PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi sistem daha iyi :)

Onursal Bedirhan
25-12-2008, 01:00
SOSYALİZM: Üç ineğiniz vardır ve sağmaya yardım eden komşular sütü paylaşırlar.

KOMÜNİZM: Devlet ineklerinizi kamulaştırır ve size gıdım gıdım süt tozu dağıtır.

FAŞİZM: Hükümet üçüne de el koyar ve sütünü size parayla satar.

NAZİZM: İktidar iki sarı ineğinizi gaspeder ve siyahını derhal mezbahaya gönderir.

ANARŞİZM: Kendi kendilerini sağması beklenen inekler ölürler.

DİKTATORYA: Milis inekleri önüne katar ve mandıra duvarında sizi kurşuna dizer.

FEODALİZM: Derebey süt güğümünün yarısına sahip çıkar.

DEMOKRASİ: İnekler sütü kimin içeceğini kendi aralarındaki oylamayla belirlerler.

KATILIMCI DEMOKRASİ: İnekler yukarıdaki oylamaya sizi de dahil ederler.

SİNGAPUR TİPİ DEMOKRASİ: Ahırda inek beslemek suçundan ağır ceza yersiniz

KAPİTALİZM: İneklerden birini satıp boğa edinir ve buzağılarla sürü kurarsınız.

VAHŞİ KAPİTALİZM: İneklerden ikisi satar ve kalanından, gitmiş olanlar kadar süt vermesini istersiniz.

AB KAPİTALİZMİ: İlk yıl yeni inek edinmek için sübvansiyon alırsınız; ikinci yıl süt kotasını aşmaktan ceza yersiniz; üçüncü yıl da o son ineği kesmek için yeni prim alırsınız.

EKOLOJİZM: Devlet sütü size bırakır ve sadece inek gübresini almakla yetinir.

İNGİLİZ MONARŞİSİ: İki ineği beslemek için birini öldürüp onu suni yem yapar; delirdiklerinde ise, AB primleriyle onları da keserek, yeni yemi koyunculukta kullanırsınız

------------
emrekalkavan arkadaşın istediği üzerine islam'da eklenmiştir.
------------
İSLAM: İneklerden elde edilen ganimetlerin 1/3 u (3 ün 1) islam alimlerinin hakkıdır. eğer halk inekleri sağmaya yardım etmemişse 3 ün 3 'de islam alimlerinin hakkıdır. (bakınız: muhammed'in savaş ganimetlerini paylaşım adaletine)

Onursal Bedirhan
25-12-2008, 01:01
konu varmı yokmu bakamadım, eğer varsa silebilirsiniz.

emrekalkavan
25-12-2008, 01:27
İslam ı unutmuşsun .. En güzel sistem İslam dır.

Onursal Bedirhan
25-12-2008, 02:09
ekledim abi islam'ıda. zaten islam'ın düzeni kapitalizm, dikdatorya ve feodalizm'in karışımıdır.

aydoe
25-12-2008, 02:18
EKOLOJİZM: Devlet sütü size bırakır ve sadece inek gübresini almakla yetinir.

En uygun bu bana göre

unbe
02-01-2009, 15:04
bence de en mantıklı ve adil olanı ekolojizmdir.

evrensel-insan
02-01-2009, 15:37
Saygideger arkadaslar;

Evrensel-Insansal:Insanlarla, inekler; birbirlerini besleyerek yasarlar. Bencillik, cikar iliskisi, erk ve ayrimcilik yoktur. Sadece, ineklerle insanlar arasinda yasam ve iliski farki vardir.

Insanlar arasindaki yasam ve iliski, bireysel-evrensel-insansal; inekler arasindaki yasam ve iliski de; inekseldir. Insanlar ve inekler arasindaki iliski ise, evrenseldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ratiönalism
03-01-2009, 22:26
Rasyo Kapitalizmi;Vatandaşlar 4'e ayrılır

Yobazlar,İmanlılar,Deistler,Rasyonalistler

Yobazlar;Tarikat üyeleri,şeyhler bu gruba girer.Hiç bir hakları,özgürlükleri yoktu.Rasyonalistler sınıfının köleleri olarak çalışmak zorundalar.

İmanlılar;Sadece seçimlerde oy kullanabilir.Bunun dışında hakları yoktu.Bu gruba;yobaz olmayan her dine inanan kişi girer

Deistler;Devlet memuru,asker olabilen sınıf.İmanlılardan daha fazla hakka sahiplerdir

Rasyonalistler;Rasyonalistler ve agnosticler bu sınıfa dahildir.Her türlü hakları var.Yobazları köle olarak kullanabilir.Gerektiğinde imanlıları bile köle olarak kullanabilir

unbe
03-01-2009, 23:08
ne olursa olsun ama kimse köle olmasın rasyonalist.....