Onursal Bedirhan
25-12-2008, 01:00
SOSYALİZM: Üç ineğiniz vardır ve sağmaya yardım eden komşular sütü paylaşırlar.
KOMÜNİZM: Devlet ineklerinizi kamulaştırır ve size gıdım gıdım süt tozu dağıtır.
FAŞİZM: Hükümet üçüne de el koyar ve sütünü size parayla satar.
NAZİZM: İktidar iki sarı ineğinizi gaspeder ve siyahını derhal mezbahaya gönderir.
ANARŞİZM: Kendi kendilerini sağması beklenen inekler ölürler.
DİKTATORYA: Milis inekleri önüne katar ve mandıra duvarında sizi kurşuna dizer.
FEODALİZM: Derebey süt güğümünün yarısına sahip çıkar.
DEMOKRASİ: İnekler sütü kimin içeceğini kendi aralarındaki oylamayla belirlerler.
KATILIMCI DEMOKRASİ: İnekler yukarıdaki oylamaya sizi de dahil ederler.
SİNGAPUR TİPİ DEMOKRASİ: Ahırda inek beslemek suçundan ağır ceza yersiniz
KAPİTALİZM: İneklerden birini satıp boğa edinir ve buzağılarla sürü kurarsınız.
VAHŞİ KAPİTALİZM: İneklerden ikisi satar ve kalanından, gitmiş olanlar kadar süt vermesini istersiniz.
AB KAPİTALİZMİ: İlk yıl yeni inek edinmek için sübvansiyon alırsınız; ikinci yıl süt kotasını aşmaktan ceza yersiniz; üçüncü yıl da o son ineği kesmek için yeni prim alırsınız.
EKOLOJİZM: Devlet sütü size bırakır ve sadece inek gübresini almakla yetinir.
İNGİLİZ MONARŞİSİ: İki ineği beslemek için birini öldürüp onu suni yem yapar; delirdiklerinde ise, AB primleriyle onları da keserek, yeni yemi koyunculukta kullanırsınız
------------
emrekalkavan arkadaşın istediği üzerine islam'da eklenmiştir.
------------
İSLAM: İneklerden elde edilen ganimetlerin 1/3 u (3 ün 1) islam alimlerinin hakkıdır. eğer halk inekleri sağmaya yardım etmemişse 3 ün 3 'de islam alimlerinin hakkıdır. (bakınız: muhammed'in savaş ganimetlerini paylaşım adaletine)
KOMÜNİZM: Devlet ineklerinizi kamulaştırır ve size gıdım gıdım süt tozu dağıtır.
FAŞİZM: Hükümet üçüne de el koyar ve sütünü size parayla satar.
NAZİZM: İktidar iki sarı ineğinizi gaspeder ve siyahını derhal mezbahaya gönderir.
ANARŞİZM: Kendi kendilerini sağması beklenen inekler ölürler.
DİKTATORYA: Milis inekleri önüne katar ve mandıra duvarında sizi kurşuna dizer.
FEODALİZM: Derebey süt güğümünün yarısına sahip çıkar.
DEMOKRASİ: İnekler sütü kimin içeceğini kendi aralarındaki oylamayla belirlerler.
KATILIMCI DEMOKRASİ: İnekler yukarıdaki oylamaya sizi de dahil ederler.
SİNGAPUR TİPİ DEMOKRASİ: Ahırda inek beslemek suçundan ağır ceza yersiniz
KAPİTALİZM: İneklerden birini satıp boğa edinir ve buzağılarla sürü kurarsınız.
VAHŞİ KAPİTALİZM: İneklerden ikisi satar ve kalanından, gitmiş olanlar kadar süt vermesini istersiniz.
AB KAPİTALİZMİ: İlk yıl yeni inek edinmek için sübvansiyon alırsınız; ikinci yıl süt kotasını aşmaktan ceza yersiniz; üçüncü yıl da o son ineği kesmek için yeni prim alırsınız.
EKOLOJİZM: Devlet sütü size bırakır ve sadece inek gübresini almakla yetinir.
İNGİLİZ MONARŞİSİ: İki ineği beslemek için birini öldürüp onu suni yem yapar; delirdiklerinde ise, AB primleriyle onları da keserek, yeni yemi koyunculukta kullanırsınız
------------
emrekalkavan arkadaşın istediği üzerine islam'da eklenmiştir.
------------
İSLAM: İneklerden elde edilen ganimetlerin 1/3 u (3 ün 1) islam alimlerinin hakkıdır. eğer halk inekleri sağmaya yardım etmemişse 3 ün 3 'de islam alimlerinin hakkıdır. (bakınız: muhammed'in savaş ganimetlerini paylaşım adaletine)