PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hristiyanlığa göre İnanç ve Bilim(Müslümanlar okuyun)


AteistTürk
14-12-2008, 15:08
İnançlı bir insanın bilimsel teorilere yaklaşımı nasıl olmalıdır? İncil bu günkü bilime nasıl bakmaktadır

NOT;kaynak kutsalkitap.org

Bir Müslüman arkadaşımızın sorusunu İsa Mesih.Org forumlarından aktarıp ardından kişisel yanıtımı aktaracağım. Sorusunun temeli İnanç ve Bilim arasındaki ilişkidir.
SORU #1: İki sene önce National Geographic tv de seyretmiştim Amerika'da evrim ve din konusu işleniyordu programda. Bir pastör evrim teorisinin ikna edici olduğuna uzunca araştırmalardan sonra karar vermiş ve okul, okul dolaşıp evrim teorisi propagandası yapıyordu öğrencilere. Müslümanlar arasında da evrim teorisi taraftar kazanmakta. yani hem Hıristiyan olsun hem Müslüman evrim teorisi taraftarları hızla artıyor
Sizce herhangi bir Hıristiyan'ın incilin herhangi bir bölümünü günümüz bilim verilerine göre yorumlama hakkı var mı yoksa bunu yapan bir kişi dinden çıkar mı? Yani herkes incilide geçen olayları yazıldığı gibimi kabul etmeli yoksa yorum hakkı var mıdır?
Bu konuyu anlamamız için birçok noktaya aynı anda değinmemiz gerekiyor.
#2 Kuzey Amerika Kıtasında ve Avrupa'da (Batı'da diyelim) Evrim teorisinin konumu
Bugün artık Batı'daki insanlar veya Batı kültürü altında büyümüş veyahut yoğrulmuş beyinler otomatikman 'bilimsel düşünmenin' tek objektif gerçeklik olduğuna inanır. Örneğin eğer siz bir ateist olmaktansa, herhangi bir inanca inanarak İstatistiksel olarak 20 yıl daha fazla yaşamanız teşvik edilir ve övülür. Duanın ve herhangi bir imana sahip olmanın fiziksel sağlığa katkısı sürekli Newsweek ve Times gibi dünyaca meşhur dergilerde kapak haberi yapılır. Çünkü amaç pragmatiktir yani 'faydacılık' felsefesinde yatar. Eğer İstatistiklere göre boşanma oranı %50 üzerindeyse bu sefer kişiler veya Hıristiyanlar bile doğal olarak evlenmekten korkarlar.
Batı'daki sıradan bir kişi her şeye 'bilimsel' yönden bakarak, 'Bunun bana getirisi nedir?' faydacı sorusunu sorar. Doğal olarak Bilimsellik ile Faydacılık felsefesi aynı evde yaşayan birbirlerini besleyen karı koca gibidir. Biri diğerinden diğeri de diğerinden destek alır. Sıradan bir kişi Kutsal Kitap'a bakar ve sonra kız arkadaşına bakar. Evlilik öncesi cinsel ilişki İstatistiklere göre faydalı olduğundan kişi bunu pratikte yaşamaya başlar. Bu nedenle Kutsal Kitap'ı 'bağnaz' veya 'kuralcı' bulur ve reddeder. Çünkü kişisel amaçlara ve zevklerine Kutsal Kitap hitap etmemektedir.
Bilim iyidir ve kullanılmalıdır. Fakat bilim kendisini İmandan boşamıştır. Artık bilim ve iman birbirlerinin düşmanı olarak görünmektedir. Bilimsel düşünen kişi, imana sahip olmaz ve muhtemelen ya Ateist veya Agnostik filan olur. İman eden kişinin bağnaz, küçük beyinli olduğuna inanılır. Bu nedenle Batı'da Hıristiyanlarla sürekli dalga geçildiğini birçok kişi aslında bilmez!
Bilim kendisinin yakasını özellikle Hıristiyanlığın ve diğer dinlerin yakasından kurtarmasının tek yolu, sürekli ilerlemekte, yaratıcılıkta, buluşlarda bulur ki, bu aslında 1800'li yılların Diyalektik felsefesi üzerine kuruludur ama çoğu kişi bunu günlük yaşamda önemsemez zaten. Örneğin Homoseksüellik Hıristiyanlığa göre aslında yürek problemidir ve günahtır. Oysa bilim buna 'yok asıl problem DNA'larda yatıyor, katılımsaldır' dediğinde otomatikman Homoseksüellerin paçasını dinden kurtarmış olur. Böylece Homoseksüeller 'bak gördünüz, suç bizim değil, bizim böyle olmamız elimizde değil' deyip, yaptıklarını aklayabilir. Bilim artık ruhsal aklama pozisyonuna dönüşmüştür yani Kutsal Kitap'taki İsrail halkının günahlarını aklayan kahinlerin rolünü üstlenmiştir. Her kâhin, günden güne tapınakta durup görevini yapar ve günahları asla ortadan kaldıramayan aynı kurbanları tekrar tekrar sunar (İbraniler 10:11). Bilim adamları Kahin, bilim ise inanç kaynağıdır artık Batı'da. İsa Mesih'in sonsuz kahinliğini (İbraniler 12:10,14), 'sürekli ilerleme' diyalektik felsefesi ile bilim üstlenmiştir.
İşte gerçek bir örnek vereyim. Hürriyet Online Gazetesinin 17 Ağustos sayısında şu haber yayınlandı:

Alkolizmden de Gen Sorumlu

Bilim adamları, bazı insanların diğerlerinden çok fazla alkol almasından da genlerin sorumlu olduğunu ortaya çıkardılar. Fazla alkol tüketimi gibi, az alkol almanın da tamamen genetik mirasa bağlı olduğunu belirttiler.
Sydney'deki Royal Prince Alfred Hastanesi bilim adamları, fazla alkol tüketimi gibi, az alkol almanın da tamamen genetik mirasa bağlı olduğunu belirttiler.
Araştırma çalışmaları için, John Whitfield ile Kate Conigrave, 1980 ile 1995 yılları arasında 20 bin tek ve çift yumurta ikizinden alınan tıbbi verileri incelediler. Sonuçlara göre, tek yumurta ikizlerinin içki içme alışkanlıklarının aynı olduğu, bunun da genlerle ilintili olduğu ortaya çıktı. Bir başka araştırmada ise anne sütüyle beslenen bebeklere sakinleşmeleri için verilen az miktardaki alkolün, bağımlılık risklerini büyük ölçüde artırdığı belirlendi
Yukarıdaki haber bizlerin farkında olmadan aşağıdaki problemlere neden olacaktır. Bu öncelikle, 1. Kişinin imanıyla yüksek bir yaratıcıya (Hıristiyan veya Müslüman olsun fark etmez) olan güvenini ortadan kaldırır ve o imanı alıp, Bilim adamının kollarına teslim eder.
2. Otomatikman kişinin inancına göre ahlaki problem artık fiziksel bir problemdir ve problem ahlaki yolla çözülmez. Günah yoktur ortada, o zaman tövbeye de ihtiyaç yoktur. Kötü olan birşey de yoktur artık! Bu artık doğaldır ve doğamızda vardır. Bu nedenle kendimizi suçlu hissetmemize ve davranışları reddederek bastırmamıza gerek yoktur ve birbirlerinin davranışlarını onaylar. Bu davranışlar Romalılar 1:18-32'deki ayetleri hatırlatılmaktadır: "Haksızlıkla gerçeğe engel olan insanların bütün tanrısızlık ve haksızlığına karşı Tanrı'nın gazabı gökten açıkça gösterilir...24Bu yüzden Tanrı, birbirlerinin bedenlerini aşağılasınlar diye, onları yüreklerinin tutkuları içinde ahlaksızlığa terk etti... 26İşte böylece Tanrı onları utanç verici tutkulara teslim etti. Onların kadınları bile doğal ilişkiler yerine doğal olmayanları yeğlediler... Tanrı'yı tanımakta yarar görmedikleri için Tanrı onları yararsız düşüncelere, yakışıksız davranışlara terk etti... Böyle davrananların ölümü hak ettiğine dair Tanrı buyruğunu bildikleri halde, bunları yalnız yapmakla kalmıyor, yapanları da onaylıyorlar."
3. Birbirimizi yargılamamıza gerek kalmaz. "Ben alkoliğim diye beni yargılayamazsınız, lütfen benim babamı yargılayın veya büyükbabamı" deyip kişinin üzerinden suçluluk duygusunu, kötü hisleri, kişisel güveni (self-esteem) sarsan, günahlılık duygusu gibi her tür negatif düşüncelerden kişiyi korur. Kutsal Kitap'ta İsa Mesih'in yaptığı yüreklerimizdeki suçluluğu uzaklaştırma görevini burada bilim üstlenir.
Kutsal Yasa'da gelecekteki iyi şeylerin aslı yoktur, sadece gölgesi vardır. Bu nedenle Yasa, her yıl sürekli aynı kurbanları sunarak Tanrı'ya yaklaşanları asla yetkinliğe erdiremez. 2Eğer erdirebilseydi, kurban sunmaya son verilmez miydi? Çünkü tapınanlar bir kez günahlarından arındıktan sonra onlarda artık günahlılık duygusu kalmazdı.
İbraniler 10:1-2
İşte minik bir örneğin ne kadar GÜÇLÜ etkiye sahip olduğunu farklı iman da olsa Hristiyan ve Müslüman ve diğer inançtakilerin bilmesinde fayda vardır.
Not: Bu yazı http://www.kampusweb.com/ (http://www.kampusweb.com/) sitesinden alınmıştır.

Tomatis
17-03-2009, 23:59
Bilim adamları Kahin, bilim ise inanç kaynağıdır artık Batı'da. İsa Mesih'in sonsuz kahinliğini (İbraniler 12:10,14), 'sürekli ilerleme' diyalektik felsefesi ile bilim üstlenmiştir.

Sevgili AteistTürk beni aydınlatırsan sevineceğim...Bu makaleyi buraya asmandaki ana gaye nedir ? İslamın kendini yenileyemeyişi Hristiyanlığın ise çağa göre gelişim-değişim gösteriyor olabilmesi mi ?

Tam engizisyon mahkemelerinden dem vuracaktım ki papanın galile'den özür dilediği aklıma geldi :)

KızıL
18-03-2009, 04:56
papa 100 yılda bir özür diler zaten takılmamak lazım darwinden de diledi gelecek yüzyılda bizden dileyecek sanırım...

paslıçivi
18-03-2009, 09:05
papa 100 yılda bir özür diler zaten takılmamak lazım darwinden de diledi gelecek yüzyılda bizden dileyecek sanırım...

100 yıl mı.. o kadar zamanları kalmadı gibi.. popüler tek tanrılı dinler şu an agoni(ölüm öncesi) safhasında..

insanlık tarihinde her döneme damgasını vurmuş inanç çeşitleri olmuştur.. Bizim döneme damgasını vuranlar da aşikardır.. bunların süresi 1000li rakamlarla olduğu için 70 yıllık ömrü olan insan ne olduğunu anlamadan bu kasırganın içinde dünyaya gözünü açmış ve bu kasırgadan kurtulamamıştır..

ama hiç biri bilimin önünde duramamış ve hakkettiği hurafe çöplüğünde yerini almıştır.. ama insanlık yeni hurafeler çıkarmakta gecikmemiştir..

tam bir uyanıklık, farkındalık, aydınlanma olana kadar da bu iş devam edecektir..

paslıçivi
18-03-2009, 09:13
bugün biz nasıl antik çağ ve öncesi tanrılara dinlere inançlara tatlı bir tebessümle bakıyorsak önümüzdeki yüzyılın insan soyu da bugün varolan inançlara aynı tebessümle bakacağınızdan şüpheniz olmasın..

ama onların da kendine ait rüyaları olacak mı olacaksa nasıl rüyaları olacak.. merak etmiyor değilim.. keşke öğrenme şansımız olsaydı..

çünkü değişmeyen tek şey değişimdir.. varoluşun zenginliğini, gizemini veren en güçlü acımasız kanunudur..

Paolo
18-03-2009, 13:57
Kendinizi kandırmaya devam edin.MESİH İSA sonsuza kadar var olucaktır.ONA karşı hiçbir güç direnemeyektir.Amin.Bakalım kendinizi daha ne kadar hayal aleminde avutacaksınız?İsevilik zaten bilimi destekler.RAB arayın bulacaksınız der.Dünyanın en ünlü bilimadamları,sanatçıları vs Mesih İmanlılarından çıkmıştır.İsevilik kadar bilime destek veren bir inanç yoktur.

KızıL
18-03-2009, 18:14
yahu paolo garibim isayı severim çok zulüm çekti ama senin bu yazılarını gördükçe şaşmaktayım sen kendini kandırmaya devam etme bence artık aç gözünü farket şu dünya ya bak olanlara bak senin dininin vatikanına bak abd sine bak bakta bak ya hristiyan alemine bak her mezhebine dünyada neler oluor bilmem farkındamısın?? nerde rabbin?? bizi mi dikizliyor tepeden?? yıllar önce nice inciller toplandı niceleri yakıldı imha edildi iznik konsülünde yapılan kanlı darbeden haberin var mı ?? isanın tanrılaştırıldığı bu toplantıda muhalisfler neden yok edildi?? seçilen kıtabların gerçekliğinden kım emin olabilir?? iznik konsülünde çıkarları olanlar kendi kitaplarını yayınlattı bunun aksini ispat edebilirmisin??

Paolo
18-03-2009, 21:12
Kandıran biri varsa senin gibiler olduğu çok açık!Mesih İsa zaten Tanrıdır.Bilmez misin?İznik Konseyinin amacı Aryus gibi sapkınları susturmaktı.Zaten rezil rüsva oldular.Bazı İncil adı altında sahte kitaplar yazılmış.Ama hemen sönmüşler.Foyası meydana çıkmış.Zaten gerçek incilin özelliği Mesih İsanın Tanrılığı anlatma onaylamasıdır.Evet ispatlarım var.Senin varsa hodri meydan.Görelim.



(Paolo, büyük/küçük harf uyumuna dikkat edersen yazılarını daha akıcı bir şekilde okuyabiliriz..)

KızıL
19-03-2009, 02:25
sevgili paolo bana öğretmeye kalktığınız şeyleri yıllar önce bende başkalarına söylerdim lütfen bana bunları anlatırken iki kere düşünün.. biz burada kımseyi kandırmıyoruz saf ve temiz olarak kandırılanlara yardım ediyoruz öncelikle hiddetlenmeyiniz kızacak bişey yok..
Değerli paolo iznik konsülünde varmıydınız?? konsülü yönetenler kımlerdi güçlü çevreler kımlerdi incili seçenler kımlerdi?? ve bu seçicileri seçenler kımdı?? isa mı hayır rab mi?? hayır pekiş kım?? yoksa cennet ten arazi satanlar mı? yoksa inançlıların parasını alan kılıseler mi ?? lütfen bize ordaymışsınız gibi anlatmayın iznik konsülünde yakılan onlarca kitap var hepsimi yalandı?? siz bu yalanların kaçının gerçekten yalan olduğunu biliyorsunuz siz yada sizin rahipleriniz pastörleriniz papazlarınız kaçını okuma şansına kavuştu??
yoksa kımse görmeden hem yazılanlar hemde yazanlar saf dışı mı edildi??
kımın işine gelmedi bu yazılar?? sadece aryustan bahsetmediğimi sizde çok iyi biliyorsunuz ama yok bilmıyorsanız bilime tarihe önem veren bir imanlı gibi olun ve okuyun araştırın sonra gelın konuşmamıza devam edelim sakince.. senin ispatlarını beklıyorum ben kitab-ı mukaddes den yada eski antlaşmadan da olabilir istediğiniz yerden getirin dökün buraya bakalım bizde??

Paolo
19-03-2009, 03:06
Anlaşılan iznikte siz orda vardınız.O kadar emin konuşuyorsunuz ki.Tarihi belgelerde var.İznikte Mesih İsanın kişiliği daha doğrusu aryus gibi sapkın kişilerin iddalarına cevap verildi.İznikte kitabın k'sinden bahsedilmedi.Rahiplerin,Pastörlerin hatası Rabbi bağlamaz.Onlarda insan.Kutsal Kitabın neresinde din adamlarının günah işlemeyeceğini söylüyor?Rabbe bakın insanlara bakıcağınıza.İncilturk'te var.Silebilirler diye yazmak istemiyorum yazıyı.İncilturk'in sitesinde var.İznik konseyi hakkında yazı.

beelzbb
19-03-2009, 03:14
İncil mi kaldı ki Sn paolo İncil baştan teslis inancıyla hükmünü kaybetmiştir...

dilaver
19-03-2009, 03:16
sayın paolo

Bu sitede hakaret içermeyen hiç bir yazı silinmez. Varsa linkini verirseniz hiç bir şey silinmez.

saygılarımla

azınlık
19-03-2009, 10:11
Rahiplerin,Pastörlerin hatası Rabbi bağlamaz.Onlarda insan.Kutsal Kitabın neresinde din adamlarının günah işlemeyeceğini söylüyor?Rabbe bakın insanlara bakıcağınıza.

İyi de birader siz değil misiniz o rahipleri, pastörleri, papayı oraya oturtan. Madem "Rabb'e bakın" diyorsun siz de bir zahmet tanımayın bu ruhban sınıfını, çizin gitsin. İslamcılardan aşağı kalmıyorsunuz takiyyede.

A.

Paolo
19-03-2009, 13:41
Beelzbb önce Teslisi öğren sonra konuş.Teslis Rabbin sıfatlarıdır.Özellikleridir.Kutsal Kitap daima kalıcaktır.Ok?İnsan rahip diye hata yapamayacak yada günah işlemeyecek diye kural yok azınlık.Varsa göster.Kutsal Kitabın neresinde geçiyor acaba dediğin?www.incilturk.com (http://www.incilturk.com) sitesinde var iznik konseyi hakkında yazı.

beelzbb
19-03-2009, 14:45
Sn Paolo ben teslisi gayet iyi biliyorum.Burda onu tartışmanın çok da anlamı yok lakin incile ve hristiyanlığa sonradan girdiğini biliyorum.Araştır bakalım domuz etini sonradan kim helal kıldı ya da sünnet geleneğini kim kaldırdı v.s...Hristiyanlığa beşer eli değmiştir.Beşer de daima şaşar...Gerisi boş...İslam hristiyanlığı zaten yadsımaz yok saymaz.Eğer bir innaca sahip olacaksan içlerinde en makul ve sistemli olanı zaten islamiyettir.anlamadım ben sizi...Hristiyanlık mı kaldı ki

Paolo
20-03-2009, 01:07
Beelzbb bildiğinizi sanıyorsunuz aslında bilmiyorsunuz.Kutsal Teslisi bırakın Yeni Ahitte Eski Ahitte bile var.İseviliğe hiçbir zaman idda ettiğiniz gibi beşer eli değmemiştir.Bazı sapkınlara karşı önlemler alınmıştır tabi.Ama idda edildiği gibi olmamıştır.İsevilik hep kaldı ve hep kalıcaktırda.Bu arada sünneti Mesih İsa vaftize dönüştürdü.Zaten domuz eti vs yasada kaldı.Artık gerek yok yasaya.Lütuf çağındayız.Yasayla yaşamaya çalışmak çok anlamsız.İsevilik gibi hiçbir din yoktur.Siz Allaha baba diyebiliyor musunuz?Ona babam diye dua edebilir misiniz?

mehmetsalih
25-03-2009, 16:36
İyi de birader siz değil misiniz o rahipleri, pastörleri, papayı oraya oturtan. Madem "Rabb'e bakın" diyorsun siz de bir zahmet tanımayın bu ruhban sınıfını, çizin gitsin. İslamcılardan aşağı kalmıyorsunuz takiyyede.

A.

Tanrıdan başka herkes günah işlemiştir (incil) ezber bilginize sunulur...

mehmetsalih
25-03-2009, 16:38
İncil mi kaldı ki Sn paolo İncil baştan teslis inancıyla hükmünü kaybetmiştir...

Teslis İncil'in Neresinde vardı acaba?

beelzbb
26-03-2009, 02:14
Teslis incilin içinde var ya da yok mehmetsalih, teslis hristiyanlığın içinde var.İncil de hristiyanlığın içinde.Dolayısı ile Hristiyanlıktaki incil hükmünü,incildeki hristiyanlık da hükmünü kaybetmiştir.Umarım anlamışsındır.Kafa karıştırmaya gerek yok.

Paolo
26-03-2009, 14:04
İsevilik hiçbir şey kaybetmemiştir.Ve kaybetmeyecektirde.Bu arada biz hristiyanlığa değil İSEVİLİĞE inanıyoruz.Hristiyanlığı tanımıyoruz.Kutsal Teslis Rabbin sıfatları,özellikleridir.

KızıL
26-03-2009, 17:16
ben iznikte yoktum olamadığım içinde neler döndüğünü bana varsayımlarla anlatamazsınız dedim yine kendi anlatımlarınızla ve ordan çıkan yazılarla dökümanlarla o konsülü aklıyamazsınız.. orda olan olayları kımse bilmiyor hepsi varsayım ve konsülün istediği şekildeki anlatımlar yazdırılıp söyletilenler.. bu yüzden hükmü geçersizdir..

mehmetsalih
26-03-2009, 19:20
İsevilik hiçbir şey kaybetmemiştir.Ve kaybetmeyecektirde.Bu arada biz hristiyanlığa değil İSEVİLİĞE inanıyoruz.Hristiyanlığı tanımıyoruz.Kutsal Teslis Rabbin sıfatları,özellikleridir.

evet aynen öyle


Allah Birdir

Tevrat=Seni Mısır'dan, köle olduğun ülkeden çıkaran Tanrın Yahve Ben'im. Benden başka Tanrı olmayacak. (Çıkış 20 / 2, 3)

Dinle, ey İsrail!: Tanrı'mız Rab tek olan Rab'dır.(Yasa. 6/4)

Zebur=Büyüksün ve şaşılacak işler yapan Sensin, yalnız Tanrı Sen'sin. (Mezmur. 86 / 10)

Ya Rab Tanrım, yaptığın harikalar ve bizim için düşüncelerin çoktur, Sana benzeyen yoktur. (Mezmur. 40 / 5)

İncil= Dinle ey İsrail! Tanrı'mız Rab tek Rab'dır... Din bilgini İsa'ya, “ İyi söyledin, öğretmenim ” dedi. “ Tanrı tektir ve O'ndan başkası yoktur ” demekle doğruyu söyledin.
(Markos 12 / 29, 32)

İsa ona şöyle karşılık verdi : “ Çık git, şeytan! Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin, diye yazılmıştır.” (Matta 4 / 10)


İsa ona şu karşılığı verdi : Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin” diye yazılmıştır. (Luka 4 / 8)


Kur’an=...Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir diyenler gerçekten kâfir olmuşlardır... Allah, üçün üçüncüsüdür diyenler de kâfir olmuşlardır. Oysa bir tek Tanrı'dan başka Tanrı yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, onlardan inkâr edenler elem verici bir azaba uğrayacaklardır. (Maide 5 / 72)


Ey kitap sahibi! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin. Allah hakkında gerçek dışı birşey söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, Allah'ın Resulü ve Kelime'sidir. Onu Kendisinden bir ruh ile beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. “Üçtür” demeye son verirseniz sizin için daha iyi olur. Allah Vahid'dir, tek ve biricik İlâh'tır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır. Göktekiler ve yerdekiler yalnız O'nundur...
(Nisa 4 / 171)


«De ki : O Allah, hiçbir şeye ihtiyaç duymayan, herşey Kendisine muhtaç olandır. O'ndan çocuk olmamıştır, Kendisi de doğmamıştır. Hiçbir kimse O'nun dengi ve benzeri olamaz.»

Ki-Adi
26-03-2009, 20:09
MehmetSalih İsa tanrının görüntüsümüdür yani tek olan tanrının insan görüntüsümüdür yoksa Tanrının oğlu mudur yoksa tanrı mıdır yoksa muhammed gibi sadece peygambermidir?

mehmetsalih
26-03-2009, 23:28
Rab'bin fermanını ilan edeceğim. Bana, “ Sen benim oğlumsun ” dedi. “ Sana bugün BABA oldum.” (Mezmur. 2/ 7)
Ey Tanrı oğulları... Rab'be verin, Rab'be izzet ve kudret verin...
(Mezmur. 29/1,3)

Siz (İsrailoğulları) Tanrı'nız Rab'bin Oğullarısınız... Çünkü sen Tanrın Rab'be kutsal bir kavimsin ve Rab, yer üzerinde olan bütün kavimlerden üstün olarak, kendisine has bir kavim olmak üzere sizi seçti. (Yasa. 14/1, 2)
... Sana sahip olan Baban O değil mi? Seni yarattı ve pekiştirdi...Rab gördü ve onlardan tiksindi, çünkü oğulları ile kızlar, O'nu öfkelendirdiler. (Yasa. 32 / 6, 19)
Tanrı'ya karşı bozgunculuk çıkardılar, Tanrı'nın oğulları değillerdir...
(Yasa. 32 / 5)

...Ey İsa, yüce Tanrı'nın Oğlu, benden ne istiyorsun?(Markos 5/7)
...Söyle bize, Tanrı'nın Oğlu Mesih sen misin?... (Matta 26/63)
Melek ona (Meryem'e) şöyle yanıt verdi: ...doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek. (Luka 1/35)

İsa onlara, “Bir PEYGAMBER, kendi memleketinden, akraba çevresinden ve kendi evinden başka yerde hor görülmez” dedi. (Markos 6/4)
... Beni kabul eden beni göndereni kabul etmiş olur. Bir peygamberi peygamber olduğu için kabul eden, peygambere yaraşır bir ödül alacaktır. (Matta 10/40-41)
O adam (Hz.İsa), Tanrı'nın ve bütün halkın önünde gerek söz, gerek eylemde güçlü bir peygamberdi. (Luka 24/19)

Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik oğul O'nu tanıttı. (Yuhanna 1/18)
Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrıydı...Söz insan olup aramızda yaşadı. (Yuhanna 1/1,14)

Ne mutlu barışı sağlayanlara! Çünkü onlara Tanrı oğulları denecek.
(Matta 5/9)

Kitap sahibi! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin. Allah hakkında gerçek dışı birşey söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, Allah'ın Resulü ve Kelimesidir. Onu Kendisinden bir ruh ile beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın... Allah Vahid'dir, tek ve biricik ilâhtır, çocuğu olmaktan arınmıştır... (Nisa 4/171)

Meryem oğlu İsa, sadece bir peygamberdir. Onun Annesi de özü - sözü doğru biridir. İkisi de yemek yerlerdi... De ki: Size zarar ya da yarar da veremiyecek olan Allah'tan başka birine mi kulluk ediyorsunuz?... De ki: Ey kitap sahibi, haksız olarak dininizde aşırılığa kaçmayın... (Maide 5/75, 77)

Oğul sadece incilde değil verdiğimiz ayetlerde anlaşıldığına göre Tevrat ve Zeburdada oğul var ama bu oğul cisim ve beden orak değil bağlılık anlamında kulanılmış. Oğul Baba terbiyesinde büyüyen anlamındadır. İsa yukarıdaki ayetlerle sabitti,rki: Bir peygamber , kelimedir.

Esenlikler Dilerim

elcihanaferin
27-03-2009, 00:47
Müslümanlara sorulan "siz tanrınıza baba diyebiliyor musunuz - sorusu ilgimi çekti. Peki, baba ile oğul aynı cevherden mi? Bu da Kadıköy Konsilinde sorulan bir soru. Yani "İsa efendimiz ile Tanrı aynı cevher mi, yoksa baba ve oğul ayrılığı var mı? Buna Ermeni, Süryani kiliseleri ve Mısır'daki Koptlar evet demiş. Hayır diyenlerse Roma Kilisesi. Siz ne dersiniz?

Bu hususta Doğu (Bizans) ve Batı (Roma) kiliseleri arasında da bir fark gözüküyor. Ama bu fark o kadar uçurum yaratmış ki Roma sonunda Ayasofya'ya aforoz beratı bile bırakmış. Olay İncl'in latinceye tercüme edilmesinden kaynaklanıyor. Tercümede "baba ve oğul" yerine "babayla oğul" gibi bir ince fark oluşuyor:

Et in spritum sanctum, Dominium, et vivificantem: qui ex Patre Filioque procedit.
(And in the Holly Sprit, the lord, and giver of life,who proceeds from the father and the son.
(ve Kutsal Ruh, Tanrı, yaşam verici, ki baba ve oğuldan gelir.)

Teslisin Baba, Oğul ve Kutsal Ruhu ifade ettiğini anladık, ama buradaki incelik ne? Ortadokslar için Oğul, Babanın uluhhiyetini alan bir parçası. Ama Katolikler "ve oğuldan" diyerek Kutsal Ruh'un kaynağını Baba ve Oğul'a nispetliyor. Ama bu Tanrıya ortak koşmak ( hani Müslümanlardaki şirk gibi) küfür oluyor. Bu çatışma korkunç bir hal almış. Haçlı seferi bu yüzden 1204'te İstanbul'a yönelmiş. İstanbul'u Katolikler yakıp, yıkmış. Görülmemiş barbarlık ve rezalet yapılmış. Hala da bu ayrılık sürüyor. (Hatta Katolik görüşü kabul etmektense İstanbul'u Osmanlı'ya bırakmayı tercih edenbile olmuş.)

Şimdi buna ne gerek vardı? 3 yerine 1 dense ne olurdu? Bu hususta iki taraflı yazılan binlerce kitaba ne demeli? Ne israfdır bu? Daha da iyisi "yok" demektir. Baksanıza bir sürü gospel falan sonrası 4'e inen sayı şimdi de yok "King James" versiyonu vs şeklinde hala en ufak kelime ayırımları ile sürüyor. Bu saçma bir durum değil mi? Neden her şey basit bir şekilde tarif, beyan edilmez ki? Tanrı neden insan havsalasını kendisini anlayamayacak şekilde yaratıyor veya her şeyi karmakarışık ediyor? Bir de üstüne cezalandıracak değil mi?

Paolo
27-03-2009, 02:11
İznik konseyine katılanları bazılarının bizzat yazılarını belgeleri var.Zaten ispatlandıda.Kadıköy konsilinden öncede MESİH İSA çok iyi biliniyordu.Konsey bir bakıma imza gibidir.Bazı sapkın tarikatlara karşı önlem ve bazı sorunlara açıklığa kavuşturmak amacıyla konseyler düzenlenmiştir.RAB idda edildiği gibi kendisini anlamayacak şekilde insanı yaratmamıştır.Tam tersi.

elcihanaferin
27-03-2009, 12:42
İznik konseyine katılanları bazılarının bizzat yazılarını belgeleri var.Zaten ispatlandıda.Kadıköy konsilinden öncede MESİH İSA çok iyi biliniyordu.Konsey bir bakıma imza gibidir.Bazı sapkın tarikatlara karşı önlem ve bazı sorunlara açıklığa kavuşturmak amacıyla konseyler düzenlenmiştir.RAB idda edildiği gibi kendisini anlamayacak şekilde insanı yaratmamıştır.Tam tersi.

İyi de o sapkın tarikatler neden sapkın oluyor? O tarikatler hala devam ediyor. İskenderiyeli Arius'un bile fikirleri çeşitli din doktrinlerini etkilemiş. Kimin sapkın olduğu nasıl anlaşılıyor? Çoğunluğun dediğinin doğru olduğu ne malum? (O zaman "milyonlarca sinek yanlış olamaz, bok yiyin" lafını hatırlatırım. Biraz kaba bir laf oldu ama, bilyorsunuz ki size karşı bir şey değil). Aktarmak istediğim, o sapkınlar da belki sizi sapkın buluyorlar? Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz? Bir de, daha önceki mesajımda sadece Katolik ve Ortadoksları söyledim. Aynen İslamiyetteki gibi bir sürü mezhep, tarikat var. Bu kadar aykırılık, ayrılık benim aklıma başka şeyler getiriyor.

Rab insanları kendisini anlayacak şekilde yarattı ama kötü niyetli yarattı herhalde ki anlamazdan geliyorlar...

Paolo
27-03-2009, 14:20
Elbette sapkın.MESİH İSA Müjdesini çarpıtmak istemişlerdir.Bu yüzden sapkınlardır.Eminiz.Çünkü Kutsal Kitaba göre inanıyoruz hareket ediyoruz.Havariler ve Azizleri örnek alıyoruz.Onlar ne Kelamı kabul ederler nede Havariler,Azizleri.Felsefe yaparlar.Aslında MESİH İSAYA iman eden herkes birdir kardeştir.Yüce kelam ve Rabbin kendisi bizzat böyle söylüyor.Malesef anlaşamamazlıklar olmuştur.Ayrılıklar.Bu arada aryusun iddaları fazla etkili olamadı.

KızıL
27-03-2009, 21:45
ah sevgili paolo neden anlamak istemezsin ki ben isa yoktu demiyorum rab oluşunada orda konsülde kabul edilişinede laf etmıyorum tarihi açıdan gerçektir ancak sorduğum şey çok açık bu incil elemeleri bir tane değil 2 tane değil çok fazlaydı yani sapkın kişi diyorsun tarikat diyorsun!! neye göre sapkınlıktı?? mesele bu işte yani o konsülün başında olanları atayan ruhani güç nedir?? mesihi ilan eden güçler kımdi?? bu kişilerin güvencesi neydi? yok ettikleri yazıtları hangi bilgiye ve usule göre yok ettiler tarafsızlığı imanları neydi?? bu soruların neticesinde size şunu diyorum neydi sapkınlık? onlara göre ya isaya göre isa bu tarikat ve kişi hakkında bişey dedi mi? kaynak ney? yani bu yüzden birilerinin kafasına göre getirdiği kişiler kafasına göre sapkın dediler!! incilleri yazıtları yine konsül kafasına göre yok ettirdi ayrıca hiçmi doğru kelamlar yok edilmedi?? sende biliyorsun yada bilmelisin ki tek mesele aryus değildi.. ama sen imalısın ve doğal olarak savunmadasın ben ne desem sana sen beni alt etme çabasında olacaksın oturuğ dediklerimi düşünmeyeceksin yani hep o dediğim tarafsız tartın olmıyacak...

elcihanaferin
28-03-2009, 00:43
Elbette sapkın.MESİH İSA Müjdesini çarpıtmak istemişlerdir.Bu yüzden sapkınlardır.Eminiz.Çünkü Kutsal Kitaba göre inanıyoruz hareket ediyoruz.Havariler ve Azizleri örnek alıyoruz.Onlar ne Kelamı kabul ederler nede Havariler,Azizleri.Felsefe yaparlar.Aslında MESİH İSAYA iman eden herkes birdir kardeştir.Yüce kelam ve Rabbin kendisi bizzat böyle söylüyor.Malesef anlaşamamazlıklar olmuştur.Ayrılıklar.Bu arada aryusun iddaları fazla etkili olamadı.

Ama o kutsal kitabı kim yazdı? Eski ahit ve mektuplar haricinde kalanlar 4 havariye göre ayrı ayrı değil mi bunlar? Kızılordu'nun dediği gibi bunların orijinal nüsha olduğunu dahi bilemezsin. Bazılarını alıp yoketmişler, bu dördünü bırakmışlar. Ya yokettikleri doğru olansa? Yani kutsal kitaba inan ve ona göre hareket et tabii de, hani bari doğru olduğunu bilseydiniz? Ben aynen Kuran gibi onun değiştirildiğini düşünüyorum.

Bir de bunları havariler yazmış, nasıl oluyor da tanrı kelamı oluyor. İsa'nın ne yaptığını anında not mu almışlar, yoksa sonradan hatırlayıp mı yazmışlar? Herhalde ikincisi, çünkü bazı yerlerde arada epey fark var. (Zaten kağıt olmadığına göre herhalde anında papirüse yazmak zordu)

Paolo
28-03-2009, 02:23
MESİH İSANIN TANRILIĞIYLA konsülün alakası yok.Zaten MESİH İSA ezelden ebediyete kadar Rabdir.Tanrıdır.Sapkınlık.MESİH İSA kendisinden sonra sahte peygamberler çıkacağını söylemiştir.Tabi sahte dinlerde.Zaten Kelamda bunu vurguluyor.Müjdeyi çarpıtmak isteyenlerin çıkacağını.Ne RABBİN sözüne nede Havari,Kilise Babalarına dediklerine uyuyor iddaları.Konseyin konusu Kelam değil MESİH İSANIN Doğası hakkındaydı.Konseye katılanların hepsi Episkopos,Rahipti.Yani bizzat Rabbin hizmetkarlarıydı.Onlarada güç veren RAB İSA MESİHİN kendisidir.Merak etmeyin.Orjinal Nüshalarıda vardır.Zaten Kitabın kendisi orjinal.Kutsal Kitap hiçbir zaman değiştirilmemiştir.Bu apaçık iftiradır.Kızılordu sende hep aynı düşüncede olucaksın.İseviliği nasıl karalama ve alt etmeye çalışacaksın.Objdektif olmayacaksın yani.Bu arada seni MESİH İSADAN ne soğuttu?MESİH İSADA ne kötülük gördün ki?Ondan bu kadar nefret ediyorsun?

dilaver
28-03-2009, 02:34
yahu paolo

Kendine hayrı olmayan birinin insanlıga ne faydası olabilir ki. İsa Rab dır diyorsun, daha kendi canını koruyamamış ve işkence ile öldürülmüş.

Ben rab olsam kendimi o arada kurtarır ve herkesi de ikna ederdim. Ama görebildigimiz zavallı bir mahkum.

Bu işi nasıl tanrılıga yoruyorsunuz ona hayret ediyorum. Kendini korumaktan aciz biri insanlıgı mı kutsayacaka. El insaf.

saygılarımla

placebo
28-03-2009, 03:00
Objdektif olmayacaksın yani.Bu arada seni MESİH İSADAN ne soğuttu?MESİH İSADA ne kötülük gördün ki?Ondan bu kadar nefret ediyorsun?

Objektifliğin sizin tarafınızdan öngörülmesi gerekir ki,bakıyorum tık yok ..İsa mesihten nefret etmek değil bu,sadece saçmalıklara nasıl da bu kadar gözü kapalı inandığınız..

Paolo
28-03-2009, 04:24
Dilaver MESİH İSA acizliğinden değil bizi kurtarmak için bu kadar işkenceye katlandı.Dediğin gibi olsa zaten kurtuluş olmazdı.Yoksa MESİH İSANIN gücü herşeye yeter.Placebo sana gelince.Bende nasıl GERÇEKLERİ görememinize şaşırıyorum.Bu körlük niye?Sanırım Seçilmemişlikten kaynaklanıyor((((
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1510&mc=2&sc=1480#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'


18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür.Tabi anlayana!

placebo
28-03-2009, 04:39
Bu körlük niye?Sanırım Seçilmemişlikten kaynaklanıyor((((
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1510&mc=2&sc=1480#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'


18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür.Tabi anlayana!


Görülen işitilen birşey yok ki!! gördüğü halde görmez falan diyorsun..Bunlar beyin yıkama yöntemleridir.İkna etme çabaları..Yahu görmüyormusun seni ne hale getirmişler..İki dakika kendine gel ve düşün.Yukarıdan bak olanlara,çık şu durumunun içerisinden..Eğer kendine gülmezsen ne olayım..

Hele seçilmişlikten hiç bahsetme bana:D..Çok komiğime gidiyor gerçekten..Lütfen yani..

Paolo
28-03-2009, 04:57
Doğru.Kör birisi nasıl görebilsinki(((((Onun için hiçbir şey görülmüyor.Tabi sağır olan içinde dahil.Sende kendini iyi tatmin ediyorsun ha!GERÇEKTEN yana olanlar için o kadar net görüntü var ki.Anlamak lazım tabi.GERÇEKTEN yana olan herkes BENİM sesimi işitir der RAB.Anlayana sivrisinek yeter!Anlamayana davul,zurna az tabi.

paslıçivi
28-03-2009, 07:15
inanç; saygı duyulması gereken bir kavram değil, tedavi edilmesi gereken henüz sınıflanmamış bir bilinç açıklığı rahatsızlığıdır..

bu sitede paolo bir örnektir.. karadenizli bir örnektir..

bu konuda şaka falan yapmıyorum.. çok ciddiyim..

dünyadan hangi inanırı alırsanız alın aynıdır..

ana semptom.. benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyunu dedirten bir stand-by bilinç durumudur..

şimdi paolo benim bu gönderime saydıracaktır.. bu da yan semptomlardandır..

elcihanaferin
28-03-2009, 10:06
MESİH İSANIN TANRILIĞIYLA konsülün alakası yok.Zaten MESİH İSA ezelden ebediyete kadar Rabdir.Tanrıdır.Sapkınlık.MESİH İSA kendisinden sonra sahte peygamberler çıkacağını söylemiştir.Tabi sahte dinlerde.Zaten Kelamda bunu vurguluyor.Müjdeyi çarpıtmak isteyenlerin çıkacağını.Ne RABBİN sözüne nede Havari,Kilise Babalarına dediklerine uyuyor iddaları.Konseyin konusu Kelam değil MESİH İSANIN Doğası hakkındaydı.Konseye katılanların hepsi Episkopos,Rahipti.Yani bizzat Rabbin hizmetkarlarıydı.Onlarada güç veren RAB İSA MESİHİN kendisidir.Merak etmeyin.Orjinal Nüshalarıda vardır.Zaten Kitabın kendisi orjinal.Kutsal Kitap hiçbir zaman değiştirilmemiştir.Bu apaçık iftiradır.


Sn. Paolo,

Peki neden sorulara cevap vermiyor da otomatik bir şekilde aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz?

Tamam konseyin konusu Melih İsa'nın doğası olsun. Ama daha önce yazdım. Doğada anlaşamamışlar. Kutsal Ruh sadece Babadan mı geliyor yoksa Baba ve Oğuldan birlikte mi geliyor. Daha önce de yazdım, burada şirk, yani tanrıya ortaklık, dolayısıyla küfür bahis konusu.
Bu orijinal nüshaların nerde olduğunu söyler misiniz? Benim bildiğim İrlanda da bir yerde en erken 13. asıra ait nüsha bulunmuştu. Onun da şimdiki 4 havarinin değişik gospellerine hiç uymadığı idi. (Benzeri Kur'an için de geçerli). Ama siz kitabın hiç değiştirilmediğini iddia ediyorsunuz. Yani bulunanlara inanmayalım, sormayalım, ne olursa olsun sizin veya birilerinin dediğini hemen kabul edelim...


Nasıl oluyor da havarilerin aktardıkları (hem de farklı aktardıkları) tanrının kelamı oluyor?



.

Ki-Adi
28-03-2009, 12:07
Sevgili Paolo ;
Adem ne zaman yaratılmıştır? Ademden buyana gelen peygamberler neden analı babalı yaratılmışta neden isa babasız yaratılmış?
İsa bizi kurtarmak için o acıları çekti diyorsunda neden 2000 sene önce çekiyor bu acıları?
Yoksa 2000 sene önce ben tanrıyım yada ben tanrının oğluyum diyerek insanları inandırmak daha mı kolay? İsa'ya kadar Tanrı sürekli peygamber gönderirken ne olduda 2000 yıldır kimsenin gelip gittiği yok?
Gerçekleri nasıl göremiyorsunuz diye yakınmışsın ama belki gerçekleri göremeyen sensindir.
Muhammed'e yalancı peygamber diyerek bir nebze gerçeği görmüşsün. Muhammed'i neye göre yalancı peygamber görüyorsun da isa'ta gerçek diyorsun. Bir Yahudi'ye görede İsa yalancı peygamberken diğer dinlere görede ibrahim dinlerinin hepsi yalancı peygamberken gerçek kime göre gerçek?

Paolo
28-03-2009, 14:53
Paslıçivi hiç aynaya bakmıyor musun?Bir baksan görürsün kimin tedaviye ihtiyaç olduğunu.Ateizm,Deizm,Agnostizm de yardıma muhtaç akımlardır.Onlara inananlarda.Bir an önce sağlına kavuşturulmalıdır.Onun için saygı gösterilmemes lazımdır.(.Aziz Polikarp nede güzel söylemiş.Mesih İsanın Haçını inkar eden şeytandandır diye.Paslı çivileri gördükçe bu lafı daha iyi anlıyorum((((((Kutsal Ruh Baba ve Oğuldan geliyor.Nüshalara gelince Ölü Deniz Tomarlarını duydun mu?Yada Sina Dağı Kodeksi,Bristish Müzesi ve Vatikan Kodeksindekiler?Kelam Yazarları Rabbin farklı yönlerine işaret etmişlerdir.Onun için bazı farklılıklar vardır.İsa Mesih bu dünyadan değil ki Babası olsun.Onun Babası Göksel Babadır.Öyle olsa bizden farkı kalmazdı normal babası olsa.Rab hizmetkarlarını,Müjdecilerini yolluyor.Hiç duymadın mı okumadın mı?Muhammede ben yalancı demiyorum Rab İsaMesihin kendisi diyor.Kendisinden sonra sahte peygamberler çıkacağını söylüyor.Yüce Sözünde söylüyor.Okuda bak!Gerçek Mesih İsadır.Yol Gerçek ve Yaşam Ben'im.Amin.

Ki-Adi
28-03-2009, 15:18
Sevgili Paolo
Muhammed'e yalancı yada sahte peygamber demiyorsan ne diyorsun onun peygamber olduğunu kabul mu ediyorsun? Sana sorduğum sorunun cevabını verirmisin. Adem ne zaman yaratıldı?

Paolo
28-03-2009, 15:57
Demediğimi kim söyledi.Hemende çarpıtmayın.Muhammed sahte peygamberdir.Ok?Rab'bin demesi yeterli zaten.Ademin tam olarak ne zaman yaratıldığını bilmiyorum.

Ki-Adi
28-03-2009, 16:52
Eğer evrimi kabul etmiyorsan kabaca bir hesapla 1.8 milyon yıl önce ademin yaratılmış olması gerekiyor. 1.8 milyon yıl çok büyük bir rakam. şurda uygarlık dediğimiz kavramların bile en eskisi 10bin belki 15bin yıllık. Senin Rabbın, Muhammedin Allah'ı 1.79 milyon yıl boyunca hiç bişi yapmamış ama nedense 10bin yıl belki daha az süre öne önce peygamber yollamaya başlamış ne gariptirki ne zaman insanlar yazıyı bulmuş ondan sonrada kitap göndermeye başlamış. Sence bu biraz garip kaçmıyormu.

Muhammed'e sahte peygamber olarak görürken bir yahudinin yada ibrahim dinine inanmayan birinden İsa yı sahte peygamber olarak görmesinden normal birşeymi olabilir mi? Kime göre hangisi gerçek peygamber nerden bilebiliriz bunu? Elinde İsanın tanrılığına dair bir kanıt varmı? Yoksa sadece bir kaç kitapta yazıyor diye mi inanmamız gerekiyor. EE Muhammedin de kitabı var onun kitabını yanlış yapan isa'ın kitabını doğru yapan nedir? Muhammed'te yalancı peygamberler çıkacak diyor İsa da eminim Musa da demiştir ondan öncekilerde. Hangisinin gerçek olduğuna nerden bileceğiz.

paslıçivi
28-03-2009, 18:57
şimdi paolo benim bu gönderime saydıracaktır.. bu da yan semptomlardandır..

Paslıçivi hiç aynaya bakmıyor musun?Bir baksan görürsün kimin tedaviye ihtiyaç olduğunu.Ateizm,Deizm,Agnostizm de yardıma muhtaç akımlardır.Onlara inananlarda.Bir an önce sağlına kavuşturulmalıdır.Senin gibilerde adam konulacak tipler değillerdir.Onun için saygı gösterilmemes lazımdır.(.Aziz Polikarp nede güzel söylemiş.MESİH İSANIN Haçını inkar eden şeytandandır diye.Paslı çivileri gördükçe bu lafı daha iyi anlıyorum((((((


ben demiştim demeyi sevmem ama... ben demiştim..

sevgili paolo sen çok yaşa emi...

paslıçivi
28-03-2009, 19:03
Hangisinin gerçek olduğuna nerden bileceğiz

sevgili Ki-Adi.. bir inanıra zor sorular soruyorsun..

onlar inandıkları şeyi bildikleri zannı derin uykusundadır..

ne cevap vereceğini zannediyorsun ki paolonun..

bilmek bilimdir.. inanç değil..

ama onların beyinlerinde mühür gözlerinde perde vardır ve gerçeği göremezler..

tüm inanırlar böyledir(neye inandığının hiç bir önemi yok).. istisnasız bu kural şaşmaz..

Paolo
28-03-2009, 20:57
Kutsal Kitabı okumadığın belli ki-adi.Aç oku sonra konuş.O kadar çok dellil var ki.Hangi insan YOL,GERÇEK ve YAŞAM Ben'im demiş ha?Yada Kapı Ben'im diye.İsa'nın anlamı bile Kurtaran RAB demektir.MESİH İSA gibi kimse yok.Muhammed kendini peygamber idda etmiştir.Oysaki RAB İlk ve Son Ben'îm demiştir.Benden sonra sahte peygamber gelecek demiştir.İSA MESİHİNİ hayatını,sözlerini okuyan biri ONUN ne kadar yüce biri olduğunu anlar.Tabi anlayana.GERÇEKTEN yana olanlara.Bu arada Ateistlikten RABBE gelen insan yokta değil.Sana gelince.Açtırma kutuyu söylettirme dimi?Bende demeyi istemezdim.Ama dedim işte.AKILSIZ içinden Tanrı yok der.Ama herşey ortada işte.Öyle yol vardır ki düz gözükür ama sonu ölüm ve yıkımdır.Bazılarıda dünyanın merkezi sanırlar kendilerini en önemli kişi sayarlar(((((((Bak doğru söyledin.Perde var.Onun için göremiyorsun.Körsün.RAB'de peygamberde söylüyor zaten.

`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?id=1510&mc=2&sc=1480#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'

Beni gönderen Baba bir kimseyi bana çekmedikçe, o kimse bana gelemez.

Baba'yı işiten ve O'ndan öğrenen herkes bana gelir.

Amin.Bu arada annemin doktor arkadaşları var.İstersen ücretsiz seni karantinaya yada kliniğe aldırabiliriz(((((((

Ki-Adi
28-03-2009, 23:44
Ona bakarsanda bir senin müslüman versiyonun olan biri içinde Muhammedin gerçek peygamber olduğuna dair bir çok kanıt bulabilir. Doğrudur İncili okumadım ama önemli olan incilde sonunda bir kitaptır. Kuran'da bir kitaptır. Peki aralarındaki fark ne? Bir kitapta yazıyor diye İsa'nın Tanrı olduğunu nasıl kabul edelim. J.R.R. Tolkien in kitabında da Tanrı Eru dan bahsediyor. Kimse kalkıpta Tanrı Eru diyor mu? Demiyor. Peki 2000 sene önce yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan birinin Tanrılığını sırf bir kitapta yazıyor diye nasıl kabul edeyim. Bir insanın sözlerinin doğru ve güzel olması onun Tanrı olmasını gerektirmez. Konfüçyüs'ünde çok doğru ve güzel sözleri var geçerliliği bugün bile devam eden. Peki Ozaman Konfüçyusuda Tanrı diyelim. O da çok yüce bir insan sonuçta.

Belki akılsızım belkide deliyim ama kör değilim. Gerçekler önümde dururken bir yalana inanacak kadar kör değilim.Birde bütün iddalarınızı yıkacak tek bir olay evrim varken ortada. Evrime inanmıyor olabilirsin ozaman Ademin 1.8 milyon yıl önce yaratıldığını kabul etmen lazım çünkü bizim homoergaster yada Turkana çocuğu dediğimize inanmayanlar insan diyor. 1.8 milyondır Ademin soyu var demektir. Tanrının herşeyi öğrettiği Ademden bu yana 1.8 milyon yıl geçmiş hala insanların Tanrıya süpheleri varsa belki sorun insanlarda değil Tanrıdadır.

Gerçek nedir diye sordum net bir cevap vermedin. Yahudiler İsaya inanmazken, Müslümanlar Tanrı İsaya inanmazken, Hindular,Budistler ve kalan dinler İsaya inanmazken. Sırf Sen inanıyorsun diye diğer insanlar neden akılsız olsunlar kör olsunlar sağır olsunlar.Belki de tek kör, sağır, akılsız olan bizler değilizdir belki sende körsündür.

Paolo
29-03-2009, 00:00
Yokya.Muhammedin hiçbir kanıtı yoktur.Sözde vahiy alırken kim duymuş yada görmüş?O idda eden kişilerin hepsi iddada kalmış.Zaten bir kısmıda uydurma.Konfüçyus kendisinin hiçbir zaman Tanrı olduğunu söylememiştir.Yada Buda,Musa,İbrahim Peygamberler vs.Ama Mesih İsa söylemiştir.Bahsettiğin insanlar Ölüp gitmişler.Mesih İsa diğerleri gibi değildi.Çokta ispat göstermiştir.İnsan kör olursa nasıl görebilsin ki gerçekleri.Yeşeya Peygamber bile güçlü Tanrı diyor.700 sene önce yaşamış.Hangi insana tapılmış?Diğer insanların hepsi öldü gitti.Ama Mesih İsa hala diri.Günahları affedebilen bir insan göstersene.Yada kendi gücünü çok net kullanabilen?Bu arada Yüce incil Rabbin yaşayan Sözüdür.Kuransa muhammedin sözüdür.Kördende betersin arkadaş.Hala inatçılık ediyorsun.Anlamadınsan sorun sende.Bir daha söyleyeyim.gerçek Mesih İsadır.Ok?Haklısın.Gerçekler varken yalana inanılmaz.Aptallık olur zaten.Mesih İsa bilipte inanmamak dediğine en açık örnek.Ayetler tam sana.Gözleride kapandılar.Öyle ki görmesinler(((((((Anlayana sivrisinek yeterli.

Ki-Adi
29-03-2009, 01:01
Konfüçyusun İsa gibi tanrı olma hevesi yoktuda ondan Tanrılık idda etmedi. İsa ölmedi diyorsun ama 2000 yıldır ne gören var ne duyan. Ölmediyse nerde şimdi neden gelmiyor? Gelmeyerek insanların kendisine olan inançlarının zayıflamasını bu sayede de cehennemi doldurmak mı istiyor. Tabi bunların hepsini İsa ölmedi diye söylüyorum. İsa'nın ölmediğini nerden biliyorsun? Tabiki gene bir kitaptan.İspat gösterdikeri nerde yazıyor tabiki gene kitapta. Peki gösterdiği ispatların aynılarını isa dan önce başka insanlarda göstermiş mi? bir sürü var. Yeşeya Peygamber bile Güçlü Tanrı diyor ama nerde diyor gene aynı kitapta. Günahları affedebilen bir insan göstersene diyorsun Günahları yaratanda İsa Affetende İsa.
Bana anlamak istemiyorsun diyorsun ama Sen Gerçek Mesih İsa olduğuna bu kadar çok nasıl emin olabiliyorsun sadece bir kitaba bakarak.

placebo
29-03-2009, 01:04
Yokya.Muhammedin hiçbir kanıtı yoktur.Sözde vahiy alırken kim duymuş yada görmüş?O idda eden kişilerin hepsi iddada kalmış.Zaten bir kısmıda uydurma..

İsa'nın kanıtı var mı?Lütfen bana tarihten İsa ile ilgili bir yazı,delil bulup getirirmisiniz?..Tarih kitaplarında İsa nın yaşadığına ve varolduğuna dair hiç bir kanıt bulunmamaktadır..Bunu bilmediğinizi tahmin ediyorum ki, böyle şeyler yazabilmişsiniz.Bence bu konuyu biraz araştırınız..

Paolo
29-03-2009, 01:12
İstesede olamazdı zaten.Mesih İsa ezelden beri Rabdir.Merak etme zamanı gelince gelicek.Hemde büyük bir görkemle.Varsa göster mezarını.Dirildiğine birçok insan şahit olmuştur.İspatlandıda zaten.Mesih İsayı gören,duyan birçok insan olmuştur halada vardır.İmanlı bir kardeşim Rabbi görmüş.Ve Rab ona şifa vermiş.Tabi anlayana.Çok cahilsin arkadaş.Tarihte hangi insan Mesih İsa kadar etkili olabilmiş?Mesih İsa'da olanlar başka hiçbir insanda yoktur.Cinlere hükmeden,kovan biri göstersene.Günah asli günahla çıktı.Rab yaratmadı günahı.Varsa göster aslanım.Yol,gerçek ve yaşam benim diyen.Kapı benim diyen.Diriliş ve Yaşam Ben'im diyen.Hangi insan böyle konuşmuş?Placebo geçenlerde kitap okumuştum.İsevi olmayan Tarihçilerin İsa Mesihe tanıklığı diye.Kutsal Topraklarada gidersen anlarsın.Onun için bu kadar insanı etkiledi mi?Hala etkili oluyor?

Büyük harflerle yazılan iletilere müdahele edilecektir ,anlayana !

prozac
29-03-2009, 01:14
Seviyenin korunup uslubun bozulmayacağını umuyorum...

aydoe
29-03-2009, 01:21
''Cinlere hükmeden,kovan biri göstersene.''

Walla benim olduğum yere cin gelemez,ben yürüdükçe cinler kaçışır.
Cin olan bir mekana girsem anında yok olurlar,seytan görmüş gibi kaçacak yer ararlar.
Gel istersen bak göstereyim cinlere nasıl hükmettiğimi,bu arada sen hiç cin gördünmü?
Görmediysen zaten sorun yok eğer cinleri görebiliyorsan o zaman yardımıma ihtiyacın olabilir.
sevgiler

Paolo
29-03-2009, 01:31
Aydoe yanlış yerdesin.Stand Up'a gitsene.Orda söylersin bu dediklerini.Çok komikti(((((((Sakın o sahtekarlardan olmayasın.Güya cinleri kovduğunu idda ediyorlardı(((((((((:D

Ki-Adi
29-03-2009, 01:33
Bu kadar çok nasıl emin olabiliyorsun?. Dirildiği nasıl ispatlanmıştır onu bir anlatsana. Dirildiğine şahitler var diyorsun nerde geçiyor bu şahitler gene aynı kitapta. Mesih isayı gören çok olmuştur halada vardır diyorsun hatta bir arkadaşın şifa bulmuş. Eee peki Peygamber Muhammedi de gören çok olmuş hatta hala gören insanlar bile var bir sürü şifa bulan insanlar var. Muhammedte cinlere hükmettiğini söylemiş. Muhammedte İsa kadar insanı etkilemiş.Bunlara bakarak Muhammed gerçektir demiyoruz. Şimdi o isa'nın etkiledikleri insanların yaptıklarını saymaya başlarsam diyeceksin onlar isanın dediklerini yapmıyorlar onlar sapkın insanlar diyeceksin. Demekki isa onları öyle etkilemiş ki onlarda o vahşilikleri yapmışlar. İsanın mezarını göster diyorsun ben isanın yaşadığına bile inanmıyorum nasıl mezarını göstereyim. Sen Osirisin,Horus'un,İsis'in Dionysos'un ve diğerlerinin yaşadığına inanıyormusun? Bir insan etkileyici konuşabilir bu onun Tanrı olduğunu göstermez. Sen İsa'nın bütün özelliklerini sadece bir kitaptan bakarak söylüyorsun. Kitapta ne yazıyorsa hiç tereddüt etmeden inanıyorsun. Sana sorduğum sorunun cevabını hala vermiş değilsin. Eğer evrim yoksa Ademden bu yana geçen 1.8 milyon yılda ne oldu. neden insanlık 1.78 milyonyıl boyunca bir arpa boyu kadar yol gidemedi.

sinner
29-03-2009, 01:50
Sırf savundukları dine inanmıyorlar diye insanlara körlük ve sağırlık gibi kaba ithamlar yöneltmek heralde dinlerin ortak noktasını teşkil ediyor...

İncilden :

14 Bırakın onları; onlar körlerin kör kılavuzlarıdır. Eğer kör köre kılavuzluk ederse, ikisi de çukura düşer."
Matta-15


16 "Vay halinize kör kılavuzlar! Diyorsunuz ki, 'Tapınak üzerine ant içenin andı sayılmaz, ama tapınaktaki altın üzerine ant içen, andını yerine getirmek zorundadır.' Matta-23

`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın, Matta-13

Kurandan:

179- Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Araf

43- Onlardan sana bakanlar da vardır. Peki, körlere sen mi kılavuzluk edeceksin? Hele, kalp gözleriyle de görmüyorlarsa! Yunus

KızıL
29-03-2009, 01:51
Sevgili paolo beni anlamamak için diretmektesin yazdıkların benim sorduklarımın cevabı değiller hatta benzerlik bile yok isterdim ki tek tek sorularımı açıklayasın ve sana daha nicelerini sorayım tıpkı yıllar önce pastörüme sorduğum gibi... Ancak sorularıma cevap alamamakla beraber yeni sorular almaktayım, ve zevkle cevaplıyacağım..
Bben isa dan soğumadım soğutanda olmadı paolo ben rab den soğudum tanrıdan dinden isayı benim hayatım boyunca nedenli sevdiğimi senin aklın alamaz halada çektiği acılar için üzülürüm ama neden biliyormusun?? muhammed kırk kadın alırken zevk i sefa içinde yaşarken ki muhammed sahte peygamberdir! Allahın oğlu tanrının bedeni romalı askerlerin üzerine tükürmesine bi terkedildi??...
Ben sordum okudum araştırdım paolo cinleri ölünün dirilmesini hastalıkları hepsini ve kilisemde hasta bir dindaşımın oğluna her ayinde dualar ederdik ama onun ölümüne engel olamadık ama isa engel oluyordu!! ben isadan nefret etmedim diyorsun ya ne seni böyle yaptı?? Tek şey paolo sadece tarafsız bakmak dedim ki kendime artık okuduklarımı bana sorulanrı ve benim sorduklarımı imanlı olarak değerlendirmeyeceğim dedim ve işte sordum da sordum konsülü sordum istediğim cevapları alamadım!! tanrıyı sordum, ve dünyada olanları.. aç insanları sordum doğayı sordum bilime sordum çok şeyi heleki birde islamın tanrısı ve dini işin içine girince dinlerden tanrıdan soğumamak mümkünmü??
Sevgili paolo ben dinine yada sana saldırmıyorum alt etmeyede ugrasmıyorum şuanda yazdıklarımı lütfen doğru anla demiştim tarafsız bakamıyacaksın benim içinde çok zor olmuştu uzunca zamanımı gecelerimi aldı ve bazende gözyaşlarımı aldı gerçekler benim gibi bir imanlı için acıydı... Ama gerçeği seçmek için acıyada razıydım sonralarıda kilisede dönen bazı hoş olmayan olaylarla vatikana kadar kilisleri ve olanları değerlendirince sonuç gıcık aldığın imansız kızılordu oluştu...

Paolo
29-03-2009, 01:51
Ah cahil arkadaşım!MESİH İSANIN bedenin mağaraya koymuşlardı.Üçüncü gün geldiklerinde beden yoktu.Üstelik Askerler vardı mağaranın ağzında.Diriliş gerçeği diye kitap var.Josh Mcdowell'in.Alda oku.Var mı yok muymuş?Bu arada insanık çok yol almıştır.Tarihide bilmediğin kesin.Taş devri,Tunç Devri vs.Muhammed peygamberinin,efendinin hiçbirşeyi ispatlanmamış.Sadece lafta kalmış.Müslümanlık savaşla yayılmış bilmiyor musun?O bahsettiklerin hepsi uydurma.İnsanların uydurması.Ama MESİH İSA çok gerçek.Görmemek için kör olmak lazım.Felsefeciler gibisin.Onlarda hep laf salatası yapar.Konuşmaktan bıkmaz.Ama sözde kalır dediklerini.Senin gibi.Önce İseviliği araştır öğren sonra konuş.

3-5Eğer bir kişi farklı öğretiler yayar ve doğru sözleri, yani Rabbimiz İsa Mesih'in sözlerini ve Tanrıyoluna dayanan öğretiyi onaylamazsa, kendini beğenmiş, bilgisiz bir kişidir. Böyle biri, tartışmalar ve kelime kavgaları çıkarmayı hastalık derecesinde sever. Bu şeyler kıskançlıklara, çekişmelere, iftiralara, kötü kuşkulara, düşünceleri yozlaşmış ve Tanrı yolunu kazanç yolu sanıp gerçeği yitirmiş adamların durmadan sürtüşmelerine yol açar.

Paolo
29-03-2009, 01:55
Sizinde ortak noktanız.İnsanların kutsallarına hakaret etmesi saldırması.Kızılordu yaşadığın acı olayları RABBE suçlamaya kalkmışsın.RAB'bin çeşitli sıkıntılarla karşılacağınız zaman sevinin sözünü duymadın mı?Yada sonuna kadar dayanan kurtulacak sözünü.Sinner Mezmur 53,14 sana yeter.Zaten akıllı olsan RABBE inanırdın.Ateist olmazdın.

Ki-Adi
29-03-2009, 02:01
Mesih İsanın bedenini mağaraya koymuşlardı üçüncü gün geldiklerinde orda yoktu nerde yazıyor gene senin kitabında yazıyor. Josh Mcdowell ve sen, askerler mağaranın oraya gittiğinde askerlerle birlikteydin orda gördünüz cesedinin orda olmadığını vay dediniz isanın cesedi yok kesin bu dirildi. Hiç başka birinin cesedi alabileceği aklınıza gelmedimi? Bu mudur ispat. Bak Harun Yahya efendinin de Çok güzel bilmem ne gerçekleri diye kitapları var. Şimdi başka biri kitap yazdı diye ona inanacakmıyız. Muhammedin hiç bir iddası ispatlanmamış diyorsun ama İsanın kiler ispatlanmış ispatlayanda isadan 1900 yıl sonra doğan birisi.

Sorduğum soruya hala bir cevap alamadım.

Paolo
29-03-2009, 02:10
Muhammed in yaptıkları ve dediklerin kuran ve hadislerde olduğunu bilmiyor musun?Harun Yahyanın sahtekar olduğunu herkes biliyor.Laf salatası yapma aslanım.Varsa göster Mesih İsa'nın mezarını.Boş boş konuşma.Cesedi almaya çalışmışlar ama başaramamışlar.Minareyi çalan kılıfını hazırlar.İslam sempatizeni arkadaş.Bence islami siteye git.Yanlış yerdesin.Mesih İsa hakkındaki olayların ispatlanışı çok oldu.

Ki-Adi
29-03-2009, 02:17
Sevgili Paolo öncelikle ben islam sempatizanı filan değilim. En az senin kadar Muhammedin Sahte peygamber olduğuna inanıyorum. Hiç bir dine yada hiç bir tanrıya inanmıyorum.
Ben senden İsa'nın dirildiğine dair kanıt istedim sen bana Bir yazarın kitabını gösteriyorsun isadan 1900 yıl sonra yaşamış birinin üstelik. Askerler isa'nın cesedini mağarada bulamadıkları vakit yanlarındaymışsın gibi konuşuyorsun. Muhammedin dedikleri Kuran da ve hadislerde evet doğrudur İsa'nın dedikleride incilde değişen ne var sadece farklı kitaplarda.

Paolo
29-03-2009, 02:24
Tarihe bakarsan görürsün.Kutsal Topraklara git mesela.Hala izi vardır.Rabbin yaptıklarını.Tarihi bile ikiye ayırdı.Onun kadar etkili olan birini göstersene.Siyasetten Tarihe kadar.İsevi olmayan bazı tarihçilerin yazılarıda var İsa Mesih hakkında.Şunuda ilave edeyim.Daha birçok kanıt var.

Ki-Adi
29-03-2009, 02:30
Tarihe bakarsan senin sahte peygamber dediklerininde izlerini bulabilirsin. Evet İsa'nın çok etkili olduğunu kimse yalanlayamaz. Peki bu etki nasıl bir etki olmuş ona bakalım. Kilisenin yüzyıllarca yaptıklarına bakalım bir. Başka Tarihçilerde İsa'nın hiç yaşamadığı hakkında yazıları var hatta bir çok kanıtlarıda var.

Paolo
29-03-2009, 02:35
Rab İsa Mesih çok etkili olmuştur.Kilisenin yaptığı bazı yanlışlar sahte din adamları yüzündendir.Birçok harika etkisi olmuştur RABBİN insanlara.O bahsettiğin tarihçilerin hiçbir kanıtı yok.Sadece idda.Onlarda çok küçük bir azınlık.Güya Rab İsa Mesihin yaşamadığını idda etmişler!Kimse yaşayamadığını ispatlayamamış.İspat idda edenindir!

placebo
29-03-2009, 02:40
!Kimse yaşayamadığını ispatlayamamış.İspat idda edenindir!

Tezler gerçekler, reel şeyler üzerine üretilirler..Yaşamadığını ispatlamak yanlış bir önermedir.Yaşadığını ispatlamaksa doğru..Yazılarınız baştan aşşağı mantık hatası dolu..

Paolo
29-03-2009, 02:44
Placebo olayı çarptıma.Olmak yada olmamak.Bitti.Laf salatası yapma!Hodri meydan.Anlayan anladı zaten yazılarımı.

sinner
29-03-2009, 02:44
Paolo,
Rabb insanları gördürmeye ve işittirmeye muktedir değil mi ? Neden inanmadıkları takdirde kızarak onlar karşısında acze düşüyor ?


Şu ayeti okuduktan sonra nerdeyse Rabbin insanların kendini anlamaması doğrultusunda bir planı var diye düşüneceğim :)
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın, Matta-13

Aynı şekilde Muhammedin Rabbi de insanlar anlamasın diye onların kalplerini mühürlemiş gözlerini ve kulaklarını perdelemişken bir de inanmıyorlar diye köpürüyor anlamak mümkün değil :confused: :
7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

Öyle görünüyor ki Sadist Rab insanların çoğunu gerçekte sevmemiş, hain bir plan kurarak onları cehennem odunu olarak seçmiş :eek:

Ki-Adi
29-03-2009, 02:45
Sonuçta kilisede İsadan etkilendikten sonra İsa adına yapmıştırlar. Başka dinlerinde başka insanlar üzerinde iyi veya kötü etkisi olmuştur öteki türlü din olmazlardı. Peki diğerlerinde etkileri var diye o dinleri gerçek mi sayıyoruz tabikide hayır. Yaşadığını idda edenlerde sadece idda etmiştir kanıtları dönüp dolaşıp gene incile dayanıyor.

Sana sorduğum soruyu hala cevaplamış değilsin.

Paolo
29-03-2009, 02:53
O hale kendi iradenizle geliyorsunuz.RAB getirmiyor.Herkes kendi iradesiyle ya sonsuz yaşama yada cehenneme gider.Hiçbir insan yada din MESİH İSA kadar etkili olamamıştır.

KızıL
29-03-2009, 03:20
paolo anlamamak ta ısrarına son kez yazacağım ben şunu anladım dıkmış candan ümidi kesmek lazım...
ben acılara düşünce rabden vazgeçmedim ben kolumu vurunca şükür edecek kadar manyak bir imanlıydım dediklerimden acıyı görünce inancını yitirmişsin i çıkardın ya daha ne diyim.. sorulara cevap vermıyorsun ama kendini anlatmakta ısrarcısın peki ozaman sana diyecek sözüm yok ben dinine hakaret etmedim sanada öyle ancak anlama sorunsalın düşündürücü az düşününcede bulunuyor iman etmek böle bişey işte bilimi gerçekleri mantığı kabul etmemek bu inanmak!! inanmak ve bilmek çok farklı şeyler inanmaya değil bilmeye ihtiyacım olduğunu anladığım için bıraktım herşeyi.. kilislerin halktan para toplayıp cennet arazileri sattığından bugüne gel ne demek istediğimi anla...
sana kolay gelsin diorum bu sonu olmayan tartışmada ikna edilebileceğini yada bizim demek istediklerimizi anlıyabileceğini üzerine konuşabileceğini düşünmüyorum her söze her soruya savunmadasın diyalog değil bu... sana başarılar mesih isanın acıları stigmatalarda gerçek deme ozaman tekrar yazarım ;)

paslıçivi
29-03-2009, 08:31
sevgili paolo..

bana tanıdık doktor önermişsin sağol ama zaten ben o mesleği yapıyorum..

yazdıklarına söylediklerine gelen soruların hiçbirine cevap vermediğinin farkındamısın.. benim sorularıma da cevap vermedin zaten..

bu sadece senin için değil.. bana dünyanın en bilgili hangi inançtan olursa olsun bir din adamı ya da ermiş yada peygamber ya da onun tanrısını getir karşıma.. hepsi aynı.. bir yerden sonra tıkandıkları için takılmış kasedi çalmaya başlarlar.. senin yaptığın gibi..

ben daha önce de dediğim gibi seninle bir derdim yok.. ama senin gibi insanlarla dolu dünya.. kime hangi kaset takılmışsa o kasedi çalıp duruyor..

sen de diyorsun ki isa gibi birisi varmı bu dünyada ya da gelmiş mi.. her dinin inanırı senden farklı düşünmüyor.. ineği kutsal sayan adama git, o da senin ineğin kutsal olduğunu görememekle suçlayacaktır, müslümana git muhammedi anlayamakla suçlayacaktır, budiste git budhayı anlayamamakla suçlayacaktır..

bu dediğim gibi tam bir kafasını kuma gömmüş deve kuşu olayıdır.. bu dünyada ne kadar din, inanç çeşidi varsa o kadar devekuşu vardır.. hiçbiri kendi çukurundan başka diğerleri çukurları beğenmez.. sen de onlardan birisin sadece..

insanlar bilinemezler hakkında duydukları rahatsızlıktan ötürü inançsızlığı seçmek yerine hangi inanç doğrudur gibi bir arayışa girerler.. zannederlerki bu varolan mistiklerden, dinlerden biri hakikat diğerleri traş..

aslında yoktur hiçbirirnin birinden farkı.. sadece ortaçağ bilincindeki insanın zaaflarına hitap etmiş çoğu sevgisizlikten tüm dünyanın sevgisini ilgisini toplamak için arkalarına tanrı gücünü almaya çalışan zavallı insanlardır..

isayla muhammedin böyle sözleri vardır.. anasını babasını benden çok seven benden değildir ya da kainat muhammed aganın yüzü suyu hurmetine yaratılmıştır gibi.. çocuklukta yaşanacak sevgi açlığı özellikle anne/baba sevgi açlığı insanlara neler yaptırıyor tahmin bile edemezsin.. bu sebeplerden sadece biri..

günümüzde böyle insanlar yok mu zannediyorsun.. git bir psikiyatri kliniklerini dolaş.. ortalık mesihten peygamberden geçilmiyor.. hatta bazılarınla otur konuş adam gayet aklı başında mantıklı gibi.. seninle her konuda konuşuyor ama lafın arasında ben tanrıyla iletişim içindeyim, mesihim peygamberim diyor.. ve orda film kopuyor zaten..

neyse tüm benim bu yazılarıma yine okumadınmı, seçilmemişsin, körsün, rab isadır, vs.. takılmış plak gibi aynı cevapları verceğini çok iyi biliyorum.. çünkü daha öteye gidemezsin.. daha öteye gitmen senin için tehlikeli zaten.. güzel bir yaşamını bir delinin peşinden giderek heba edeceğin gerçeğini görmek senin tüm benliğini parçalayacaktır...

eski bir inanır olarak sana naçizane tavsiyem.. git dinini doyasıya yaşa.. böyle yerlerde milletle tartışmak sana bir süre sonra zarar verecektir.. çünkü gördüğüm kadarıyla sen isa mesihe bir anne karnındaki bebeğin göbek kordonu misali bağlısın.. göbek kordonu boğulur ya da kesilirse yaşamın sona erecektir.. git yuvanda huzur içinde uyumaya devam et.. gün gelir de bir gün dış dünyaya gelip doğmak kendin nefes alamak, kendin yaşamla mücadele etmek istersen o göbek kordonunu kesecekleridr.. yeni doğan bir bebeğin göbek kordonu kesilince dış dünyayla tanışması kolay değildir.. o kendi akciğerleriyle ilk nefesi alması için çok sağlam bir ağlama bir travma gerektirir çünkü...