PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Java Sohbet Sunucumuz Açıldı

admin
08-02-2009, 00:13
Önceki sohbet odası sistemimize göre çok daha hızlı ve stabil olma başta olmak üzere pek çok üstünlüğü olan java sohbet sunucumuz çalışmaya başlamıştır.

3 yıl kadar önce psikokemoterapi adlı üyemizin maddi katkısıyla lisanslı olarak (199$) aldığımız sohbet odası sunucusundan memnun kalınacağını sanıyorum. O dönemde sunucu bir süre kullanıldıktan sonra cms sistemi uyumu problemi nedeniyle rafa kalkmıştı. Artık bu problemler artık çözülmüş bulunuyor.

Sohbet sunucumuzun bazı özellikleri şöyle:

-MSN hızına yakın bir hızda mesajlaşma
-Yüksek stabilite. Bu stabilite sonucu odadan düşme durumuyla pek karşılaşılmama.
-Odadaki birisi yazı yazdığında MSN'de olduğu gibi kişinin yazı yazmakta olduğunun adının yanında belirtilmesi.
-Belli bir inaktivite süresi sonunda ismin yanında otomatik olarak "dışarıda" şeklinde ifade yer alması
-Flash avatarlar ve ifadeler
-Mesajlaşma arşivini hafızada tutabilme
-Özel mesajlaşabilme, resim yollayabilme
-Kameralı chat yapabilme (henüz aktif hale getirilmedi).
-Bazı hazır metinleri tek tıklama ile gönderebilme
-Belli birisinden özel mesaj gelmesine engelleyebilme

Yöneticiler için:

-Belli periyotlarla otomatik olarak bir duyuru metnini yollayabilme,
-Görünmez modda odaya girebilme,
-İsme göre veya IP numarasına göre ban yapabilme,
-Kick (kısa süreli olarak dışarı atmak, varsayılan 15 saniye),
-Şifreli oda yaratabilme,
-Moderated chat seçeneği (odada speaker hariç herkesin mesajı ilk önce admine gider, admin onay verdiğinde mesaj public alan yansıtılır).
-Sadece haftanın belli günleri ve belli saatlerinde bir odayı açık tutabilme. Diğer saatlerde odanın otomatik olarak kapanması.
-Bir odayı sadece üyelere açık veya üye olmayanlara da açık yapabilme seçeneği
-İstenilen kelimelerin otomatik olarak engellenebilmesi (kişi o kelimeyi yazdığında *** gibi karakterler çıkar)
-Bazı niklerin alınmasının engellenebilmesi

Sohbet odamız site yöneticilerini otomatik tanımamaktadır. Bu nedenle yönetici arkadaşların bana email veya öm ile başvurup, mesajlarında admin şifresi belirtmeleri gerekiyor. Bunlar teker teker işlendikten sonra sohbet odası adminliği oluşabilecek.

Sohbet odasının yardım sayfası henüz İngilizce. Yakın bir zamanda o sayfa Türkçeye çevrilecektir.

Odaya girdiğinizde sizden önce yazılan pek çok mesajı okuyabilirsiniz. Bu nedenle birisi hakkında bir şeyler yazacaksanız o kişinin biraz sonra odaya girip kendisi hakkında yazılanları okuyabileceğini göz önünde bulundurunuz.

Sitenin tüzüğü sohbet odaları için de geçerlidir ve sohbet odası mesajlaşmaları bir süreliğine arşivde tutulmaktadır.

Yeni sohbet odası sistemimiz ile ilgili sorularınızı ve şikayetlerinizi bu başlıkta dile getirebilirsiniz.

Hepinize iyi sohbetler.

Cem
08-02-2009, 00:23
Ayrıca, sohbet odasına girmek için ya sitenin en üstünde yer alan ana menüden "Sohbet"e tıklamak ya da forum ana sayfasının en altlarında yer alan "Sohbet Odası İstatistiği" kısmındaki kahve fincanı resmine tıklamak gerekiyor.

breymin
08-02-2009, 00:41
Flashchat i kaldirdiginiza üzüldüm arasira dostlarla sohbet ediyorduk,bunu bir kisinin hosuna gitmiyor diye yapdiniz,diyer üyelere sormadan.

Cem
08-02-2009, 00:51
Flashchat i kaldirdiginiza üzüldüm arasira dostlarla sohbet ediyordukBunda da aynı sohbeti yapabilirsiniz. :)

bunu bir kisinin hosuna gitmiyor diye yapdinizBu sistemi iki yıldan fazla zamandır tekrar faaliyete sokmaya çalışıyorduk zaten. Ancak teknik sorunları aşamamıştık bir türlü. Sevgili spartacus ile birlikte baya kafa yormuştuk problem nerededir diye. Bir arkadaşımızın önceki sistemi şikayeti üzerine tekrar uğraşayım dedim ve bu sefer oldu. Ayrıca ilk mesajımda belirttiğim gibi 199$ para ödedik buna. Atıl durması dokunuyordu bana.

breymin
08-02-2009, 01:01
Tamam cem, sitenin en büyük Babasi sensin sen neyi uygun görürsen öyle olsun.saygilar

Ratiönalism
08-02-2009, 22:57
Benim şikayetim var sohbet odasına giremiyom yaa:(

Windows Vista Service Pack 1'li
JAVA 6 Update 11 yüklü
Adobe Flash Player 10 yüklü

Lütfen yardımcı olun yoksa ağlamaktan hasta olacam

Cem
08-02-2009, 23:29
Doğrudan doğruya şu adresten girmeyi dene. Girmeden evvel forumda oturum aç ki sohbet odası sunucusu seni tanısın:

http://www.turandursun.com/forumlar/123flashchat.php

aydoe
10-02-2009, 01:52
Bu adresten girilebiliyor
http://www.turan-dursun.com/forumlar/123flashchat.php

turan-dursun olunca giriliyor

Cem
26-03-2009, 16:31
Yeni hosting firmamıza geçiş nedeniyle oluşan ayar farklılıklarından dolayı sohbet odasına giriş son birkaç gündür mümkün olmuyordu. Bu sorun artık giderildi.