PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail'i Güçlü Yapan Ne ?

janti
21-01-2009, 12:12
İSRAİL'İ GÜÇLÜ YAPAN NE?

Dünyada yalnizca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da yedi milyon, Asya'da bes milyon, Avrupa'da iki milyon ve Afrika'da 100,000 kisi. Tek bir Yahudi'ye 100 tane Müslüman düsmektedir. Buna ragmen Yahudiler tüm Müslümanlarin toplamindan yüz kez daha güçlüdürler.

Nedenini hiç merak ettiniz mi?

Tüm zamanlarin en etkin bilim adami ve Time dergisi tarafindan 'Yüzyil'in Adami' seçilen Albert Einstein bir Yahudi'ydi. Psikanalizin babasi Sigmund Freud bir Yahudi'ydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle.

Iste size ürettikleriyle tüm insanliga zenginlik katmis olan Yahudilerden bazilari: Benjamin Rubin insanliga asi ignesini verdi.Jonas Salk ilk çocuk felci asisini gelistirdi. Albert Sabin çocuk felci asisini daha da gelistirdi. Gertrude Elion lösemiye karsi ilaci verdi. Baruch Blumberg Hepatit B asisini gelistirdi. Paul Ehrlich frengiye karsi bir tedavi buldu. Elie Metchnikoff bulasici hastaliklarla ilgili çalismalariyla Nobel ödülü kazandi. Bernard Katz nöromüsküler iletisim (kas-sinir sistemi arasi iletisim) alaninda Nobel ödülü kazandi. Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsizliklari , diabet, hipertiroid) Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozukluklari depresyon ve fobi tedavilerinde kullanilan psikoterapi yöntemi) gelistirdi. Gregory Pincus ilk dogum kontrol hapini gelistirdi. Gerald Wald insan gözü hakkindaki bilgilerimizi gelistirerek Nobel ödülü kazandi. Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelisimi çalismalari) dalinda Nobel aldi. Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaratti. Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin; bu buluslarindan yararlaniyor, sagligina kavusuyor. Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik isiklarini,Benno Strauss paslanmaz çeligi, Isador Kisse sesli filmleri,Emile Berliner telefon mikrofonunu, Charles Ginsburg videotape kayit makinesini gelistirdi. Stanley Mezor ilk mikro-islem çipini icat etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü gelistirdi. Son 105 yilda 14 milyon Yahudi bilim dalinda 100 ün üzerinde Nobel ödülü kazanirken, 1.4 milyar Müslüman yalnizca üç Nobel kazandi. Neden Yahudiler bu kadar güçlü ? Yahudi inancina bagli ünlü yatirimcilar; Ralph Lauren (Polo), Levi Strauss (Levi's Jeans), Howard Schultz (Starbuck's) , SergeiBrin (Google), Michael Dell (Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins ( Baskins & Robbins ) ve Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts ). Yale Üniversitesi' nin Baskani Richard Levin bir Yahudidir. Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk'in da Yahudi olduklarini biliyor muydunuz ? Yönetmenler ve yapimcilar arasindaki Yahudiler: Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), Michael Mann (Starzky and Hutch), Milos Forman (One FlewOver The Cuckoo's Nest, Amadeus), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat), Ivan Reitman (Ghostbusters) , Kohen Kardesler,William Wyler. William James Sidis, 250-300 lük I.Q. derecesiyle dünyanin gördügü en parlak insandir. Bilin bakalim hangi dine mensuptur?

Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?

Cevap: Egitim (Sorgulayici, Arastirici, Yaratici)

Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?

Cevap: Yanlis Egitim veya Sifir Egitim (Sorgusuz, arastirmasiz, Ezberci)

Gezegenimizde yaklasik 1.476.233.470 Müslüman yasamaktadir. Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa'da, ve 6 milyon Amerika kitasinda. Toplam dünya nüfusu içinde her bes kisiden biri Müslümandir. Her bir Hindu'ya iki Müslüman düsmektedir, her bir Budist'e karsilik iki Müslüman vardir ve her bir Yahudi'ye karsilik 100 adet Müslüman bulunmaktadir. Müslümanlarin bu kadar kalabaliga ragmen neden güçsüz olduklarini hiç merak ettiniz mi? Nedeni sudur; Islam Konferansi Örgütü'nün (OIC) 57 üyesi vardir ve ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadir.Üniversite basina 3 milyon Müslüman düsmektedir. Sadece ABD'de 5.758 üniversite vardir. 2004 yilinda Shanghai Jiao Tong Üniversitesi' Dünya Üniversitelerinin Akademik Deger Listesi' hazirlamis ve ilginçtir ki Müslüman çogunluga sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.

UNDP tarafindan toplanan verilere göre Hiristiyan dünyasinda okuma-yazma bilenlerin orani neredeyse % 90 ve bunlardan 15 Hristiyan çogunluga sahip ülkede okuma - yazma orani % 100 dür. Müslüman dünyasinda buna çok zit bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma orani yaklasik % 40 olup, % 100 okur-yazar oranina sahip bir Müslüman ülke yoktur. Hiristiyan dünyasindaki 'okur-yazar' in% 98'i ilkokulu bitirmisken, Müslüman dünyasinda bu oran % 50dir. Hiristiyan dünyadaki okur-yazarlari n % 40'i üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasinda %2'yi geçememektedir. Müslüman çogunluga sahip ülkelerdeki toplam bilim adami sayisi 230 olup her bilim adamina düsen Müslüman sayisi 1 milyon kisidir. ABD her 1 milyon Amerikaliya karsilik yaklasik 4000 bilim adamina, Japonya 5000 bilim adamina sahiptir.

Tüm Arap dünyasindaki tam-zamanli çalisan arastirmaci sayisi 35.000 kisidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düsmektedir. (Bu sayi Hiristiyan dünyasinda bir milyon kisiye 1000 teknisyendir. ) Ek olarak Islam dünyasi gayri safi milli hasilasinin yalnizca % 0.2 sini arastirma-gelistirme bütçesi olarak ayirmaktayken Hiristiyan dünyasi % 5 oraninda arastirma-gelistirme fonu ayirmaktadir.

Sonuç:Islam dünyasi bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur. 1000 kisiye düsen günlük gazete sayisi ve bir milyon kisiye düsen kitap çesidi bilginin toplum içine yayilip yayilmadiginin iki önemli göstergesidir. Pakistan'da 1000 kisiye 23 günlük gazete düserken bu sayi Singapur'da 360 dir. Ingiltere'de her 1000 stand için 2000 çesit kitap bulunurken, Misir'da kitap esidi 20 dir.

Sonuç: Islam dünyasi bilgi yayilmasini gerçeklestirmekte basarisizdir. Bilgi uygulamasinin önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatinin toplam ihracat içindeki oranidir. Pakistan'in ileri teknoloji ihracatinin toplam ihracatin içindeki oran%1, Suudi Arabistanin % 0.3, Kuveyt, Fas, ve Cezayirin ayni sekilde % 0.3tür. Singapur'da bu oran % 58 'dir. Sonuç: Islam Dünyasi bilgi uygulamasini gerçeklestirememektedir.

Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgi üretmiyoruz.

Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi yayamiyoruz.

Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi uygulamiyoruz.

Ve gelecek bilgi temelli toplumlara aittir.

Ilginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayri safi milli hasilalarinin toplami 2 trilyon dolarin altindadir. ABD, tek basina 12 trilyon dolar degerinde mal ve hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlik üretim yapmaktadir. (Satin alma gücü esitlenerek hesaplama yapilmistir.) Petrol zengini Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlik mal ve hizmet üretmektedirler ve bunlarin çogu petroldür. Mal ve hizmet üretimi Ispanya'da 1 trilyon dolarin üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlik mal ve hizmet üretim gerçeklesmektedir. Budist Tayland 545 milyar dolar degerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadir. Islam Dünyasinin gayri safi milli hasilasinin tüm dünya gayri safi milli hasilasi içindeki orani hizla azalmaktadir.

O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

Cevap: Egitim Yoksunlugu. Tam anlamiyla söylersek kaliteli egitim yoksunlugu. Çok kesin biçimde söylersek akilci olmayan, ve çagdisi egitim.

Dr.Faruk Saleem – Yazar

İslamabat

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. [Mevlana]

Alıntı : http://uzunyayla.com/

Müslüman Ülkelerin az gelişmişliğine Etken olgulardan en önemli bir kesiti sunan bu yoruma tamamen katıldığım ve kendi görüşümünde farklı olmayacağı için yorum yapmadım.

Sevgiyle Kalın
janti

kararsiz
21-01-2009, 13:10
Muslumanlarin 'islam alimleri' tarzi yazilarina benzemis. Sanki musevi olsam beynime kan gelecek ve zihnim acilacak. Yahudiler insanlarin toplaminin yuzde bilmamkaciymis, sanki yukarida saydigin icatlar bugune kadar bulunanlarin yuzde bilmemkaci degil. Ben sana yahudilerin ve cinslerinin ne yaptigini soyleyeyim. Yahudiler ve araplar ayni irka dahildir. Bu irka dahil insanlar anca peygamber, din icadedip, bu icadettikleri dinlere mutlaka kadini assagilayan, savasi ogutleyen, tanrisi dev bir kebapciyi andiran ogeler sokustururlar. Simdi iste muslumanlar soyle yahudiler boyle demissin ya hah iste bu muslumanlik, hristiyanlik belasini insanlarin basina saran da bu adamlardir.

Polonya cevresindeki yahudiler sami irkindan degildir slavdir, yahudiligi Khazar yahudilerinden ogrenmislerdir. Einstein ve daha sonra ABD'ye gocenlerin bircoklari bu gruptandir.

Kafkas bolgesindeki yahudiler turk kokenlidir. Khazar devletinden gelmektedir. Avrupadaki bircok yahudi grubu, sabataycilar ve ozellikle askenazlar bu gruba dahildir.

Afrikadaki yahudiler flashalar diye adlandirilir ve aslinda geleneksel yahudi geleneginden cok rastafari inancina yakindirlar.

Netice itibari ile bu 14 milyon yahudi icinde irksal bir ortaklik yoktur. Kendini has ve asil yahudi goren bu arap evlatlarinin ise ne dunyaya ne insanliga faydasi olmamistir. Sadece bircok insanin basina sami dinler denen belayi sarmislardir. Yazilan yazi tarafli bir yazi. Dunyada bilimsel hicbir gelisme veya aydinlanma bir milelte maledilemez ve bilim insanligin ortak mirasidir. Maxwell'in buldugu aletle dalgalari olcersin, einsteinin buldugu formulle hesabini yaparsin, hintlilerin buldugu rakamlarla bu hesabi kagida dokersin, teslanin buldugu radyodan bu bulusun tum insanliga duyurulur. Sonuc olarak Israil'in guclu olmasi ile yahudi inancina sahip bilimadamlarinin yukarida saydigin buluslari gelistirmesi arasinda hicbi alaka yok.

janti
21-01-2009, 14:18
Sevgili Kararsız, Türkiyede her iyi ve başarılı olayda yapanlar Türk diye geçiyor, ama kötü olay varsa bilmemne mafyası bilmemne haini diye ulusal kimlikle vurgulanıyor.

Japonya'ya bak teknoloji devi olmuş, bizler bu gelişmişliği anlatırken ordaki diğer halkları tek tek ele almayız doğrudan Japonlar deriz.

Yazar Konunun bütününde Yahudileri ulus olarak ele almış, sanırım seni yanıltan nokta bunu din vurgusu olarak algılaman. Sayılan isimlerin çoğuda dindar değildir.

Yukardaki konu az gelişmişliğinin nedenlerine vurgudur, şöyle çevirip kendine sor lütfen, Müslüman ülkelerin içindede çok çeşitli halklar vardır, neden çoğunluğu Yahudiliği kimlik olarak kabul eden bu başarılı insanlar kadar Başarılı insan yetişmemiştir.

kararsiz
21-01-2009, 16:06
Yazarin bakis acisi soyle yanlis janti abicim. Bahsedilen donemde dogu avrupada bilimin ilerlemesinde sovyet disiplininin ve dinsizlestirmesinin buyuk katkisi vardir. Benim gozumde sami dinler insanliga bir tokat vurmus, hristiyan colak kalmis, musluman felc olmus. Ne dunyadaki muslumanlar ne de yahudiler japonlar gibi bir millet olarak degerlendiremez. Yazinin basligi Israil neden guclu, ornekleri avrupali yahudiler. Halbuki israil yahudileri ile diger yahudiler arasindaki tek benzerlik dini inanislari. Bu yaziya katilirsak, musanin senaryolarindan medet ummamiz gerekecek.

Musluman araplarla, pakistanli muslumanlar ayni mi? Bak petrol zengini araplarda para var ve yatirim yapmak istiyorlar. Sadece petrol satabilen bir toplum olmak zorlarina gidiyor. Yirtinsalar da, dusunup tasinsalar da, dunyanin en buyuk bilimadamlarini getirseler de, ya dunyanin en buyuk hotelini yeniden yapiyolar. Ya dunyanin en luks yatini yaptiriyorlar. Tutup colun ortasina, kayak pisti yapmislar. Col sicaginda kucucuk yeri airco kuvveti ile serinletip kayak yapiyolar. Cikan sera gazinin haddi hesabi yok. O kayak pisti ne masrafini cikartiyor, ne bir kimseye birsey katiyor, oyle gereksiz bu adamlar. Pakistan da elindeki cok az para, dis baskilar, siyasal imkansizliklarla neler yapiyor. Eger muslumanlarin parasini faydasiz araplar elinde tutmasaydi, o petrol pakistanda ciksaydi, bugun muslumanlar hakkinda boyle bi yazi yazilamazdi.

mhmd
21-01-2009, 16:44
İSRAİL'İ GÜÇLÜ YAPAN NE?

Bilinç

evrensel-insan
21-01-2009, 19:39
Saygideger arkadaslar;

Israil'i ve de yahudi toplumunu "guclu, oncu" kilan sey; kendi ayirdiklari farklarini, tum farklarin onunde ve onlardan ayri tutmayi basarabilmek ve bu basarabilmeyi, kendi icinde; antiayrimcilik temelinde uygulayabilmek.

Dusuncenin evrensel koken ve temelinin ayrimcili, cikar, bencillik, erk, yonetim ve yonlendirim ozelliklerini; "en iyi "uygulayan olabilmek. Yani, dogal dusuncenin herturlu ozelliginin bilincine varmis olabilmek.

Bireyci akilciligin basini cekerek; her turlu gucte basta ve ya soz sahibi olunumunun basinda yer alabilmek. Gunumuzdeki, amerikan idealizminin de; kokenini teskil eden; soros ideolojisinin kurucusu olmak.

Israilin ve temsil ettigi;milli-dini toplumunun hakimiyetinin sona erdirilebilmesi; artik iflas etmis olan ve son asamasini yasamakta olan-bireyci akilcilik-dogal dusunce kokeninin, tamamen evrensel-insansal temelli dusunen dusuncenin; ayni kokenli, farklarin farkina vararak ve hic bir farki ayirmiyarak; tum insanligin birligi ve butunlugu adina birlestirecek olan, bireyin; bireysel uygulamali tum insanligi iceren-insansal- ve tum yeri iceren-evrensel- bilinci olacaktir.

Israil ve toplumu, onculeri; bu tehlikeyi gorduklerinden ve kendi farklarinin onculugunun tehlikesini yasadiklarindan; dunyayi ortacag karanliginin tek merkezli yonetim ve yonlendirimine cekmek istemektedirler. Ayrica, dusuncenin dusunebilirligini de onlemek icin; beyinleri savaslarla ve dunyevi krizlerle dusundurmemeye calismak istemektedirler.

Gelismins ulkelerin dusunce temelini robotlastirma, geri kalmis ulkelerin de; dusunce temelini verilene itaatkar kilmak dusuncesindedirler. Evengalist icerikli, yahudi dini gorus temeliyle, muslumanligi elimine etmek ve hristiyanligi da asimiliye etmek cabasindadirlar.

Butun bunlara ve tarihte ilk defa, son verebilmek; dogal dusuncenin koklesmis, yerlesmis; ayrimci, cikarci, bencil, erksel v.s. savaskan temeline son verecek olan; dusunceyi dusundurtmek ve insansal-evrensel bagin butunlugunu saglayabilmekten gecer.

Aksi, bireyci akilcilik temelindeki; cikar savaslaridir. hem kisisel, hem toplumsal hem ulkesel, hem milli, hem dini v.s. bazda ve bu savasinda tek galibi vardir.

SOROS IDEOLOJISI- ki hem nihilizm, hem marxizm, icerikli ve "hak ve ozgurluk" gorunumludur. Amac; herkesi biribirine dusurerek; ve savastirarak ve savasanlari da destekleyerek, bu savasi canli tutmak ve savasanlarin parsesini toplamak.

Oyuzden savas; kendi farkini diger farklardan ayirmak ve onlara ustun kilmak degil; kendi farkinin da yasayabilmesini saglamak icin; diger farklarinda farkina varmak ve kendi farkin gibi onlarida koruyup kollayarak; farklarin antiayrimci ve antioncu, anticikarci; birlik ve butunlugunu; evrensel-insansal temelde saglamak temelli olmalidir.Bu savasin adi da; egitim, ogrenim ve bilinclenmedir. Olup biteni, sorgulama-nedenleme arastirma, irdeleme ve insanligin adina evrensel temelde degerlendirmedir.

Bunu, basaramayanlarin; israilin bu her turlu gucu ve onnculugu onunde boyun egmesi ve ona mahkum olmasi kacinilmazdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kararsiz
22-01-2009, 03:24
evrensel abim cok guzel aciklamissin. Benim buna hicbir itirazim yok, yahudiler gercekten ta firavun zamanindan bugune loca anlayisini korumus ve kullanmislar. Ama bunun ne egitim ile, ne ogretim ile, ne einstein ile alakasi yok. En azindan einstein'in basarisini yahudilige maletmemek icin yeterli belge var. Yazi hala yanlis.

evrensel-insan
22-01-2009, 03:33
Saygideger kararsiz;

Bi kisi veya bir toplum; egitimi-ogretimi neye gore alir? Egitim ve ogretimin yonunu, yontemini neler belirler? Egitim ve ogretim; ne icin verilir? Neyi, egitirsin? neyi, neye gore ogretirsin? Egitir ve ogretirken, nelere dikkat edersin? Egitim ve ogretimde; ogrenilmemesi istenen konular varmidir? Bu konular neye gore belirlenir? Bir israil, egitimi ile, bir Turkiye egitimi; neden farklidir? Bir musluman ile, bir musluman olmayanin egitimi neden farklidir? Bu farklari yaratan nedenler, nelerdir? Bu farklari; kimler ve neye gore belirler?

Einstein, konusuna gelince; ben bu konuya deginmedim, zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
22-01-2009, 03:48
Saygideger kararsiz;

Herhangibir basari; tamamen bireysel ve sahsa aittir. Bu basarinin, lanse edilmesi ve kamulastirilmasi; toplumsal, ulkesel, milli-dini v.s. temelli; lanse edenlerin, kendine yontmalari temelli ve sahip cikma savasimlidir.

Onemli olan verilen egitim-ogretim degil; bu egitim ve ogretimin; neyi egitmek ve ogretmek icin verildigidir. Dunyada henuz; ne bir insani egitim-ogretim; ne de bir insanlik yetistirimi mumkun degildir.

Egitim-ogretimin temeli; ayrimciliktir ve ayrilan farkin onculuk savasidir. Iste, israil ve yahudilerin; basari ile onculuk ettigi konu budur. Bunu da, kendi iclerinde antiayrimci temelde yaparken; kendi dislarinda, ayir-bol-yonet- temelinde yapmaktadirlar. Iste onemli olan; onlarin bu antiayrimciligin kendi cikarlarina olan yonunu; tum dunya insanliginin birligi ve butunlugu yonune donusturmektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
22-01-2009, 04:00
Dönem dönem ülkeler güçlenirler, zayıflarlar. Yasa böyle, Amerika İmparatorluğu da gün gelip çökecek, yeni güçler ortaya çıkacak onun yerini alacaklar, kader.

Ben şuna inanıyorum, İslamiyet de reform yapsa, kadını yaşama katsa, kadın çok önemli arkadaşlar, Müslüman toplumların yarısını yok farzedin, kadınlar yok çünkü.

Müslüman toplumlarda gelişecektir, güçlenecektir dinden uzaklaşmaları da gerekmiyor aslında, demokrasinin, özgürlüğün, bilimin, eğitimin, insan haklarının farkına varmaları gerekiyor.

Fettullah Gülen bu konuda (eğitim) çalışma yapan tek müslüman dünyada, o kadar arap zengini var hiç biri Fettullah Gülen'in yaptığının %1 ni yapmıyor müslümanlar için. Şimdi kalkıp diyeceksiniz ne için eğitim yapıyor, İslamiyet için diyelim
bir şeyi değiştirmez. Sezar'ın hakkı, Sezar'a.

Selamlar.

evrensel-insan
22-01-2009, 04:15
Saygideger qw19;

Bu kader; kimler tarafindan, ne zaman ve nasil degistirilecek? Tabi, once bu kaderin tum ciplakligiyla; degismez kilinan evrensel kokenini ve alisilagetirilmis temel ve yapisini ortaya koymak; ve bu ortaya konanin; sorun olarak bilincine varmak gerekiyor.

Yoksa, bu kader; tarihler boyu; degisken, kader yazicilari tarafindan-ki bugun amerikan idealizmi-surdurulur. Ya da; bu kader yazicisi sabitlenip, dogallastirilip, ya da erisilmez kilinip, bir tapilan tanri gorevi gorur.-Bugune kadar gordugu gibi-

KADERI, DEGISTIRMENIN; ALT YAPISI, BIREYCI AKILCILIGIN IFLAS ETMESIYLE -20. YUZYIL-OLUSMUSTUR.

Onemli olan; bu alt yapiyi ust yapiya-dusunce ve davranisa-tasiyabilmek ve uygulayabilecek, insansal-evrensel bilince erisebilmektir.

Bu da; ilk basta, bireyin, bireysel bilincinin; insanlasmasi ve evrensellesmesi ile mumkundur. Bu da, bireye; kaderini ve turunun kaderini degistirmesi icin; bir ic ve dis mucadele getirir. Iste, bu mucadele; dogal dusuncenin -kader- sona erdirilmesinin, baslangic noktasi olacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
22-01-2009, 13:19
Roma devletinin yikilmaya basladigi dönemde iki kesim büyük ticaret ile istigal ediyor. Biri Yahudi tüccarlari, digeri Suriye'li tüccarlar diye geciyor. Hiristiyanlar ve paganlar askerlik yapiyor, ülke yönetiyor, ticareti kücümsüyor. Bence burda aramak lazim olguyu.

Zengin kesimlerde daha iyi egitim olur dogal olarak. Daha cok cocuk bilim adami, sanatci, is adami falan olur. Yahudilerden cok sayida bilim adami, sanatci, is adami cikmasi herhalde yüzlerce yildir ticarete yönelmelerinin sonucu olsa gerek.

kararsiz
23-01-2009, 11:28
evrensen abicim, egitim konusunda da haklisin. Ama Malezya ile Afganistan arasindaki fark da bariz. Israilin egitiminin veya gucunun ne oldugunu bilmiyorum. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/IQatWoN_GDP_IQ.png bu resim olayin egitimden baska bir yonunu acikliyor. Iq'nun bir kismi fiziksel hatta irsi fakat insan birtakim faaliyetlerle zekasini 30 puan kadar ilerletebiliyor. Bir ulkede yukselen ortalama IQ, GDP'yi yukseltiyor. Yukselen GDP ise, yine ortalama IQ'yu yukseltiyor. Geleneksel islam ulkelerinde bariz bir IQ eksikligi var. Listenin sonlarinda afrika ve islam ulkeleri agirlikta. Sanirim parasizlik ve/veya islam insanlari sanat, iletisim ve kulturden uzak tutuyor, toplumsal zekanin gelismesini onluyor. Ilginc, ayni milletin insanlari olan hong kong listenin basinda yeralirken, cinin ortalama iq orani 7 puan daha assagida. Belki de bu komunizmin ve ingiliz kolonizminin cinlilere bir etkisi.

Muslumanlarin diger bir hatasi ise, muslumanin mazlum ve teslimiyetci zihniyetleri. Musluman ulkelerin hayati islam yuzunden felc olurken, hristiyan ve yahudi ulkeler gelisiyor. Guclenince gucsuz ulkelere baski uygulayip menfaat elde etmek istiyorlar cunku guc masraflidir. Muslumanlar bu tabloya bakmak yerine, bunun da kuranda yazdigini, musluman olmayanlarin muslumanlara bu dunyada eziyet edecegi ama obur dunyada bunlarin intikaminin alinacagi empoze ediliyor. Gayrimuslum ulkelerin arastirma gelistirme ve bir takim cabalarla elde ettikleri ustunluk sanki onlara seytan tarafindan muslumanlara eziyet etsin diye verilmis.

michaud
25-01-2009, 03:06
İsrail neden bu kadar güçlü? yada Arap devletleri niye bu kadar güçsüz. Önce Arapları ele alalım: bütün kuzey Afika ,Mezopotamya ve Arap yaramadaının tamamında 20 ye yakın devlet var. Bu devleterin toplam yüzölçümü 10 milyon km2 yi aşkın. Zengin petrol ve doğalgaz kaynakları ile muazzam bir gelir elde edebiliyorlar. Karşılarındak ise İsrail: yaklaşık 26000 km2 lik 6 milyon nüfüslu bir ülke. Araplarla yaptığı bütün savaşları kazandı. İlk savaşlar Arapların kendilerine aşarı güveni ve yeteneksiz Arap yönetcilerin başarısızlığı sonucu kazanıldı. Sonrakiler ise teknolojik üstünlük. Araplar üretmiyor, Araplar çalışmıyor, ve Araplar ülkeler anlamında birbirleririnin arkasında durmuyorlar. Gerçi halklarınında birbirlerini çok fazla düşündüklerini sanmıyorum. Filistinde insanlar ölürken körfez sermayesi nereye yatırım yapabilirizin derdinde. Tabi birde dünya siyaseti: batı İsrailinin bölgedeki politikalarını görmezlikten gelebilir. ABD ise tamamen arkasında, Araplar ise hakemlik görevini üstlenmiş. Türkiye'nin buradki görevi ise ahkam kesmek. Yani İsrail'in ortadoğuda rahat rahat at koşturabilmesi için herşey elverişli. Bunun için çok aşırı güçlü olmayada gerek yok. Mısır ve Suudi Arabistanıdaki iktidarları korkutacak gücün olsun yeterli ki bu İsrailde fazlasıyla var.

qw19
25-01-2009, 03:43
İsrail'de son derece düzgün işleyen hukuk sistemi var, yabancı hakları da hiçbir ülkede olmadığı kadar gelişmiş. Kendi aralarında adaleti sağlamışlar. Dışarıya verdikleri görüntünün aksine, kendi ülkelerinde birbirleri barışıklar ve yardımseverler. İsrail'de adi suç yok denecek kadar az. Hoş orada suç işlemek biraz sıkar ya. İsraillilerin kendi aralarında tartışmalarıyla çok karşılarsınız, fakat şiddete dönüşen, yani yumruklaşmaya varan bir kavga göremezsiniz. Gençler arasında dahil.

Kadın hakları son derece gelişmiştir. Bir kadın kendine taciz iddiasında bulunması güvenlik güçleri için yeterlidir, derhal önlem alınır, çok ağır cezalar tacizciyi bekler. Gece yarılarında kadınlar sokaklarda serbestçe gezebilir. Çocuklara verilen değeri heryerde görebilirsiniz. Hemen tüm lokantalarda çocuk sandalyesi bulunur. Çocuklara karşı aşırı sevecen ve toleranslıdırlar. Aileye verilen önem çok fazladır. Dostluğa çok değer verirler, iki ailenin birbiri ile görüşmesi çok önemlidir. Sözünü tutmak birçoğu için çok önemlidir, şöyle bir deyişleri vardır "Sözüne güvenmediğin insanın, imzasına mı güveneceksin.".

Barış zamanlarında hiç bir Filistinlinin veya Arabın (İsrail vatandaşları olan müslüman/hristiyan/bahai Araplar'da azımsanmayacak kadar var) ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerine hiç tanık olmadım. Fakat aralarında ki kültür farkı uçurum.
Fanatik bir Arap düşmalığınada rastladığımı söyleyemem.

Tüm yukarıdaki nedenlerden ötürüde İsraillilerin bu son saldırıda nasıl bu kadar zalimleşebildiklerini, terörize olduklarını anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

Her gencin rüyası Amerika'ya gidebilmek, eğer Amerika vizeyi kaldırsın İsrail'de genç kalmaz.

Dünyadaki yahudi dayanışmasını her alanda görebilirsiniz, diğer ülkelerde yaşayan yahudiler tatil için İsrail'i tercih ederler.

Gariptir komşunun tavuğu komşuya kaz görünür lafının doğruluğunu da orada anladım.

Bir anekdot aktarayım;

Filistinli arkadaşım : Biz araplar yahudiler kadar dayanışma içerisinde olsak dünyaya hükmederdik dedi.

Başka bir zaman yahudi arkadaşım: Baksana araplar birbirlerine nasıl tutkun, İsrail'e karşı hepsi tek yumruk oluveriyorlar dedi.

İsrailliler aslında savaştan bıkmış bir toplum gözlemim bu. Filistin Hamas, El Fetih gibi çetelerin elinde, iş halklara kalsa barış çoktan olur.

Selamlar.

kararsiz
25-01-2009, 06:47
simdi israillilerin karakteri ve sosyal yapisi ile devletin dis politikasi arasinda bir alaka kuramayiz. Turkiyede de hem sagin hem solun hem muhafazakarlarin tek ortak noktasi olan anti amerikancilik devlet tarafindan dis politikada temsil edilmiyor. Ben savaslara artik halk hareketi gozuyle bakamiyorum. Paranin monarsisinde kivranan bir devlet anlayisi nasil cogulcu politikayi yasatsin.

Engse Hohol
17-05-2018, 22:17
Yahudilerin tanrısı yahve güçlü bir tanrı. İsrail'in yahvesi, 56 islam ülkesindeki allah dan daha kuvvetlidir. Tevrat'ta tanrı adı yahve, kuran'da tanrı adı allah kadar anılmaz ama daha tesirlidir. yahudiler de müslümanlardan etkindirler dünya çapında.

https://lh3.googleusercontent.com/-tYZcw0pt_Kc/Wv3UX1TkJ-I/AAAAAAAAT_E/PU5iAK2FGd4Aan_ytOVV9MrL2hHZykFBQCJoC/w530-h503-n/tamam12.jpg