PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : allah Matematik Sınavına Girerse

Güçistenci
27-11-2008, 00:20
soru 1.
bir adam ölüyor. ve 120.000 lira mirası kalıyor. geride üç kız evlat, bir ana, bir baba ve eşini bırakıyor. buna göre miras nasıl hesaplanır. (50 puanlık soru) süre 10 dk

cevap 1.
Nisa Suresi/11. Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.

Nisa Suresi/ 12. Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır (zevcelerinizindir). Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah'tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir.

öğretmenin notu:
Adam ölüyor. Geride kalan varisler şunlar; eşi, 3 kız çocuğu, annesi ve babası..
Buna göre miras dağıtım oranlarını şöyle söylemişsin:
Kız çocuklarına mirasın 2/3 ü
Anneye mirasın 1/6 sı
Babaya mirasın 1/6 sı
Eşine mirasın 1/8 i
------------------------------------
Adamın kalan mirasını 120.000:
120 x 2/3 = 80.000 çocuklara
120 x 1/6 = 20.000 anneye
120 x 1/6 = 20.000 babaya
------------------------------
toplam = 120.000 Görüldüğü gibi mirastan eşe hiç para kalmadı.
Eğer eş de almış olsa;
120.000 x 1/8 = 15.000 Eşe düşen pay
----------------------------
Toplam = 135 olacaktı.
Halbuki ortada 120.000 milyar var. Eşe 1 kuruş dahi kalmadı.

allah senin benden önceki matematik hocan kimdi yaw! nasıl böyle saçma sapan bir hata yapabiliyorsun. bu 4. sınıf matematik sorusu. paydaları aynı olmayanları da 5. sınıfta öğreniyorsunuz. ama sen hala bu konuda hata yapıyorsun! seni etüte almak lazım. hafta sonu etütüne efendin muhammed de gelecek. onunla da görüşecez!

soru 2.
müslümanlar savaşlardaki ganimetleri nasıl bölüşürler. kaçta kaçını alırlar? (25 puanlık soru) süre 5 dk

cevap 2.
enfal 1. Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."
enfal 41. Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

öğretmenin notu
bak bi de hala bana ganimetten soruyorlar diyo. soruyoruz bi durum mu var. sen burada soruları cevaplayacaksın. haddini bil. cevap külliyen yanlış. cevap 3 ün biri olacaktı. ama sen daha dediğinden bile emin değilsin. bi tamamı diyon. bi 5 te biri diyon. senin rasyonel sayıları bi güzel oturup çalışmanda fayda var.

soru 3.
bir müslüman kaç tane inanmayana eşittir? (soru 25 puan, süre 5 dk)

cevap 3.
Enfal-65. Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa ikiyüze galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kafirlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar hakkı ve akıbeti düşünmeyen anlayışsız bir kavimdirler.
Enfal-66. Şimdi Allah sizden yükü hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. O halde sizden sabredecek yüz kişi olursa ikiyüz düşmana galip gelirler, sizden bin kişi olursa Allah'ın izniyle ikibin düşmana galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.

öğretmenin notu:
sen allah denen zımbırtı. ilk başta ne dediğine karar ver. sen daha bölme bile mi bilmiyorsun yaw. aslında meb izin verse seni 1. sınıftan yeniden okula başlatacam ama öyle bir şansım yok. 65'te dediğin oran 1/10, 66'da dediğin oran 1/2. cevap 1/sonsuz olacaktı. yani sonsuz tane müslüman gelse yine de 1 tane inanmayan edemez.

not:0/100 sıfır

daha sonra allah öğretmeninin bu notlarını okuyunca şunu söyledi:

Bakara 28: Siz cansız iken sizi dirilten Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz.

öğretmen de bunun üzerine allahı kendisini ölümle tehdit ettiği için okuldan attı. bir daha da ölene kadar hiç bir yerde okula gidemedi. :)

evrensel-insan
27-11-2008, 00:33
Saygideger Gucistenci;

Guzel bir calisma olmus, eline saglik. Yalniz, baslik; matematik degil; aritmetik olmaliydi. Cunku dort islem konusu aritmetigindir.

Matematikte ise; bilinmiyenlerin hesaplanmasi ve formuller vardir. Aritmetige akli ermeyenin; matematige aklinin erecegi ise; mumkun degildir.

Ki, bugun degil mirasta; dort islem; tum yasamimizda vardir. "Fiatlar %20 ucuzladi. 100 ytl lik, mal &25 ucuzladi. v.s." Demekki, gunumuzde allah yasayamaz, cunku birak mirasi, alisveris yapamaz. :p

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_beyin
27-11-2008, 00:38
evrensel efruz beylik adına yine tüy dikmişin lafa

evrensel-insan
27-11-2008, 00:45
Saygideger ozgur_beyin;

Eeee, konu; din, yaratilis, tanrisallik olunca; benden cikan fikirler de boyle oluyor, kusura bakma.

Senden, ricam; su "Efruz beylik" terimini, aciklarmisin, bana. Biraz, yeni bilgi edinmis olurum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
27-11-2008, 01:11
saygıdeğer evrensel-insan;

daha bizim allah o zamanlar 6. sınıfa gidiyodu abisi. :p o zamanlar meb bu derse matematik diyodu. ben de ondan matematik yazdım.

daha sonra insanlar matematik gibi kesin bir bilim dalını reddedip allah denen ilkokul çocuğuna inanmaya başladılar. sonra da allah öldü. ölmeyen hiç bir şey yok. tabi ki allah da ölecekti.

allah katına mesafe çelişkisi de (1000 yıl ya da 50.000 yıl) ya da evrenin var oluşundaki gün sayısı da(6 ya da 8) bunlar da bizim ilkokul çocuğunun yumurtlamaları. ama artık aklını kullanan insanlar bunlara inanmıyor. zaten onun için allah öldü. :)

evrensel-insan
27-11-2008, 01:21
Saygideger Gucistenci;

allah katına mesafe çelişkisi de (1000 yıl ya da 50.000 yıl) ya da evrenin var oluşundaki gün sayısı da(6 ya da 8) -Gucistenci

Sen de, artik su rakamlarin ortak bolenini, ya da ortalamasini alda; hem islam dunyasini, hem de onun Allah'ini "bu cileden" kurtar. :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
27-11-2008, 01:31
saygıdeğer evrensel-insan

müslümanlara benden iyilik. en iyi çözüm: çelişki gördükleri yerde aritmetik ortalama alsınlar paçayı kurtarsınlar.

(50.000+1000)/2=25.500 yıl allah katına mesafe.
(6+8)/2=7 evrenin var edildiği gün sayısı
(10+2)=6 müslüman/inanmayan oranı

geometrik orta almadım. şimdi köklü sayılar falan çıkıyo. allahın köklü sayılarla işi olmaz di mi :) daha o 6. sınıf öğrencisi.

hadi bunları aritmetik orta aldık da kurtardık :) miras hesabını nasıl kurtaracaksınız? :D

evrensel-insan
27-11-2008, 01:44
Saygideger Gucistenci;

Allah; maymunoglu-ademoglu-insanoglunun kup kokudur. Ya da, tersi. ;)

miras hesabını nasıl kurtaracaksınız? Gucistenci

Bence, o konuda da "Allah, o siralar, katarakt olmus ve kisiler arasindaki; hem cinsiyet, farkini; hemde akrabalik derecesini gorememis" dersek; o zaman, miraslar;adaletli bir sekilde bolunur. Ta bi; demokratikligi de, katmak gerekiyor. Katilimci, demokrasi. :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
27-11-2008, 01:51

aslında efendisi muhammed onunla daha bi güzel ilgilense böyle hatalar yapmaz. ama muhammed haremiyle daha fazla meşgul olduğu için allahla pek ilgilenemiyordu. aslında ben allahta potansiyel görmüştüm. ama nedense sonra derslerini aksatmaya başladı. saçmalamaya başladı. en sonunda da delirdi. :D

efendisi muhammed olduktan sonra allah hiç bir zaman miras paylaşımını doğru yapamaz ve yapamayacaktır da çünkü öldü artık allah...

evrensel-insan
27-11-2008, 01:58
Saygideger Gucistenci;

Eh, bizde, artik "olunun, arkasindan konusulmaz" diyelim. Olunun (olmek) arkasindan, alisilagelmis; soylemi, tekrar edelim.

"Allah rahmet eylesin, taksiratini affetsin, mekani cennet olsun, nur icinde yatsin" hepsi, bu kadarmiy di? :)

Neyse, ben bu kadarini hatirlayabildim. :o

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
27-11-2008, 02:07
"Allah rahmet eylesin, taksiratini affetsin, mekani cennet olsun, nur icinde yatsin"

:D amin ruhuna el fatiha. müslüman arkadaşlar da artık bi yasin okurlar arkasından :D davet etseler ben de gelirim yasin okumalarına :)

evrensel-insan
27-11-2008, 02:19
Saygideger Gucistenci;

Ben, muslumanlarin; sana verecekleri cevabi simdiden soyliyeyim.

"Allah, oldu (olmek), yasasin yeni Allah". Bunu, da; suna dayanarak soyliyecekler: "Olmuslerimizin, canina deysin."

Iste, o can; eski-olen- Allalh'in ruhunu, sadederek; yenisine aktaracak. :)

Yaw, muslumanlar, bu kadar "akillimi?", bir de onlara, kalkip; fikir verdik, iyi mi! :eek:

Ya, nerdeyse unutuyordum. Birde, hakkini helal etme konusu vardi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
27-11-2008, 02:31

walla ben allah olsaydım muhammed e hakkımı helal etmezdim. her şeyde benim ismimi alıp da sonra da haremini genişletmek için kullanacak, sonra bana eğitim vermeyecek. hatta delirmeme sebep olacak. beni sadist, piskopat bi varlık haline getirecek. ve benden yüz yıllar sonra ismimi insanların ağzına sakız edecek. ben de muhammede hakkımı helal edecem(!)

Iste, o can; eski-olen- Allalh'in ruhunu, sadederek; yenisine aktaracak.

güzel fikir de allah reenkarnasyona inanmıyodu ki :D

Güçistenci
27-11-2008, 02:36
konu kafeye taşınmış. :) aslında haklısınız çok fazla dalga geçtik sayın allahla :D

aydoe
27-11-2008, 11:51
Allah matematik sınavına girmez ,varsayımlarla hareket edemeyiz.
Allah tüm sınavlardan muaftır.

evrensel-insan
27-11-2008, 18:52
Saygideger aydoe;

Sen, maddeyi varsaymiyor musun? Varsayim, hipotez; yani one surulmus bir tez demektir. Karsi tezide idealizmin one surdugu gorus.

Allah matematik sınavına girmez
Allah tüm sınavlardan muaftır.-aydoe.

Bak, bu da senin varsayimin, yani tezin. Oyle degil mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
27-11-2008, 19:10
Saygideger aydoe;

Sen, maddeyi varsaymiyor musun? Varsayim, hipotez; yani one surulmus bir tez demektir. Karsi tezide idealizmin one surdugu gorus.

Allah matematik sınavına girmez
Allah tüm sınavlardan muaftır.-aydoe.

Bak, bu da senin varsayimin, yani tezin. Oyle degil mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan
:):):)
Sevgili Evrensel-insan
Ben maddeyi varsaymıyorum.
Madde benden bağımsız olarak var ve maddi bir gerçeklik,ben doğmadan öncede Ağrı dağı vardı,bu dağı dünya üzerinde bilmeyen insanların olması Ağrı dağının var olmadığını göstermez ,gitmesekte görmesekte o dağ bizim dağımızdır :)
Evet Allah matematik sınavına giremez çünkü yoktur,olmayanın ya da kavramların da sınava girmesi mümkün değildir.
saygılar

evrensel-insan
27-11-2008, 19:47
Saygideger aydoe;

Ben maddeyi varsaymıyorum.-aydoe;

Ne, o yoksa; maddeyi yokmusayiyorsun? :D

Peki, yukaridaki alinti; kimin alintisi; maddenin mi?, maddenin agzi yokmu? Kendi kendini ortaya koyamiyor mu? Sen, neden madde adina aracilik yapiyorsun? :p

Birak, madde kendini ortaya koysun. Hem, maddenin bana ihtiyaci yok diyorsun, Hem de, maddenin varligini sen ifade ediyorsun. Bu, bir celiski degil mi? :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
27-11-2008, 22:10
:) :D :) :D

Koskoca dağı göremedin ya helal olsun:p

Güçistenci
27-11-2008, 23:38
Evet Allah matematik sınavına giremez çünkü yoktur,olmayanın ya da kavramların da sınava girmesi mümkün değildir.
sevgili aydoe o bizim kalbimizde yaşıyor :) hayallerimizi süslüyo. aslında hayallerde her şey mümkün.

Allah matematik sınavına girmez ,varsayımlarla hareket edemeyiz.
Allah tüm sınavlardan muaftır.
bu sözünde de allahın varlığını kabul edip, onun bu işlerden muaf olacağını söylemişsin. ikisi arasında çelişki var. yoksa allahçı mı oldunuz? :D

sinner
27-11-2008, 23:44
Gücistenci,
Mesele ancak bu kadar somut bir şekilde ortaya konabilirdi.
Teşekkürler.

Güçistenci
27-11-2008, 23:53
yusuf33
bir şey değil :)

allahı yaratan biz, tapan yine biz, mantıksızlıklarına evet diyen yine biz, işimize yaramayınca da öldüren yine biz, çocuklaştıran da ben :)

unbe
28-11-2008, 00:33
sevgili Güçiştenci
ne güzel bi laf biz yarattık biz taptık vb...... benim deyimime yakın varsan çarp diyorum ya bende:)

ozgur_beyin
28-11-2008, 00:36
sevgili akıncı gücü olsa zatenseni çarpardı ama yok ne yapsın

unbe
28-11-2008, 00:38
sevgili Özgür
bende onu karadenizliye anlatmaya çalıştım ama anlamadı.günün birinde anlar diye umut etmekteyim:)

evrensel-insan
28-11-2008, 00:41
Saygideger arkadaslar;

Kendimiz ettik, kendimiz bulduk, buluyoruz ve boyle giderse de; bulmaya devam edecegiz. Ne demisler " Ne ekersen, onu bicersin." Allah'i ekmezsek; bicmemize de, gerek kalmaz. Bu bir ihtiyac meselesi. Ben, Allah'i, tanriyi, yaraticiyi v.s. ne ekmeye; ne de bicmeye; ihtiyac duymuyorum. Ustelik ekilmisleri de; bir bir topluyorum ve tarlayi; daha verimli bir hale getirmek icin; yeni ve insanlik dolu bir ekime hazirliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
28-11-2008, 00:43
sevgili Evrensel
Bak bu laf çok hoştu allahı ekmezsek biçmemize gerek kalmaz!!!! şahane....

Güçistenci
28-11-2008, 02:08
sevgili akıncı
ne güzel bi laf biz yarattık biz taptık vb...... benim deyimime yakın varsan çarp diyorum ya bende

bu fikri tevfik fikret ten aldım
"Beşerin böyle dalaletleri var. Putunu kendi yapar, kendi tapar."
tarihi kadim şiirinde yazıyo. hoş din karşıtı bi şiir.
ayrıca allaha çarpan çarpmış. nasıl bize çarpacak? :) ilk başta muhammed sonra onun takipçileri, sonra inkar eden bizler. çarpan çarpana