Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesajlarin Icerigi ve Uslup
evrensel-insan
22-11-2008, 00:04
Saygideger arkadaslar;
Son zamanlarda; dikkatimi ceken ve gozlemledigim bir durum var. Ya acilan, yeni basliklarda; ya da iletilen mesajlarda, bilgi paylasimindan ziyade, karsilikli bir kisisel atisma ve satasma var.
Herkesin, konuya yanasimindaki duygusalligi kavrayabilirim, ama; ilk okul talebeleri duzeyinde ki cumlelerle, birbirinize satasmak-saka yollu olsa bile- bence; ne bu sitenin duzeyine; ne de ateist duzeye ulasmis bir bilince yakismiyor.
Lutfen, birbirinizle yazisirken; duygusalliktan ziyade, mantik cercevesinde yazismaya calisin. En, onemlisi herkes biribirinin dusuncesine saygi gostersin. Ortaya, bir kisi bir dokuman veya bilgi iceren bir ileti sundugunda da; sunulan bilgi ve iletinin icerigine yonelik yazi yazin. O yaziyi yazan yazara karsi degil.
Ustelik, bu karsilikli yazismalarda da; sadece yazisanlar oldugunu dusunmeyin. Yazilar, siteye yaziliyor ve her okura acik. Dolayisiyle; diger okurlara da saygili olun. Onlarin da yazismalara; katilabilecek, bir zeminde yazilarinizi yazin. Bu sitede; her zaman degisik fikirler olacaktir ve olmalidir. Bu site, hicbir gorusun; sabit bir ideolojisi haline gelmemelidir ve getirtmemeliyiz.
Yeterki, yazarlar; yazilarini yazarken; lutfen; yazara degilde; yazinin icerigine ve dusunce algisina yonelik yazi yazsin ki; sahislar degil; dusunceler one ciksin. sahislar degil; dusunceler tartissin.
Boyle, bir icerikte bir yazi yazmak istemezdim; ama, site de neredeyse bu tip yazi cesidi aliskanlik kazanmaya basladi. Bu sitedeki, yazarlarin; diger bazi sitede ki yazarlardan, farkli oldugunu dusunuyor ve bu farki korumak ve gelistirmek icin caba harcayacaginizi umuyorum.
Yazim; herhangibir goruse yonelik degildir. Sadece uslup ve yazi icerigine yoneliktir. O yuzden, ne bir yazarin ne de belirli bir gorusun; bu yazilanlari "ustune alinmayacagini" umuyorum
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
22-11-2008, 00:06
evren
bu konu için teşekkür ederim. sakalın var mı senin bakayım ? :D:D:D
saygılarımla
evrensel-insan
22-11-2008, 00:10
Saygideger seruvenci;
Arasira, "yuzum dinlensin" diye, birakirim. Su anda sakalsizim ama; sakalim sert oldugundan ve makine kullanamadigimdan-tahris ediyor- iki-uc gunde bir tras olurum. Dolayisiyle, yuzum de her zaman bir sakal goruntusu vardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
22-11-2008, 00:15
tamam o zaman lafın dinlenir. :D:D:D
Sakal ile kamil olsaydı kişi,keçiye danışırlardı her işi (Türk ata sözü )Heralde :D:D:D
Ayrı bir konu açacaktım ancak konu başlığı bu konuyla örtüştüğünden buraya eklemekte yarar gördüm. Bu aşağıdaki yazımı bir konuda dile getirmiştim. Ancak diğer yöneticilerin gözünden kaçma ihtimaline karşı burayada yazmak istedim.
Herkese Hitaben: Müslümanlara yapıldığı gibi deizmde küçük görülüyor. Neymiş katı dinlerden çıkmış bireylerin küçük devrimiymişte mışta muşta... Ateist olunca göğemi eriliyor. Ateist olmak diğer insanların görüşlerini küçümseme hakkımı veriyor.
Sitedeki yazarların yarısından fazlasında bu var ve çok rahatsız edici. Eğer kendiniz çalıp kendiniz söylemek istemiyorsanız diğer görüşlere daha saygılı olmalısınız. Ben bu siteye dinlerden bağımsız düşüncelerin dile getirildiği bir site diye üye oldum. Ateist forumuysa sildirmem gerekecek üyeliğimi. Deizm hakkında yazılan onca iyi niyetli mesaja rağmen anlamak istemiyorsanız sizi sizinle yalnız bırakalım. Deizmi kabul edin demiyorum anlayın diyorum. Herkesin ateist olacağı rüyasını gören varsa da uyansınlar ve gerçekleri görsünler. Deistlerin "bazı" ateistler gibi herkesi kendine benzetme derdi yoktur. İsteyen istediğine inanır yada inanmaz. Bu bireyin özgür iradesidir.
Özellikle Ateist arkadaşların diğer inanç ve görüşlere malasef yaklaşımları hep alaycı ve küçümseyici. Bu uslüp gerçekten rahatsız ediyor. Yönetim umarım bu konuda daha objektif yaklaşır. Gerekene ceza verir, uyarır.
saygılar.
Özellikle Ateist arkadaşların diğer inanç ve görüşlere malasef yaklaşımları hep alaycı ve küçümseyici. Bu uslüp gerçekten rahatsız ediyor. Yönetim umarım bu konuda daha objektif yaklaşır. Gerekene ceza verir, uyarır.
Sen aldırma Özne, 1-2 ateist'in kibirli konuşmalarına.
Onlar konuşur, havanda su döverler.
Kendilerine kalsa herkesi ateist yapacaklar.
Bir dönüp bakın çevrenize kaç kişisiniz yahu? :)
Deist'e, Panteist'e, Agnostik'e tahammül edemeyen, onları da teistlerle aynı kefede görenler bilsinler ki onlar da sizi yobazlarla aynı kefede görebilir sonra.
Ayrıca "bu sitede her görüşten insan yazabilir" derken, bu site ateistlerin sitesi ama diğer görüşler de yazabilir" anlamı ima etmesin kimse. Bu site non-teistlerin sitesi. Ateistler de yazabilir, teistler de, diğerleri de. :)
Şimdi "Bunlar bana neden yükleniyorlar?" diye düşünüyorsan sebebi didişecek teist bulamamaktandır.
Bakıyorlar, sitede müslüman yok. Olan 2-3 tanesini de küstürüp kaybetmemek için herkes "Aman benim yüzümden kaçmasın" diye itina ile yaklaşıyor. Böyle olunca da bize yöneliyorlar. :D
Eğer kendiniz çalıp kendiniz söylemek istemiyorsanız diğer görüşlere daha saygılı olmalısınız. Ben bu siteye dinlerden bağımsız düşüncelerin dile getirildiği bir site diye üye oldum. Ateist forumuysa sildirmem gerekecek üyeliğimi.
Sayın özne; sitemiz ateistlerin, agnostiklerin, deistlerin hasılı tüm non-teistlerindir. Bu anlamda burada herhangi bir felsefi ekolün kendi çalıp kendi oynaması sözkonusu değildir.
Kendi aramızda tartışmaların olması hem kaçınılmaz hem de arzu edilen bir şeydir.
Tartışmaların zaman zaman kontrolden çıkması durumunda tarafların gerekli sağduyuyu gösterebildikleri ender platformlardan birisidir TD forumları. Yine de sizi rahatsız eden mesajlar olursa mesaj kutularının sağ üst tarafında bulunan ünlem işaretini tıklayarak rapor edebilirsiniz.
Selamlar.
evrensel-insan
04-02-2009, 18:52
Saygideger pante ve ozne;
Benim dusunce ve davranislarimi da bu kategoriye koymuyorsunuz herhalde. Ben, tanrisalliktan ozgurum. Tanrililarin ve tanrisizlarin didismesine disaridan bakiyor ve notr algiliyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Benim dusunce ve davranislarimi da bu kategoriye koymuyorsunuz herhalde. Ben, tanrisalliktan ozgurum. Tanrililarin ve tanrisizlarin didismesine disaridan bakiyor ve notr algiliyorum.
Sen gerçek bir ateistsin. :)
evrensel-insan
04-02-2009, 19:04
Saygideger pante;
Tanrisalligin disina cikamayan dusuncenin; zaten, beni; teist veya teizme bagli kilmasi mumkun degildir. Ama ben ne tanrililarla ugrasirim, ne tanriyla ne de tanrisizlarla. Ateist olsaydim, D.O. uyesi olurdum.
Merak ettim; sana gore, beni ateist yapan ozellikler nelerdir?
Bu gidisle sen beni; marxist, de yaparsin. Aslinda haksiz sayilmazsin. Mucadele olarak; 30 sene once hem marxist hemde ateisttim.Marxist olmadigimi belki dilaver ile dusunce yildizimizin barismamasindan da algilayabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ateist, tanrı inancını reddeden ve tanrıyı yaşamına sokmayandır.
Sen de bunu yapıyorsun zaten.
Bazıları ateistliği biçimlendirmeye çalışıyor.
Ateizme ilkeler, prensipler koymaya çabalıyor.
Siyasi konularda ateistleri tek kulvarda görmek istiyor.
Bunlar yanlış.
"Ne ateistler marksist olmalı" denebilir ne de "Marksistler ateist olmalı"
Ateist, kapitalist de olabilir, faşist de.
Marksist ise en azından dinlerden uzak olmalı, materyalizmi sindirebilmeli.
Ama "Ben hem sosyalistim hem de dinime de bağlıyım." diyenler de var.
Bunlar bilimsel sosyalizm kategorisinde yer almasalar da sol içinde sayılırlar.
DÖ'nün yapısı ise farklı.
Nötr olmak o yapıya uygun değil.
Orada bir uğraş var, bir çalışma var, bir görev anlayışı var.
Uğraşın, çalışmanın, görevin dışında kalan nötr bir kişiliğe açık değil.
Bir örnek verirsek;
Savaş karşıtı bir insanın gönüllü olarak Filistin'e gitmesine benzer bu durum.
Dilaver'in hakkındaki görüşlerini bilemem.
Seninle neden uğraştığını da bilemem.
Belki seni çok seviyordur. :p
Sayın özne; sitemiz ateistlerin, agnostiklerin, deistlerin hasılı tüm non-teistlerindir. Bu anlamda burada herhangi bir felsefi ekolün kendi çalıp kendi oynaması sözkonusu değildir.
Kendi aramızda tartışmaların olması hem kaçınılmaz hem de arzu edilen bir şeydir.
Tartışmaların zaman zaman kontrolden çıkması durumunda tarafların gerekli sağduyuyu gösterebildikleri ender platformlardan birisidir TD forumları. Yine de sizi rahatsız eden mesajlar olursa mesaj kutularının sağ üst tarafında bulunan ünlem işaretini tıklayarak rapor edebilirsiniz.
Sayın üyemiz bu bir bant kaydıdır sesini aradım.:)
Güçistenci
04-02-2009, 21:46
saygılar.
Galiba ileti dolaylı yoldan bana yazılmış. Site din karşıtı forumlar arasındaki en ciddi forum. Tabi alaycı üsluba biraz dikkat etmek gerekiyor da kendimizi yine de kasmamak lazım.
Sevgili Güçistenci, bazan kendime ne kadar yabancılaştığımı tahmin edemezsiniz. Benim site ile tanışmadan önce tek satır net ile yazı deneyimim yoktu sadece bilgi amaçlı kullanıyordum. Yakınlarım hep dalga geçiyordu benimle ciddiyetin heykeli yapılacaksa zahmet buyurmasınlar kaidenin üzerine direk seni oturturuz diye. Ama iş yazı boyutuna taşındığında gördüm ki gerçekten çok ilginç anlamlar çıkarılabiliyormuş. Artık alışkanlık oldu daha yumuşak sözcükleri seçmeye ve satır sonlarına tebessüm koymaya özen gösteriyorum ama yinede yaranamıyoruz işte ne yapalım kader:)
evrensel-insan
04-02-2009, 22:16
Saygideger pante;
Peki sen, tanri kavramini ortaya koyan bir ateist gordun mu? Bu ateistlikle celismezmi?
Aslinda iyi fikir; Sitede bir anket yapayim, bakalim benim dusuncem tanrisal bazda neyi ifade ediyor diye.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Peki sen, tanri kavramini ortaya koyan bir ateist gordun mu? Bu ateistlikle celismezmi?
Kim o, tanrı olasılığını ima edecek şekilde tanrı kavramı ortaya koyan ateist?
Sen misin? :)
Saygideger pante;
Aslinda iyi fikir; Sitede bir anket yapayim, bakalim benim dusuncem tanrisal bazda neyi ifade ediyor diye.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili hocam senin kendine aşık olmana gerek yok başta ben arada pante sonda dilaver olmak üzere tüm site sana aşık zaten.
Selamlar.
Deistlere fazla giydiremiyorum, nalet olsun bu içimdeki deist sevgisine.
Ya sorma benim eşimde deist onun için pek sesimiz çıkmıyor deistlere:)
Saygideger pante;
Tanrisalligin disina cikamayan dusuncenin; zaten, beni; teist veya teizme bagli kilmasi mumkun degildir. Ama ben ne tanrililarla ugrasirim, ne tanriyla ne de tanrisizlarla. Ateist olsaydim, D.O. uyesi olurdum.
Ahada suç üstü yakalandın hocam, DÖ ye girmek için ateist olma şartı aranmıyor, dinsiz olmak kafidir.
Siteyi takip etmiyorsun hocam, en temel mekanizmayı kaçırmışsın. Dilaver'in dilinden kurtulaman artık.
Selamlar.
evrensel-insan
04-02-2009, 23:04
Saygideger pante;
Kim o, tanrı olasılığını ima edecek şekilde tanrı kavramı ortaya koyan ateist?
Sen misin?-pante
Bilmem!:p yazilan yazilar; sitede duruyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
04-02-2009, 23:08
Saygideger qw19;
"Allah'in Sopasi" basliginda, sargon, "benden pass" demis. Uzuldum ve de sasirdim. Halbuki ne guzel bilgi alis verisi yapiyorduk. Ben simdi o baslikta kimle, bilgi alis verisi yapacagim. Neyse, elbet bir yazarimiz, bir mesaj iletir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
04-02-2009, 23:25
Saygideger qw19;
DÖ ye girmek için ateist olma şartı aranmıyor, dinsiz olmak kafidir.-qw19
Ben de merak ediyorum. Ateist olan bir kisi-ki pantenin algisi-nasil dinli olabilir diye. Tarihte boyle bir ornek varmi? Gerci; ieriden bakis acisi; zaten dini mentalite ve tanrisal-tanrilili veya tanrisiz- da... neyse!
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
04-02-2009, 23:29
Saygideger qw19;
Ayrica, benim o cumlede demek istedigim; "antiteist temelde; dini goruslulerle ugrasirdim, o zamanda; D.O. uyesi olmam olasi olurdu" icerikli bir deyisti.
Saygilarimla;
evrensel-insan
"Allah'in Sopasi" basliginda, sargon, "benden pass" demis. Uzuldum ve de sasirdim. Halbuki ne guzel bilgi alis verisi yapiyorduk. Ben simdi o baslikta kimle, bilgi alis verisi yapacagim. Neyse, elbet bir yazarimiz, bir mesaj iletir.
O "pass" sözcüğü aslında "pes" anlamına geliyor.
Ama bu "pes" yenilgiyi kabullenmenin pes'i değil.
Bıkkınlığın pes'i.
Bıktırıyorsun insanları sevgili evrensel-insan. ;)
Tatlıya bağlamıyorsun, sorularla konuyu uzattıkça uzatıyorsun.
Bu şekilde seninle kim başedebilir? mümkün mü?
Ondan sonra diyorsun ki; "Ben şimdi kiminle bilgi alışverişi yapacağım?"
Böyle giderse bırak bilgi alışverişini, sen online olduğunda forumdan kaçacak millet. :D
Bir de "Beni neden DÖ'ye almıyorlar?" diyorsun.
3 günde DÖ'nün tozunu attırırsın, adam kalmaz grupta. :p
Senin enerjine, senin çenene, senin diline tahammül edecek adam göremiyorum sitede.
Galiba en dayanıklısı Aydoe çıktı. O da sanmıyorum bir daha senin sokaktan geçsin. :D
Evrensel hocam,
Sizin gibi ne tanrıcı ne de tanrı karşıtıyım diyen bir bireyin öyle bir grupta ne işi var.
Ben sizin her tür bakış açısının ötesinde bir insanoğlu olduğunuzu düşünüyordum ;)
evrensel-insan
05-02-2009, 00:23
Saygideger pante;
Bikkinligi veren nedir sence? Ben neden bikmiyorum, peki? Ustelik bikan sizler olduguna gore; neden bikkinliginizin nedenini bende ariyorsunuz? Sizin, kendi kendinizi kontrol mekanizmaniz calismiyor mu? Siz istemeden nasil ben sizi biktirabiliyorum.
Bir kisi, kendi dusunce ve davranisindan; herseyden once kendisini sorumlu tutmalidir. Eger, bunu baskasina bagliyorsa; bu hem kacis, hemde kacisin nedenini sorgulamamaktir.
Soru sudur? Beni biktiran nedir? Eger beni biri biktiriyorsa; bikkinlik benim kontrolumde degil mi? Bikkinligimin nedenini kendimde mi aramaliyim? Yoksa; baskasini mi "suclamaliyim" Baskasini suclama; ne gibi bir cozumdur? Ama, cozumun kokeni kendi kendimi degerlendirmem. Eger, istem disi birsey yapiyorsam; bunun temelini kendimde aramam gerekir. Baskasinda degil. Iste, birey olabilmek; kendi kendini kendinden sorumlu ve yukumlu tutabilmektir.
Sana bir ornek vereyim. Burada mahkemede kendini savunmak icin" bu isi bana A sahsi yaptirdi" dediginde, bu mantiksiz algilanir. Hakim sunu der "Senin kendi dusunce sistemin ve kendi karar becerin yok mu? Sonucta, bir kisi sana sunu yap dediginde; yapan sen misin o mu, Suc isleyenindir, ona isletenin degil.
Burada da; bikan sargondur, benim biktirmam degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bikkinligi veren nedir sence? Ben neden bikmiyorum, peki? Ustelik bikan sizler olduguna gore; neden bikkinliginizin nedenini bende ariyorsunuz? Sizin, kendi kendinizi kontrol mekanizmaniz calismiyor mu? Siz istemeden nasil ben sizi biktirabiliyorum.
Bir kisi, kendi dusunce ve davranisindan; herseyden once kendisini sorumlu tutmalidir. Eger, bunu baskasina bagliyorsa; bu hem kacis, hemde kacisin nedenini sorgulamamaktir.
Soru sudur? Beni biktiran nedir? Eger beni biri biktiriyorsa; bikkinlik benim kontrolumde degil mi? Bikkinligimin nedenini kendimde mi aramaliyim? Yoksa; baskasini mi "suclamaliyim" Baskasini suclama; ne gibi bir cozumdur? Ama, cozumun kokeni kendi kendimi degerlendirmem. Eger, istem disi birsey yapiyorsam; bunun temelini kendimde aramam gerekir. Baskasinda degil. Iste, birey olabilmek; kendi kendini kendinden sorumlu ve yukumlu tutabilmektir.
Sana bir ornek vereyim. Burada mahkemede kendini savunmak icin" bu isi bana A sahsi yaptirdi" dediginde, bu mantiksiz algilanir. Hakim sunu der "Senin kendi dusunce sistemin ve kendi karar becerin yok mu? Sonucta, bir kisi sana sunu yap dediginde; yapan sen misin o mu, Suc isleyenindir, ona isletenin degil.
Burada da; bikan sargondur, benim biktirmam degil.
Benden de pass... :D
evrensel-insan
05-02-2009, 00:25
Saygideger sinner;
Goruslerin icin, tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
''Sana bir ornek vereyim. Burada mahkemede kendini savunmak icin" bu isi bana A sahsi yaptirdi" dediginde, bu mantiksiz algilanir. Hakim sunu der "Senin kendi dusunce sistemin ve kendi karar becerin yok mu? Sonucta, bir kisi sana sunu yap dediginde; yapan sen misin o mu, Suc isleyenindir, ona isletenin degil.'' E.İ
Olurmu hiç evrensel A ya azmettirmekten daha fazla ceza veriryorlar.
Yani A suçlu A olmasa B olmaz ve cürüm işlenmez
''Galiba en dayanıklısı Aydoe çıktı. O da sanmıyorum bir daha senin sokaktan geçsin. :D '' Pante
Ben sokaklarda büyüdüm her sokağada girer çıkarım,geçmeyeceğim oturamayacağım kalkamayacağım sokakta yoktur.
Keşke Evrensel-insanda sokağa çıkabilse sorun kalmayacak :D
O hep tepeden bakıyor bir türlü ayakları yere basmıyor :)
Konuşmayayım dedim ama artık kendimi tutamıyorum. Sargon elbette bıkacak. Neden bıkmasın ki. O başlıkta Marksizmden bahsetmişsin M sinden haberin yok. Troçkiden bahsetmişsin bir tek yazısını okudugunu zannetmiyorum. Hele Lenin'den bahsetmişsin ki ne dediginden ne yaptıgından haberin bile yok. Üstelik bir de feodal yapıya sosyalizm geçirdigini iddia etmişsin.
Sargon bu kadar cahil birine ne anlatsın. Senin Nep döneminden bile haberin yok. Sen hiç bir şey bilmeden ahkam kesip fikir üretmeye çalışıyorsun. Odada bir lafın vardı. "Ben okumam bilirim" diye. Cigi ye sor istersen.
Senin ögrenmek diye bir derdin yok ki. Kendi kafanda kurdugun hayallerini insanlara empoze etmeye çalışıyorsun. Senin ne tarih bilgin var, ne antropoloji bilgin var, ne de astronomi, biyoloji vs bilgin var. Antropoloji, arkeoloji bilmeden nasıl insanların geçmişini degerlendirebilirsin. Sıkıştıgım n zaman da x, y , z.
Evrensel,
Tüm bunlar sana anlatılsa sen teşekkür edecek ve başka bir zamanda başka bir yerde aynı şeyleri tekrarlamaya devam edecektin. Senin ögrenme diye bir amacın yok. Sana göre teorinin merkezi de sensin. O yüzden Sargon neden seninle ugraşsın. zamanıma yazık dedi ve pass dedi.
Bir düşün yahu. Sana bir köşe açtık, neden oraya bir üye bile yazmıyor, bunu düşün.
Bu siteye mehdi oldugunu iddia edenler de geldi. Onlar da barındı, senin de kusura bakma onlardan bir farkın yok.
Biraz agır olduysa kusura bakma, ama sakın Sargon'un nazik tepkisini de meze yapma kendine. Her şeyin de bir sınırı vardır.
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 00:41
Saygideger arkadaslar;
Hicbirinizin agzindan" ben bu sorulari hic dusunmemistim, o yuzden henuz cevabim yok" veya " bu sorulara nasil cevap verecegimi bilmiyorum" veya "bu sorularin cevabi, beni ilgilendirmiyor" veya Evet, bu sorular onemli, ben bu konuda cevap vermeden once arastirma yapmam lazim" v.s. temelli bir cevap cikmiyor.
Yazisirken, bir yere gelip tikaniyorsunuz ve bu tikanikliginizdan beni sorumlu tutuyorsunuz. Bilmiyorum, arastiririm, ogrenirim, beni ilgilendirmiyor v.s. demek bu kadar zor mu?
Inanin, ben sizden boyle bir mesaj alsam, zaten -size gore-konuyu uzatmam. Sonra, "konunun uzamasi" ne demektir? O baslik neden acilmis? Konu enine boyuna masaya yatirilsin diye degilmi?
Pili bitenler, masaya yatiracak seyi kalmayanlar, ya yanit vermezler ya da bunu acikca dile getirirler. Ya da, belirli bir sure kendilerini o konuda hazirlarlar, pillerini doldurup tekrar basliga donerler. Bu, o kadar zor mu?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
05-02-2009, 00:43
Saygideger dilaver;
Senin herseyden haberin varsa, yazarsin, bakariz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
05-02-2009, 00:49
Saygideger aydoe;
Azmettirmek, suca fiziki ortakliktir. Ya para verirsin, ya silah v.s. Dusunce vermenin azmettirmesi olmaz. Bu bireye hakarettir.Eger, bir birey; baskasinin sozunden dolayi; bir suclama getiriyorsa; bu dunyanin hicbir yerinde suc degildir. Bu suca siginanlar. Birey olamamistir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
TCK
Azmettirme
Madde 38 - (1) Başkasını suç işlemeye azmettiren kişi, işlenen suçun cezası ile cezalandırılır.
(2) Üstsoy ve altsoy ilişkisinden doğan nüfuz kullanılmak suretiyle suça azmettirme hâlinde, azmettirenin cezası üçte birden yarısına kadar artırılır. Çocukların suça azmettirilmesi hâlinde, bu fıkra hükmüne göre cezanın artırılabilmesi için üstsoy ve altsoy ilişkisinin varlığı aranmaz. (3) Azmettirenin belli olmaması hâlinde, kim olduğunun ortaya çıkmasını sağlayan fail veya diğer suç ortağı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine onbeş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezasına hükmolunabilir. Diğer hâllerde verilecek cezada, üçte bir oranında indirim yapılabilir.
"Azmettirme, belli bir suçu işleme hususunda henüz bir fikri olmayan bir kişinin başkası tarafından bu suçu işlemeye karar verdirilmesidir".
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 01:03
Saygideger dilaver;
Vermis oldugun bilgi icin tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sen bu işi bilmiyorsun evrensel-insan
Şimdi telefonlar dinleniyor ya ben seni arıyorum ya abi bu Dilaver'de çok oluyor senin üstüne geliyor yazdıklarını okumuyor falan diyorum.
Vuracam ben bunu ne dersin diyorum?
Sende madem öyle vur kardeşim diyorsun iş bitti azmettirmekten 24 sene yersin onun için dikkatli ol derim :D
Buyur işte evrensel-insan
Ne demişsin :
Azmettirmek, suca fiziki ortakliktir. Ya para verirsin, ya silah v.s. Dusunce vermenin azmettirmesi olmaz. Bu bireye hakarettir.Eger, bir birey; baskasinin sozunden dolayi; bir suclama getiriyorsa; bu dunyanin hicbir yerinde suc degildir. Bu suca siginanlar. Birey olamamistir.
Ben de sana TCK maddelerini yazmışım. Bunun karşılıgında özür dileyecegine, ya da ben yanlış algıladım diyecegine, teşekkür etmişsin.
Yarın başka bir başlıkta aynı iddialarını tekrarlayacaksın. Zerre kadar ögrenmeyeceksin. Şayet ögreniyorsan şunu yaz. Tamam ben yanılmışım. Yolsa hala bold yazdıgım görüştemisin.
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 01:09
Saygideger aydoe;
Biz gencken, aramizda; bu konuyla ilgili bir espri yapardik " Birisi sana, atla su balkondan asagi" dediginde "atlarmisin?" Atlarsan ve olmezsen, sana atla diyen kisiyi mahkemeye verebilirmisin? ve mahkemeyi kazanabilirmisin? "Atla dedi atladim, bacagimi kirdim davaciyim" mesela.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yine işi sulandırdın ,atla derse atlarım tabiki lafımı mı yiyeceğim :)
Bir defa atla demiyor atlayamazsın diyor,sende atlarım diyorsun .
Atlarsın atlayamazsın derken birde bakmışsın aşağı doğru düşmektesin bu ayrı bir olay burda azmettirme değil dolduruş var.
Sen hadi sokağa çıkmadın dolmuşa da binmedinmi hiç ? :D
evrensel-insan
05-02-2009, 01:28
Saygideger aydoe;
Yani sizler, benimle yazi iletisi kurarken doldurusa geliyorsunuz, bunu farkedince de pes ediyorsunuz. Bunu mu emek istiyorsun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel-insan
40 no'lu iletiye net bir cevap alabilir miyim.
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 02:31
Saygideger dilaver;
Bu sitede yazisanlar, sadece Turrkiye temellimi yazisiyorlar? Siz o kanun maddesini bana sundunuz bende tesekkur ettim. Bende burada yasadigim ulkeden ornek verdim. Bence, bu sitenin cografya alani tum dunyadir, yoksa sadece Turrkiye mi? Bu ulkede, hicbir zaman; dusunceden suca ortaklik veya suca tesvik anlami cikmaz. Suc ortakligi; sadece istiraki veya verisel-madde, silah-para- temellidir. Ustelik o madde; azmettiriciligin icerigini , bana gore; yeteri kadar aciklamamis. Sonraki yazismalari da okuduysan, ordan da "doldurus" terimi cikti. Peki; "doldurusa gelmek" ile ilgilide bir kanun maddesi var mi? Ustelik bu sitedeki gelisen konuyla, azmettiriciligin de; bir bagini kuramadim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
Bu kanunlar tüm dünyada aşşagı yukarı aynıdır ve Roma hukukuna dayanır. Dikkat edersen bir ülkede istemitin bane de ülkemdekini verdim. Sen yaşadıgın ülkedeki senin düşüncendeki kanunu ver.
Konuşacaksak verilerle konuşalım. De ki İngiliz kanunlarında azmettirme suçu yoktur, ve buna madde ver. Ben lisandan anlama, ama arkadaşlar teyit ederler mutlaka.
Buyrun verilerle ve nesnel tartışalım evrensel.
Ben sizi ne ile suçluyorum. Hayalinizde bir dünya yaratmakla. Siz de İngiliz kanunlarında azmettirme suçu olmadıgını bize ispat edin. Ama x y lerle degil, verilerle. O zaman da sizn ciddiyetinizi anlayalım.
saygılarımla.
not : umarım bu iletime de uyarılar sonucu cevap almam
evrensel-insan
05-02-2009, 03:10
Saygideger dilaver;
Sen,kisiler uzerine degilde; herhangibir konuda iletilen dusuncenin bir azmettirme oldugunu mu soyluyorsun? Once orada anlasalim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel kıvırtmaya gerek yok
GB kanunlarından azmettirmeyi alıntıla bize, kaynak da ver, bilenler incelesin. TCK daki azmettirme tanımını yazdım. Birine git şunu öldür demek azmettirmedir. Bunun yanına tank tüfek, silah vermek şart degildir.
Ben senden düşünce degil kaynak istiyorum. GB de nasıldır bu işler, senin dedigin gibi mi. Yalnız üfürme, kaynak ver.
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 03:22
Saygideger dilaver;
azmettirmek enthuse en
azmettirmek to set sb to resolve firmly to do sth en
azmettirmek to get (someone) to resolve firmly (to do something)
Okelimenin dogru durust bir ingilizcesi bile yok, seslisozlukte. Madem istiyorsun, once tam ingilizcesini arastirayim ve sana ileteyim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
Daha oturdugun ikamet ettiigin ülkelerin/ülkenin kanununu bilmiyorsun. <ondan sonra da farkın farkıdayım diye ortaya çıkıp ahkam kesiyorsun. <bu nasıl farkındalık.
saygılarımla
evrensel-insan
05-02-2009, 03:35
Saygideger dilaver;
Kelimenin karsiligi; abetment ya da aid.
To encourage or incite another to commit a crime. This word is usually applied to aiding in the commission of a crime. To abet another to commit a murder is to command, procure, counsel, encourage, induce, or assist. To facilitate the commission of a crime, promote its accomplishment, or help in advancing or bringing it about.
In relation to charge of aiding and abetting, term includes knowledge of the perpetrator's wrongful purpose, and encouragement, promotion or counsel of another in the commission of the criminal offense.
For example, the manager of a jewelry store fails to turn on the store's silent alarm on the night she knows her cousin plans to rob the store. Her conduct is that of abetting the Robbery. If, however, she merely forgot to turn on the alarm, she would not have abetted the crime.
The word abet is most commonly used as part of the comprehensive phrase aid and abet.
abet v. to help someone commit a crime, including helping them escape from police or plan the crime. (See: aid and abet)
ABET, crim. law. To encourage or set another on to commit a crime. This word is always taken in a bad sense. To abet another to commit a murder, is to command, procure, or counsel him to commit it. Old Nat. Brev 21; Col Litt. 475.
Bu alintida, hic bir sekilde; dusunceden veya dusunce sucundan bahsetmiyor. Fiili eyleme dogrudan degil de dolayli istirak soz konusu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
05-02-2009, 03:42
Saygideger dilaver;
Linkinide asagida veriyorum. Yazida, mavi yazilmis yerleri ayrica pencere olarakta acabilirsin.
http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/aid%20and%20abet
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
05-02-2009, 04:13
Saygideger dilaver;
Sen,kisiler uzerine degilde; herhangibir konuda iletilen dusuncenin bir azmettirme oldugunu mu soyluyorsun? Once orada anlasalim.
-e.i.
Kisilere yonelik olmayan ve kisileri icermeyen, herhangibir konuda iletilen dusunce bir suc degildir. Yoksa dusunce ve ifade ozgurlugunun bir anlami kalmaz. Azmettirme olmasi icin, once bir fiziki suc olacak ve islenecek. Dusunce hic bir zaman suc degildir. O sucu isleyene gosterilen ve yapilan herturlu yardim, yataklik, tesvik,teklif, malzeme-silah, para-saglanimi azmettirmedir. Bu da, kanun onunde suctur.
Benim bildigim ve algiladigim bu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
05-02-2009, 15:23
Saygideger dilaver;
Britanya'da yazili kanunlar yoktur. Her islenen suc kendi bunyesinde degerlendirilir. Avukatlar, gecmiste benzer davalardan ve cikan kararlardan hareket ederek, bir savunma hazirlarlar. Mahkeme sonunda karari da; mahkemenin hakimi verir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-insan
Sana bir tek örnek veriyor ve tartışmayı bitiriyorum. İngiltere'den örnek arayacak zamanım da yok, anlamı da yok.
Danimarka'da bir mahkeme ailenin onaylamadığı biriyle evlenen Pakistanlı Gazal Han'ın ölüm emrini veren babaya ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme cinayeti işleyen ve azmettiren Gazal'ın iki kardeşi ve dayılarını da 16 sene hapse mahkum etti. Gazal'ın izini bulmaya yardım eden 5 akraba da 8 ila 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.
saygılarımla
Selamlar,
Zaman zaman forumlarımızda tartışmalar ateşleniyor ... sanırım hepimiz bu tür zamanlarda kendimizi üslup ve nezaket açısından sorguluyoruz.
Ama aşağıdaki tür örnekleri gördükçe aslında buradaki hiçbir problemin çok büyük olmadığını, çözümsüz bir üslup sorunumuz olmadığını düşünüyorum.
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Yine_Bk_kavgasi_&tarih=10.04.2009&Newsid=232499&Categoryid=11
A.
Yaşam ve sanalda iletişim sorunu yaşanmaktadır.
Kendimizi ,düşündüklerimizi ve inandıklarımızı anlatmak yerine ,karşımızdaki insanı anlamaya çalışmak ve doğru iletişim kurabilmek gereklidir.
Hoşgörülü yaklaşım ve güzel bir dil gerekliliktir,tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır denmiş,değilmi?
Mutlak doğru yoktur,dediğim dedik çaldığım düdük dersek ve egomuzu öne çıkarırsak iletişim değil kendimizi tatmin olur ki bizi bir adım ileri götürmez.
Aslolan paylaşımdır fikirlerimizden yola çıkarak ,dünyayı ve yaşamı paylaşabilmek,yaşanılası güzel bir dünya kurabilmek için çalışmaktır.
saygılarımla
Kisilere yonelik olmayan ve kisileri icermeyen, herhangibir konuda iletilen dusunce bir suc degildir. Yoksa dusunce ve ifade ozgurlugunun bir anlami kalmaz. Azmettirme olmasi icin, once bir fiziki suc olacak ve islenecek. Dusunce hic bir zaman suc degildir. O sucu isleyene gosterilen ve yapilan herturlu yardim, yataklik, tesvik,teklif, malzeme-silah, para-saglanimi azmettirmedir. Bu da, kanun onunde suctur.
Benim bildigim ve algiladigim bu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Dogru olan bu evrensel hocam.Ayrica devletin yetkili memurlari bir kisiyi azmettirmek icin baska kiliklara giremez.Bunlar ancak muz cumhuriyetinde olur.:p
Düsüncelereini ulu orta özgürce ifade etmekte zorluklar yasayan insanlara bunu anlatamazsin.Tahammülsüzler ülkesidir Türkiye. En güzel örnegi ülkemizin basbakani. Bu konularin asilabilmesi icin cok zor ve uzun yillar gerektigine inaniyorum.Ancak o zaman anlayabilecekler neyin hakaret oldugunu.
Insanlarimiz karsi taraftaki insana hakaret sayilan kelimeleri üretirse kendini rahatlamis hissediyor. Bu cok vahim bir durum.
dilaver'e katildigim konu ise; evrensel hocam, bir konuyu okumadan arastirmadan nasil fikir sahibi olabilirsin ki? Bilmiyorum fakat ögrenirim demek cok zor degil.
Katilmadigim düsüncesi ise yazili kaliplara körü körüne bagli kalabilme düsüncesi. 500 sene sonra millet kimbilir bizlere nasil gülecek.:p
Dolayisi ile arayis, ögrenme ve yenilenmenin hic bitmemesi gerekir. Bunlari yapabilmek icinde yeniliklere ve her düsünceye acik insanlarimiza gereksinim vardir.Deist olsak da, pantesit olsak da, ateist olsak da, her ne zikkim isek onu olsak da; arastirmamiz ve ögrenmemiz bitmeyecek. Önemli olan, insana yakisir huzurlu bir sekilde yasam standartlarini insanlarimiza kazandirabilmek icin mücadele vermektir.
Saygilar.
evrensel-insan
10-04-2009, 17:21
Saygideger cigi;
Hakaret veya kisiligi asagilama veya tahrik veya satasmanin bir tek izahi vardir. Bunu uygulayan kisinin; o konudaki bilgi, birikiminin sona ermesi ve bir cesit "maglup olma" hissine kapilmasi. Bu nedenlen de; karsidaki kisiyi "susturabilmek" veya "maglup olmadigini" gosterebilmek icin; kisilige ve kisinin somut veya soyut degerlerine satasarak yonelme.
Halbuki, bir kisi birey olmussa; bireysel olarak; bir konuda bilmedigini bildirebilmeli, hata yapmissa, ozur diliyebilmeli ve bilmemesini kendinde bir eksiklik gorup ogrenmeye yonelmeli. Karsidaki de; bilmemesinin ustune gidecegine; onu ogrenmeye tesvik edebilmeli. Yani bir kisi; hem OGRETMEN hem de OGRENCI olabilmeli. Cunku, ogrenmenin,bilgilenmenin; yasi, zamani ve yeri yoktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
21-05-2009, 20:26
Yaşam ve sanalda iletişim sorunu yaşanmaktadır.
Kendimizi ,düşündüklerimizi ve inandıklarımızı anlatmak yerine ,karşımızdaki insanı anlamaya çalışmak ve doğru iletişim kurabilmek gereklidir.
Hoşgörülü yaklaşım ve güzel bir dil gerekliliktir,tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır denmiş,değilmi?
Mutlak doğru yoktur,dediğim dedik çaldığım düdük dersek ve egomuzu öne çıkarırsak iletişim değil kendimizi tatmin olur ki bizi bir adım ileri götürmez.
Aslolan paylaşımdır fikirlerimizden yola çıkarak ,dünyayı ve yaşamı paylaşabilmek,yaşanılası güzel bir dünya kurabilmek için çalışmaktır.
saygılarımla
ayni dusuncelerle..imzami atiyorum.
Tartışma adabını bilmeyenlerle tartışmanın hiç gereği olmadığını düşünüyorum. Başkalarını hakaret ve imalarla ezmeye çalışanların nasıl bir psikoloji içinde olduğunu anlamak gerekmiyor.. Sivri söylemlerle birilerini yada bir cinsi hedef alarak yapılan tartışmalar hiç kimseye yarar sağlamaz sadece insanı üzer sıkar..
saygılar..
Parmis Güneşin_kızı
digeri_1
30-05-2009, 18:18
ben yeniyim ancak şu bir kaç gündür tüm üyeler diyemem ancak bazıları grçekten saygısız . uslupları tartışma zemini oluşmasını engelleyip atışmaya ve kutsal (!) kabul edilen inançlara hakaret içermekte . ben bundan rahatsızım.
Üslup,,,Sitenin üslup arama gibi bir lüksü olduguna inanmiyorum,burda verilen bir savas ve bu saflar, katilmak isteyen herkesi kucaklamali, Dincileri ayakda tutanlar uslubu iyi olmayanlar,sevsekde sevmesekde bu site herkesi kucaklamali.
evrensel-insan
02-09-2009, 00:03
Saygideger papillon;
Ayni bolumde, boyle bir baslik var zaten.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8255
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayin evrensel ,Siteye vakit darligindan dolayi fazla giremiyorum,
(farkedemedim)basligi silebilirsiniz,forum kirliliyi yapmasini istemem.saygilar
evrensel-insan
02-09-2009, 00:22
Saygideger papillon;
Istersen, sag uctaki "!" (kirmizi) basip; modlara mesaj yolla, onlar hallederler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
merhaba
Ben şahsen uslubuma dikkat etmeye çaışıyorum . Ancak birşeyler belirtmek istedim. Yeri değilse lütfen kusura bakmayın.
Ben bi çok siteden atıldım zamanla ,islam sitelerineden mesele gecen gun üye olduğum bir islam forumundan ilk 25 dk içinde uzaklaştırdılar. Kötü bir şey de dememiştim. Neyse, sadece islam değil, Hrıstıyan siteleriyle de sorun yaşadım. Bir sitede mesela isim vermeyeyim, Mesajlarım yayınlanmadı felan uzaklaştırıldım .Ama bu sitede çoğunluğu evrimci, ateist, deist bir çizgide olmasına rağmen alehte yazılarıma dokunulmadı ve "kovulmadım" :)
Benim yazılarımdan rahatsızlık duyan birileri var mı ? Lütfen belirtin ,hoşunuza gitmeyen şey nedir ? Yada foruma aykırı davranışarım ?
benden memnun musunuz siz ? emin misiniz ? :)
merhaba
Ben şahsen uslubuma dikkat etmeye çaışıyorum . Ancak birşeyler belirtmek istedim. Yeri değilse lütfen kusura bakmayın.
Ben bi çok siteden atıldım zamanla ,islam sitelerineden mesele gecen gun üye olduğum bir islam forumundan ilk 25 dk içinde uzaklaştırdılar. Kötü bir şey de dememiştim. Neyse, sadece islam değil, Hrıstıyan siteleriyle de sorun yaşadım. Bir sitede mesela isim vermeyeyim, Mesajlarım yayınlanmadı felan uzaklaştırıldım .Ama bu sitede çoğunluğu evrimci, ateist, deist bir çizgide olmasına rağmen alehte yazılarıma dokunulmadı ve "kovulmadım" :)
sayın Natan,
sitemizde zaten herkes dilediği HER GÖRÜŞÜ özgürce savunabilir... Hakaret, tahrik, tehdit, şiddete teşvik ve açık ırkçılık içermeyen hiçbir mesaja, savunduğu görüş, fikir, tez ne olursa olsun müdahale edilmez...
Benim yazılarımdan rahatsızlık duyan birileri var mı ? Lütfen belirtin ,hoşunuza gitmeyen şey nedir ? Yada foruma aykırı davranışarım ?
benden memnun musunuz siz ? emin misiniz ? :)
Üye olduğunuzdan bu yana moderasyondan hiçbir uyarı veya ceza almamışsınız. Özel bir sebebi mi var bu sorunuzun? :)
saygılarımla
aslında bunu özel yapan siz moderatörlerin davranışsal yaklaşımınız, Hrıstıyan kanalında dahi konuşturmamışlardı.:) Sanırım sansür vazgeçilmez ve keyif verici bir hal aldı bazı yerlerde . Ama özellike inançsal temelde her görüşe saygı duyup bize özgür fikirsel paylaşım alanı oluşturduğunuz için teşekkür etmek istedim. Sorumun amacı da belki bu.
UlulElbab
11-02-2010, 21:44
Sayın Natan,
Bu sitede diğerlerine göre "Fikir ve Düşünce özgürlüğü" anlamında geniş bir Tolerans var,bu konuda size katılıyorum.
Uslup konusu olaya nereden ve nasıl baktığına göre değişen bir şey...
O nedenle bir yazılana ses çıkarılmazken,diğer birgün aynı yazıyı kopyalasanız uyarı alabiliyorsunuz.
İtiraf etmeliyim ki Moderatör arkadaşlar bazen benide uyararıyorlar ve çoğu zaman haklılarda..
Ancak "form kiri" tanımlamasında Kriterler nedir? Bende anlayabilmiş değilim.
Konuyla ilgisiz olduğuna karar verme yetkisi Moderatörlerde...
Hakaret ve Suç teşkil etmiyorsa derhal yok edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Konuyla ilgisini o anda Moderatör kuramasa dahi ,kişi mesajını ulaştırmak isteyebilir...
Kısacası bir mesajınız ortadan kaybolmuşsa,"forum kirleri" bölümünde yerini almıştır.
Saygılarımla...
Sayın Natan,
Bu sitede diğerlerine göre "Fikir ve Düşünce özgürlüğü" anlamında geniş bir Tolerans var,bu konuda size katılıyorum.
Uslup konusu olaya nereden ve nasıl baktığına göre değişen bir şey...
O nedenle bir yazılana ses çıkarılmazken,diğer birgün aynı yazıyı kopyalasanız uyarı alabiliyorsunuz.
İtiraf etmeliyim ki Moderatör arkadaşlar bazen benide uyararıyorlar ve çoğu zaman haklılarda..
Ancak "form kiri" tanımlamasında Kriterler nedir? Bende anlayabilmiş değilim.
Konuyla ilgisiz olduğuna karar verme yetkisi Moderatörlerde...
Hakaret ve Suç teşkil etmiyorsa derhal yok edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Konuyla ilgisini o anda Moderatör kuramasa dahi ,kişi mesajını ulaştırmak isteyebilir...
Kısacası bir mesajınız ortadan kaybolmuşsa,"forum kirleri" bölümünde yerini almıştır.
Saygılarımla...
Biraz da iğne-çuvaldız meselesi olsa gerek bu işler dimi sevgili Ululelbab?
Örneğin siz üye olduğunuz bu kısa süre içerisinde 4 farklı yöneticiden toplam 18 uyarı ve ceza almışsınız... Ve bunların hiçbirisi sizin hangi görüşleri savunduğunuzla yakından uzaktan ilgili değil...
Bunca günlük mesaj yazan üyemizin moderasyonla en ufacık bir karşılaşması dahi olmuyorken bu durum üzerine daha yoğun bir şekilde özeleştiri yapmanızı öneririm.
Örneğin siz üye olduğunuz bu kısa süre içerisinde 4 farklı yöneticiden toplam 18 uyarı ve ceza almışsınız... Ve bunların hiçbirisi sizin hangi görüşleri savunduğunuzla yakından uzaktan ilgili değil...
:D:D sevgili Ulul ;
Siz de abartmışsınız he :d
UlulElbab
11-02-2010, 23:27
Biraz da iğne-çuvaldız meselesi olsa gerek bu işler dimi sevgili Ululelbab?
Bunca günlük mesaj yazan üyemizin moderasyonla en ufacık bir karşılaşması dahi olmuyorken bu durum üzerine daha yoğun bir şekilde özeleştiri yapmanızı öneririm.
Sayın ulpian,
Bende sizi seviyorum:hug:
UlulElbab
11-02-2010, 23:30
Sayın ulpian,
Bende sizi seviyorum:hug:
not:bu istatistikler özel bilgi niteliği taşıyor:gossip:
işte çuvaldız:sorry:
Bu kadar sevmeniz için ne yaptım acaba:rain:
not:bu istatistikler özel bilgi niteliği taşıyor:gossip:
işte çuvaldız:sorry:
Bu kadar sevmeniz için ne yaptım acaba:rain:
''Durup dururken kaşınmasaydınız siz de'' desem kızmasınız dimi? :)
UlulElbab
12-02-2010, 01:05
''Durup dururken kaşınmasaydınız siz de'' desem kızmasınız dimi? :)
Demek ki 18 kez "kaşınmışım"...
Kızmasına kızmamam ama Super moderatörlüğünüze yakıştıramadım.
İstatikleri ifşa edip argo konuşuyorsunuz.
Daha "ağır ifadeler" kullanan Modlar da gördük burada...
Orada da sizin mudehaleniz söz konusuydu ki...Tarafsızlığına sözüm yok...
Biz Sevgiden yanayız...
aslında bunu özel yapan siz moderatörlerin davranışsal yaklaşımınız, Hrıstıyan kanalında dahi konuşturmamışlardı.:) Sanırım sansür vazgeçilmez ve keyif verici bir hal aldı bazı yerlerde . Ama özellike inançsal temelde her görüşe saygı duyup bize özgür fikirsel paylaşım alanı oluşturduğunuz için teşekkür etmek istedim. Sorumun amacı da belki bu.
Hakimiyet ellerinde olanların istemediği şeyleri söylerseniz.
dahada önemlisi söylediklerinizin arkasında durabiliyorsanız.
Hakim gücü rahatsız ediyorsa sizin bu dik duruşunuz.
nerede olursanız olun eryada geç yeriniz
kapı önünde ayrılmıştır.
Ya kendiniz gidersiniz yada göndertirler.:attention:
evrensel-insan
12-02-2010, 23:38
Saygideger arkadaslar;
Sitenin modlari ya da "mudahele etme" yetkisine sahip gorevlileri; kendi algilari temelinde yazilara baslik icinde bir uyari gondererek hatta yaziylari "forum kirleri" ya da "sandik odasi" na kaldirarak mudahele edebilirler.
Birincisi bu sadece o uygulamayi yapan modun kararidir ve tuzuge gore moda, baska bir yetkileye danisip, bir fikir alma, ya da karari uygulamadan once bir demokratik icerik getirme olanagi tanimamis, aksine modu ya da yetkiliyi bu konuda karar vermekte "serbest "birakmistir.
Bu su demektir. Bir mod sadece kendi insiyatifini kullanarak kendi algisi temelinde bir mesaja mudahele etme (tasima, kaldirma, degistirme v.s.) hakkina sahiptir. Bunu demokratik olmamasi ve katilimci demokrasiye ters dusmesi ustelik kisisel insiyatife acik olmasi bir yana; bir moda duygulari ve kisisel gorus temelli mudahele etme hakki da tanimaktadir.
Bu su demektir. Bir mod, kendine gore bu yetkisini kullanirken; kendi kisisel dusuncesini ve kisisel uygulamasini kisilere de yonelik yapabilir.
Bu tip bir yetki kullaniminin sadece kisiye yonelik olabileceginin olasaligi oldugu gibi; yetki kullanimda kisiye ve mesaja gore secicilik olanagini da dogurmaktadir.
Buda bir modun ya da yetkilinin bu yetkisini duygusal ve kisisel bir dusunceyi davranisa donusturerek su istismar etmesine acik bir durumdur.
Bunun disinda her yazarin yazisina saygi gosterme konusu vardir. Yani bir mod, yetki kullanimina gecmeden once; mesaji uzerine yetki kullanacagi yazarla bir dialoga girmesi ve kullanacagi yetkiyi ona bildirmesi bir saygi unsurudur.
Dolayisiyla bir modun ve yetkilinin en once hatirlamasi gereken; "pervasiz" bir yetki kullanimi degil; yetki kullanimina girmeden once mesajin yazari ile ve de neden yetkisini kullanmasi gerektigini aciklayarak bir dialog kurmasi; kisiler arasi saygi iliskisinin bir tezahurudur.
Sonucta, bir yazar kendi mesajinin basina bir yetki uygulamasi gelecegini bilir ve de anlarsa, iste o zaman mod veya yetkilinin kullandigi yetkinin bir anlami ve icerigi olur.
Bunun aksi, modun ya da yetkilinin yetkisini "saygisizca/pervasizca" kullanimi anlamini tasirki; bu da mesajina uygulanan yetkinin nedenini bilmeyen yazar icin, duygusal ve hatta fikir yurutumune acilir.
Modlarin veya yetkililerin sadece tuzuk icerikli yetki kullaniminin gozlemi ve uygulamasi da ancak bu dialogun ve sayginin cercevesinde algilanir.
Zannedersem bu tip bir saygi anlayisi sadece bir ceza veya uyari resmiyetinde ortaya cikiyor. Bu da direk veya yazar icin "sasirtici" bir icerik tasiyabiliyor.
Sitemiz her turlu duzeyde yazarlari ve her turlu duzeyde yoneticileri ile bir butundur. Bu butunluk icindeki her turlu uygulama da ancak karsilikli dialog temelinde mumkundur. Yoksa yetki kullanimi tuzuk disinda kisisellige ve ozele donustugunde, bu hem sitenin butunlugune bir zarar verir, hem de yazarlarin duydugu "rahatsizliga"
O yuzden mod ve yetkililerinin yazarlardan farkli olarak bu yetki uygulamadaki dialog sorumlulugu ve bilinci mutlaka olmasi gerekir. Aksi, kimin ne yaptiginin sahsi bir icerikte kalmasina ve gereksiz dusuncelerin uzerine yetki kullanilanlarin dusuncelerinde belirmesine yol acar.
Evet yetkimizi tuzuk temelinde kullanalim, ama once uzerine yetki kullanacagimiz mesajimizin yazarina bunu bir dialog ile ve neden bu yetki kullanimina gerek duyuldugunun izahini yaparak kullanalim.
Cunku her mod veya yetkilinin kendisine verilen bu yetkiyi kisisel "takinti/secicilik" temelinde su istismar etmesi kacinilmazdir.
Yetki TUZUKSELDIR, KISISEL SECIMLI EGILDIR. Dialog da yetki kullanacak mod veya yetkilinin karsilikli saygi bilinc ve algisidir. Bu da sitenin her turlu selameti ve butunlugu icin sarttir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yapmayın arkadaşlar, birazcık adalete saygınız varsa, bu sitede hiç kimsenin düşüncelerinden dolayı ceza almadığını teslim edersiniz. Cezalar her zaman üsluptan veya tüzükteki site düzenine uyumsuzluktan kaynaklanır.
Aksi iddialar önyargıların esiri değerlendirmelerdir.
Bu söylediklerime katıldığınız için sizler buradasınız.
Lütfen önyargılarınızdaki yönetici ve yönetim imajını bizlere yansıtmayınız.
Sevgiler:)
evrensel-insan
12-02-2010, 23:45
Saygideger saroz;
Cezalar her zaman üsluptan veya tüzükteki site düzenine uyumsuzluktan kaynaklanır.-saroz-
Tartisma acmak icin degil; ama, gozlemlerimin bunun her zaman boyle olmadigini ortaya koyuyor. Bu benim bir YAZAR olarak gozlemim ve yasadigim tecrube.
Saygilarimla;
evrensel-insan
UlulElbab
13-02-2010, 01:14
Saygideger saroz;
Cezalar her zaman üsluptan veya tüzükteki site düzenine uyumsuzluktan kaynaklanır.-saroz-
Tartisma acmak icin degil; ama, gozlemlerimin bunun her zaman boyle olmadigini ortaya koyuyor. Bu benim bir YAZAR olarak gozlemim ve yasadigim tecrube.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Size açık yüreklilikle katılıyorum değerli Everensel-insan...
Saygıdeğer saroz da Adalet duygusu son derece gelişmiş bir insan ancak konumu gereği yorum yaparken başka parametereleri göz önünde bulundurmasını anlayışla karşılıyorum.
Bir yazarın emek verip yazdığı bir yazıyı bir kalemde "çöpe" atmadan önce hangi kriterlere göre "forum kiri" olarak nitelenmeli?
Gün sonunda konu bütünlüğünü bozan yazılar,elden geçirilebilir...ama hiçbir hakaret sözkonusu dahi değilken bir yazıyı alel-acele "yok etme" çabası neyin nesi? Moderator alaka kuramasada mesaj bir süre beklemelidir diye düşünüyorum.
Saygılarımla...
Arkadaşlar,
(1) Moderatörlerin tek başına, bireysel, denetimsiz iş yaptığı doğru değildir. Bir moderatörün yaptığı her işlem mod forumunda diğer bütün moderatörler ve YK üyeleri tarafından görülebilmektedir. Ekip kendi arasında da sıkça istişare etmekte, yeri geldiğinde birbirlerine somut bir işlemin sebebini sormakta, eleştiri ve öz-eleştiri mekanizmalarını günlük işletebilmektedir.
(2) Moderatörler sadece forum düzenini korumakla sorumlu olmayıp, sitenin farklı organ ve alanlarında da türlü görevleri yerine getirmeye ve sitenin çalışma gruplarında katkı sağlamaya çalışmaktadırlar. Her işlemden sonra, ilgili üyeyle uzun uzadıya özel mesaj yoluyla sohbet/tartışma gibi bir imkanımız maalesef biz istesek de fiilen olmuyor.
(3) Mesajınıza veya şahsınıza uygulanan ve haksız gördüğünüz bir moderatör işlemi hakkında ayrıca tüzüğümüzün öngördüğü şekilde DK'ya başvurabilirsiniz.
Özellikle ''ilgisiz iletiler'' konusunda hep birlikte daha duyarlı olmalı ve forum kirliliğini önlemeye çalışmalıyız.
Lütfen itirazlarınızı yukardaki 3. maddede açıklanan şekilde dile getiriniz.
saygılarımla
Sayın ululelbab
Sitemizde böyle bir uygulama yoktur. Forum kiri olarak adlandırılan mesajlar konuyla alakası olmayan mesajlardır. Konudan sapıyorsanız istediginiz kadar emek verin konu içinde kirlilik yaratmışsınız demektir. ömer'in adaletinin tertışıldıgı bir konuya kurban bayramını yazarsanız, istediginiz kadar emek verin o yazı oradan taşınır.
Hakeza gene konu sulandırılıyorsa ve devamlı yapılıyorsa bu yazılar gene taşınır. Ama konu dahilinde taşınan bir tek yazı gösteremezsiniz. Neden hep yazan haklıdır ve kendisini merkez olarak görür. Yahu konudan sapmayacaksınız bu kadar basit. Ya da fazla sapmayacaksınız.
Üstelik şayet bu sapışlar bir çizgi haline gelirse ve üye devamlı aynı tarzda davranırsa mesajlar taşınmaktadır.
saygılarımla
evrensel-insan
13-02-2010, 01:34
Saygideger arkadaslar;
Neden hep yazan haklıdır ve kendisini merkez olarak görür.-dilaver-
Neden hep modlar ve yetkililer haklidir ve kendilerini yetki kullanim merkezi gordukleri yetmiyormus gibi, el birligiyle neden birbirlerini savunma mekanizmasina yonelirler? Neden kendilerinin de hatali olabilecegini goremez ve kabul edemezler?
Saygilarimla;
evrensel-insan
UlulElbab
13-02-2010, 01:50
Sayın ululelbab
Üstelik şayet bu sapışlar bir çizgi haline gelirse ve üye devamlı aynı tarzda davranırsa mesajlar taşınmaktadır.
saygılarımla
Sayın dilaver,
"Sapışların çizgi haline gelmesi" aslında bir önyargının yerleşmesi ve Sayın ulpianında belirttiği,Moderatörlerin istişaresinden çıkan genel kanının ifadesidir diye düşünüyorum.
Ben kendi adıma bir mücadeleden ziyade "Fikir belirtmeden" söz edebilirim.
Site yönetimince belirlenen kuralları peşinen kabul etmiş insanların,"şu kuralın uygulamasında bir sıkıntı var" gibi bir düşüncesinibelirtmesi aslında "iyi birşeydir".
Bir çeşit "feedback" olarak algılamak gerekir.
Bunu bir "Saldırı" olarak algılamamalıyız.Aksine "iyileştirme prosedürleri" geliştirmeliyiz..diye düşünüyorum.
bizler bir Renkten ibaretiz...TD'de biZ olamasakta "GÖKKUŞAĞI" yaşamaya devam edecektir...
Siyah-beyaza da çevirebilirsiniz...Araya Gri tonlarıda alabilirsiniz...
Renga Renk olmasını da sağlayabilirsiniz:)
UlulElbab Gökkuşağının içinde Renklerden sadece bir Renk...
Sevgi ve Saygılarımla...
Sayın ululelbab
Galiba beni anlamadınız. Düşünün ki bir üyemiz var ve hemen her başlıkta ilgili ya da ilgisiz aynı şeyleri tekrarlıyor. Konu başlıgı ile alakalı da olmasa gene aynı tarz teraneleri yazıyor ve bundan hiç bıkmııyor. Bu ise konuyu sulandırıyor ve dagıtıyor.
Peki siz mod olsanız nasıl davranırdınız. Ömerin adaletinin tartışıldıgı bir başlıkta kurbanın kökeni ile ilgili bir yazıya izin verirmiydiniz. Yoksa bu yazıyı kurban ile ilgili bir yere mi taşırdınız. Ömer ve kurban sadece bir kurgudur. Daha vahim durumlar da vardır.
Sonuçta burada kimin ve kimlerin tartıştıgından çok konuların belli bir düzen içinde ele alınmasına çalışılıyor ve emin olun TD sitesi katılımcısından çok okuyanı olan bir sitedir.
Şimdi ilginç olan bu başlıkta iki tespit var. Biri natan ınki. O modlara teşekkür etmiş. Digeri ise sizlernki. İlginç degil mi. Natan'ın çöp forumunda hemen hemen hiç iletisi yok. Neden acaba.
Bence iğneyi önce kendimize batırmamız lazım. Mod ekibi bunu her fırsatta yapıyor. Peki ya sizler.
saygılarımla
evrensel-insan
13-02-2010, 02:30
Saygideger arkadaslar;
Şimdi ilginç olan bu başlıkta iki tespit var. Biri natan ınki. O modlara teşekkür etmiş. Digeri ise sizlernki. İlginç degil mi. Natan'ın çöp forumunda hemen hemen hiç iletisi yok. Neden acaba.-dilaver-
Iste sorunun tam da ozu burda. Bizler yazarlar olarak; bir mod yazar kutuplasmasi ve ayrimi yapmazken, yukaridaki mesaj tam da bunu yapmaktadir.
Iste sorun da zaten bu kutuplastirici mantikta yatar. UlulElbab arkadas rnek verdigi gibi, ben de sarozu ornek veririm. Baskalarini da verebilirim.
Ama sorun iki mesaj once dedigimde yatmakta, yani yetki ve yoneticiler kendi gruplasmasini savunma dusuncesine sapmaktadirlar.
Iste asil tehlike de bu mantikta yatar. Cunku bir kurum olarak calisan yetkililer ne kisisel davranislari algilayabilirler, ne de her mod ve yetkilinin farkli bilgi, bilinc duzeyinde oldugunu gorebilirler.
Aslinda Turkiye de aalisilagelmis bu kutuplasmanin bu sitede de mesajlara yansimasi sasirtici degildir. Ama sorunun, kurumu koruma mantigiyla yola cikip, hatali ve haksiz mod ve yetkilileri korumaya kadar gitmesi ve biribirlerine destek verme adina, hatalari ve haksizliklari gozardi etmeleridir.
Hata ve haksizligi kisi mod veya yonetici olarak yapar. Bu hata ve haksizlik sanki tum kuruma yapilmis gibi algilanarak, hem haksizlik hem de hata kurum adina ort bas edilmeye calisilir.
Halbuki hersey kisiseldir, hata da haksizlikta kisiseldir. Bunu tum kuruma tasimak ve bu zihniyetle kisinin hata ve haksizligini ort bas etmey yonelmek tam da biz ve oteki mantigidir.
Her mod ve yetkili kendi yukumlulugunun sorumlulugunu almali ama; uygulamayi da kisisel secici degil; tuzuge uygun yapmalidir. Soylenen budur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
kespır:)
11-07-2010, 20:11
Sen aldırma Özne, 1-2 ateist'in kibirli konuşmalarına.
Onlar konuşur, havanda su döverler.
Kendilerine kalsa herkesi ateist yapacaklar.
Bir dönüp bakın çevrenize kaç kişisiniz yahu? :)
Deist'e, Panteist'e, Agnostik'e tahammül edemeyen, onları da teistlerle aynı kefede görenler bilsinler ki onlar da sizi yobazlarla aynı kefede görebilir sonra.
Ayrıca "bu sitede her görüşten insan yazabilir" derken, bu site ateistlerin sitesi ama diğer görüşler de yazabilir" anlamı ima etmesin kimse. Bu site non-teistlerin sitesi. Ateistler de yazabilir, teistler de, diğerleri de. :)
Şimdi "Bunlar bana neden yükleniyorlar?" diye düşünüyorsan sebebi didişecek teist bulamamaktandır.
Bakıyorlar, sitede müslüman yok. Olan 2-3 tanesini de küstürüp kaybetmemek için herkes "Aman benim yüzümden kaçmasın" diye itina ile yaklaşıyor. Böyle olunca da bize yöneliyorlar. :D
mrb bu sıteye yazı yazmak ıcın ateist olup yobaz olmamak mı gerekıyor şartı bu mu?
mrb bu sıteye yazı yazmak ıcın ateist olup yobaz olmamak mı gerekıyor şartı bu mu?
Hıhıhı, şartımız bu:D
evrensel-insan
11-07-2010, 20:47
Saygideger titan;
Hıhıhı, şartımız bu-titan-
Neden, "yobazlikta" bir dusunce ve davranis cesidi ve bir yazi dili ve uslubu degil mi?, yoksa "hakaret, satasma, karalama, teror, siddet v.s." icerir dusuncesiyle, tuzuge aykiri mi duser?:noidea::roll:
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
11-07-2010, 20:50
Saygideger kespir;
mrb bu sıteye yazı yazmak ıcın ateist olup yobaz olmamak mı gerekıyor şartı bu mu? -kespir-
Bence sen "rahat ol" Cunku neyin "ateist" neyin "yobaz" yazi iceriginde oldugu, bir algilama konusudur. Yeterki yazi dilin ve uslubun, "siddet, teror, karalama, satasma, hakaret" icermesin.:attention:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger titan;
Hıhıhı, şartımız bu-titan-
Neden, "yobazlikta" bir dusunce ve davranis cesidi ve bir yazi dili ve uslubu degil mi?, yoksa "hakaret, satasma, karalama, teror, siddet v.s." icerir dusuncesiyle, tuzuge aykiri mi duser?:noidea::roll:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Değil tabii ki evrensel, pantenin ironik yazısına kespır ciddi olarak yazmış, ben de şaka yollu onun yazdığına bir ironi olsun diye yazdım, eğer kespır kardeş alınmışsa özür dilerim, biraz şaka her zaman iyidir.
evrensel-insan
11-07-2010, 20:56
Saygideger titan;
Değil tabii ki evrensel, pantenin ironik yazısına kespır ciddi olarak yazmış, ben de şaka yollu onun yazdığına bir ironi olsun diye yazdım, eğer kespır kardeş alınmışsa özür dilerim, biraz şaka her zaman iyidir-titan-
Aramiza "yeni" katilan arkadaslar, bence her zaman cam gibi kirilgan olabilirler. O yuzden "goz korkutmak" yerine, onlara kendimizi ve sitemizin dil ve uslup icerigini tanitici yaklasmamiz, herzaman olumlu bir sonuc verir.:humble:
Bende o nedenden, bir onceki mesajimi yazdim. Cunku bilhassa bir ironik yazi dil ve uslubunu algilamak, siteyi ve yazarlari tanima acisindan, zaman ve gozlem isidir.:flame:
Bu zaten, kespir arkadasimizin, pante'nin yazisini alintilayip, ona cevap yazmasindan belli. :whoo:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bende o nedenden, bir onceki mesajimi yazdim. Cunku bilhassa bir ironik yazi dil ve uslubunu algilamak, siteyi ve yazarlari tanima acisindan, zaman ve gozlem isidir.:flame:
Bu zaten, kespir arkadasimizin, pante'nin yazisini alintilayip, ona cevap yazmasindan belli. :whoo:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Haklısın e.i, kespır arkadaş alınmamıştır umarım, uyarın için de sağol.
yucemanitu
17-08-2010, 23:54
Maalesef o yazı ironik falan değil Ateist düşmanı bir arkadaşın zırva hezeyanlarıdır. Bu arada forumda da bazı yazılar çirkinden öte iğrenç bir hal almaya başladı birisi çok rahat kalkıp insanlara Allah'a inanmadıkları için "eşşek" demeyi sanki en doğal hakkı gibi görüyor, bir başkası inançsız olan kendi anasını bilmemne edebilir diyecek kadar alçalmış. Kendinize gelin! Kudurdunuz mu niyetiniz bizi de kudurtup karşılıklı hakaretleşmek mi? Mesaj yazarken şunu unutmayın "İstediğini söyleyen, istemediğini duyar."
evrensel-insan
18-08-2010, 00:03
Saygideger yucemanitu;
Maalesef o yazı ironik falan değil Ateist düşmanı bir arkadaşın zırva hezeyanlarıdır.-yucemanitu-
Sen hangi mesajdan bahsediyorsun?, ayni mesajdan mi bahsediyoruz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu sitede bende bazi müslüman arkadaslarlar ironi geciyorum
Ama bu icimdeki sevgiden dolayidir, alay etme gibi bir söz konusu yokdur !!!
yucemanitu
18-08-2010, 10:17
bir insan tanrı emrettiği için annesi ve kızıyla sex yapmaz gerçek bir ateist bunu çok rahat yapabilmelidir...
9 yaşındaki kızla evliliği mübah gören siz, adamın gelinini alıp kendi evlatlığını "gavat" durumuna sokmasını meşru görenler de Müslüman. E bu derece ruh sağlığı bozulmuşsa bir insanın yani sonunda Müslüman kalabiliyorsa o kişi anasıyla da sex yapar bacısıyla da.
müslümanlar anasıyla ve bacısıyla sex yapmaz çünkü yüce Allah şöyle buyuruyor:"Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, babalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren süt analarınız, süt kardeşleriniz, karılarınızın anaları, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup himayenizde bulunan üvey kızlarınızla evlenmeniz size haram kılındı" (en-Nisâ, 4/23).
tabi bu ayet sizi bağlamadığı için size serbest
AGAYA BELEŞ:whoo:
Bazı Müslümanların tahrik ve aşağılamalarından bıktım. . Birinin saldırısına bir karşılık versen bütün müslümanlar bir olup saldırıyor. Non-teistler arasında onlar arasında olan dayanışma ise yok. Forumda artık tartışma yok laf sokma yarışı var. Bu duruma karşı herhangi bir somut tedbir alındığı da yok. İşin tuhafı din hakkındaki eleştirilerde kıyameti koparıp saygıdan bahsedenler her türlü saygısızlığı, hakareti ve alçaklığı yapmayı hak biliyor. İşte bazı alçaklar bize ananızı bacınızı bilmemne ediyorsunuz diyor. Moderasyon bir şey olmamış gibi davranınca ben de o alçağın seviyesine iniyorum artık. Gerçekten midem bulanıyor. Artık Müslümanların yaptığı bu pisliklere dayanamıyorum foruma üye olmanın anlamı kalmadı. En iyisi benimkinin de yanında “üyeliğini sonlandırmış” yazsın. Haydi kalın sağlıcakla…
Sevgili yücemanitu,Türk toplumunun aydinlik neferlerine ihtiyaci var,sen kacarsan öbürü kacarsa,nasil cikar karanliklar aydinliga,bende bilgi yok biracik fikir yürütebiliyorum ama genede birkisi fazla görünsün diye bu siteyi terketmedim,dün parasi olanin pc si vardi bugün maddi durumu kötü olmayanlarinda var ama yari herevde pc olucak ve bu site milyonlara ulasicak,farketmedinmi hergelen burayi tesadüfen buldugunu yazdi ama yarin tesadüfler biticek ve bu site her bireye ulasicak,bence pireye kizip yorgan yakmamalisin,bence özellikle senin gibiler celik gibi sinirlere hakim olmali,bazi arkadaslar gitdi eger onlar gitmeseydi bu site hersaniye 500 onlin in altina dismeyecekdiki,buda aydinlik mücadelesine müthis katki sagliyacakdi.saygilar sunarim
Sayin yücemanitu,bu site burayi allahu ekber nidalariyla hack liyanlarida gördü ama sonucda aklin yolunu bulupda gitdi,,unutmaki burada bizlerle dalasan her birey mutlaka sifa bulacak baska birini getirecekdir.saygilar sunar selamlar ederim
Sayin yücemanitu,bu site burayi allahu ekber nidalariyla hack liyanlarida gördü ama sonucda aklin yolunu bulupda gitdi,,unutmaki burada bizlerle dalasan her birey mutlaka sifa bulacak baska birini getirecekdir.saygilar sunar selamlar ederim
Sana müslüm babanin bir sarkisiyla sesleneyimde,,gönlümüz senlensin...
ne cabuk tükendi oldugun günler,
yinemi hasretle yasayacagiz,
dün gelmis gibisin ,doymadik sana,
ne olur abicim birgün daha kal,,
gitmeeeeee,,gitmeeeee,,,,gitme ne olursun
evrensel-insan
18-08-2010, 21:56
Saygideger yucemanitu;
Sana, bu "pireye kizip, yorgan yakma" ve herseyi duygusal degerlendirme usuncesini "hic yakistiramadim". Biliyorsun "midem bulaniyor-2" diye bir baslik acmistim, sen de orada cevap yazmistin. Sen bu siralar, biraz "sakinlesene kadar" "midem bulaniyor-2/ic dokme kosesi" basliklarini kullan, bunlar sana iyi gelecektir.:kiss:
Senin "ayrilma hakkin" sadece sana ait degil, bu konuda ben ve bir suru baska arkadas ta soz sahibiyiz, o yuzden senin en azindan bizleri "uzme" hakkin yok:Cry: YOKSA....:smash:
Saygilarimla;
evrensel-insan