Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamberlerin Gizemi
İbrahimi dinler olarak tanımlanan 3 büyük dinin Peygamberleri Musa, İsa ve Muhammed Mustafa'nın aynı kökenli dinsel anlayışlarından başka diğer ortak noktaları bağımsız kaynaklarda hiç izlerinin olmamasıdır. Bu ilginç durumun bir
açıklaması var mı ?
Musa son derece düzenli kayıt tutan bir toplumun tanıklığında ortaya çıkmış. Ama ne hikmetse bu toplumun geriye bıraktığı hiçbir belgede Musa ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmıyor.
İsa yaşadığı iddia edilen tarihsel dönemin tek super gücü Roma İmparatorluğunun sömürgelerinden birinde doğmuş fakat yine herhangi bir kayıt yok.
Muhammed Mustafa Arabistan'da hatırı sayılır bir coğrafyaya hükmeden bir devlet oluşturmuş fakat o dönemde sınır komşusu olduğu güçlü devletlerin (Sasaniler ve Bizans İmparatorluğu) arşivlerinde o ve kurduğu iddia edilen İslam devletine ait hiç bir kayıt yok.
Bu gizemi anlamanın anahtarı ne ?
emrekalkavan
05-12-2008, 02:00
benim bildiğim Muhammed in sasani ve diğer çevre ülke imparatorlarına yolladığı mektupların mevcut olduğu.
Evet bazı mektuplar (daha doğrusu fotokopiler var) ama bunların gerçekliği tartışmalı ve iddia sahiplerine aitler. Ama Sasani kayıtlarında Arabistan Yarımadasında "şöyle bir devlet ortaya çıktı" diye bir kayıt yok.
evrensel-insan
05-12-2008, 02:06
Saygideger frodo;
Ucunun de; ayri ayri donemlerde; insanoglunun belirli kesiminin cikarlarini koruma ve kollamaya yonelik "yaratilmis ve sanal" kisilikler, olabilmesi mumkun degil mi? Ama, sonucta; oyle veya boyle, somuta indirgenmis kitaplari var. Hepside; "Allah'in el yazisi" guya. Allah "erisilmez" kilinacaksa; onunla, irtibat surdugu soylenenlerde-peygamberler-"ortaya konamaz" oluyor. Gerci, bunlarin; tarihin mitolojik kahramanlarindan farki neki? Hepsi bir MISTIZM ve ona, inanmaya yonlendirme.
Saygilarimla;
evrensel-insan
benim bildiğim Muhammed in sasani ve diğer çevre ülke imparatorlarına yolladığı mektupların mevcut olduğu.
Tarihi bir belge niteliğinde hiçbir mektup yok.
Birçoğu rivayet ve hadislerden kalma.
Çokça bahsedilen "Medine Vesikasi" ve Veda Hutbesi" de mevcut değil.
Ne Kur'an'ın, ne İncil'in, ne Tevrat'ın orijinalleri ortada yok.
Peygamberlik müessesine sahip dinlerden kalma tek bir tarihi kanıt yok ama pagan dinlere, putperestlere ait belge çok.
Güçistenci
05-12-2008, 19:25
acaba Allahın ortadoğudaki insanlara garezi mi var ki tüm semavi dinler ortadoğudan çıkıyor. yahudilik, israil-filistim taraflarından, şeytan sonra Allahın ayetlerini bozuyo. Allahın başka işi gücü yok. ortadoğuya hristiyanlığı gönderiyo. sonra Allahın canı yeniden sıkılıyo. arabistana islamı gönderiyo. Bizim bu Allahtan çekeceğimiz nedir yahu. işi gücü yok din göndermekle uğraşıyo :) sonra dinlerine hakim olamıyo yeniden başka bir din gönderiyo. böyle bir tanrının da nasıl olduğu hakkında siz yorum yapın.
uzakdoğu dinleriyle ortadoğu dinlerinin uzaktan yakından alakası yok. birisinde reenkarnasyon var. diğerinde yeniden dirilme, birinde nirvana var diğerinde cennet-cehennem, birinde tanrı inancı yok, diğerinde "çok tanrıcılık düşmanlığı" var.(la ilahe illallah lafı bunun en güzel kanıtı. ayrıca çok tanrıcılıkta olan her bişey islamda da var.)
karadenizli
05-12-2008, 19:44
Sayın frodo ne hassas şüpheleriniz var öyle.
Bu sonuna kadar sorgulama tarzını evrim teorisine yapsaydınız onu hep beraber tarihin derinliklerine gömmüştük.
Sayın karadenizli
Biz sorgulamayı her şey üzerinde yaparız. Ancak sadece sorgulamak yetmiyor, var olanın alternatifi yeni de bir şey koymak gerekiyor. Siz de evrimi sorgulamışsınız, olabilir ama yerine ne koyuyorsunuz, bunu açıklamadınız. Başka bir başlıkta da size sordum cevap alamadım.
Örnegin fosillerle ilgili başlıkta bu soruma cevap yazabilirsiniz. Canlılık ve daha sonra insanlık nasıl oluştu gibi. Bununla ilgili bir yaklaşımla bizi de aydınlatabilirsiniz. Ancak bu başlıkta degil elbette.
Bu peygamberlerle ya da daha dogrusu halk önderleri ile ilgili hiç bir tarihi kaydın, hiç bir uygarlıkta yer almamasını nasıl açıklayacaksınız. Bir de buna kafa yorun.
Burada sorun dinli dinsiz sidik yarışına girmek degildir; sorgulamak ve bilgiye ulaşabilmektir amaç. Siz de ön yargılarınızdan kurtulun ve neden diye sorun. Ulaştıgınız sonuçları da bizimle paylaşın.
Burada frodo bir başlık açmış, sizin ise ona cevabınız ne kadar yavan ve başlık konusundan uzak farkedebiliyor musunuz. Bu başlıkta bu konuya yogunlaşın, başka bir başlıkta da evrimi sorgulayın. Ama başlıkları birbirine karıştırmayın.
sayılarımla
karadenizli
05-12-2008, 20:10
Dilaver
bu sorgulama işini biraz abartmıyormusun
sorgulama karardan önceki aşamadır ben sana darwin ateistlere karşı başlığında yazdım ama okumadın galiba.
Hayatımızın her döneminde bir mesele hakkında sorgulama yapmak yanlıştır karar vermemiz gerekmiyormu.
frodonun başlığına gelince neyi sorguluyor bu şahsiyetlerin yaşamadığınamı inanıyor neye inanıyor belli değil.
kusura bakmayın ama bu başlık biraz yavan.
Sana kaç defa söyledim allah kavramını kabul edince herşey çözülüyor diye Şimdi sorgulama biter diyeceksin biliyorum darwin ateistlere karşı başlığında son yazı benim yazı onu oku
badisaba
05-12-2008, 20:39
Bazan düsünüyorum da bir *deist* olarak (aslinda deist oldugumdan tam emin degilim)...
Düsünebilen bir canlinin (insan), islamin saflarinda yer almasina, ona gönül vermesine bir türlü akil sir erdiremiyorum...
Hersey o kadar acik ki aslinda; kuranda anlatilanlarin modern caga uygulanamayacagi apacik ortada. Bu insanlar kendilerine neden iskence eder durduk yerde? Bu tür sacma düsünceler yerine üretime yönelik bir seyler yapsalar ya!! Insanliga faydali olsalar ya!
Hayir efendim, sunu yaparsan sürüm sürüm cehennem kapilarinda...
bosversene yaaa...
Kitabı olan ve bu kitaplarda adları geçen peygamberler bir kenara, dinciler adı kitaplarda geçmeyen peygamber dahi uydurmuşlardır.
Biz daha İsa'nın, Musa'nın, Muhammed'in yaşayıp yaşamadığına vakıf değilken, adı kitaplarda dahi geçmeyen bir peygamber uydurmasının yaşamı hakkında dahi nerden buldukları bilinmez hikayeler anlatırlar.
Örneğin Şit.
Adem'in 5. oğluymuş.
Peygamberleri sırasıyla saydıklarında Adem, Şit, İdris, Nuh... diye gider İslam'da.
Peki hani nerede Şit hakkında bir kaynak?
Bu çok ilginç aslında.
Bulunması neredeyse mucize olan fosil kayıtlarının eksikliğinden sayfalarca bahsedebilecek insanların, haklarında kayıt olmaması mucize olacak tarihsel kişiliklerin hiç kayıtla, belge ile tarihlendirilemesi karşısında sorgulamaya başlamalarını beklerdim. Ama görünen o ki "inanmakla" gerçekliğin değişebileceğini sanıyorlar.
Şit'in Tevrat'ta geçtiği kaynak olarak gösterilebilir.
Tevrat'ta Şit peygamber değildir. Adem'in oğlu olarak geçer.
Tahrif edilmiş dedikleri kitaptan bir ismi alıp peygamber olarak sunmuşlar.
Neye dayanarak?
Neden Tevratta peygamber olarak bildirilenler değil de, peygamber olarak bildirilmemiş olanlar seçilir?
Mezhep liderleri de Allah'tan vahiy mi alıyor yoksa?
Örneğin Tevrat'ta kadın peygamberlerden bahseder.
İslam, kadın peygamber olmadığını, olamayacağını savunur.
Çünkü Kur'an'da kadın peygamberden bahsetmemiştir ve erkek peygamberler ifadesini kullanmıştır.
Yusuf-109. Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik.
İyi de, Kur'an'da Şit'ten de söz etmemiştir.
tevrat'ın Hezekiel peygamberi değil de neden peygamber olarak anılmayan Şit?
Şit'in hikayesinde yazılanlar:
Şit aleyhisselam 1000 sehir kurup sinirlarini tesbit etti. Her sehrin kapisinda : « La ilahe illallah, Adem Safvetullah, Muhammed Habibullah » yazili idi. Şit aleyhisselamin cocuklari ve torunlari kurduklari sehirlerde huzurlu ve mesud yasadilar. Şam'dan Yemen'e de giden Şit aleyhisselam, Habil'i şehit ettikten sonra Yemen'e gidip azginlasan Kabil'in cocuklarina ve torunlarina Allah'in yasaklarini ve emirlerini anlatti. Bu kavim Hz. Şit'in davetini kabul etmeyip azginlik gösterdiler. Hz. Şit onlar ile cihad etti. Bu savasta kilic kullandi. Şit aleyhisselam vefat etmeden önce yerine oglu Enus'u halife tayin etti. Şit aleyhisselam vefat ettikten sonra kuvvetli rivayete göre Mina'daki mescidin minaresi dibinde medfün olan Adem aleyhisselam'in yanina defn edildi. Adem aleyhisselam vefat edecegi zaman oglu Şit aleyhisselama: "Yavrum ! Bu alninda parlayan nur, son peygamber olan MUHAMMED (S.A.V.)'in nurudur. Bu nuru mü'min, temiz ve iffetli hanimlara teslim et ve ogluna da böyle vasiyette bulun" buyurdu.
Sevgili pante, alıntıladığın Şit hikayesinin uydurma olduğu öyle belli ki:
Hz. Şit onlar ile cihad etti. Bu savasta kilic kullandi.
Kılıç'ın (demir veya çeliğin) keşif ve kullanımıyla Şit arasında herhalde bin yıllar vardır.
Sevgili K.C.
Sit hikayesi sadece uydurma degil, komedi. Ben cok guldum. Bir varmis bir yokmus, Sit diye biri varmis. Dunyada bir avuc adam varmis. Adem'in cocuklari degisik sehirlere dagilmis. Sam'in nufusu 5 kisiymis, Yemen'in de 10 kisi. Sit de bu sehirler arasinda deve ile ticaret yapiyormus. Hem de kilic ustasiymis. Mina'da da yerden kendiliginden bir minare yukselmis. Belki orda da bir minare ustasi vardir.
Sit diye biri yok ki, efsanevi bir kahraman. Masallarda mantik gerekmiyor zaten.
yucemanitu
06-12-2008, 13:26
Sevgili pante, alıntıladığın Şit hikayesinin uydurma olduğu öyle belli ki:
Hz. Şit onlar ile cihad etti. Bu savasta kilic kullandi.
Kılıç'ın (demir veya çeliğin) keşif ve kullanımıyla Şit arasında herhalde bin yıllar vardır.
O kılıç gökten indirildi Allah katından. Kuran'da demiyor mu "Biz demiri indirdik" diye. (vay bee ne güzel oldu) İnanmak istedikten sonra...
DreiMalAli
06-12-2008, 18:30
Gizem bilmem ama, bizim köyün avcılarının hikayelerini iyi bilirim.
Kaçan balık büyük olur misali
- bazan inek büyüklüğünde tavşan avlamışlardır
- bazan kartal büyüklüğünde keklik
- bazan da bir ejderha.
Ama nedense avlarını eve getirken hep talihsizlikler yaşamışlardır.
- Ya eşkiyalar saldırmışlardır
- ya sudan geçerken aniden sel baskınına uğramışlardır
- ya da sürü halinde kurtların saldırısına.
Eh naapsınlar... Can havli ile kaçarken ellerindeki o fantastik avlarını bırakmak zorunda kalmışlardır.
Asaya Musa, köseye İsa, ümmete Muhammed gerekli.
Uydur uydur ipe diz.
Sevgiler
karadenizli
06-12-2008, 19:59
Her ilime küfür ettiğiniz gibi tarih ilminede küfür ettiniz
Hayırlı olsun
Karadenizli işin kolayı varken neden zoruna uğraşıyorsun. Bakın şu bağımsız kaynaklar bu
başlığın iddiasını çürütür demek yeterli.
Mısır kayıtlarında Musa,
Roma kayıtlarında İsa,
Sasani ve Bizans kayıtlarında Muhammed ve dahi 4 halife ile ilgili bilgi yok. Sence neden ?
karadenizli
06-12-2008, 20:14
Bazı konular vardır frodo tartışsan bir başka tartışmasan bir başka.Sasani ve bizans kayıtlarında peygamber ve 4 halife ile ilgili kayıt olup olmadığını bilmiyorum.
Ama senin dediğin doğruysa eğer bunun çok kolay bir mantığı var peygamber döneminde müslümanlar içeride kuvvetliydi dışarıda değil daha sonraları dış devletlerle eşit pozisyona geldiler.
Şimdi rica ediyorum böyle tarihsel şahsiyetler için bir kaç açıdan bakıp aslında onlar yaşamadı demek tarihe saygılı olmak açısından ne kadar doğrudur.Hem 1000 kapılı bir sarayın 2 kapısının kapalı olduğunu görünce bütün kapılar kapalıdır demek ne kadar mantıklıdır
lütfen tek açıdan bakmayalım
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/Age_of_Caliphs-tr.png/350px-Age_of_Caliphs-tr.png
Karadenizli yukarıdaki haritaya göre İslam Peygamberi döneminde Arabistan Yarım adası tamamen İslam Devletinin eline geçmiş. O dönemin iki büyük gücünün Bizans ve Sasani
devletinin bitip tükenmek bilmeyen kavgalarının geçtiği coğrafyada Allah tarafından korunan güçlü müreffeh ve güvenli bir yeni devlet çıkmış ortaya.
Ama ne hikmetse bu iki süper gücün kayıtlarında ya da bu coğrafyada var olan herhangi bir toplumda Muhammed' e ve onun kurduğu devlete dair herhangi bir iz yok.
Sence tuhaf değil mi ?
Yaşadı veya yaşamadı. Bu başlığın anlamaya çalıştığı şey bu değil. Neden her üç büyük
peygamberde bu garip gizemle sarmalanmış. Neden en eski inançlara dair yazılı ve görsel
bir sürü belgeye kayıta rastlıyoruz da göreli olarak yakın dönemde yaşamış bu üç isimle
ilgili herhangi bir bilgi yok ?
Var olan bilgiler (yazılı kaynaklar) yaşadıkları iddia edilen dönemden en erken 60 (isa için)
yıl sonra ayrıntılarıyla birden pıtırak gibi çıkmış ?
karadenizli
06-12-2008, 20:42
Birbirleriyle didişirken unutmuşlar o zaman başkalarını.
Peygamberimizle ilgili kayıtlar daha yaşarken tutuluyordu biliyosun bazı sahabeler onun her dediğini yazmakla meşguldü.
Bütün şüphelerini bu temel üzerinemi kurdun şeytan sana farklı çalışıyor o zaman:)Genelde bu yolu kullanmazda onun için dedim
DreiMalAli
06-12-2008, 21:00
Sevgili karadenizli
Birbirleriyle didişirken unutmuşlar o zaman başkalarını.Birbirleriyle didişirlerken hanlar-hamamlar, saylar/saraylar yapmayı unutmamışlar ama. :confused:
Şu cevap bir tuhaf oldu:
Peygamberimizle ilgili kayıtlar daha yaşarken tutuluyordu biliyosun bazı sahabeler onun her dediğini yazmakla meşguldü. Nerde bu yazılar?
İşin daha da garibi ise, hadi Bizansın ve/veya Sassanilerin İslam hakkında kayıt tutmalarından vaz geçsem dahi...
frodo'nun verdiği haritaya bakarsak, 4 halife döneminde Afrikanın kuzeyinden başlayarak nerdeyse Hindistana kadar uzanan bir imparatorluk kurmuşlar.
Ama bu imparatorlukda ne Muhammed, ne de peşinden geldiği iddia edilen 4 halife hiç bir eser bırakmamış. Ne bir mektup, ne bir papirus, ne devletlerarası bir yazışma, ne nüfus kayıtları, ne hazine, ne para, ne bir duvar yazısı, ne bir ağırlık ölçüsü, ne bir han, ne bir hamam, ne bir cami, ne bir tuvalet, ne bir yol... Hatta tek bir çeşmede dahi isimleri geçmiyor.
Hadi kendi isimleri geçmiyor. Yav! İnsan bir "kelime-i şehadet" yazdırır. Ya da bir "besmele".
Yok! Yok! Yok!
Neyse konu bunların yaşayıp yaşamadıkları değilmiş.
Sevgiler
Kur'an'da ismi geçen Zülkarneyn, Üzeyr ve Lokman'ın peygamberliği hakkında kesin birşey söylenemiyor ama ismi geçmeyenleri peygamber olarak lanse edebiliyorlar.
Peygamberliğine kesin gözle bakılanlar şunlar:
Adem - İdris - Nuh - Hud - Salih - İbrahim - Lut - İsmail - İshak - Yakup - Yusuf
Eyyüp - Şuayb - Musa - Harun - Zülkifl - Davud - Süleyman - İlyas - Elyesa - Yunus - Zekeriya - Yahya - İsa - Muhammed
Örneğin ismi geçmeyenlerden biri de Yuşa.
Beykoz'un tepesinde 17 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde mezarı var.
Ziyaretçilerle dolup taşıyor, dileklerde bulunuluyor.
Mezarının büyüklüğünden kendisinin de dev olduğu sanılıyor ve yutturuluyor.
http://img209.imageshack.us/img209/7366/yusa1ps1.th.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=yusa1ps1.jpg)
İslam'da peygamberliği kesin olarak görülenlerin isimlerini yukarıda vermiştim.
Bakın, Yuşa mezarlığında Beykoz Müftülüğünün yazısı var ve yazıda Yuşa peygamber diyor. Bu müftülük sanki İslam müftülüğü değil. :rolleyes:
http://img95.imageshack.us/img95/9867/sa550025bd4.th.jpg (http://img95.imageshack.us/my.php?image=sa550025bd4.jpg)
Tüm umudum Kudüs gerçekliğindeydi. Bilindik tarih yazmalarına göre 637 yılında Ömer bin
Hattap'ın komuta ettiği islam ordularınca fethedilen Kudüs'te.
Öyle ya Kudüs 3 büyük din için de son derece kutsal bir kent. Hala uğruna ölüp öldürülmekten vazgeçilmemiş bu kentin Araplar tarafından fethi ile ilgili Yahudi kaynaklarında, Kudüste son derece örgütlü kilise kaynaklarında ayrıntılı bilgilerin olması
gereklidir diye düşünüyordum.
Ama tuhaf biçimde bu alan da son derece çorak görünüyor.
Sanki o döneme ilişkin yazılı kaynaklar kayıp. Ya da o dönemi yaşayan tüm tanıklar kör ve
sağır olmuşlar. İslam tarih yazımı tarafından son derece ayrıntılarıyla bilinen Kudüs'ün fethi
sanki Kudüs'ün eski efendileri tarafından yaşanmamış...
En eski İslami eser olarak bilinen Kubbetus Sahra bile bu gizemi daha da kesifleştiriyor.
Arapca “yüceltilen/övülen (benedictus) veya “yüceltilesi/övülesi” anlamına geliyor. Hristiyan sikke motiflerinde isa için kullanılan bir sıfat. Bu anlama tarzı 691 yılında Abdulmelik tarafından yaptırılmış olan Kubbetüs Sahra’nın yine kendisi tarafından içine yerleştirtilmiş olan yazıt tarfından da desdekleniyor. Bu tek ve benzersiz Tanrıya şahitlikle başlıyor ve eski Hristiyanlık inancı çerçevinde devam ediyor; “Övülesi (muhammad[un]) Tanrı kulu/hizmetcisi (‘abd allah) ve onun elçisi (...). Çünkü mesih İsa, Meryemin oğlu, Tanrının elçisi ve sözüdür.” İsanın Tanrı Oğluluğu reddeliyor(15). Bu Kuranın önermesine de denk geliyor.
Bu Ohlig'in tezinden çarpıcı bir bölüm. Arkadaşımız DreiMalali'nin çevirisi ile forumlarımızda var. Doğrulanmaya muhtaç görünüyor. Eğer doğru ise yani İslam Halifesi Abdulmelik yaptırdığı esere böyle bir yazıt asıyorsa bildiklerimizden iyice kuşkulanabiliriz.
Ohlig'in iddiasına konu olan yazıt hakkında bilgisi olan arkadaşların düşündüklerini bilmek
isterim.
karadenizli
22-01-2009, 02:36
Sayın Frodo Bunca islami kaynaklar varken neden o şahsiyetlerin yaşadığını başka kaynaklardan araştrıyorsun yani bir an için senin şüphelerini doğru kabul edelim bu konuda eser vermiş yazılar yazmış bir sürü müslüman manyakmıydı bunu ortaya atanlar salakmıydı H.z muhammedle ilgili en ince ayrıntılar anlatılmış hatta yatak odasına kadar...tarihteki hangi şahsiyetle ilgili elimizde bu kadar en mahrem yerine kadar bilgiler var.
Evet osmanlı tarihçileri osmanlıyı övüyorlardı kabul edersiniz etmessiniz ama hiç kimse osmanlı devleti diye bir devlet yaşamamıştır diyemez.
Geçenlerde taraf gazetesi yazarı yazmıştı tarihte her zaman "taş yoktur" diyenler kazanmıştır diye bu yeterince durumumuzu açıklıyor yazar şöyle devam ediyor ne olursa olsun ben bu tartışmaya dahil olmam.
İşte bende seninle birlitkte bu hataya dahil oldum ama merak etme kazanacak olan sensin
Peygamberimizle ilgili kayıtlar daha yaşarken tutuluyordu biliyosun bazı sahabeler onun her dediğini yazmakla meşguldü.
Karadenizli abim benim..
yav ne güzel söylemişin ama şimdi biz o kayıtları getirip önüne koyunca.
niye kabul etmiyon be abim o zaman..
yok yanlış diyon...
yok eksik diyon..
yok uydurma diyon..
işine gelince kayıt var..
işine gelmezse kayıt mayıt yok..
çok kıvraksın valla..?
Peygamber isimlerinin çoğu uydurma hikaye ve efsane kahramanlarıdır.
Yaşadıklarının hiçbir kanıtı yoktur.
Sadece mucizevi olarak anlatılan bir olayın kahramanıdırlar.
Neden peygamber seçildikleri, ne görev yaptıkları ve ne sonuç aldıkları açıklanmaz. 4 büyük kitap ve bu kitapların dışında suhuflar gönderilmiştir sözde Allah tarafından ama bu kitap ve suhuflar da, aynı peygamberler gibi Ortadoğu içindir. Ne hikmetse bu kitap ve suhufların da hiçbirinin orijinali yoktur.
Halbuki 4 kitaptan hiç olmazsa sonuncusunda , Adem'den bu yana hangi ülkeye, hangi peygamberin, ne sebeple vazifelendirildiği yazılmalıydı. Ama ortada sadece Yahudilerin Tevrat'ında ismi geçenler vardı ve Muhammed'e başka bir bilgi verilmemişti. Tek başına bu dahi uydurma olduklarına delildir.
Hadi Allah'ın ve meleklerin görünmezliğini, belgesizliğini, kanıtsızlığını anladık da, peygamberlerin gizemi ne oluyor? Bir tanesinin bile tarihi bir kanıtı neden yok?
yanılıyorsam düzeltin ama sadece 3 büyük peygamberin değil peygamberlerin atası olduğu söylenen ibrahimin hayatına ilişkinde hiçbir kayıt yok zaten ibrahimin hayatını düşünmek bile yeterli dönemin kral savaşlarında taraf olan ama karısının güzelliğinden korkup (ki 100 küsür yaşında o zaman sarah) firavuna kız kardeşim diye karısını tanıtan bir peygamber ya da bir mısır prensesi ki olduğu kayıt tutmakta olduğu kadar hiyjen konusunda da takıntılı bir millet mısır o miletin prensesi nehirde yıkanırken bir bebek buluyor ve ona mısır dilinde değil ibrani dilinde isim koyuyor ve nedense firavunların hiçbirinin ismi geçmiyor kutsal kitaplarda hatta peygamberlerin hayatı konusunda bırakın tarihsel dökümanı anlattıkları dönemlerin dünya düzeninde adı bile geçmeyen yada birbirinden oldukça uzak çağlarda yaşamış halklar aynı zamanda yaşamış hatta savaşmışlar gibi naklediliyor tevratta
Benim için en gizemli peygamber Hezekiel'dir.
Ama Muhammed'e ondan bahseden ya da Tevrat'ın Hezekiel bölümünü okuyan olmamış herhalde. Halbuki Yahudilerin en önemli peygamberlerindendir.
Aşağıdaki ayetler Kur'an'da geçiyor olsaydı, müslümanların dilinde sakız olurdu.
İyi ki Muhammed'in haberi olmamış. Biraz da kendinden ilaveler yapıp böyle bir yaratıkla Miraç'a çıktığını yazmış olsaydı, kim tutardı müslümanları. :D
Hezekiel:
21. Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor, yaratıklar durduğunda onlar da duruyor, yaratıklar yerden yükseldiğinde onlar da yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.
22. Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey canlı yaratıkların başları üzerine yayılmıştı.
23. Kubbenin altında kanatlarının biri öbürünün kanatlarına doğru açılmıştı. Her birinin bedenini örten başka iki kanadı vardı.
24. Yaratıklar hareket edince, kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten`in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu. Durunca kanatlarını indiriyorlardı.
DreiMalAli
23-01-2009, 18:16
Tüm umudum Kudüs gerçekliğindeydi. Bilindik tarih yazmalarına göre 637 yılında Ömer bin
Hattap'ın komuta ettiği islam ordularınca fethedilen Kudüs'te.
Öyle ya Kudüs 3 büyük din için de son derece kutsal bir kent. Hala uğruna ölüp öldürülmekten vazgeçilmemiş bu kentin Araplar tarafından fethi ile ilgili Yahudi kaynaklarında, Kudüste son derece örgütlü kilise kaynaklarında ayrıntılı bilgilerin olması
gereklidir diye düşünüyordum.
Ama tuhaf biçimde bu alan da son derece çorak görünüyor.
Sanki o döneme ilişkin yazılı kaynaklar kayıp. Ya da o dönemi yaşayan tüm tanıklar kör ve
sağır olmuşlar. İslam tarih yazımı tarafından son derece ayrıntılarıyla bilinen Kudüs'ün fethi
sanki Kudüs'ün eski efendileri tarafından yaşanmamış...
En eski İslami eser olarak bilinen Kubbetus Sahra bile bu gizemi daha da kesifleştiriyor.
Bu Ohlig'in tezinden çarpıcı bir bölüm. Arkadaşımız DreiMalali'nin çevirisi ile forumlarımızda var. Doğrulanmaya muhtaç görünüyor. Eğer doğru ise yani İslam Halifesi Abdulmelik yaptırdığı esere böyle bir yazıt asıyorsa bildiklerimizden iyice kuşkulanabiliriz.
Ohlig'in iddiasına konu olan yazıt hakkında bilgisi olan arkadaşların düşündüklerini bilmek
isterim.
O çevideki 15 numaralı kaynak. Christoph Luxenberg'in çevirisi.
Çeviriyi istedin de... Vermedik mi?
Karşılığının kaç tabak kadayıf ve kaç fincan kahve olacağından bahsetmen yeterli olurlu halbuki.
:)
Sevgiler
Yok iyice kuşkucu olduk ya. 15 nolu kaynağın bahsettiği yazıtı başka kaynaklardan kontrol
etmek gerekir diye yazdım.
Kadayıf bu seferlik yok :)
DreiMalAli
23-01-2009, 19:27
Yok iyice kuşkucu olduk ya. 15 nolu kaynağın bahsettiği yazıtı başka kaynaklardan kontrol
etmek gerekir diye yazdım.
Kadayıf bu seferlik yok :)
Kolayı var.
15 nolu kaynakda
- arap harfleriyle yazılmış Arapçası var ve
- latin harfleriyle yazılmış Arapçası var ve
- latin harfleriyle yazılmış Almancası var.
İnternette ise, bütününün olmasa dahi, resimleri var.
Sen şu kadayıf/kahve konusuna değinsen iyi olur bence. Kendim için değil, senin için söylüyorum bunu. :D
Sevgiler
ılımfızık
18-03-2009, 17:41
Gittin arastirdiniz mi kanitlariniz cok basitce.lutfen birsey yazacaksaniz ilk once siz araştirin kanitina ulasin iran a gidip arastirdiniz mi ?
ılımfızık
18-03-2009, 17:44
Sizin gibi insanlar sadece duyduklarina ve gorduklerine inaniyor bakin çikin disariya kendinize bir konu belirleyin tamam o konu hakkinda insanlardan hatta bilim adamlarindan bilgi alin goreceksiniz ki elinizde yuzlerce fikir var.bunu yapin ben fizik muhendisiyim ve kanit olmassa hiçbir sey olmayacagina inaniyorum .
Kuran i kaç kere fizik kimya biyoloji bilginizle okudunuz?
bunu yapin ben fizik muhendisiyim ve kanit olmassa hiçbir sey olmayacagina inaniyorum .
Bu başlıkla ilgili elinizde veya dağarcığınızda kanıtlar varsa seve seve okumaya hazırız.
Ama sizin fiizik mühendisi olmanız ve inanıyor olmanız bizim için bir anlam ifade etmiyor.
bir fizik mühendisinin de kuranda fizik araması ne abest olmuş siz elişnizdeki kanıtları sunun biz yeterince dışarda bakıyoruz kendimiz araştırıyoruz duyduğuna inanmak kımlere has bişey biliriz...
Ama Muhammed'e ondan bahseden ya da Tevrat'ın Hezekiel bölümünü okuyan olmamış herhalde. Halbuki Yahudilerin en önemli peygamberlerindendir.
Aşağıdaki ayetler Kur'an'da geçiyor olsaydı, müslümanların dilinde sakız olurdu.
İyi ki Muhammed'in haberi olmamış. Biraz da kendinden ilaveler yapıp böyle bir yaratıkla Miraç'a çıktığını yazmış olsaydı, kim tutardı müslümanları. :D
Hezekiel:
21. Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor, yaratıklar durduğunda onlar da duruyor, yaratıklar yerden yükseldiğinde onlar da yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.
22. Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey canlı yaratıkların başları üzerine yayılmıştı.
23. Kubbenin altında kanatlarının biri öbürünün kanatlarına doğru açılmıştı. Her birinin bedenini örten başka iki kanadı vardı.
24. Yaratıklar hareket edince, kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten`in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu. Durunca kanatlarını indiriyorlardı.
bir çok ufolg, bunlara eric von Daniken de dahil yukardaki tevrat ayetlerini uzaylılarıun yeryüzüne inişi olarak değerlendirmiştir....bencede öyle :)
bende zaman zaman ''acaba uzaylıların mı parmağı var bu din işlerinde?'' diye düşünmüşümdür doğrusu,çokta eğlenmişlerdir,bu kadar absürtlük olsa olsa bu kadar olur yani! :D
paslıçivi
20-03-2009, 10:59
pireleri kurbağaları yarıştırdıkları saçma sapan yarışlar vardır bilirsiniz.. ya da horoz dövüşleri.. hayvancıklar kendilerini telef ederler kan revan içinde kalırlar.. sonunda sadece iddia sahipleri bir kazanç sağlar.. horoz kendi yırttığıyla kalır...
dünyadaki inanırlar arsındaki binlerce yıldır süren savaşlar gibi..
bu işten kim ne kazanıyor acaba.. iddia sahiplerini gören var mı...
Hezekiel:
"Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor...Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi"
kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten`in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu.
Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey
Ne kadar ilginçdir ki anlatılanlar adeta mekanik bir alet , yada hava aracını anımsatıyor.
Kutsal kitaplarda tanrının bazen bir bulutun içinde geldiği söylenirdi sanırsam. (tam emin değilim böyle birşey olmayadabilir) Geçenlerde Sirius ufo sitesinde bir ufo resmine rast geldim. Ufonun çevresi buhar ve sis ile kaplıydı. Hafif bulutu anımsatıyordu. ilginç Doğrusu. Buyrun o resim :
http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20Presse/PublishingImages/goplestor.jpg
Resmin kaynağı için : http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20Presse/Pages/UFO.aspx
Koyduğum bu resim Danimarka hükümetinin özel ufo dosyasına aittir. Danimarka hükümeti bu dosyayı dünyaya sunmuş okuduğuma göre.
Not: Bu yorumum yanlış anlaşılmasın lütfen. Uzay dinini ya da benzeri birşeyi savunmuyor, ufolardan da pek hoşnut olmuyorum. Aradaki bağıntıyı farkedince paylaşayım dedim.
Not: Bu yorumum yanlış anlaşılmasın lütfen. Uzay dinini ya da benzeri birşeyi savunmuyor, ufolardan da pek hoşnut olmuyorum. Aradaki bağıntıyı farkedince paylaşayım dedim.
Hoşgeldin Marduk.
Neden yanlış anlaşılsın canım.
Benim nickim de Pante.
Kimse nickimden dolayı beni panteist olarak anlamaz herhalde. :D
Hoşbulduk Pante.
Evet haklısın ama ben yinede herşeye rağmen belirteyim dedim (.
Bu arada nikini ilk gördüğümde panteislik değilde daha çok panter kelimesi aklıma gelmişti, avatardan dolayı olsa gerek .D
Bence en ilginç kandırılan da Musa peygamber dir ışıldayan çalıların ardından konuşan Tanrı ....o noktadan bakınca aklıma şu yılbaşı lambaları ile süslenmiş bir çalı ve arkasında saklı bir ses kolonu geliverir hemen....Musa için fazla teferruata girmemiş bizim Sirius lular:))
"Cillop gibi bir ton peygamberimiz var. Seç beyen al, istediğini kandır ve canavarlı ışıklı efsaneler ve hikayeler yarat" mantığı yer alıyor olsa gerek bu uzaylı dostlarımızda (.
dr humanist
30-03-2009, 13:17
Öncelikle,tanrı yaratıyorsa,her insanı eşit yaratmalıdır.2 yaşında ölüp giden çocukla allahın peygamber ilan ettiği şanslı insan bir olamaz.düşünsenize,allah sizinle iletişime geçiyor,sizi seçilmiş kişi ilan ediyor,cenneti garantilemekle kalmayıp size bu dünyada her hakkı tanıyor.sanmıyorum ki,bu peygamber ilan edilen adamlar dünya tarihinin gördüğü en dürüst adamlar..gerçekçi bakarsak tam tersi,en sahtekar adamlarıdır,tıbbın kişilik bozukluğu tanısı koyduğu hasta kapsamındadırlar.inanmayanları korkutmakla ve tehdit etmekle kalmamış,yandaşlarının beynini yıkarak her türlü kolaylığı kendi çıkarında kullanmıştır.
en büyük şansları tıbbın ve bilimin o dönemlerde geri olması,ama görülüyor ki zamanda ilerleme kaydettikçe inandırıcıkları da o denli azalıyor
okullarda direkt din dersi yerine,dinler ve paygamberler yokken hayat nasıldı,ilk tanrılar kimdir,tanrının kademe atlayışı ve peygamberlerin ortaya çıkışı ve coğrafyaları öncelikle işlenirse,daha faydalı olacağı kanısındayım
saygılarımla
Bir şekilde insanoğlu dönüp dolaşıp kendisini.dünya denilen bir
laboratuarda uzaylılar tarafından üzerinde deneyler yapılan bir denek
yada bir sınavdan geçirilmek üzere tanrı tarafından dünyaya gönderilmiş
başka bir tür denek olarak görme eğilimindedir.Niye kendilerini dünyaya
ait değilmişte dünya dışından gelmişler gibi hissediyorlar anlıyamıyorum.
Ufonun çevresi buhar ve sis ile kaplıydı. Hafif bulutu anımsatıyordu. ilginç Doğrusu. Buyrun o resim :
http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20Presse/PublishingImages/goplestor.jpg
Resmin kaynağı için : http://forsvaret.dk/FTK/Nyt%20og%20Presse/Pages/UFO.aspx
Koyduğum bu resim Danimarka hükümetinin özel ufo dosyasına aittir. Danimarka hükümeti bu dosyayı dünyaya sunmuş okuduğuma göre.
Selamlar,
Resmin alındığı site Danimarka Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Uçuş Taktik Komutanlığı'na ait.
Resmin bulunduğu sayfada özetle Danimarka'da UFO gördüğünü iddia edenlerin arttığı, UFO'ların ne olduğu vs. hakkında bilgi var.
Resimin altındaki açıklamada kütlenin önce UFO zannedildiği ancak sonradan bir termik santralden yükselen buhar kütlesi olduğu anlaşıldığı yazılı.
A.
Niye kendilerini dünyaya
ait değilmişte dünya dışından gelmişler gibi hissediyorlar anlıyamıyorum.
Belki de frontal lob'un hiç gereği yokken ve çok geç bir zamanda ortaya çıkıp, hala evrimini tamamlamamış olmasındandır :D
A.
Selamlar,
Resmin alındığı site Danimarka Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Uçuş Taktik Komutanlığı'na ait.
Resmin bulunduğu sayfada özetle Danimarka'da UFO gördüğünü iddia edenlerin arttığı, UFO'ların ne olduğu vs. hakkında bilgi var.
Resimin altındaki açıklamada kütlenin önce UFO zannedildiği ancak sonradan bir termik santralden yükselen buhar kütlesi olduğu anlaşıldığı yazılı.
A.
Açıkçası resmi incelediğimizde termik santralden çıkan bir buhar kütlesine hiç benzemiyor. Buharın cismin(artık adı her ne ise) tepesniden çıktığı ve aşağı doğru attığı gözlemlenmekte. Ayrıca yine dikkat ettiğimiz zaman cismin ortadan ikiye ayrılmış bir küre gibi olduğunu görüyoruz. Bir tabana sahip olduğu görülüyor. Tabanın sınırını, sanki gölgede kalmış gibi açık gri ile göze çarpmış. Ayrıyetten sözde sadece bir buhar kütlesi denilen bu cismin üst kısmı oldukça düz. Dümdüz hatta. Bir buhar kütlesi yukarı doğru hareket ediyorsa nasıl olabiliyorda üst kısmı bu düz ve oval kalabiliyor.
Ne demek istediğimi daha net olarak anlayabilmeniz içinden paintten bir çizim yaptım.
http://img22.imageshack.us/img22/9838/adszmpn.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/2393/goplestor.jpg
Biraz hayal gücümüzü kullanır isek bunun bir kamuflaj olduğu sonucuna varabiliriz.
Bu arada yanlış anlaşılmasın, resimdeki şeyin ufo olduğunu iddia etmiyorum. Hayal gücümü kullanarak ilginç bir tez geliştirdim sadece. Buyrun yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
Yasadigi var sayilan peygamberler icinde aslinda Muhammedin gercek olup olmadigi anlasilabilir. Rivayete gore sac ornekleri var. Mezarindan alinacak DNA sac ya da sakalindaki DNA ile karsilastirilabilir. Bu da iyi bir kanit verebilir belki ama DNA bu kadar eski kemiklerden ve sac orneklerinden alinabilirmi? Alinsa bile buna dini kendi cikarlari icin kullanan toplumlar izin verir mi?
Yasadigi var sayilan peygamberler icinde aslinda Muhammedin gercek olup olmadigi anlasilabilir. Rivayete gore sac ornekleri var. Mezarindan alinacak DNA sac ya da sakalindaki DNA ile karsilastirilabilir. Bu da iyi bir kanit verebilir belki ama DNA bu kadar eski kemiklerden ve sac orneklerinden alinabilirmi? Alinsa bile buna dini kendi cikarlari icin kullanan toplumlar izin verir mi?
Melody Ablam /abim Hoş geldiniz.
Tanri son model araciyla sonunda dÜnya da neler oluyor bİtİyor dİye kontrole mİ geldİ yoksa:)bİlİdĞİnİz Üzere en son 2000 kÜsÜr yil Önce bİr dÜnya zİyaretİnde meryem le adi ÇikmiŞti.o gÜn bugÜndÜr dÜnyamiza uĞramiyor.meryemden daha gÜzel bİr kadinmi farkettİ yoksa:))))
Tanri nin varliĞini İspatlamak İÇİn ŞÖyle bİr deney yapalim.muhammet İn mezarini kazalim .derlerye allah dostlarinin cesedİ ÇÜrÜmezmİŞ İlk gÜnkÜ gİbİ kalirmiŞ.eĞer doĞruysa demek bİrŞeyler var.kemİkler kalmiŞsa yanİ ceset ÇÜrÜmÜŞse onlari torbaya doldurup kabenİn ÖnÜnde bİr vİnÇle sallandiralim.eĞer tanri gerÇketen varsa dostunun bÖyle bİr hakarete uĞramasina tepkİsİz kalmaz. Ortaya Çikar nerede saklaniyorsa bİzde sobelerİz.ortaya Çikmazsa ÇÖmlek zaten patlar:))varmi cesaretİ olan mÜslÜman hadİ İspatlayalim mİlyonlarca yildir Şu İnsnaliĞin meraki yeter garİİİ
Nedİr Şİmdİ bu neyİ İspatlamaya ÇaliŞiyosaniz aÇikÇa sÖyleyİn.sakin tanrinin gÖstergesİ demeyİn:)de.bİr zamanlar yildirimlar da tanri sanilirdi. BİlİnmedİĞİ İÇİn .Şİmdİ bİlİnmedİk bİrŞey gÖrdÜk dİye tanri mi yapalim o cİsmİ de::)
Nedİr Şİmdİ bu neyİ İspatlamaya ÇaliŞiyosaniz aÇikÇa sÖyleyİn.sakin tanrinin gÖstergesİ demeyİn:)de.bİr zamanlar yildirimlar da tanri sanilirdi. BİlİnmedİĞİ İÇİn .Şİmdİ bİlİnmedİk bİrŞey gÖrdÜk dİye tanri mi yapalim o cİsmİ de::)
Sayın isar86
Tabiki o cismin tanrının göstergesidir demiyoruz. Buyrun bakın öyle birşey yazmışmıyım ya da yazmışlarmı.
Yaptığımız tek şey, resimdeki görüntünün ne olabileceği, ne olamayacağı üzerine bir takım tezler ileri sürmek.
Tanrıyıda nerden çıkardınız şimdi? Zira konu o cismin ufo olup olamayacağıdır. Tanrı olup olamayacağı değil.
Birseylerin ispatlanmasi, bir cok yobazi susturmak icin harika olurdu. O durumda ne derlerdi nasil tepki verirlerdi radikal dinci ulkeler?
Açıkçası resmi incelediğimizde termik santralden çıkan bir buhar kütlesine hiç benzemiyor.
Ben sadece alıntı yaptığınız sitde resmin altındaki açıklamanın çevirisini yaptım, kendi yorumum değil.
Ayrıca alıntı yapılan site Danimarka Savunma Bakanlığı Uçuş Taktik Komutanlığı resmi sitesidir, yan bir devlet sitesidir; orada bir cisim için "işte bu bir UFO'dur" denemez :)
A.
Ben sadece alıntı yaptığınız sitde resmin altındaki açıklamanın çevirisini yaptım, kendi yorumum değil.
Ayrıca alıntı yapılan site Danimarka Savunma Bakanlığı Uçuş Taktik Komutanlığı resmi sitesidir, yan bir devlet sitesidir; orada bir cisim için "işte bu bir UFO'dur" denemez :)
A.
Yalnız atladığınız bir detay var. Ben zaten sizin yorumunuz demedim ya da size yönelik yazmadım. Danimarka hava savunma bakanlığının açıklamasına yönelikti. Yani kısacası genele. (:
ok, yanlış anlamışım ;)
A.
Ne demek insanlık hali, olur böyle şeyler (; Benimde üslubumun etkisi yok değil tabi.
Dolaylı bir kanıt olabilir mi ?
http://www.habername.com/images/news/kuran3.jpg
Önce olayı bir hatırlayalım :
http://www.medya73.com/news_detail.php?id=9566&uniq_id=1227526053
mükemmel bi kanıt bulmuşsun frodo yani sana bi cevap olabilir dimi yanılmıyosam
Elbette. Öncelikle bilinmesi gereken şey önyargımızın olmadığıdır. Bu başlığı peygamberlerin varlığı ile ilgili bağımsız kaynakların olmayışı ile ilgili açmıştım. Yeni olmasa da bu haber dolaylı kanıt olabilir mi diye soruyorum.
Ancak bu buluntu ile ilgili tuhaflıklar ya da açıklanması gereken noktalar var.
Birincisi tarihlendirmenin nasıl yapıldığı sorusu. Kumtaşı üzerine kazıyarak yazılmış bir yazının tarihlenmesi çok ilginç. Boyama yöntemi ile yapılmış olsa karbon testi ile yaklaşık bir sonuç almak mümkün. Ama binlerce yıl önce oluşmuş bir kayanın üzerine atılan çentiklerin tarihlenmesi ile ilgili bir şey duymadım.
İkincisi yazının içerisinde geçen Allah ibaresi islam öncesi dönemde de kullanılan en önemli ilahın adı. Bu kelimenin varlığını islam dönemine kesin kes eşleştirmek pek mümkün değil.
3.sü Ömer (ki halifelerden bahsediyorsa) hangi Ömer ? Zaten anlaşılan İslami çevreler de bunu net biçimde söyleyemiyor.
Anlaşılan kanıt aramaya devam edeceğiz.
ara yine bulursun bu küçük dünyada hergün esrarengiz ve tarihsel şeyler gün ışığına çıkmakta
redkit86
01-11-2009, 14:32
Bence en ilginç kandırılan da Musa peygamber dir ışıldayan çalıların ardından konuşan Tanrı ....o noktadan bakınca aklıma şu yılbaşı lambaları ile süslenmiş bir çalı ve arkasında saklı bir ses kolonu geliverir hemen....Musa için fazla teferruata girmemiş bizim Sirius lular:))
Benim aklıma da (bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,bunu belirtiyorum çünkü bize özgü bir şey olduğunu sanıyorum) çalı deyince ve arada da hışırtı sesi gelince muhtemelen kemerini bağlayarak, fermuarını çeken birisinin az sonra oradan çıkacağı geldi:humble:
redkit86
01-11-2009, 18:00
Amacım dalga geçmek değil,sadece kafamda canlananı anlatmak istedim:)..Sorgulayan birisi olarak inançlara saygı duyuyorum bunu belirtmek isterim...
İlahimasal
07-09-2016, 22:27
Milattan önce 4000- 2000 yıllarında yaşayan sümer medeniyeti milattan sonra 2000 yıllarına kalacak belgeler ( kil tabletler) bırakmış.
Musa milattan önce 1300
İsa milattan sonra 1_10
Mhmd milattan sonra 570
Semavi denen dinlerin hiç bir tanesinden orjinal belge yok.
Onlardan bahseden bir tane bile medeniyet yok .
Bu alttaki kil tabletleri M.S 4000-2000 yıllarından bu güne kadar kim korudu?
Sumerlerin de varlığından bahseden bir medeniyet yok( ben bilmiyorum belkide) ama kendi bırakdıkları kanıtlar var. Orjinal.
Yaşadıkları kesin belgeler altta.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNQ5IU2fvyp8YQGgUWsAfua3MeLvqq5 8upVPdiqYm5H_ds64Ofhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSR4ajJ8tDjX3-ivzBrky0l_MpYYSptLmVghOwkKuuOoet-xnWwDw