RTE geçtiğimiz günlerde meydanlarda bangır bangır bağırdı:hadi bakalım felaket tellalları doğalgazı %17 indirdim.
oysa ki geçtiğimiz bir yıl içerisinde doğalgaza %80'e varan zammı yapan sanki başkasıydı.Geçen yaz petrol fiyatları uçuk seviyelerdeydi biliyorsunuz.Bir varil petrol yaklaşık 140 dolar civarındaydı.Bu yıl ise varil fiyatları 40 dolara kadar düşmüştür.Yani yaklaşık %65 civarı bir indirime tekabül eder.Ey RTE adama sormazlar mı o zaman sen hem %80 zammı yaptın şimdi %17 ile kimi kandırıyorsun diye????Üstelik en soğuk aylar nerdeyse bitmek üzere iken hemde.
Umarım değerli Türk halkı buradaki ofsaytı görür ve RTE'nin ne kadar rol kesen bir kabadayı olduğunu görüp sandıkta kendisine gereken cevabı verir.
Sn Unbelieving,
Aynı düşünceyi paylaşarak Biz popülizm yapmayız deyip de popülizmin ağa babalığını yapan ucuz siyasetçilere umarım sandıkta hesap sorulur. :(:mad:Bu konuda ümitliyim :(:mad:
Her kes herhalde bunun siyasi rant için yapıldığının farkındadır, burdan herkesten kastım form ziayretçileri. Yoksa Türkiyede sokaktaki halk şimdi Erdoğana dua etmeye başlamıştır bile. Yanız arkadaşlar indirim açıklamasını hatırlarsanız, Erdoğan bir toplantıda toplantıya katılanlara müjde verdi: doğalgaza % 17 indirim gelecek diye. Tabi zamalarla ilgili haberi Erdoğan vermez, onları onun memuru verir.
Arkadaşlar,
Bakınız, Can Ataklı'nın bir köşe yazısından bir alıntı. Bunların yaptığı ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Özellikle son parağrafa dikkat!
Dün Başbakan Erdoğan halka bir müjde(!) verdi. Vatandaş nasıl da canhıraş biçimde alkışladı “Helal olsun” diye bağırıp “İşte Başbakan” diye sloganlar attı.
Aklıma hemen bir Nasrettin Hoca fıkrası geldi. Adamın biri gitmiş Hoca’ya “Yahu hocam bizim ev pek dar, sığamıyoruz bir türlü, ama büyük eve de paramız yetmiyor, ne yapayım?” diye sormuş.
Hoca bu abuk soru karşısında ne desin, kafasını karıştırmış biraz, düşünür gibi yapmış sonra da “Senin tavukların vardı değil mi?” diye sormuş.
Adam “Var” deyince “İyi o zaman, şimdi onları da eve al” demiş.
Aradan biraz zaman geçmiş, adam yine gelmiş hocanın karşısına “Hocam ev iyice daraldı, şimdi ne yapayım?” diye sormuş. Hoca da “Senin kazların da vardı, onları da eve al” diye akıl vermiş.
Bir süre sonra adam yine Hoca’nın kapısında. “Olmuyor be hocam, eve hiç sığamıyoruz şimdi” deyince “Merak etme, iki koyunun vardı diye biliyorum, onları da eve sok” demiş.
Adam hoca ne derse yapıyor.
Aradan biraz daha zaman geçmiş. Adam çıkmış Hoca’nın karşısına yine “Sorun bitmiyor Hocam, bana başka akıl” demiş. Hoca da “Sen inekle öküzünü de eve bir sok bakalım” demiş adama.
Üç gün sonra adam yana yakıla Hoca’nın kapısına dayanmış. “Aman Hocam, ne desen olmuyor. Artık evin içinde yürüyemez, yatağımıza yatamaz olduk. Ne oldu senin akıllarına” diye serzenişte bulununca Hoca “Tamam, tamam” diye itelemiş adamı.
“Şimdi bu geceyi de geçir, yarın sabah erkenden tavukları da, kazları da, koyunları da inekle öküzü de çıkar evden.”
Adam ertesi gün elinde bir tepsi baklava ile gelmiş Hoca’nın karşısına, “Ey Hocam” diye başlamış; “Sen büyük adamsın, sen ne büyük alimsin, sen büyük bilgesin. Meğer benim evim ne kadar ferahmış da haberim yok. Allah seni başımızdan eksik etmesin.”
Hikâyeyi herhalde biliyorsunuzdur. Adamın abuk sabukluğuna da kim bilir kaç kere gülüp geçmişsinizdir.
Peki bu hikaye nereden aklıma geldi?
Dedim ya dün Başbakan bir müjde verdi, ahali de sevinçten yeri göğü inletti.
Başbakan’ın verdiği müjde doğal gaz fiyatlarındaki yüzde 17’lik indirim.
“İşteee” dedi Başbakan “Bu hükümete de bu yakışır, doğalgazı yüzde 17” dedi ki alkış tufanı patladı. “Helaaaaaalll sana Başbakan; işte bu be, işte bu”
O sırada kimsenin aklına geçen yılın başından bu yana doğalgaza yapılan zamların toplamının yüzde 75’e ulaştığı gelmedi.
“Yandık, bittik” diyen ahaliye doğalgaz zammı olarak yüzde 75 geçirilmişti sessizce. Şimdi bunun yüzde 17’si geri alındı diye ahali göbek atmakla meşgul.
Nasrettin Hoca yaşasaydı “Böyle bir numara benim bile aklıma gelmezdi, ben soktuğum her şeyi geri çıkartıp rahatlatmıştım adamı, bunlar dörtte birini çıkardılar ama benden akıllı muamelesi gördüler, vay canına” demez miydi?
%17-18 zam yapıp, 2 ay geçmeden aynı oranda indirim yapmanın hiçbir geçerli açıklaması yoktur.
Tek açıklaması seçime yönelik yaptırdıkları gizli anketlerdir.
Sonuçlar kaygı verici olunca indirime gitmek zorunda kaldılar.
Bir de indirimler devam edecek diye yanıltıyorlar.
Asıl zamları seçimden sonra göreceğiz.
Çünkü 3-4 yıl seçim olmadığından rahatça zamları pompalayacaklar.
sözcü gazetasinde okuduğuma göre bir de elektrikte indirim olacakmış.
sen yüzde yüz yap zammı faturalar ikiye taklansın
ondan sonra kıytırık bi indirim yap ta
millette sana oy versin.
oldu bizde aptaldık oy vericez!
ama bunlara kanıp ampule oy verecek çok kişi olduğu da malum
çünkü türk halkı ne yazıkki balık hafızalı.