PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemize Erişim Engeli Kalktı

dilaver
03-02-2009, 13:37
Bugün yapılan duruşmada, mahkeme Turan Dursun Sitesine Erişim engelinin kaldırılmasına karar vermiştir. Üç buçuk ay süren beklememiz bugün hukuken sona ermiştir. Ancak kararın servis saglayıcılarına ulaşması biraz daha zaman alabilir. Tahminimce en geç 10 gün gibi bir süre zarfında sitemize www.turandursun.com (http://www.turandursun.com) adresinden hiç bir engelle karşılaşılmadan erişilebilecektir.

Harun Yahya bizi başkaları ile karıştırdı herhalde. Erişim engelinin uygulanması ile birlikte bunun böyle olacagını zaten çıkardıgımız bülten özel sayısıyla herkese ilan etmiştik. Öngördügümüzden farklı bir sonuçla karşılaşmadık. Şİmdi daha da güçlü karşılarındayız artık. TD sitesinin tüm yeminli muhaliflerine, TD sitesini yok etmeye çalışan herkese açıkça tekrardan ilan ediyoruz. Belden aşşagı oynamak, hileye başvurmak bizim kitabımızda yoktur. Biz yalnız ve yalnız akla, bilime güveniriz. Aksini iddia eden herkese de sitemiz açıktır, buyrun ve bizi düşünsel olarak mat edin.

Biz HY ile mahkemelerde hesaplaşacagımızı da söylemiştik. Hukuki süreç daha yeni başladı. Buradan tekrar ilan etmek istiyoruz ki "Her kuşun eti yenmez".

Bu süreç zarfında bizi maddi ve manevi olarak destekleyen üyelerimize ve tüm dostlarımıza, tüm aydınlık insanlara teşekkürü tekrardan borç biliriz. Şimdi hep beraber daha zorlu mücadeleler içine girmenin zamanıdır.

saygılarımla

aydoe
03-02-2009, 13:43
Çok sevindim,beklentimiz ve olması gereken gerçekleşmiştir.
Keşke gücümüz yeterli olsada maddi manevi tazminat davası açabilsek.

pante
03-02-2009, 14:00
Dinlerden Özgürlüğün sesini kısamadılar, susturamadılar.
TD'dan böyle bir tepki ve mücadele beklemiyorlardı.
Özgürlükler böyle sağlanacak, çember böyle genişleyecek.
Farklı inanç ve düşüncelerinden dolayı sanki suçluymuş gibi sustukça, baskıcılar kendilerini daha meşru göreceklerdir.
Gerek birey olarak gerekse stk'lar düzeyinde özgürlük mücadelesi daha yüksek sesle dile getirilmelidir.
İnanmadığı halde toplum baskısından dolayı inanıyor gözükmek yerine başta hurafeler ve kabulü mümkün olmayan akıldışı, bilimdışı inanışlar dile getirilerek en azından uygun ortamlarda "Bana tuhaf geliyor" tavrı ortaya konmalıdır.
Yavaş yavaş tv'lerde de bu konulara cesaretle girilmesi umut vericidir.
Henüz yeterince özgür dile getirilmese de;
Örneğin İslam'da ve Kur'an'da köleliğin olup olmadığı, kadınların boşanma hakları ve kadınlara neden birden fazla evlilik hakkı verilmediği, cariye konusu, mut'a nikahı, Türklerin kılıç zoruyla müslüman olmaları konularına değiniliyor olması da bir ilerlemedir.

Bizler en doğal hakkımızı kullanıyoruz, üstelik gerçek yaşamımızda kullanamadığımız hakkımızı sanal ortamda kullanmaya çalışıyoruz. Bu hakkımızı din ve inançlarına bir saldırı ve küfür olarak algılayıp hakaretleri bahane ederek bizi susturmak isteyenlerin eline bu fırsatı vermeyelim.

Bu kararın çıkmasında emeği geçenlere teşekkürler.

thunderpoint
03-02-2009, 14:02
Bu onurlu duruşta çaba gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim...

janti
03-02-2009, 14:29
Kutlanması ve gerçekten övgüyle bahsedilmesi gereken olgu budur.

Tebriler T.Dursun forumu , her türlü alçakça saldırıya , her türlü alçakça sekter tutuma iyi bir tokat çakıldığı için.

Özgür kalın.

serüvenci
Hayırlı olsun dileklerimizle, emeği geçenlerin emeğine sağlık.

Saygılarımla

K.C.
Tedbir kararının kaldırılmış olmasına sevindim.
Ama Dilaverin dediği gibi Hukuki süreç daha yeni başlıyor.
Tedbirin kaldırılmış olması tazminat davasının reddedildiği anlamına gelmiyor. Umarım (ki hiç ümitli değilim) red kararını da görürüz. (inşallah) :)

dilaver
03-02-2009, 14:33
KC HY avukatları duruşmaya gelmedi, mazaret bildirmişler. Avukatımız ise bizim kazanacagımızı söylüyor. Bugün sohbet ederken dersime çok iyi çalıştım, hakim davayı düşürür diyordu. İkinci celse 2/4 de. Şimdilik bu bizim için yeterli.

saygılarımla

pante
03-02-2009, 14:58
KC HY avukatları duruşmaya gelmedi, mazaret bildirmişler. Avukatımız ise bizim kazanacagımızı söylüyor. Bugün sohbet ederken dersime çok iyi çalıştım, hakim davayı düşürür diyordu. İkinci celse 2/4 de. Şimdilik bu bizim için yeterli.

Bence sonraki duruşmaya da gelmezler ve dava düşer.
Çünkü bunların amacı kapattırmak.
Hukuki olarak mücadele edemeyeceklerinin farkındalar.
Hakareti kanıtlama olanakları yok.
Forumlardan kişisel hakaretler temizlendiğinde mahkemeye sunacakları bir delil olmayacaktır.
Önceden aldıkları bir kopyanın da hukuki geçerliliği olamaz.
Çünkü kendilerinin ekleme yapmış olmaları olasılığı vardır.
Örneğin Ergenekon operasyonlarında bilgisayar diskini delil diye götürüyorlar.
Halbuki arama sırasında diskin ydeğini alıp mühürleyerek zanlıya imzalatmaları şart. Bu yapılmadığı müddetçe delil niteliği taşımıyor.

evrensel-insan
03-02-2009, 15:11
Saygideger arkadaslar;

Kanuni ve resmi olarak, TD sitesine, giris engelinin kaldirilmasi sevindirici. Eminim, bu kadirma karari; bu konuda odun vermeden caba harcayan arkadaslarimizin sayesinde olmustur. Kendi haline birakilsaydi, hem site sahipsiz addedilir, hem de; kaldirma uzerine kanuni bir girisimde bulunulmazdi. Bu konuda, tum emegi gecen; ve sitemize destek veren herkese, sonsuz saygilar.

Demekki, son zamanlarda, site girisinde rastlanan durum ve site icindeyken rastlanan durum, yani baglanti kurulamamasi veya baglanti kesikligi; teknik sorunlardan kaynaklaniyordu. Bu konuda da; okudugum kadariyla, TD sitesi; teknik olarak yenileniyordu. Bu kesintiler hala yasanabiliyor. Bunun nedeni acaba; bu yenilenme islemlerinin tamamen tamamlanmamasimi?, yoksa, baska bir neden var mi? Cunku, eminim; bu benim yasadigim baglanti sorununu sizler de; -ara ara da olsa- yasiyorsunuzdur. Hatta, en son durum, evvelsi gun yasandi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
03-02-2009, 15:14
Haklısın pante, zaten mahkeme tedbir kararını 5651 sayılı net kanununun hükümleri uyarınca kaldırdı. Kararda böyle yazıyor.

saygılarımla

Ayejj
03-02-2009, 15:23
Güzel haber .Hepimiz için hayırlı olsun. Buarada bu sonucun alınmasına gerek maddiyat gerekse emek olarak katkı vermiş üyelere teşekkür ederim.

sargon
03-02-2009, 15:32
Hayirli olsun.. Guzel haber..

cigi
03-02-2009, 16:08
Bu cok güzel habere, sevinmemek olabilir mi?
Bundan sonra Turan Dursun sitesi calisanlarina daha fazla destek vermemiz gerekiyor.
El ele tutusan arkadaslarimizin coklugu ve dirayeti sayesinde, yiilmadan bu mücadele kazanilmistir.
Burada emegi gecen bütün arkadaslarimi kutluyor, sitemize manevi destek veren arkadaslarima da kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Sevgiler, saygilar,

Cem
03-02-2009, 16:18
Turan Dursun Sitesi ilkeli ve örgütlü yapısı sayesinde hukuki engelleme kararını kaldırtabildi. Bu noktayı belirtmek çok önemli. Bizimle benzer içerikte yayın yapan ama tek kişinin yönettiği siteler kendilerine yapılan engellemeleri kaldırtamadılar: islamiyetgercekleri.org ve sevgili Da Vinci arkadaşımızın başarılı blogları bunlardan bazıları. Bunun nedeni bireysel olarak yönetilen sitelerde hukuksal savunma için gerekli olan vekaleti vermenin zorluğu ve ardından da avukatlık masrafını karşılama zorluğudur. Avukatlık vekaleti vermek kimliği açığa çıkaracağı için zordur.

Turan Dursun Sitesi olarak bireysel yönetimden kademeli olarak kollektif yönetime geçmenin ne denli doğru bir karar olduğu bir kez daha teyit edildi kanısındayım.

Kollektif olarak çeşitli ilkeler oluşturduk ve bu ilkeler çevresinde birleştik. Kimimiz grup çalışmalarında çalıştı kimiziz yazılarıyla forumlarımızı canlı tuttu. Kimizim parasal yardımlarla siteye katkıda bulundu ve avukatlık masrafları da bu şekilde sağlanabildi. İlkelerimiz, kurallarımız, açıkça belirttiğimiz belli bir amacımız olmasa idi sanırım bu kollektif birliktelik oluşamaz ya da güdük kalırdı.

Bu dayanışmada rolü olan, özellikle de hukuki vekalet işinde çok önemli bir eksiğimizi kapatan sargon'a başta olmak üzere, hukuksal işlerimizin takibatını yapan dilaver'e, avukatlık masraflarına katılım yapan sitemizin severlerine ve manevi olarak sitemize çeşitli şekillerde desteğini gösteren tüm dostları tebrik ediyor, sevgilerimi yolluyorum.

mep
03-02-2009, 17:32
:):):):):):)

degisim
03-02-2009, 20:18
Böyle güzel bir haberi almak gerçekten çok sevindirici.Emeği geçen ve geçmeye devam edecek olan herkese teşekkürler.

Birlik ve beraberliklerin neleri başarabildiğini herkese gösterebilmek ayrıca bir haz oluşturdu bende.Hiç kimse bu siteyi hafife almamalı.

Durmak yok yola devam :)

pervane
03-02-2009, 21:25
Çok güzel bir haber. Evet nerde kalmıştık...

breymin
03-02-2009, 22:44
Bu siteyi bazi ülkelerde engelliyebilirler ama asla yok edemezler sitemiz dünya halklarina hitab eden bir sitedir ve herzaman varolacakdir,panige gerek yok,genede türk halkina tekrar acilmasina sevindim.saygilar

ozgur_beyin
03-02-2009, 22:58
hani meşhurdur pir sultan'ın değişi EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ
bu site bunun böyle olmadığını ispatladı.
buyüzden bende bu işte emeği olan başta dilaver olmak üzere herkese içten teşekkür edrim.
bu site bağnazlığın azılı düşmanı olarak yoluna devam edecektir. herkese tekrar teşekkkürler.
not:düşmanlık mecazi anlamda kullanılmıştır bazıları lafı başka yerinden anlamasın diye yazdım

meaculpa
03-02-2009, 23:09
Geç kalmış bir karardı... Yine de iyi oldu.

michaud
04-02-2009, 01:02
hayırlı olsun arkadaşlar, güzel haber.

sinner
04-02-2009, 01:16
Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler... :)

müritkefer
04-02-2009, 22:35
Bu sonucu savunmadaki kararlılığı göstermesi açısından önemli buluyor, emeği geçen irade sahiplerini kutluyorum.

Güçistenci
04-02-2009, 23:08
uleyn site kapansa siteye daha çok üye geliyor. Daha çok okuyucu geliyor. Siteyi kapattırana kadar kavgaya devam. :D Kapanınca da açmak için uğraşmalı. Tüm tanrılar Zeus gibi olunca biz de kendimizi feshederiz.

Ama dilaver deki büyük cesaret. ate forum adminleri bile kimliklerini açıklamakta cesaret edemezken Dilaveri kutlamak gerek.

dilaver
04-02-2009, 23:25
Sevgili güçistenci

Olayı bana mal etmeyelim. Ben sadece süreci yönettim, kimligimi mahkemeye açıklamadım. Sitemizi hukuken temsil eden arkadaşımız başka. Aslında demokraside çareler tükenmiyor.

saygılarımla

Güçistenci
04-02-2009, 23:39
Sitemizi hukuken temsil eden arkadaşımız başka.
O zaman emeği geçen herkesi tebrik ederim. Ne kadar insanı uyandırırsak o kadar kar. kavgaya devam

Titan
04-02-2009, 23:43
Hayırlı olsun diyorum, sanırım bu haber gazetelere de yansıyacaktır, ekstra reklam yani...Bilmeden HY'nin iyiliği.

prozac
05-02-2009, 15:12
Emeği geçen tüm dostlar a teşekkür ederim..

vartor
06-02-2009, 08:00
Bastan yanlis ve anti demokratik olan bir engelin kaldirilmasina ne kadar sevinebilinirse, o kadar sevindim. Katkisi olan butun arkadaslara tesekkurler..
Benim bildigim, ve mantikli olan, mahkemenin engel kararinin tam tersi, suc ispat edilene kadar, itham edilenin sucsuz sayilmasidir. At ortaya bir camur, sonra karsi taraf yirtinsin dursun temizlenene kadar, boyle adalet de olmaz.
Eger gazeteler yayinlamadiysa Harun yahya'nin bu yenilgisini, uyarmanin belki de faydasi olabilir. Biraz gurultu cikarsalar belki de HY takimi vaz gecer saga sola camur atmaktan.

KızıL
07-02-2009, 01:40
mücadele eden kazanır zafer bizimdir.... her kuşun eti yenmez :)

frodo
15-04-2009, 11:02
Bilim Ve Gelecek Dergisi Nisan 2009 sayısında yayınlanan Duyurumuz:

http://img9.imageshack.us/img9/9186/screenhunter4n.png

http://img22.imageshack.us/img22/1723/screenhunter3w.png

sargon
15-04-2009, 11:15
Frodo, yazilar cok kücük, okunmuyor.

milomanara
16-04-2009, 00:41
3,5 ay bile kapalı kalması üzücü. Din denen hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynadığını düşündüğüm sitemizin geri dönüşünü kutlarım!