuyum orda iyi bir yer ayırıyımmı sana:):)

Biliyoun uzuuun bir tatile çıkacan tercihini iyi yapman lazım:):)

pervane
16-11-2008, 01:03
Aklıma geldi geçenlerde bir yerlerde bu soruyu okumuştum. Akıllının biri merek edip sormuş;

Artık her şeyin net ortamında yürütüldüğü bu dönemde cihad ne olacak acaba ?

El cevaplardan aklımda kalanlar:
1- Cihad vazgeçilmez bir unsurdur uygulandığı taktirde inanıyorum ki bu uygulanacaktır.
2- Net ortamında sadece propaganda yapılır. Sonuçta silah kimdeyse güç ondadır.

Not: Atlas ben ahirete gelmiyorum. Sizin huzurunuz kaçmasın:) orası çok sıcakmış neden seyahat hazırlığı yapayım, nihayetinde sırat köprüsü var o kadar sıkıntıya katlan sırf yanmak için mi ben soğuk yerleri severim neden ateş kardeşim buzdan cehennem istiyorum işte. Sonuçta ceza değilmi ha kavrulmak ha titremek.Ceza seçeneğimiz yok mu? Dur ben bir şeyhime danışayım :D

evrensel-insan
16-11-2008, 01:14
Saygideger pervane;

Eger, islam dini; Sibirya da veya kutuplarda cikmis olsaydi; o zaman, bu istegine kavusabilirdin. :)

Tarihin cilvesi iste; tutmus, islam dinini Araplarin cografyasinda ortaya cikarmis.

Eeee, bu yuzdende; cehennem, onlarin en cok sikayet ettigi sicakla, bagdasmak zorunda kalmis. Aslinda, tanri; senin gibi soguk isterlerin sesini duyabilseydi; istedigin olurdu. Demekki, yeteri kadar sesini duyuramadin. Ustelik, bu konuda taraftar kazanacak eylemde ortaya koymadin. Aglamayan, bebege; meme vermezler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
16-11-2008, 01:15
Karadenizli dostum ermedım erersem tarıkata ılk senı alcam söz bu arada gızlı musluman deılm arkadaslarım bana kgb ajanlarına benzıosun der :) (çirkin kız tripleri vardır ya arkadaşlarım güzel olduğumu söylerler vs. :D)

Sevgili pervane geçen zor kurtuldum elinden kabul.. Kızlarda erkekler gibi heryere girip cıkmasınlar ama... ki dinende caiz deildir..:rolleyes:

Sevgili evrensel-insan fazla sevap göz çıkarmaz dimi cennetide düsünmüyor değilim hani ;) böyle giderse karadenizli imana getircek beni

Gelelim atlas a sen zaten bitmişşin dostum cehennem bıletınden bana da ayır cennet ısıne kesın gözüyle bakmıyorum kısmetse olur..

yucemanitu
16-11-2008, 01:24
Atlas biliyorsun ben turizm otelclik mezunuyum orda iyi bir yer ayırıyımmı sana:)

Biliyoun uzuuun bir tatile çıkacan tercihini iyi yapman lazım:)

Hayırdır karadenizli? :confused:Sen cennete gitmeyecek miydin:eek: bildiğim kadarıyla cehennemin kapısından içeri almazlar Müslümanı.;) Benim biletim hazır sen cennet için kendine hazırlık yaparsın. Anladığım kadarıyla Pervane sıcaktan bunalmış Evrensel'in yanıtı muğlak, bir Prozac olumlu bakıyor. Önden gidersem yerin hazır Prozac :)

sinner
16-11-2008, 01:25
Mesaj güzel başlamış da sona doğru dibi tutmuş gibi :D

yucemanitu
16-11-2008, 01:30
Yok canım dibi tutmadı aldığım yanıtları bi gözden geçirdim ;)

karadenizli
16-11-2008, 01:31
ARkadaşlar boşverin cehennemi hep beraber cennete gidelim benim ne hayallerim var ama sadece orada gerçeklşirler.:)

Müslüman olmak iyidir kaybedecek birşeyin yok nede olsa :)

Ama siz ateist olarak ölürseniz belkide hayallerinizi gerçekleştiremeyeceksiniz:confused::confused:

evrensel-insan
16-11-2008, 01:38
Saygideger karadenizli;

Benim, butun "hayallerim" ve ideallerim, yasam ve iliskilerimde. Yasam oncesi de, sonrasi da; beni hic mi hic ilgilendirmiyor.

Cunku, yasam da; buna ne ihtiyacim var, ne de bunun; yasamima ve iliskilerime bir katkisi var.

Ben, ateist olarak degil; simdiki dusuncem temelinde; bir birey olarak, insansalligini tamamlayamamis ve evrensel sorunu herkese algilatamamis olarak olecegim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
16-11-2008, 01:42
evrensel sorunu herkese algilatamamis olarak olecegim.

Galiba bu konuda fikir ayrılıgı yok.

saygılarımla

evrensel-insan
16-11-2008, 01:46
Saygideger dilaver;

Demek ki "kaderde", olmeden; seninle, herhangibir konuda, "hemfikir" olabilmekte varmis.

Ne diyelim, darisi; baska konularin basina.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
16-11-2008, 01:46
Biri deniz görmüş versiyonum olan Karadenizli arkadaşımıza cennetteki narenciye konusunun geçtiği başlığın linkini versin, ya da kabzımal erman gelip anlatsın:)

pervane
16-11-2008, 01:50
Sevgili Dilaver ve Evrensel-İnsan bizde çok güzel bir beddua vardı aklıma getirdiniz "ikiniz bir tahtada gidin emi":o

Not: Tahta ölen kişiye üzerinde duş aldırılan tahta işte:)

evrensel-insan
16-11-2008, 01:51
Saygideger atlas;

Hic olurmu? En gercekcisi benim ki. ;) Yeterki, sen olumle anlasabil.:confused:

Maalesef, benim; sana bu konuda bir yardimim olamaz. :o

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
16-11-2008, 01:51
> >Peygamber efendimiz ayrica sunlari
> >
> >da
> >
> >ekler:
> >
> >'Her
> >
> >kim bunu okurken yaninda baskalari varsa onlarin da
> >
> >duyacagi
> >
> >sekilde
> >
> >açiktan okusun. Bunu yapan kisiye Cennet de bir
> >
> >yer
> >
> >ayrilir
İnternet cafede olanların vay haline
> >ve
> >
> >her
> >
> >kim
> >
> >bu mesaja
> >
> >inanmayacak olursa, ona da Cehennemden bir
> >
> >yer
> >
> >ayrilir.
inanmayanın vay haline
> >Rüyayi anlatan S.A. bunlarin dogru olduguna inandirmak için
> >
> >su
> >
> >yemini etmis:
Peygamber inandırmak ıcın ustune bıde yemın eder

ARKADAŞLAR HİÇ BİŞEY İÇİN DEGİLSE BİLE ALLAH'IN ADI GEÇTİGİ İÇİN YAPIN LÜTFEN
mesajı yazan uyanık peygamberıde tınlamayan olabılır dıye dusunulmus olmalı

Ya millet neler le uğraşıyor emin olun bana gönderen buna inanıyor benım guleceğimi bildiği halde yollamış ...Son çırpınış maksat 25 i bulmak :)

evrensel-insan
16-11-2008, 01:58
Saygideger pervane;

"ikiniz bir tahtada gidin emi"-pervane.

Bu, dileginin pek yerine gelecegini zannettmiyorum. :o

dilaver, nerdeee, ben nerdeyiiim. Ustelik, tahta kitligina, kiran mi girdi canim; allahallah! :)

Bu, dunya da zaten, "kabus" yasiyor, bir de dilaver'e olumden sonra da mi, kabus yasatacaksin? Birak, bari; obur tarafta "rahat" etsin. :confused:

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
16-11-2008, 02:08
İnternet cafede olanların vay haline

:)bu söz başlı başına komedi hem internet üzerinden uyarı gönderiliyor hem internet kötüleniyor. Tabi bütün müslüman kardeşlerinin evinde net bağlantısı var diye düşünmüş olabilir, hikmeti hüda:o

pervane
16-11-2008, 02:15
dilaver, nerdeee, ben nerdeyiiim. Ustelik, tahta kitligina, kiran mi girdi canim; allahallah! E.İ

Hocam ben sadece sizleri uğurlarken samimi bir ortam olsa fena olmaz diye düşündüm. :oAma aynı kefeni de kullanabiliriz malum gelecekte kumaş kıtlığı da yaşanabilir. tahta önemli hocam ormanlarımızı düşünmek lazım. Her kişiye bir tahta olmaz. Kaynakları tasarruflu paylaşmak lazım, her şey doğayı korumak adına:D

sinner
16-11-2008, 02:18
Hanım kızlarımız internetine evinde abdestli olarak girmeli abdestli olarak internete girenin evi de nurlanır şeklinde bir madde eklenmeli.

evrensel-insan
16-11-2008, 02:25
Saygideger pervane;

Senin ve doganin hatirina, ben katlanirimda; dilaver, katlanmaz. onu pek boyle,"basit" cumlelerle "kandiramazsin." ;)

Onu, "kandirmak" icin "komunistce" yanasman gerekir.:rolleyes:

Aksi, caba; beyhudedir. :o

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
05-03-2009, 01:02
Senden birsey rica etsem bugün filistin deki müslüman kardeşlerimiz için fatiha okur musun ve rica etsem bu istegimi herkese gönderirmisin belki yüzlerce fatihaya vesile olacaksın

Peygamberlere İnanıyorsan bu mesajı 20 dakika İçinde 15 kişiye yolla Çünkü bu akşam peygamberler avucuna gül koyacak eğer zinciri kırarsan babanın başı beladan kurtulmayacak İnanmıyorsan ßile allah rızası İçin yap (kusura bakma allah rızası dendiği İçin yollamak zorundaydımŞu an itibariyle mailime intikal eden yazı..Filistin deki durum hariç yazıya koptum son 18 dakika :o

(Allah rızası için yazıyı asıyorum)

iceman
05-03-2009, 22:39
Peygamber bana gül getirmesin,GS-fb maçına V.İ.P tribünden biLet ayarLasın..daha makbuLe geçer :p

pervane
05-03-2009, 22:49
eğer zinciri kırarsan babanın başı beladan kurtulmayacak

Tamam da neden sadece bela babanın başına geliyor? Bu komedyenler ile ne olacak bu memleketin sonu gülmekten düşünemiyorum:D

prozac
06-03-2009, 00:07
eğer zinciri kırarsan babanın başı beladan kurtulmayacak

Tamam da neden sadece bela babanın başına geliyor? Bu komedyenler ile ne olacak bu memleketin sonu gülmekten düşünemiyorum:D

Nasıl bir korkuysa 20 dk aşmamak için alelacele yollamıs maili :o

çakırcalı
06-03-2009, 00:31
Müslüman olmak iyidir kaybedecek birşeyin yok nede olsa :)
Bunu diyenler bilmiyorlar ki, kaybedebilecekleri en değerli şeylerini; bir kereliğe mahsus olan YAŞAMLARINI kaybediyorlar. Ama ne mutlu onlara ki, ölümün başka bir boyutta başka bir yaşam değil, YOKLUK olduğunu anlayamıyorlar. Sadece bilinçaltlarındaki yokluk korkusuyla kıvranıp duruyorlar. Kıvranmaları ölçüsünde de uydurdukları cennet ve cehenneme katlar uyduruyorlar. 7 katmış! Niye 8 değil?

ozgur_beyin
06-03-2009, 00:35
Senden birsey rica etsem bugün filistin deki müslüman kardeşlerimiz için fatiha okur musun ve rica etsem bu istegimi herkese gönderirmisin belki yüzlerce fatihaya vesile olacaksın

Peygamberlere İnanıyorsan bu mesajı 20 dakika İçinde 15 kişiye yolla Çünkü bu akşam peygamberler avucuna gül koyacak eğer zinciri kırarsan babanın başı beladan kurtulmayacak İnanmıyorsan ßile allah rızası İçin yap (kusura bakma allah rızası dendiği İçin yollamak zorundaydımPROZAC02 GELEN MAİL

sevgili pervane sana gelen link bu mevzuya cuk oturacak bir fıkra getirdi aklıma ama anlatsam edebe muğayir anlatmasam maile yazık bir formül bulmalıyım
şöyle olablirmi acaba

Nasreddin hoca bir gün aksehirde camide vaaz vermek için kürsüye çikip:

-Ey cemaat bugün size ne söyleyecegimi biliyormusunuz.Diye sormus.Camideki topluluk:

-Bilmeyiz demisler.bunun üzerine hoca:

-Siz bilmeyince bensize ne söyliyeyim.diyerek kürsüden inmis ve camide kendisini dinlemeye hazirlanan toplulugu yüz üstü birakarak cübbesini giydigi gibi camiyi terk etmis.Hoca ertesi günü yine vaaz etmek için ayni kürsüye çikmis bu sefer yine topluluga ayni soruyu sormus camideki topluluk bu sefer hocayi kaçirmamak için:

-biliriz cevabini vermisler hoca bu seferde onlara:

-Mademki biliyorsunuz o halde benim söylememe ne lüzum var demis ve yine topluluga küserek cübbesini giydigi gibi camiyi terk etmis.Ertesi gün camideki topluluk hacayi vaazdan kaçirmamak için kimisi biliriz.kimisi bilmeyiz demeyi kararlastirmislar.

Hoca ertesi gün vaaz etmek için kürsüye çiktiginda topluluga yine ayni soruyu sormus.Toplulukta daha evvelden kararlastirdiklari gibi bazilari biliriz bazilarida bilmeyiz diye karsilik vermisler.Bu sefer hoca büyük bir ciddiyetle topluluga dönerek onlara:

-Ne âla öyleyse bilenleriniz bilmeyenlerinize ögretsin cevabini vererek yine kürsüden inmis ve cübbesini giyerek camiyi terk etmis.

bende nasrettin hoca misali fıkranın başını yazıyorum bilenler bilmeyenlere anlatsın.

allaha kalsaydı imam anamı......
fıkra misali israil filistinlileriperişan etmiş onlarda duayla filistini kurtaracaklar:)

pervane
06-03-2009, 00:38
Çok ilginç:)

Şimdi bunu tanıdığın biri mi göndermiş! bir de peygamberlere inanıyorsan diyor, kendisi 124.000 (sayıyı yanlış yazmadım inşallah):o bu kadar peygamberi Prozac'ın odasına akşam nasıl sokmayı düşünüyor acaba. Galiba arkadaşınız yarı inanmıyor inandığının da ne olduğunu bilmiyor gibi! allah rızası olmasa gül için göndermeyecekmiş gibi! Hay allah! kaptırdım yine kendimi satır satır didiklemeye:D

pervane
06-03-2009, 00:41
İlahi şeyhim:D Mail bana degil Prozac'a gelmiş.

prozac
06-03-2009, 00:52
Çok ilginç

Şimdi bunu tanıdığın biri mi göndermiş! bir de peygamberlere inanıyorsan diyor, kendisi 124.000 (sayıyı yanlış yazmadım inşallah):o bu kadar peygamberi Prozac'ın odasına akşam nasıl sokmayı düşünüyor acaba. Galiba arkadaşınız yarı inanmıyor inandığının da ne olduğunu bilmiyor gibi! allah rızası olmasa gül için göndermeyecekmiş gibi! Hay allah! kaptırdım yine kendimi satır satır didiklemeye:D

Evet bir aile dostum gönderdi sanırım tum mail listesine yolladı arada bende kaynadım :o
Gelen herkese evimin kapısı açık hiç ilahi bir misafirim olmadı ama saygıda kusur etmem, masamda hazır birkaç duble içecekte ikram edebilirim gelecek olanlara..Yalnız gül istemem bugüne kadar hiçbir hemcinsimden gül almadım
:D peynir getirirse cok makbule geçer meze sıkıntısı çekiyorum :)

dodo
02-04-2009, 10:17
arkadaşlar şu an islam forumunda said_i nursi ile ilgili yazılar yazmaktayım.İki dakika önce bana gelen mail i aktarıyorum...
gelen mail saidinin bana uyarısı olabılırmı ?:D

> >kizlarin erkekler gibi her yere girip-çikip gezer olduklarini edepli giyinmediklerini, Tüm gençlerin velilerine ve diger insanlara saygi göstermediklerini, Zenginlerin fakirlerle zekât vermez olduklarini, Insanlarin namaz kilmadiklarini ve oruç tutmadiklarini, oysa Mahser Gününün yaklastigini, Kisa bir zaman sonra gökte sadece bir yildiz kalacagini ve dua kapilarinin kapanacagini, Kurandaki yazilarin silinerek okunamaz olacagini, Günesin Dünyaya çok yaklasarak tersten dogup batacagini...

Peygamber efendimiz ayrica sunlari da ekler:'Her kim bunu okurken yaninda baskalari varsa onlarin da duyacagi sekilde açiktan okusun. Bunu yapan kisiye Cennet de bir yer ayrilir ve her kim bu mesaja inanmayacak olursa, ona da Cehennemden bir yer ayrilir. Bir dilek sahibi bu mesaji kopyalayip baska insanlara dagittiginda
dilegi yerine gelir.'

Rüyayi anlatan S.A. bunlarin dogru olduguna inandirmak için su yemini etmis: 'Bunlar dogru degilse, gerçek

bir Müslüman gibi ölmeyeyim!' Peygamber Efendimiz yukaridaki durum tespitinden sonra asagidaki tavsiyelerde bulunur: Günde bes defa namaz kilin, Oruç tutun, Hirsizlik yapmayin, Fakirlere yardim edin. Her kim bu mesaji 25 kisiye dagitacak olursa, 3 gün içerisinde mükâfatlandirilacaktir. Biri bunu yapmis ve çalistigi firmadan zam almis.
biri inanmamis, sevdigi zarar görmüs, bir baskasi
> >
> >yarin
> >
> >yaparim
> >
> >demis,
> >
> >fakat
> >
> >yapamayacak
> >
> >duruma düsmüs.
Lütfen bunun yalan oldugunu sanmayin! Bu mesaji silip geçmeyin ve

25 kişiye

yollayın!!! çok zor değil sadece ilet butonuna basarak istediğiniz 25 kişiye gönderinn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARKADAŞLAR HİÇ BİŞEY İÇİN DEGİLSE BİLE ALLAH'IN ADI GEÇTİGİ İÇİN YAPIN LÜTFEN[/size][/b]

Ben işi sağlama aldım 25 kişiye gönderin diyo listemde o kadar kısı olmadından burya yolladım:(:(

merhaba.
yaw bu tür sapkınlıklara ayırdığınız vakit siz aydın atelere hiç yakışmıyor,ne faydası var cahil insanları eleştirmenin.

unbe
02-04-2009, 15:42
maksat muhabbet olsun
biraz eğlenip stres atalım diye.

prozac
02-04-2009, 15:48
merhaba.
yaw bu tür sapkınlıklara ayırdığınız vakit siz aydın atelere hiç yakışmıyor,ne faydası var cahil insanları eleştirmenin.

merhaba dodo, hem
güldük hem düşündük..
Bu arada aydın sayılmam :)

pervane
02-03-2010, 01:05
KARINCA DUASI!

"Her kim ( İslamiyetin şart ve vecibellerine göre yaşamını sürdüren amalii salih kişilerin) bu duayı bir tane evine ötekisinide yanında bulundurursa bi iznillah ( allahın izniyle ) zengin olur, eger olamaz isen o zaman demekki sen islami kurallara uygun hayat sürmüyorsun ."

diğer dinlerdeki zenginler karınca duasız nasıl zengin oluyor acaba:pout:

Kaynak: posta