PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsa Mesih'in Mucizeleri !

sinner
06-03-2009, 03:53
Evet, İncildeki çelişkileri ortaya koymaya devam.....

38 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:38)Bu arada bazı din bilginleri ve Ferisiler söz alarak şöyle dediler: «Öğretmenimiz, senden doğaüstü bir belirti görmek istiyoruz.»
39 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:39)İsa onlara şu karşılığı verdi: «Kötü ve vefasız kuşak bir belirti istiyor! Ama ona Yunus peygamberin belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek. (Matta-12)

1 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#16:1)Ferisilerle Sadukiler İsa'nın yanına geldiler. O'nu sınamak amacıyla kendilerine gökten bir belirti göstermesini istediler.
2İsa onlara şu karşılığı verdi: «Akşam olunca siz, `Gökyüzünün rengi kızıl olduğuna göre hava iyi olacak' dersiniz. 3Sabahleyin, `Bugün gök kızıl ve bulutlu. Hava bozacak' dersiniz. Gökyüzünün görünümünü yorumlayabiliyorsunuz da, belirli zamanlarla ilgili belirtileri yorumlayamıyor musunuz? 4 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#16:4)Kötü ve vefasız kuşak bir belirti istiyor! Ama ona Yunus'un belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek.» Sonra İsa onları bırakıp gitti. Matta-16

İncilde sürekli İsa'nın ölüleri dirilttiği, cüzzamlıları, körleri ve cine tutulmuşları sağlığa kavuşturduğu anlatılır.

Peki Ferisilerin bu mucizelerden hiç haberi yok mu ki İsa Mesih'ten sürekli bir mucize göstermesini istiyorlar ?

İsa onlara cevaben Yunus peygamberin balığın karnında 3 gün kalıp kurtulması örneğini veriyor:

40 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:40)Yunus, nasıl üç gün üç gece o koca balığın karnında kaldıysa, İnsanoğlu da üç gün üç gece yerin bağrında kalacak. (sonra dirilip havarilerine görüneceğini işaret ediyor)

Sonuç olarak İsa Mesih yalnızca bir mucize göstereceğini o da öldükten sonra olacağını beyan etmiş :)

Şöyle deseydi: Ey Ferisiler körler görüyor, ölüler diriliyor şahit olmuyor musunuz vs. Ama diyememiş işte ;)

Paolo
06-03-2009, 04:19
Onlar kördür sağırdır.Onun için anlayamazlar.Görseler bile yine tatmin olmazlar.MESİH İSANIN birçok mucizesi vardır.İşte bir çarpıtma daha.Hayırdır singer.Ne alıp veremediğin var?İkide bir saldırıyorsun.Söylede bilelim.

azınlık
06-03-2009, 09:40
Onlar kördür sağırdır.Onun için anlayamazlar.Görseler bile yine tatmin olmazlar.MESİH İSANIN birçok mucizesi vardır.İşte bir çarpıtma daha.Hayırdır singer.Ne alıp veremediğin var?İkide bir saldırıyorsun.Söylede bilelim.

Birader helal olsun sana, diğerlerinin görse bile inanmayacağına sen görmeden inanmışsın. Bravo!

A.

Paolo
06-03-2009, 13:26
Ne yaparsın!Seçilenler az!Birde kabiliyet,yetenek lazım.Kör ve sağır olmamakta var tabi!

sinner
06-03-2009, 13:54

Sn. Paolo,
Burada inandığınız kitabın barındırdığı çelişkileri ortaya koyuyorum ki körü körüne bağlandığınız dinin gerçeklerini görün...

Saldırı tanımlamasını doğru bulmadım. Burada ne İsa Mesih'in ne de siz inanırlarının şahsiyetlerine en ufak bir hakarette bulunmam. Yazdıklarım birer tespit ve eleştiri olarak değerlendirilmeli...

Paolo
06-03-2009, 15:32
Çelişki yok.RAB onların imansız olduğundan mucize göstermedi onlara.Tabi hepsine değil.Koyu ferisi din adamlarına!Kutsal Kitapta çelişki yoktur!Bu arada İsevilik dindende ötedir.Yoksa RABBİN birsürü mucizeleri var.Körleri,Sağırları iyileştiriyor.İçine cin,kötü ruh girmiş adamları çıkartıyor.

azınlık
06-03-2009, 17:59
Çelişki yok.RAB onların imansız olduğundan mucize göstermedi onlara.Tabi hepsine değil.Koyu ferisi din adamlarına! ...

Bana burada bir üçkağıt var gibi geliyor.

Ben Rab'bın yerinde olsam en sıkı mucizelerimi bana iman etmesi en zor olacak kişilere gösterir, akıllarını başlarından alırdım. Oysa o, imansız olana mucize göstermemek gibi anlamsız bir yol seçmiş.

Zaten iman edene niye mucize göstermek gerekir ki? Daha çok inansın diye mi?

A.

Paolo
07-03-2009, 01:27
Merak etme.Gösterildi zaten.Ama RAB onların kör ve sağır olduğunu bildiği için göstermedi.Yaşayan Ölü olmuşlardı.Yeşeya Peygamberde söylüyordu zaten bu durumu.

azınlık
07-03-2009, 01:36
Merak etme.Gösterildi zaten.Ama RAB onların kör ve sağır olduğunu bildiği için göstermedi.Yaşayan Ölü olmuşlardı.

Yani Rab kendi yarattığı insanlardan bir mucizeyi esirgeyecek kadar sevgi yoksunu ve önyargılıydı.

Belki bir mucize gösterse yaşayan ölüleri geri döndürebilirdi.

Anlaşılan bu Rab intikamcı biri imiş ...

A.

Paolo
07-03-2009, 01:48
Alakası bile yok.Onlara daha önce gösterilmişti.Lafı nerden anlıyorsun ki?O kadar körleşmişlerdi göremezlerdi.Faydası yoktu.Seninde onlardan pek farkın olmadığını söyleyebiliriz.

azınlık
07-03-2009, 01:57
38 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:38)Bu arada bazı din bilginleri ve Ferisiler söz alarak şöyle dediler: «Öğretmenimiz, senden doğaüstü bir belirti görmek istiyoruz.»
39 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#12:39)İsa onlara şu karşılığı verdi: «Kötü ve vefasız kuşak bir belirti istiyor! Ama ona Yunus peygamberin belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek. (Matta-12)

?

Lafı nerden anlıyorsun ki?

Terbiye sınırlarını aşmasak mı acaba?

A.

Paolo
07-03-2009, 02:02
Azınlık terbiyesizlik yaptığımda yok.Varsa yapanıda sizsiniz.İnsanların kutsallarına hakaret eden,saygısızlık yapan ben değilim!Sizde insanların inançlarına saygı duymak zorundasınız.

dr humanist
07-03-2009, 02:10
sevgili paolo;

dinlerden özgür bir sitede,dinlerin eleştirilmesini anormal olarak mı görüyorsun?
inanca ve fikirlere saygısız olsak,din forumlarından banlanan ateistler gibi banlanmanız lazımdı,ama burda söz hakkı herkesindir.
dinlere inanmayan bir site,dinleri çürütür
cevap hakkı size tabi ki doğar
ama sitenin temelini her halükarda hatırlamanı dilerim

sevgiler

azınlık
07-03-2009, 02:16
Sizde insanların inançlarına saygı duymak zorundasınız.

1) Saygı duymak zorunluluğumuz yok, ayrıntılı bilgi "inanca saygı" konusunda mevcut.

2) 2. defadır saygı dilenciliğindesiniz, bakınız madde 1.

A.

Paolo
07-03-2009, 02:25
İnanmamak ayrı hakaret etmek çok farklı.Saygı dilenmeye ihtiyacım var.Sizin duymamanızla birşey kaybetmez RAB MESİH İSA.İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız sizde onlara öyle davranın kutsal yasa ve peygamberlerin söylediği budur.Demekki azınlık sana saygı duyulmasını istemiyorsun ha!Öyle mi?

azınlık
07-03-2009, 02:27
Evet, İncildeki çelişkileri ortaya koymaya devam.....

Sayın sinner,

Yukarıdaki alıntıdan anladığım "bazı din bilginleri ve Ferisilerin" İsa Mesih'i "öğretmen" olarak kabul ettikleridir.

Bu durumda Paolo'nun aşağıda alıntı yaptığım sözleri doğru mudur? İsa Mesih "yaşayan ölüler" ile mi konuşmaktadır? Onlara daha önce ne tür mucizeler gösterilmiştir?

Gösterildi zaten.Ama RAB onların kör ve sağır olduğunu bildiği için göstermedi.Yaşayan Ölü olmuşlardı.

Çok soru oldu ama cehaletime verin (neyse ki azınlıktayım).

A.

azınlık
07-03-2009, 02:29
Demekki azınlık sana saygı duyulmasını istemiyorsun ha!Öyle mi?

Evet, benim olmayan dinime saygı göstermeyebilirsin. Fikirlerime de saygı göstermeyebilirsin. Ben yazarım, sorarım istersen cevaplarsın.

A.

Paolo
07-03-2009, 02:35
Örneğin Tapınakta sağır kadını iyileştirmiştir RAB.Yada Mecdelli Meryemi.Yaşayan ölüler yine inanmamışlardır.Azda olsa Kabul eden Ferisilerde vardı.Örneğin Nikodim.Bu arada saygı gösterilmesini istenmiyorsun kendine öyle mi?

azınlık
07-03-2009, 02:42
Bu arada saygı gösterilmesini istenmiyorsun kendine öyle mi?

Bilmem farkında mısın ... burası internet. Saygı burada pek para etmez, hoş etse de farketmez. Yeter ki medeni bir şekilde tartışabilelim.

Anladığın gibi ben inançsız bir insanım. Dini bir metindeki çelişkileri sorgulamak gibi bir huyum da var. Bu sorulara ister yanıt ver ister verme, bunun saygı ile bir alakası yok.

A.

Paolo
07-03-2009, 02:48
Sorgulamak elbette güzel.Ama adabına göre.Sınırı,terbiyeyi aşmamak şekilde.Bizde çelişki yoktur.Diğer dinlerde bilemem ama.

azınlık
07-03-2009, 02:54
Bizde çelişki yoktur.

E olacak o kadar, sizin 600 yıllık avantajınız var :)

A.

Paolo
07-03-2009, 03:06
Neyi kastetiğini anlamadım.MESİH İnancında bozulma hiçbir zaman olmamıştır.Hep saf haliyle kalmıştır.Kalacaktırda.Tarihte malesef İsevilik adı altında normalde Mesih İnancından uzaktan yakından alakası olmayan bazı olaylar olmuştur.Ama bu insanların suçudur.Rable alakalı değillllll.

aydoe
07-03-2009, 03:08
Benim dinm çelişkilerle dolu diyen bir inanır görmedim zaten.
Ama çelişki olmaması mümkün değil,çelişki olmazsa değişim olmaz hareket olmaz hiç bir şey olmaz .
Herşey hareket ve değişim içindedir ve bunun temelinde de çelişki vardır.
Hristiyanlık ta değişim geçirmiştir halende değişmektedir.
Son dönemde vatikan Darwin den özür diledi ve evrim olabilir dedi.

Paolo
07-03-2009, 03:14
Değişiklik İnançtan değil.İnanç adına yapılan bazı olaylardır.İsevilik hiçbir zaman değişim geçirmemiştir.Evet haklısın.Kimse kendisinin yolunun yanlış olduğunu söylemez.Ateistte tabi.Birde hep karşı tarafı suçlarlar.İftira ederler.Hiç kimse YOL,GERÇEK VE YAŞAM diyememiş ama!

evrensel-insan
07-03-2009, 04:23
Saygideger paolo;

Yol; dusunce ve davranista insan olma, insanlik sunma yoludur.
Gercek; insanin hem tek hemde tur olarak butunlugu ve icinde ve uzerinde yasadigi evrendir.
Yasam; dogumun farkettirmeden getirdigi ve yine farkinda olmadan bitirdigidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Paolo
07-03-2009, 14:55
Evrensel insan bana göre tek GERÇEK vardır.Oda RAB MESİH İSA.Aynı şekilde yolda.