PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2/B Arazilerinin Satılmaması

dilaver
27-02-2009, 17:29
KARACA:
''verin bana bir milyon imza, sattırmam '' diyor.

TEMA 2/B kapsamındaki orman arazilerinin satılmaması için imza
kampanyası başlattı.

Hayrettin Karaca:
''verin bana bir milyon imza, sattırmam'' diyor.

Aşağıdaki siteden imza kampanyasına katılabilirsiniz.
(30 sn zaman ayırın)

http://www.tema.org.tr/2B (http://www.tema.org.tr/2B/)

prozac
27-02-2009, 17:55
Geçenlerde mecliste gizliden geçirdiler 2/B satışını..

Atılan her imzayla umudumuz biraz daha yükselmekte..Duyarlı arkadaşlarımızın 1 dk ayırabileceğini düşünüyorum.

unbe
27-02-2009, 22:59
bu kampanyaya katılmak hepimizin borcu
gelecekte çocuklarımıza çorak bir ülke bırakmak istemiyorsak imza kampanyasına katılalım....

KızıL
28-02-2009, 04:18
katılmış bulunmaktayım....

hiramusta
17-03-2009, 00:04
Yav 2/B arazileri üzerinde bulunan işgalcilere satılmayıpta ne yapılacak.İşgalcilerin haksız kazançları yanlarına kar mı kalacak?

unbe
17-03-2009, 10:24
hiramusta
o zaman bütün ormanları satalım
arazileri satalım
sonra da alanlar gelip bizi kovsun vatansız mı kalalım????
ormanların akciğerlerimiz olduğunu unutmayın
onlar olmazsa yağmur olmaz
yağmur olmazsa kuraklık olur
zaten üretimin azaldığı ve çiftçilerin dilediği gibi üretim yapmasına izin verilmediği zamanlardayız
bari bu ampullerin yaptığı bişeyede tepki gösterin ya
adamlar sanki sütten çıkma akkaşık gibi davranmayın.

hiramusta
17-03-2009, 12:22
2 B arazileri orman arazileri değildir.Orman vasfını kaybetmiş,birtakım uyanıkların işgal ederek kondukları,bedavadan oturdukları arazilerdir.Örneğin Sultanbeyli'nin tamamı 2 B arazisidir.İstanbul'un büyük bir kısmı 2 B arazisidir.Geçmiş sağ ve sol iktidarların günümüze ulaştırdıkları en büyük icraatlarıdır.Bunları temizlemekte Ak Parti hükümetine düşmüştür.

aydoe
17-03-2009, 12:46
''Örneğin Sultanbeyli'nin tamamı 2 B arazisidir.İstanbul'un büyük bir kısmı 2 B arazisidir.''

Değildir bir sürü hisseli tapu sahibi insan vardır.
Yenidoğan belediyesi ne yapmış bir araştır istersen,bedele dönüştürmüş hak sahiplerine bedellerini ödemiş ve üstünde oturan insanlara satmıştır.
Sultanbeyli belediyesi de aynı şeyi yapabilir.
Burdaki amaç ranttır,kuşadası ,bodrum gibi turistik yörelerin birilerine peşkeş çekilmesidir.
Zaten hazine arazisine müracaat edip satın almak istersen hazine satışa çıkarıyor ve alabiliyorsun.
Yangınlar boşa çıkarılmıyor ,bu işte büyük para var zaten açıklıyorlar 100 milyar dolar para bekliyoruz bu işten diye.
Sende git evdeki eşyaları sat ,iflas etmişsin satacak bişeyin kalmamış ormanını dağlarını akarsularını satacaksın,Hiramlar da alkış tutacak.
Allahtan biz korkmuyoruz bari siz korkun.

hiramusta
17-03-2009, 13:26
1.Yenidoğan belediyesinin bedelini ödediği arazilerin hak sahipleri kim?
2.Her hazine arazisi orman vasfında değildir.
3.Yangın sonucu yok olmuş orman arazileri 2 B arazisi değildir.Bildiğim kadarıyla bu arazilerde tekrar ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.Ha bu arada bir şekilde konan yok mudur?Özellikle Torosların güney yamaçlarında vardır.Bu hükümet zamanında Acarkent'e yapılan hukuki girişimlerin zaman içinde oralarda da yapılacağına inanıyorum.
4.Halkın malını yağmalayan gecekonducular birşekilde cezalandırılmalıdır.Milyonlarca insanı sokağa atamayacağınıza göre ve o mahallelerin,şehirlerin kurulduğu araziler orman vasfını yitirdiğine göre en uygun ceza gasbettikleri arazilerin bedelini devlete ödemektir.

aydoe
17-03-2009, 13:51
Hiramusta ,
Sultanbeyli orda gider herhangi bir emlakçı ile görüşürsen sana tapu sahiplerinin listesini verir.
Yenidoğan belediyesine de telefon açarsan yüzlerce kişiye ne kadar para ödediklerini öğrenirsin.
Yenidoğan belediyesinden ben aldım örneğin 100.000 tl.(yüzmilyar eski tl)
Sen önce kafadan attığın Sultanbeylinin tamamı 2B arazisidir lafını geri al ya da bilmediğin konularda uydurma yazılar yazma.

hiramusta
17-03-2009, 14:46
1.Yenidoğan belediyesi kimin parasını kime ödüyor?
2.Sultanbeyli'nin tamamı 2B arazisidir.Ancak bu arazilerin % 60 geçmiş dönemlerde 2B olmaktan çıkarılarak hisseli araziye çevrilmiştir.Yalnız bunların üzerinden imar geçmediği için bu araziler üzerindeki binalar tapusuzdular.Sultanbeyli belediyesi bu arazilere yasal bir kılıf bularak araziler tapulu hale getirilmiş,araziler üzerindeki binalar bu tapulara ortak edilmiştir.Fakat bu durum bu arazilerin geçmişte orman arazisi olduğu ve gasbedildiği gerçeğini değiştirmez.Belki senin bundan dolayı bir karın ağrın vardır,onu ben bilemem.Ayrıca 2005 verilerine göre Sultanbeyli'deki 33 bin binadan ancak 218 tanesi tapuludur.

aydoe
17-03-2009, 15:25
Yenidoğan belediyesi şehir planlaması yapmış,parselizasyon yapmış ve parselleri üstünde otuyranlara taksitle satmıştır.
Hisseli tapu sahiplerinede hisseleri oranında ödweme yapmıştır.

Sultanbeyli'deki arazilerin esas maliki, Osmanlı Devletinin ilk Denizcilik Bakanı olan Hasan Hüsnü Paşa'dır. II. Abdülhamid, kendisine yaptığı hizmetlere karşılık olarak Hasan Hüsnü Paşa'ya Sultan Beyliği çiftliğini ulufe olarak vermiştir. Bu tarihi gerçek Hasan Paşa'nın 1910 yılında yaptırmış olduğu Osmanlıca haritada ortaya çıkmaktadır.
Hasan Hüsnü Paşa, 1922 yılında vefat edince oğlu tarafından maliki olduğu bu arazilerin tapuları Frans Filipson isimli Yahudinin eline geçmiş, bu yahudinin varisleri tarafından da bugünkü hissedarlara satılmıştır. Ayrıca 1945 yılında Bulgaristan'dan gelen göçmenler yerleştirilmiş ve bunlara tapu verilmeyip, zilyet verilmiş, 1945 yılında Sultanbeyli'deki arazilerin 7500 dönümlük bölümü kamulaştırılarak bu göçmen vatandaşlarımıza dağıtılmıştır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sultanbeyli,_%C4%B0stanbul

Benim neden karın ağrım olsun ki,doğruları biliyorum elimde de tapular mevcuttu.
Sultanbeylideki herhangi bir emlakçıya aç bir telefon sana Yenidoğandaki uygulamayı da ,Sultanbeylideki durumuda anlatsın.

unbe
17-03-2009, 17:22
o zaman bu yasa tüm ormanları yakmaya yönelik
geçen yaz ne kadar kundaklama oldu farkındamısınız?
ama gözünüz RTE'den kör olmuş
ondan başkasını gjjremiyorsunuz
türkiye kaybediyor uyuyorsunuz......