PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelecekte türkiye

Davudi
29-11-2008, 20:54
ilerki yıllarda ateizm türkiyede daha fazla tanınıp tutulurmu? ve ateist örgütlenmler olabilirmi? hatta bu soruları daha geniş bir cercevede ele alırsak türkiyede dahil tüm islam ülkelerinde bunlar gerceklebilirmi?

not: bu soruları sorma nedenlerimden biride ,millet devamlı yeni bir islam mezhebi (sadece kuran veyahut onun gibi bişey) bekliyor ,hiç kimsenin aklına ateizmin (bilimin) egemen olması gelmiyor hatta ateist arkadaslarımızın bile

Ayejj
29-11-2008, 21:52
Ateizm her zaman elit kitleler arasında yayılmış halklar ise hep dinlere inandırılmış.Böylece yönetimler istedikleri gibi at koşturma fırsatı yakalamış.

Bu coğrafyada sorgulayan insanı anne babası bile istememiş.

bu kadar mış mış'tan sonra bir düşün bakalım.Bu coğrafyada ateizmin geleceği konusunda senin tahminin nedir?

unbe
29-11-2008, 23:26
sevgili Kapecuk
ateizmin geleceği pek parlak olmasa da zaten düzgün ve düşünebilen insanlar arasında olsun.Az ve öz olalım derim ben...........

placebo
30-11-2008, 00:03
ilerki yıllarda ateizm türkiyede daha fazla tanınıp tutulurmu? ve ateist örgütlenmler olabilirmi? hatta bu soruları daha geniş bir cercevede ele alırsak türkiyede dahil tüm islam ülkelerinde bunlar gerceklebilirmi?

not: bu soruları sorma nedenlerimden biride ,millet devamlı yeni bir islam mezhebi (sadece kuran veyahut onun gibi bişey) bekliyor ,hiç kimsenin aklına ateizmin (bilimin) egemen olması gelmiyor hatta ateist arkadaslarımızın bile

Dünyayı bilmem ama Türkiye için 10.000 sene lazım

Titan
30-11-2008, 00:47
Belki ateist değil, ancak bilinçli ya da bilinçsiz deistlerin çoğalması hiçte uzak bir ihtimal değil. Bilinçli ya da bilinçsizi açıklarsak, bilerek deist olanlar ve deistliğin ne olduğunu bilmeden olanlar.

Serdar
30-11-2008, 02:25
Bir kere insanlığın dinden, karanlıktan, cahillikten, yobazlıktan, gizemcilikten ve her türlü ruhsal sapkınlıktan kurtulması için, toplumun hayat standardı, refahı ve geçim araçlarını elde etme gücü yüksek olmalıdır. Bu olanaklar sağlandığında ne bu sitenin dinlerden özgürlük diye çığlık atmasına ne Richard Dawkins diye birisinin "Tanrı Yanılgısı" diye kitap yazmasına gerek kalacak, ne Turan Dursunlar öldürülecek, ne sınıf mücadeleleri olacak ne de sömürü ve savaşlar olacaktır. İşte o zaman uzaya çıkacaz:D

Bugün ve geçmişte olduğu gibi mücadele şekli yanlıştır kanımca. Asıl mücadele etmesi gerekenler ekonomistler, mühendisler ve iktisatçılar olmalıdır. Aslına bakarsanız, herkes ekonomist, mühendis ve iktisatçı olmalıdır. Gözünü açık tutmalıdır, olayların akışını başkalarına bırakmamalıdır. Bir: ataerkil düzenin türemesiyle gaddarlık ve karanlık iyiceden kabardı. İkinci kabarış ise makineleşen dünya ile başladı. Ama nerden bakılırsa da, başı çekenler gene bu üç grup ile olacak gibi görünmektedir bana.

Sevgiler, saygılar,
Serdar.

Serdar
30-11-2008, 03:01
Nasıl ki doktorlar insanları tedavi ediyorsa, ziraat ile uğraşanlar da bitkileri tedavi ediyorlardı. Onlar da bitkilerin doktoruydular. Herkes birşeyin doktoruydu. Ama mühendisler neyin doktoru olduklarını anlayamadılar. Onlar da aslında toplumun doktoruydular. Fakat, makinelerin ihtişamına fena kaptırdılar kendilerini. Ver yansın ettiler, makineleşen dünyaya. Medeniyet sandılar robot kollarını. Herşeyin büyük ölçekte üretimini araştırdılar, tasarladılar. Bu şekilde büyük yanlış yaptılar. Üretimin kontrolünü başkasına devrettiler. Ve tabi ki gücü ve parayı da.

Demiş ki birileri:

"Demek ki, insanların, içinde üretimde bulundukları toplumsal ilişkileri, maddi üretim araçlarındaki, üretken güçlerdeki değişme ve gelişme ile birlikte dönüşerek değişir. Üretim ilişkileri, bir bütün halinde toplumsal ilişkiler denilen şeyi, toplumu ve özellikle, belirli bir tarihsel gelişme aşamasındaki bir toplumu, özgün, ayırt edici nitelikte bir toplumu oluşturur. Antik toplum, feodal toplum, burjuva toplum, her biri aynı zamanda, insanlık tarihinde özel bir gelişme aşamsını belirten, bu türden üretim ilişkileri bütününü oluştururlar."

Karl Marx, Ücretli Emek ve Sermaye

"Bir zamanlar insanlar kendilerini özgür kılacağı umuduyla, düşüncelerini makineler üzerine çevirmişlerdi, ama bu yalnızca makineleri olan başka insanların onları köleleştirmesine fırsat verdi."

Frank Herbert, Dune

Davudi
02-12-2008, 16:07
kapecukun tespitlerine katılıyorum ancak gerçekleri tanıtmak bildirmek için inanıyorumki bu ülkede mutlka birileri cıkıp gerekli organizasyonu yapıp mücadelesini verecektir

Güçistenci
02-12-2008, 16:53
arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın bea.

100 yıl önce ben dinsizim diyebiliyor muydu bizim dedelerimiz? ya da sokaktaki biri ben ateistim diyebiliyor muydu? hatta onu geçin. fes takmadan dolaşabiliyor muydu? ama şimdi fikirlerimizi yazabileceğimiz sitelerimiz bile var. engellemelere rağmen kavgamıza devam ediyoruz. dinlerin gerçekleri gün ışığına çıktıkça insanlar dinlerini bırakmaya devam edecekler. zaman her zaman dinlerin alehine işliyor bu devirde. ayrıca türkiyenin çoğu da gerçek müslüman değil. yumuşak müslüman... :) dinin her türlü aşırılıklarını reddiyor bizim halkımız. bu iyiye işaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion

30-40 seneye kadar fransa kadar dinsiz bi ülke oluruz. 70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz. ben buna inanıyorum!

evrensel-insan
02-12-2008, 23:16
Saygideger Gucistenci;

70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz.-Gucistenci

Rusya "dinsiz mi?" :confused:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Güçistenci
02-12-2008, 23:48
saygıdeğer evrensel-insan link vermiştim ya yukarda orda ülkelerin dinlere inanma oranı yazıyor. Rusya için 48.1% oranını vermiş.

evrensel-insan
03-12-2008, 00:02
Saygideger Gucistenci;

% 48.1 orani "dinsiz mi" oluyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

emrekalkavan
03-12-2008, 00:18
komünizmin (ateizmin) kemiklerinin çatırdayarak kırılması ve dünya siyaset tarihi müzesindeki yerini almasından sonra son başkan gorbaçovun papaya yaptığı bi ziyaret vardı. papayla karşı karşıya masada otururkenki manzara aklımdan hiç çıkmaz. sen 70 sene komünizmle (ateizmle) yönet ondan sonra Allah var mıymış yokmuymuş gör :D keşke gorbaçov hristiyan olan papaya değilde müslüman olan humeyniye gitseydi ..hak yolu bulsaydı..

Güçistenci
03-12-2008, 00:38
saygıdeğer evrensel-insan

dinsiz tabi ki olmuyorlar da, rusya kadar dinsiz diyorum.

emre kardeş; heralde dünyanın neredeyse tamamının dinsiz laik sistemle yönetildiğinden haberin yok... dinler öldü, tanrılar öldü zaten ölmeye de mahkumdular!!

Davudi
04-12-2008, 17:03

100 yıl önce ben dinsizim diyebiliyor muydu bizim dedelerimiz? Ya da sokaktaki biri ben ateistim diyebiliyor muydu? Hatta onu geçin. Fes takmadan dolaşabiliyor muydu? Ama şimdi fikirlerimizi yazabileceğimiz sitelerimiz bile var. Engellemelere rağmen kavgamıza devam ediyoruz. Dinlerin gerçekleri gün ışığına çıktıkça insanlar dinlerini bırakmaya devam edecekler. Zaman her zaman dinlerin alehine işliyor bu devirde. Ayrıca türkiyenin çoğu da gerçek müslüman değil. Yumuşak müslüman... :) dinin her türlü aşırılıklarını reddiyor bizim halkımız. Bu iyiye işaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/irreligion

30-40 seneye kadar fransa kadar dinsiz bi ülke oluruz. 70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz. Ben buna inanıyorum!

alkiş......

emrekalkavan
04-12-2008, 18:03
saygıdeğer evrensel-insan

dinsiz tabi ki olmuyorlar da, rusya kadar dinsiz diyorum.

emre kardeş; heralde dünyanın neredeyse tamamının dinsiz laik sistemle yönetildiğinden haberin yok... dinler öldü, tanrılar öldü zaten ölmeye de mahkumdular!!

sayın güçiştenci, bu zaten doğal bi şey ..Eskiden de böyleydi..Tarihe küfür (dinsizlik) sistemi hakimdir..kuran daki asr suresini okursanız bunun böyle olduğunu görürsün.. artı olarak dinler tanrılar ölmez.. insan unutur ..
'Asra andolsunki insanoğlu ziyandadır..'

AteistTürk
14-12-2008, 18:08
http://downwiththeinternet.files.wordpress.com/2007/11/hitler.jpg

Hitler gibi adam gelecek.Ama farklı olan;Sunni ve Türk Irkçısı

Sonunda;

Batı,Orta ve Doğu Türkiye olarak 3'e ayrılacak

Onursal Bedirhan
15-12-2008, 00:49
ya şu ırkçılık propangasını yapanları görünce EDİT diyesim geliyor.

Ha ırçılık ha dinci olmak arasında fark görmüyorum be.

ben çıkıp kürtler dünyaya hakim olsun diyormuyum veya bir başkası ermeniler tüm dünyaya hakim olsun derse dincilerden ne farkımız kalır.

lafım ateisttürk'e

Ugur Bicaker
15-12-2008, 19:56
Turkiye'nin sosyo-ekonomik ve kulturel yapisi degismedikce, ilerde belki bu gunleri de arariz. Fakirlik, para karsisinda diz cokuyor, ondan sonrada "demokratik" tarzda alis-veris oluyor. Ver oyu, al komuru gibi.
Dinde reform yapilsa ; uygulamasi, cagdas olsa, opup basimiza koyalim.
Ne kadar cahil, ne kadar fakir, o kadar zavalli insan ve o oranda sorguzus itaat.

breymin
15-12-2008, 23:05
ya şu ırkçılık propangasını yapanları görünce EDİT diyesim geliyor.

Ha ırçılık ha dinci olmak arasında fark görmüyorum be.

ben çıkıp kürtler dünyaya hakim olsun diyormuyum veya bir başkası ermeniler tüm dünyaya hakim olsun derse dincilerden ne farkımız kalır.

lafım ateisttürk'e
xxxxxxxxxxxx
Sevgili Hazreti Kepceci(bu arada belirteyim fesih nicki hosuma gidiyordu onursal sana uygun deyildi ama hazreti kepceci süper ,hayirli ugurlu olsun vatana ve millete)biz insanlarin yolculugu maymunlukdan insanliga gogru yolculuk,kimisi bu yolu birkacdakikada kateder kimi ömürboyu katedemez,bütün tad burada zaten,birak kimisi hayvanligini yasasin kimisi insanliga adim atsin.sana saygi duyuyorum ve selam ediyorum

Güçistenci
15-12-2008, 23:18
ateistürk hayalkurmak da güzeldir. nasıl çıkacak bu hitler, niye çıkacak? niye türkleri ve sünnileri doğrayacak? mantıksal bi tahmin mi bu? yoksa umut mu ediyorsun? tahminle umut arasında çok fark var !!

Davudi
23-05-2009, 18:15
keske baslığı gelecekte dünya diye acsaymışım bence 22.ci yüzyıldan itibaren dünya insanları realizmi yani ateizmi kabul edecekler gelecek bilimin olacak ,ne idüğü belirsiz sözde dinlerin ve o dinlerin ruhbanlarının yerine bilimin sözü gececek

AzinliginFeryadi
26-05-2009, 04:40
Aç ayı oynamaz dostlar. Düzgün düşünebilmek için doğru şartların oluşması lazım. Yani Maslowun İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nde belirttiği tüm ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gereklidir ki adı üstünde ihtiyaç bunlar...

Ben Ateizm'in egemen olması için öncelikle karınların düzgün doyması gerektiğine inanıyorum.Önce sağlıklı ve adil bir ekonomik sistem olmalıdır.Ateizm'in elit kesimlerde kabul gördüğü tesbiti son derece doğrudur. Bu görüşün egemen olabilmesi için elbette dinin insanlar üzerindeki etkisi azalmalıdır. Kendi ülkemiz adına bu etkiyi kırmanın bence bir tek yolu vardır. O yol da şu meşhur ''ŞÜKÜR'' politikasından insanlarımızı kurtarmaktır.
Başımıza ne geldiyse şükretmekten gelmedi mi? Neye şükrediyorlar anlamıyorum. Hadi fabrikatör şükreder, anlarsın. Armatör şükreder, anlarsın. Medya patronu şükreder, anlarsın.
Bu saydıklarımın hiçbiri şükretmediği halde, elinde kaybedecek bir tek canı kalmış 9 çocuklu, kıçı yamalı, açlıktan nefesi kokan ve kiralık gecekondusu başına yıkıldı yıkılacak durumda yaşayan Hurdacı Mehmet neye şükreder peki? Bunu anlayamam işte. Çok şükür açım, çok şükür çocuklarım da aç, çok şükür yine yarına çıkacağımız belli değil mi diyor acaba? Yoksa zar zor kendini içine atabildiği gecekondusu o güne kadar başına çökmediği için mi şükrediyor?
Neye şükrediyon be güzel kardeşim? Biraz da tependekiler şükretse ve sen de doysan fena mı olur? Neden hep şükreden sensin?
İşte bu şükür edebiyatı sona erdiği gün başlayacaktır sorgulamalar. İnsan gibi yaşama talepleri ve hak aramalar artacaktır. Doyan ve yarın kaygısı taşımayan insanlar düşünmeye vakit bulacaktır. Düşündükçe doğru yolu, Ateizm'i keşfedecek ve o güne kadar nasıl sağıldığını anlayacaktır.Bence Ateizm egemen olursa, böyle olur.Sevgiler...

azınlık
26-05-2009, 08:47
Ben Ateizm'in egemen olması için öncelikle karınların düzgün doyması gerektiğine inanıyorum.

Doğru söylüyorsun.

Başka bir yazıda değinmiştim; Amerika'da ateistler ve açıktan açığa hristiyanlığı reddedenler hızla artıyor. Doğal olarak bu durum din bezirganı para babalarını son derece rahatsız ediyor çünkü sermayenin çoğu bu "muhafazakar" mahlukların elinde. İçinde bulunduğumuz kriz işte bu sermayedar grubunun, hakettiklerinden fazla refah içinde yaşadıklarını düşündükleri kitlelere hadlerini bildirme, onları fakirleştirme operasyonudur.

Planladıkları tutar mı bilemem, ama bir kez sorgulamayı öğrenen insan bir daha bundan vazgeçmez. Yapılması gereken tek şey sindirilmiş, ota moka şükrettirilen kitlelere ilk sorularını sordurabilmektir.

Kısacası, karnımız aç olsa gidip hristiyan olmayacağımıza göre bir şekilde insanlara ulaşıp o ilk soruyu sordurabilmektir amaç: "Niye?".

A.

Deist_Düşünce
26-05-2009, 09:52
Bu iktidar daha başımızda durursa ateistlerin işin zor. islam devletine çevirecekler ülkeyi. Zaten başından beri amaçları belli. Tüm türkiye'yi kurumları herşeyi ele geçirdiler ve heryere imam hatip mezunlarını atadılar. Sadece ileri gitsek yeter ama daha da geriye doğru gidiyoruz. Böyle devam ederse kaçacam bu ülkeden :)

Davudi
26-05-2009, 12:14
azınlığın feryadı ; bendeyse ters tepki yaptı bee :)
müslüman olduğum zamanlarda ,hep düşünürdüm "ulan madem hak dini islamsa" o halde ne diye biz müslümanlar 1400 yıldır sürüm sürüm sürünüyoruz vebenzeri gibisinden sorgulardım ,o sorgulamalarım sonucu bugünlere geldim
yine aynı sekilde bizamanlar komunist devrimde ac bilac insanlar tarafından aynı sartlarda olmadımı ?
sözün kısası bence insanlar ackende tokkende düşünmede ve düşünceleri eyleme gecirmede fazla bi fark yok gibi ,hatta belki baskı altındayken acken daha istekli olurlar

parmis
26-05-2009, 12:31
Türkiye çok acılı çok sancılı bir süreçten geçiyor ve geçecekte arkadaşlar.. oyunu, geleceğini bir kaç çuval kömüre,kuru fasulyeye,nohuda bir kaç paket makarnaya satan insanlar oldukça yada yoksulluk cahillik bilinçsizlik devam ettikçe işsizliğe çare bulunamadıça ve din sömürüsü devam ettikçe Türkiye layık olduğu çağdaş medeni bir hukuk devleti olma yolunda oldukça zorlancak..

Türkiye nin yolunu açmaya çalışan bir avuç insanda; ceza evlerinde sürünüp kapatılınca ve buna ses çıkarmayan bir toplum olduğumuz için çok pişman olacak çok zorlanacağız..
islami kesimin yükselişini durduramadığımız islami burjuvalaşmanın önüne geçemediğimiz için daha çok hırpalanıp sürüneceğiz.. Bize dayatılan ılımlı islam modelini hayata geçirmelerine engel olamadığımız için gelecekte çok ezileceğiz..
İnsanlarımızı kürt, türk ,alevi , hırıstiyan, yahudi diye ayırdığımız için kargaşadan kurtulamayacağız..
Çokmu acı bir tablo serdim önünüze bunlar sadce akılıma gelenler yazamadığım o kadar çok şey varki...
Çağdaşlaşma yolunda aydınlanan ve bizi aydınlatan bir avuc insana sahip çıkalım, laikliğe sahip çıkalım,insana sahip çıkalım...
klişeleşmiş şeyler yazıyor diyenler bilsinler ki bunlar yüreğimden dökülenler..
Bu arada ateizim dinin yerine geçerse sanırım sonu dinler gibi olur ateizm serbet kallıp serbest ve özgürce yaşanmalı:)
saygılarımla
parmis Güneşin_kızı

AzinliginFeryadi
27-05-2009, 01:41
azınlığın feryadı ; bendeyse ters tepki yaptı bee :)
müslüman olduğum zamanlarda ,hep düşünürdüm "ulan madem hak dini islamsa" o halde ne diye biz müslümanlar 1400 yıldır sürüm sürüm sürünüyoruz vebenzeri gibisinden sorgulardım ,o sorgulamalarım sonucu bugünlere geldim
yine aynı sekilde bizamanlar komunist devrimde ac bilac insanlar tarafından aynı sartlarda olmadımı ?
sözün kısası bence insanlar ackende tokkende düşünmede ve düşünceleri eyleme gecirmede fazla bi fark yok gibi ,hatta belki baskı altındayken acken daha istekli olurlar

Sn. Ayrıntı
Tarihte insanlar, genelde en kötü şartlara düştüklerinde, yığınlar halinde tepki verebilmişlerdir. Haklısınız. Katılıyorum. Ancak benim yazımda anlatmak istediğim nokta; insanların şükrettirilerek her geçen gün daha da zor şartlar altında yaşamaya sevkedildiklerinin farkına varmalarının gerekliliği husussudur. Yani bir başka deyişle ''şükür sonumuzu getirmektedir'' diyorum. Bu durumu insanlara anlatamıyoruz maalesef.
Şükrün yerini ''eşit olma-eşit yaşama talepleri'' almalıdır artık. Çünkü şükretmeye devam edersek geri dönülemez bir yola girmiş olacağız.
Mümlüman arkadaşlarım bu şükür politikasına o kadar çok alıştırılmış ki hallerini-hatırlarını sorduğunuz zaman öncelikle ''allaha çok şükür'' demezlerse kendilerinde bir eksiklik hissediyorlar. Çok şükür demeyenlere de neredeyse onları linç edecek kadar sinirleniyorlar. Pisliğe bakar gibi bakıyorlar. İşte bu şükür yutturmacasını, bu kadar derin benimsemiş ve adeta özümsemişlerdir, özümsettirilmiştir.
Bu ülke de ve Dünya'nın pek çok yerinde, sayısı milyarları bulan aç insanlar hergün şükrederken, çok küçük azınlıklar ''ada'' satın almaya başladılar. Milyonlarca insanımız pazar artıklarıyla karnını doyurmaya çalışırken ''allaha çok şükür'' diyorlar ve sayısı 300-500'ü geçmeyen bir azınlık ise Lailalarda, Reinalarda havalara paralar saçıyor.
Ağlamayana süt vermezler. Sen çok şükür dedikçe bunun nasıl olsa bir şikayeti, bir derdi yok derler. Ve her geçen gün durumun biraz daha dibe vurur. Sonunda aklın başına gelse de ayağa kalkıp mücadele edecek kadar bile gücünün kalmadığını çok geç fark edersin. Saygılarımla...

AzinliginFeryadi
27-05-2009, 01:48
Küçük bir ekleme yapmak istiyorum.
Dünya Bankası'nın, halkları en zengin ve en fakir ülkeleri saptamak için yaptırdığı bir araştırma sonucuna göre listenin sonunda yer alan 50 ülkenin ortak özelliğinin ne olduğunu biliyor muyuz? Tahmin etmeye çalışalım; Dilleri mi? Hayır. Peki etnik kökenleri mi? O da değil. O halde renkleri veya ülkelerinin yüz ölçümleri gibi bişey... Bunlar da değil. Peki ya ne?
Cevap: Listenin sonunda yer alan, yani Dünya'nın halkı en fakir 50 ülkenin ortak özelliği ''müslüman'' olmalarıdır. allaha çok şükür, hamdolsun, teğet geçti. :)

Davudi
30-05-2009, 00:35
azınlığın feryadı sükretme olayında sana katılıyorum ama sanki müslümanları bunu asamaycak kalitede gördüğünü sanıyorum

bizamanlar rusyada bağnaz asırı ortodox değilmiydi ? aynı dini argümanlar onlardada yokmuydu ? sonuc ne oldu insanların burasına kadar geldi ve darbe yapıp o sefillikten kurtuldular..

müslümanda olsa hristiyanda olsa ,dininin haricinde herkes insandır ve her insanda ,isyan protesto ,gibi özellikler bulunur bu özellikler er yada gec acığa cıkacaktır

AzinliginFeryadi
08-06-2009, 11:28
Umarım çok geç olmaz Ayrıntı.Böyle giderse Dünya, kahrimizi daha fazla çekemeyecek.

boğaziçi
11-06-2009, 21:36
http://www.ensonhaber.com/images/news/177069.jpg
George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl "21. Yüzyıl İçin Öngörüler" kitabında "21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye'nin genç nüfusunu çekmek için “promosyon” yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye'ye altın tepside sunacak.
http://www.turktime.com/haber/2050-Yilinin-Turkiye-Haritasi/57695

nogada
11-06-2009, 21:44
Ne güzel bir harita ya o öyle :D ama balkanlardan orta avrupaya kadar daha genişlemesi gerek değilmi hatta orta asyadan çin sınırlarına ;)

Saygılarımla...

selanikli
12-06-2009, 13:42
Ama mühendisler neyin doktoru olduklarını anlayamadılar. Onlar da aslında toplumun doktoruydular. Fakat, makinelerin ihtişamına fena kaptırdılar kendilerini. Ver yansın ettiler, makineleşen dünyaya. Medeniyet sandılar robot kollarını. Herşeyin büyük ölçekte üretimini araştırdılar, tasarladılar. Bu şekilde büyük yanlış yaptılar. Üretimin kontrolünü başkasına devrettiler. Ve tabi ki gücü ve parayı da.

Sevgili Serdar;
ben bir mühendisim, mühendisleri iyi tanırım, onlar genellikle iyi bir teknisyen olmuşlardır.
Toplumsal sorunların çözümünü mühendislerden bekleme derim.
İkincisi üretimin kontrolü hiç bir zaman mühendislerde olmadı.
Çözümü, toplumbilimlerine vakıf insanlar geliştirebilir ancak.
Toplumsal sorunların da çözülebileceği tek platform siyasi platformdur diye düşünüyorum.
Her aydın ve dürüst insan mutlaka politikanın göbeğinde olmaya çalışmalıdır.
Saygılar.

selanikli
12-06-2009, 13:50
Sayın güç istenci'nin iyimserliğine katılıyorum.
Ayrıca şu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Baraj duvarında açılacak ufacık bir delik, o kadar kısa sürede baraj duvarını yıkar ki, kimse tahmin bile edemez.
Birikim sağlamdır, endişem yok. Öyle şeyler oluverir, bir bakarsınız herşey değişivermiş.
Verili koşulları, değişmez sanmak her zaman yanıltıcı olmuştur.
Baraj duvarında ise hatırı sayılır delikler açılmış durumdadır.
Saygılar.

nogada
12-06-2009, 18:53

100 yıl önce ben dinsizim diyebiliyor muydu bizim dedelerimiz? ya da sokaktaki biri ben ateistim diyebiliyor muydu? hatta onu geçin. fes takmadan dolaşabiliyor muydu? ama şimdi fikirlerimizi yazabileceğimiz sitelerimiz bile var. engellemelere rağmen kavgamıza devam ediyoruz. dinlerin gerçekleri gün ışığına çıktıkça insanlar dinlerini bırakmaya devam edecekler. zaman her zaman dinlerin alehine işliyor bu devirde. ayrıca türkiyenin çoğu da gerçek müslüman değil. yumuşak müslüman... :) dinin her türlü aşırılıklarını reddiyor bizim halkımız. bu iyiye işaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion

30-40 seneye kadar fransa kadar dinsiz bi ülke oluruz. 70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz. ben buna inanıyorum!

Tam tersine Avrupa kıtasında gözle görülür biçimde bir sağa ve hristiyanlığa kayma var.Neredeyse her yerde hristiyanlığa atıfta bulunulması tartışılıyor.Ülkelerdeki seçmenlerin oylarındada sağa ve yükselen milliyetçiliğe doğru bir kayma var.

Rusya konusundada şunu söleyebilirim 80 seneye yakın bir Kominist tarihe,zorlamaya,felsefeye ve eğitime rağmen kominizmin çöküşü ile halk sanki din olgusu hiç ellerinden alınmamış gibi kiliselerdeki yerlerini almışlar ve o kadar zorlama dinsizlik propagandasına rağmen yeni eski tüm nesillerde bir dini anlayış ortaya çıkmıştı.Bunun yanında rusyadaan bir çok inasn ortodoks misyonerliği için dünyaya açılmaya ve bir nevide bu mezhepin papa'lığını üstlenmey girişmiştir.

Ayrıca bir milletin gelişmesine din engel olmaz.Her eğitimi düzgün yapan ve bilme önem veren millet uygar gelişmiş bir toplum yaratabilir hatta yaratır.İster herhangi bir dine bağlı olsun,ister inançsız olsun.Yeterki herşeyi doğru olarak algılayıp,sahte din yobazlarından uzak durup,dünya egemenliği için çalışan sahte oluşumlara kanmayarak,güzel bir toplum oluşturmaya caşışarak bir millet iyi yerlere gelebilir.

Saygılarımla...

Özne
12-06-2009, 21:10
O harita etkinlik sınırlarıdır ülke sınırları değil. bunu hatırlatayım. Ayrıca devletin elindeki 100lerce kurum satılmışken ve borçlar buna rağmen 2'ye katlanmışken nasıl oluyor o haritada öylesine büyük bir alana etki etmişiz soru işareti. Harita gerçekçi değil ve bu haritanın çizdirilmesinde farklı nedenler mevcut. Başkalarının çizdiği haritalara bakıp konuşacaksak yine başkalarının çizdiği haritaları da göstermekte fayda var.

evrensel-insan
12-06-2009, 21:16
Saygideger bogazici;

Ne o, yeni bir "Osmanli Imparatorlugu" mu? Bence, sen elinin altindaki topraklari gercekci bir bicimde korumaya yonel de; hic olmazsa; tum farklar rahat etsin. Osmanli hayaliyle yasamak, kimseye bir sey kazandirmaz. Cunku;

ELINDEKINI KORUMAYIPTA, DISARIYA GOZ DIKEN; SONUNDA ELINDEKINI DE KAYBEDER. Gelecekteki Turkiye icin onemli olan; uzerinde yasayanlarin gercekci birligi, butunlugu ve uniter yapisidir. Hedef sinirlar uzerinde degil; toplumun bilinclenmesi, egitim almasi ve antiayrimcilik ve birey olma bilincini almasi olmalidir. Devleti icin var olan vatandas degil; bireyi icin var olan devlet. Iste gelecek hedef budur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

boğaziçi
12-06-2009, 22:17
sayin evrensel,
dusunceleriniz icin tesekkur ederim de ben bir yorum yapmadim ki.sadece olan bir haberi buraya tasidim(basliga uygun olarak,boyle bir gorus de var olmasi acisindan)

evrensel-insan
12-06-2009, 22:22
Saygideger bogazici;

Anladim, aciklamalariniz icin de, tesekkur ederim. Ben de; evrensel-insan'in bireysel dusuncelerini dile getirdim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ChoPin
19-06-2009, 17:55

kendi görüşümü söylemek istiyorum
açıkcası ateistten öte büyük bir deist akımı olacaktır
ateistlerin metafiziki olayları reddetmesi onlar için büyük sektedir ki
zamanla hata yaptıklarını anlayacaklardır
aslında tarihin derinliklerine inice çok şeyler vardır ki
ateistliğe bir anlam bırakmamaktadır
materyalistlik nasıl bir varlık kavramını oluşturuyorsa
metafizikte yokluk kavramını oluşturuyor
bu sebeple ilerleyen dönemlerde
beyinsel düşünsel evrimlerini bir üste taşıyacak kişiler
ateistlikten daha çok deistliğe doğru yol alacaktır

ikinci soru olarak islam ülkelerinde bu durum zor
inanılmaz bir sistem var
özellikle bu ülkelerin birbirleriyle bitişik yan yana olması
işi zorlaştırır
ülkemizin konumu biraz dah bu açıdan farklı görüşlere müsait olmasına
neden olabilir
yalnız kaçırılmaması gereken nokta
bu insanların göz göre göre kendilerini öldürtmeleri ezdirmeleridir
islamiyet ortaçağın papalığına benzemektedir aynen
benim gözümde
insanların eğitilmemesi duyularının küçük yaşlarda sömürülmesi
maalesef geriye dönülmeyen zorluklarda yaşamak riskini bırakmıştır islami kesime
aslında bir caresi var ama onu da dini yorumlayacaklardır
bu kendilerini akıllı dindar zanneden akılsız zihniyetlerr ..