PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Terör Üzerine Sorular

Onur Çağlar
02-03-2009, 15:12
Terör Üzerine Sorular(ım Var)

1] Terör, ne demektir?
2] Terör, herhangi bir boyutuyla da olsa savunulabilir mi?
3] Terör, kimler tarafından ne için yapılır, amaç nedir?
4] Terör, engellenebilir mi?
5] Terörsüz bir ülke veya dünya mümkün müdür?

Düşüncelerinizi rica ediyorum.

qw19
02-03-2009, 15:38

1] Terör, ne demektir?

1] "Erdemsiz şiddet, terördür. Şiddetsiz erdem zayıftır." Robespierre

Terörün en iyi tanımı budur.

2] Savunulabilecek şiddet terör değildir. Diğer bir deyişle her şiddet terör değildir. Devletlerde terör uygularlar aslında terörü uygulayanlar devletlerdir. Geri kalan terör devede kulaktır.

3] Amaç sindirme ve pasifize etmektir, adını duyurmaktır.

4] Bu sorun amaçlı, devletlerin uyguladığı haksız şiddeti terör olarak görmüyorsun.

5] Devlet terörü devletin yapısı ve yönetim biçimi değiştirilerek, hukukun üstünlüğü sağlanarak engellenir.
Geri kalanlar refah ve özgürlükler genişletilerek sağlanır.

Selamlar.

evrensel-insan
02-03-2009, 17:00
Saygideger Onur Caglar;

"Teror" kelime anlami olarak "korku salma, tedirgin etme" demektir. Teroru, tek savunacak olanlar, korku salmanin savunucularidir. Korku kime ve neden salinmak istenir? bu sorunun cevabi, senin aradigin cevaptir. Dunyada; iktidar savaslari surdukce, teror kacinilmazdir.

Ne zaman, insanoglu; birbirine korku salmak yerine; birbiriyle gecinmeyi ve birarada tum farklariyla yasayip iliski kurmayi bilinc olarak kazanana kadar, teror surer. Teror, ayni zamanda; gucun, otoritenin de gosterisidir. Tamamen; dogal dusuncenin, ayrimci, cikarci, erksel ve bencil temelinden kaynaklanir. Hatta, bizde bir deyim vardir, yerlesik "teror estirmek", bunu toplumda, mahallede ve hatta aile icinde de gorebilirsin. Insan olma bilincini almis, herhangibir bireyin; dusunce olarak; herturlu terorun korku salisina karsi duracagi dusuncesindeyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
02-03-2009, 23:53

1] Terör, ne demektir?

1-terörün tanımına girmicem herkesçe biliniyor
2-terör asla savunulamaz çünkü mazereti olamaz insan katletmenin
3-terörün amacı kaos yaratmak ve halkın devlete olan güvenini sarsmaktır.
4-engellenebilir eğer yeteri kadar gayret ve direnç gösterilirse
5-mümkündür ve umarım gelecek nesiller terörün ne olduğunu asla bilmez.

Onur Çağlar
03-03-2009, 18:05
1-terörün tanımına girmicem herkesçe biliniyor

Tabi sayın unbelieving, terörün tanımını herkes biliyor ama herkesin bildiği tanım birbirini tutmuyor.

Yani bu tanımda bir yanlışlık var:rolleyes:

qw19
03-03-2009, 18:18
Tabi sayın unbelieving, terörün tanımını herkes biliyor ama herkesin bildiği tanım birbirini tutmuyor.

Yani bu tanımda bir yanlışlık var:rolleyes:

Terör nedir diye sorsam bilmiyorum diyeceksin. Yanlışlık tanımlarda değil sende, bir başlık açıyorsan önce kendi tanımını ortaya koyarsın ve bunu tartışmaya açarsın.

Onur Çağlar
03-03-2009, 18:34
Terör nedir diye sorsam bilmiyorum diyeceksin. Yanlışlık tanımlarda değil sende, bir başlık açıyorsan önce kendi tanımını ortaya koyarsın ve bunu tartışmaya açarsın.

Ben "siz" diye hitap ederek saygımı korurken siz hala samimiyetten ve ciddiyetten uzak bir şekilde "sen" diye hitap ediyorsunuz.

Bilgiçlik taslamak yerine lütfen ya tartışmaya katılın, ya susun.

qw19
03-03-2009, 19:05
Ciddiyetin, saygın olsa terör nedir diye sorup arkasından da terörün ne olduğu konusunda kimse anlaşamıyor demezsin. Demek tüm tanımları biliyorsun.

Ahkam kesmeye başlamadan önce terörün tanımını yaparsın, aynı ciddiyetsizliği diğer başlıkta da gösterdin, sizli bizli konuşarak saygı olmaz, saygı ukalalık etmeden, kendi görüşlerini ortaya koyup tartışmaya açarak olur.

Ansiklopedik bilgi arıyorsan açarsın vikipediyi okursun, bilgilenirsin, sonra tartışma konusu açarsın.

Aynı tavrı "Ulusal sorun nedir" başlığında da gösterdin.

İkisinde de ciddiye alınacak bir tarafın yok.

Onur Çağlar
03-03-2009, 19:31
İkisinde de ciddiye alınacak bir tarafın yok.

O zaman aymazlığa düşmeyip buraya yazmayacaksınız tutarlılık ve "ciddiyet" adına...

Değil mi?

qw19
03-03-2009, 20:39
Değil Sevgili Onur, frodo çok güzel ifade etmiş, onunki gibi uslup aklıma gelmediği için kendi tarzımda ifade ediyorum.

Ciddiye almadan da yazabilirim dimi, bu başlıklarda mülkiyet hakkı yok, sen açtın diye bu başlık senin olmuyor.

Paris Komününün başlarında derebeylerinin şatolarına mülklerine el koymaya başlanır, gene bir Baron'un şatosuna giderler ve şatoya el koyacaklarını bildirirler.

Baron- Hayır mülklerimi benden alamazsınız.

Komünist- Neden?

Baron- Çünkü burası bana babamdan kaldı.

Komunist- Peki baban nereden buldu?

Baron- Ona da dedemden kaldı.

Komunist- Dedeniz nereden aldı?

Baron- Ona da babasından kaldı.

Komunist- Peki o nereden buldu?

Baron- Savaşarak kazandı.

Komunist kılıcını kınından sıyırır ve "Peki o zaman çek kılıcını mösyö." der.

Selamlar.

KızıL
04-03-2009, 00:25
sevgili çağlar forumumuzun yeni anketçisi olsa gerek :)