PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYEde FAŞİZM POTENSİYALİ! S.TERLAN S.TERLAN

AZKOB
08-02-2009, 19:02
TÜRKİYEde FAŞİZM POTENSİYALİ! S.TERLAN S.TERLAN

15.8.2007 tarixinde Ahmedinecad İstanbulda cuma namazi qildi,TVden gürdünüzmü?
Camatdan ayrilan kimse Ahmedinecadin ellerini öpmeye hücum getirdi,Ahmedinecadin "Şii" olaraq "Sünni" olan imam arxasinda namaz qilmaği en hilekarliq bir siyasal Şovidi(yüzlerce sünni iran adli ülkede rejim elile öldürülmüşdür)ancaq Ahmedinecadin İstanbulda cuma namazindaki görüntüleri(ve camaetin Tekbir sesleri...) mezhebi gericiligin ne qeder tehlükeli olduğunu ve Türkiye xalqinin arasinda gizli ve güclü Faşizm potensiyelinin olduğunu bir daha isbat etdi.

dilaver
09-02-2009, 18:30
Azkob adlı üyemiz, mesaj kotasını doldurdugundan ilk açtıgı başlık politika forumuna taşınarak güncellenmiştir.

saygılarımla

pante
09-02-2009, 21:48
Azkob hoşgeldin, safalar getirdin.
Anlaşılan seninle de işimiz var. :)

Bir cuma namazından çıktın, faşizme kadar götürdün işi.
İnsanlar cuma namazıda mı kılmayacak yahu?

Namaz her yerde kılınır.
Namazı kıldıran imam ister şii olsun, ister sünni ne farkeder?
Neticede inandıkları ibadeti yerine getiriyorlar.
Duaları aynı, şekilleri aynı, nidaları aynı, tespihleri aynı.
Sünni bir insan da Şii imamın arkasında pekala namaz kılabilir.
Namaz kılmak ne yobazlıktır, ne de faşistlik.
Asıl yobazlık öyle olduğunu düşünmektir. O düşünce de insanı faşist yapabilir.

pervane
09-02-2009, 22:18
Sevgili Pante, biraz AZKOB'un dilini çözebiliyorum. Asıl vurgulanmak istenen namaza karşı çıkmak değil. ana fikir "mezhep gericiliği" ve Ahmedinecad'ın ülkesindeki sünii kıyımına dikkat etmeden, Türkiyedeki dindarların bu insanı coşku ile karşılamaları.Ben bunu çıkardım:rolleyes:

evrensel-insan
09-02-2009, 22:39
Saygideger arkadaslar;

Benim algiladigim; Iran'daki rejimin fasist bir rejim oldugu; sunnilerin aci cektigi ve ezildigi; boyle oldugu halde; burada, sanki sunnilerle iyi geciniyormus gibi, Ahmedinejatin; cuma namazi gosterisi ve ustelik; bunun da; sunni cami halki tarafindan alkislanip destek gorusu. "Eger, bu halk; Ahmedinejad'a destek veriyorsa; Tutrkiye' de de fasizm yakindir", diyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
09-02-2009, 22:58
Ben gayet iyi anladım Azkob'u.

Tersini düşünelim:
Tayyip Erdoğan İran'a gitmiş olsun.
Cuma namazını da bir şii imamın ardında kılmış olsun.
Çıkışta da İranlılar Erdoğan'ın elini öpme sırasına girsin, cemaat alkışlarla, coşku gösterisinde bulunsun.

Azkob'vari bir yorum yapalım şimdi:
T. Erdoğan'ın Şii imamın arkasında namaz kılması hilekarca bir showdur.
Halbuki Türkiye'de binlerce Şii-Alevi katledilmiştir. Hala bir sünni egemenliği ve baskısı vardır. Buna rağmen Erdoğan'a gösterilen coşku, İran'da mezhep gericiliğinin ne denli tehlikeli olduğunu, güçlü ve gizli bir faşizm potansiyeli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

"İran'da zaten dinci bir faşizm var." mı dediniz? :)

evrensel-insan
09-02-2009, 23:02
Saygideger pante;

Ya Turkiye'de!

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
09-02-2009, 23:14
Pente değilin de değili, dilsiz olmak böyle bir şey işte, en iyisi bu konuya AZKOB gelip bir açıklama getirsin şimdi ben dil üzerine bir şiir asayım bir süre idare edelim.

en azından üç dil bileceksin
en azından üç dilde
ana avrat dümdüz gideceksin
en azından üç dilde düsünüp rüya goreceksin
en azından üç dil
birisi ana dilin
elin ayagin kadar senin
ana sütü gibi tatlı
ana sütü gibi bedava
nenniler küfürler masallar da caba,
ötekiler yedi kat yabancı
her kelime aslan agzında
her kelimeyi bir disinle tırnagınla
kök sökercesine sokup çıkartacaksın
her kelimede bir tugla boyu yukselecek
her kelimede bir kat daha artacaksın
en azından üç dilde
canımın içi demesini
canım agzıma geldi demesini
kırmızı gülün alı var demesini
nerden ince ise ordan kopsun demesini
atın ölümu arpadan olsun demesini
keciyi yardan ucuran bir tutam ottur demesini
insanın insanı somurmesi
rezilligin dik alası demesini
ne demesi be !
gümbür gümbür gümbürdemesini bileceksin
en azından üç dilde ana avrat dümdüz gideceksin
en azından üç dil
cünkü sen ne tarih ne cografya
ne şu ne busun
oglum Memis (yaw burası memiş değil mernuş olcekti)
sen otobusü kacırmıs bir milletin cocugusun
Bedri Rahmi

Not: Nette bu halini buldum.

pante
09-02-2009, 23:19
Saygideger pante;

Ya Turkiye'de!

Son ifademden onu belirtmek istedim zaten.
Türkiye'de örneğin bir HY tv'ye çıkar, atar tutar.
Dün de Konyatv'deydi ve mehdiliği anlatıyor, kendini ima ediyordu.
O rahatlıkla, özgürce halkın arasında dolaşır.

Türkiye'de zaten bir dinci faşizm vardır.
Devletten ya da hükümetten kaynaklanan değil, toplumdan, toplumun içindeki yobazlardan ya da kurdukları örgütlerden kaynaklanan faşizmdir bu.
Uğur Mumcu'yu, Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Turan Dursun'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Konca Kuriş'i yaşatmaz bu faşizm.
İlhan Arsel'i, Arif Tekin'i, Hayri Balta'yı özgürce toplum içinde dolaştırtmaz bu faşizm.

evrensel-insan
09-02-2009, 23:28
Saygideger pante;

Peki, nasil bir mucadele oneriyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
09-02-2009, 23:30
Saygideger pervane;

"Kus dili" bilmek; bir dil bilmek yerine gecermi? Ben, kus dili biliyorumda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
09-02-2009, 23:38
Sevgili Pervane;
Önce Türkçe'yi bir öğrenebilsek, 2. ve 3.'yü sonra düşünürdük. :)

pante
09-02-2009, 23:39
Peki, nasil bir mucadele oneriyorsun?

Onun ayrı bir mücadelesi olmaz.
Gerçek özgürlükler, demokratik devrimle sağlanır ancak.
Demokrasi lafla kurulmaz, devrimlerle kurulur.
Ama devrimler kesintiye uğramış, yarım kalmıştır.
Hatta karşı devrimlere girişilmiş ve mesafe alınmıştır.
Türkçe ezandan Arapça ezana geçilmesi, Köy Enstitülerinin kapatılması, Kuran kursları, tarih ve biyoloji kitaplarının değiştirilmesi, zorunlu din dersleri, tekke ve dergahların, tarikat ve cemaatlerin çığ gibi büyümesine göz yumulması vs. karşı devrimlerdir.
Elbette bu böyle gitmeyecek, gün gelecek rota değişecektir.

evrensel-insan
09-02-2009, 23:43
Saygideger pante;

Rota, kendi kendine mi-evrimci yolla- degisecek?, yoksa, rotayi birilerimi degistirecek ve ne yone?

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
09-02-2009, 23:45
Bence AZKOB bir tercüman ile birlikte gelsin siteye, yanlış anlaşılmaktan kırgınlıklar yaşanabilir.
Neyse konu asıl rotasına girmiş oldu. İyi de oldu;)

aydoe
09-02-2009, 23:59
Ahmedinecad'a gösterilen sevgi tezahurat şahsına değil ,onun elini öpmeye çalışanlar şeriatçılardır.
Onu islam devleti başkanı şeriatla yönetilen bir ülkenin başkanı olduğu ve özlemledikleri düzeni temsil eden kişi olduğu için alkışlamışlardır.
Türkiye'nin İran gibi olmasını isteyen radikal islamcılardır el öpenler.
Bunların bir kısmı İran'dan beslenmektedir.
Azkob arkadaş önemli bir tehlikeye işaret ediyor,bu cemaatin Akp kalkanı altında dahada güçlendiği ve bir gün bu potansiyelin ülkemizde egemen olabileceğini söylüyor.
İran'da ki solcularda ne olduğunu anlayamadılardı ki başlarına geldi.
Bizim dincilerimizde ülkemizi değişik araçlarla faşist şeriat yönetimine doğru götürmekteler.
Tehlikenin farkında olun diye bizi dostça uyarıyor.
Bizde görmekteyiz ama göre göre gitmekteyiz,dur demeli ve birşeyler yapmalıyız.
Yoksa benim çok sevdiğim
Dönülmez akşamın ufkundayız
Vakit çok geç..
Şarkısını hep birlikte söyleyeceğiz

pante
10-02-2009, 00:03
Rota, kendi kendine mi-evrimci yolla- degisecek?, yoksa, rotayi birilerimi degistirecek ve ne yone?

Karşı devrimlere kolay teslim olunmasının nedenlerinden biri evrimini yeterince tamamlayamadan devrimin yapılmasıdır. Güçlü iktidar döneminde toplumun buna tepkisi zayıf olur ama eğer devrimden sonra evrimdeki eksikliğin açığını tamamlayıp kollektif bilinci yükseltemezseniz, ilerde getirdiğiniz yeniliğe son verilir.
Türkçe ezan'a son verilmesi gibi.
Bu ve benzerleri demokratik devrimin tamamlanmasından sonra ve toplum bilinci yeterli seviyeye geldikten sonra yapılmalıydı.

Örneğin, Kur'an meali ilk çıktığında tepki vardı ama toplum bilinci şu an yeterli seviyeye geldi. Artık geri dönüşü olamaz.

evrensel-insan
10-02-2009, 00:10
Saygideger pante;

Sen, simdi "gec kalindi" mi?, diyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-02-2009, 00:12
Saygideger pervane;

Ben, qua yanasiminin, disaridan bakis acisi ve notr algisiyla; arkadasimizin tercumanligini yaparim, sen merak etme!

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
10-02-2009, 00:21
Sen, simdi "gec kalindi" mi?, diyorsun?

Bu da sorulur mu? Tabi ki geç kalındı. Ne diyordu Pervane'nin astığı şiirde şair:
"sen otobusü kaçırmıs bir milletin çocuğusun"

Otobüs 3-4 asır önce kaçmış, yakalamaya çalışıyoruz. Hadi onu saymayalım.
Ama 70 yıl önce başlayan atılım, 10-15 sene sonra sekteye uğramış.
Yani 50 yıl kaybetmişiz sadece Cumhuriyet döneminde.

ozgur_beyin
10-02-2009, 00:27
Ben, qua yanasiminin, disaridan bakis acisi ve notr algisiyla; arkadasimizin tercumanligini yaparim, sen merak etme! EVRENSEL
yahu evrensel şu sözü bilirmisin? himmete muhtaç dede ,kime himmet ede

evrensel-insan
10-02-2009, 00:33
Saygideger ozgur_beyin;

Yok, bilmiyorum. Aciklarsan, sayende ogrenirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-02-2009, 00:38
Saygideger pante;

Iyi guzelde; harekete kimler ve ne zaman gececek? Sonra;

" Gecti, Bolu'nun pazari; sur essegini, Nigde'ye" olur. Ustelik; esegi surecek Nigde'de yok. Topu, topu; hepsi bir Anadolu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_beyin
10-02-2009, 00:38
evrensel bu ''tecahüli arif'liği'' bilerekmi yapıyorsun? anlamadım.
eğer bilerek yapıyorsan işi anlamış olman lazım bilmeden yapıyorsan yapacak bir şey yok örtki ölem

evrensel-insan
10-02-2009, 00:41
Saygideger ozgur_beyin;

Su, "ortki olem" deyimini, aciklayabilirsen; belki o zaman, bende senin ne demek istedigini algilarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AZKOB
11-02-2009, 17:45
TÜRKİYEde FAŞİZM POTENSİYALİ! S.TERLAN S.TERLAN

15.8.2007 tarixinde Ahmedinecad İstanbulda cuma namazi qildi,TVden gürdünüzmü?
Camatdan ayrilan kimse Ahmedinecadin ellerini öpmeye hücum getirdi,Ahmedinecadin "Şii" olaraq "Sünni" olan imam arxasinda namaz qilmaği en hilekarliq bir siyasal Şovidi(yüzlerce sünni iran adli ülkede rejim elile öldürülmüşdür)ancaq Ahmedinecadin İstanbulda cuma namazindaki görüntüleri(ve camaetin Tekbir sesleri...) mezhebi gericiligin ne qeder tehlükeli olduğunu ve Türkiye xalqinin arasinda gizli ve güclü Faşizm potensiyelinin olduğunu bir daha isbat etdi.

aydoedan alinti:
Ahmedinecad'a gösterilen sevgi tezahurat şahsına değil ,onun elini öpmeye çalışanlar şeriatçılardır.
Onu islam devleti başkanı şeriatla yönetilen bir ülkenin başkanı olduğu ve özlemledikleri düzeni temsil eden kişi olduğu için alkışlamışlardır.
Türkiye'nin İran gibi olmasını isteyen radikal islamcılardır el öpenler.
Bunların bir kısmı İran'dan beslenmektedir.
Azkob arkadaş önemli bir tehlikeye işaret ediyor,bu cemaatin Akp kalkanı altında dahada güçlendiği ve bir gün bu potansiyelin ülkemizde egemen olabileceğini söylüyor.
İran'da ki solcularda ne olduğunu anlayamadılardı ki başlarına geldi.
Bizim dincilerimizde ülkemizi değişik araçlarla faşist şeriat yönetimine doğru götürmekteler.
Tehlikenin farkında olun diye bizi dostça uyarıyor.
Bizde görmekteyiz ama göre göre gitmekteyiz,dur demeli ve birşeyler yapmalıyız.
Yoksa benim çok sevdiğim
Dönülmez akşamın ufkundayız
Vakit çok geç..
Şarkısını hep birlikte söyleyeceğiz
************************************************** ******************************
pervaneden alinti:
Sevgili Pante, biraz AZKOB'un dilini çözebiliyorum. Asıl vurgulanmak istenen namaza karşı çıkmak değil. ana fikir "mezhep gericiliği" ve Ahmedinecad'ın ülkesindeki sünii kıyımına dikkat etmeden, Türkiyedeki dindarların bu insanı coşkuile karşılamaları.Ben bunu çıkardım
************************************************** ***************************************
evrensel-insan
Saygideger arkadaslar;

Benim algiladigim; Iran'daki rejimin fasist bir rejim oldugu; sunnilerin aci cektigi ve ezildigi; boyle oldugu halde; burada, sanki sunnilerle iyi geciniyormus gibi, Ahmedinejatin; cuma namazi gosterisi ve ustelik; bunun da; sunni cami halki tarafindan alkislanip destek gorusu. "Eger, bu halk; Ahmedinejad'a destek veriyorsa; Tutrkiye' de de fasizm yakindir", diyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan