Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler
Sayın pervane, farklı uygulamaların sanırım siz de farkındasınız. Bu bir keyfiyet oluşturmakta. Bu günkü hakdoğan meselesinde ise hakaret içerikli mesajları asmasından dolayı (Yani görevini kötüye kullananların tespitine yardımcı olmasından dolayı) yasaklanmıştır. Bence keyfi bir uygulamadır. Ayrıca high iq ya verilen cezanın değiştirilmesi de bunun göstergesidir. Bilmem anlatabildim mi?
pervane....
daha önce böyle bir uygulama vardi diyorum...
yani basligi kitleyen baslik icinde bunu neden yaptigini diger üyeler ile paylasiyordu...
sargon abinize sorun
dilaver abinize sorun....
yalan mi söylüyoruz .....
birakin simdi topu taca atmayi....
kitlenen baslik neden kim tarafindan kilitlendi...bunu size dk üyesi olarak soruyorum.....
sayenizde demokrasinin de "kidem" aradigini ögrenmis oluyoruz....
sagolun varolunda....
sorun bu degil...sorum gayet net....lütfen net cevap yazin....
kitlenen baslik neden kim tarafindan kilitlendi ?
İnvi sanırım bu sitede nasıl düz bir insan olduğumu en iyi anlayan kişilerden birisiniz, ama yine de bu konuları dağdan alıp bayıra yayma çabanızı hoş görmeye çalışıyorum. Birincisi ben shophen'e verilen cezanın kurulunda görev almış DK üyesi değilim. günde sayısız şikayet okumaktan artık bu saate de kafam durmak üzere yanlış bilmiyorsam shopen kıdemsiz üye olduğu için kararı DK da alınan üye değil. çünkü shopen ile ilgili DK ya intikal eden bir şikayet başvurusu yok. Bakalım bu yazdıklarıma nerden giriş yapacaksını:) neyse geline neden oynamıyorsun demişler, yerim dar demiş bu deyimi bir anadolulu olarak sizin daha iyi anlamanız lazım gerektir invi. İyi sabahlar ben uyumak üzereyim artık.
Not: Yahu neler oluyor erkekseniz teker teker gelin diyeceğim ama biliyorum bu sitede toplu halde gidiliyor savunma meydanına:) Arkadaşlar şimdi burdan cevap alsanız bile yarın yeni yeni peşine düşeceğiniz konular mutlaka çıkacaktır. Sizlere kolay gelsin.
anlatamadiniz sayin meo
modlar tarafindan kaldirilan , silinen mesajlarin tekrar forumlara asilmasi yasakdir ,..
bu budur , yok oyle yardimci olmak niyeti gibi seyler ,,
Yardimci olmak istiyorsaniz ! sikayet butonunu calistiracaksiniz . aksi halde bunun altinda kotu niyet aranir.
Hakdoganin yaptigi tek kelime ile profesnoyel provakatorluktur.
Sayin invi hakdoganin engin bilgisi ile buranin inancsizlik omurgasini sarstigi gibi yanlis dusuncelere kapilmis , son iletisinin ana fikri buydu , ama hadoganin son donem yaptigi tek sey siteyi nasil islevsiz hale getirim eylemleridir ..
tabi ya gidin yatin....
böyle yorgun bir sekilde...demokrasi...adalet...ve hukuk üzerine yazarsaniz...olacagi bu...
elinize yüzünüze bulastirirsiniz....
allah zihin acikligi versin ne diyeyim....
tabi shopen demokratik haklarina sahip olabilmek icin...öncelikle sizin gözünüzde KIDEM sahibi olmali ....
niveru
demek iletiyi siz kaldirdiniz ?
gerekcesi de...sitenin omugrasinin sarsildigi yorumum :) ?
dogru mu anliyorum ?!
Benim birilerine yardımcı olmaya çalıştığımı da nerden çıkardınız. Her üye gibi tartışmaya girdim ve tartışmanın akışı içerisinde fikirlerimi yazdım bunda sakınca görüyorsanız foruma üye kabul etmeyin. Hem KALDIRILAN İLETİ diye bir durum ortada yokken yazdığım ileti kaldırıldı üstüne üstlük ceza aldım. Ayrıca anlayamadığım bir durumdan ötürü de şimdi Kıdemli Üyeyim.:) >Bir günde ceza ardından kıdemli üyelik:)
bende yatiyorum , yaramazlik yapmayin etrafi dagitip dokmeyin ,,,
herkese iyi sabahlar ,,
Sonuc itibari ile eskiden sitede güzel ve yerinde bir gelenek olan ve cokca uygulanan
kitlenen basligin neden kitlendigine dahir , kitleyenin kendisinden kisa bir bilgi paylasimi yapilabiliyorken....ve sorun olmuyorken...
simdi böyle bir basligin kim tarafindan kitlendigini ögrenebilmek istemek...suc....
dk ya basvurulmasi gerekiyor....
dk üyesine sordugumuzda ise....porvoke olarak algilaniyor....
halbuki özünde masum bir soruya....net bir cevap verilerek konu acikliga kavusturulabilinirdi...
ve bizde pervanenin son derece muglak demokrasi algisina sahid olmazdik.....
sitede deki öyle bir demokrasi anlayışı var ki, Bir yöneticinin bile diğer yöneticinin yaptığı eylemlerden haberleri yok. Bir mod herhangi bir neden gösterme zorunluluğu olmaksızın kıdeml üyelik titrini alamamış herhangi bir "yazar"ın siteyle ilişkisini sonlandırabilir.....
bundan 1400 yil önceki tabi olmadiklari hukuk sistemini elestirenlerin
müdahil olabilecekleri konumda gelisen olaylardaki kendi adalet algilarinin yüzüne vurulmasini provoke olarak degerlendirmesi ise...bu gecenin trajedi-komedisi olsun....
Başlık hesap sorma bölümü değil invi saatlerce bunu anlatamadık.
Tarafımdan kilitlenmiştir.
İyi geceler.
Prozac
basitlesmenin anlmai yok...baslik icindeki gayet ciddi elestiriler ortada...
müslüman üyelere hakaretler var....ve bu harkaretlere kesilen "ceza"lari müslüman olmayan üyelerin isledigi suclara kesilen cezalar ile orantili olmadigini yüzünüze vurduk....
biz vurmaktan yorulduk....utaniyoruz....
siz utanilmesi gereken tutumunuzu sergilemekten yorulmadiniz....
editlendiniz kesimlere bakin....
PKK yaziyor.....pkk harflerini yan yana yazmak suc ise...haydi hop politika forumlarina....
hesap sormak icin dk yi calistiracakmisim......
hangi dk yi ?
dk sizden adil olsa, hakli ve magdurdan yana koyardi tavrini....
peki son iletim neden baslik icinde yok ?
nihayetinde iletinin sahibi benim....ve benim iletim ortada yok...olmadigi gibi nerde oldugunuda bilmiyorum.....
cesaretiniz varsa bugünkü tüm ieltilerimi dokunmazsiniz...
madem kendi tutarsizliginzdan bu kadar haklisinz....
bu iletilerin okunmasini saglayin....
suc sizde degil....size bu yetkiyi verenlerde.....
provoke mis...peeh
sizin yerinizde olsam evdeki tüm aynalari yok ederdim....
ama yok siz birakin.... etmeyin.....
İnvi başitleşme kelimesini duymamış olayım.
Verilen kararlarda müslüman ateist ayrımı olmaz.Kişinin hakaretine , aldığı uyarıların fazlalığına yani suçun sürekliliğine göre ceza süresi veya çeşiti değişir.
Sen anlamak istemiyor çarpıtıyorsun.
Pkk kelimelerini yanyana yazmak suç ama değil bir üyeyi pkk ilan etmek suç bilmem anlatabildim mi ?
Senden bu çirkinliğe son vermeni istiyorum.Üyeleri etiketleyip konuyu çarpıtma.
Göreceli kavramlar üzerinden kesin cezalar....
anlasildi.....
verilen kararlarda müslüman ateist ayrimi olmazmis :)))))
saka diyecegim...ama degil.....verilen kideme layik olmak icin hangi sartlarin olusmasini gerektigini ögrendigimizden sonra....inandirici da degil....
tabi sitemizin gelisimi icin cok güzel gelismeler bunlar....
ne demek üyeleri etkileme....bu ne bicim bir istek....
haksiz isem zaten etkilenmezler...hakli isem kendi dogrularini ifade ederler...
simdi benimle ugrasmayi biraktin,
üyelerin kendi dogrularina mi ipotek koymayi deniyorsun ?
belki bunu sitemizin gelisimi icin sart bile kosuyorsun....
üyeler bir birinden etkilenmeyecek :)....
etkileyen üye mutlaka cezalandirilmali.....etkilenen üye de denetime alinmali.....
haa siteye kendini müslüman sanan olarak giren....
ama müslüman olmadigini anlayanlar haric...onlara etkilenmek serbest.....
acil prozac acil....
gece yarisi operasyon ile meo'ya kidem vererek ne amaclanmak isteniliyor....
ben bunu biliyorumda....yakinda artik benim simdi bildiigmi hepimiz okuruz
sargonun ( hakli olarak ) insanligini sorguladigi ayata...site tarafindan kidemi tescil edilmis üye....
gülermsin aglarmisin ;)
Invi, amacini ögrenebilir miyim. Son mesajlarina bakiyorum, haftalardir hicbir tartisman falan yok. Tek tartisman moderatörler, site, demokratik mi degil mi. Siteyi begenmiyorsan, burda demokrasi falan yok diyorsan, gider baska yerde yazarsin. Seni tutan mi var.
Biz, senin kadar demokratik degiliz. Sen bu siteye geldiginde agzindan hamaset laflari disinda laf cikmiyordu. Hatirlarsan epey didistik. Senin diger üyelere saldirma gibi bir huyun vardi. Gittin, biraz dilini düzelttin tekrar geldin. Dilin degisiyor ama huyun degismiyor ki. Yine birileriyle ugrasmaya devam. Ya birkac üye ile didiseceksin, ya moderatörlerle yada siteyle.
Yillardir senden hicbirsey ögrenemedik. Hicbir tartismada acilim falan yapmadin. Hep birileriyle disistin. Israrla bu tarzi istemedigimizi söyledik ama anlamadin bir türlü. Birileriyle didismeya degil tartismaya calisanlari etliye sütlüye karismamakla sucluyorsun. Insanlarin kisiliklerine saldiriyorsun, asagiliyorsun. Sadece dilini düzeltmekle kurtaracagini düsünüyorsun sanirim. DK'nin bir görevini sana hatirlatiyorum:
32- Site Disiplin Kurulu “tüm üyelerin eşit haklara sahip olduğu bilinci” ile site tüzüğünün doğru şekilde uygulanabilmesi için ‘forumlar’ ve ‘sohbet odası’ gibi alanlarda üslup ve seviyenin korunmasını, bilgiye ulaşma ve bilgi üretme süreçlerinin engelsiz ve kesintisiz gerçekleşmesini sağlamakla yükümlüdür.
Sitede bilgi üretme süreclerini engellemeye yönelik süreklilesen bir tavrin oldugunu gördügüm icin uyariyorum.
Sargon simdi sende elestirdigin üyelere kullandigin cümlelere bak....
hep aynisi....hep tekrar...yani siteye katkiniz yok ki...hep ve sadece bizi elestiriyorsunuz.......kendi tutumun seni tatmin edebilir...."siteye katkin" yok ki den kastin ne..bahsi gecen konularda kendi dogrularimi yaziyorum.....
yani burada siteye katkimiz....video calismaniz süper olmus....pkk terör örgütü degil kürd halkin tek temsilcisidir...ve kürdlerin alayi pkklidir desek......allahin kitabinda matematik hatasi var....kesilen cezalar adildir desek....o zaman siteye epey katkimiz mi olacak.....
ama insanliktan nasibini almamis üyelere burada kidem verilyor deyince.....
bunu didismek olarak algilayacaksin....
bahsi gecen iletiler bahsi gecen basliklarda....müslümanlara hakaret etmek serbest mi basliginda....onunla ilgili iletiler var....
sitemizin gelisimi icin öneriler basliginda ise....onunla ilgili öneriler var.....
ön yargilarini bir keneraya koymayi basarirsan....görürsün.......
sargon ayar verecek baska birini bulman lazim.....
diger üyelere saldirma gibi bir huyun varmis mis.....peki diger üyeler sikayet etmis mi beni.....bundan dolayi yargilanmisimiyim...yargilanma süreci icinde olabilmismiyim ?
hepsi hayir !
üyeler burada esit tarti ile yargilanmiyor...
kidemli üyeler farkli mekanizmalar araciligi ile yargilanirken....kideme layik görülmeyen "yazar" statüsündeki üyler ise bir modun kisisel görüsleri ile siteden cezayi islemle tabi tutulabiliniyor....
ayiplarinizi, celiskilerinizi, tutarsizliklarinizi yüzünüze vurdugum icin, kapiyi mi gösteriyorsun bana simdi :).......
sen benden hic birsey ögrenmemis olabilirsiniz....
beni akli basinda insanlarin anlamakta zorlanmazlar....
ama ben pusi sayesinde...prozac sayesinde...kara cahil sayesinde..aydinus sayesinde cok sey ögrendim bu sitede....ögrendiklerimi sizinle paylasmaktan cekinmiyorum....
hepsine tesekür ederim.....
Biz, senin kadar demokratik degilizmadem bunu kabul ediyorsunz...o zaman otur biraz demokrasi dersleri al...not tut....
uslupten dem vuran sargon...pusi iletilerini asarken nere idin ?
haa dogru ya özür dilerim...o makul din elestirisi...haklisin....
gece yarisi operasyon ile meo'ya kidem vererek ne amaclanmak isteniliyor....
250 mesaj sayısını aşan her üyeye sistem tarafından otomatik olarak kıdemli üyelik verilir.
Sanırım invi kıdem tazminatı istiyor.:D
Benim anlayamadığım konuları aşağıya çıkarıyorum. Sitenin demokratik gelişimi açısından önem arz eden sorulardır.
1- High iq hangi iletisinden dolayı 3 gün uzaklaştırma cezası almıştır.
2- High iq hangi yazısından dolayı bu 3 günlük ceza 10 güne çıkarılmıştır.
a) 3 günlük ceza veren mi yoksa 10 günlük ceza veren mi tüzüğe göre hareket etmiştir.
b) Tüzüğe göre hareket etmeyen keyfi uygulama mı yapmıştır?
c) Bu ceza değiştirilme esnasında kullanılan “HAKARETLER SİLSİLESİ” ni 10 gün uzaklaştırmayı göze alan herkes yapabilir mi?
3- Sch hangi iletisinden dolayı 7 günlük ceza almıştır?
a) “Klavyemi kirlettin” ibaresinden ise, bu keyfi bir uygulamamıdır?
4- Hakdoğan’ın yasaklandığı gün afişe ettiği ve gösterdiği iletilerdeki “hakaret” içerikli yazıların sahiplerine yazılarından dolayı her hangi bir uygulama yapıldı mı yapılmadı mı?
a) Yapıldı ise zamanında neden yapılmadı?
b) Yapılmadı ise sebebi nedir? Tüzükte hakaret içerikli kelimelerin belirtilmesi yapılmış mıdır?
5- Hakdoğan’ın yasaklanmasına sebep olan ileti hangisidir?
a) Yerim tüzüğünü dediği için yasaklandı ise
A-1) Başka üyelerin tüzük hakkındaki yaptıkları yorumlar neden dikkate alınmıyor?
b) Hakdoğan’ın yasaklanması keyfi bir uygulamamıdır?
Sayin meo,
sorulariniza cevap verecegim. Ama her biri icin zaman ayirmam gerekecek. Bu calismamizin bedelini bir bicimde alabilecek miyiz? Bilirsiniz ki, bu sorulari sorma hakkiniz varsa, bedelini de ödemeniz gerekir.
Yoksa sadece sizi gecici olarak tatmin etmis olmus, hatta belki de edememis olup, yine ayni minvalde tartismalara devam mi edecegiz. Kisacasi yönetici organlarin performansini emen bir tulumba mi olacak bu tartismalar? Samimi sekilde cevap verirseniz ben de birkac saat ugrasip size cevaplar hazirlayayim.
mücerred
28-08-2009, 18:47
sayin invi
Bu sitede müslümanlara hakaret yapildigini hatta düsmanlik yapildigini söylemeniz benim icin sasirtici ve üzücüdür.Bu sitenin böyle bir amaci olsa burada ateist bulamazsiniz.Bula bula ancak bir kac Allaha isyan eden asiler bulursunuz.
Bizim burda olmamizin birinci sebebi birlikte yasama kültürümüzün gelismesine katkida bulunmaktir.Bir dine inananin veya hicbir dine inanmayanin kendi kimligini göstermesinde bir sakinca duymadigi bir dünyanin olusmasina katkida bulunmak.
Eksikler,yetersizlikler yasanabilir,profosyonel hukukcular bile hata yapabilmektedir.Kim hata yapmaz ki?
Birbirimizi dinli ya da dinsiz yapmaktan önce, hosgörüyle yaklasalim diyorum.
Sizden ricam birlikte yasama kültürüne katkida bulunmanizdir.
saygilarimla
Sargondan alıntı.
Bu calismamizin bedelini bir bicimde alabilecek miyiz? Bilirsiniz ki, bu sorulari sorma hakkiniz varsa, bedelini de ödemeniz gerekir.
Bedel? Ne bedeli? Bu bir tehdit mi yoksa beklentiden, gayri ihtiyari oluşan duygu belirtmede kullandığınız bir tabir mi? Ben, bedelden kastınızı anlayabilmiş değilim. Ama siz, ben ve benim gibi arkadaşları ikna edemezseniz (Yukarıdaki sorularıma) asıl siz bedel ödersiniz. Bu bedel ise sizin ben ve ben gibi insanlara eşitlik konusunda “maval okuyorlar” ve “sitedeki eşitsizliğin göstergesi” diye adlandırılmanız olur ki bu durum sizin de istediğiniz bir durum olmasa gerek.
Sargondan alıntı.
Yoksa sadece sizi gecici olarak tatmin etmis olmus, hatta belki de edememis olup, yine ayni minvalde tartismalara devam mi edecegiz.
Bu konuların açıklığa çıkması, sizlerin demokratlık anlayışınızı ortaya koyacaktır. Ayrıca ben tatmin olduktan sonra tartışmaya daha ne diye devam edeyim ki? Eğer o aşamadan sonra tatmin olmazsam da sorularım elbette ki devam edecektir. Ta ki tatmin oluncaya kadar. Bu konuda da (İleride gelişebilecek sorulara) şimdiden ipotek koyacağınızı ve ya koymak istemediğinizi biliyorum. Ancak tatmin olmadığım konuda da benden tatmin olmuş rolü yapmamı beklemeyiniz.
Sargondan alıntı.
Kisacasi yönetici organlarin performansini emen bir tulumba mi olacak bu tartismalar? Samimi sekilde cevap verirseniz ben de birkac saat ugrasip size cevaplar hazirlayayim.
Sanırım cevaplarım yeterince samimi.
Mücerredden alıntı.
Bu sitede müslümanlara hakaret yapildigini hatta düsmanlik yapildigini söylemeniz benim icin sasirtici ve üzücüdür.
Şaşırtıcı bulduğunuz sanırım hakaretleri görmediğinizdendir. (Görmek istemediğinizi varsaymak sanırım acımasızlık olur) Buyurun bu hakaret mi değil mi siz karar verin.
“Öylede şaklabandır kendisi”
“Ümmetçi zurna… son deliğin mi tıkandı ne…..”
“Şu yazdığını yazabilmek için ahmaklık dersi mi almak lazım”
“ağabeylerinizin kıvrak kalça hareketlerini görün. Sizler bakalım ağabeyleriniz kadar iyi yapabiliyor musunuz”
“Bizim bu vahabi armutlarına bir şey anlatmamıza zaten gerek yoktur”
Yukarıda yazdıklarım inanır Müslümanlara karşı kullanılmış cümlelerdir. Size göre bu cümleler hakaret midir değil midir?
Ayrıca 1 soru daha eklemem hasıl oldu. Dün gece 250. mesajımdan sonra KIDEMLİ ÜYE unvanına sahip oldum. Ama bu gün o unvanım artık yok. Acaba sebebi nedir? Yoksa prozacın dediği gibi otomatik bir uygulama değil de invinin dediği gibi gece yarısı operasyonumudur?
Art niyetli yorumlara girmeden önce tüzüğümüzü okumanızı öneririz. Kıdemli Üyeliğin
şartları ve verilmesi tüzüğümüzde açık ve net biçimde yazar.
Sistemin otomatik olarak verdiği kıdem YK onayı olmadan geçerli değildir. Sizinle ilgili
kıdem görüşmesi YK'da henüz onaylanmamıştır. Eğer angaryalarla uğraşmaktan fırsat bulursak rutin işlerimizi yapabiliriz.
milomanara
28-08-2009, 20:09
Mücerredden alıntı.
Bu sitede müslümanlara hakaret yapildigini hatta düsmanlik yapildigini söylemeniz benim icin sasirtici ve üzücüdür.
“Bizim bu vahabi armutlarına bir şey anlatmamıza zaten gerek yoktur”
Yukarıda yazdıklarım inanır Müslümanlara karşı kullanılmış cümlelerdir. Size göre bu cümleler hakaret midir değil midir?
Hakaret olarak gösterdiğiniz cümle bana aittir ve cımbızladığınız iletinin bütünü aşağıdaki gibidir:
Sevgili tensiz.denek,
Bunların biri gidiyor biri geliyor. Ben artık önyargılı kimseyi aydınlatma misyonu içinde görmüyorum kendimi. Bizler evrimi savunmak zorunda değiliz. Adam evrimin konusunu bile bilmiyor, ilk hücreden bahsediyor, laf anlatmaya çalışıyoruz. Lüzumsuz, gereksiz... Evrim'in dünyada okutulmadığı üniversite yokken, suudi arabistanda lise ders kitaplarında bile bahsedilmek zorunda kalmışken, bizim bu vahabi armutlarına bir şey anlatmamıza zaten gerek yoktur. Sorusunu soran sorar, tutarlılığı ölçüsünde cevaplarız ama böyle her 15 yaş zekasındaki heyacanlı dindarı söndürmek benden geçti artık. Bıktım...
Ortada evrimin varlığı gibi bir tartışma yok zaten. Böyle bir tartışmayı bizim meşrulaştırmamaız lazım. Varsa sorular alalım, ama sanırım bundan sonra bu tür mesajların altına, başkalarını yanıltmaması için, anlaştığımız bir not düşüldükten sonra, mod arkadaşlardan başlığın kitlenmesini rica etmemiz gerekecek. Bıktığımızdan bırakıyoruz, cevap verememişiz gibi olmasın...
İsteyen sorar, dostça cevaplarız, isteyen cehalet bataklığında diplere doğru yavaş yavaş batar.
Okusaydınız "Evrimin tek bir delili yoktur" adlı başlığın ilk sayfalarında yazılmış iletimin hem zaten tüzüğümüzde değinilmiş hem de benim ifademin ön yargılı ve tüzüğün değindiği demagog kişileri hedef aldığını görürdünüz. Bu kişilerin ifadelerimi üzerlerine alınmasından çekince duymamam bir tarafa, konuyu bilmeyenleri aydınlatmak isterim.
44- Aşağıdakilere Benzer Başlıklar Açmayınız
Aşağıdakilere benzeyen tarzda, genelleme içeren veya demagojik başlıklar açmayınız:
-Mutlaka Okuyun
-Çok önemli
-Müslüman arkadaşlara duyuru
-Mümin kardeşlere
-Müslümanlar cevap versin
-Ateistler cevap versin
-Yapmayın kendinize gelin!
-Bırakalım kitapları
-Cahil kalmayın
-Evrimcilerden bilgi istiyorum
Yazdiklarinizdan yaklasiminizin ayni sekilde devam edecegini düsünüyorum. Istedigim bedeli daha sonra aciklarim, am her hizmetin bir karsiligi olmasi gerekir. Site yöneticileri sizin her istediginizi yapmaya memur diye düsünüyorsunuz herhalde. Peki siz ne yapacaksiniz, ben bunu soruyorum. Gidin, internette forumlari gezin, moderator uygulamalarina itiraz bile edemezsiniz, tartisamazsiniz. Biz ise bir itiraz yöntemi tanimisiz, moderatörlerin uygulamalari icin DK'ya basvurabilirsiniz demisiz, siz bunu kullanmiyor, burda moderatörlerden hesap sormaya calisiyorsunuz. Invi, daha da ileri gidiyor, DK'ye ne gidecem, bu sitede adalet yok ki diyor. Adaletin olmadigi sitede yazmazsin kardesim, niye ugrasiyorsun o zaman. Invi, bal gibi bizim dinli, dinsiz ayirmadan kurallarimizi uyguladigimizi biliyor aslinda. Onun rahatligiyla veristirip duruyor. Ama demokrasi savunmasi olmayan bir samaroglani degildir. Provokasyon pesinde olanlari safdisi edecek mekanizmalari vardir.
Sorulariniza gecmeden önce bazi seyleri aciklamam lazim. Burda bazen su üyeye niye 3 gün ceza verildi de öbürüne 10 gün verildi gibi tartismalar oluyor. Bu ayrintinin birkac nedeni olur. Birincisi hakaretten hakarete, asagilamadan asagilamaya fark vardir, bunlar gözönünde bulundurulmus olabilir. Ikincisi bu kadar ayrintida uygulayandan uygulayana da fark olur. Ornegin prozac'in eli daha hafiftir, mesaji editler, ama ceza vermez, verirse de az verir, baska birisi biraz daha fazla verir. Birisi 3 gün digeri 5 gün verebilir yani. Bir baska etken de sudur. Cok az tartisma disinda, tartisma direk hakaretlere varmaz. Karsilikli tahrikler olur, giderek atmosfer gerginlesir, karsilikli asagilama cümleleri kurulur, imalarda bulunulur ve son asamada agir hakaretlere varir. Moderatör tartismanin hangi noktasinda müdahale etmesi gerektigi konusunda sikinti yasar. Her bir asamada biraz daha artan hakaret, asagilama ifadeleri vardir cünkü. Bir noktada girse haksizlik olacaktir, bir öncekinde girse asiri kacacaktir.
Bir baska noktayi daha acmam gerekiyor. Dünyanin hicbir yerinde hangi hakarete hangi cezanin verilecegi kanunlarda falan yazmaz. Bugün gazetede bir haber vardi. Isvicreli bir parlamenter kendisini Nazi'ye benzeten bir politikaciya dava aciyor. Mahkeme 3000 Fr. ceza vermis, 4000 Fr. da mahkeme masraflari icin, karsi taraf 7000 Fr.a mahkum edilmis. Ayni kisi baska birinin "köpek" hakareti icin actigi davayi ise kazanamamis. Tersine mahkeme masraflarini o ödemek durumunda kalmis. Ayni sey Türkiye'de de sikca yasanir. Birine "salak" dediginde ceza almazsin da "saklaban" dediginde ceza alirsin mesela. Burda bir sürü etken söz konusu olabilir. O yüzden bu ince detaylardan dolayi büyük genellemeler yapmak cogu zaman yanlis sonuclara götürür.
Simdi tek tek sorulariniza geleyim.
High iq, EnvyMe'ye cahil, embesil, budala, zavalli gibi ifadeler kullandigi icin 3 gün ceza almistir.
High iq'nun yazisinda bunlarin disinda da hakaret iceren ifadeler var. Ornegin "Ben de EnvyMe akıl hocalarının onu düşürdüğü tuzağı anladı, onurlu, şerefli bir insan olduğu için bu yanlışı farkedince forumu terk etti, gururuna yediremedi demiştim. Yanılmışım!" diye bir ifade var. Bu ifadeden siz EnvyMe'ye onursuz ve serefsiz bir insan dendigi yorumunu da yapabilirsiniz. Bunun dolayli söylenmis bir söz oldugunu düsünerek, bir seyde yanilmis olmanin direk karsitini ifade etmek anlamina gelmeyecegini de düsünebilirsiniz.
Yine ayni sekilde Nazi yanlisi bir bilim adaminin kitabi icin "bilimsel diski" demistir. "sözde bilimsel" dışkı içeren -akıl hocalarınızın size önerdiği- bu kitap" seklindeki ifade karsitlari tarafindan bize diski dedi diye kullaniliyor.
"Sizin ulaştığınız ARYAN erdemine biz ulaşamayız." seklinde bir ifade var. Bu ifade dolayli bir ifadedir ve bir kitabin önerilmesi üzerine söyleniyor.
Bu arada tartismaya istirak eden Alchindus'in de asagilayici ifadeleri oluyor. High_iq'nun nickiyle dalga geciyor, onun yasini soruyor, dolayli olarak asagiladigini belli ediyor sürekli olarak.
Muhtemelen prozac, tartismanin karsilikli gelismesinden ve ifadelerin sürekli dolayli kullanilmasindan yola cikarak 3 gün ceza ile yetiniyor. Frodo ise bir dizi ifadedeki niyeti önplana cikarak cezayi yetersiz görüp artiriyor. Bunda anlasilmayacak birsey yok kisacasi. Sandik odasina bu tartismada toplam 16 sayfa tutan 154 mesaj kaldirilmis durumda. Ben sadece birkac örnek vermekle yetindim.
a) 3 günlük ceza veren mi yoksa 10 günlük ceza veren mi tüzüğe göre hareket etmiştir.
Sorunuzun devam maddeleri niyetinizle ilgili kaygimin nedenlerinden biri. High_iq'nun 3 gün ceza aldigi mesaji ile 10 gün ceza aldigi mesajin ayni oldugunu biliyorsunuz. Buna ragmen soruyu formüle edis biciminizden amacinizin pek bilgi edinmek olduguna inanmasam da aciklayayim. Verilen cezalar moderatörlerin uygulamalarindaki esneklik payidir. Yani 15 güne kadar olan cezalarda moderatörler esnek davranabilirler. Birisinin 3 gün dedigine digeri 10 gün diyebilir. Sonucta tüzüge uygunluk tartismasi anlamsizdir.
b) Tüzüğe göre hareket etmeyen keyfi uygulama mı yapmıştır?
Bu sorunun cevani da verildi. Tüzüge göre hareket etmeyen yok.
c) Bu ceza değiştirilme esnasında kullanılan “HAKARETLER SİLSİLESİ” ni 10 gün uzaklaştırmayı göze alan herkes yapabilir mi?
Evet, herkes yapabilir. Karsiligini da alir. Daha önce dedigim gibi tartismalarda genellikle yükselen bir hakaretlesme, asagilama seyri olur. Ama böyle birsey yokken, bu hakaretler silsilesini bir üyeye yöneltirseniz daha agir ceza alirsiniz.
Hakaret olarak gösterdiğiniz cümle bana aittir ve cımbızladığınız iletinin bütünü aşağıdaki gibidir:
Okusaydınız "Evrimin tek bir delili yoktur" adlı başlığın ilk sayfalarında yazılmış iletimin hem zaten tüzüğümüzde değinilmiş hem de benim ifademin ön yargılı ve tüzüğün değindiği demagog kişileri hedef aldığını görürdünüz. Bu kişilerin ifadelerimi üzerlerine alınmasından çekince duymamam bir tarafa, konuyu bilmeyenleri aydınlatmak isterim.
Sayın milomanara,
Araya girip tek birşey söyleyip aradan çıkmak istiyorum.
Bu tarz bir konuyu sizinle daha önce defalarca tartıştık biliyorsunuz ve orta bir yol bulamamıştık. Olsun, ben yine de söylemek istiyorum.
Bence, ne olursa olsun o cümleyi kurmamanız gerekiyordu.
Saygılar
High iq, EnvyMe'ye cahil, embesil, budala, zavalli gibi ifadeler kullandigi icin 3 gün ceza almistir.
Nazi demesini ve bilimsel dışkı yemesi için, afiyet olsun demesini görmemişsiniz sanırım.
High iq'nun yazisinda bunlarin disinda da hakaret iceren ifadeler var. Ornegin "Ben de EnvyMe akıl hocalarının onu düşürdüğü tuzağı anladı, onurlu, şerefli bir insan olduğu için bu yanlışı farkedince forumu terk etti, gururuna yediremedi demiştim. Yanılmışım!" diye bir ifade var. Bu ifadeden siz EnvyMe'ye onursuz ve serefsiz bir insan dendigi yorumunu da yapabilirsiniz. Bunun dolayli söylenmis bir söz oldugunu düsünerek, bir seyde yanilmis olmanin direk karsitini ifade etmek anlamina gelmeyecegini de düsünebilirsiniz.
Bence burada yanlış bir yorumda bulunuyorsunuz.
Bilirsiniz şöyle bir söz mü atasözü mü bilmiyorum birşey vardır.
Oku da baban gibi, eşşek olma. Cümle içerisinde nerede virgül kullanıldığı belli olur ama sözde olmaz. Yani tamamen karşınızdakinin niyetine bağlıdır. Hakaret eden birisinin niyeti de bellidir zaten sayın sargon.
Yine ayni sekilde Nazi yanlisi bir bilim adaminin kitabi icin "bilimsel diski" demistir. "sözde bilimsel" dışkı içeren -akıl hocalarınızın size önerdiği- bu kitap" seklindeki ifade karsitlari tarafindan bize diski dedi diye kullaniliyor.
Yukarıda söylediğim gibi, bu bilimsel dışkı için ben almıyım size afiyet olsun demesi gibi bir ifadesi var high_iq nun. Bir yerde prozac da söylemişti görmedim diye ama var.
"Sizin ulaştığınız ARYAN erdemine biz ulaşamayız." seklinde bir ifade var. Bu ifade dolayli bir ifadedir ve bir kitabin önerilmesi üzerine söyleniyor.
Bu arada tartismaya istirak eden Alchindus'in de asagilayici ifadeleri oluyor. High_iq'nun nickiyle dalga geciyor, onun yasini soruyor, dolayli olarak asagiladigini belli ediyor sürekli olarak.
Alchindus'un asağılayıcı ifadeleri var demenize katılmıyorum sayın sargon. Nicki ile dalga geçme kısmına gelince, aynı konuda da görebilirsiniz. High_iq nun tarafıma EnvyMe değilde, internette karşılığına bakıp Gıpta Edin diye hitap etmesi ile bu başlamıştır. Ben kendisini uyardım. Gıpta Edin diye değil, EnvyMe diye hitap edin zira ben size yüksek zekalı diye hitap etmediğim gibi dedim. Karşılığında bu nicki seçmişsen budur, bana da istediğin şekilde hitap edebilirsin demişti.
Muhtemelen prozac, tartismanin karsilikli gelismesinden ve ifadelerin sürekli dolayli kullanilmasindan yola cikarak 3 gün ceza ile yetiniyor. Frodo ise bir dizi ifadedeki niyeti önplana cikarak cezayi yetersiz görüp artiriyor. Bunda anlasilmayacak birsey yok kisacasi. Sandik odasina bu tartismada toplam 16 sayfa tutan 154 mesaj kaldirilmis durumda. Ben sadece birkac örnek vermekle yetindim.
Şahsıma ait bir yanlış var ise değerlendirilip cezanın verilmesini talep ediyorum.
Konu benim gözümde kapanmıştır ama görüyorum ki hala devam ediyor. Yanlış gördüklerimi kendimce doğruları ile bilgilendirmek istedim. Amacım konuyu uzatmak değil. Herkesten de ricam konunun daha fazla uzamaması.
Şahsımı koruyanlara da teşekkür ederim.
Saygılar
Gerekçesi ve uygulayanının belli olmadığı bir sisteme demokrasi denebilir mi? Kilitleyen kim ve neden kilitlemiştir? Müslümanlara artık temel bir takım hakları da mı çok görmeye başlıyorsunuz?
İnvi
Boş konuşmakta üzerine yok. Eskiden sen bu siteye bu kadar düşman degildin, ama son zamanlarda görüyorum ki artık sadece yıkma temelinde gitmektesin ama bunun sana bir yararı olacagını sanmıyorum.
Son derece anlamsız bir soru sormuşsun. Cevabı son derece basit. Site içinde yapılan her eylemin, idari tasarrufun ve moderasyonun tek sorumlusu YK dır. Modlar YK adına YK nın verdigi, tanımladıgı yetkileri kullanan kişilerdir. Öncelikle bunu anlamak gerekiyor.
Bu ne anlama geliyor. Bir mod hata yapmışsa ki yapabilir bu son derece dogaldır; bu öncelikle mod istişare forumlarında görüşülür ve hata düzeltilmeye çalışılr. Gerekirse de son olayda oldugu gibi YK cezayı artırır. Bunda tartışılacak bir şey de yoktur.
İkincisi kelle aramaya gitmeyin anlamına gelir, kelle arıyorsanız muhatabınız YK dır. YK da siz öyle istiyorsunuz diye kimseni kellesini size vermez ve tartışma konusu yapmaz.
Kilitlenen başlıkla ilgili prozac açıklama yapmış. Dogrusu senin dedigin gibi olmalıydı ve başlıgı kilitliyorum demesi gerekirdi ama o kadar da büyütmeye gerek yok. Unutmuş, ihmal etmiş, ya da telaş etmiş olabilir. Normaldir, büyütülecek bir şey degildir.
Başlık neden kilitlenir, tansiyon yükseldigi için. Başlık neden kilitlendi diye sormanın bir alemi de yok. Zaten hepiniz de bunu biliyorsunuz.
Son zamanlarda o kadar adileşiliyor ve basitleşiliyor ki, bazıları sırf siteyi yıkabilmek adına muhbir vatandaşlıga soyunabiliyorlar.
Kaldırılan bir iletiyi yeniden asmakta ısrar eden bir üyeyi ben olsam ikinci kerede uzaklaştırırdım. Arkadaşlar gene hakdogana insaflı davranmışlar, dahası liberal davranmışlar.
Tüm modlara önerim şudur. Her kim ki uyarı cezası verilerek sandık odasına kaldırdıgı bir üyenin, o iletiyi uyarıya ragmen tekrar astıgını görürse anında bir hafta uzaklaştırsın. Kıdemli ise denetime alarak DK ya sevk etsin. Ya da DK dan bu yetkiyi istesin.
Tamam sonuna kadar demokrasi ama kimse de otoriteyi yıkamaz.
saygılarımla
milomanara
28-08-2009, 22:01
Sayın milomanara,
Araya girip tek birşey söyleyip aradan çıkmak istiyorum.
Bu tarz bir konuyu sizinle daha önce defalarca tartıştık biliyorsunuz ve orta bir yol bulamamıştık. Olsun, ben yine de söylemek istiyorum.
Bence, ne olursa olsun o cümleyi kurmamanız gerekiyordu.
Saygılar
Sayın EnvyMe,
Nasa'ya gidip, ne uğraşıyorsunuz Dünya düzdür diyen birini hayal edin. Nerden bu sonuca vardın diyenlere, ben öyle inanıyorum desin bu kişi.
Bu foruma "evrim yoktur" iddiasıyla gelip, "evrim tanrı mı?" diye soran insanlar var. Mesela Kambriyen Dönemi ile Dawkins'in sıkça cımbızlanan bir yazısı vardır. Adama, bilmiyordur diye doğrusunu gösterdikten sonra, aynı cımbızlamayı kullanırsa ne düşünürsünüz? Kötü niyetlidir, amacı öğrenmek değil, kafasındaki dogmaları dayatmak, yalanları tekrarlayıp insanların kafalarını karıştırmaktır.
Ahkam kestiği konuyu araştırmayıp, cahil cesaretiyle konuşanlar dalga geçilmeyi hak ederler. Kaldı ki, ben kimseyi hedef alarak dalga geçmedim, bana göre dalga geçilmesi gereken insan profilini çizip o profil ile dalga geçtim. O çerçeveye kim girer kim girmez, herkes kendi değerlendirsin.
Evrim herkesin kafasına göre "yoktur" diyebileceği bir konu değildir. Evrim karşıtlığı, Menemen gibi olaylara yol açan, değişim ve teknoloji karşıtı yobazlığın bir başka tezahürüdür. Çözemeyen konuşmasın, konuşan kaynaklı, belgeli, destekli gelsin!
3- Sch hangi iletisinden dolayı 7 günlük ceza almıştır?
Schopenhauer'in yazisi cok agir. Normal olarak ceza verilen, sandiga kaldirilan yazilarin yayinlanmasi suctur. Ancak gördügüm kadariyla siteye karsi topluca bir kalkisma var. Buna cevap vermek icin Schopenhaur'un ceza alan yazisindaki ceza nedeni olan bazi kisimlari yukarda yaptigim gibi aktaracagim. Ortada masum ifadeler yok, son derece agir ifadeler var. Bildiginiz gibi suc unsuru görülen yerde ! isaretine basarak sikayette bulunuluyor. Sizin hakarete daha agir hakaretle karsilik vermeniz bir seyi cözmez. Buna karsilik daha da agir bir hakaret alirsiniz. Bu yüzden kullanilmasi gereken yöntem moderatörlere bildirmektir. Schopenhauer eski üye ve bunu cok iyi bilir. Buna karsin bu yöntemi kullanmamis ve agir hakaretlesmeye girmis.
Bir üyeye sürekli "agzindan salyalar akitarak" sözü kullaniyor, kimliksiz diye hitap ediyor. Once sitemize övüyor, cok kisiyi müslüman yaptik diyor, sonra da daynamayip "Sen elindeki şarabını içip içip pisuvarlara kusarken, burada onbinlerce mesaj yazıldı. Ateist ve teist biribirine saygı duymayı öğrendi. Sen daha sitede dünkü çocuksun. Ama sana kızmıyorum. Seni halen yasaklamayıp, porno sitelere girişinden arta kalan zamanında temelsizce İslam'a kin kusmana olanak veren kendine demokratım diyen bu site yönetimine kızıyorum." Devamla da "Saygı sözcüğü o kusmuk kokan ağzına hiç yakışmıyor. Merak ediyorum sen kendi kendine nasıl tahammül edebiliyorsun? Hukuk istemenin dini, ideolojisi olmaz. Bir et yığınından başka bir şey olmadığın her haliyle ortada. Sana yazıyorum diye klavyem, ekranım bile çürük et koktu. Yeterince midemi bulandırdın. Hukuku senden istemediğim ortadayken, o pis burnunu herşeye sokmaktan vazgeç." diyor. Böyle bir mesaja ben de olsam bir hafta ceza verirdim. Bence az bile verilmis. Hakaret, asagilama girla gidiyor. Her cümlede hakaret var.
a) “Klavyemi kirlettin” ibaresinden ise, bu keyfi bir uygulamamıdır?
Herkes sadece görmek istedigini görür. Schopenhauer'in sadece "klavyemi kirlettin" dedigi icin ceza aldigini düsünebildiginize göre bu siteyi hic tanimiyorsunuz demektir. Bu iddiada bulunan her kimse okudugunu degerlendiremiyor demektir.
4- Hakdoğan’ın yasaklandığı gün afişe ettiği ve gösterdiği iletilerdeki “hakaret” içerikli yazıların sahiplerine yazılarından dolayı her hangi bir uygulama yapıldı mı yapılmadı mı?
Hayir, yapilmadi. Hakdogan eski mesajlardan örnekler almis. Bu örneklerin cogunda hakaretlesmeler karsiliklidir. Hakdogan güzel güzel yazmis da karsisindakiler hakaret etmis degiller. O mesajlardakinin onlarca kati ayni yazismalarda Hakdogan tarafindan kullaniliyor. Bu durumlarda moderatörler taraflara uyarilar verirler, engellemeye calisirlar. Ama kimileri uyariyi tinlamiyor bile. Iyice arsiz olanlar uzaklastirmalari bile tinlamiyor.
Hakdogan'in verdigi mesajlardan birini hatirliyorum. O mesaj ile birlikte birkac baska mesaj yazan üye o zamanlar DK üyesi idi ve uzaklastirma cezasi aldi. Diger mesajlari silindi, kalan bir mesaj üzerinden aylardir yaygara kopariyor. Hakdogan bu siteye gelen üslubu en bozuk ilk 10 arasindadir. Istemedigimiz, kabul etmedigimizi tartismaci tipine örnektir. Ayrica disiplin cezalari son 15 gün icindeki mesajlara uygulanir. Bu tüzük kurali. Hakdogan'in amaci zaten bu mesajlari yazanlari cezalandirin demek degildi. Tek amaci siteyi teshir etmekti.
a) Yapıldı ise zamanında neden yapılmadı?
b) Yapılmadı ise sebebi nedir? Tüzükte hakaret içerikli kelimelerin belirtilmesi yapılmış mıdır?
5- Hakdoğan’ın yasaklanmasına sebep olan ileti hangisidir?
a) Yerim tüzüğünü dediği için yasaklandı ise
A-1) Başka üyelerin tüzük hakkındaki yaptıkları yorumlar neden dikkate alınmıyor?
b) Hakdoğan’ın yasaklanması keyfi bir uygulamamıdır?
Ben Hakdogan disinda sorulariniz var sanmistim. Meger hepsi Hakdogan ile ilgili imis. Hakdogan bu sitede asla kabul etmedigimiz bir üsluba sahipti. Kendisine ilk defa uyari cezasi verdigimde bana verdigi cevap, benim üslubumu degistiremeyeceksiniz idi. Dedigi gibi yapti. Asagilama, hakaret, kisisel saldirilar hic bitmedi. Defalarca ceza aldi. Denetime alindi, moderatörler biktilar onun mesajlariyla ugrasmaktan. Mesajlarinin düzgün olan kismi yoktu nerdeyse, her taraf igneleme, asagilama, hakaret dolu idi. Düzgün olan birkac mesajini kullanarak hakkini aramaya calisti.
Aldigi son cezadan sonra, tekrar geldiginde hicbir degisme olmadi ve direk saldirilarla yazmaya basladi. Hakdogan konusu Turan Dursun Sitesi icin kapanmistir. Bu üsluptaki herkes icin acik sekilde bu sitede yer yoktur. Eger Hakdogan ile tartismak isteyen var ise baska bir yer bulmak zorundadir.
mücerred
28-08-2009, 23:13
Sayin Meo
yukarda saydiklariniz tabiki hakarettir.Savunma olsun diye söylemiyorum dinlere inanmayan arkadaslarinda müslümanlardan sikayet ettiklerine sik karsilasiyoruz bunlar üzücü ve olmamasi gereken seyler.
Ben sunu söylüyorum bu sitenin müslümanlara hakaret etmek,onlari düsman görmek gibi bir anlayisi yoktur.Öyle olduguna inandigimda da burda olmam.
tekrar yazmakta fayda görüyorum
Lütfen yazilarimiz birlikte yasama kültürüne katkida bulunsun.
Arkadaşlar
Son derece yanlış yapılıyor.
Bu başlıkta site için öneri/eleştiri ve degerlendirmeler yapılır.
Kişiler tartışılamaz ve kişilerin eylemi de tartışılamaz. Modlardan hesap sorma mercii DK dır, dileyen oraya başvurur.
Bu başlıgı modların uygulamalarını tartışmak için açmadık. Bunlar tartışılamaz, ancak mod istişare forumunda tartışılır ve YK inisiyatifinde tartışılır.
Her üye haksızlıgı DK ya iletme hakkına sahiptir, ama uluorta modlarla tartışma hakkı diye bir hak yoktur.
Bu başlıga dahil olan tüm yönetici arkadaşlara ricamdır, lütfen bundan sonra bu tarz eleştiri ve iletilere izin vermeyelim.
Net olarak yazdım. Sitede ne olmuşsa YK sorumludur. Kimse kelle alamaz, hiç bir mod şahsi olarak muhatap alınarak eleştirilemez. Varsa eleştiriniz, YK ya DK ya başvurun.
Ve bu tartışmanın bitmesini diliyorum, daha da ileri giderek izin verilmemesini istiyorum.
Böyle soytarılıga seyirci kalamayız. Şikayetiniz varsa buyrun DK ya kardeşim.
Lütfen bundan sonra mod arkadaşlar bu tür kişilere yönelik ileti ve tartışmalara izin vermesinler ve ceza puansız olarak üyeyi uyararak iletiyi odaya kaldırsınlar.
saygılarımla
sayin Meo,
simdi de gelelim bedel kismina. Ama önce su tartismayi artik bitirelim. Diyorsunuz ki:
Bu konuların açıklığa çıkması, sizlerin demokratlık anlayışınızı ortaya koyacaktır.
Yukarda acikladigim seyler aslinda bircok üye tarafindan bilinen seylerdir. Sadece bunlari derlemek gerekiyordu. Bu sitenin demokratlik anlayisi ortada. Siteyi baslangicta tek kisi yönetiyordu. Sonra moderatörler alindi. Sonra bir Yönetim Kurulu olusturuldu. YK'nin ve moderatörlerin kararlarina itirazlar olmaya baslayinca deneyimli üyelerden bir Disiplin Kurulu olusturuldu. Görevi YK ve moderatör uygulamalarina yapilan itirazlari görüsmekti. Bugüne kadar ceza alan teist üye sayisi kadar da ceza alan non-teist üye vardir. Bunlar icin disiplin uygulamalarina bakabilir yada eski üyelere sorabilirsiniz. Hicbir zaman teist veya non-teist diye ayrim yapilarak ceza verilmedi. Hatta bir cok non-teist üye bundan dolayi siteyi sert bicimde elestirdi.
Son günlerde bazi üyeler sitede kisiye göre uygulama yapildigi iddiasiyla bir kampanya yürütmeye calisiyorlar. Bu tamamen uydurmadir. Yukarda kime neden ceza verildigini ve nasil verildigini acikladim. Bu uydurma iddialari dile getirenlere sorun, simdiye kadar bizim teist üyelerin haklarini savundugumuzun sadece beste biri ya da onda biri kadar non-teist bir üyenin haklarini savundular mi acaba? Verdiginiz örnekler bakin. Hakdogan, Schopenhauer ve EnvyMe. Bir tane non-teist üye yok. Hatta daha da ötesi, siteye bu elestiriyi getiren bazi teist üyelerin non-teistlere daha fazla ceza verilmesini istediklerini görüyoruz. Non-teistler arasinda bir tartisma oldugunda da ellerini ogusturarak sevindiklerini acikca gösterenler bile oluyor. Peki o halde, nasil oluyor da, sadece teistlerin hakkini savunanlar, non-teistlere sadece daha agir ceza isteyenler demokrat oluyor da biz demokratligi sorgulananlar oluyoruz. Demokrat olmak bu kadar kolay mi? Oyleyse ben de sadece kendi anlayisimdaki insanlarin haklarini savunarak kolayca demokrat olabilirim. Bastan cürük olan bu demokrasi anlayisini ayni sekilde bizler de savunmus olsaydik, bu sitenin siradan bir islamci forumdan bir farki kalmazdi zaten. Gelen bütün islam savunucularini atardik ve demokratligimiza da hic bir halel gelmezdi.
Sunun üzerinde de vurgu yapmam gerekiyor. Biz demokrasi anlayisimizi teistlerin bize getirdigi, bence son derece tutarsiz anti-demokratlik elestirisi üzerine insa etmiyoruz. Bu anlayisi kendimiz icin istiyoruz. Biz bu tartisma, elestirme, paylasma kültürünü herseyden önce kendimiz gibi non-teist kisiler icin istiyoruz. Bu anlayisa sahip olmayan bir non-teist, sitenin anlayisini teistlere propaganda yapma olanagi saglamak olarak degerlendirecektir. Halbuki bu düsünce yanlistir. Biz demokrasiyi herseyden önce kendimiz icin istiyoruz. Biliyoruz ki, yasadigimiz toplumda ateistler ateist olduklarini bile söylemekten cekiniyorlar, korkuyorlar. Ne zaman ki, farkli düsünceleri tartisabilen, kabul edebilen, elestirebilen, ama buna karsi hepsinin dile getirilebilmesi icin mücadele eden insanlar oluruz, iste o zaman yasadigimiz toplumda da kendimizi "kimliksiz" degil "kimlikli" insanlar olarak ifade edebiliriz. Teistlerin düsüncelerini ifade etmelerini engellemeye calisan bir mantik asla gercekten non-teist olamaz.
Bu yazilari yazabilmek icin sanirim 3 saat kadar zaman harcadim. Simdi odemenizi istedigim bedeli söyleyebilirim sanirim. Bedeliniz bizim "demokratlik" anlayisimizi kabul edip etmediginizi net bir sekilde ifade edip, siteye karsi bunu bir propaganda silahi gibi kullanmaya calisanlarin karsisina acik sekilde koymanizdir. Eger bu hizmetin hicbir karsiligi yok, degersiz bir mesaj parcasi ise sizden hicbir sey istemiyorum artik. Kendi vicdaninizla basbasa kalin, o zaman.
Sargon bunlari yazmak icn üc saat harcamisin...
harcadigin zamana yazik....
de jure bu site ENNNN demokrat site olabilir......
de facto olmadigi icin üc saat hesabini vermek zorunda kaldin...
kimse sizden müslüman olmanizi beklemiyor....
sizden beklenen, kendi dogrulariniza sadik kalabilmeniz....
ayni hakarete farkli modlarin farkli ceza veremesinin cikmazligin hesabini bana ve benim gibi üyelere kesmeye kalkisamasiniz....
o zaman dengeyi saglayin...öyle ici bos, en demokratik site burasi demek ile olmuyor....
madem böyle bir idaan var icini de doldurmak zorundasiniz....
dkya sikayet edecekmisim ?
kimi kime sikayet edecegim....demokrasi ve adaletden bi haber olan kc ye mi sikayet edecektik....
prozac basligi kitlemis...ve o kitlenen baslikta benim son iletim halen ortada yok.....
aninda bu sorunu layiki ile aciklayici cevap verse idi, düstügü acinacak duruma düsmezdi....
schoppen ile ilgili idaalara gelince...kendisini hic bir iletisinde "Biz burada kac ateisti müslüman yaptik" anlamina gelebilecek hic bir satirini okumadim....
ama "kac ateisti ateizimi sorgulattik" demesinde ne gibi bir sakinca olabilir ki ?
ateizim sorgulanamaz bir tabu mudur ki ?
dilaver abiden cok sey ögrendik....
hak aramanin soytarilik olarak degerlendirecegini de sayesinde ögrenmis olduk....
kendisi hakdoganin "magduriyetini" kullanarak , sitede tasviye hareketini basari ile yönlendirdi ( ki özünde de iyi oldu ), ama soytari hak arayanlar oldu.....
Dilaver: Lütfen bundan sonra mod arkadaşlar bu tür kişilere yönelik ileti ve tartışmalara izin vermesinler ve ceza puansız olarak üyeyi uyararak iletiyi odaya kaldırsınlar. Hani site meclis başkanının tasarruf etme yetkisi yoktu
haa dogru ya "normal" üye olarak yazmistir muhtemmelen....ama soytari biz olduk....
buda güzel...
evet sargon üc saat oturup yazmisin...
keske bir saat elestirileri anlamak icin kafa yormus olsa idiniz....
simdi cok farkli bir konumda olurduk.....
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12227
Okunması önemle tavsiye olunur.
Milomanaradan alıntı;
Hakaret olarak gösterdiğiniz cümle bana aittir ve cımbızladığınız iletinin bütünü aşağıdaki gibidir
Merak etmeyin yazınızın tamamını da okudum ve mevcut. Ve altını çizdiğim cümle çok manidardır. Vahabi armudu cümlesi her ne olursa olsun kullanmamanız gereken bir hakarettir. (Bana göre)
Milomanaradan alıntı;
44- Aşağıdakilere Benzer Başlıklar Açmayınız
Aşağıdakilere benzeyen tarzda, genelleme içeren veya demagojik başlıklar açmayınız:
-Mutlaka Okuyun
-Çok önemli
-Müslüman arkadaşlara duyuru
-Mümin kardeşlere
-Müslümanlar cevap versin
-Ateistler cevap versin
-Yapmayın kendinize gelin!
-Bırakalım kitapları
-Cahil kalmayın
-Evrimcilerden bilgi istiyorum
Söylediğiniz “Hakaret” bu tür başlık açanlara mı? Açsalar bile bu hakaretlere sebep göstermeniz bence anlamsız. Sonuçta site yönetimi böyle bir sayfa açıldığında başlığı kapatır ve başlığı açan öm yolu ile uyarılır ve ya ceza alır. Bu olayların olmaması size hakaret etme yetkisini vereceğini mi düşünüyorsunuz.
frodo
saflari sig ve düzgün tutalim demekten baska birsey yazmiyor icinde....
ama saflarin sig ve düzgün tutulmasi icin, önde durana güven gerekir...
bizde önde duranin hatalarini...günahlarini ona buna degil....kendisine söylüyoruz...
aba altindan sopayi göstemek istemini ise, senden bekledigim bir tavirdi...
beni yaniltmadigin icin tekrar tesekür ederim......
Not : ben su an yasakli olan ( frodo tarafindan yasagi tekrar gözden gecirilen ) high iq ile sohbet odasinda sohbet ediyorum....
ne güzel degilmi....
sargon üc saat emek harcamisin...peki sonuc ?
bana aba altinda sopayi gösterenler...öncelikle verdiginiz cezalari uygulamya koymak ile baslasaniz ise....nasil olur ?
İnvi ben aba altından sopa göstermem, doğrudan indiririm. Senin okuduklarını anlamazdan gelme huyunu bilirim. Niyetinin ne olduğu ortada. Bu konuyu uzatmanın ne sana ne de yapmak istediklerine bir faydası olmaz.
Bu başlıkta son yazım. Tüm arkadaşlardan bu onu dedi bu bunu yaptı bu eksikti bu fazlaydı muhabbetini bırakmaları. Artık sıkıldık. Demokrasi anlayışımıızı beğenmeyen siteye yazmaz çıkar gider. Kimseyi kırmızı mumla davet etmiyoruz. Geleni de forum kurallarına uyduğu sürece dinliyor, anlamaya çalışıyor ve tartışmaktan zevk alıyoruz.
İsteklerimiz basit. Bunu anlamak o kadar mı zor ?
birak simdi mumu felan....
cezasini yeterli bulmadigin adam ile sohbet odasinda sohbet ediyorum diyorum.....
ama provoke etmek ile suclanan kim ?
ben !
invi ,
kac gundur bu siteye sadece bizim ne kadar adaletsiz , tarafgil , fikir alanindaki ezikligimizi inanirlarin guclu kalemlerini yasaklayarak sansurleyerek susturdugumuz bagira cagira anlatmaya geliyorsun , sistemli olarak bunu alakasiz diger form basliklarina da tasiyarak , forumlari kilitlemeye tartismalari proveke ederek sobote etmeye calisiyorsun , artik iyi niyetinden supheliyim ..
Gozden kacirdigin , defalarca yazilmasina ragmen anlamazlikdan geldigin husus , cezalarin siteyi bur tur sobete girisimlerinden korumanin yani sira , ogretici bir unsur olarak da kullanildigi
Pusi uyarililip denetime alindikdan sonra , uslubunu gozle gorulur bir sekilde duzeltmistir,
hakdogan ise defalarca uyarilmasina ragmen , onca cezaya yasaklamaya denetime alinmasina karsin , hic bir sekilde duzeltme belirtisi gostemedigi gibi , adeta bir gorevi ifa edercesine bunlari yine sitenin islevsizlesmesi icin bir vesile yapmistir,
Bu saatden itibaren bu konu hakkinda yazacagin iletileri silecegimi bilmeni isterim , DK ya sikayet yolun her zaman aciktir , bu hakkini sonuna kadar kullanabilirsin ,
Bugune kadar ortaya attigin butun iddalara sargon gerekli cevaplari vermistir, bunun disinda artik soylenecek bir sey yoktur ,
Forumlara katkini fikir alaninda bekliyorum , her insan gibi ateistlerinde kendileri sorgulama , inancsizliklarini her yonden didik didik etmeleri gerekir ,emegini ve zamanin bu konuya ayirirsan , bu siteye gelmenin senin icin de bir amaci olur ,,
birak simdi mumu felan....
cezasini yeterli bulmadigin adam ile sohbet odasinda sohbet ediyorum diyorum.....
ama provoke etmek ile suclanan kim ?
ben !
İnvi haklı. Arkadaşımız cezalı iken site organlarından chat odasında da olmamalı. Ancak sitede uygulanan cezalar ayrı bir modül olduğu için chat
odasında geçerli olmuyor.
High chat odasından cezalı üye olduğu için, İnvi de "ihbarcı" olduğu için
chat odasından banlandılar.
Niveru :
sevgili invi ,bundan sonraki mesajlarini silecegimi soylemistim , lutfen artik zamanini , emegini bu siteye gelis amacina uygun olarak fikirlerini paylasma adina kullan ,
Bu paylasiminda sana yapilacak herhangi bir art niyetli kinayede dahi "!" isaretini kullandiginda yetki sinirlar icersinde hakkini koruyacagimizdan emin ol ..
Bahsettigin son mesaji hatirladigim kadari ile buraya ozetliyeyim yanlis anlama olmasin :
Hakdogani ,bizleri fikir bazinda sitenin omurgasini sarstigi icin , onunla entellektuel duzeyde basa cikamadigimizdan bu sekilde yasaklama yoluna gitdigimizi idaa etmisdin ,,
Ayrica bu sekilde mesajlarina mudahale etmemi ise DK ya sikayetde bulunabilirsin ,, ama sargonun iletisinden sonra son cezalar hakkindaki iletilerine mudahale etmeye devam edecegim
Saygilarimla
tabi ya sil....sil kaldir
kimse okumasin zaten....
hani yok sakin baska bir yere tasima iletileri
hemen sil ki kimse okumasin...acaba adam hakli mi ki demesin...
idaam ortada...gelismelerde bu idaayi destekliyor....
Niveru
iletiler BENIM
sizin maliniz degilki üzerinde icini benim rumuzumun altinda bosaltarak kullanamazsinz...
eger astigim iletiler yayinlanmasinda bir sakinca varsa.....yayinlanan iletiyi gerekcesini benimle paylasarak sözü gecen iletinin okunmamasini saglarsiniz......
simdi benim astigim iletinin asli nerde ?
yok sildin !?
veya bir baska yerde yedegi var ?
bana iyade edebilirsin ?
nitekim bu iletiler herseye ragmen BENIM iletilerim...
hadi buyur....
iletinin aslini bana özel mesaj yolu ile de yollayabilirsin....
iletinin aslini tümü ile yok etmek gibi bir hatayi yaptigini düsünmek istemiyorum....
niveru, frodo bana ihbarci diyerek kendince gene tribünlere mesaj veriyor....
ama bu sitede "ÜNLEM" isaretini kullanmakta nihayetinde IHBAR etmek degilmi ?
frodonun bahsi gecen iletisini düzenleme iraden varmi ?
yoksa iraden sadece bana mi geciyor ?
invi sitenin gelişimi için olan bir başlığa tıpkı diğer başlıklarda olduğu gibi sitenin zerre gelişimine fayda sağlamıyacak, ancak bir okadar yıkıcı eleştiriler, gereksiz sosyal devlet istekleri demokrasi kılıcı taşıyıcılığı yapmaktasınız... iletilerin bizim malımız olmadığı gerçeğine bu başlıklarında sizin malınız olmadığını eklemek isterim..
bu başlıkta karalama kampanyalarınız bitmıyecekse! başlığa son kez bakınız öneri yoksa karalamalarınızı silmek zorunda kalacağımızı bilgilerinize sunarım..
motorunuzu dinlendirmenizi tavsiye ederim...
saygılar...
eline yetkiyi alan
inviye bir kendince sarmak istiyor...
haaa "karalamak" yeni bir tanimlama....iyi akil etmisin....kizilordu...kendinden büyük laflar etme...eline yetki verildi diye, burada trip yapmana gerek yok....
ben eline her yetki verilen her modun üzerinde yaptitimi yapmak icin bir denemede tahtasi degilim..
Sayın yetki sahibi mod'lar, değerli yetkililer, sevgili arkadaşlar,
bulun İnVi'nin şu son yok olan mesajını gözünüzü seveyim.
Arkadaş sitenin gelişimi için önerilerini o mesaj bulunmadan dile getiremeyecek anlaşılan.
Sitemizin gelişimi için o son mesaj oldukça elzem...
Sitenin gelişimi için yapılanlar - söylenenler. Neden site yöneticileri rahatsız oluyorlar ki? Burada sitenin demokrat olmadığı halde demokratmış gibi görünmesinden söz ediliyor. Hatalardan bahsediliyor. Ama insiyatife ve keyfiyete göre bir uygulama varsa o başka. Bunu da kabul etmek gerekir. Yani sitenin gelişerek demokrat olması için eleştirilerde bulunuluyor. Geliştirmeye yönelik bir yaklaşım olduğunu düşünemiyor musunuz?
invi iletin burda
frodo ceza kestigini saniyor
sargon cevap verdigini saniyor
sende bana simdi ayar verdigini saniyorsun ;)
süphelenme güdülerini güclü tut.....tabiki benim özünde hakli elestirilerimi görmek istemeye bilirsin.....ama lütfen ayni süpheyi tüm diger üyelere karsi da göster....hatta elinde yaptirim gücü bulunduran sorumlulara da.....
hadi ykliksin artik....belki sen yardimci olursun..
benim dün kitlenen baslik icindeki son iletim nerde ?
dünden beri soruyorum...tik yok.....bende huyum kurusun süpheleniyorum....
sikayet mi ? ettik...ünlem isaretini kullandik...tik yok....
sayfa sayfa ileti astik....tik yok....tik olmadigi gibi iletide ortada yok....
veya burada ileti güvenligi yok de....cik isin icinden....
sitenin gelisimi icin, ileti güvenliginin saglanmasini ..iletilerin hangi mod tarafindan ne zaman niye kaldiridigina dahir ileti sahibine bir özel mesaj yazilmasini öneriyorum....
sana ikinci iletini sildigimde , ucunsunde bir hafta ceza vermek zorunda kalacagimi soylemistim , bunu yapacagimdan belki daha agir bir cezadan emin ol
Butun iyi niyetimle , senden , bu kisir tartismaya son vererek , emegini ve zamani diger forum basliklarinda paylasmani rica etmisdim
Daha ilk iletinle beraber , bu iyi niyetimi suistimal ederek , hic bir sey soylemedigin mesajlarinla adeta mazlumlari oynayarak , kendince ne yapmaya calistigini inan ki bilmiyorum
Sargonun bu konu hakkinda butun iddalariniza cevap verdigini bundan sonra soylenecek sozlerin tekrardan baska bir sey olmiyacagi , bu tutumunda devam edersen iyi niyetinden kusku duyacagimi bildirmisdim ,
son mesajlarinda bunu gosteriyor ,
Ceza Kanununda da suçların alt ve üst sınırları var. Hakim bu iki sınır arasında kendisinde oluşan kanıya göre istediği cezayı tayin eder. Yargıtay'ın daireleri arasında bile farklılıklar varken burada sıradan insanların, tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü oldukça da meşakkatli bir iş için onları demokrat olmamakla suçlamak insaf sınırlarını aşan bir hal.
Eleştirilere göz kapayarak, gönüllü olduğu için hataların üstünü örtmeye çalışmak üstüne de demokrat olduğunu iddia etmek doğru bir davranış değil. Bu durumda bahaneler üretmeye çalışmak demokrat olmadığı halde demokrat olduğunu savunmak ne kadar doğru acaba?
Eleştirilere göz kapayarak, gönüllü olduğu için hataların üstünü örtmeye çalışmak üstüne de demokrat olduğunu iddia etmek doğru bir davranış değil. Bu durumda bahaneler üretmeye çalışmak demokrat olmadığı halde demokrat olduğunu savunmak ne kadar doğru acaba?
Tekrar olacak ama: (neticede yapılan eleştiriler de günlerden beri tekrar'dan ibaret)
Bu kesinlikle bir kıstas değil. Baştan kabul ediyorum. Ama yine de İslami forumların tümünde İslam eleştirisi yapanlara nasıl muamele edildiğine baktığımızda, her insaf sahibi insan bence bu forumun yöneticilerinin son derece samimi ve demokrat bir şekilde adaleti gözetmeye çalıştıkları sonucuna varmalı. Her zaman adaleti tutturamıyor olabilirler, fakat (diğer forumların aksine) bu forum yöneticilerinin böyle bir gayesi, derdi oldukları inkar edilemez. Yoksa zaten biz şu an bu tartışmayı bile yapabiliyor olmazdık. Bu yüzden eleştirilecek şeyleri tabii ki eleştirelim. Ama keşke bunu daha yapıcı ve çözüme yönelik yapabilsek.
saygılarımla
Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır olamaz diye bir laf vardı, kimindi bilmem.
Sargon çok güzel açıklamalar yazmış. Duymayı istemek lazım.
"Neden bir islami sitede değil de buradayım?" sorusunun cevabı da önemli olabilir burada.
hahaha invi gerçekten güldürdün beni elimdeki yetkiye değil aklımdaki bilgiye bakarım ben sen buna yetkı mı diyorsun???
daha büyüklerinide gördük.. deneme tahtası değilsiniz tıpkı buranında deneme tahtası olmadığı gibi... hoş ne denediğinizide anlamadıkya....
siz bizlerle forumla ugrasırsanız bizde sizinle ugrasmak zorunda kalacağız...
siz kendinize bunu iş edindiyseniz bizim zaten işimiz bu diyeceğim size...
boyumun ölçüsünü siz mi aldınız?? nerden biliyorsunuz ne kadar olduğunu??
tahmin edebileceğinizden daha fazlası var emin olun ;)
Sitenin gidisatindan hosnut olmayan arkadaslara tek tavsiyem degerli vakitlerini burada kaybetmemeleri: karsilikli ithamlar ve hakaretler yapma yeri degildir forumlar; Fikri olan ortaya koyar, isteyen alir, istemeyen birakir gider.
Sitenin kurulus amaci gizli degil, hatta kurandan da daha apacik ortada. Dinlerden ozgurluk amaci olmus bir sitede, adabiyla tartismak isteyenlere kapimizin acik oldugunu hatirlatmama luzum yok, kimseyi zorla tutmadik ve tutamadik, Ancak site huzurunu ve gidisatini baltalama amacli iletilere sahsen tahammulum kalmadi; ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin olmali YK'nin tutumu.
milomanara
29-08-2009, 21:48
Merak etmeyin yazınızın tamamını da okudum ve mevcut. Ve altını çizdiğim cümle çok manidardır. Vahabi armudu cümlesi her ne olursa olsun kullanmamanız gereken bir hakarettir. (Bana göre)
Size göre neyin hakaret neyin olmadığı beni ilgilendirmez. Aynı şekilde peygamberin resmini yapmanın, karikatürünü çizmenin hakaret olduğunu, dinlerin birer kandırmacadan ibaret olduğunu söylemenin hakaret olduğunu düşünenlerin görüşleri de beni ilgilendirmez. Armut su isteyen bir meyvedir, Arabistan'da yetişmez derseniz, onu anlarım.
Söylediğiniz “Hakaret” bu tür başlık açanlara mı? Açsalar bile bu hakaretlere sebep göstermeniz bence anlamsız. Sonuçta site yönetimi böyle bir sayfa açıldığında başlığı kapatır ve başlığı açan öm yolu ile uyarılır ve ya ceza alır. Bu olayların olmaması size hakaret etme yetkisini vereceğini mi düşünüyorsunuz.
Sizin hakaret kabul ettiğiniz ithamlarım, sitenin geniş ifade hürriyetini kullanarak, kötü niyetle, defalarca anlattığımız konuları anlamamış gibi yapıp, doğal olan bunun anlaşılamamasıdır, bak allah yarattı demek ne kadar anlaşılır sonucuna varan yobaz yaratılışçılık misyonerlerinedir. Çünkü armutla tartışamayacağınız gibi onunla da tartışamazsınız. İfadeyi zenginleştirmek için kullanılan bu yönteme "teşbih" denir.
Site Meclis Başkanının, mesajı sonrası, buraya hala mesaj yazan yönetici, meclis üyesi, Disiplin Kurlu Üyesi ve Moderator leri anlayamıyorum gerçekten. Bu konu tamami ile benimle alakalı başlamış ve şahsıma yapılan hakaretlere gereken ceza verilmesi ile kapanmıştır. Neden hala, kim olursa olsun uzatmaya devam ediyor?
Yukarıda saydıklarımın buraya hala mesaj atması cidden tarafınızca sorgulanmalı.
Saygılar
ya benim mesaj arada kaynadı gitti birisi bişi söylese bari...en azından son mesajlar kısmı için...
arkadaşlar siteye yeni üye oldum...tanışma kısmından sonra ilk buraya uğradım bir webmaster olarak gözüme çarpanları aktarmak istedimm.... sanırım yetkim yetmediğinden yeni başlık açamadım burdan yazıyorum bu yüzden umarım birileri okur...
ilkin banner çok sade duruyor onun biraz daha doldurulması en azından bi yazı yazılması mümkün değil mi??
2. si sitede aktif arkadaşlar çok ve site bir tartışma, görüş belirtme sitesi olunca bazı şeylerin olması gerekir...örneğin anasayfada son mesajlar kısmı olsa en azından herhangi bi konuya cvp yazıldı ise hemen görebiliriz...
şimdilik bunlar gözüme çarptı...akıl vermek gibi algılanmasın sadee görüşlerimi belirttim...tabi ki en iisini yönetim bilir.. :)
Nihayet başlık özüne döndü. Hala bu tür üyelerin yaşıyor olduğunu bilmek umut verici.
Sn. azrael son 2 mesajınız kalmış başlık açmak için. Hoş geldiniz bu arada.
Sade banner konusunda yardımcı olamayacağım. çünkü ne olduğunu bilmiyorum:)
anasayfada bir ara son mesajlar bölümü oluşturulmuştu. bu konu görüşülmüştü ama sanırım karara bağlanmadı.
Görüşleriniz için biz teşekkür ederiz. en doğrusunu teknik yönetim bilir.
milomanara
30-08-2009, 01:47
Sayın azrael,
Öncelikle hoşgeldiniz, sormadan edemeyeceğim, lakabınız azrael melek olan mı? Yoksa Gargamel'in kedisi olan mı? :)
Banner konusu tasarımla ilgili, pek anlamam. Ama son mesajlar'ı görebiliyoruz:
http://img40.imageshack.us/img40/1476/clipboard01rsg.jpg
milomanara'ya resim çekmeyi kim öğretti yahu. bir ara özgür beyine birileri resim asmayı öğretmişti. bugün nedense hep resimli anlatım yapılmaya başlandı:)
milomanara
30-08-2009, 02:06
foto-milo /sultanahmet :D
Güzel oluyormuş böyle, uzun uzun yazmaktansa, printscreen, yapıştır, finito.
Şu kurs bir bitsin siteyi bayram yeri gibi resim ile donatmaz isem mod olamayayım:) bence de resimli anlatım yolu güzel oluyor.
Sayın azrael,
Öncelikle hoşgeldiniz, sormadan edemeyeceğim, lakabınız azrael melek olan mı? Yoksa Gargamel'in kedisi olan mı? :)
Banner konusu tasarımla ilgili, pek anlamam. Ama son mesajlar'ı görebiliyoruz:
nickim küçüklüğümden beri kullandığım bişi...counter da çok ii olduğum için rakiplerim taktı bu lakabı... :D
cvplarınız için tşkler
1. Forumlarda açılan konular, forum konusuyla ilgisizse, ilgili başlığa taşınmalı bence... İlgili forum başlığı yoksa açılmalı...
İslam Forumundaki konu başlıklarından örnek vereceğim şimdi:
Atatürk Atesit miydi?
Atesitler evlenmekten yana mıdır?
Teknolojinin acizliği, vs vs...
Bu başlıkların islam ile ilgisi nedir?
.................................................. .......
2. Bir forum çok uzun süre sonra okunduğunda bile anlam bütünlüğünü yitirmemeli... Giden, gelen, mesajını silen üye, sorunları çözülmeli...
Sitede gördüğüm en önemli iki aksaklık bunlardır...
Zihin Harmanı
11-09-2009, 12:03
dini değerlere hakarete izin vermesi site gelişimin önündeki en büyük engel değil midir?
Zihin Harmanı,
Ben de sitedeyim bir süredir, az forum okumadım... Bu forumlarda da bol bol ateistlere hakaret eden müslümanlar gördüm...
Galiba nerede olduğunuzun farkında değilsiniz, burası dinlerden özgürlük sitesi...
Sizin dini "değer" olarak kabul ettiğinizi, değer olarak görmeyen insanların konuşması, düşüncelerini açıkça ortaya koyması için kurulmuş bu site... Dindeki şeyleri "değer" olarak gören dini kabul eder zaten...
Ancak buradaki müslümanlar kuran insan uydurmasıdır, denmesini bile, değerine hakaret kabul ediyor...
Mühim olan kişilerin bir birine hakaret etmeden konuşabilmesi ve dediğim gibi kişilere hakaret eden de çoklukla müslümanlar olmuş şimdiye dek...
Zihin Harmanı
11-09-2009, 12:43
Zihin Harmanı,
Ben de sitedeyim bir süredir, az forum okumadım... Bu forumlarda da bol bol ateistlere hakaret eden müslümanlar gördüm...
Galiba nerede olduğunuzun farkında değilsiniz, burası dinlerden özgürlük sitesi...
Sizin dini "değer" olarak kabul ettiğinizi, değer olarak görmeyen insanların konuşması, düşüncelerini açıkça ortaya koyması için kurulmuş bu site... Dindeki şeyleri "değer" olarak gören dini kabul eder zaten...
Ancak buradaki müslümanlar kuran insan uydurmasıdır, denmesini bile, değerine hakaret kabul ediyor...
Mühim olan kişilerin bir birine hakaret etmeden konuşabilmesi ve dediğim gibi kişilere hakaret eden de çoklukla müslümanlar olmuş şimdiye dek...
peki o zaman nerede sizin siteye kaydolmadan ki foruma kaydoluş sözleşmesi...
ben laiklik denilen sistemi kabul etmıyorum lakin o sistemi hakaretler ederek kendi değerlerimi savunmuyorum, Kur'an-ı Kerim elbette ki bir insan uydurması değil ilahi bir mesajdır.
İlahi mesajı bir elçiye atfetmek değerlerinize ne kadar uygun?
Kişinin inançlarına hakaret dolaylı olarak kişiye hakaret değil midir?
Bir değeri kabul etmemek, o değeri kabul edenlere hakaret etmek değildir...
Ben müslüman değilim ve annem müslüman, ben annemle konuşurken, ayetlerin aptalca olduğunu söyleyeceğim tabii, yoksa neden kabul etmeyeyim?
Kabul etmiyorum çünkü Kuran dediğiniz ve kutsal olduğuna inandığınız kitap, insan elinden çıkmıştır... İncil de öyle Tevrat da...
Şimdi ben Kuran'ı aptalca bulduğumu söyleyince, anneme de mi aptal demiş oluyorum?
Siz bu şekilde algılarsanız, müslümanlar dışında herkesi size hakaret ediyor olarak görürsünüz, ki siz de müslümanlar dışında kalan herkese hakaret etmektesinizdir, zaten bu durumda hakaret edilmeyi de hak etmişsinizdir...
Böyle düşünme sistemi olmaz...
Siz de ateizm ya da panteizm düşünme sistemini kabul edenlere, aksi görüş bildiriken bu "izm"e dair pek çok şey söyleyeceksiniz, ve bunu yaparken "bize hakaret" etti diye kimse ayağa kalkmayacak, göreceksiniz...
Dine hiçbir eleştiri duymak istemeyen ve her din eleştirisini peşinen hakaret olarak algılamaya eğilimli bir insanın neden bile bile Turan Dursun sitesinin forumuna üye olduğunu anlamıyorum. Aslında anlıyorum, bu tamamen ikiyüzlü bir alınganlık numarası ve toplumsal değer yargılarının arkasına saklanma çabası.
evrensel-insan
21-09-2009, 18:34
Saygideger yoneticiler;
14- Şahsına hakaret ve uygunsuz üslup sebebiyle şikayet yoluna başvurmuş bir üye şikayet konusu ettiği mesaja aynı üslupla cevap yazmışsa şikayeti "karşılıklı hakaret" çerçevesinde değerlendirilir. Karşılıklı hakaret; hakaretlerin derecesine göre cezasızlık veya cezadan indirim sebebidir. Tuzuk-
Ben burada bir "kisasa kisas affi" seziyorum, yaniliyor muyum?
Bu bence sitemizde kullanilmasi gereken dil ve yazi uslubu acisindan "sakincalidir" Soyleki; iki dil ve uslubunu "rahatca bozabilen" iki yazar arkadasimizin, yazismasini dusunun. Ne olacak?, ikiside biribirine "hakaretten dolayi cezalari azalacak. Peki, bu arada bu mesajlari okumak zorunda kalan, diger uyelerin "cektikleri cezanin" telaffisi nedir?
Cunku; yazismalar karsilikli olsa bile; tum okurlara ve yazar uyelere aciktir. Dolayisiyle; "hakaret" karsilikli da olsa; konu ile hic ilgisi olmayan bir yazar uye, ya da okurun; o mesaji gormesi ve sitemizin bu tip dil ve usluba maruz kalmasini gormesi; bence sitemiz adina, bir eksi puandir.
Onerim; "hakaret" in tek bir ceza uygulamasi ve "karsilikli hakaret" temelindeki; "kisasa kisas" dusuncesinin ortadan kaldirilmasidir.
Yani diyelim bir kisi "hakaretten 3 gun ceza alacak. Karsilikli hakaret ise, bu 1 gune dusecek. O sirada baska bir hakaret cezasi alan uye; kendisine karsilik verilmedigi icin; 3 gunde kalacak. Bu hem demokratik, hem de adil degildir.
Oyuzden ceza ne ise o verilmeli ve "karsilikli hakaret" farki kaldirilmalidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
21-09-2009, 18:44
Saygideger yoneticiler;
Bir onceki mesajimin neden silindigini ve ustelik bir haber verilmeden neden silindigini ogrenebilirmiyim. Sordugum sorunun mesajin kaldirilmasi ile ilgili nasil bir iliskisi olabilir? Eger buraya cevap veremeyecekseniz, lutfen om. atin.
Ayrica, mesajimi Tuzugun hangi maddesine dayanarak sildiginizi de, lutfen izah ediniz!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir önceki mesajın son mesajının hemen üstünde sevgili e.i.
Asıl soru şu : Sayın evrensel insan bu mesajın sodomoya iadei itibar başlığında ne işi var ?
evrensel-insan
21-09-2009, 19:38
Saygideger frodo;
Baslik "site uzerine dusunceler" di. O yuzden oraya yazmistim. Tamam, simdi iki yazi da; "yerini bulmus, sagol.
Saygilarimla;
evrensel-insan
İki üyenin anlaşması ile, somut bir konuda tartışabilmeleri ve tartışmayı bütün ilgili üyelerin takdirine sunabilmeleri için, sadece ikisine yazma yetkisi verilen başlıkların açılması fikrini nasıl karşılarsınız?
''Her kafadan bir ses çıkması'' -ki forumların ana özelliği- çok zaman daha verimli bence, ama bazen de sadece iki ikişinin -üçüncü müdahaleler olmadan- tartışmasını takip etmek daha uygun olabilir, diye düşünüyorum.
Hele hele söz konusu tartışmacılar, baştan itibaren ''muhalifini her pahasına alt etme'' vs. gibi bir saikle değil de, somut bir konu hakkındaki tez ve argümanlarını en güzel şekilde çarpıştırmak ve karşılaştırmak niyeti ile böyle bir anlaşma yaparlarsa, çok seviyeli, verimli, uzun nefesli olmasına rağmen konuları aşırı dallandırmayan tartışmalara şahit olabiliriz, diye düşünüyorum.
saygılarımla
Ana sayfada yer alacak şekilde sitenin tanıtımını yapan bir video yapalım.
Bu tanıtımda kısa ve öz olarak Turan Dursun'dan bahsedildikten sonra sitenin amacı, site organları ve forumlardan bilgiler yer alsın.
Bu video reklam amacıyla youtube, yahoo vs. yerlerde de yayınlanabilir.
Farklı görüşlerin yansıtılması tabii ki zenginliktir, ancak bunun bazı kriterlere bağlanması lazım. Çünkü mevcut durumda pek çok forum, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, fanatizme meyilli, dar görüşlü insanların duygusal içerikli mesajları ile bundan irite olup lüzumsuzca laf yetiştirmeye çalışan karşıt görüşün zaman ve efor kaybından öte birşey yansıtmaz hale gelmiş gibi. Forum üyeliği için kişinin açık fikirliliğini test eden bir online anket konması, sonrasında da moderatörler tarafından forumların gözlenmesi, şikayetlerin dikkate alınması gibi bir dizi önlemle bu site çok daha verimli bir hale getirilebilir kanısındayım.
Sevgili Khazar,
Gözlemin doğrudur. Fanatizme meyilli eleştirsel iletiler, bunlara verilen cevaplar... İlave olarak dine karşı içinde bazı eleştirler başlamış ve bunları dile getirebilme cesaretini bulan bundan dolayı heyecanlı arakadaşların iletileri... Bunlar sitede yazışmalarda giriş bölümünde fazlaca yer tutuyor. Bu yazışmalar efor kaybı olarak görülebilir. Fakat ben gerekli olduğuna inanıyorum. Buraya katılan kişilerin inançları farklı, sözcüklere verdiği anlam gerçek düşüncelerini duygularını yansıtmıyor da olabilir. Bu türlü tartışmalardan bir şey de çıkmayabilir. Ama buna izin verilmesi onaylanması gerekli. Öyle acemice yazmaya başlayan kişi yazdıkca düşüncelerini keşfedecektir. Bagnazca karşı çıkan bir kişide bir acaba doğabilecektir. Bunlar mümkündür. Bu alan sitenin mutfağıdır, insanlar burada pişecektir. Sonuçta bu site insanlara yönelik ve başvuran her kişiyi, sitenin kendi kuralları içinde kalmak koşulu ile, kabul etmesi gerekir. Siteye giren kişi inancı düşüncesi nasıl olursa olsun sonunda kendi yolunu ve çizgisini bulur veya burayla barışamaz, ayrılır. Testlere tutup alma/almamak bence doğru değil.
Saygılarımla / Nefati
cem kardeş benim siteyle ilgili hoşuma gitmeyen bir şey var, sitenin genel duruşu islam-karşıtı bir görünüm sergiliyor, oysa ben temel düşüncenin ateism üzerine kurulu olduğunu görüyorum. bir ateist sitesi olarak sürekli islamı eleştirmek zorunda kalmamız bir eksiklik bence çünkü bir insanın islamı reddetmesi için onu tüm kurumlarıyla anlaması gerekmez, kurandan hiç anlamayan ya da sizlerin çoğunlukla yaptığı gibi ayetleri teker teker araştırıp incelemeyen kişilerin de inancı reddetme hakları vardır ve bu doğaldır. yani şimdi hadi islamı ya da kuranı reddektik diyelim, bu bizi ateist yapmaz ki, ordan biri derse o zaman gelin budist olun diye, işte buna cevap veremeyiz bu durumda. ateismin çıkış temelleri islam ya da benzeri spesifik bir dinin karşıtlığı değildir... usrenin
USRENIN önemli bir noktaya parmak basıyor. Tamam inanan ve inanmayan kişiler tartışalım konuşalım. Tartışmalar hep bu noktada odaklanıyor fakat bu yetersiz. Din dışı kişilerin felsefesi, ahlak görüşü, dünya görüşü ve hatta psikolojisi hakkında da konuşulması gerekir. Ayrıca bu konuda giriş sayfasında derli toplu bir yazı olsa iyi olur. Giriş sayfasıdaki değişik dinler üstüne ve değişik din karşıtı düşünceler üstüne bilgi sunan başlıklar geliştirilip zenginleştirilebilir. Sitenin ilgisini çeken başka yabancı ve Türk felsefeci ve düşünürlerin ve görüşleri, dine karşıt düşüncenin evrimi, din psikolojisi üstüne yazılar konulablir. Tartışmalardan ilgi çeken yazılar veya bölümler alınabilir. Buna arşiv bölümünden ulaşabiliyoruz ama öyle yazılar olur ki bunlar bütünün içinden seçilip ayrı bir başlık altında konulabilir. Üyelerden bu konularda değişik yaratıcı öneriler gelecektir onlar değerlendirilebilir. Bunlar bir günde olacak şeyler değil ama bir proje olarak düşünülebilir.
Saygılarımla / Nefati
Ana sayfada yer alacak şekilde sitenin tanıtımını yapan bir video yapalım.
Bu tanıtımda kısa ve öz olarak Turan Dursun'dan bahsedildikten sonra sitenin amacı, site organları ve forumlardan bilgiler yer alsın.
Bu video reklam amacıyla youtube, yahoo vs. yerlerde de yayınlanabilir
İyi hoş ama bu tür çalışmalar için zaman ve emek vermek gerekir. Şu an için tüm çalışma grupları içinde tensiz ve unbe haricinde ciddi katkılar yok.
Neden olmasın pante efendi yapalım, yer alsın derse sular durur bu sitede fakat ben kalkıp anasayfa için çalışacak üyeler ile ilgilenince YK ya emir vermiş oluyorum. efendilikte son nokta işte! kendisi yerine bu öneride bulunan ben olsaydım vay pervanenin haline! pes ki artık ne pes!
Neden olmasın pante efendi yapalım, yer alsın derse sular durur bu sitede fakat ben kalkıp anasayfa için çalışacak üyeler ile ilgilenince YK ya emir vermiş oluyorum. efendilikte son nokta işte! kendisi yerine bu öneride bulunan ben olsaydım vay pervanenin haline! pes ki artık ne pes!
Görüyorsunuz işte!
Yine bensiz yapamıyor.
Bunu nefret sanmayın.
Beni çok sevdiğinden kopuk kalmaya dayanamıyor. :)
İki üyenin anlaşması ile, somut bir konuda tartışabilmeleri ve tartışmayı bütün ilgili üyelerin takdirine sunabilmeleri için, sadece ikisine yazma yetkisi verilen başlıkların açılması fikrini nasıl karşılarsınız?
Ben biraz çok yazdım bağışlayın. Bayram boşluğundan oldu. ULPIAN'ın önerisi bana cazip geldi. Bazen iki kişinin alıp götürdüğü biraz gerilimli ama keyifli tartışmalar oluyor. Orada 3. kişiler fazla bir katkı sağlamadan konuyu dağıtıyor. Fikir güzel ama nasıl uygulanabilir bilemiyorum. Bu sonuçta site yönetinimin kararı ve düzenlemesine bağlı bir uygulama.
Saygılarımla / nefati
Tabi canım! ne demezsiniz! tatından yenilmiyor! sayenizde nefretin de ne olduğunu algılamaya başladım. En azından duyan kişilerin nasıl ruh hali içinde olduklarını kavrayabiliyorum! yakanız elimden kurtulmayacak pante, devam edin ataklarınıza bir yazdığınızda, benden bin karşılık alacaksınız artık. Söyledim kabul edildi zannı ile biz sustukça aştınız kendinizi. ya efendi efendi kişilerle uğraşmayı bırakıp işinize gücünüze bakarsınız ya da sonuçlarına katlanırsınız bu kadar açık söylüyorum!
yucemanitu
22-09-2009, 20:56
Ulpian'ın önerisini destekliyorum bazan iki kişinin çok güzel yürütebileceği tartışma başkalarının müdahalesiyle dağılıyor, tatsızlaşıyor düzeyi ve içeriği değişebiliyor. Zaten pek çok forumda bu özellik var ipb.free'de bile yapılabiliyorsa bizim forumda hayli hayli yapılır. Yöneticilerimizden biri bize kulak versin lütfen.
Konu'nun DÖ ye alınmasında fayda var..Pante'nin iki tavsiye niteliğindeki iletisinden nerelere gelinmiş.Milletin önünde eski yeni çamaşırlar ortaya dökülmeye çalışılarak,ajitasyona başlanmış..
Bir DK üyesinin cem-i cümlenin içerisinde sinirlerine hakim olması ve konunun DÖ ye taşınması dileklerimle
Bu ne yahu duyurular bölümünde bu neyin duyurusudur?
yakanız elimden kurtulmayacak pante
Sn. Pervane, lütfen bir karar veriniz artık.
Uzak mı duruyoruz birbirimizden, yoksa ellerimiz birbirimizin yakasında mı olacak?
Ben size her fırsatta, sürekli, ısrarla, usanmadan, bıkmadan zeytin dalı uzattıkça siz geri çeviriyorsunuz? :yield:
Siz de şahitsiniz ki; Dilaver "Ben pante'yim" demişti. Bu durumda ha Dilaver'in kızı, ha pante'nin kızı farkeder mi?
Gelin size Dilaver'in yokluğunda manevi boşluğunuzu kapatarak babalık yapayım.
Neden bu kadar katı kalpliymiş gibi davranıyorsunuz?
Siz bana sevgili Dilaver'den emanet sayılırsınız.
Sizi karşısına alan, karşısında beni bulur.
Siz bensiniz, ben de siz! :peace:
:)
evrensel-insan
22-09-2009, 21:21
Saygideger pante;
"Prens soyu" duygularin, debresti, galiba!:target:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Şirinlik yapmayın pante sizin karşınızda çocuk yok. sizden özür dilemek gibi bir erdem de beklemiyorum. Zeytin dalıymış! kırıp dökmekten başka hangi dalı sundunuz şimdiye kadar pes! sadece bundan sonra artık! artık! artık! ben ve benimle paralel düşüncede olan üyelerin üzerine hükmetmekten vazgeçin. bunu yapabilirsiniz, karalamayı, kendi kalıplarınıza göre hareket etmelerini dayatmaktan vazgeçin. Başka ihsan istemez! bana babalık yapmak da her babayiğidin harcı değildir.
sadece bundan sonra artık! artık! artık! ben ve benimle paralel düşüncede olan üyelerin üzerine hükmetmekten vazgeçin.
Ben kimseye hükmetmedim ki şimdiye dek, yanlışınız var.
Herkese yardımcı olmaya çalıştım.
Kim Ö.M. atıp ne rica ettiyse, emir telakki ettim yardımcı oldum.
Kim forumda ne sorduysa yardımcı olmaya çalıştım. Size de.
Birçok arkadaş buna şahittir.
Aksini, kötü davranış gördüğünü, hükmedildiğini kimse söyleyemez.
Yapmadım çünkü öyle birşey.
Ama siz!
Çekindiğim başıma geldi.
DK'ya seçildiğinizden beri benle uğraşıyorsunuz.
Soruyorum size bunu neden yapıyorsunuz?
Lütfen artık site için çabalayalım.
Bir YK'ya, bir mod'lara, bir bana saldırmaktan vazgeçin.
Siz sitemizi çamur olarak nitelendirebilirsiniz.
Hasbelkader o mevkiye seçilmiş de olabilirsiniz.
Ama bu ünvanı olumlu işlere kullanmaya çalışın.
Ben de yardımcı olayım. Elele olalım.
Bu öfke, bu nefret kime, neye?
Yapmayın lütfen sayın Pervane.
Site içindeki değerli üye arkadaşların kendi aralarında sorunları kişiselleştirerek yaptıkları tartışmalara üzüldüm. Ben çoğunluğun inançlı müslümanların olduğu bir kurumda çalıştım. Aralarında çekişme ve kavgalar eksik olmazdı ve bu duruma şaşardım. Şimdi bunu anımsadım.
Asıl siteyle ilgili bir öneri için bu iletiyi yolluyorum. ana sayfanın soldaki sutunu içinde sitenin amacına uygun konuları işleyen bir bölüm olmalı. Burada mesela müslümalık ve bilim, din ve kültür, dindar kişinin portresi, islam ve ahlak, islamın özü, din dışı düşüncelerin islama temel eleştirleri... gibi belirli başlıklarda (Bunlar yöneticiler tarafından belirlenebilir.) bir kişi tarafından yazılan başı sonu belli derli toplu yazıların bulunması çok iyi olur.
Forum içeriğinde "seçilmiş forumlar" altındaki başlıklar çok güzel fakat tartışmalar kişiyi bir yere götürmüyor ve çok dağılıyor.
Saygılarımla / Nefati
Yönetici arkadaşlar,
şu öneriye bir kulak/cevap verseniz. :yo:
(''mahalle baskısı'' amacıyla destekleyen mesajları da alıntılıyorum :))
''Her kafadan bir ses çıkması'' -ki forumların ana özelliği- çok zaman daha verimli bence, ama bazen de sadece iki ikişinin -üçüncü müdahaleler olmadan- tartışmasını takip etmek daha uygun olabilir, diye düşünüyorum.
Hele hele söz konusu tartışmacılar, baştan itibaren ''muhalifini her pahasına alt etme'' vs. gibi bir saikle değil de, somut bir konu hakkındaki tez ve argümanlarını en güzel şekilde çarpıştırmak ve karşılaştırmak niyeti ile böyle bir anlaşma yaparlarsa, çok seviyeli, verimli, uzun nefesli olmasına rağmen konuları aşırı dallandırmayan tartışmalara şahit olabiliriz, diye düşünüyorum.
ULPIAN'ın önerisi bana cazip geldi. Bazen iki kişinin alıp götürdüğü biraz gerilimli ama keyifli tartışmalar oluyor. Orada 3. kişiler fazla bir katkı sağlamadan konuyu dağıtıyor. Fikir güzel ama nasıl uygulanabilir bilemiyorum. Bu sonuçta site yönetinimin kararı ve düzenlemesine bağlı bir uygulama.
Saygılarımla / nefati
Ulpian'ın önerisini destekliyorum bazan iki kişinin çok güzel yürütebileceği tartışma başkalarının müdahalesiyle dağılıyor, tatsızlaşıyor düzeyi ve içeriği değişebiliyor. Zaten pek çok forumda bu özellik var ipb.free'de bile yapılabiliyorsa bizim forumda hayli hayli yapılır. Yöneticilerimizden biri bize kulak versin lütfen.
güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 10:49
Ulpian'la aynı mahalledemiyiz bilmiyorum ama önerisini tüm samimiyetimle destekliyorum. Forum'da konuların bir çoğu okunamaz durumda, ilgisiz-konuyu saptıran-alakasız-konu hakkında bilgi içermeyen vb. gibi bir çok mesaj barındıran konuları görünce işin aslı çok mecbur kalmadıkça geriye dönük okuma yapmıyorum. Bir çok site'de saygı babında zaten konuyu 2 yada 3 kişi alıp götürür tartışarak, her ne kadar amaç şahsi tartışma ve bilgiyi aktarma olarak algılansada, önemli bir kitle bu site'yi bilgi almak amaçlı kullanıyor, ben uzun zaman bu şekilde kullandım mesela.
İlgisiz mesajlar anında silinmelidir, konuyu saptıran mesajlara ve yaklaşımlara izin verilmemelidir, kaynak belirtilmeyen alıntılar iptal edilmelidir, konular tez-antitez-sentez kavramı etrafında tartılarak daha güzel bir yorum ve okuma elde eder.
Ben de tam böyle sistemi nasıl kurabileceğimi araştırıyordum bu sabah. Tesadüf oldu.
Gerçekten de bazı kaliteli tartışmalar araya giren düşük düzeydeki mesajlar ve provakasyonlar nedeniyle kalitesinden kaybediyor. Başlığın konu dışına taşması da sık karşılaştığımız ciddi sorunlardan biri.
Bazı tartışmalara ise katılmaktan ziyade izlemek zevk veriyor.
Bu amaçla sizin bahsetttiğiniz sisteme benzer bir sistem taslağı kurup yönetimde sunacağım. Uygun görülürse uygulamaya geçebiliriz.
Ate forumda Hodri Meydan tartışma uygulaması var. Bu örnek alınabilir.
Tartışmak isteyen üyeler baş vuruyorlar ve tartışmacı bir kaç kişi ortaya çıkıyor. O başlıkta sadece bu kişiler tartışabiliyor.
İncelemekte fayda var.
saygılarımla
güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 22:27
Ate forumda Hodri Meydan tartışma uygulaması var. Bu örnek alınabilir.
Tartışmak isteyen üyeler baş vuruyorlar ve tartışmacı bir kaç kişi ortaya çıkıyor. O başlıkta sadece bu kişiler tartışabiliyor.
İncelemekte fayda var.
saygılarımla
Kırkpınar meydanı gibi, müthiş heyecan duydum...
İncelemekte fayda var.
İncelenecek birşey yok.
Açın bir forum.
İlk olarak da sitedeki son gelişmeleri tartışalım.
Örneğin Dilaver ve ben.
Çok keyifli olurdu. :lol:
güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 22:35
İncelenecek birşey yok.
Açın bir forum.
Örneğin Dilaver ve ben.
Çok keyifli olurdu. :lol: Evet müthiş olurdu, zeytin yağı akarken vücudunuzdan... alta kaldım diye yerinme, üste çıktım diye sevinme...
İncelenecek birşey yok.
Açın bir forum.
Örneğin Dilaver ve ben.
dilaver'in yerine ben gelsem makbul mü? : ) : )
İncelenecek birşey yok.
Açın bir forum.
Örneğin Dilaver ve ben.
Nayır Naaaayıııırrrr....
Şaka olduğunu biliyorum ama önerimin söz konusu ikili münazara forumunda fikri meselelerin güzelce tartışılması için olduğunu yine de vurgulayayım ben. :)
saygılarımla
sohbet odasında yapılacak tartışmalar ve alınacak kayıtların foruma aktarılması da mümkün. hem daha hızlı yürür hem de seyirciler için büyük heyecan olur.
Örneğin Dilaver ve ben.
Pante'nin hodri meydan teklifini kabul ediyorum. Ve yönetimden bu konuda anlayış ile düzenleme bekliyorum.
Pante hodri meydan demiş, kabul ediyorum.
Ama şimdi frodo ve thunderpoint panteyi arkalar ve bu tartışmaya izin vermezler. Malum pante altta kalabilir. :kiss:
saygılarımla
Ama şimdi frodo ve thunderpoint panteyi arkalar ve bu tartışmaya izin vermezler.
İşte buyrun!
Ondan sonra diyorlar ki bazıları; "Yanlış düşünüyorsun, yoktur öyle birşey."
Bakın ne yazmıştım "Tasfiye Girişimi" başlığının 31 no.lu iletisinde:
Sevgili Frodo;
Öyle bir ortama geldik ki inan, güven duyduğumuz kişilere olan güvenimizi belirtmekten dahi çekiniyoruz artık. Çekinmek derken;
"Frodo'ya güveniyorum, o böyle senaryoların içinde yer almaz" diyemiyorum. Çünkü bu defa da "Haa, bu pante Frodo'ya güveniyormuş, demek ki Frodo'yu kendilerine yakın buluyorlar." diye düşünecek olanlarla dolu ÖDG.
Şimdi burada Dilaver kimlere ve ne mesaj veriyor, açıklasın bakalım.
Hodri Meydan'a ise her zaman varım.
Ama ben "şerh, sonra yazacağım" diye mesaj atıp da kaçmadım hiçbir başlıktan. :lol:
pate insaf
Şu aralar tartışmalar fazla. Senin dedigin şerh meselesini demokrasi ve komünizm başlıgında ayrıntılı olarak işleyecegim, merak etme. Aklımda. Ancak benim zamanım eskisi kadar bol degil. Senin de yakinen bildigin gibi hiç bir tartışmadan kaçma. Bildigim konularda münazara ederim ve sonuna kadar da arkasında dururum. Hele konu sosyalizm ise.
Ayrıca bu siteye girdigim günden beri frodo benim ayagımı kaydırmaya çalışır. :becky:
İkonu da mı görmedin. :whoo:
Tartışmayı bekliyorum.
saygılarımla
evrensel-insan
26-09-2009, 23:47
Saygideger dilaver;
frodo benim ayagımı kaydırmaya çalışır. -dilaver-
Ayni senin evrensel-insan dusuncesine yaptigin gibi, degilmi?:bounce::tape:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ayni senin evrensel-insan dusuncesine yaptigin gibi, degilmi?:bounce::tape:
Degil muhterem
frodo benim dostum ve arkadaşımdır ve bu tür atışırız.
Ama zati aliniz biraz kronik bir vakıa arz ediyorsunuz. Farkın farkında olabilmeniz dilegiyle.
saygılarımla
evrensel-insan
26-09-2009, 23:51
Saygideger arkadaslar;
Ben ozgur bir birey olarak; evrensel-insan dusuncesiyle; her yazarla, bilimsellik, felsefe, psikoloji,inanc, Yaratici, izmler, mantik v.s. konularinda; her dusunce ile bilgi alis verisi yapabilirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
26-09-2009, 23:54
Saygideger dilaver;
frodo benim dostum ve arkadaşımdır -dilaver-
Demek sana gore, ben ve dusuncelerim, senin dostun ve arkadasin degil, oylemi?:boxing::rant:
Saygilarimla;
evrensel-insan
kafasikarisik
27-09-2009, 00:05
Bakın ne yazmıştım "Tasfiye Girişimi" başlığının 31 no.lu iletisinde:
O başlığınız nerede ben göremiyorum, 1-2 şeyde ben yazmıştım. Gönderdiğim iletilerde de gözükmüyor.
O başlığınız nerede ben göremiyorum, 1-2 şeyde ben yazmıştım. Gönderdiğim iletilerde de gözükmüyor
Özgürlükçüler (!) taşımış başlığı kafasıkarışık.
Demek sana gore, ben ve dusuncelerim, senin dostun ve arkadasin degil, oylemi?:boxing::rant:
Yahu muhterem
Mahsus mu yapıyorsunuz.
Zatı aliniz yüzünden dil altı haplarıyla yaamaya mahkum oldum.
İsminizi duyunca elim ayagım titreyip saga sola kafa atıyormuşum.
Ben böyle biri degildim. Vekaletimi alan bir avukat bulursam siteye ve size dava açmayı düşünüyorum.
Zannımca siz insan psikolojisine yıkıcı etkiler yapmaktasınız.
Birleşmiş milletler bunu degerlendirir mi bilmem. :faint:Yani burada toplu kıyım tehlikesi söz konusu.
saygılarımla
Arkadaşlar,
öneri yönetim tarafından kabul görmüş olacak ki, forumda ''Bire Bir (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=61)'' adlı yeni bir bölüm açılmış.
Bu yeni bölümle ilgili birkaç önerim olacak, bu gibi maddeler üzerinde şimdiden anlaşabilirsek, bu bölümü daha verimli bir şekilde kullanabileceğimize inanıyorum.
(1) Bir üye somut bir konu hakkında başka bir üyeye ''hodri meydan daveti''nde bulunur da, davet edilen üye cevap vermez veya reddederse, davet eden kişinin bu durumu diğer başlıklardaki tartışmalarda gündeme getirmesinin etik-dışı olacağı hakkında şimdiden mutabakat sağlasak iyi olur, diye düşünüyorum. Aksi takdirde herkes her daveti kabul etmeye yönelik gereksiz bir baskı hissedebilir, ki bu hoş olmaz. Yani herkes herkesi davet etmekte serbest olsun. Fakat daveti kabul görmezse de ''bak gördünüz mü, tartışmadan kaçtı'' gibisinden şeyler söylemesin.
(2) Bence bölümde sadece fikri/entelektüel meseleler tartışılsın. Forumun gidişatı, D.Ö. veya Yönetim arasındaki idari görüş ayrılıkları buradan uzak tutulsun.
(3) Tartışacak kişiler somut tartışma kurallarını, tartışılan konunun somut sınırlarını vs. mümkünse ilk mesajlarda birlikte belirlesinler.
Uzun nefesli, derli toplu ve seviyeli tartışmalara tanık olma dileğiyle...
ve saygılarımla
"Bire bir" başlığı forum için iyi olmuş. Kaliteli tartışmaların yapılacağını bende düşünüyorum ve sabırla bekliyorum...
Konu sınırlamasının getirilmesi bence hoş olmamış. Sonuçta bire bir ve şeffaf bir tartışma, herkes görebiliyor, okuyabiliyor. Site yönetimi dahil her konu tartışılmalıdır. Bire bir olduğu için çok bulanık tartışmalar olmayacaktır. O yüzden konu sınırlaması bana anlamsız geldi. Korkulacak bir şey yok...
Emeğinize sağlık...
Konu sınırlamasının getirilmesi bence hoş olmamış.Burası bir genel kültür sitesi olmadığı için konulara sınır getirmek gerekiyordu. Hatta tarih ve felsefe konularını dahil etmek seçeneklerini bile tekrar düşünmekte fayda var.
Eğer konularda serbestiyet getirirsek Kürt sorunu gibi genel politik gündemde yer tutan konular öne çıkabilir ve site rayından çıkabilir. Genel forum listemizde politika zaten var. İsteyenler orada tartışmalı. Ancak Bire Bir forumunda da güncel politikayı dahil etmek sitenin ana çizgisini, temel hedeflerini kaydırabilir.
Her siyasi görüşe bu forumlarda ifade özgürlüğünü savunuyoruz. Ancak sitenin ve tüzüğün gereği olarak ana mücadele eksenini dinlerin üzerinden kaydırmamak gerekir. Yönetici olarak bu yönde kanalizeyi sağlamak bizim görevimizdir.
'Site Üzerine Düşünceler' forumundaki konuların yeni mesajları, 'yeni mesajlar' arasında görülmüyor. dikkatinize.
Yöneticilerin zaten düzeni korumak gibi bir derdi olması gerekiyor. Ama bizlerin de o düzeni daha iyiye bozmak gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla yöneticiler ile yönetilenler arasında bu çelişki hep vardır.
Ben de bu çelişkiyi bilerek teklifimde ısrarcıyım. Kesinlikle her konu konuşulmalıdır. Eğer "rayından çık"an bir şeyler olursa bırakalım da bire bir de olsun. Sadece iki kişi tartışıyor ve site yönetiminin gözetiminde başlık açılıyor. Rayın en güvenli ve bulanık tartışmaların en az olduğu yer olacaktır. Endişelenecek bir durum göremiyorum.
Selamlar,
Saygıdeğer forum,
Kiancakozaman:
"sonbalıkölmez!"
"sonağaçkesilmez!"
"sonkızılırmakkurumaz!"
"sonparaşekersatınalabilir!"
"işteozaman!"
"nekadaraynılariçindenekadarayrılarvarsaayrıideala ndlara!"
"nekadarayrılariçindenekadaraynılarvarsaaynıideala ndlara!"
""""""yaşasınbirevrenseldevrimyapmaendişemiz!""""" "
"yaşasınilkorganikölçümüz!"
BİRİNCİSİ;
Forumun saat biçimi 24 saat olarak gösterilemezmi?
12 saat gösterimini 24 sat gösterimine çeviremezmisiniz?
İKİNCİSİ;
Yazılara olabilecek "moderatör!" soruşturmasına karşı olarak
yazara
"itiraz hakkını belirten bir uyarının" gönderilmesi yada
"moderatörün gerekçesi ile birlikte ilgili mesaj üzerinde duyurulması"
üstelik bu itiraz süresinin
daha işlevsel olabilecek bir tanıma kavuşturulması,1 hafta yada 2 hafta demek pek çözümdeğil bence,
aydan aya uğrayabilecek yazarlar için DAHA ZOR.
Ayrıca,"ibret-i alem" sayfası! gibi bir sayfa açarak;
"moderatörün" silebileceği,-gerekçesi herneyse,herne olabileceksede bu moderatörün-
mesajların bura sayfasına alınması ve saklanması....
önerimdir!
Sevgilerimle;
kafasikarisik
05-10-2009, 23:05
Sayın site yöneticileri,
1- Sitede şu an itibari ile yasaklı olanların listesini vermeniz mümkün mü?
2- Kişiyi tümden yasaklamak yerine, üyenin yasak aldığı ana başlık altına yazma ve tüm başlıklar altına konu açma yetkisi kaldırmak daha demokratik olmaz mı? Çünkü, İslam başlığında kendini kaybeden bir müslüman, cafe başlığında farklı bir konuda yazı yazabilmeli. Tüm yazma hakkı çok ağır bir ceza gibime geliyor.Veya en azından nick altında "yasaklı" yerine "... gün cezalı" demek daha şık durur sanki.
3- Modların yazı silme ve/veya editleme haricinde, DK kararı olmaksızın kişi yasaklama yetkisi varmıdır?
Cevaplaınız için şimdiden teşekkürler,
kafasikarisik
06-10-2009, 17:54
1- Sitede yasaklı üyeler kimlerdir?
2- Süpermoderatör uygulaması hangi YK veya DK kararına dayanılarak alınmıştır.
3- Kıdemli üyelerin yasaklanması tek bir moderatörün yetkisine ne zaman verilmiştir? Tüzüğün 17. ve 18. maddeleri yürürlüktemidir?
Takip edemediğim iletiler olabilir. Üsteki mesajımda da cevap alamadım.
kafasikarisik
06-10-2009, 23:06
1- Süpermodaretör uygulaması ne zaman başlamıştır?
2- Yetkileri nelerdir?
3- Buna kimler karar vermiştir?
4- Karar ne zaman ilan edilmiştir?
5- Sorularıma ne için cevap alamıyorum?
Kafasıkarışık sitede yasaklı üyeler ile ilgili "Disiplin Uygulamaları" diye bir forum başlığımız var. Orada kimlerin neden ve ne kadar süre ile yasaklandığı yazılıdır.
Supermoderatör uygulaması sitemizde oldukça uzun zamandır vardır. Normal moderatörlerden farkı tüm forumlarda yetkisinin olmasıdır. Moderatör atama ile ilgili tüzüğümüz YK'yı yetkili kılar ve YK moderatörler arasında liyakata ve yetkinliğe bakarak supermoderatör (tüm forumlarda yetkili moderatör) görevlendirebilir.
Kıdemli üyelerle ilgili uygulamalar tüzüğümüzde yazılıdır.
kafasikarisik
06-10-2009, 23:38
Sayın frodo,
Cevaplarınız için teşekkürler.
Disiplin uygulamaları başlığından takibi zor olduğu için toplu yasak listesi istemiştim.
süpermodaratör konusunda ise atama ile ilgili YK duyurusu gözüme çarpmamıştı, onun için sordum.
Bir sorum daha var;
Herhangi bir modaratör YK veya DK kararı olmaksızın kıdemli üyeleri yasaklama yoluna gidebilir mi?
Kolay gelsin
Bende bir konuda bilgi almak istiyorum. Tüzüğe göre Kıdemli Üyeler, Disiplin Kurulu tarafından yasaklanabilirken bir uygulamada yanlışlık yapılmış gibi görülüyor. Düzeltme yapılması gerektiği kanısındayım.
Tüzüğe göre Bir Yönetim Kurulu Üyesi, Kıdemli Üye'yi aşağıdaki maddeye göre yalnız denetime alabilecekken yazılı linkteki disiplin uygulması ile bu maddeye aykırı bir uygulama gerçekleştirildiği görülüyor.
17- Kıdemli üyelerin uyguladıkları tüzük ihlallerinden uyarı gerektirenlerin haricindekiler için DK ya başvurulur. Kıdemli üyelerin uslup bozukluguna sahip iletileri forum yöneticileri tarafından editlenebilir ya da ileti sandık odasına kaldırılarak üye ceza puansız olarak ikaz edilebilir. Daha ağır yaptırım gerektiren iletiler karşısında DK ya başvurulur ve ileti sandık odasına kaldırılarak yazar ceza puansız olarak uyarılır. Kıdemli üyenin forum yöneticisine zorluk çıkarması ve ısrarcı tavrını sürdürmesi halinde forum yöneticisi, kıdemli üyenin DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir. Bu durumdaki kidemli üye DK'dan iki gün icinde onay almak kosulu ile YK üyeleri tarafindan da gecici olarak denetime alinabilir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=242922&postcount=327
düzeltme yapılarak, bu yazarın Disiplin Kurulu'na sevki ve ceza gerekiyorsa ceza verilmesi gerektiği kanısındayım.
Herhangi bir modaratör YK veya DK kararı olmaksızın kıdemli üyeleri yasaklama yoluna gidebilir mi?
Kolay gelsin
DK kararı olmaksızın bir moderatörün kıdemli üye yasaklaması mümkün değildir. Ancak burada ufak bir ayrıntı var: Kıdemli Üyelik salt mesaj sayısı ile kazanılan bir hak değildir.
Kıdemli Üyeliğin YK kararı ile onanması gerekir. Sistemin mesaj sayısı ile bağlantılı olarak verdiği ünvanlar geçerli değildir.
sn. negri
esron şu an sistem tarafından kıdemli üyedir.
YK daha kıdemli üyeliğini onaylamadı.
bir de bende Kıdemli Üye görülüyorum. : )
kafasikarisik
06-10-2009, 23:57
YK tarafından onaylı veya sistem tarafından onaylı kıdemli üye nasıl anlaşılıyor?
Ben kendimi bile bilmiyorum?
sizin kıdemli üyeliğinizde sistem tarafından verildi negri.
YK kıdemleri onaylayınca zaten duyurular başlığında duyuru yapılıyor.
duyuru yapılmakta kafasıkarışık.
kafasikarisik
07-10-2009, 00:10
En son 24.08.2009 tarihinde kıdemli üyelik duyurusu yapılmış.
ugurce82 ve ben ilan edilmemişim.
alınganlık göstermişiz.
sonra tebrik edilmişiz ama resmi bir şey idda edemeyiz.
Yani isteyen sen YK tarafından onaylı KÜ değilsin diyebilir.
Bilginize
teknik olarak Kıdemli Üye Grubu kaldırılarak özel rütbe belirlenip, o kişiye atanabilir. teknik sorunun nedenini öğrenebilirmiyim?
Kıdemler 250'ye ulaşana otomatik veriliyordu. Biraz evvel bunu iptal ettim.
Artık manuel olarak Kıdem ünvanı verilebilecek.
negri tşk.
kafasikarisik
07-10-2009, 14:27
Böylesi daha iyi oldu sanki.
Birde üyeleri tümden "yasaklama" konusunda daha demokratik davranılabilse.
Daha önce söylediğim gibi, teknik olarak mümkünlüğünü bilemem, ama belli başlıklarda (bölümlerde. örn: politika, islamiyet vs) maraza çıkaran sadece o başlığa yazamasa ve tüm sitede belli süre yeni başlık açamasa.
Yasaklı yerine cezalı dense vs.
Bu arada bende sana teşekkür ederim cem. Sen bana etmesende.
Kıdemler 250'ye ulaşana otomatik veriliyordu. Biraz evvel bunu iptal ettim.
Artık manuel olarak Kıdem ünvanı verilebilecek.
negri tşk.
Cem, rica.
mesajlarda "düzenle" butonları görülmüyor. düzeltirmisiniz?
kafasikarisik
07-10-2009, 16:03
Benim kıdemli üyelik de gitmiş bu arada. Demek ki YK onaylı kıdemlilerden değilmişim. Kafası atan tekme basabilirmiş. Öğrendiğim iyi oldu.
Yönetici Arkadaşların dikkatine,
son günlerde ''düzenleme'' butonunda bir sıkıntı var gibi. ''Seçme başlıklar'' bölümünde bir başlığa yazmış olduğum mesajımda, gönderdikten hemen sonra bazı imla hatalarını düzeltmek istedim, fakat ''düzenleme'' butonu yine yoktu.
saygılarımla
Demin hesabına girip bir mesaj yazdım ulpian. Düzenleme butonu göründü. DÖ forumda yazmıştım mesajı. Sonra sildim. O sorunla sadece bazı forumlarda mı karşılaşıyorsun?
Bana da hangi forumda olduğunu hatırlamıyorum "5 dk. geçtiği için düzenleme yetkiniz yok, forum yetkilisine bildirin." türünde bir mesaj çıkmıştı.
Demin hesabına girip bir mesaj yazdım ulpian. Düzenleme butonu göründü. DÖ forumda yazmıştım mesajı. Sonra sildim. O sorunla sadece bazı forumlarda mı karşılaşıyorsun?
Evet, sadece bazı forumlarda. DÖ'de bende de çıkıyor buton. En son >şu mesajımda (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=245487#post245487)< buton yoktu. Bir de ''Bire Bir'' forumundaki tartışma başlıklarında buton görünmüyor.
İlgin için teşekkürler.
saygılarımla
Bende "değiştirme" butonu 5 dk.'yı geçtiyse hiçbir yerde yok.
bu forumda sorun var. ayrıca 'düzenle' butonuyla ilgili ayarlarla oynanmış. forumlarda genel olarak belirlenen süre, 1 gün.
"İnsan hakları ve barış" isimli bir forum ya da alt forum olmasını öneriyorum.
Bende "değiştirme" butonu 5 dk.'yı geçtiyse hiçbir yerde yok
Evet KC. Bir mesaj yazıldıktan sonra 5 dakika içinde değişikik yapma hakkı var. Böyle bir ayar yaptığımı hatırlıyorum. Evelde farklımıydı bu ayarımız?
Evet KC. Bir mesaj yazıldıktan sonra 5 dakika içinde değişikik yapma hakkı var. Böyle bir ayar yaptığımı hatırlıyorum. Evelde farklımıydı bu ayarımız?
evet, fikrime gör süreyi 1 gün olarak ayarlamak gerekiyor.
bu forumla ilgili 'düzenle' butonu ve konu açma sorun devam ediyor. forumda üye gruplarının yetkilerini tekrar düzenlersen düzelir. cpanel kullanıyorsan kolay yaparsın.
evet, fikrime gör süreyi 1 gün olarak ayarlamak gerekiyor.
Bence bir gün çok uzun. Birisiyle herhangi bir başlıkta herhangi bir konu üzerine tartışırken, muhatabların cevap verilmiş olan mesajları sonradan editleyebilmesi, epey kargaşaya yol açabiliyor. Yani illa ''uzun'' bir süre tanınacaksa, -şahsi görüşüm- 1 saati geçmesin, derim. :)
saygılarımla
forumda sorun var. çok yavaş. neden?
valla geçen gün Molloch yasaklandığında mesajını okuyordum. sabahı filan beklemedi. Bir yenile yapınca bir anda yasaklı olduğunu gördüm.
Üstelik kendisi 400 küsür mesajlı "kıdemli üye" olarak gözüküyordu.
Nasıl olur kıdemli üye YK DK sürecinden geçmeden mod insafı ile yasaklanır diye sordum.
Öğrendik ki bizler o zaman tabela da "kıdemli üye" imişiz.
Sonrası daha komik. Bu sistem düzeltildi.
Teşekkür kime gitti dersiniz?
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=881&page=39
yani cezalar değil, teşekkürler bile adamına göre.
Kedidir o kedi.
teknik düzenlemeyi yapan yöneticinin, teknik yadıma teşekkür etmesinede bahane buldun. artık yuh! seninle muhatap olan Cemmiydi, frodomuydu? ayrıca bir konuda foruma yardımcı olunca teşekkürmü bekliyorsun? gülünecek hale gelmişsiniz. : )
Düzenle butonu calismiyor. Eksik veya yanlis yazilmis bir cümle düzeltilemiyor.
Bilgilerinize sunulur.
Düzenle butonu calismiyor. Eksik veya yanlis yazilmis bir cümle düzeltilemiyor.
Mesajda değişiklik yapabilme süresi 15 dakikadır. Bu süre boyunca düzenleme butonu görünür.
Bir müslüman olarak bana da, Şu biyoloji kitabından bana da postalayın. Harun yahya herkese postalıyor.
Yakında Yeni Asya nurcuları gibi kupon falan ile de dağıtıma başlarsanız sanırım.
Hy nin parası çok yollar derseniz de, hal ve gidişat o yönde sizde de; üç yıla kalmaz bu hız ile , manken araklama operasyonlarına da başlarsınız. hehehehe
Son Osmanlı Padişahı HY
İlk EVrim Kralı CEM... puhaaaaaaaa
Yalnız dikkat!!! HY de bu işlere başladıktan sonra; prostat başlamış; Kralın aklında bulunsun :D
bilirkisi
22-10-2009, 01:47
10 mesajdan sonra her uye istedigi kadar konu basligi acabiliyor.
Bence sadece "yazar" olanlar gunde en fazla bir konu acabilse daha iyi olur.
Boylece heyecanli bir iki kisinin konu yagmuru engellenmis olur.
bilirkisi aslında yöntem olarak hos bir öneri ama sayı olarak yetersiz 1 le kısıtlamak paylaşımıda engeller diye düşünüyorum bunu arttıralım bence..
DO grubunda olup da bu siteye emek vermek isteyen arkadaslara sesleniyorum:
Arkadaslar , benim ne yararim olabilirki diye dusunmeyin .... En ufak bir katkisiniz bile bu siteyi canlandirir ve yuceltir .... Cok cesitli gruplarimiz bulunmaktadir .... Ceviri grubundan tutun da , Radyo grubuna ..... ya da evrim video grubuna ..... Mutlaka ilgilendiginiz ya da tecrube etmek istediginiz bir calisma grubu bulacaginiza inaniyorum .... Baska calisma gruplari fikriniz varsa bunu da bu baslikta belirtebilirsiniz....
"Damlaya damlaya gol olur" desturundayiz ..... hepimiz degerli vaktimizden fedakarlik yapip bu sitenin ve TD vizyonunun gelismesi icin caba harcarsak .... yarinlarimiz daha AYDIN olur ... Emegimizin gayesi insanlarimizdir ..... Insanlarimizin aydinlanmasidir ....
Amacimiz, Mustafa Kemal Ataturk'un hedefledigi muassir medeniyet seviyesine ulasmaktir ...
DO deki herkesi bu onemli goreve bekliyorum .....
Ufacik bir katkiniz bile bu siteye katkida bulunacaktir .....
saygilarimla,
3.yol
Sayın Ayata site ile ilişkisinin kesilmesini ve üyeliğinin silinmesini belirtmemi istedi.Kendisi denetimde olduğu için mesajları yayınlanmıyormuş.İlgileneceğinizi umarım...
Saygılarımla...
güneşinzaptıyakın
02-11-2009, 22:56
Site anasayfasındaki ''sitemizden haberler'' kısmı daha güncel olsa imaj açısından iyi olur başlangıçta, yapılabilirse günlük ve popüler konular yazılabilirse dahada güzel olur.
dönerim ben bu konuya...
güneşinzaptıyakın
02-11-2009, 22:58
Baktımda söyleşiler kısmı dahada eski tarihli, ne kadar güncel o kadar iyi olur arkadaşlar...
dönerim demiştim ben... :D
Kendisi denetimde olduğu için mesajları yayınlanmıyormuşDenetimde olan hiçbir ileti yok.
Yazılmış olsa yayımlanırdı..Talebi kendisinin belirtmesi gerekirdi.
YK'nın geçtiğimiz aldığı karar doğrultusunda istifalar şu form doldurularak yapılıyor:
http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=9
Bunun dışında forumlarda yapılan istifa bildirimlerini kişi bizzat yapsa da kabul etmiyoruz.
Benim ricam Politika bölümüne "Politik Videolar " ve yahut ismini siz ne isterseniz politika ile alakalı görüntüleri paylaşabileceğimiz bir alt forum açılmasıdır.Medya bölümü daha çok din/din dışı görüntüleri içeriyor ve oraya koyulan politika ile alakalı videolarda pek takip edilmiyor.
Saygılar.
Merhaba Turan Dursun sitesi ilgilileri,
üzülerek belirtmeliyim ki sitenizde kullanılan yazı fontu çok küçük; gözlerinde küçükte olsa problemler olan benim gibi biri için bu yazıları okumak malesef ki tam bir işkence. Uygun bulmanız halinde yazı fontunun değiştirilebileceği bir kutucuk ekler iseniz, sanırım her ziyaretçi kendine uygun ebatı seçerek daha rahat okuyabileceği boyutu kendisi ayarlayabilir. Ayrıca, konuyla ilgili ve faydalı olacağına inandığım başka bir önerim de şu olacak. Bu güne kadar hiç bir sitede görmedim ama yapılabileceğini düşünüyorum. Tıpkı ziyaretçiye yazı fontunu seçme imkanı sağlayan bir kutucuk olduğu gibi, arka plan rengini de seçme şansı tanıyan bir kutucuk olsa amiyane tabir ile "tadından yenmez". Sizlerinde bildiği gibi iş yerlerinde de evlerimizde de PC karşısında çokça vakit geçirmekteyiz ve göz sağlığımız günden güne kayboluyor. Özellikle sitenizde ve internet sitelerinin bir çoğunda olduğu gibi arka fon rengi beyaz olduğun da monitorden göze doğru gelen ışık miktarı en yüksek seviyede gerçekleşiyor. Bu da gözlerin kısa zamanda yorulmasına zarar görmesine sebep oluyor. Bahsi geçen iki önerimin teknik anlamda ne kadar emek ve çaba gerektirdiği, ne kadar zamanınızı alabileceği ile İlgili hiç bir fikrim bulunmamaktadır. İlgi gösterirseniz çok sevinirim.
Kolay gelsin
Saygılar.
Marcus Aurelius
İletişim masasına gelen bir ileti.
monitorda(bu ifade ulpiana ait):) göz sağlığının bozulduğunu düşünenlerdendim. fakat bunun yanlış bir bilgi olduğunu birkaç ay önce bir göz sağlığı uzmanından öğrenmiş oldum. Aslında gözün yorulmasını sağlayan pc ekranı değil, ekrana gözlerin kırpılmadan bakılması imiş. uzun okuma esnasında aynı noktaya bakmaktan göz kırpma refleksini yitiriyor ve gözün içine her kırpışta dağılması gereken doğal sıvı göz kapağının üst kısmında bir alanda birikiyor. okuma bittikten sonra gözlerde oluşan kızarıklık ve yanma hissi bu biriken sıvının uzun süre sonra topluca gözün yüzeyine yayılmasından kaynaklanıyormuş. okurken her on dakikada bir gözlerinizi kırpmayı unutmamanız sitemizin gelişimi için üyelere önerilerimiz arasındadır.. kızarıklığa yanmaya yorgunluğa son..
monitorda(bu ifade ulpiana ait):)
Evet, benim kuruyasıca dilime benziyor bu. :)
Uygun bulmanız halinde yazı fontunun değiştirilebileceği bir kutucuk ekler iseniz, sanırım her ziyaretçi kendine uygun ebatı seçerek daha rahat okuyabileceği boyutu kendisi ayarlayabilir.
Yazı fontunun büyütülmesi bence gerekli değil.(sanırım forum için değil, sitenin ana sayfası için yapılmış bir öneri zaten).
Çünkü bu zaten bildiğim her browserde mümkün.
saygılarımla
Ülkemizdeki son medya haberlerine bakarak;
Bu sitenin Genelkurmayın sitesi olmadığını nasıl öğrenebilirim.
gözlerinde küçükte olsa problemler olan benim gibi biri için bu yazıları okumak malesef ki tam bir işkence.
Gerek Firefox'da gerekse İE'de bir parmağınızla CTRL tuşuna ve aynı anda numerik paddeki + tuşuna basarsanız karakterler büyür. - ye bastığınızda küçülür.
Benim ricam Politika bölümüne "Politik Videolar " ve yahut ismini siz ne isterseniz politika ile alakalı görüntüleri paylaşabileceğimiz bir alt forum açılmasıdır.Medya bölümü daha çok din/din dışı görüntüleri içeriyor ve oraya koyulan politika ile alakalı videolarda pek takip edilmiyor.
Saygılar.
Benim de düşüncelerim vardı sevgili Cem.
Bu tür videoları şimdilik politika forumunda başlık olarak açın. Ayrıca bir forum açılırsa oraya aktarımları yapılır.
Sayın cem , çok konu başlığı var , yani çok dağınık bir site, farklı farklı oturumlar.
Mesela cafe bölümü bence saçma, dinsel inançlardan nasıl kurtuldum başlığı, dinler forumu altında toplanabilir, bu tip oturumlar, bir başlık altında toplanırsa daha çok okunabilir, dağınık olunca takip zor oluyo
Saygılar.
http://www.turandursun.com/incilin_elestirisi/p2011_articleid/3
selam arkadaşlar bu sayfada çalan şarkının ismi nedir
(http://www.turandursun.com/forumlar/../incilin_elestirisi/p2011_articleid/3)http://www.turandursun.com/incilin_e...11_articleid/3 (http://www.turandursun.com/forumlar/../incilin_elestirisi/p2011_articleid/3)
selam arkadaşlar bu sayfada çalan şarkının ismi nedir
The Da Vinci Code - Kyrie for the Magdalene
Sitede Laisizm başlığı bulamadım. Açılması faydalı olur, bence .
lighthouse
02-01-2010, 23:04
çok güzel bir site
Saygıdeğer Site Yönetimi
Sitenin forum çöplüğüne döndüğünün farkındasınızdır muhakkak.
Hiçbir yorum yazmadan sadece bir video ya da link siteye forum olarak eklenebilmekte.
Hatta tek cümlelik forumlar bile açılabilmektedir.
Bu işin daha yararlı olması ve konuların daha toparlayıcı biçimde irdelenmesi adına ben açılacak forumun örneğin bir hafta görünür durumda üyelerin oylamasına tabii olmasını ve ondan sonra açılması fikrini aklıma getirmiş bulunmaktayım.Bu şekilde sanırım atıl durumdaki birçok forumdan kurtulmuş oluruz.
Bilimselliğe değer veriyorsak da insanların iki cümleyle-ki irdelediğimiz konular malum- her kafasına takılan soruyu irdelemeden ve yanlış anlamaya neden olacak şekilde forum açmasının önüne geçebiliriz.
Bu aynı zamanda forum açacak kişinin, konunun ,kafasına takılan tüm yönlerini ortaya koymasının ve tez şeklinde geniş sunumların da önünü açacaktır.
Kıdemli üyelerde ekstra haklar olabilir buna bir itirazım şahsen olmaz.
Hatta bu fikir de gerek görülürse oylamaya sunulabilir.
Sevgi ve Saygılar
tiktaalik
12-03-2010, 02:35
Site gayet güzel ama sitede Atatürk Ve Din bölümü güzel olurdu.
Tolerans
07-04-2010, 01:54
Bu site birçok engellemelerle karşılaştı yasaklandı yoksayıldı vsvs Sonunda sanırım sonsuzadek açık kalacak.İlk zamanlar siteyi google da yada farklı yollardan buluyordum sanırım farklı isimlerlede yayını oldu herneyse hepsigeride kaldı.. Hazırlayanlara kuruculara teşekkürederim teşekküretmek eline sağlık demek kolay.. umarım iyi takip ederiz iyi okuruz düşünürüz öğreniriz
Guzel sozlerin icin sagol, aramiza hos geldin, karanliklara bir mum da senden yanacak gibi gorunuyor:).
evrensel-insan
07-04-2010, 02:12
Saygideger tiktaalik;
Site gayet güzel ama sitede Atatürk Ve Din bölümü güzel olurdu. -tiktaalik-
Sitede hem din uzerine forumlar bolumu, hem de Ataturk bolumu var zaten.
Dinle ilgili forumlar forum sayfasinda, Ataturk Bolumu ise; burda
http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
07-04-2010, 02:18
Saygideger tayyare;
Sitede Laisizm başlığı bulamadım. Açılması faydalı olur, bence . -tayyare-
Iki tane var, biri burda;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7766
Digeri de burda;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16938
Saygilarimla;
evrensel-insan
serkotek
11-04-2010, 21:44
site kurucularına yöneticilerine ve katılımcı üyelerine mrb...bir konuya bir başlıga baglı kalmadan din üzerine geniş kitlelerin katılımını saglamalı...her görüşün seviye üzeri saygı ile anlatımı ve paylaşımı kimseyi dışlamamakla başlar...toplumumuz"un yüzde 95 müslim deniliyor sürekli...bu normaldede çok yanlış yanıltıcı bir bilgidir...ki kendini müslim sanan vatandaşlarımızın yaklaşık rakamı belki yüzde 95 tir... bu sebebten din olgusuna karşı mücadele edebilmeleri için insanların daha pozitif yaklaşıma ihtiyaçları ve çooook daha fazla bilgiye araştırmaya ihtiyacımız olucak...çunki müslim olan degişebilr ama kendini müslim sana hep bir ikilem içindedir..ve ona ulaşmak daha zordur...saygılarımla
zaferokan
30-05-2010, 00:35
slm.
.ben sizin yeni üyelerinizden sayılırım.forumlarınıza elimden geldigince kendi bilgi ve mantık seviyemde arkdaşların yazmış oldugu konuda bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum.
.fakat söyle bir sıkıtım var.arkadaşların yazıma yapmış oldugu yorumları ancak sitenize giriş yaptıgımda görebiliyorum.buda sanırım zaman sorunu yaşatıyor yani 10 gün sonra girdigimde 10 gün önceki yorumu görmüş oluyorum.yada 1 ay..
..
..önerim.:
..size kayıt olan bütün arkdaşların mail adresleri sizde mevcut oldugundan dolayı,sitenizde herkezin yorum yapmış oldugu yazıya yeni yorum yapıldıgında bizlere birer mail aracıgıyla bunun bildilmesi ki böylece zaman bakımından daha hızlı davranıp konu henüz tazeyken ve kimsenin hevesi kaçmamışken tartışmaların devam edebilmesi yönündedir.
.zaten mevcut yazılımızda kişilerin yaptıkları yorumlar bir başlık altında kısa yol tuşu şeklinde depolanıyor.buna birde maile kısa bir maille,öernegin..:
yazınıza yeni yorum yapılmıştır şekilinde mail gelirse sanıyorum büyük ihtimalle hem ben hemde diger arkadaşlar sevineceklerdir.
..teşekkürler iyi çalışmalar
..
Sayın zaferokan,
Profil ayarlarınızdan ilgilendiğiniz konulara abone olursanız, o başlığa bir yanıt geldiğinde e-posta hesabınıza bunun bilgisi gelir. Ancak siz siteye giriş yapmadıkça, o başlıkla ilgili yeni mesajlardan haberdar olmazsınız.
İlgilendiğiniz konulara abone olursanız (ve cevap yazdığınız başlıklara otomatik abonelik seçerseniz), en azından başlığın güncellendiğinden haberiniz olur.
Saygılarımla
Genel Forumlar altında Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar isimli bir forum açılmasını, Bilim bölümündeki "bilimsel olmayan" tüm içeriğin "Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar" bölümüne aktarılmasını talep etmekteyim.
saygıyla.
Sayın Shibumi; Talebinizi YK gündemine taşıyorum. İlginize teşekkürler.
dinlerle ilgili bölümün içinde, ateistlerle ilgili bölüm olmalı.
ateistlere karşı bir başlık açınca cafe'ye taşınıyor.
islam bölümünde ve başka yerlerde, ateistler canları istediği gibi verip veriştiriyorlar.
örneğin: islam bölümü gibi, sadece "ateist-ateizm" başlığı olsun.
ateist karşıtları, ateistlere saldırabilsinler.
islam bölümünde tanrı-peygamber eleştiriliyor.
"ateist" başlığında da ateistlik, büyük ateistler eleştirilsin.
Aslında iyi fikir. Din ile ilgili bölümlerin dışında, Din karşıtı akımların işlendiği ayrı bir forum başlığımız olmalı. Saldırma mevzusuna gelecek olursak. Tüm forumlar sizin sayın inanır üyelerimiz. Bizlerin ne minareden süngüsü, ne ibrikten mavzeri var! Cephanemiz kafatasımızın içinde, düşüncelerimizden başka bir şey değil! bizleri sınırsız eleştirebilirsiniz.
Şu an ''İslam Forumu'' isminin altında şu açıklama yer almakta:
İslam ağırlıklı olmak üzere, din, tanrı, ateizm gibi konularda genel forum.
Ve bu sadece bir etiket değil, fiili uygulama olarak da böyle. Bu alt forumda, sadece özel olarak İslam değil, genel olarak din, tanrı, teizm, ateizm başlıkları (inanmayanlar tarafından da, inanırlar tarafından da) açılmakta zaten.
saygılarımla
ateist ve ateizmle ilgili konu açıldımı hemen taşınıyor...
Nasıl Ateist Olunur? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15393)
bilim için; "bilim de bir dindir" denilebilir mi? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15818)
Saygılarımla
frodo (Forum Moderatörü)
frodo'ya açtığım konuların neden taşındığını,
taşınmadan önce bana sorulsa, benim de dicek bişilerim
olduğunu söyledim........ yanıt gelmedi.
bu başlığa uygun olarak, islam bölümünde tartışılmasını istedimdi...
ateistleri,
forumun baş köşesinde eleştiremiyoruz.
ateistler her bölümde tanrı'yı eleştiriyor. bu konulardan bazıları da cafe'ye taşınmalı öyleyse...
Nasıl Ateist Olunur? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15393) ben bu konuyu açtım.
bir ateist, "NASIL MÜSLÜMAN OLUNUR"u rahat rahat tartışıyor, konusu da taşınmıyor. neden taşınmıyor?
dinlerin olduğu bölüme "ateist" başlığı açılmalı. aynı islam bölümü gibi.
* her zaman yaptığınız gibi, sıkışınca, kişiselleştirmeyin konuyu.(sen zaten şöylesin, böylesin... filan)
dediklerim doğru mu, değil mi?
dediklerim doğru mu, değil mi?
dedikleriniz yanlış. linklediğiniz her iki başlık da sadece birer cümleden oluşmakta, başka hiçbir içeriği yok. Sadece geçen hafta yine İslam Forumunda fakat ateist üyeler tarafından açılan (İslam'ı eleştiren ve bir-iki içeriksiz cümleden oluşan) birkaç başlığı, yeterli içerik olmadığı için Cafe'ye veya sandık odasına bizzat taşıdım.
Cafe hariç diğer forum bölümlerinde teist olsun, ateist olsun içeriksiz boş başlıkların açılmasına sıcak bakmıyoruz. Bununla birlikte İslam Forumunda müslüman üyelerce açılmış ve ateizmi eleştiren çok sayıda başlık var.
saygılarımla
insan_olmak
23-06-2010, 21:15
Aslında inançlı üyelerin ayrıca kendini ifade edebileceği bir forum kötü olmazk gibi geliyor bana
saygılarımla
Aslında inançlı üyelerin ayrıca kendini ifade edebileceği bir forum kötü olmazk gibi geliyor bana
saygılarımla
Örneğin Evrim forumunda, evrimciler de yaratılışçılar da başlık açabiliyor. Evrimi destekleyen başlıklara da, eleştiren/inkar eden başlıklara da izin veriliyor...
Aynı şekilde İslam Forumunda da (İslam ağırlıklı olmak üzere, din, tanrı, ateizm gibi konularda genel forum) dini/tanrı inancını vs. destekleyen başlıklar da, eleştiren başlıklar da açılabiliyor.
Hıristiyan forumunda, hıristiyan üyeler de başlık açabiliyor, hıristiyanlığı eleştiren nonteist üyeler de.
Forumun amacı da bu zaten.
Bunu değiştirirsek, evrimciler için ayrı bir alt forum, yaratılışçılar için ayrı bir alt forum, tanrıcılar için ayrı bir alt forum, tanrıtanımazlar için ayrı bir alt forum vs. açmamız da gerekmez mi?
Şu anki sistemi değiştirmek bana pek makul gelmiyor.
saygılarımla
insan_olmak
23-06-2010, 21:40
değerli ulpian
sizin söylediklerinizi hesaba katarsak düşünceniz bana mantıklı geldi
Saygılar
bilimde de dededen kalma düşünceler varmış.
İsrail nickli arkadaşımızın neden cafeye taşıdınız diye sitem ettiği başlıklardan birisi bu.
Bu başlığa nasıl cevap gelir İsrail ?
Şöyle bir cevap uygun mudur: bilimde dedelerden kalma düşünceler varmış diye düşünen aslında hayata dedesinin gözünden bakmaya devam etmektedir.
Zaten gelen yanıtlarda bu çerçevede. O zaman o başlığın yeri cafedir. Ana forumumuz değil.
İnançlı ya da inançsız olup olmamanız forum alanlarında TD sitesi yönetimini hiç ilgilendirmiyor. Forum alanlarında neyi savunduğunuzun (kırmızı çizgilerimiz hariç) hiç önemi yok ama nasıl savunduğunuzla yakından ilgiliyiz.
Örneğin forum alanlarını chat odası gibi kullanmanıza izin vermeyiz. İçeriği doldurulmamış başlıklara karşı "kötü" niyetimizin olduğunu da unutmamanızı isteriz.
TD sitesi bilinen forum sitelerinden farklı bir duruşa ve çizgiye sahiptir ve bunu korumakta da ısrarlıyız.
Sizlerin de bu hassasiyetimize saygı göstermenizi istemek hakkını kendimizde görmekteyiz.
Selamlar.
en azından dinlediniz. tartışmaya açtınız.
okuyucular, cafeye taşınan, açtığım iki konuya baksınlar, sonra söylesinler.
- islam bölümünde, ateistler eleştirilsin....
- ateist başlıklı forum olmalı, diyorum.
hangisi daha uygunsa o olsun.
en azından dinlediniz. tartışmaya açtınız.
okuyucular, cafeye taşınan, açtığım iki konuya baksınlar, sonra söylesinler.
- islam bölümünde, ateistler eleştirilsin....
- ateist başlıklı forum olmalı, diyorum.
hangisi daha uygunsa o olsun.
islam bölümünde ateizmi eleştiren / İslam'ı savunan başlıklara zaten izin veriliyor, zaten bu minvalde bir sürü başlık da var.
Ama içeriksiz, tek bir cümleyle açılan başlıkları, başlık neyi savunursa savunsun, içeriği olmadığından dolayı kaldırıyoruz.
Umarım, artık anlaşabilmişizdir.
saygılarımla
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15393
Nasıl Ateist Olunur? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15393)
bu konunun içeriği yokmuş... doğrudur.
ben ateist değilim. ateistler içini doldurmuş.... 84 ileti atılmış.
bir ateist "nasıl müslüman olunur" gibi soru sorsa, konu açsa ki hep bu konular üzerine dönüyor..
bu soruya müslümanlar yanıt verirler.
sizler, böyle bir soru sorunca "içeriği yok mu" dicez.
http://www.turandursun.com/forumlar/search.php?searchid=1840798
bilim için; "bilim de bir dindir" denilebilir mi? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15818)
bilimde de dededen kalma düşünceler varmış.
------------------------------------------------------
Saçma olur.
Din dogmatiktir ,bilimsel gerçeklik ise yeni bulgularla yeniden şekillenir.
Buda bilimin yeniden şekillendiği anlamına gelir.
Bilimsel tezler hep masaya yatırılabilir ama Din inananı için bu söz konusu olamaz.
O yüzden saçma olur.
-----------------------------
Saygideger israil;
Denemez. Cunku, birincisi bilim sabit degildir, yanlislanabilir, bir orgutlenme degildir, kendini herkese kanitlar, inancsal degil; bilisseldir. Sinirli degil; onu aciktir, noktalanmis, sonlanmis degil; devamli sorgulayan iceriktedir. Teslim alici degil; aksine ozgur birakicidir. ideolojik, inancsal dogrulara degil; deneysel, gozlemsel gerceklere dayanir. Tanrisal/yaratilissal degil; insansal ve evrenseldir.
Kisileri, bir inanca, tanriya, ideolojiye, yaraticiya degil; bilgiye, bilmeye ogrenmeye, gelismeye, ilerlemeye yonlendirir.
Cevaplarini; dunya otesi, dogaustu, spekulatif degil; bilimsel, evrensel, teori ve deneysel, gozlemsel verir.
Bu kadari yeterli mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
-----------------------------------
Din ve Bilim biraraya gelebilir ve Çelişmezler.
Aslına bakarsanız elmanın iki yarısı gibidir.
Ama bunu bir araya getirecek en son kişi "melami" komedyenleridir.
sevgi ile...
açılan konuya ilk yanıtlar...
konunun taşınmasına neden olacak kadar içeriksiz bişi var mı?
konuya birileri saçma ileti yazarsa..... dünyanın en güzel, içerikli konusu olsa ne olur.
ben konu açıp, baştan sona vaaz vermiyorum. herkesin fikrini sorarak başlıyorum.
içerik bana ayit değil.
ben yüzde yüz haklıyım. dünyanın her yerinde bana hak verirler.
yönetici olarak yönlendirme yapılmasın. bu konuya katılanlar konuşsunlar.
islam bölümünde ateizmi eleştiren / İslam'ı savunan başlıklara zaten izin veriliyor, zaten bu minvalde bir sürü başlık da var.
Ama içeriksiz, tek bir cümleyle açılan başlıkları, başlık neyi savunursa savunsun, içeriği olmadığından dolayı kaldırıyoruz.
Umarım, artık anlaşabilmişizdir.
saygılarımla
anlaşamadık..
ben isteğimi söyledim. söylediğim bana göre doğrudur.
izin verin insanlar da konuşsun.
doğrudur...
ama burada konular kaynıyor, boğuntuya geliyor, iç içe giriyor.
ben,
insanların ateistlere yoğunlaşmasını istiyorum. burası ateist forum ve böyle bölüm yok... neden?
Sn. israil, avatarınızdan esin "her horoz kendi çöplüğünde öter" demek istiyorsunuz fakat bu TD sitesi için yerinde bir deyim değil. Pek tabidir ki tek tek üyelerin konu ekseninde fikir beyan etmelerini sağlayacak bir mekanizma henüz forum alanlarında icat edilmedi.Her üyenin de cevap yazma hakkı mevcut. Bu biraz da konuyu açanın başlığının içeriğine hakimiyeti ile ilgili. Sizi ateistleri eleştirmek istediğiniz noktalardan yola çıkarak islam forumunda bir başlık açmaya davet ediyorum. Tek satırlık başlık olmaması koşulu ile.
ben,
insanların ateistlere yoğunlaşmasını istiyorum. burası ateist forum ve böyle bölüm yok... neden?
Burası ateist forum değil sitenin adresinden de anlaşılabileceği kadarıyla
"http://www.turandursun.com/forumlar"
Turan DURSUN sitesi forumlarıdır.
Gerçekten kaynaşmak isterseniz, sevgi sınır tanımaz, buyrun (http://www.turandursun.com/forumlar/index.php) .
Herkesi Sev
25-06-2010, 03:36
Arkadaşlar merhaba.
Site hakkındaki görüşlerimi belirmek istiyorum
1-Neden heryerde olumsuz bakış açılarıyla karşılaşıyorum ?
2-Neden insanların inançlarıyla dalga geçiliyor ?
3-Neden bilgi paylaşmak yerine din aşağılama ve görüş aşağılama üzerine kurulu bu site?
4-Neden Ataizme ait bilgelerin olduğu ve bu mantığı doğru düzgün anlatan bi yer yok yada ben bulamıyorum._?
5- Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum? (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=79) diye bir bölüm olmasına rağmen dine nasıl bağlanırım diye bi başlık neden yok amaç nedir ?
6-Dinlerle ilgili bölümde islamiyet altında neden konu açanlar yermek adına konu açıyor _?İlginç Değilmi_?
7-Burası Ateist bilinci yayma ve geliştirme adına bir sitemidir ? Eğer amacınız bu bilinci yaymak ise aşağılıyarak ve inanışlarla dalga geçerek mi olur ?
8- siyasi bir bağınız var mıdır? CHP vs
Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba.
Site hakkındaki görüşlerimi belirmek istiyorum
3-Neden bilgi paylaşmak yerine din aşağılama ve görüş aşağılama üzerine kurulu bu site?
4-Neden Ataizme ait bilgelerin olduğu ve bu mantığı doğru düzgün anlatan bi yer yok yada ben bulamıyorum._?
5- Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum? (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=79) diye bir bölüm olmasına rağmen dine nasıl bağlanırım diye bi başlık neden yok amaç nedir ?
6-Dinlerle ilgili bölümde islamiyet altında neden konu açanlar yermek adına konu açıyor _?İlginç Değilmi_?
7-Burası Ateist bilinci yayma ve geliştirme adına bir sitemidir ? Eğer amacınız bu bilinci yaymak ise aşağılıyarak ve inanışlarla dalga geçerek mi olur ?
Teşekkürler
Sayın djhorny,
Sitede hiçbir şeyin aşağılanmasına izin vermiyoruz. Ancak tüzüğümüze ve genel yapımıza, başlıklara bakarsanız, burası dinlerin eleştirildiği, hem de çok ağır eleştirildiği bir sitedir. Yani, amacımız burada yemek tarifleri paylaşmak değil.
"Allah yok, çünkü..." gibi bir cümle, bir müslümana göre en ağır küfür olabilir. Fakat biz düşüncelerimizi ve elimizdeki bulguları kimsenin kalbini kırmadan vermeye çalışıyoruz. Ama ötesinde sizin bunları okumaktan ötürü kalbiniz kırılıyorsa, eh, bu konuda da yapabileceğimiz çok bir şey yok. Elimizden geldiğince seviyeli bir üslubu korumaya çalışıyoruz.
Fakat yukarıdaki 7. maddeniz, diğerlerinden daha çok ilgimi çekti. Yanlış bir siteye üye olmuş olabilir misiniz diye düşündüm. Siz ne dersiniz?
Tam olarak hangi mesajları kastettiğinizi bilmem mümkün değil elbette. Fakat objektif olarak ''hakaret eden'' mesajların sağ-üst köşesindeki ! işaretine tıklayarak moderasyona bildirin lütfen. Eğer gerçekten hakaret ise (ve tipik aşırı müslüman hassasiyeti değilse) gereği yapılır.
Fakat siz de bazı müslümanlar gibi, ''Muhammed Kuran'ı kendisi yazmıştır, yalan söylemiştir, belki de hasataydı'' vs. gibi cümleleri hakaret olarak algılıyorsanız, yanlış forumdasınız.
Yukardaki söylediklerime ek olarak: Bu sizin algıda seçiciliğiniz olsa gerek. Forumda hiçbir görüşü/dini aşağılamadan, serinkanlı eleştiri yapan tonlarca başlık var.
Genel bir giriş olarak sitemizin şu sayfasına (http://www.turandursun.com/din-karsiti-felsefeler/din-karsiti-felsefeler) bakabilirsiniz.
Sitemiz, genel forumlarda her türlü inançlı-inançsız görüşlere sonuna kadar fikir ve ifade özgürlüğü tanımakla birlikte, kendi amacını, tarafını gizleyen bir site değildir. Tüzüğümüze (http://www.turandursun.com/tuzugumuz/site-tuzugumuz) bakarak da kolayca sitenin amacını anlayabilirsiniz.
1- Turan Dursun Sitesi aydın ve cesur insan Turan Dursun anısına oluşturulmuş bağımsız bir internet sitesidir. Sitemiz, ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder.
Dolayısıyla ''dini inançlardan nasıl kurtuldum?'' gibi bir alt forum açma gibi bir hakkımız da olmalı. Diğer bütün islami site ve forumlarda da herkes nasıl müslüman olduğunu anlatıyor. Kaldı ki, bizim forumumuzda da isterse elbette anlatabilir. Ama forum yapısı elbette sitenin amaçları doğrultusunda oluşturulur.
Lütfen yukardaki açıklamaları okuyunuz.
7-Burası Ateist bilinci yayma ve geliştirme adına bir sitemidir ?
Lütfen yukardaki açıklamaları okuyunuz.
Hiçbir siyasi parti, oluşum, dernek, sivil toplum örgütü vs. ile organik, ideolojik veya başka türlü bir ilişkimiz yok. Sitemizin nonteist üyeleri içerisinde (bireysel olarak) her türlü siyasi çizgi ve görüş temsil edilmekte.
saygılarımla
Kaydı silinmiş üyelerin yazıları kalmakta ancak isimleri silinmektedir.
Konunun bütünlüğü ve akıcılığını etkiler bu durumun önüne geçilmelidir.
Kaydı silinen üyelerin yazılarında isimleri kalmalıdır.
Kaydı silinmiş üyelerin yazıları kalmakta ancak isimleri silinmektedir.
Konunun bütünlüğü ve akıcılığını etkiler bu durumun önüne geçilmelidir.
Kaydı silinen üyelerin yazılarında isimleri kalmalıdır.
sevgili mhmd,
sanırım kaydı çok önceleri silinmiş üyelerden bahsediyorsun. Epey bir zamandır üyeliği sonlandırılanların ismi/niki kalıyor mesajlarda. Yani önerdiğin sisteme geçilmiş durumda...
saygılarımla
Doğrudur.
Önceki tarihlerde asılan yazılar için teknik imkansızlıklar varsa sorun yok.
Yoksa, 2005 tarihli bir yazı 2010 tarihli bir yazıdan daha değersiz değil.
insan_olmak
04-07-2010, 00:19
değerli arkadaşlar
sitemizin anasayfasında din üzerine bazı anketler koyulması nasıl olur diye düşünüyorum?
belli periyodlarda biten(örneğin;ayda bir)değişen din üzerine anketler ilginç olabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla
arkadaşlar tüm önerileri okuyamadım önerim daha önce önerildiyse affedin.
ben "facebookta paylaş" eklentisinin çok yararlıı olacağına inanıyorum.
sitenin altına "facebookta paylaş"butonu ile beğendiğimiz konulaı facebookta paylaşabilirsek hem daha çok kişiyi siteye çekeriz hemde konularımızı daha çok kişiye ulaştırırız
saygılarımla
Genel Forumlar altında Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar isimli bir forum açılmasını, Bilim bölümündeki "bilimsel olmayan" tüm içeriğin "Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar" bölümüne aktarılmasını talep etmekteyim.
saygıyla.
Böyle bir düzenleme talep etmiştim. Ama akıbeti hakkında henüz bir bilgi alamadım. Konu hakkında tartışıldı, unutuldu, olmadı, kurtaramadık ;( gibi basit bir cevap alamayacak mıyız?
AvniSinanoglu
13-09-2010, 00:14
Sitenizin ilk ciktiginda üye olmustum ne yazikki ne üyelik ismimi nede sifremi nede o zamanki emailimi hatirliyorum. Sitenizde ne yazikki cok az üye aktif. Esenlikler...
Sitenizde ne yazikki cok az üye aktif -AvniSinanoglu
Belki böyle düşünüyorsunuz fakat unutmamak gerekir ki insanların da internet dışında sosyal bir hayatı var. Veyahut işleri dolayısıyla her an aktif olamıyor olabilirler. Bunlar normal şeyleridr. :) Ki zaman zaman değişen bir şey.
saygılarımla
Arkadaşlar ;
Aklıma bir şey geldi benim , paylaşmak istedim. Forumun üst köşesinde, en son kim ne yazdı alanı mı açsak acaba ? :)
Bu şekilde belki yazılan mesajları takip etmek de kolay olurdu.
Bu öneri hakkında ne dersiniz ?
saygılarımla
Sevgili natan; http://www.turandursun.com/forumlar/search.php?do=getnew bunun gibimi abi?
AvniSinanoglu
13-09-2010, 01:40
Sitenizde ne yazikki cok az üye aktif -AvniSinanoglu
Belki böyle düşünüyorsunuz fakat unutmamak gerekir ki insanların da internet dışında sosyal bir hayatı var. Veyahut işleri dolayısıyla her an aktif olamıyor olabilirler. Bunlar normal şeyleridr. :) Ki zaman zaman değişen bir şey.
saygılarımla Düsünmeye ne gerek aktif üyeler belli:sad: Neyse tatli bir tartisma arka arkaya gelen görüsleri bulmak burada yogun degil ne yazikki. Halbüki siz herkezi kucakliyan bir anlayisa sahibsiniz.
Yeni mesajlar kısmı belki çok göze batmıyordur. Şöyle üst tarafta sabit bir pencere misali :)
Yanıt alan başlık mesajların zamanlamasına göre sıralanıyor,, bazı yerlerde örnekleri var bunun . Anladınn sen onuu...
spartacus
14-09-2010, 11:46
Sevgili Natan
O uygulama yani forumda son mesajlar listesi, daha evvel(2 yıl sanırım) ve hatırladığım kadarıyla bir çok nedeniyle ele alınıp kaldırılmıştı.
yani forumların bütünlüğü, o an gündemde olan konuların aşırı öne çıkması gibi nedenlerle bir şekilde geri plana düştüğü ve siteden tümüyle tasarruf edebilmenin güçleştiği için uygulama kaldırılmıştı.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim spartacus hocam
saygılarımla
Sitenin hazirlanisi gercekten de cok güzel. Yanliz zemin ve yazi renklerinin secimini kullanicinin tercihine biraksaniz! Olasi mümkün mü acaba?
Saygilar...
Sevgili Basic, sayfanın en alt sol köşesinden temanı değiştirebilirsin :)
Eyvallah sevgili Nova;
Saygilar...
tamercosgun
23-09-2010, 19:51
siteniz güzel, site kurucularının bilgsinden şüphem yok ama sorun yorumcularda.iddaa konularında kaynak gösterilmesi önemli. Ancak herşey kaynak olamaz örneğin siteler. Kaynak olarak bilimsel anlamda kabul grmüş kitaplar tercih edilmeli ve üyeler bu anlamda yönlendirilmeli diye düşünüyorum.
Deep Impact
23-09-2010, 21:40
Merhaba. Sitemizde bir forum başlığı olsa ve eleştiriler ve tartışmalar İngilizce olarak gerçekleşse yararlı olur diye düşünüyorum. Yabancı arkadaşlarım Türkiye'ye geldiklerin bu yana Kurana ve İslam'a olumlu bakmaya başlamışlar, sanırım onların da bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Hem yurtdışında da isim yapabilir, insanları buraya toplayabiliriz.
Merhaba Deep Impact. Sitenin yönetiminde degilim ama yillarca yönetimlerde calistim. Bahsettiginiz olay bizim icin kolayca üstesinden gelinebilecek bir is degil. Ingilizce forum acmak icin o forumu yönetebilmek lazim. Bunun icin kadro olusturabilmek lazim. Site tüzügünü buna göre genisletmek, kurallari o forumda yerlestirmek icin ugrasmak lazim. Bunlar kolayca olacak seyler degil. Bizim gücümüz Türkce foruma bile zar zor yetiyor. Ingilizce bir sitemiz var, ama yazilarin cogu uzun zaman önce hazirlanmis olan yazi ve ceviriler. Bu site de bildigim kadariyla uzun zamandir update edilmemis durumda.
Arkadaslarin icin ateistlerin, free-thinker'larin tartisma sitelerini önermen iyi olur. Bu siteler yillardir isliyor ve oturmus durumda. Bizim icin su anda yeni projelere atilmak mümkün degil. Elimizdeki projeleri devam ettirebilsek, bu bile yeterli. Son zamanlarda ceviri calismalari bile durmus durumdayken, ingilizce forum gücümüzü dagitmak olur, zaten bunu kotaracak gücümüz yok.
Peki sayin sargon, sitemizin daha güclenebilmesi icin bir seyler yapamaz miyiz?(reklam vs)
Site üyelerininde yardimlari kabul edilmiyor mu? Mesala hesap numarasi verilsin, gönüllü arkadaslar yardimini yapsin. Ben hazirim sahsen.
Islam sitelerindekiler nerdeyse canlarini verecekler. Birseyler yapmaliyiz!
Saygilar...
evrensel-insan
24-09-2010, 05:43
Saygideger yoneticiler;
Ingilizce sitesinde yer alan "Turkish Ateist" isim tamlamasi, sitemizin icerigi ve duzeyi acisindan uygun ve tutarli degildir. Cunku Turkish Ateist'in karsiligi, "Turk Ateistleri" dir.
TC 'nin toplumunun FARKLI HALKLARI etigin her konusunda, soz konusu olunca, "Turk Ateisteri" bu FARKLI HALKLARI yansitmamakta, sadece milli koken, ya da etnisite olarak, toplumumuzun, bir halkini yansitmaktadir. Yabanci ve ingilizce bilen bir kisinin algisi bu olacaktir, bu da milliyetci bir algidir.
Eger amac, cografya ise, o zaman "ATHEISTS OF TURKEY", ya da, "TURKEY'S ATHEISTS" denebilir. Burada vurgu ulkeye, yani cografyayadir.
Eger vurgu dile yapilacaksa, o zaman gecerli olan "TURKISH SPEAKING ATHEISTS", yani, Turkce Konusan, ateistler, olmalidir.
Sonucta, sitemiz acisindan konuya bakarsak; site tum dunyaya aciktir ve dunyanin her cografyasindan yazari vardir. Bu temelde TEK ORTAK NOKTA COGRAFYA DEGIL; DIL OLMAKTADIR.
Butun bunlarin isiginda da, "Turkish Atheists" yerine, "TURKISH SPEAKING ATHEISTS" e birakmalidir. Bu ifade de, ne bir sinirlayici, milliyet, ne de bir sinirlayici cografya vardir. SINIR SADECE TURKCE DILI dir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
24-09-2010, 05:58
Saygideger yoneticiler;
Siteye baktiktan sonra, duzeltme yapacaktim, duzeltme dugmesi yoktu.
Bir onceki mesajimdaki ayni nedenlerden dolayi,"Turkish non-theist organisation", yerine, ya cografya temelli "non-theist organisation of Turkey" ya da dil temelli " TURKISH SPEAKING NON-THEIST ORGANISATION" Burada non-theist, yerine; non-religious da kullanilabilir, Dini olmayan anlaminda.
Eger teizm'de konu tanri ise, ki genelde oyle algilanir. Panteizm, panenteizm, deizm, agnostisizm TANRILI, dolayisiyle, non-theist degildir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bende yeri gelmişken düzenle butonunun kalıcı olmasını önereyim..
'Ahlak Anlayışımız' başlıgım Ibrahimin ve lutun kutsal hikayesi başlıgına taşınmış .Yaklaşık aynı konularda yazılmış başlıkların bir başlıkta toplanmasında ne gibi faydalar görülmektedir Bilmiyorum.
En çok girilen internet siteleri yeni başlık açmayı teşvik eder gibi halleri var.Bunun Bir getirisi olmalı.
Ben bir konu,bir kelime ararken alakasız bir çok siteye girmek zorunda kalıyorum .Başlıkların çogalması internette bir konu arayanların bu siteye girmesine vesile olacagını düşünüyorum.
'Ahlak Anlayışımız' başlıgım Ibrahimin ve lutun kutsal hikayesi başlıgına taşınmış .Yaklaşık aynı konularda yazılmış başlıkların bir başlıkta toplanmasında ne gibi faydalar görülmektedir Bilmiyorum.
En çok girilen internet siteleri yeni başlık açmayı teşvik eder gibi halleri var.Bunun Bir getirisi olmalı.
Ben bir konu,bir kelime ararken alakasız bir çok siteye girmek zorunda kalıyorum .Başlıkların çogalması internette bir konu arayanların bu siteye girmesine vesile olacagını düşünüyorum.
Sayın ferda,
TDS Tüzüğü Madde 47- Yeni Başlık Açmadan Evvel Forumlarda Tarama Yapınız Forumlarımızda mesaj kirliliği yaratmamak için önce forum geçmişini tarayıp inceleme yapınız. Sizden evvel düşündüğünüz başlıklar üyelerimiz tarafından açılmış olabilir. Düşüncelerinizi açılan o başlıklarda yazınız. Aynı zamanda o başlığı da güncellemiş olursunuz. Böylece mesaj kirliliği yaratmamış olursunuz.
Başlığınıza bu doğrultuda işlem yapılmıştır.
Saygılarımla
Ingilizceye agirlik verip Dünyaya acilmali
bazı forumlarda bir uygulama var.
mesajların altında; alıntı butonu gibi, facebookta ve twitterde paylaş butonu dikkatimi çekti.
bu uygulama sitemizin tanıtımı açısından etkili olabilir.
Probability
10-10-2010, 18:44
Bende yeri gelmişken düzenle butonunun kalıcı olmasını önereyim..
Aynen +1 :hug:
Düzenle butonu kalıcı olursa, 1 ay sonra yapacağı düzenleme de inkar edeceği yorumları düzelten üyeler olacağı için sakıncalı, yani naaayır!!! Ama belki saat olarak süre uzayabilir.
Düzenle butonları kalmasın, tardu isimli üyenin eski mesajlarına baktığımda 20-30 mesajını değiştirdiğini farketmiştim.
İnsanlar, ileride kıvırmasın :) ben demedim, yalan vs vs :)
sitede yayınlanan,uygunsuz buldugumuz yazıları nasıl şikayet edebiliriz?
Sayın mirtaron politika bölümüne bir alıntı koymuş alıntının sagolsun yasal uyarısınıda koymuş site için sorun olurmu ilgilenir misiniz ?
Yasal Uyarı: TurkMedya internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları TurkMedya Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz.
Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.
mirtaron
25-10-2010, 01:22
mesaja aktif link vermek sorunu çözecek o zaman da mesajı düzenleyemiyorum, bu düzenleme butonunu bulamadım.
bir de arkadaşlar Aziz nesinin bir vakfı var.
Hani diyorum t.d için vakıf kurmak zor bir iş mi? Kurumsal bir yapıya kavuşmak için birşeyler yapılıyor mu? sitede göremedim, bilmiyorum ne düşünürsünüz.
ferda, yazıların bulunduğu her pencerenin sağ üst köşesinde kırmızı çerçeveli beyaz arkaplan üzerine siyah bir "!" işareti mevcut. Bu ilgili yazıyı bildirmemizi sağlıyor.
mirtaron, turandursun.com topluluğuunun bir vakfı yok, yalnız DÖG -dinlerden özgürlük grubu- adında ayrı ve daha aktif "gibi" bir iç topluluk mevcut. İnsanların can güvenliğine ilişkin kaygıları nedeniyle de önümüzdeki elli yıl boyunca böyle bir gerçek hayat topluluğunun/vakfının "yasalar" çerçevesinde Türkiye'de oluşturulabileceğini ön görmemekteyim. Umarım yanılıyorumdur.
Bilgi cok degerlidir kiymetini bilen bilir bence yazan arkadaslar yazarken birazda bilgi verse site biraz daha enteresan olur,okuyanada acimak lazim saatlerce oku oku hicbirsey yok,allahdan revami bu yani?
Bence site süper hep böyle kalsa iyi olur. Kusursuz.
Alıntı:
Shibumi´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=313541#post313541)
saygıyla.
Güncelleme!
Vandidad
07-02-2011, 20:20
Zaman artık finans devridir. Burada yazılan yazı ve makaleler dergileştirilerek aylık bir magazin olarak satılsa ve satışından elde edilen gelirler ile çeşitli eğitim kurumlarındaki zeki ama ekonomik durumu zayıf öğrenciler desteklense nasıl olur?
Çok mu pembe gözlüklerle baktım diyorum ama yapılabilir gibi görünüyor.
Dergi yayımcılığı, ciddi mesai, para ve tecrübe gerektiren bir iş. Ayrıca ihtiyacı karşılayan dergiler mevcut iken yeni bir tanesinin çok tutunabileceğini düşünmüyorum. Yazı, mizanpaj ve reklam konularını geçtim, dağıtımı dahi ek farklı bir efor, maliyet ve sorumluluk.
Lakin turandursun.com forumları içerisinde uzun parçalar halinde yayımlanmış yazı ve yazı dizilerinin en azından PDF biçiminde paketlenmesi ve sitede belirlenmiş bir dosya deposu noktasından başlıklar halinde dağıtılması, site isminin yaygınlaşması ve yazıların internette elden ele dolaşması bakımından yararlı bir iş olabilir.
Aslında üç aylık aralarla internetten dijital olarak dağıtılabilecek basılı dergi biçiminde hazırlanmış, 5-10 makalelik bir Turan Dursun dergisi hiç fena olmazdı.
Maalesef gönüllülük esasına göre işleyen bu tür süreçlerde çalışacak kişilerin her zaman aktif ve verimli olabilmesi mümkün olamıyor. Elbette isteğini kaybetmeyecek ve özveride bulunabilecek iki ya da üç kişiyle tamamen maliyetsiz şekilde kolaylıkla üretilebilir. Yalnızca şimdiye kadar ki yazılar gözden geçirilip derlense epey bir materyal ortaya çıkar.
Vandidad, gündeme getirdiğiniz için teşekkürler.
Lakin turandursun.com forumları içerisinde uzun parçalar halinde yayımlanmış yazı ve yazı dizilerinin en azından PDF biçiminde paketlenmesi ve sitede belirlenmiş bir dosya deposu noktasından başlıklar halinde dağıtılması, site isminin yaygınlaşması ve yazıların internette elden ele dolaşması bakımından yararlı bir iş olabilir.
Aslında üç aylık aralarla internetten dijital olarak dağıtılabilecek basılı dergi biçiminde hazırlanmış, 5-10 makalelik bir Turan Dursun dergisi hiç fena olmazdı.
Bence bunlar harika fikirler! Kolektif tarafından değerlendirilmeli.
Vandidad
08-02-2011, 00:02
Dergi yayımcılığı, ciddi mesai, para ve tecrübe gerektiren bir iş. Ayrıca ihtiyacı karşılayan dergiler mevcut iken yeni bir tanesinin çok tutunabileceğini düşünmüyorum. Yazı, mizanpaj ve reklam konularını geçtim, dağıtımı dahi ek farklı bir efor, maliyet ve sorumluluk.
Maalesef gönüllülük esasına göre işleyen bu tür süreçlerde çalışacak kişilerin her zaman aktif ve verimli olabilmesi mümkün olamıyor. Elbette isteğini kaybetmeyecek ve özveride bulunabilecek iki ya da üç kişiyle tamamen maliyetsiz şekilde kolaylıkla üretilebilir. Yalnızca şimdiye kadar ki yazılar gözden geçirilip derlense epey bir materyal ortaya çıkar.
Vandidad, gündeme getirdiğiniz için teşekkürler.
Sayın Jiro
Bir çok noktada haklısınız. Hatta söylemlerinizin tamamı haklı ve doğru. Buna karşın mücadele ettiğimiz dinler daha çocuk yaşlardan itibaren insanlara enfoze ediliyor. İnternet ortamında ise okuma yazmayı öğrenmiş ve internete vakit/para ayıracak noktaya gelmiş kişiler tarafından kullanılıyor. Ayrıca çocukların daha 5-6 yaşlarında beyinlerini yıkayan fikirler; denekler, vakıflar, sosyal yardımlaşma platformları, dergah ve cemaatler düzeyinde paralar toplanarak çok güçlü şekilde finanse ediliyor. Dolayısıyla finansal düzeyde gelir elde edip bu gelir ile parlak zihinler dini kullanarak insanları kandıran sözde din adamları olacağına birer bilim adamına dönüştürülebilir. Bu belki de biz aydınlanmış kişilerin insanlığa olan bir borcu.
İlettiğim fikrin zorluklarını biliyorum, hatta olmama ihtimali çok yüksek ama en azından içimdekileri döktüğüm için huzurluyum.
Huzur Sizlerle Olsun...
Cok guzel fikirler bunlar, ancak gerceklestirilimesi o kadar da kolay degil. Turkiye'de yasatmiyabilirler bu tur kurumlari. Jiro'nun dedigi belki daha az etkili ama daha az riskli. Masrafi yok, uygulamasi da gonullu birkac uyenin calismalariyla basarilabilir.
Violadagamba
08-02-2011, 23:13
Anlam bilgisi açısından bir değişiklik önerim var. Bir yazar yazısını düzenlediğinde alttaki notta "Konu x tarafından şu sebeple değiştirilmiştir" gibi güzel bir not düşülüyor.
Ancak değiştirilen şey konu değil yazıdır. O konu kelimesinin yerine yazı konulsa iyi olur.
saygıyla.
Sekiz ay önce söylemişim, YK gündemine alınacağı belirtilmiş lakin ses yok. Bu öneri "Bilim" kategorisi için çok önemli bir anlam ayrımını vurguluyor aslında. Bilim dışı; teknoloji, internet ve bilgisayar içeriği hiç gönderilmiyor olsa böyle bir forum açılmasını talep etmezdim. Fakat "über fotoğraf makinası", "gadu gadu işletim sistemi" gibi başlıkları "Bilim" altında görmek ve zorunlu olarak bazen oraya bu tür başlıklar göndermek her iletide bilimsellikten bahseden bizi düşündürüyor diye düşünüyorum.
En azından önerinin akıbetini öğrenmeliyiz değil mi?
Sekiz ay önce söylemişim, YK gündemine alınacağı belirtilmiş lakin ses yok. Bu öneri "Bilim" kategorisi için çok önemli bir anlam ayrımını vurguluyor aslında. Bilim dışı; teknoloji, internet ve bilgisayar içeriği hiç gönderilmiyor olsa böyle bir forum açılmasını talep etmezdim. Fakat "über fotoğraf makinası", "gadu gadu işletim sistemi" gibi başlıkları "Bilim" altında görmek ve zorunlu olarak bazen oraya bu tür başlıklar göndermek her iletide bilimsellikten bahseden bizi düşündürüyor diye düşünüyorum.
En azından önerinin akıbetini öğrenmeliyiz değil mi?
Önerin mantıklı sevgili jiro. En kısa zamanda bu forumu açarız. Senden ricam
bilim forumunu gözden geçirip hangi başlıkları taşıyacağımıza karar vermemde
yardımcı olmandır.
Selamlar.
Bilim bölümünde ki Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar ile ilgili olduğunu düşündüğüm başlıklar:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11149
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13875
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13752
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14174
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14238
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14664
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14999
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14912
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15019
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15018
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15020
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15561
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15672
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16123
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16308
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16844
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17821
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8602
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20382
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18780
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22275
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22078
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21507
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18332
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23057
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2286
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5939
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6054
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9518
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9574
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9645
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10423
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10089
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10446
Cafe bölümünde ki Teknoloji, İnternet ve Bilgisayar ile ilgili olduğunu düşündüğüm başlıklar:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20023
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20204
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19652
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19884
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21135
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21855
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23422
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22756
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22517
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22327
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22026
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13694
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13260
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11956
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14787
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14243
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14628
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14789
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15783
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17179
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11572
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18800
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19613
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19192
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9196
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10093
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10268
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4237
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12101
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12123
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12466
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12669
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12864
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12922
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13194
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5149
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12359
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5015
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5420
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5392
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5897
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6344
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7047
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6845
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7982
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7900
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7489
Bilim Forumunun altında oluşturdum teknoloji B.Sayar İnternet forumunu. Şimdilik alt
forum olarak çalıştıralım.
ilgin için teşekkürler.