PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler küfürbaz mi?

mücerred
24-02-2009, 16:53
Dine inanmayanlarin internet ortamlarinda kaba,itici ,hakaret edici bir üsluplari oldugu yönündeki müslümanlarin degerlendirmelerine hak veriyormu sunuz?

K.C.
24-02-2009, 16:59
İslam'da küfür tanımı epeyce farklı ve geniş olduğundan olsa gerek, eleştirsek, sorgulasak, soru sorsak küfür olarak algılanıyor.

mücerred
24-02-2009, 17:11
Bir insanin yüzüne direk söyleyemecegimiz seyleri sanal ortamlarda cok rahat yazabiliyoruz.Bu konuda özensiz oldugumuzu düsünüyorum.

azınlık
24-02-2009, 17:54
Selamlar,

İstediğim zaman inanılmaz sövme kapasitem vardır ama genelde iyi huyluyumdur. İnanırların benden daha iyi sövdüklerine defalarca şahit oldum.

Bence ateistler son derece kibar olabilirler, genelde öyledirler de.

A.

placebo
24-02-2009, 18:07
Dine inanmayanlarin internet ortamlarinda kaba,itici ,hakaret edici bir üsluplari oldugu yönündeki müslümanlarin degerlendirmelerine hak veriyormu sunuz?

TD sitesinde bu tarz bir üslup kullanan üyeler yoktur,ama diğer bazı ateist sitelerde direkt hakaret ve küfür eden kişilere az da olsa rastladığım oluyor..Bunların bazılarının işi abartan ve kişiliği bozuk bireyler olduğundan söz edilebilir..Hakaret üslubuna sahip kişiler sadece ateistler değildirler,sonuçta net ortamınında her tarz insan vardır..Tartışmalar genellikle ateşli olur.Bunun nedeni reel bir ortam olmamasından kaynaklanır..Kimse kimseyi tanımadığından rahatça her istediklerini söyleyebileceklerini düşünürler..

Burada şunu göz ardı etmemeniz gerekir;Ateistler,yaşadıkları toplumun dininden muhakkak bir şekilde muzdarip olmuş kişilerdir...Toplum arasında konuşmalarına,düşüncelerini dillendirmelerine müsaade edilmez...Rahatça fikirlerini belirtmeye kalkarlarsa dindarlar tarafından tedirgin edilirler..Kendini bilmez fanatikler tarafından korkutulur, aşşağılanır hatta daha da ileri giderek öldürülmekle bile tehdit edilirler..Buna en yakın örnek,şu anda yazıyor olduğunuz siteye adını veren kişi Turan Dursun'dur.

Dolayısıyla etki tepki doğuracaktır..Ateistlerin çoğunluğu kültürlü ve zeki insanlardan oluşsa da,sonuçta onlarda normal insan tepkilerine sahip kişilerdir..

Sevgiler

KızıL
24-02-2009, 18:45
valla ben sanal ortamda e reel de kımın nasıl küfürbaz olduğunu hatta küfürle yetinmeyip şiddetet başvurduğunu çok gördüm.. heralde insanları bizden uzak tutmak için yeni bir taktik bu küfür..

pante
24-02-2009, 19:36
Siyasette nezaket, kibarlık ve güzel konuşmanın örneği Ecevit'ti.
Kaba, küfürbaz ve bozuk konuşmanın örneği de Erdoğan.
Geçen yine miting kürsüsünde "Şimdi beni küfrettireceksiniz ha!" diyordu.

TD forumunda ise kibar ve güzel (!) yazanların başında Evrensel-insan var.
Kaba, küfürbaz yazanların atılanlardan-gidenlerden örneği çok da, mevcutlar içinde yok (!) sanıyorum. :)

azınlık
24-02-2009, 22:19
Küfür: (gerçeğin) üstünü kapatmak, örtmek, gizlemek

Kafir: üstünü kapatan, gizleyen

Böylece:

Erdoğan: küfür üstadı

A.

Güçistenci
24-02-2009, 22:26
td sitesinde kişiler vardır, profiller değil. Ondan hakarete izin vermezler. Onun için bu site hoş bi site...

Ama bazı müslümanlar olur. Bir şeyi bin kere de söylesen hep aynı argümanlarla karşına gelirler. O zaman insanın tepesi atıyor. Tabi onlara da hak vermek lazım. Yıllarca kafalarına çivi gibi çakılmış inançlar var.

azınlık
24-02-2009, 22:48
Bir şeyi bin kere de söylesen hep aynı argümanlarla karşına gelirler.

Kitap bi taneyse garibim n'apsın?

A.

Not: ben olsam hazret gibi tüm kitapları alır gelirdim. şşşşt, güçisteyene söyledim, size değil!

dilaver
24-02-2009, 23:22
TD sitesinde küfürbaz olmaz, olsa da ömrü uzun olamaz. Müslümanların da bu konuda hemfikir olduklarına eminim. Ama Muhammede saygı göstermemizi isterlerse bizden, bunun da mantıgı olmaz.

Bizler hakaret etmeyiz, aşşagılamayız ama sezarın hakkını da sezara veririz.

saygılarımla

cigi
24-02-2009, 23:59
Bir insanin yüzüne direk söyleyemecegimiz seyleri sanal ortamlarda cok rahat yazabiliyoruz.Bu konuda özensiz oldugumuzu düsünüyorum.

Kesinlikle katilmiyorum bu düsünceye.
Benim icin, tam tersi bir olay söz konusu...
Agzimdan ne bir kötü kelime cikar, ne de küfür, ne de bir insanin sahsina hakaret ederim.
Fakat bir insanin direk yüzüne söyleyebildigim sözleri,
buraya yazamiyorum.:)

evrensel-insan
25-02-2009, 01:17
Saygideger pante;

Her nekadar, dilaver tercume etmeye calissada; benim yazi dilim hakkindaki gorusune karsi; tesekkurun yaninda, birde "bir sIkImlIk dis macunu" hediye edeyim bari. Sende bunu hak ettin. :p

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
25-02-2009, 02:09
Walla iki senedir sitedeyim hiç küfürbaz ateist görmedim desem yalan olur bir Walla nickli üyemiz vardı onuda ihraç ettiler,ne güzel saydırıyordu severdim kendisini.

mücerred
01-03-2009, 05:05
Görünen o ki daha uzun yillar dine inananlarla beraber yasayacagiz.Biz inananlarin hassasiyetlerine dikkat etmek zorundayiz.Bu site de bircok arkadas emek veriyor caba sarf ediyor.Bu karanliktan aydinliga cikma mücadelesidir.Sadece Aklin mücadelesi degil,bir gönül mücadelesidir de.Üslubumuza dikkat etmezsek verilen bu emekler heba olur gider.Hz.Muhammed demek neden bize zor geliyor.Burda saygiyi gösterdigin muhammed degilki Karsindakine saygi göstermis oluyorsun bir anlamda karsindakini onure ediyorsun. .Eger biz Tanrinin yoklugunu bilimsel olarak ispatlasaydik,mesele yoktu .Dawkins in dedigi gibi Tanri neredeyse kesin olarak yok ama yüzde yüz degil.Böyle oluncada akil ve gönül birlikte yol alir diyorum.

qw19
01-03-2009, 13:54
Ateistler küfürbaz mı?

Ne küfürbazı ............ goyim.

Onur Çağlar
01-03-2009, 19:22

Birçok alanda bizzat "Nur yüzlü Müslümanlar" tarafından ambalajı açılmamış (yani itiraf etmeliyim ki hiç duymadığım ve çok ilginç bulduğum) küfürlere maruz kaldım:) Bu durum Müslümanların hepsinin küfürbaz olduğu düşüncesini oluşturmaz. Aynı durum ateistler için de geçerlidir. Her düşünce, felsefi, siyasi... artık adına ne derseniz deyin her grupta bu tür şeyleri görebilmekteyiz. Bu, toplumumuzun gerçekliklerinden biridir.

Hakaret, küfür provokatif davranışlar ve diğer olumsuzlukları kim yaparsa yapsın, yanlıştır.

DeCanter
01-03-2009, 20:00
her tartışmada kufur yesemde sinirlenerek ayni seviyeye inmem, genelde bu sitedeki insanlarda boyle, boyle de olmak zorunda yoksa hiçbir zaman ciddiye alınmassin

ozgur_beyin
01-03-2009, 22:10
bu başlık eskiden liselerde düzenlenen (şimdi varmı bilmiyorum)münazaralara benzemiş
birde aklıma üstad aziz nesin'in bir hikayesindeki cümleyi getirdi aklıma
o cümle şuydu ''bir bardak su bu duvarı ıslatırmı ıslatmazmı?''
bu başlıkta buna benziyor. h

michaud
02-03-2009, 01:28
aslına bakarsanız bir insanın küfürbaz olması ile onun dindar yada ateist olması arasında pek ilişki bulmıyorum. bir insan dindar olabilir ama aynı zamanda küfürbazda olabilir. hemen herkes rastlamıştır bir dindar adam önce küfür edip sonra töpe töpe dediğine :)

qw19
02-03-2009, 21:13
ve ana avrat küfreden ki onlardır,

destanımızda yalnız onların maceraları vardır.

unbe
03-03-2009, 10:52
sevgili özgür
münazara yarışmaları tüm şiddetiyle orta okul ve liselerde devam ediyor

arkadaşlar
küfür eden ateistte olsa müslümanda olsa kim olursa olsun
ben yakıştıramıyorum
küfür eden acizdir seviyesizdir bence.

elcihanaferin
03-03-2009, 14:23
Bir genelleme yapılırsa ateistler küfürbaz sayılmaz. Ama aksi geçerlidir. Yani ateistlere çok küfür edilir.

Genel olarak ateistler bilinçlidirler. Sorgulama yapmış, düşünmüş, sonuçta ateistlikte karar kılmışlardır. Halbuki teistler içinde bulundukları şartlanmanın dışına geçmeyi düşünmemiş, ortamın içinde kalmışlardır. Ateistler bu bilinçlerinden dolayı küfür etmeyi de düşünmezler.

Ancak teistler, ateistlere hep aşağılayıcı nitelemelerle yaklaşmışlardır. Onların ateist tariflerinde olumlu tek sözcük yoktur. Ayrıca öyle şartlanmışlıkları vardır ki, başka dinden olanları dahi aşağılamak için ateist nitelemesini yaparlar. Yani bir yerde "yanlış iman eşittir imansız" dahi olmuştur. Ateist "öteki"dir, normal algılanmayandır. Bilhassa Müslümanlıkta bu daha net görünüyor. Yahudi olsun, Hıristiyan olsun, dinsiz olsun, hepsi kafirdir. İnsan muhayyilesindeki hayaletlere inanmamak olumlu sayılamamıştır. Bu durum aydınlanma sonrasında da sürmüştür. Hala bütün dünyada bu olumsuzluk vardır ve insan yaşadıkça olacak görünmektedir.

Ateist ismi ilk defa 16. asırda kullanılmaya başlanmıştır. Ama "tanrısızlık" çok eskidir. Tevrat'ta, İncil'de, Kuran'da hep tanrıyı aldatan, ona inanmayan, onu inkar eden ahlaksızlardan bahsedilmektedir. Aslında herhalde tanrısızlık kavramı da deite kadar eskidir. Tanrı kavramını ortaya çıkartan o ilk insanın da "var mı, yok mu" diye şüphede olduğu kesindir. Ama koyun gütmek isteyen yöneticiler bu durumu olanca güçleri ile istismar ederek güçlerini sürdürmüşler. Sorgulamayı engellemek için de baskı yanında küçültücü sıfatlar kullanmışlar...

Onursal Bedirhan
03-03-2009, 22:08
Fazla uzatmaya gerek yok, ben küfürbazım, gerçek hayatta daha pis küfürbazım sanal ortamda kimse klavye delikanlısı demesin diye, ağzımı bozmamaya özen gösteriyorum.

Bir haksızlık gördüğümde ulu orta ana avrak düz gitmekten çekinmem, gerekli görürsem en ıssız yerde yakayıp kafasını bile yüzerim, bunun içinde kimseden özür dilemem.

Bu neya ipini koparan saygıdan bahsediyor, dine karşı saygımı olur. Din en büyük pisliklerin başıdır neden ve niye saygı göstereyim...

azınlık
03-03-2009, 23:04
gerekli görürsem en ıssız yerde yakayıp kafasını bile yüzerim

Bu durmda "kolleksiyonda kaç tane var" diye sorabiliriz sanırım? :D

A.

mücerred
03-03-2009, 23:38
Bu neya ipini koparan saygıdan bahsediyor, dine karşı saygımı olur. Din en büyük pisliklerin başıdır neden ve niye saygı göstereyim...

Ne inegin önünde egilmeye ne de bir avuc tasi seytana atmaya saygi.Sadece insana zalim olmayana küfürbaz olmayana.

dr humanist
04-03-2009, 15:11
ateistleri bilmem ama,allah baya bi küfürbaz..

Allah onları kahretsin!
akılsızlar!
odunlar!
yalancılar!
maymunlar!
domuzlar!
hayvanlar hatta hayvandan da aşağılıklar!
eşekler!
pislikler!
aşağılıklar!
canı çıkacasılar!
Köpekler,
Alçaklar,
yabani eşekler
merkepler
susamış develer
dilini sarkıtıp soluyan köpekler
geberesiciler
reziller
sapik kişiler
beyinsizler
kof kütükler
alçak zorbalar
soysuzlar
Kahrolasılar
yalancılar
Kahrolun,elleri kurusun

kaynak : kuran-ı kerim

saygılarımla

pervane
04-03-2009, 22:07
Fazla uzatmaya gerek yok, ben küfürbazım, gerçek hayatta daha pis küfürbazım sanal ortamda kimse klavye delikanlısı demesin diye, ağzımı bozmamaya özen gösteriyorum.

Bir haksızlık gördüğümde ulu orta ana avrak düz gitmekten çekinmem, gerekli görürsem en ıssız yerde yakayıp kafasını bile yüzerim, bunun içinde kimseden özür dilemem.

Sevgili Onursal'ın ateist olmaması göz önünde bulundurularak sonuçlar açıklanmalıdır. Deistler seçimlere hile karıştırıyor:)

prozac
04-03-2009, 23:14

Asla..

Kabalık ve küfür kişilikle ilgili,kendine yakıştırabilen uygular. TD sitesi bu konuda çok titiz o nedenle tartışmalar seviye şekilde sürmekte..

Emre93
14-03-2009, 21:01
Küfür etmenin ateist olmakla,ateist olmanın da küfür etmekle bir ilgisi yok,küfür etmek veya etmemek insanın kendisinin bileceği birşeydir.

Mesela Muhammed Kuran'da bol bol küfür eder,kişisel tercihidir :)

Tomatis
18-03-2009, 13:34
Meselenin ateistlik veya inançla ilgili olduğunu sanmıyorum...

Küfre mazhar olan kişi,görüş,hizip vs... gerçekten haketmişse edilmesinde beis görmüyor hatta destekliyorum :) Sövmek dilin cilası , ruhun yelpazesidir :D

eylemsel
30-04-2009, 17:21
İnsanların kullandıgı savunma mekanizmalarından biride küfür etmektir. Küfür edince rahatlarızhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif küfür inançlı inançsız ekseninde düşünülemez. Burada önemli olan hangi terimleri kullanarak küfür edildigi. Genelde kadınlar üzerinden cinsel içerikli küfürler daha yogun bir şekilde kullanılmaktadır.

one
30-04-2009, 17:42
valla ben sanal ortamda e reel de kımın nasıl küfürbaz olduğunu hatta küfürle yetinmeyip şiddetet başvurduğunu çok gördüm.. heralde insanları bizden uzak tutmak için yeni bir taktik bu küfür..

islam adem aleyhiselamla tebliğ edilmiş buna göre adam babadan beri asil

bir sülaleden geliyoruz yahu peygamber sülalesinden gelen bile küfür

basıyorsa küfür bir islami gelenektir dememizde ; çok saçma olmazmı ?

daha ne gereği varki ateiste müslümana konuyu baglamaya

ademoglu şaşar beşer

Özne
12-05-2009, 18:36
Sevgili Onursal'ın ateist olmaması göz önünde bulundurularak sonuçlar açıklanmalıdır. Deistler seçimlere hile karıştırıyor:)

Nasılki ateistler için küfürbaz diye bir genelleme yapmak yanlışsa deistlerin seçimlere hile karıştırdığını söyleyip bir deistin ettiği küfürler yüzünden tüm deistlere bunu yüklemek en az o kadar yanlıştır. Her sakallayı dede sanmamak lazım.

troyer
05-06-2009, 20:59
ne demiş şair;"hayatta birkaç dil bileceksin/hepsinde de ana avrat küfredeceksin."

vezir3000
27-06-2009, 23:11
bence zeki insanlarin kendini ifade etmi seklide akillicadir .o yüzden kendine davranilmasi istedigi gibi davranir. ateistlikte zeki insanlarin bilgi birikimleri ve mantiginin denklesmesiyle olusan bir durumdur..tabiki bu nu genel manada, herkez icin gecerli degildir dialog seklini argo olarakta secebilir insanlar...ama su kesin ateistler daha az küfür eder zaten küfür etmek aptalca bir davranis seklidir ....

Aras
08-07-2009, 17:59
Bir Deist Olarak;

Müslüman Olup Geneleve SELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAH diyerek Girmektense

Küfürbaz, İtici, Hakaret Edici Üslup Sahibi Bir Ateist Olmayı Tercih Ederim.

edit : bu ateistler küfürbazdır iticidir dediğim anlamına gelmez.

benim tanıdığım gördüğüm duyduğum bütün müslümanlar ne ana bırakıyor, ne bacı, ne de avrat. bu da müslümanlar küfürbaz, itici, hakaret edici üslup sahibidir demek değildir.

kısacası Bütün Genellemeler Yanlıştır.

Lord Khuzdul
13-08-2009, 14:54
Ateistler genelde akla hitap edecek şekilde tartışma geliştiriyorlar gördüğüm kadarıyla. Bir yerden sonra çileden çıktıkları da oluyor ama, kimin olmaz ki?

İnananların, özellikle kendi platformlarında ateistlere karşı üslupları şahsen çok daha rahatsız edici.

http://www.fstdt.net ilginizi çekebilir dinci tavrın karakteri ve ateistlerin yanıtları için. (site ingilizcedir)

Sorun şu ki, "inancıma saygı göster" safsatası yüzünden her eleştiriyi küfür olarak algılama eğilimi var, bunu da AKPliler gibi mağdur edebiyatı yapmak için kullanıyorlar.

saroz
13-08-2009, 15:41
Küfür, aklın bittiği yerde başlayan, sözel şiddettir. Kabakuvvet, fiziki şiddettir.

Erdem sahibi, güçlü, bilinçli insan küfüre ihtiyaç duymaz. Zaten küfür etmekten beter eden zeka yüklü silahları vardır.

Bu değerlendirme ışığında küfüre yaradılışçılar aha yatkındır. Kuranın tanrısına baktığımızda bile görürüz ,nasıl küfür kullandığını. Kulları geri kalacak değil ya:)

ulpian
13-08-2009, 16:47
Belki de küfrü ikiye ayırmak lazım.

Birincisi, kırma amaçlı olmayıp da, hani o arkadaşların veya erkeklerin tek başına kaldıkları zaman, ''üslub'' olarak kullandıkları, cümlelerini süsledikleri küfürler. Bu anlamda Türk milleti çoğunluk olarak küfürbazdır zaten. Ve, ne yalan söyliym, yerini yordamını ortamını tutturduktan sona, çok hoştur da bu tarz küfür.

Bir de kırma, rencide etme, genelde tehditvari bir şekilde, bir nevi şiddet olarak söylenen küfürler vardır ya, bu başlığın konusu da bu tarz küfür olsa gerek.

Benim izlenimim dindarların daha fazla küfürbaz olduğu yönünde değil. Hani eğer küfürden ''ana avrat'' sövmeyi anlıyorsak, denilebilir ki, küfreden müslümanlar genelde zaten kendi çevrelerinde de ''cahil'', ''fevri'', ''nefsani'' olarak görülen kimselerdir. Bu tarz küfürleri islami cemaatlere mal etmek doğru olmaz. Her kesimin şiddet eğilimlileri vardır. Mesela YouTube'da Atatürk'ü eleştiren (küfreden değil, eleştiren) bir videonun altındaki yorumlarda kemalist gençlerin hangi akıl almaz ''ana avrat'' küfürlere yetkin olduklarını görebiliriz.

Ama bir de ''(sözde)entel küfrü'' diyebileceğimiz bir kategori var ki, bu da aslında o ''ana avratlı'' küfürlerle eşdeğerde. Rencide etmek amaçlı, argüman yerine şiddet koyma eğilimli, her zaman tehditvari bir tonla söylenirler.

Mesela ''laikler''in dindarlara ''yobaz'', ''örümcek kafalı'', ''sıkmabaş'' demeleri gibi. Dindarların dindar olmayanlara ''gavur'', ''iblis'' vs. demeleri gibi.

Milliyetçilerin kendi görüşünde olmayan herkese ''vatan haini'' demeleri gibi.

Solcuların kendi görüşünde olmayan herkese ''emperyalizm uşağı'' demeleri gibi.

Bu tarz yakıştırmaların mantığını, söyleniş tarzını incelediğimizde, aslında o ''ana avrat'' sövmelerden çok da farklı olmadığını, hatta sözüm ona ''entel'' bir kılıfda olduklarından, çok daha sinsi olduklarını görürüz.

Yani demek istediğim:
Dogmaları olan herhangi bir ideolojiye sahipse insan, kendi kutsalları (örn. Peygamer, Atatürk) eleştirildiğinde küfretmeye çok meğillidir. (Dogmatik ideoloji sahibi insanın en büyük özelliği, diğer herkesi ötekileştirmesi, empati kurmaması, fikirsel rakiplerini düşman olarak algılamasıdır.)

Edilen küfrün şekli eğitim seviyesine göre değişebilir (''O.. çocuğu'' / ''vatan haini'').

saygılarımla

KızıL
13-08-2009, 16:54
bize küfürbaz olarak itham ediliyorsa. ki bu ancak çok sinirlendiğimiz şartlarda belki olacak bir durumdur..

müslümanların küfürleri tehditleri v.s bakılırsa onlar ne oluyor bilemiyorum..

-InVi-
13-08-2009, 17:57
Küfür bildigim kadari ile "gercegi perdelemek / örtmek / gizlemek" anlamina geliyor, bunu yapanlar arasinda kendini müslüman olarak tanimlayanlar olabileceg gibi, müslüman olmayanlarda olabililiyor......
evet ateistler arasinda da, nefsi zayif kürfürbaz insanlar vardir.....
su günlerde forumlara farkli bir "zenginlik ve derinlik" katarak, tüm üyelerce zaten fark edilmekteler kendileri....

evrensel-insan
13-08-2009, 18:16
Saygideger arkadaslar;

Kufur ve kufurbazlik; genelde duygusal bir yanasimin, verecek bir cevabi olmadigi, ya da kendini savunurken, bu savununun tehlikeye dustugunu hissettigi, ya da bilgi yetersizliginden, konuyu saptirmak istedigi, ya da iletisim, uslup ve diline fazla bir onem verilmedigi v.s. zamanlarda ve tamamen dusunce disinda; kisiye ve onun kisilik veya kimligine direk yonelinerek kullanilan, bir satasma, atisma, tahrik ve saldiri uslubudur.

Bu herhangibir insanoglu icin gecerli oldugundan; insanoglunun kisilik ve kimligini olusturan soyut veya somut degerlere, ya da ideolojik inancsal dogrularina ve buna bagli olan, izm savunuculuguna bagli degildir.

Yalniz kufurlu bir uslup kullanmamak; kisinin nerde ve nasil yetismisligine, kendini egitimine, bilgi, birikim, gozlem, deneyim ve bilincine paraleldir.

Benim, bir serbest dusunur ve bireysel olarak hic dusunce ve davranisa tasimadigim ve tasvip etmedigim ve edemiyecegim bir iletisim dili ve uslubudur.
Cunku iletisim amacli degil; satasim amaclidir. Hic bir, bilgi, birikim ve bilinc icermez.

Yerine gore; inancli bir kisi kufur kullanmaz, ama ateist kullanabilir. Kisinin bu yonu kufurbazligi baglamaz ve icermez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

uyar
13-08-2009, 18:20
bence inançla veya dinle ilgisi yok küfürün.... insanlar yaş ilerledikçe küfürü bırakır... ne kadar gençse o kadar küfür etme eğilimindedir... ne dersiniz??

cruyf111
15-08-2009, 16:59
Bence bunu ateist veya inançlı olarak ayırmamak gerekir.

Müslümanların özel günlerinde tüm gece boyunda karşı apartmanda zikir çektikten sonra sabah çöp atmaya çıktıgımda ana avrat söven insanları görüyorum.Hatta tanıdığım inançlıların arasından kendi allahına kitabına küfredenide biliyorum :)

brian warner
18-08-2009, 00:47
böyle bir durum olduğunu hiç sanmıyorum.küfür eden ateistler olsa olsa gerçeğin yeni farkına varmış ve insanların bu saçmalığa nasıl inandıklarına kızan ateistler olabilir.önceleri inanan arkadaşlarla olan diyaloglarımda sinir katsayım milyon derece artmasına rağmen hakaret etmedm.bu biraz da kişilikle alakalı.ve sanıyorum kişilik ahlak dinle gelen birşey değil! öyle olsa ne hapishaneler olurdu müslüman mahallesinde.. ne de kavgalar.üzülerek söylüyorum ki din adı altındaki dikta bile insanlarn içindeki bencilliğe son veremedi..