PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : allahın mekanı

Güçistenci
07-12-2008, 14:05
Secde 4, 5: Allah, O'dur ki, gökleri, yeri ve arasındakileri altı günde yarattı. Sonra "ARŞA İSTİVA ETTİ". Sizin, ondan başka hiç bir yardımcınız yok, hiç bir şefaatçiniz de yoktur. Artık nasihat almıyormusunuz.
ALLAH SEMADA BÜTÜN DÜNYA İŞLERİNİ İDARE EDER. Sonra ameller, bir günde O'na yükselir ki, miktarı, sizin saydıklarınızdan bin yıldır.

Ta'ha 5: RAHMAN ARŞIN ÜZERİNE İSTİVA ETTİ.

Mülk 16: GÖKTE OLANIN (ALLAH'IN) , sizi yerin dibine batırıvermeyeceğinden emin mi oldunuz ? O zaman yer arsıldıkça sarsılır.

Mülk 17: Yoksa "SEMADA OLANIN (ALLAH) üzerinize tas yağdıran bir rüzgar göndermesinden emin mi oldunuz ? O zaman bu tehitin ne demek olduğunu anlarsınız.

Nahl 49,50: Göklerde ve yerde olan canlılarla Melekler, kibirlenmeden hep Allah'a secde ederler. "ÜSTLERİNDE Kİ RABLERİNDEN KORKARLAR" ve emrolundukları her şeyi yaparlar.

Mü'min 36,37: Firavn veziri olan Hâman'a söyle dedi Ey Hâman Bana yüksek bir kule yap, belki bazı yollara muttali olurum. Göklerin yollarına muttaıi olurum da, "MUSA'NIN ILAHINI" görürüm. Çünkü ben mu sa'nın (söylediğinin yani, davet ettigi "SEMÂDA KI ILAH" iddiasının yalan olduğunu zannediyorum. Böylece Firavun'a, yaptığı kötü iş süslü gösterildi ve yoldan saptırıldı. Firavun'un tuzağı tamamen boşa çıktı.

Fatır 10: O vakit Allah'u Azze ve Celle şöyle buyurdu: Ey İsa şüphe yok ki seni ecelin bitince öldüreceğim ve "SENİ BANA YÜKSELTECEĞİM".

Nisa 158: Dogrusu "ALLAH, ONU (ya'ni Isa as’i) KENDiSiNE YÜKSELTMISTIR" .Allah Aziz ve Hakim'dir.

işte Allahın mekanıyla ilgili ayetler bunlar. Tüm bunlardan sonra;

Ebu Hanife R.H. a, "RABBIMIN SEMADA MI YERDE MI OLDUGUNU" bilmiyorum diyen bir adamin hükmünü sordum . "SÜPHESİZ O KAFİR OLMUŞTUR" Çünkü Allahu Azze ve Celle şöyle buyuruyor. "RAHMAN ARŞIN ÜZERİNE İSTİVA ETMİŞTİR" "ARŞIDA YEDI KAT SEMANIN ÜSTÜNDEDİR" dedi. Bende dedim ki: O adam diyor ki tamam "ARSIN ÜZERINE ISTIVA ETMISTIR" diyorum lakin "ARSIN SEMÂDA MI YERDE MI OLDUGUNU" bilmiyorum, Tekrar Ebu Hanife R.H, cevaben söyle dedi."ARSIN SEMADA OLDUGUNU INKAR ETTIMI SUBHESIZ KI O KÂFIR OLMUSTUR" .

Evet işte müslümanlar Allah zamandan ve mekandan münezehtir demeyin. kafir olursunuz. çünkü Allahın bir mekanı vardır. O yer de semadır. Allah zamandan ve mekandan münezzehtir sözünü ilk olarak 600-700'lü yıllarda Cehm bin Safvan söylemiştir. ve kafir oluşunun suçunu da canıyla ödemiştir. sakın ha siz müslümanlar Allah zamandan ve mekandan münezzeh demeyin. kafir olursunuz. :)

Güçistenci
07-12-2008, 20:06
yahu forumda Allahın yersiz yurtsuz olduğunu kanıtlayacak bir müslüman kardeşimiz yok mu hala??? niye yok???

emrekalkavan
07-12-2008, 20:12
kuran ayetlerine karşı bakış açın yanlış.. firavun haman a alaycı bi üslupla söylemiştir o ayette geçen sözleri.. çünkü kendisini döneminin ilahı olarak görüyordu..

Güçistenci
07-12-2008, 20:24
emre kardeş ayetleri nasıl anladın? anlayamadım. bi zahmet daha ayrıntılı açıklayabilecen mi? ayrıca dediğinle neyi ispatlamaya çalışıyorsun?

emrekalkavan
07-12-2008, 20:49
emre kardeş ayetleri nasıl anladın? anlayamadım. bi zahmet daha ayrıntılı açıklayabilecen mi? ayrıca dediğinle neyi ispatlamaya çalışıyorsun?

firavunun hikayesini bilirsin.. yaşadığı dönemde halkı parçalara bölüp ,ayırmış ve kendi iktidarı için onları ezmiş ve kullanmıştır. ve kendisinin ilah olduğunu söylemişti.herşeyin sahibinin kendisi olduğunu falan filan söylemişti..neyse .. sonra musa ve harun bu kibirli firavuna gelince yaşanan diyaloglar da kuran da mevcut. firavun o dönemde kendisinin genel kurmay başkanı olan haman a bana bi kule yap da şu musanın rabbini belki görürüm diyor.. burda firavunun çarpık mantığı söz konusu .. yani Allah ın gökte bi yerlerde olduğunu düşünüyor kendi çarpık mantığınca ,alay ediyor... ondan sonra gelişen olaylar var ve de işte musa nın asasıyla kızıldenizi 2 ye yarması .. israiloğullarıyla beraber musa kızıldenizi geçince firavun ve ordusu da takip ediyorlar .ve deniz kapanıyor.. firavun artık kurtuluşun olmadığını ,kaçacak bi yerin olmadığını anlayınca secde halinde musanın rabbine inandım .ben de müslümanlardanım diyor.. ama tabi bundan sonra gelen ayet ibret verici .. Şimdi, öyle mi? Oysa sen önceleri isyan etmiştin ve fesat çıkaranlardandın. Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler..yunus 90-92.. benim şahsi düşüncem firavun tam anlamıyla faşist bi karakter yapısına sahipti .. ve devamlı büyükleniyordu. devamlı kendisinin haklı olduğunu, kendisinin sözünden başka bi sözün geçerli olmadığını iddia ediyordu..

Güçistenci
07-12-2008, 21:09
emre kardeş konuyla na alakası var anlamadım. galiba kuranda hala mucize olduğunu sananlardansın. bi zahmet şu başlığı bi oku. http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=738

sonra da konuyla alakalı mesajlar yazarsan sevinirim... :@

kendisinin genel kurmay başkanı olan haman a bana bi kule yap da şu musanın rabbini belki görürüm diyor

genelkurmay başkanı yerine usta başı gibi bir şey olmasın. :D

Onursal Bedirhan
07-12-2008, 22:23
Güzel bir tesbit güçistenci. Ama islam ulemalarının tamamına yakını Yaratıcının mekandan münezzeh olduğunu söylüyor.

Yine burdada (http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=4327) profesor Alaattin, Tanrının mekandan munezzeh olduğunu söylemiş. Bakmayın 1 sayfa komple yazı yazıldığına ufacık bir cümleyi belirtmek için 50 kere örnekleme vermişlerki akıl karışsın diye. Ya bu örnekleme olayıda S.Nursi'den bunlara bulaştı. Şimdi bu kuran ayetlerini yorum olarak ekleyip peki bunlara ne demeli sorduğunda tabiki yorum onaylanmayacaktır.

sinner
07-12-2008, 22:53
Konuyu Kuranda araştırdım. Arşın kesin olarak nerede olduğu belli değil ama sn gücistencinin verdiği ayetlerden mantık olarak onun yukarda/gökte bir yerde olduğunu çıkarmak gerekir.

Ancak arşın somut bir varlık olarak Allahın oturup yarattıklarını yönettiği bir taht olduğu kesin. Bu tahtı 8 melek taşırken onun etrafında tavaf eden melekler vardır.

Arşı taşıyanlar ve onun etrafındakiler, Rablerinin hamdiyle tesbih ederler (Mümin-7)
Melekler de onun etrafındadır, O gün Rabbinin Arşını bunların da üstünde sekiz melek taşır. Hakka-17

Melekler de arşın çevresinde dönerek, Rablerini hamd ile tesbih ettiklerini görürsün. Zümer-75

Allahın karargahı /tahtı somut biçimde tasvir edildiğine göre O tahtta oturan Allahın da somut bir mekanı bulunması mantıken zorunlu.

Demek ki Allah mekandan münezzeh değildir. ;)

Güçistenci
07-12-2008, 23:11
yer varsa mutlaka zaman da vardır.

Hac 47: Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va'dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir.

Secde 5: Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür. Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir.

imparatorluğun hızına bak hele. :)

Mearic 4: Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.

:)

bir de kepçeci hazretleri önceden 'Allah semada' yı müslümanlar kabul ediyorken şimdi işlerine gelen bir tanrıyı (zamandan mekandan münezzeh tanrıyı) kabul ediyorlar. bu islamın ne kadar oynak bir din olduğunu gösteriyor. yakında bunlar da tanrılarını bırakırlar.

aynen sevgili yusuf33 dediklerine harfiyen katılıyorum :cool:

sinner
07-12-2008, 23:29
Madem prof Alaaddin konuları örnekleyerek açıklıyor.
Ben de arş konusunda (tamamen kurandan yola çıkarak) somut bir örnek vereyim.
Kainat 80 katlı bir gökdelen (gibi)dir. Allah onun teras katında oturup yarattıklarını gözler.Onun katına asansörle çıkmak 1000 yıl sürer. :D Bütün emirler bu teras katından aşağı doğru iner, geri çıkar vs.

Dolayısıyla
Yaw zaman-mekan yoktu da bu melekler binler sene süren yolu niye tepip duruyorlar ?
Çıldırtmayın adamı :D
Akıllı konuşun ;)

placebo
08-12-2008, 00:00
Arşı taşıyanlar ve onun etrafındakiler, Rablerinin hamdiyle tesbih ederler (Mümin-7)
Melekler de onun etrafındadır, O gün Rabbinin Arşını bunların da üstünde sekiz melek taşır. Hakka-17

Melekler de arşın çevresinde dönerek, Rablerini hamd ile tesbih ettiklerini görürsün. Zümer-75

Bir arşı olan ve meleklerin taşıdığı bir yaratıcı..Adı Allah..Muhammedin de hayal alemi pek genişmiş ..Yarata yarata insanileşmiş kral kılıklı bir Allah yaratmış kafasından..Eee sorarlarsa bir tarif gerekecek! ne desin?Oturmuş düşünmüş bunu bulmuş..Müslüman arkadaşlar da hala Kuran'da kendini tanıtan bu tür bir Allah'a inanmıyorlar.Tutmuş onun tanımını beğenmemişler,inanasıları gelmemiş doğal olarak !! Bunların tanımları da gün be gün değişmiş..Zaman içerisinde gelişen bilimle birlikte daha derin anlamlar katılmaya çalışılarak,fizik yasalarına uygun hale getirilerek ,inandırıcılığı arttırmak adına tanım üzerine tanımla evrilmiş ve sonunda bu zamandan mekandan münezzeh kavramına kavuşturulmuş..Şahsen ben ileriki senelerde bilimdeki gelişmeler nispetinde yeni bir çok tanım uydurulacağını biliyorum..Çok ilginç ki kendi yarattıkları bir tanrıya yaratıcılık isnat ederek,iman ve itaat ediyorlar.. Oysa ki putperest dedin mi hop oturup hop kalkarlar..Anlaşılır gibi değil..