Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkesle Herşey Olmuş Aziz Pavlus
AteistTürk
15-12-2008, 17:25
Herkesle herşey olmuş Aziz Pavlus http://www.islamacevap.net/images/M_images/printButton.png (http://www.islamacevap.net/index2.php?option=com_content&task=view&id=61&pop=1&page=0&Itemid=62) http://www.islamacevap.net/images/M_images/emailButton.png (http://www.islamacevap.net/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=61&itemid=62) http://www.islamacevap.net/images/stories/pavlus.jpg1Kor:"19 Ben özgürüm, kimsenin kölesi değilim. Ama daha çok kişi kazanayım diye herkesin kölesi oldum.
20 Yahudileri kazanmak için Yahudilere Yahudi gibi davrandım. Kendim Kutsal Yasa'nın denetimi altında olmadığım halde, Yasa altında olanları kazanmak için onlara Yasa altındaymışım gibi davrandım.
21 Tanrı'nın Yasasına sahip olmayan biri değilim, Mesih'in Yasası altındayım. Buna karşın, Yasa'ya sahip olmayanları kazanmak için Yasa'ya sahip değilmişim gibi davrandım.
22 Güçsüzleri kazanmak için onlarla güçsüz oldum. Neyapıp yapıp bazılarını kurtarmak için herkesle her şey oldum."
Bazı müslümanların iddiasına göre bu ayetlerde "samimiyetsizlik" vardır...
Günün kültürü ve iletişim yolları bu metod o zamanki kültürde samimiyetsizlik olarak değil iyi bir komünikasyon yöntemi olarak adlandırılıyordu....Bu konu ile ilgili bazı Tevrat ve yahudi tarihi uzmanları da aynı şeyleri söylemektedir...(1)
Bu iletişim yöntemi Pavlus'a özgü değildi ondan çok daha önce de vardı..Samimiyetsizlik yapmanın değil iyi bir iletişimci olmanın gerekliliği idi....Benzer metod Pavlus doğmadan önce YAHUDİ TALMUDUNDA da anlatılmıştı...
"yasa altındaymışım gibi davrandım" ya da benzeri ifadeler " herkese yasa altında olduğumu söyledim bazılarına yahudi bazılarına Grek olduğum söyledim" gibi anlamlar TAŞIMAZ..Zaten böyle bir ifade ayetlerde yoktur.."Gibi oldum" , "gibi davrandım" anlamları Pavlus'un bu kültürlere göre örneğin yahudi ise Yahudilerin anlayabileceği şekilde yani sanki onlardan biri imiş gibi onların kültürüyle hareket biçimleriyle davranarak istediğini anlatması anlamı taşır...
Buna şu örnek verilebilir..
Hindistan'daki bir Hindu'nun Hinduizmi müslümanlara anlatırken "gusül abdesti,peygamberlerimiz miraçta bu bilgileri aldılar.....vs" gibi TERİMLERİ kullanarak MÜSLÜMAN GİBİ konuşması ve müslümanların anlayabileceği şekilde ve biçimde dini müslümanlara anlatmaya çalışması gibidir......İşte Pavlus'un yaptığı da bundan ibarettir" iyi bir iletişimci olmak"
Mesela Pavlus'un Elçilerin işleri bölümünde geçen bir konuşmasında Greklerle konuşurken ya da Greklere Tanrı'yı anlatmaya çalışırken şöyle dediğini görüyoruz:
Elçilerin işleri 17:
28 Nitekim, `O'nda yaşıyor ve deviniyoruz; O'nda varız.' Ozanlarınızdan bazılarının belirttiği gibi, `Biz de O'nun soyundanız.'
29 «Tanrı'nın soyundan olduğumuza göre, Tanrısal özün, insan düşüncesi ve becerisiyle biçimlendirilmiş altın, gümüş ya da taştan bir nesneye benzediğini düşünmemeliyiz."
Bu ayetler konuya iyi bir örnektir..İşte Pavlus Greklerle grek olmuştur..Grek gibi "davranmaktadır" Greklerin anlayabileceği dilden onlara doğruları anlatmaya çalışmaktadır...Onların anlayabileceği terimlerle anlatmaya çalışmaktadır..İşte bu anlamda Greklerle Grek olmuştur samimiyetsizlikle uzaktan ya da yakından ilgisi yoktur..
(1)http://www.jewsforjesus.org/answers/paul/paulspersonality
http://www.jewsforjesus.org/answers/paul/pauldeceiver
Pavlus İseviliğin gerçek kurucusudur. Saul adında Roma'ya bağlı bir subayken "yasaya bağlı" olanlara karşı savaşmış sonra nedamet(!) getirip yeni bir dinin yaratılmasına soyunmuş ilginç bir karakterdir.
İsevi inancının şekillenmesinin Anadolu- grek mitolojisinin etkisinin başat biçimde görülmesinin, mitraizmden yahudiliğe geniş bir inanç sentezi gibi ortaya çıkmasının onun yukarıda özetlenen "gibi" yapmasının etkisi büyüktür.
Ama daha ilginç olan nick name'i ateisttürk olan birisinin Turan Dursun forumlarına bu ve benzeri iletileri asarak ne yapmaya çalıştığıdır.
Yoksa ateisttürk pavlus(saul) gibi yapmak niyetinde midir ?
AteistTürk
15-12-2008, 18:11
Çünkü ben tam ateist değilim
Hristiyanlık-Ateizm arasında kaldım
Ve kayıt olurken düşündüm nickim ne olsum diye? Çünkü,ateistler dinlere hep karşı çıkarlarmış diyorlar düşüncesi vardı
Sonra nickimi bu yaptım.Amacım düşünceleriniz öğrenmek
Hatta bu konuyu burada iyi tanınmışlır kişilerle konuştum:)
Onursal Bedirhan
15-12-2008, 18:15
sen hristiyanlık ve atezm arasında bocalamıyorsun. Resmen Hristiyansın ve burada din boşluğunda olan kişileri etkilemeyi amaçlıyorsun.
Ama bekle hristiyanlığın eleştrisi bölümü yakında açılacak o zaman seni sitede görecekmiyiz merak ediyorum..
sevgili Hazreti, hiristiyanlik elestirisinin ilk bölümü yayinda. Ikinci bölümü hazir, ama HTML bilgisi olan birinin biraz ugrasmasini bekliyor. Ne yazik ki, yayinlanan bölüme simdiye kadar nerdeyse hic elestiri gelmedi.
Onursal Bedirhan
15-12-2008, 20:01
verin bana html bilgim var. 5 dk halledeyim hemen.
Aziz Pavlus elçidir.Rabbin elçisidir.Hazreti cephe ve frodonun birşey bilmediği ve müslüman olduğu çok açık.İkinizde çok cahilsiniz.İseviliği kuran Mesih İsadır.Daha doğrusu Ana kaynağı.Ateisttürk dostum.Bu kişilerin amacı çamur atmak.Çamur at izi kalsın.Bilge kişi cahillerle tartışma demiş.Gerçektende çok güzel demiş.
Karar ver sayın cahil olmayan üyemiz. İseviliği kuran Pavlus mudur yaşayıp yaşamadığı belli olmayan İsa mı ?
Mesih İsa yaşamıştır.Biraz zahmet edip araştırsanız bulacaksınız.Pavlus elçidir.Rab onu kullandı kendi müjdesini yaymak için.İnancınızı öğrenebilir miyim?
İnancım mı ? Ben inanmayı bırakalı 35 yıl oldu. Bilmeyi tercih edenlerdenim. Şu mesih İsa'nın yaşadığına dair bağımsız kaynaklardan bilgi parçacıkları sunsanız da cehaletimizden kurtulsak ?
Elbette.Mesela Takitus kendisi putperest Romalı Tarihçidir.Mesih İsanın çarmıha gerildiğini yazmıştır.Lusian,Plinius,Suetoniusta Mesih İsadan bahsetmişlerdir.
Takitus'un sadece MS 64 de Roma yangınını Hristiyanların çıkarttığını yazıyor biliyordum.
Bu yeni bir bilgi galiba ?
İ.S. 115 ile 117 yılları arasında tarihçi Takitus, ‘Roma Tarihi’ adlı yapıtında, İ.S. 64 yılında Roma’yı yakıp kavuran yangının sorumlusu olarak zamanın Hristiyanlarının suçlandığını yazmakta ve Hıristos’un, ki Hristiyanlar bu ismi buradan almışlardır, İmparator Tiberyus’un yönetimi döneminde vali Pontiyus Pilatus tarafından ölüm cezasına çarptırılışı konusunda yorumlarda bulunmaktadır.
Bu kaynağın doğruluğundan şüphe etmek için önemli birkaç neden var. Mesela orijinal kaynakta Pilatus için vekil (procurator) diyor ama gerçekte Pilatus valiydi (prefect). Birinci yüzyılda hiçbir Yunan veya Romalı tarihçi “Hristiyan” tabirini kullanmamıştır. Hristos (Christ) ve türevi olan Hristiyan (Christian) kelimeleri Trajan’ın İmparatorluğu zamanında yani Tiberyus’un yaşadığı dönemde kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca İncillerde de Hristos veya Hristiyan kelimeleri geçmez. Bunlar daha sonradan kullanılmaya başlanan kelimelerdir. İsa’nın yaşadığı iddia edilen dönemde yani M.S. 36′dan önce İsa’nın Hristos, takipçilerinin ise Hristiyanlar olarak adlandırılması bu kaynağın güvenilirliği hakkında soru işaretleri oluşturmakta ve bunun Tiberyus tarafından kendi zamanında yani M.S. 110′larda o dönemde yaşayan Hristiyanlardan duyduklarına dayanarak yazıldığı düşüncesini desteklemektedir
Bak bu yazıda üyelerimizden davinci'nin bir yazısından alınma. Görüldüğü gibi Takitus en iyi
ihtimalle -ki o da tartışmalı- İsa Mesih'ten değil hiristoslardan bahsetmekte..
Da vincinin uydurma olduğunu birçok insan biliyor.Mesih İsaya birçok tanıklıklar var.Hangi peygambere bu kadar net tanıklıklar var.Da vinci saçmalık sadece.Bana ondan gösterme.Takitus açıkça Mesihin ismini kullanıyor.Hristiyan ismi sonradan çıktı doğru.Hristo zaten Mesih demek.Latincesi christos.Mesihçi demek.Yani İsa Mesihe inanan.Yaşamayan olmayan biri nasıl bu kadar etki yapabilsin.Bu kadar insan boş yere mi öldü yani?Bir yada iki insan boş yere ölür.Ama milyonlarca insan ölmez boş yere.Havariler kimden yetki aldı o zaman.Maden idda edildiği gibi yok.Nasıl bunca kişi olmayan birinin adına mucize yapabilir?Şuanki kullandığımız takvim bile Ondan geliyor.Mesih İsanın yaşadığı o kadar belliki aslında.Gerçeği gören ışığa gelir.İnanmadıktan sonra bahane çok.Minareyi çalan kılıfını hazırlar.
ozgur_beyin
16-12-2008, 01:06
sevgili paolo sizde mesihe uygun kılıf hazırlıyorsunuz umarım uyar:)
Kılıfı uydurmuyorum.Gerçekleri söylüyorum.Yok gerçekler işime gelmiyor onun için öyle diyorum diyorsan dediğin gibi olsun.Güneş balçıkla sıvanmaz diye bir söz var.ÇARMIHLA BİLDİRİ MAHVOLANLAR İÇİN SAÇMALIK AMA BİZ KURTULMAKTA OLANLAR İÇİN ALLAHIN GÜCÜDÜR.AMİN.İnsan benliğine günaha düşkün meyilli olduğu için gerçekler işine gelmiyor.İtaat etmek istemiyor.Zaten Rabbin dediği gibi insanların çoğu geniş kapıdan geçer.Sonu enli ve yıkıcı olan yola giderler.Ama ne yazıkki dar kapıdan geçenler azdır malesef.
Paolo davinci sitemiz üyelerinden biridir. Sahici ve gerçek bir insan. Roman kahramanı ya da ismi değil.
Takitus yanlış hatırlamıyor isem ms 57-117 yılları arasında yaşamış bir tarihçi. Ve bu nedenle İsa Mesihle ilgili bilgileri olsa olsa Pavlus'tan almıştır. Sanırım sorunu anlamışsınızdır. İsa'nın yaşadığı dönemde ne roma kayıtlarında ne de onunla aynı dönemde hatta aynı bölgede yaşamış tarihçilerin kitaplarında İsa mesihten tek kelime etmez. Bu tuhaftır çünkü bir ekmekle 5000 kişiyi doyuran mucizeci bir peygamberden söz edilmemiş olması açıklama gerektirir.
Bu kadar insan boş yere mi öldü yani?Bir yada iki insan boş yere ölür.Ama milyonlarca insan ölmez boş yere.Havariler kimden yetki aldı o zaman.Maden idda edildiği gibi yok.Nasıl bunca kişi olmayan birinin adına mucize yapabilir?Şuanki kullandığımız takvim bile Ondan geliyor.
Boşa mı doluya mı öldüler doğrusu bilemeyeceğim. Havarilerin yetki aldığını kim söyledi sana yine havariler olmasın ?
Şu anki kullandığımız takvimin miladi takvim olması ondan geldiğini göstermez. Sadece insanların takvimin başlangıcı olarak herhangi bir tarihi seçtiklerini gösterir.
Mantığa bak hele.Da Vinci iddaları saçmalıktır.Ancak sizin gibi ateisler ve Mesih düşmanları inanır.Amaç çamur atmak ya Mesih İsaya.Bozacının şahidi şıracı.Roma tarihi belgelerinde dolu kayıt var.Birçok İsevi dışı kaynak ve tanık var.Rab İsa Mesih hakkında.Havariler yetkiyi almasa bu kadar işi nasıl yapsın?Cahil olduğun burdan belli.Sen soruma cevap ver.Yaşamadığını idda ettiğin kişi bunca insanı nasıl etkilesin?Hiç bu kadar fazla insan boş yere ölmez.Bugüne kadar kim ispatlamış Rab İsa Mesihin yaşamadığını.Hodri meydan.Lafla peynir gemisi yürümez.İspatlada görelim eğer dediğin doğruysa.Yaşadığına bir kanıtta takvimden.Tarihi bile ikiye bölüyor.Buda başka yönden Rab İsa Mesihin var olduğunu ispatlıyor.
Kutsal Kitabı okudun mu?Kutsal Kitapta Havariler yetki alıyor RAB İSA MESİHTEN.Hiç kimse yaşayamayan birisinin adına mucize yapamaz.
Anlaşıldı, başka sorum yok. Davinci nickli üyemizin yazdıklarıyla Da Vinci Şifresi romanının
ilgisi olmadığını bile anlatamadığım kişiyle tarih tartışacağım.?? Yok ben pes ettim, sustum
susarım.
Not: Uslûbuna dikkat etmeni rica edeyim. Turan Dursun sitesindesiniz. Burası epeyce
farklıdır. Bunu sizin bile anlayacağınıza eminim.
Aslında dediğini çok iyi anladım.Bükemediğin eli öpeceksin diye dimi?Merak etme.Sizden daha saygılıyım inançlara insan haklarına.İnsanların inançlarına saldırır hakaret edersiniz birde insanlıktan ahlaktan bahsedersiniz.Bu ne perhiz ne lahana turşusu?Neder olduğumuda çok iyi biliyorum.İnancımı,Rab Mesih İsamı asla ezdirmem.Burdaki herkese söylüyorum.İnanmaman hakaret,küfür etme hakkını vermiyor.
Hic yakismamis bu saldirganlik sizin gibi bir hristiyana Paolo, ben obur yanaginizi dondureceginizi sanirdim:)
Kimse kimseye kufretmiyor, yukardaki cumleye bakin
"İnancımı, Rab Mesih İsamı asla ezdirmem"
Sen boyle diyorsun, musluman da muhammedini ezdirmiyor. Hanginizinki dogru? Her ikiniz de inanciniz ugruna tehdit yagdirabiliyorsunuz. Butun inanclara saygili oldugunuz hikayesi de yutulur sey degil, hristiyan musluman adetleriyle dalga gecer, musluman hristiyaninkiyle... riyakarliktan baska birsey degildir sayginiz.
Ateistler inanclarinizla alay etmez, sorgulamanizi ister. Gozlerinizi kor eden imandan siyrilip, esas benliginize, insanliginiza donmenizi arzular, bekler.
Dinllerle kandirilip kardes kani doken insanlarin allah adina hareket ettigini biliriz, sanki oldurduklerini yaratan baska allahmis gibi hic farketmezler bile karsinindakinin de insan oldugunu:
Sevgili vartor,
10 Aralik 2008 Den Haag ( Hollanda ) vredespaleis ( Barissarayi )
Organize:
Farkli dini gruplarin liderlerinin toplanip, ( 10 dini lider ) hazirlanmis insan haklari sözlesmesini imzalamalari.
Hollanda Humanistler birligi de, bu bildiriye imza atmasi icin davetli.
Humanist birligi bu bildirinin, özel secilmis din adamlari tarafindan hazirlandigini, hazirlanirken humanist, ateist grup liderlerinin katki vermeleri icin davet edilmediklerini, dolayisi ile bu bildiriye imza atmalarinin söz konusu olamayacagini bakanliga bildirdiler.
Humanisten ondertekenen verklaring Faith in Human Rights niet
PERSBERICHT, Amsterdam, 10 december 2008
Vandaag, op 10 december ondertekenen tien religieuze leiders de verklaring Faith in Human Rights. Met het ondertekenen hiervan scharen zij zich achter de 60-jarige Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). De humanistische beweging is door de organisator Justitia et Pax uitgenodigd deze Verklaring mede te ondertekenen. Ondanks waardering voor Faith in Human Rights hebben Lodewijk de Waal (Humanistische Alliantie) en Rein Zunderdorp (Humanistisch Verbond) besloten dat niet te doen. Dat hebben zij de Minister van Staat Kooijmans per brief laten weten
Gepubliceerd:10-12-2008
Bu uzun bir text.Genel aciklama. sevgili aydoe ya bunun tamamini tercüme etmek istiyorum. Ayrica Bakanliga yazilmis protesto yazisida bulunmaktadir.
Sevgili vartor, simdi bu nedir ? Savasin daha ince kriterlerle yapilmasimidir ?
Humanistleri, ateistleri yok etme planlarinin, ilk adimlarimidir?
Beynimin icinde yüzlerce soru isaretleri dönüyor....
frodo ve sen neler anlatmaya calisiyorsunuz ? Allah, Rab, God, un temsilci liderleri neler ile ugrasiyorlar ?
Bu ne kadar kaygan bir yapi haline geldi. Aklinizin ucundan gecmiyecek bin türlü teoriler gelistirip uygulamaya koyuyorlar...
Simdi aklima komik bir sey geldi... Bizler gibi düsünenler sayesinde, galiba bir süre ateskes imzalayip, kardes gibi yasamak istiyorlar !!!... Sonra tekrar sil bastan ???
Saygilarimla.
Not: Avrupa' da (Rotterdam) nasil bir sahte Akademi yaratilir (Dinler arasi Diyalog Akademi) Nasil göz yumulur, insanlar nasil soyulurak yönlendirilir, belgeleri ile sizlere gösterecegim.
dr humanist
16-12-2008, 13:36
sevgili paolo;
hele bi soluklan,burası dinlerden özgür bir site.avrupa pagan kültürüyle bugünkü hristiyanlık arasında ne kadar fark var bana açıklar mısın? ayrıca şu teslisteki kutsal ruhun nasıl birşey olduğunu açıklarsan sevinirim..
Tek doğru vardır.Oda Mesih İsa.En azından bizim için.Kusura bakma arkadaş.Biz incilerimizi domuzların önüne atmayız.Bizim tüm dinlere saygımız var.Bizim inancımıza küfretmedikleri sürece.Bal gibide alay ediyorsunuz.Görünen köy kılavuz istemez.Hümanist pagan kültürüyle İsevilik arasında okyanuslar kadar fark var.Birdefa onlar çok tanrılı bir dine sahpi.Bizse tek Tanrıya inanıyoruz.Onların Tanrıları insan gibi adeta.Tanrılar biribiriyle savaşabiliyor.Hatta Tanrıçalarla evlenebiliyor.Kısacası çok saçma.Bunu İsevilik gibi tek Tanrılı,Sevgi Dolu bir Tanrıya bağdaştırmakta çok saçma.
Kutsal Ruh Rabbin ruhudur.Kutsal Üçlübirliğin üçüncü şahsıdır.
Vartor.Biz zaten kendi benliğimize,insanlığımıza döndük.Bence siz dönün.Psikologlar bile İnançlı insanların inançsız insanlara göre daha iyi daha güçlü olduğunu sıkıntılarını daha kolay şekilde yenebileceğini manevi,maddi söylüyorlar.Sonuç olarak bilim bile Rabden yana.Tarih boyunca ateistliği toplum olarak inanan kavim göstersene.Rab der ki.Akılsız içinden Allah yok der.
dr humanist
16-12-2008, 16:46
şimdi rabbin ruhu var;ama bu, başka şahıs oluyor.tanrının beden almış hali isa diyorsunuz,isa tanrıyla konusurken kendi kendine mi konusuyor?kutsal ruh olmasa ne olacak?
noeli ve paskalyayı paganlar da kutlardı,hem de eş zamanlı.nedense,bu kutlamalar aynı kaldı,ama isa ile özdeşleştirildi.tesadüf olsa gerek öyle değil mi?şimdi şu incilde yazılanlara bak:
Yu 6:53 İsa onlara şöyle dedi: «Size doğrusunu söyleyeyim, İnsanoğlu’nun bedenini yiyip kanını içmedikçe, sizde yaşam olmaz.
Yu 6:54 Bedenimi yiyenin, kanımı içenin sonsuz yaşamı vardır ve ben onu son günde dirilteceğim.
Yu 6:55 Çünkü bedenim gerçek yiyecek, kanım gerçek içecektir.
Yu 6:56 Bedenimi yiyip kanımı içen bende yaşar, ben de onda
bu bir pagan ayinidir,hatta çarmıh ve şarap olaylarını bu sitede daha önce işledik,dianysos un resimleri ile.ona tapanlar da dionysosun etini yiyip kanını içiyorlardı.Bu sembolik ayin ile dinysosun ruhuyla birleştiklerine,ölümsüz olduklarına, arınıp yeniden doğduklarına..vs inanıyorlardı
attis,dianysos ve mitra figürlerine bakarsan,isa figürleriyle aynı olduğunu göreceksin
saygılarımla;
dr humanist
Her gördüğünü deden sanmayacaksın.Kutsal Ruh başka şahıs olmuyor.Allahın bir parçası yani.Sende ruh yok mu?Demekki sendede başka şahıs var.Noelle Paslakyanın anlamlarını öğren sonra konuş.Efendimizin doğumunu ve çarmıhtan dirilişini kutluyoruz.Noelin anlamı zaten doğuş demek.Birçok dinde o dinin önderinin doğumu yada özel başka günleri kutlanır.Sen önce kendini düzeltte.Rabbe inanmıyor gelmiş birde bilgiçlik taslamaya çalışıyorsun.
ozgur_beyin
16-12-2008, 18:19
sevgili paolo efendinin yaşadığına dair çok sağlam bir belgen varmı.
bu insanlara şaşıyorum kendi efendilikleri umursamıyor ama illa kendine kendinden farkı olmayanları efendi diye tanıyor .demekki insanlar ikiye ayrılıyor efendiler ve uşaklar .
uşaklıkta haddi aşmaya çalışmakta bu işin rükünlerinden oluyor
Özgür beyin olayı çarpıtma.Biz Onun çocuklarıyız.Kölesi değil.Rab İsa Mesihe iman eden herkes Allahın çocuklarıdır.Takitus,Lusian,Suetonius bunlar Romalı Tarihçi.Mesih İsaya tanıklık ediyorlar.Sadece oda değil.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çivilerde var.Birde kefeni var.İtalyada.Sonuç olarak yaşamıştır.Onu bırakta.Bana Rab İsa Mesihin kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Niçin inanmıyorsunuz ONA?Birde olmayan kimse nasıl bunca zaman bu kadar kişiyi etkilesin?Ayrıca Onu görenlerde vardır.İnanmadıktan sonra bahane çok.Bu ayetleri sana ve senin gibilere hediye etmek istiyorum.
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
karadenizli
16-12-2008, 20:34
O zaman arkadaşlar BENDE DİYORUMKİ turan dursun yaşamamıştır evet sizde onun yaşadığına dair sağlam kaynaklar getirin hepsinide reddedeceğim eserlerini gösteriyorsanız bahanem hazır onları o yazmadı başkaları yazdı karısı ve çocukları var hayır onlarda onun çocukları değil turan dursunun mezarında yatan kişiye DNA testi yapalım çıkmayacaktır.Kurşunları göstereceksiniz hayır onlarda sonradan atılmış silahtan çıkmış kurşunlar.
Yani inanmayacaksınızda saçmalayacağınız anlamınamı geliyor bu yukarıda yazdıklarım saçmalığın daniskası ama sizinki bundan farklı birşey değil tıpatıp aynısı
dr humanist
16-12-2008, 20:42
sevgili paolo;
paskalyayı isanın dirilişi diye kutluyorsunuz;oysa ki pagan kaynaklarında aynı dönem aynı ritüelle kutlanıyordu.baharın gelmesi ile 21 Mart dolunayını izleyen ilk Pazar gününü Paskalya ilan edildi.Bunun önemli öğesi de yumurtaların boyanmasıdır. Boyalı yumurtalar eve, bahçeye saklanır çocuklar da bunları arayıp bulurlar. Daha çok kırmızı renge boyanması, baharın gelişini sağlayan Atta’nın kanını temsil eder. tabi hristiyanlıkta aynen devam etti
noelin hikayesi apayrı.. yunanca christos kelimesi yağlanmış demektir.Çoktanrılı Greko-Roman pagan kültüründe tanrı heykelleri önünde tapınılırken kutsanma ve bereket ifadesi olarak yağlanan heykellere “yağla kutsanmış” anlamında christos denilmiştir.Kelime zamanla İsa için kullanılır hale gelmiştir. Dolayısıyka İsa, asıl Christos yani “yağla kutsanmış bereket tanrısı”na dönüştürülmüştür.Christ-mass kelimesinin ikinci kısmı olan “mass” kelimesi ise Farsça kökenli mazda kelimesinden türeyen mizd kelimesinin Latince karşışığı olan missa kelimesinden Batı dillerine geçmiştir.Mazda tanrı ve mizd ise tanrı adına yenilen akşam yemeği anlamına gelir. Fars kökenli Mitraizm, Roma pagan kültüründe yaygın hale gelmiş dinlerden biriydi
Mitraist uygulamalardan etkilenen Christmas’ın aslı ise eski Roma’daki Hıristiyanlık öncesinde varolan ve Aralık sonunda kutlamaları başlayan Saturnali festivaline dayanır. Mitoloji kitaplarında, Saturnali’nin antik yerel Latin tanrılarından biri olan Saturnus’la ilgili olduğu rivayet edilir. Saturnali festivaline başka çok-tanrılı inanç ögeleri de karışmaktaydı. Eski Roma’da putperest ayinlerinin en önemlilerinden birisi de “güneş tanrısı” Mitra’ya tapınmaktı. Mitra’nın doğum günü olarak 25 Aralık kabul edilirdi. Hıristiyan bilginlerine göre İsa Peygamber’in doğum günü de tam olarak bilinemediği için 25 Aralık Batı Hıristiyanlığı tarafından İsa’nın doğum günü olarak kabul edildi. Her ne kadar İsa Peygamber Cumartesi günleri ibadet geleneğini devam ettirmişse de, Pazar(Sunday/güneş günü) günlerinin Hıristiyanlarca ibadet günü kabul edilmesi de bu döneme rastlar ve aslen “güneş festivali”nden kaynaklanır.
daha fazla bilgi için http://kadimilim.wordpress.com/2006/12/25/nerden-geldin-noel/ adresine bakabilrsin.. avrupa üniversitelerde pagan kültürü araştırmasından özetlenmiştir..
Takitus'un ms 64. yılında olan roma yangının failleriyle ilgili yazdıkları ms 30 civarında öldüğü iddia edilen İsa Mesih'e nasıl tanıklık etmektedir ? Üstelik doğumu Ms 57 olan birisinin tanıklığı geçmişe doğru nasıl çalışmaktadır ?
Lucian 2.yy da yaşamış bir Grek tarihçidir.Bu tanıklık nasıl olmaktadır ?
Suetonius Ms 75-130 yılları arasında yaşamış Romalı imparatorluk arşiv yöneticisidir.
Ama çok daha ilginç bir tarihçi var. Üstelik Ms 20-40 arasında Judea'da yaşayan ve günümüze 850 binden fazla kelime içeren yapıtları ulaşmış bir tarihçi. Tam da İsa Mesih figürüne tanıklık edebilecek yerde. Peki kaç yerde bu mucizeci Mesihten ve onun çarmıha gerilmesinden bahsetmiş ? Hiç !!!
Luke 6:17-19 İsa bunlarla birlikte aşağı inip düzlük bir yerde durdu. Öğrencilerinden büyük bir kalabalık ve tüm Yahudiye'den, Kudüs'ten, Sur'la Sayda yakınlarındaki kıyı bölgesinden gelen büyük bir halk topluluğu da oradaydı. İsa'yı dinlemek ve hastalıklarından şifa bulmak amacıyla gelmişlerdi. Kötü ruhlardan sıkıntı çekenler de iyileştiriliyordu. Kalabalıkta herkes İsa'ya dokunmak için çabalıyordu. Çünkü O'nun içinden akan bir güç herkese şifa veriyordu.
Böyle bir fenomeni konu edinmeyen aynı coğrafyada aynı zamanda yaşamış bir tarihçi, ne kadar ilginç ??
İskenderiyeli Philo adlı tarihçi tarihten sıfır almıştır. Duyurulur. :p
Vartor.Biz zaten kendi benliğimize,insanlığımıza döndük.Bence siz dönün.Psikologlar bile İnançlı insanların inançsız insanlara göre daha iyi daha güçlü olduğunu sıkıntılarını daha kolay şekilde yenebileceğini manevi,maddi söylüyorlar.Sonuç olarak bilim bile Rabden yana.Tarih boyunca ateistliği toplum olarak inanan kavim göstersene.Rab der ki.Akılsız içinden Allah yok der.
Rab bana boyle birsey demedi, senin kulagina mi fisildadi?
Hristiyanligin insanligina donmesine daha pek kisa bir sure oldu, bu da dinin devletten zorla ayrilmasiyla gerceklesti; asirlarca az mi kan akti isa ugruna?
Daha kac yil oldu Irlanda'da protestan katolik kavgasi durulmasina?
Tarih boyunca, semavi dinler ortaya cikmadan once bugunun terimiyle butun kavimler ateistti, yani senin rabbine inanmiyordu.
Zaten bu gercek bile, yehovanin, rabbin, allahin, insan uydurmasi olduguinu anlamaya yeter, tabi ki anlayana; aynen kendilerinden onceki diger tanrilarin oldugu gibi. Herhalde diger tanrilarin uydurma oldugu konusunda hemfikiriz hic degilse di mi?
ozgur_beyin
17-12-2008, 00:44
Özgür beyin olayı çarpıtma.Biz Onun çocuklarıyız.Kölesi değil.Rab İsa Mesihe iman eden herkes Allahın çocuklarıdır.Takitus,Lusian,Suetonius bunlar Romalı Tarihçi.Mesih İsaya tanıklık ediyorlar.Sadece oda değil.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çivilerde var.Birde kefeni var.İtalyada.Sonuç olarak yaşamıştır.Onu bırakta.Bana Rab İsa Mesihin kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Niçin inanmıyorsunuz ONA?Birde olmayan kimse nasıl bunca zaman bu kadar kişiyi etkilesin?Ayrıca Onu görenlerde vardır.İnanmadıktan sonra bahane çok.Bu ayetleri sana ve senin gibilere hediye etmek istiyorum.
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
sevgili paolo dinin menşei ve özelliğ önemli değil hepiniz aynı ağız ve argümanlarla konuşuyorsunuz ha hoca ali ha ali hoca hepsi aynı
ne diyeyim sana ruhul kudus esenlikler versin
''Gördükleri halde görmezler.
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz! '' Paolo
''kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik.'' Araf 179
Aynı masalın farklı versiyonu ,din masaldır,dindar da masal kahramanına aşık olmuş hayal aleminde yaşıyan biri
Ne yazık ki bu masala inanlar kandırılmakta ve masalla uyutulmakta aynı çocuklar gibi.
Bu masalı anlatan ve bu masalları var olan sistemi sürdürmek için kullananlar bu masal çocuklarını da kullanmaktadır.
Uyanın artık masal bitti ,büyüyün artık masallara kanmayın.
Dünyadan ve gerçeklerden korkmayın,dünyamıza hep birlikte sahip çıkalım.
http://www.turan-dursun.com/forumlar/images/misc/progress.gif
Hümanist verdiğin site ve kullandığın kaynaklarda ateist.Ateist misin?Müslüman mısın?Tam anlayamadımda.Verdiğin sitelerin ve kaynakların amacıda Mesih İsayı ve İzleyicilerini karalamak.Zaten sennide amacın Mesih İsayı karalama Ona çamur,iftira atmak.Bozacının şahidi şıracı.Bana Rab İsa Mesihin yaptığı kötülüğü yada günahını gösterebilir misin?Müslümansan eğer önce muhammedin hayatına bakmanı tavsiye ederim.Önce o meseleyi halletde.Her gördüğün sakallıyı deden sanmayacaksın.Mesih İsaya küfür,iftira olsunda ne olursa olsun dimi hümanist.Böyle boş bilgilerle uğraşıcak zamanım yok.O saçmalıklarını kendin dinle.Vartor İsevilik zaten insanı insanlığın en alası yapar.Rab sana seslenmiştirde.Kör ve sağır olduğun için duyamamışsındır.Oku kutsal kitabı sonra konuş.Bakta Mesih İsanın hayatıno sonra konuş.Bahsettiğin olay siyasi.Biraz olsun görebilsen ve anlayabilsendin olayı kavrardın.Sana göre uydurma.Bana görede seninkiler uydurma.Hatta uydurmadanda öte saçmalığın daniskası.Nolucak?Birşey bilmediğin ortada.Tarih boyunca hiçbir millet ateizmi toplum olarak benimsememiş.Ateşe,Dağlara,Heykellere tapmışlardır.Yani birşeye inanmışlardır.Sizin gibi değilller.Frodo takitusun alan olduğunu varsayalım.Diğer Tarihçiler nolucak?Rab Mesih İsayı gören başka insanlarda var.Hatta görenlerden bazıları önceden imansızdı.Mesih İsanın çarmıha gerildiği çiviler var.Birde kefeni.Bunlar bile var olduğuna yeter.Soruma niye cevap vermedin?Olmayan birisinin adına nasıl mucize yapılabilir?Nasıl bunca zamandır ve bu kadar çok insanı etkiledi?Aydoe kurandaki birçok şeyin Kutsal Kitaptan alındığını bilmiyor musun?Kaldı ki İsevilik din değildir.Rab İsa Mesihi izlemeye ve yaşama yoludur ömür boyunca.Ordaki ayetler bizzat senin gibilerini anlatıyorum.Sana hediyem olsun.Sizinkine masal demek masala hakaret olur.Saçmalık en hafif dille ifade edicek olursak hemde önde gidenidir.Kelamda ayet paylaşıyorum ve bunu sana ve senin gibilerine hediye ediyorum.
18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19 (http://www.incil.com/doc/incil_html/1Co.Dipnotlar.html#1:19)Nitekim şöyle yazılmıştır:
«Bilgelerin bilgeliğini yok edeceğim,
zekilerin zekâsını boşa çıkaracağım.»
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2649
Kutsal Kefenle ilgili başlık.
Uyanis filmi ?
Roman veya bir masal filmi degil. Bilim adamlarinin bulduklari belegelerin gösterimi. Izleyin ve düsünün.
ZEITGEIST Sitemizin ana sayfasinda videolar bölümünde Türkce alt yazili olarak bulabilirsiniz... Ayrica
http://blip.tv/file/928610/ bu linkde de izleyebilirsiniz.
Izleyin, görün... Isa nerelerde bulunmus ?
Daha sonra merakinizdan bu filmi izlemek isteyeceksiniz.
ZEITGEIST ( 2 ) ADDENDUM
.ExternalClass .EC_hmmessage P{padding:0px;}.ExternalClass body.EC_hmmessage{font-size:10pt;font-family:Verdana;}http://blip.tv/file/1429348/ (http://blip.tv/file/1429348/)
Iyi seyirler...
Sonra tartismalariniza kaldiginiz yerden devam edersiniz...
Saygilar.
emrekalkavan
17-12-2008, 14:17
''Gördükleri halde görmezler.
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz! '' Paolo
''kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik.'' Araf 179
Aynı masalın farklı versiyonu ,din masaldır,dindar da masal kahramanına aşık olmuş hayal aleminde yaşıyan biri
Ne yazık ki bu masala inanlar kandırılmakta ve masalla uyutulmakta aynı çocuklar gibi.
Bu masalı anlatan ve bu masalları var olan sistemi sürdürmek için kullananlar bu masal çocuklarını da kullanmaktadır.
Uyanın artık masal bitti ,büyüyün artık masallara kanmayın.
Dünyadan ve gerçeklerden korkmayın,dünyamıza hep birlikte sahip çıkalım.
herşeye masal diyosunuz sayın aydoe, peki size göre nasıl olmalı? siz mi yaratmalıydınız evreni de hep böyle masal diyosunuz ?
Frodo.Benim ateist bilgilerle işim olmaz.Turan Dursunun İsevilik hakkında hiçbir şey bilmiyor.Çok cahil bu konuda.Onu kaleye almam bu konuda.Verdiğiniz bilgileri alın siz kullanın.Öyle saçmalılklara vakit ayırmam.Bende www.meryemana.net (http://www.meryemana.net) i öneririm.Onu bırakta.Rab Mesih İsayı gören birçok kişi var.Hatta bazıları şifa bile almış.Mesela tanıdığım imanlı kardeşlerimden biri İsa Mesihi görmüş.Ve şifa almış.Bu bile yeter.İsa'nın etkisi diye belgesel var.Onu izlemenizi tavsiye ederim.Soruma cevap ver. EDİT .Olmayan kişi adına nasıl birçok kişi mucize yapabilir.Bu kadar zamandır nasıl etkileyebilir olmayan biri?
Cigi bende Mesih İsanın hayatını anlatan filmini öneririm.Hatta istersen gönderebilirim.Yada Azizleri anlatan filmleri.Bu filmleri seyreden bir daha bırakamayacak.Seyrettikçe daha çok seyredesi gelecek.
Paolo anlaşıldı, sen asla imanı sarsılmayacak 21.YY da yaşayıp halâ mucizelere inanan tipik inanırlardansın. Aklını ve mantığını esir almış hurafelerden beslenmene hiç itirazım yok. Bu senin hayatın.
Umarım tanıdığın " imanlı kardeşlerinden biri" gibi İsa Mesihi görür,ve şifa alırsın. Gördüğüm kadarıyla buna ihtiyacın var. Rab İsa'yı gören bir çok kişi var diyorsun. Anladığım kadarıyla düşlerde görmüşler. Düşlerin yerçekimi yok Paolo. Çok istersen İsa'yı, Musa'yı hatta gayret edersen Adem ve Havva'yı bile görürsün. Bol seyirler.
Ama tekrar Turan Dursun sitesinde olduğunu ve bizim üyelerimizin uslûplarıyla iligili takıntı derecesinde dikkatli olduğumuzu hatırlatırım. Muhattaplarına "cahil", "kıvırma" gibi aşina olduğun dilde seslenmemeye özen göstermeni rica ediyorum.
Bildiklerini ve inandıklarını tartışmana hiç itirazımız olmaz. Ama ben onu "kaleye" (herhalde kaale demek istedin?) almam bunu okumam, diğeriyle işim olmaz diyorsan yanlış foruma gelmişsin derim. Burada inandığın ve doğruluğuna iman ettiğin her şey tartışmaya açıktır.
emrekalkavan
17-12-2008, 16:48
Paolo anlaşıldı, sen asla imanı sarsılmayacak 21.YY da yaşayıp halâ mucizelere inanan tipik inanırlardansın. Aklını ve mantığını esir almış hurafelerden beslenmene hiç itirazım yok. Bu senin hayatın.
sn frodo.. 21. yydayız ve artık mucizelere veya allah,din ,cennet,cehennem gibi konulara inanmak gayet doğal bi şey.. şayet 1900 lu yıllarda olsak ok dicem dediklerinize ..çünkü dünya çok yoğun bi inançsızlık buhranı geçirdi geçtiğimiz son 2 yüzyılda.. ama hepsi kokuştu .. bugün artık tam aksine inanç çağında yaşıyoruz..eski günlere geri dönüleceğini de pek sanmıyorum.
Ben epey hiristiyanla tanistim, cogu da efendi insanlardi. Iclerinden sadece biri benim icime seytan girdigini söylemisti. Paolo'yu da öyle gördüm. Bazilari Incil'deki su sözlere göre hareket ediyor.
Ağzınızdan hiç kötü söz çıkmasın. İşitenler yararlansın diye, ihtiyaca göre, başkalarının gelişmesine yarayacak olanı söyleyin. (Efesliler 4:29)
Ama şimdi öfke, kızgınlık, kötü niyet dahil, hepsini üzerinizden sıyırıp atın. Ağzınızdan hiçbir iftira ya da edepsiz söz çıkmasın. (Koloseliler 3: 8)
Ama ben Paolo'nun bu ayetlere göre degil de su ayete göre hareket ettigini görüyorum.
Eğer biri farklı öğretiler yayar, doğru sözleri, yani Rabbimiz İsa Mesih'in sözlerini ve Tanrı yoluna dayanan öğretiyi onaylamazsa, kendini beğenmiş, bilgisiz bir kişidir. Böyle biri tartışmaları ve kelime kavgalarını hastalık derecesinde sever. Bu şeyler kıskançlığa, çekişmeye, iftiraya, kötü kuşkulara, düşünceleri yozlaşmış ve gerçeği yitirmiş kişilerin durmadan sürtüşmesine yol açar. (Timeteos 6:3)
Cigi bende Mesih İsanın hayatını anlatan filmini öneririm.Hatta istersen gönderebilirim.Yada Azizleri anlatan filmleri.Bu filmleri seyreden bir daha bırakamayacak.Seyrettikçe daha çok seyredesi gelecek.
Elbette izlerim. Hemde memnuniyetle... Benim icin bir artisi olacagina inaniyorum....
''Tartismalarin ilk ön kosulu, katilmadiginiz düsüncelerin ve fikirlerin, savunucusundan daha fazla bilgili ve donanimli olmanizdir, tartismalara saglam ve cok önde baslayabilmeniz icin. '''
Dersini bizlere cok iyi ögretmislerdir, abilerimiz, ablalarimiz... Onlari saygi ve sevgi ile selamliyorum...
Bir an önce göndermenizi rica ediyorum... En az 5 kez izleyecegime emin olabilirsiniz.
Saygilar.
Sayin paolo bu saldirdigin insanlarda hicmi kendinden birsey bulamiyorsun?mesela isanin mabetde kar hirsiyla yananlari kirbacla kovalamasi?buradada kar hirsiyla yananlara karsi savasan insanlar var,burda kendine hic yakinlik görmüyormusun?mesela ben yirmi yildir ticaretle ugrasiyorum ve cevremdeki herkesin tek tanrisinin kar hirsi oldugunu görünce bu dünyadaki yasama sevincim kayboluyor ,öyleki,günde bin oyro kazananada nasilsin dediyimde,,nasil olakkì?isler bombok diyor,gelde sen bu insanlarin arasinda hayatdan zevk al...orada isanin bu insanlari neden kirbacladigini cok iyi anliyorum ve isaya saygi duyuyorum.saygilar ve selamlar
Cigi tamam gönderirim.Zaten seyretmiştim daha önce.Ama adresini öğrenmem lazım.Yada ulaşabilecek belge
emrekalkavan
18-12-2008, 01:24
Hurafe varsa sizin inancınızdır.Zaten Kutsal Kitap Allaha inanmayanları akılsız aptal olarak görüyoru.BENDE öyle görüyorum.Akıllı bir insan ateist olmaz.Çarmıhla bildiri mahvolanlar için saçmalık ama biz kurtulmakta olanlar için Rabbin gücüdür.Ayet herşeyi açıklıyor.Niçin sana saçma geldiğin anlamışsındır umarım.Cehenneme giden yollar iyi taşlarla örülür dimi?İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız sizde onlara öyle davranın.Kutsal Yasa ve Peygamberlerin söylediği budur.Sen benim inancımı kişiliğime saygı gösteriyor musun ki?Ben sana göstericeğim.İğneyi önce kendine batır.Sargon senni kadar sahtekar görmedim.Kime şeytan girdiği çok belli.Senin gibi Rabbi inkar etmiyorum.Allahsız değilim yani.En sonki ayette senin gibileri anlatıyorum.Dikkatini çekerim.Papillon onlarda saygı göstermeleri lazım.Saygı görmek isteyen saygı gösterir.
saygıdeğer paolo, akıllı bi insan ateist olmaz. doğru ancak bi insanın nasıl 3 tane tanrısı olabilir?rab insanda birden çok kalp yaratmamıştır. bu rabbe şirk koşmak değil midir? dolayısıyla akla ve mantığa en uygun din islam olmuyo mu bu arada?
Frodo bence senin daha çok ihtiyacın var.Doğru benimde ihtiyacım var.Aç tavuk kendini ambarda sanırmış.Sen öyle san.Düşte değil ayıkken gören birçok insanda var.Boş boş konuşacağına bence hiç konuşmasan daha iyi.İyice seviyene düşürüyorsun.Hemen saldırma.Gelmiş birde insanlıktan bahsedersin sonra.Önce kendine çeki düzen verde.Sonra millete mesajını verirsin.
Sayın emre.Biz üç Tanrıya değil.Tek Allaha inanıyoruz.Ancak Allahın üç tane sıfatı özelliği olduğunu söylüyoruz.Malesef sizde İsevilik hakkında birşey bilmiyorsunuz.
paolo sende saldirganlikdan baska birsey görmüyorum,efendin isadan hicmi birsey ögrenemedin?onu carmiha götürürlerken bile (tam hatirlamiyorum)pavlus kilicla birinin kulagini keserken o tekrar yerine dikiyor.
Papillon.Kimseye saldırdığım yok.Sadece inancımı savunuyorum.İncilerimiz Domuzların önüne atmam.Efendim İsa Mesihten çok şey öğreniyorum.Ya siz?Siz sütten çıkmış akkaşık mısınız sanki?İnsanların inancına,kişiliklerine hakaret ediyor saldırıyorsunuz.Gelmiş birde ahkam kesmeye çalışıyorsunuz.Önce kendinize bakın.Bu arada Bahsettiğin kişi Pavlus değil Elçi Petrustur.
Güçistenci
18-12-2008, 01:33
Tevbe 28: Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir pislikten ibarettir. ...
Zaten Kutsal Kitap Allaha inanmayanları akılsız aptal olarak görüyoru.BENDE öyle görüyorum.Akıllı bir insan ateist olmaz. Paolo
yalnız inancınıza hakaret değil. Paolo. iki inanç da birbirine benziyor. sadece onu dedim...
saygılar...
Papillon.Kimseye saldırdığım yok.Sadece inancımı savunuyorum.İncilerimiz Domuzların önüne atmam.Efendim İsa Mesihten çok şey öğreniyorum.Ya siz?Siz sütten çıkmış akkaşık mısınız sanki?İnsanların inancına,kişiliklerine hakaret ediyor saldırıyorsunuz.Gelmiş birde ahkam kesmeye çalışıyorsunuz.Önce kendinize bakın.Bu arada Bahsettiğin kişi Pavlus değil Elçi Petrustur.
Paolo kardeşimize katılıyorum.
Yanıt veren arkadaşlar lütfen ifadelerinde dikkatli olsunlar.
Sn. Paolo, sen aldırma olumsuz ifadelere.
Efendin İsa Mesih'i ve İncil'i dilediğin gibi savunabilirsin.
Seçme başlıklara da bekleriz.
Paolo, muslumanllar hakkinda ne kadar saygiilisin?
Muhammed'in rab'bin elcisi olduguna inaniyor musun?
Dinini yayma seklini dogru buluyor musun?
Ayrica senin gibilerine gavur, kafir gibi saygili terimler kullanildiginin farkinda misin?
Isa Mesih Adina dogruyu yaz, umarim yalan soyleyip, hafta sonu gunah cikarip arindigini sananlardan degilsin.
Sayın Pante arkadaş.Üste yazdıklarımı bütün ateist arkadaşlara söylemiyorum.Sadece inancıma hakaret eden ve dalga geçenlere diyorum.Onlar kendilerini biliyor zaten.Görüşünüz için teşekkür ederim.Sağolun.
Müslümanlık bana göre sıradan bir dindir.Hayır inanmıyorum.Mesih İsa ilk ve sondur.Ondan sonra peygamber gelmeyecektir.Vartor kimseye ne hakaret nede aşağılama içinde değilim.Sadece inancıma laf gelmesine tepki gösteriyorum o kadar.Merak etme o terimlerin hepsini biliyorum.Kafir,Gavur vs.Her insan hata yapabilir.Elimden geldiği kadar inancımı iyi bir şekilde yaymaya çalışıyorum sadece.
Ne kadar saygılı diye sorarsan.İnancıma Rab Mesih İsama küfür ve hakaret etmedikleri sürece.Zaten Kutsal Kitap herkesle içinde mümkün olduğu kadar barış içinde geçinmemizi söyler.
emrekalkavan
18-12-2008, 01:55
Sayın emre.Biz üç Tanrıya değil.Tek Allaha inanıyoruz.Ancak Allahın üç tane sıfatı özelliği olduğunu söylüyoruz.Malesef sizde İsevilik hakkında birşey bilmiyorsunuz.
sayın paolo , ben hz. isanın getirdiği dine inanıyorum.. çünkü bütün peygamberlerin getirdiği din özde aynıdır ve hepsinin ismi islamdır.. son peygamber hz. muhammed dir .. ben sizin azizlerinizin ve papazlarınızın inandığı, uyguladığı dine inanmıyorum .çünkü hz. isa nın getirdiği din öyle değildi .. hz. isa ölünce onu ilah yaptılar..allah ın oğlu dediler. allah oğul edinir mi ?? mantıklı mı sizce? hz. isanın güzel bi sözü var.. yahudiliği hahamlar bozdu şeklinde ..işte hz. isanın getirdiği mesajı da hristiyan azizler ve papazlar bozdu.. ahir zamanda yaşıyoruz ve size şunu söylüyorum cennete gidebilmeniz için tek yol hz. muhammedi peygamber olarak tanımanızdır.. hz. muhammed i peygamber olarak tanımak hz. isa yı reddetmek değildir .. bi müslüman bütün peygamberleri sever ve hatta hepsini kendi peygamberiymiş gibi sever..
paolo isaya bir kadin getiriyorlar ,herkes agzi salya akarak kadinin taslanmasini beklerlen o ikibin yil önce bir insan haklari örneyi gösteriyor,o kadinda isanin inancindan deyildi ama isa ona adaletli yaklasiyor,burdandami hic ders almadin?saldirganlikla savunma olmaz,,eyer gercekden birseyler savunuyorsan buradaki bircok insanda kendinden birseyler bulabilirsin,kitab senide anlatiyor,zira görücekler ama secemicekler,duyucaklar ama isitmicekler,,pavlusdan emin deyildim onun icin tam hatirlamiyorum diye yazmisdim,simdi dogrusunu ögrendim petrusmus,kendine iyi bak
Sevgili paolo, sorum muslumanin inancina saygi gosterir misindi, yoksa icinden dalga mi gecersin buna da din diye inaniyorlar diye. Tabi sorum hindu, budist ve Isa'ya inanmayan diger dinlerin mensuplarini da kapsiyor.
Emre bey çok yanlış biliyorsunuz.Mesih İsa din değil lütuf,bereket,bol yaşam getirdi.Mesih İsa Rab olduğunu kendi söylemiştir hayattayken.İsevilik din değil zaten.Mesihi izleme ve yaşama biçimidir.Mesih İsa Allahın Oğlu derken fiziksel,biyolojik anlam kastetmiyoruz.Manevi,ruhsal anlamda.Azizler ve Papalarda zaten Mesih İsanın yolunda gittiler.Neden İsevilik hakkında birşey bilmiyorsunuz?Muhammed size göre peygamberdir.Bize göre değil.Mesih İsa kendisinden sonra sahte peygamberlerin çıkacağını söylemiştir.Mesih İsa olmadan kimse cennete gidemez.Papillon kitabın başka ayetindede incilerinizi domuzların önüne atmayın diyor.Savunma ile saldırmanın farklı olduğunu biliyorsundur sanırım.Kitapt bahsettiğin ayette İnanmayanlara deniliyor.Ben Rab İsa Mesihe inanıyorum.Ama sen inanmıyorsun.Vartor dedim ya.İnancıma hakaret etmedikleri sürece saygısızlık etmem.
Sayın emre.Bütün dinlerin islam olduğunu sadece kuran söyler.Ve bu hiçte mantıklı gelmiyor bana.Mesih İsanın mesajını kimse bozmadı bozamazda.Sonsuza dek öyle kalıcaktır.Zaten kendiside söylüyor.Azizleri biliyor musunuz?Sizin anlayacağınız dilde evliyalardır.Bir Azizin Mesih İsanın Mesajını yada öğretisi bozmaya kalkması hiç mantıklı değildir.
Güçistenci
18-12-2008, 02:24
İslamda Allahın kölesi olmak var. Hristiyanlıkta da Tanrının evladı olmak var. ikisi de sembolik. bunu öğrenmiş oldum... neyse siz devam edin... daha neler öğrenecez bakalım...
emrekalkavan
18-12-2008, 02:27
Sayın emre.Bütün dinlerin islam olduğunu sadece kuran söyler.Ve bu hiçte mantıklı gelmiyor bana.Mesih İsanın mesajını kimse bozmadı bozamazda.Sonsuza dek öyle kalıcaktır.Zaten kendiside söylüyor.Azizleri biliyor musunuz?Sizin anlayacağınız dilde evliyalardır.Bir Azizin Mesih İsanın Mesajını yada öğretisi bozmaya kalkması hiç mantıklı değildir.
yalnız kuran söyler çünkü allah ın son kitabıdır .. ve tahrif edilmemiştir.. bugün 4 tane incil var? neden ? insan yapımı ...islam demek yanlız allah a teslim olmak demektir..evet yalnızca isa değil siz bi peygamberi inkar etseniz cennete gidemezsiniz .. dolayısıyla bi müslüman olarak bütün peygamberlere inanırım.. geçmişte ve bugün komünizm ateizm gibi saçma sapan ideolojilerin öğretilerin çıkmasının sebebi , hristiyanlığın saçma sapan akıl ve mantık dışı uygulamalarıdır.. kilisenin cennetten arsa satması filan .. yani adamlar hristiyanlığa bakıyor ve bunu bütün dinlere genelliyorlar islam da dahil .. komünizmin çıkış sebebi 17.yy avrupasında kilisenin akıl ve mantık dışı uygulamalarıdır... halbuki islam insanın bütün ihtiyaçlarına cevap veren hem bu dünyaya hem de ahirete yönelik yegane dindir...
Kuran size göre Allahın kitabı.Bize göre değil.Dört tane İncil yok aslında.Tek İncil var.Havariler 4 topluluklara vaaz etmişlerdi.Dört İncilde aynı şeyleri anlatıyor.Mesih İsayı.Ateizm yada komünizm çıkmasıyla İseviliğn yakından uzaktan alakası yoktur.Zaten Kutsal Kitap sahte öğretilerin çıkacağıı söyler.İsevilikte hiçbir saçma sapan şey yoktur.Kilisenin bazı hataları olmuş doğru.Oda malesef bazı kötü din adamları yüzünden.Bize görede Kutsal Kitap(Eski ve Yeni Ahit) Allahın kitabıdır.Vartor arkadaş bütün din mensuplarına saygı gösteririz.İnancımız müdahale veya saldırmadıkları sürece.
emrekalkavan
18-12-2008, 03:22
Kuran size göre Allahın kitabı.Bize göre değil.Dört tane İncil yok aslında.Tek İncil var.Havariler 4 topluluklara vaaz etmişlerdi.Dört İncilde aynı şeyleri anlatıyor.Mesih İsayı.Ateizm yada komünizm çıkmasıyla İseviliğn yakından uzaktan alakası yoktur.Zaten Kutsal Kitap sahte öğretilerin çıkacağıı söyler.İsevilikte hiçbir saçma sapan şey yoktur.Kilisenin bazı hataları olmuş doğru.Oda malesef bazı kötü din adamları yüzünden.Bize görede Kutsal Kitap(Eski ve Yeni Ahit) Allahın kitabıdır.Vartor arkadaş bütün din mensuplarına saygı gösteririz.İnancımız müdahale veya saldırmadıkları sürece.
cennetten arsa satmak da mantıklı mıdır sayın paolo ? bu aralar fiyatlar artmıştır kriz var çünkü :)
Sayın emre,
Her yeni gelen din/peygamber/kitap (semavi olduklarına inanılanlar) kendisinden önce gelen dini/ peygamberleri/ kitapları tasdik etmiştir. Tasdik etmek zorundadır zira öğretilerini üzerine inşa edeceği zemin öncekilerin öğretileridir.
Bu sebeple İsevilik, Tevrat'ı Kutsal kitabın bir parçası sayar, Museviliği tasdik eder. İslamiyet hem Tevrat'ı hem İncil'i, hem Musa'yı Hem İsa'yı kabul eder. Bahailik hem Tevrat'ı hem İncili hem de Kur'an'ı hak kitaplar olarak kabul eder.
Aynı zamanda, kendilerine kitap verilenler sonrakileri HİÇ kabul etmez. (Musevilik dışında, zira onların kitabı aynıdır)
İseviler, İsalamı ve Muhammedi ve sonrakileri kabul etmez, Müslümanlar Bahailiği kabul etmez.
Bana göre Kutsal kitap, Kur'an ve Bahailik öğretileri aynı tanrının eserleri olamayacak kadar farklıdır birbirinden. Özellikle üslup ve derinlik açısından.
Emre İnsanların yaptıkları hatalar Mesih İsayı bağlamaz.Mesih İnancında bahsettiğin şeyler yoktur.Hiç mi okumadın tarihi?Din adı neler yapılmış?Din kisvesi altında.Müslümanlık adınada çok şey yapılmışKutsal Kitapta öyle şey var mı?Varsa gösterebilir misin?Kc arkadaşa katılıyorum.Kutsal Kitabın ve kuranın Tanrısı aynı olamaz.Kutsal Kitapta Sevgi dolu Bir Tanrı var.Ama kuranda bu yok.Tam tersi.
Emre İnsanların yaptıkları hatalar Mesih İsayı bağlamaz.Mesih İnancında bahsettiğin şeyler yoktur.Hiç mi okumadın tarihi?Din adı neler yapılmış?Din kisvesi altında.Müslümanlık adınada çok şey yapılmışKutsal Kitapta öyle şey var mı?Varsa gösterebilir misin?Kc arkadaşa katılıyorum.Kutsal Kitabın ve kuranın Tanrısı aynı olamaz.Kutsal Kitapta Sevgi dolu Bir Tanrı var.Ama kuranda bu yok.Tam tersi.
Sitemizde, bu tartismaya katilacak musevi arkadasimiz var mi ? Varsa lütfen buyursun... Hangi din, hangi kitap, hangi peygamber gercek ve Allah' in isaret ettigi din hangisi ?
Bakalim ne olacak ?
Saygilar.
Onursal Bedirhan
18-12-2008, 16:46
Ben yaratıcıya inanırım, yaratıcının benim gibi birini gönderip ona inanmamı beklemesi saçmalık.
isa mesihiniz, siz hristiyanların olsun.
muhammedte, müslümanların olsun. siz varın kendi putperestliğiniz içinde kıvranın durun
Kepçeci putperest biri varsa oda sensin.Birde fazla Tanrın var galiba.Yaratıcı bir elçi yada kurtarıcı göndermeden insanların Rabbe ulaşması çok zor.Tarihte bunun çok örneği var.Kimi heykeller yapıp onları Tanrı edinmişler kimi başkalarını.
Kepçeci putperest biri varsa oda sensin.Birde fazla Tanrın var galiba.Yaratıcı bir elçi yada kurtarıcı göndermeden insanların Rabbe ulaşması çok zor.Tarihte bunun çok örneği var.Kimi heykeller yapıp onları Tanrı edinmişler kimi başkalarını.
xxxxxxxxxx
Sayin paolo,cok sayin hazreti kepceci cok hakli,bende bir yaratici güce inaniyorum,ister inan ister inanma ama aramizda cok iyidir,aramizda ne muhammed ne isa nede baskalari var ayrica isanin filozofisinide severim,neden tanriyi tekelinize almaya calisiyorsunuz?saygilar
Mesih İsa olmadan kimse ne cennete nede Allaha gidemez.Tek yol odur.Siz öyle kendinizi avutuyorsunuz ama nafile.Ortada günah sorunu var.Benlik var.İnsanlar Rabbe gitmeye çalışıyor ama yapamıyorlar.Mesih İsa bu ayrılığı kaldırmak için dünyaya geldi.
Mesih İsa olmadan kimse ne cennete nede Allaha gidemez.Tek yol odur.Siz öyle kendinizi avutuyorsunuz ama nafile.Ortada günah sorunu var.Benlik var.İnsanlar Rabbe gitmeye çalışıyor ama yapamıyorlar.Mesih İsa bu ayrılığı kaldırmak için dünyaya geldi.
xxxxxxxxxxxxxxx
o zaman bana balta girmemis ormanlardaki ilkel kabilelerin veya okuma yazmasi olmiyan vede isadan hicbirsey duymamis insanlarin nasil senin tarif etdiyin allaha ulasabileceklerini veya ulasip ulasmadiklarini anlat,isanin filozofisi hümanist vede insan haklarindan yana, diyer dinci önderlerden yüzbin adim önde bu yüzden saygim sonsuz ama is senin inandigin gibi deyil,gene saygilar
İsa Mesihi duymamış insanlarında cennete gitme şansı var.Ama Rab İsa Mesihi duymanyan kalmadı gibi.Zaten müjdeciler gidip anlatıyor zaten.Mesih İsa öğretmen,filozof değil.Böyle idda etmek çok saçmadır.Kendisi hiçbir zaman öyle olduğunu söylememiştir.Rab ve kurtarıcı olduğunu söylemiştir.
İsa Mesihi duymamış insanlarında cennete gitme şansı var.Ama Rab İsa Mesihi duymanyan kalmadı gibi.Zaten müjdeciler gidip anlatıyor zaten.Mesih İsa öğretmen,filozof değil.Böyle idda etmek çok saçmadır.Kendisi hiçbir zaman öyle olduğunu söylememiştir.Rab ve kurtarıcı olduğunu söylemiştir.
xxxxxxxxxxxxx
Dinlere göre insanlik tarihi isadan önce binlere veya onbinlere dayaniyor,bilime göreyse milyonlar,peki bu milyonlar nasil senin inandigin allaha ulasiyordu?isasiz?
Rab peygamberlerini yolluyordu.Üstelik onların Kurtarıcı Mesihini geliceğini onların ağzından söylüyordu RAB.Ama şuan Mesih İsayı duyupta inanmayan biri cennete gitmesi çok zor.
paolo cennet senin olsun,ben tanriyi hayatimizin kaynagi oldugu iicin sayiyorum seviyorum,benim cehennemle veya cennetle bir isim yok,cennet hevesi egoistlerin hevesidir,toplumdada kimseyle zirnik paylasmiyanlar herkesin kanini emen egoistler cennet hayaliyle yasiyor.
Sen öyle san.Bahsettiğin kişiler cehenneme giderler zaten.Kötülük yapan ve pişman olup tövbe ve iman etmeyn kimse cennete gidemez.Ben senin yerinde olsam yaşamazdım.Nasılda öldükten sonra yok oluyorsun.Niye o zaman yaşıyorsun ki dünyaya?Bir sorum var.Marsın olduğunu ispatlayabilir misin?Marsı görmedimde.
kimse yasamasaydi sen varolmazdin paolo,herkes gelecek nesiller icin yasiyor bu dogadada böyle,iyi geceler
Papillon.Bırak şimdi.Alakası bile yok.Her insan özgürdür.Size göre öyle.Biz RAB için yaşıyoruz.Laf olsun diye yaşamıyoruz.İstese Allah beni direkte yaratabilir.İlla araya araç koymasına gerek yok.Ama hikmetini anlayalım diye böyle yapıyor.Büyüklüğü görelim diye.Ben senin yerinde olsam Tanrıya şikayet ederdim.Beni niçin yarattın?Öldürüp yok etmek için mi?Nasılsa sizde cennet cehennem yok.Demekki boşa yaşıyorsun.Boşa gidiyorsun.İyi geceler
Onursal Bedirhan
19-12-2008, 02:31
varsa öbür bir dünya aramızdaki sevgi, saygı ve insancıl yaşamdan ötürü verilecek bir mukafat olabilir.
Kabeye yönelip namaz kılmadığım için veya isa'ya inanmadığım için beni cezalandırması haksızlık diye düşünüyorum.
Ortada haksızlık yok.Tam tersi.Hem inanma karşı gel.Birde hakaret edersin.Sonrada neden cennete gitmeyecekmişim diye düşünüyorsun?Yok öyle arkadaş.Cennet bu kadar kolay değil.Önce Rabbe iman edip sonrada Onun yolundan gitmen gerekir.Öbür dünyanın olduğuna deliller var.Tabi anlayabilene algılayabilene.Bunlar
Onursal Bedirhan
19-12-2008, 16:03
Ortada haksızlık yok.Tam tersi.Hem inanma karşı gel.Birde hakaret edersin.Sonrada neden cennete gitmeyecekmişim diye düşünüyorsun?Yok öyle arkadaş.Cennet bu kadar kolay değil.Önce Rabbe iman edip sonrada Onun yolundan gitmen gerekir.Öbür dünyanın olduğuna deliller var.Tabi anlayabilene algılayabilene.Bunlar
neden bukadar insanların cehennemde yanmasına meraklısınız ?
Hem cennet'e gitmek için dört takla atmıyorum çünkü cennet varmı yokmu bilemeyiz. neymiş bu öbür dünyanın olduğuna dair delillerin çok merak ettim? bizim bilmediğimiz bişeymi biliyorsun bu konuda.
Cennete gitmek için yaratıcıya yağcılık yapmak basit insanlara has karakterdir. Yaratıcının ona ibadet etmemize gereksinimi yoktur diye düşünüyorum. Tekrar söylüyorum varsa bir mukafat aramızdaki insancıl tavırlarımızdan dolayı olur.
Hem kimse yaratıcaya hakaret etmiyor sadece dinlerin uyduruk olduğunu söylüyoruz.
Lafa bak hele.Biz kimsenin yanmasına meraklı değiliz.Çok komik bir laf bence.Tam tersi.Herkesin kurtulmasını isteriz.Cennet vardır.Bizim kimseye yağcılık yapmaya ihtiyacımız yok.Sadece Ona gitmeye çalışıyoruz.İman olmadan hayatta Rabbe gidemezsin.Hiç düşünmez misin?Gece uyursun sabah uyanırsın yada kışın ağaçların,çiçeklerin solduğu baharda tekrar açtığını.Biraz düşünebilsen anlarsın.Tersi varsa ispat ette görelim.Elbette Rabbin bize ibadeti yok.Bizim Ona ihtiyacımız var.Böyle düşünmek çok aptalca zaten.Her din uyduruk değildir.Her ne kadar Rabbe ulaşma arzusu varsada ulaşamaz.Rabbe ulaşmaya çalışıyorlar.Ama ulaşamıyorlar.Mesih İsa olmadan kimse Ona ulaşamaz.Zaten İsevilikte din değildir.Akıllı bir insan ateist olmaz.Yada deist,agnostik vs.Herşey o kadar açıkki.Görebilmek için kör ve sağır olmamak gerekiyor.Hodri meydan.Dediklerinde doğruysan ispatla.Yok eğer dediğin gibiyse zaten kaybedicek birşeyimiz yok.Ama varsa sen çok şey kaybedersin.
Güçistenci
19-12-2008, 20:11
Fatır suresi 9. ayet: Allah, rüzgarları gönderendir. Onlar da bulutları hareket ettirir. Biz de bulutları ölü bir toprağa sürer ve onunla ölümünden sonra yer yüzünü diriltiriz. İşte ölümden sonra diriliş de böyledir.
Hiç düşünmez misin?Gece uyursun sabah uyanırsın yada kışın ağaçların,çiçeklerin solduğu baharda tekrar açtığını.Biraz düşünebilsen anlarsın. Paolo
saygılar...
Güçistenci
19-12-2008, 20:18
Paolo sana bi kaç sorum olacak. şimdi Rab din gönderiyor. ve bazılarına o din ulaşmıyor. o zaman Rabbin onları yakma hakkı var mı? islamda öyle bir sorun yok. çünkü islama göre Allahın dininin ulaşmadığı yer kalmayacak. müslümanlar buna inanıyor. Hem Tanrı önceden din göndermiyor muydu? Hristiyanlıktan önce insanların cennete gidişi nasıl olacak? hem herkes sizin gibi Hristiyanlığı öğrenemiyor ki. dünyada 1000 lerce din, inanç, kült, ideoloji var. herkes kendi halinde. ayrıca hangi Hristiyanlık en doğrusu? bunları öğrenmek için bir ömür harcamak gerekmiyo mu? tanrının bizi bu kadar zorlayacağını düşünmüyorum...
tabi ben hiç bir dine inanmıyorum. sadece meraktan soruyorum...
Mesih İsadan önce peygamberler gelmiştir.Onlara iman eden cennete gidebilirdi.Rabbi duymamış olanlarında cennete gitme şansı var.Oda yüreklerinin temiz olması lazım.Rabbe dua edip yol göstermesine için dua etsen yardım eder.Zaten baktığımızda şuan İsevilik kadar daha iyi din yok.
Güçisten kurandan bahsetme bana.Zaten kurandaki birçok şey kutsal kitapta alnımıştır.Biraz düşünebilseniz önyargısız şekilde anlarsınız dediklerimi.
Güçistenci
19-12-2008, 21:39
bakara suresinin 221. ayetinde = ...Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.
Biraz düşünebilseniz önyargısız şekilde anlarsınız dediklerimi. Paolo
:):) saygılar...
Onursal Bedirhan
19-12-2008, 22:11
Sen öbür dünyanın varlığına delillar var dedin. bende delilleri sun dedim. bana delil olarak çiçekten böcektenmi bahsediyorsun ?
....Hodri meydan.Dediklerinde doğruysan ispatla.Yok eğer dediğin gibiyse zaten kaybedicek birşeyimiz yok.Ama varsa sen çok şey kaybedersin.
bolt yaptığım cümlene karşılık oku burayı (http://www.agnostik.net/yanilgi-serisi-hayatin-anlami-ve-ya-varsa-kumari/). http://www.agnostik.net/yanilgi-serisi-hayatin-anlami-ve-ya-varsa-kumari/
Sayin paolo isa hakeden herkesi cennete birakiyor,tam olarak neresinde yazdigini hatirlamiyorum kusura bakma arastirmayada vaktim yok ama sen tam olarak neresinde oldugunu cok iyi bilirsin,
Zira o gün geldiyinde kiminizi sagima kiminizi soluma alicam,sagimdakilere alin iste ebedi cennet,zira acdim beni doyurdunuz, disardaydim beni iceri aldiniz ,hapisteydim beni ziyaret etdiniz,
solumdakilerede alin iste ebedi cehennem zira acdim beni doyurmadiniz disardaydim beni iceri almadinz hapisteydim beni ziyaret etmediniz,
Solumdakiler ,Ya Rab sen ne zaman acdin doyurmadik? disardaydin iceri almadik ?hapisteydin ziyaret etmedik?diyecekler,
Dogrusu size derim,kim bir aci doyurursa beni doyurur,kim hapistekini ziyaret ederse, beni eder kim disardakini iceri alirsa ,beni alir.
Demekki isasizda cennete gidiliyormus,sayin paolo,siz asiri dincilerin birbirinizden farki yok,yahudi ,islamci,hristiyan veya baskasi hepinizin birbirinizden farki yok,dikkat edinde sizler cehenneme gitmeyin,saygilar ve selamlar
Sayin paolo isanin bu sözlerine karsilik cennetin kimlerle dolucani bir düsün,hapistekini ziyaret eden,aclari doyuran,disardakini iceri alan,bir arastir bakalim bu özellikler en cok kimlerde var.
Lafa bak hele.Biz kimsenin yanmasına meraklı değiliz.Çok komik bir laf bence.Tam tersi.Herkesin kurtulmasını isteriz.Cennet vardır.Bizim kimseye yağcılık yapmaya ihtiyacımız yok.Sadece Ona gitmeye çalışıyoruz.İman olmadan hayatta Rabbe gidemezsin.Hiç düşünmez misin?Gece uyursun sabah uyanırsın yada kışın ağaçların,çiçeklerin solduğu baharda tekrar açtığını.Biraz düşünebilsen anlarsın.Tersi varsa ispat ette görelim.Elbette Rabbin bize ibadeti yok.Bizim Ona ihtiyacımız var.Böyle düşünmek çok aptalca zaten.Her din uyduruk değildir.Her ne kadar Rabbe ulaşma arzusu varsada ulaşamaz.Rabbe ulaşmaya çalışıyorlar.Ama ulaşamıyorlar.Mesih İsa olmadan kimse Ona ulaşamaz.Zaten İsevilikte din değildir.Akıllı bir insan ateist olmaz.Yada deist,agnostik vs.Herşey o kadar açıkki.Görebilmek için kör ve sağır olmamak gerekiyor.Hodri meydan.Dediklerinde doğruysan ispatla.Yok eğer dediğin gibiyse zaten kaybedicek birşeyimiz yok.Ama varsa sen çok şey kaybedersin.
Değerli Paolo;
Dinini ve Kitab-ı Mukaddes'i ne derece biliyorsun bilmiyorum ama "Hodri Meydan" çektiğine göre bizleri yanıtını alamadığımız birçok konuda aydınlatabilirsin belki.
Daha önce güncelledim ama dikkatini çekmemiş olabilir.
Ayrıca "seçme başlıklara da bekleriz" diye mesaj atmıştım.
Eğer bu başlıktaki polemiklerden fırsat bulabilirsen bence "Hodri meydan" ın yeri
aşağıdaki linktir.
Hristiyan ve Musevi Arkadaşlara Sorular (http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=1394&page=11)
Bu başlık altında Ege-sum arkadaşımızın çabası vardı ama yeni bir Hristiyan olduğu için yetersiz olduğunu itiraf ediyordu. Başlıkta Kutsal (!) Kitabınızın hali perişan. Bir kurtarıcı bekliyor. Bilgisine ve sabrına güvenen bir kurtarıcı. :)
Kepçeci efendi.Şuna gerçek işime gelmiyor desene.EDİT.İnanmadıktan sonra herşeye bir bahane bulur insan.Papillon bahsettiğin bölümde RAB benim adımla diyor.Yani kendisine iman ve iyi eylemle ancak cennete gidebileceğini söylüyor Rab Mesih İsa.Pante arkadaş verdiğin sitedeki yazılara baktım.İddalar gerçektende çok komik.Habilis arkadaş Allahın isminin değiştirildiğini idda etmiş.Halbuki öyle değil.Kimse değiştirmedi değiştiremdi.Senin iddalarına gelince Mesih İsanın sadece israiloğullarına geldiğini idda etmişsin.Buda gerçeği yansıtmıyor.Rab kenanlı kadını deniyor orda.Onun için böyle davranıyor.İkincisinde ise Havarilere henüz hazır olmadığı için öyle diyor.Kutsal Ruhu bile almamışlardı.Elçilerin İşleri 2'de kutsal ruhu aldıktan sonra görevlerine başladı.Aziz Mattada müjdeyi israiloğullarına yazmıştır.Yinede sizi tebrik ederim.Burda İseviliğe saygı tek sizsiniz.
Papillon.Bırak şimdi.Alakası bile yok.Her insan özgürdür.Size göre öyle.Biz RAB için yaşıyoruz.Laf olsun diye yaşamıyoruz.İstese Allah beni direkte yaratabilir.İlla araya araç koymasına gerek yok.Ama hikmetini anlayalım diye böyle yapıyor.Büyüklüğü görelim diye.Ben senin yerinde olsam Tanrıya şikayet ederdim.Beni niçin yarattın?Öldürüp yok etmek için mi?Nasılsa sizde cennet cehennem yok.Demekki boşa yaşıyorsun.Boşa gidiyorsun.İyi geceler
Sayin paolo;
Laf olsun diye yasamiyorsunuz. Peki nasil yasiyorsunuz ? Yani inandiginiz gibi mi yasamanizi sürdürüyorsunuz ? Rab icin nasil yasiyorsunuz ? Beni bilgilendirebilirmisiniz ? Merak ettim, Rab icin yasama sekli nasildir ?
Saygilarimla.
Cigi tamam gönderirim.Zaten seyretmiştim daha önce.Ama adresini öğrenmem lazım.Yada ulaşabilecek belge
Sayin paolo;
Bana bir söz vermistiniz. Hala bekliyorum. Siz benim önerdiklerimi izlediniz mi ?
Saygilarimla.
Turan Dursunudaki eleştiriyi diyorsanız biraz seyretmiştim.Ama beğenmemiştim.Zaten çok takılıyordu.Siz benim dediklerimi seyrettiniz mi yada onları buldunuz mu?Göndermem için bir adres vs olması gerek.Müjdeci sitelerdende temin edebilirsiniz.Şuna dikkat ettim.Ateistlerin hiçbirisi Mesih İsanın kötülüğü bulamamışlar.Muhammedi o kadar eleştirdikleri birçok kusurunu buldukları halde Mesih İsanın bulamadılar.Soru sormak istiyorum müsaadenizle.Mesih İsaya inanmamanızın nedenini mantıklı bir sebep söyler misiniz?Yada niçin ona nefret besliyorsunuz?
Rab için yaşama Onun yolunda gitme.Tabi ilk iman etme.Onu izleme Onun gibi yaşayabilmedir.Eğer gerçekten bunu yaparsanız Rab için yaşarsınız.Elimden geldiği kadarıyla yaşamaya çalışıyorum.
Turan Dursunudaki eleştiriyi diyorsanız biraz seyretmiştim.Ama beğenmemiştim.Zaten çok takılıyordu.Siz benim dediklerimi seyrettiniz mi yada onları buldunuz mu?Şuna dikkat ettim.Ateistlerin hiçbirisi Mesih İsanın kötülüğü bulamamışlar.Muhammedi o kadar eleştirdikleri birçok kusurunu buldukları halde Mesih İsanın bulamadılar.Soru sormak istiyorum müsaadenizle.Mesih İsaya inanmamanızın nedenini mantıklı bir sebep söyler misiniz?Yada niçin ona nefret besliyorsunuz?
Biraz olmaz. Ayrica Turan Dursun sitesinden ayri bir link verdim ben:)
Bir problem olursa, elinizin altinda yedeginiz bulunsun diye düsündüm ? Genede izlemediniz. Olsun,ben size inaniyorum. Izleyecek ve büyük keyif alacaksiniz.
Asla nefret yok. Insani, insan yapan duygularin icinde, nefret olabilir mi ? Siz nefret edermisiniz ?
Izleyeceginize inandigim filmde Mesih Isa kötülenmiyor ki. Nasil yasadigini, ve nasil öldürüldügünü anlatiyor. Belgeler ve tarihi kanitlarla. Izlerken; Mesih Isa ile ilgili duygu yogunlugu yasayacaginiza inanmistim.
Ayrica; anlasmamizda sizin izlediginizi söylediginiz filmi, siz takdim edecektiniz. Bilmem yaniliyorum mu ?
Saygilarimla.
Rab için yaşama Onun yolunda gitme.Tabi ilk iman etme.Onu izleme Onun gibi yaşayabilmedir.Eğer gerçekten bunu yaparsanız Rab için yaşarsınız.Elimden geldiği kadarıyla yaşamaya çalışıyorum.
Rab icin mi yasiyorsunuz ? Onun gibi mi yasiyorsunuz ?
Lütfen ikisini de acabilirmisiniz?
Ayrica onun gibi yasiyorsunuz, yani Rab' bin nasil yasadigini nerden biliyorsunuz ? Gercekten ilginc bir yasam sekli. Benim hic müslüman arkadasim yok fakat katolik, protestan, ortodoks ve evangelist arkadasim cok. Hepsi ile birlikte yedigimiz ictigimiz ayri gitmiyor. Ben onlarin ibadetlerinde de bulunuyorum ama simdiye kadar sizin dediginiz sekilde olanini hic görmedim.
Birde yehova sahitlerinden olan 5 arkadasim var. Onlar bu konularda daha kati fakat bana göre, onlarda sizin dediklerinize uymuyor.
Beni cok sasirtiyorsunuz. Yoksa siz mormon' musunuz ?
Saygilarimla.
Tamam yinede izleyeceğim.Ama sizde lütfen bahsettiğim filmleri seyrederseniz sevinirim.Özellikle Mesih İsanın yaşamını anlatan filmi.Benimde normalde kimseye nefretim yok.İnsan insan olduğu sürece tabi.Aslında Mesih İsaya en iyi tanıklık yapan Kutsal Kitaptır.Zaten kendiside söylüyor.Birde imkanınız varsa Kutsal Topraklara gitmenizi tavsiye ederim.Oraya gidince Mesih İsanın büyüklüğünü bir kez daha anlayacaksınız eminim.İyi geceler.
Hayır Katoliğim.Onun gibi yaşamaktan kasıt Onun dediklerini yapma.Mesela düşmanlarınız sevme.Onun dediği gibi hayat yaşama.Kutsal Kitapta söylüyor zaten.Kutsal Kitapta Rab İsa Mesihin insan olarak nasıl yaşadığını anlatılıyor.
Hayır Katoliğim.Onun gibi yaşamaktan kasıt Onun dediklerini yapma.Mesela düşmanlarınız sevme.Onun dediği gibi hayat yaşama.Kutsal Kitapta söylüyor zaten.Kutsal Kitapta Rab İsa Mesihin insan olarak nasıl yaşadığını anlatılıyor.
Siz düsmanlarinizi sevdiginizi söylüyorsunuz, fakat benim kati, katolik arkadaslarim sizin gibi düsünmüyorlar. Neyse bosverelim simdi, benim arkadaslarimi..
Siz Martin Luther King' i taniyormusunuz ? Cok acilar cekti degil mi ? Aslinda cok iyi bir katolikti ve Aziz Augustin tarikatina bagliydi. Siz bu konuda ne düsünüyorsunuz ?
Saygilarimla
Düşmanlarınızı sevmek gerçektende çok zor emir.Ama elimizden geldiği kadarıyla yapmak gerek.Evet tanıyorum.Çok iyi bir müjdeciydi.
Düşmanlarınızı sevmek gerçektende çok zor emir.Ama elimizden geldiği kadarıyla yapmak gerek.Evet tanıyorum.Çok iyi bir müjdeciydi.
Degerli paolo,
Soruma nasil bir yanit verdiginizi düsünüyorsunuz ? Ben cok basit bir karsilastirma yapabilirmiyim ?
cigi - Dostlar sizler icin özenle hazirladigim, bu özel yemegimi nasil buldunuz ?
paolo - iyi...
Bu mudur; sadece damak tadi, saglik ve verilen emeklerin karsiligi ile ilgili sorunun yaniti ?
Nasil bir müjdeci Martin Luther King, nerde yasamis, Roma Katolik kilisesi ile birlikte 1517 tarihinde ne yapmis ? Papa onu nasil ödüllendirmis ?
Ben simdi size; Martin Luther ve oglu Martin luther King' in, katolikler icin Almanya' da, iyi bir müjdeci olamamislardir. Aslinda kilisenin altin samdanlarini ve vazolarini calmislardir desem ne diyeceksiniz ?
Saygilarimla
Almanyadaki Martin Lutheri diyorsanız evet bazı hatalarını olmuştur.Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Martin Luther King ise gerçekten iyi müjdeciydi.Bahsettiğiniz olayı biliyorum.Halk sefalet fakir olduğu için Kilisenin mallarına göz dikmiştir.Yani sizin Mesih İsaya inanmamanızın sebebi bumu?İnsanların hatalarına bakıcağınıza Rab Mesih İsaya bakın.Yaptığınız davranış pire için yorganı yakmaya benziyor.
ozgur_beyin
20-12-2008, 21:41
sevgili paolo senin isaya tanıklık ettiğini söylediğin inciller isanın ölümünden sonra yazılmamışmı? senin inandığın inciller müslümanların hadis kitaplarına benziyor .aralrındaki tek benzerlik peygamberlerin ölümünden sonra yazılmş olmaları. aralrındaki başka benzerlik varmı.birde esin yalanınız var arapçada buna sunuhat deniyor bu sezgi palavrasına bizdede
sığınanlardan biri saidi nursi oda paçavralarını sunuhatla (tanrısal sezgi) yazdığını söylüyor.
senin dogmalra şartlandırılmış havsalan bunu almıyor.
hrıstiyan misyonerlerin compact diski gibi çalışıyorsun.
rabmış ne rabbı insandan rab olurmu?
bir garip himmet dede himmeti yokki kendine himmet ede
eğer yaşadıysa isa ruhul kudus niye onu korumadıda hacta can verirken niçin
''eli eli lema seviktani ''dedi bir roma generali ruhul kudusten güçlümüydü?
tabi senin buna cevabın tüm insanların günahı için kanını akıttı dogmasıyla savunacaksın
benim için bu safsatalrın bir nebzecik inandırıcılığı yok.
kendini çarmıhtan kurtaramayan bir klasik vaiz beni nasıl kurtaracak bilmem?
eli elilema seviktani= tanrım tanrım beni niye bıraktın. sevgili paolo bu konuda bana vaiz verme bu konudaki hrıstiyan görüşünü biliyorum
Almanyadaki Martin Lutheri diyorsanız evet bazı hatalarını olmuştur.Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Martin Luther King ise gerçekten iyi müjdeciydi.Bahsettiğiniz olayı biliyorum.Halk sefalet fakir olduğu için Kilisenin mallarına göz dikmiştir.Yani sizin Mesih İsaya inanmamanızın sebebi bumu?İnsanların hatalarına bakıcağınıza Rab Mesih İsaya bakın.Yaptığınız davranış pire için yorganı yakmaya benziyor.
Düsündügümden daha bilgili ve akillisiniz... Bu yüzden tebrik ediyorum sizi. Itiraf etmeliyim ki ben size tuzak hazirlamistim, fakat siz bu tuzaga düsmediniz... Müslümanlar hic kacamazlar bu tip, tuzaklardan... Klaak !!
Yakalanirlar.
Lütfen öyle düsünmeyin. Ben pireli yorganin icinde yatmaya cekinmem. Onlarda can tasiyorlar... Degil mi?
O zaman siz neden bu basligin altinda, kendinizi hirpalayip duruyorsunuz ? Görülüyor ki Mesih Isa konusunda bilgilisiniz. Bildiginiz bir konuda enerjinizi, bosa harcamamanizi öneririm ben size.
Örnegin, Islam forumunda ki Tanri' nin ispati veya kuranda ki mucizeler gibi basliklar altinda, müslümanlarla yapilan tartismalarda, sizin bilgilerinizden faydalanabiliriz diye düsünüyorum... Hem biraz kendinize gelirsiniz... Ne dersiniz ?
Saygilarimla.
Özgür beyin.İddaların çok komik.Kutsal Kitabı hadislere benzetmen çok aptalca olur bence.Kutsal Kitaptakilerin hepsi gerçek.Ama hadislerin hepsi gerçek değil.Sana saçma gelebilir.Banada senin fikirlerin ve inancın saçma.Hatta saçmalığın alası.Dur ayet yazayımda anla.Niye saçma geliyormuş.Çarmıhla bildiri mahvolanlar için saçmalık ama biz kurtulmakta olanlar için ALLAHIN gücüdür.14Doğal haliyle kişi, Tanrı'nın Ruhuyla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir. Ruhça değerlendirildikleri için de bunları anlayamaz.Anladın mı şimdi niye saçma geliyormuş.Sen ateisttin dimi?Kutsal Kitap Rabbe inanmayanları akılsız olarak görür.Bende öyle.Orda Mesih İsa alıntı yapıyor.Mezmur 22'den.Peygamberlerin dediklerini hepsini gerçekleştirmek için öyle diyor.Bilmiyorsun hemen iftira atma.Mesih İsanın yaşadığına dair delil çok.Anlatsamda anlamazsın.Bir şekilde kılıfını hazırlasın.İnanmadıktan sonra her şeye bir bahane bulunur.Belli çok biliyormuşsun.Cigi dostum merak etmeyin zaten boşa harcamıyorum.Müslümanlarada anlatıyorum.
ozgur_beyin
21-12-2008, 01:37
sevgili paolo senin inanıp iman etttiklerineinanmazsam ben aptalmı oluyorum bu akıl ölçeğimi. bu zeka testinin son ulaştığı kertemi saçmalıklarda yarışıyorsunuz.
ne rabbin nede yardımcıları külliyen yalan söylüyorsunuz
Yalancının kralı sizsiniz.İnsanların dinlerine kutsallarına saldırmak insanlık oluyorsa kalsın istemem böyle insanlığı.Alın sizin olsun.Oturduğum evin bile yapıcısı var.Koskoca kainatın olmayacak ha!Bunu idda etmek aptallığıda geçer.Bakıyorum cevap verememişsin yazılarıma.Aslında amacınız insanların dinlerine saldırmak hakaret etmek yok etmek.Gelmiş buraya masum süsü veriyorsunuz.Zehirli bal misali.Zaten RAB söylüyor bunları 2000 sene önce.Yalanın alasını siz söylüyorsunuz.Hatta hakaretlerin.Ha müslümanlar ha siz.İkinizinde birbirinden farkınız yok.Hepiniz Mesih düşmanısınız.
Mesih kim?
Neden mesihe düşman olalım?
Paolo denetime alınsa iyi olur sinirleri bozuk siteye uyum sağlayamıyor.
Aydoe.İnsanların dinlerine hakaret ediyorunuz.Gelmiş birde üste çıkıyorsunuz.Bence özgür beyin gibileri denetime almak lazım.Mesih İsa olan.İsa Mesihtir.İsa Rabdir.Kınayacağına özgür beyini savunuyorsun.Bravo.Adaletinize insanlığınıza hayran kaldım.
Dostum paolo,
Bak gene, kaptirdin kendini birisine, unuttun benimle olan iletisimini. Sen her önüne gelenle, kapismak zorunda mi hissediyorsun kendini ? Bos ver...
Bir de sana sir vereyim. Sinirlenip kendine güldürme insanlari... Lütfen... Kizan insani, kizdirirlar. Senin bunlari bildigini tahmin ediyordum. Yaniltma beni..
Sen gel, birlikte müslüman arkadaslari kizdiralim. Bak ne keyifli olacak. Senin bilgilerine gereksinimim olacagini düsünüyorum...
Ayni bende senin gibiydim, cildirttilar beni..Insan anlayinca bir hos oluyor..Sicaklik basiyor insani düsündükce...Bu sanal alem, günlük yasantindan cok farkli...Onun icin rahat ol. Birak kendi inancini savunmayi.. Sen de müslümanlari duvara dayamaya calis, bak keyfine.. Ama hakaret yok..
Saygilarimla.
Paolo bu başlıkta anlama konusunda sıkıntıların olduğunu daha önce de fark etmiştim ama şu anda kendini bile aşıyorsun.
Yazdıklarının farkında değilsin galiba ?
Özgür beyin'i çileden çıkaran cümlen şu :
Ruhça değerlendirildikleri için de bunları anlayamaz.Anladın mı şimdi niye saçma geliyormuş.Sen ateisttin dimi?Kutsal Kitap Rabbe inanmayanları akılsız olarak görür.bende öyle
Şimdi bu yazıyı daha önce de yazdın ve seni uyardım. Sanki hiç bir şey olmamış gibi tekrar aynı şeyleri yazmak da neyin nesi ?
Önce insanları kişisel sataşma ile tahrik edeceksin sonra cevaplarına isyan edip hak-hukuk inanca saygi filan diyeceksin. Sence mantıklı bir davranış mı bu ?
Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum: forumlarımızda düşüncelerini inançlarını özgürce dile getirip tartışabilirsin. Ama kırmızı çizgimiz usluptur. Kimseye hakaret etme, eleştirileri olgunlukla karşılamayı ve cevaplamayı öğren.
Frodo.Hakaret eden sizsiniz.Tahriki yapanda.Pante arkadaştan başka kimse burda Mesih İnancına saygı göstermedi.O özgür beyinin sorunu.Sadece Rabbin sözünden paylaşmak istedim.Özgür gibi karalama amaçlı değil.Kimseye hakaret etme gibi niyetim yok.Nedense bu dediğin karşı tarafta çıkıyor ne hikmetse artık.
Cigi arkadaşım.Normalde çok az sinirlenirim.İnancıma laf gelmesine hazmedemedim.İnsan haklarına bile aykırı zaten bir insanın inancına hakaret edilmesi.Müslümanlar konusunda haklısın.Kusura bakma senide ihmal ettim.
Paolo sana göre İsa Mesih'e inanmayan herkes sana hakaret ediyor galiba. İyi de burası
non-teist bir site. Bizler ne Musa'ya ne İsa'ya ne Muhammed'e ne budhaya ve benzerlerine
inanmıyoruz. Ama biz senden farklı olarak örneğin Paolo'ya aptal, cahil, sahtekar kıvırtma
gibi veciz laflar etmiyoruz ve edilmesine de izin vermiyoruz. Bu ikisinin arasındaki farkı
anlamak bu kadar mı zor ?
Frodo ben illa inanın demiyorum.İnanmamak ayrı saygı göstermemek çok ayrı.İnanmak hakaret iznini vermez.
Senin başlatmadığın bir atışmada herhangi bir hakaret unsuru göstersene paolo ? Varsa
sağ üstte ünlem işaretini tıklayarak moderatörleri uyar haklı isen gereğini yapacağımıza emin ol.
Cigi dostum.Sendende özür dilerim.Lafım sana değildi.Normalde hemen hemen sinirlenmem.Ama inancıma laf geldiği için hazmedemedim.Senide ihmal ettim.Müslüman arkadaşlar konusunda sana katılıyorum.
Vartorun bazı yazılarında vardı.Özgür beyin etti ya şimdi yetmez mi?
Degerli paolo,
Önemli degil. Birak artik lütfen bu sekilde insanlara laf yetistirmeyi. Sen beni dinle, gel cikalim bu basliktan. Bak yeni bir yazi astim islam formuna, Duisburg camii acilisi icin.
Oku, bana hak vereceksin... Fakat sakin ol, hakaret etme kimseye... Yanlis anlasilmalar olabilir. Sen kendini ifade edemiyebilirsin, bazen yanlis anlayabilirsin. Böyle bir sitede bulunanlardan, sana karsi bir incitme gelecegini sanmiyorum.
Site yönetiminin bu konular da, kesinlikle ayirimcilik yapmayacagina emin olabilirsin.
Saygilarimla
Paolo anlamak bu kadar zor mu ? Özgür beyin senin bir önceki inanmayanları aptal gördüğün mesajına tepki göstermiş. (ki aynı mesajı daha önce de yazdın kaldırdım ve uyarı verdim sana). Vartor bu sitede başkalarına hakaret edecek son insandır. (Eleştiri ile hakareti ayırt edebildiğinden kuşku duymaya başladım.)
Paolo arkadaşın denetime alınmasını yanlış buluyorum.
Lütfen anlayış içinde olalım ve tartışmanın hararetini düşürelim.
Paolo'nun sözlerinde hakaret yok.
O, kutsal kitabına göre görüşlerini sunuyor.
Akılsızlığı hakaret olarak algılıyorsanız, Kur'an'da çok daha fazla hakaret var.
Bence bu başlık, güzel bir tartışmadan ziyade karşılıklı laf yetiştirmeye, polemiklere dönüştü.
Sevgili Paolo'yu denetime almak yerine başlık geçici olarak kilitlenmeli.
Onursal Bedirhan
21-12-2008, 13:02
başlık şöyle değişmeli "herkesle herşey olmuş aziz paolo"
konunun pavlus'la ilgisi kalmamış :)
Paolo arkadaşın denetime alınmasını yanlış buluyorum.
Lütfen anlayış içinde olalım ve tartışmanın hararetini düşürelim.
Paolo'nun sözlerinde hakaret yok.
O, kutsal kitabına göre görüşlerini sunuyor.
Akılsızlığı hakaret olarak algılıyorsanız, Kur'an'da çok daha fazla hakaret var.
Bence bu başlık, güzel bir tartışmadan ziyade karşılıklı laf yetiştirmeye, polemiklere dönüştü.
Sevgili Paolo'yu denetime almak yerine başlık geçici olarak kilitlenmeli.
Yürekten katiliyorum sevgili pante' ye.
Görüyormusun? Benim sana animsattigim gibi, sitede bir esitlik söz konusudur... Herkesin kendi inanisina sonsuz saygi duyariz.
Eger biz, arkadas hatta dost olsak; birbirimizin inancina tahammül etmeden birbirimizi mi kirip, hirpalayacagiz? Ne gerek var bunlara ? Bu güzel Dünya' da birlikte yasayabilmemiz icin, hepimize yetecek kadar yerin ve hakkimiz oldugunu düsünüyorum.
Biraz sogukkanli düsün lütfen.
Saygilarimla.
Sevgili Pante ve cigi kardeşlerime.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Var olun.Zaten saygı duyduktan sonra mesele kalmaz.Zaten Kutsal Kitapta herkese saygı gösterin der.Sonuçta bu güzelim dünyada yaşıyoruz.Saygı duyup barışça yaşamak varken bu hakaretler,nefretler ne diye?Frodo Rabbin ve öğrencileri yalan söylüyor diyor özgür beyin.Bu hakaret değil mi?Bende hakaret görüşünüzden korktum.Heralde size göre hakaret direk insanın inancına küfür oluyor galiba?
Haklisin degerli paolo,
Kimse, kimseden nefret etmemeli. Bu konular sakin ve dostca bir tavirla tartisilmali. Farkliliklarin güzelliklerini fark edip, onlara saygi duyup, birlikte yasamak degilmidir; aslinda, insan olana yakisan ?
Bu tip konularda, birbirimizi kirmadan tartisabilmemiz icin; önce karisilikli olarak, önyargilarimizdan kurtulmaktir diye düsünüyorum. Bilmem bu düsünceme katilirmisin?
Bu konuda basimdan gecen, kücücük bir örnek vereyim, hem gülelim hem bu olanlari unutalim... Aslinda bu sana anlatacagim örnegi; hemen, hemen her hafta yasarim.
Bu Persembe aksami, bir is yemegi vardi ve ben organize ettim. Cok sevimli bir Hong Kong' lu bir arkadasimin lokantasi var. Yemekler ismarlanirken, simdiye kadar bir Cin lokantasin da hic bulunmamis üc müslüman arkadas, yemekleri yemiyeceklerini söylediler. Uzatmiyorum... Sonunda onlari her konuda ikna ettik. Hatta onlara mutfagi bile gezdirdik...
Toplanti ve yemek bitiminden sonra hepimiz lokantadan gülerek cikarken; önceden yemekleri yememek icin itiraz edenler ne diyorlardi biliyormusun?
- Arkadaslar; bundan sonra ayda bir, buraya gelelim. Yemekler cok temiz ve lezzetli. Digerlerininde tadina bakmamiz gerekir. Bana bu lokantalari ve yemeklerini kötüleyenlere bundan sonra söyleyeceklerimi biliyorum... Ailelerimizle de gelelim buraya...
Bu konusmalardan sonra bizlerin yaptigi sakalar, takilmalar ve gülmeleri bir düsünsen ?
Diger arkadaslarimin da seni kirmak istediklerini hic sanmiyorum. Dedim ya hepimiz farkliyiz. Tad almamiz, duyumumuz, algilamamiz, sevmemiz.. Herseyimiz..
Sen kendini bu sitede rahat hisset, güzel vakit gecirmeye, bir seyler almaya ve katmaya calis yeter.
Saygilarimla.
Sevgili cigi.Düşüncelerine sonunu dek katılıyorum.Önyargısız şekilde yaklaşmalıyız.Saygı dostça şekilde tartışmalıyız.Anlattığın hikayede çok güzel.Anlattığın için sağol.Keşke herkes senin gibi düşünebilse.
ozgur_beyin
21-12-2008, 19:51
sevgili paolo busitede beni tanıyanlar bilirler .ben kimseye hakaret etmem bunu düşünmem bile. ben bir durumun eleştirisini yaoıyorum tenakuzlarını söylüyorum.
sen öyle inanıp öyle söylediğin içinsenin hıkdeyicin olmamı bekleyemezsin. burası dinsizler sitesi dinleri öven bir site değil
incil denen dört kitap sonradan yazılmadımı isanın yazmadığı veya yazdırmadığı bir kitap nasıl kutsal olur
kutsal olan matta luka markos. yohannamı yoksa yazdıklarımı tanrı isaya kitabını ulaştıramamışta bu adamlarımı göndermiş. ben bu karakuşi hikayelere inanmak zotunda değilim bu söylediklerimde hakaret kastı yoktur tesbit vardır.
ben bir faninin başka bir faniyi(lazar) dirilttiğine inandıramazsınbunu reddetmem hakaretmi?
zeitgeisti izlersen senin dininden olanlar isayı nasıl reddedip yalanladığını göreceksin.
veya ''hankın kıçını öpmek'' adlı videoyu izlersen durmu daha iyi anlarsın.
bana incillerin hadislerden ne farkı var anlatırmısınağlaşacağına eleştirilere cevap vermen daha mantıklı olmazmı
Kutsal Kitap Tanrısal esinleme sayesinde yazılmıştır.Mesih İsanın zaten kendisi kelam.Havarilerde çeşitli milletlere yazdılar.Eleştirirken bile hakaretten çekinmiyorsun.Birde etmiyorum diyorsun.Kutsal Kitaptaki olayların hepsi yaşanmıştır.İnansanda inanmasanda.Ağlamıyorum.Adamın biri inancıma küfretmiş.Etse nolucakki.Sanki onun demesiyle mi olucak?Kendi seviyesini gösterir ancak.Sende saldıracağına doğrudürüst düşüncelerin söyle,eleştir senin ifadenle.Kutsal Kitaptaki sözlerin bizzat Rab İsa Mesih söylemiştir.Dört İncildeki olanları.Hadisleri muhammed söylemiştir.Muhammed müslümanlığa göre peygamberdir.Anladın mı şimdi?
İsa Mesihin zaten kendisi İncil.Kutsal Kitabın kaynağı.Onun yazdırmasına gerek yoktu zaten.Pante ve cigi arkadaşlara bir bakmanı tavsiye ederim.Bak bakalım insanların inancına ve kişiliklerine saygı duymak nasıl oluyormuşta gör.
Birde hadislerin hepsi gerçek değil.Sahte olanlarıda var.
Degerli paolo,
Neden birisinin sana burada yazi yazmasini bekliyorsun? Baska bir baslik altinda da tartisabilirsin. Eger bunu yapmazsan, bende senin; diger arkadaslarla burada inatlasmaktan zevk aldigini söyleyebilirim diye düsünüyorum.
Saygilarimla.
Cigi arkadaşım.İnatlaşmak gibi amacım yok.Diğer yazılara baktım daha eski.Şuanda en yenisi bu sanırım.Mesih İnancıyla alakalı olan.Yanlış anlama.Amacım sadece Mesih İsayı anlatmak ve korumak.Ama gördüğün gibi hakaret görüyoruz bazı arkadaşlardan.
Cigi arkadaşım.İnatlaşmak gibi amacım yok.Diğer yazılara baktım daha eski.Şuanda en yenisi bu sanırım.Mesih İnancıyla alakalı olan.Yanlış anlama.Amacım sadece Mesih İsayı anlatmak ve korumak.Ama gördüğün gibi hakaret görüyoruz bazı arkadaşlardan.
Degerli paolo,
Günlük yasaminda da Mesih Isa' yi anlatip koruyabiliyormusun ?
Ben sana burada hakaret edildigini düsünmüyorum. Tartismalar; biraz sert bir sekilde sürmüs olabilir.Fakat sunlari biraz olsun aklimizdan cikartmamiz gerekir diye düsünüyorum.
Düsündüklerimi konusurken, agzimdan cikan kelimeler farkli olabilir. Aklima gelenleri, güzel bir sekilde yaziya dökemiyebilirim.
Ayrica bizlerin yasadiklari olaylarin farkliliklari, yasadigimiz yerler, bakis acilarimizida farklilastirabilir. Bu örnekleri cogaltmam mümkün. Ne olursa olsun, birbirimizi severek, hic bir sey dayatmadan, bilgilerimizin isiginda tartismamizin gerektigine inaniyorum.
Sitede diger basliklarin altinda ki yazilara dogru ufak bir gezinti yapabilirsen; bir cok arkadasimizin, kaynaginda yazilan gerceklere bile, kulaktan duymus olduklari bilgiler ile karsi cikip tartistiklarini göreceksin... Iste bu sekilde tartismak cok zor oluyor..
Ne olursa olsun; hosgörümüzü kaybetmememiz inancindayim. Hele, hele günlük yasantimizda... Ülkemizde devamli gereksiz yere gündem yaratilip, insanlarimizin enerjilerini bosa tüketmelerine olan cabalari da düsünürsek... Kolay olmuyor konusmak, tartismak.
Saygilarimla.
Sonuna kadar haklısın sevgili cigi dostum.Günlük hayatta malesef anlatamıyorum tam olarak.Aslında herkes birbirinin inancına saygı dursa bunların hiçbirisi yaşanmaz.Senelerce bu ülkede farklı dinlere inanan toplumlar beraber yaşamış.Rum,Ermeni,Türk,Kürt, vs.Esen kal.