Orijinalini görmek için tıklayınız : paolo&karadenizli.. davetlisiniz...
paslıçivi
07-03-2009, 20:45
açacak uygun bir topic bulamadım.. islam dini topiğine paolo gelmez.. islamdışı dinler topiğine karadenizli gelmez..
abicim iki cephede savaş zor oluyor.. cümbür cemaat burda konuşalım..
hem birbirinizi tanıyın bakalım.. ortak yönlerinizi görün.. biz de biraz nefes alalım..
gelmezseniz cenazenize gelip dua etmem ona göre.... hakkımı da helal etmem:rolleyes:
ozgur_beyin
07-03-2009, 20:54
sevgili paslıçivi başlığın çok oturmuş ama ne söyleyecekler. çünkü ikisininkide
''benim odunum'' demekten başka şansları yok çünkü ''zırva te'vil götürmez
isimleri değiştir ikisinin söylediğide aynı
paslıçivi
07-03-2009, 21:01
Olmayan bir duruma benden empati yapmamı bekliyorsun.Olmaz
diyeceklerim bundan ibaret. karadenizli..
olmayan bir allaha benden inanmamı bekliyorsun. olmaz.
Budizmde hiç savaş emri,savaşla ilgili bir durum bile yok
nerden çıkardın bunu
Hadi bu konuda islama dokunuyorsun-haksız olarak-
budizme neden dokunuyorsun . karadenizli..
incilde ve bazı diğer kutsal metinlerde de şiddet/savaş emirleri tevrat kurandaki kadar yoktur ama iş savaşmaya gelinceye inançlar devreye girer.. çünkü işin ucunda ölüm vardır..
hristiyanlığın tarihine bir bak.. incile rağmen..
her dinde ölümden sonra yaşam/yaşamlar vardır..
ikinci dünya savaşında japonyayı biliyorsundur.. kamikazeleri.. yüzlerce binlerce budist pilot bu işi yapmıştır... çünkü onlarda yaratıcı bir tanrı kavramı yoktur ve sonsuz yaşam vardır.. toprakları, egemenliği için bir yaşamın lafımı olur.. uçaklarıyla düşman savaş gemilerine balıklama dalmışlardır... inançlı bir asker en güçlü silahtır..
paslıçivi
07-03-2009, 21:05
Alıntı:
paslıçivi´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=157154#post157154)
sizi 20 yaşına kadar ıssız bir adada inançsız olarak büyütüp dünyaya salsaydım diğer dinlere değil de isa mesihe inanmanız için kriterleriniz ne olurdu..
biraz düşünün ve lütfen samimi cevap verin..
sizden isa mesihin rab olduğunu kanıtlamanızı istemiyorum.. incilin rabbin kitabı olduğunu kanıtlamanızı istemiyorum...
istediğim sadece basitçe meraklı bir insan olarak yukarıdaki soruya cevap vermeniz..
sevgili paolo iki kez pas geçtin.. bu üçüncü.. bu soruya cevap alıncaya kadar rahat yok sana.. seni aydınlatıcam.. söz..:)
sevgili vesper, soruyu tam anlamamışsın sanırım...
sıfır km beyinle dünyaya düşseydiniz hangi inancı, hangi kriterlere göre seçerdiniz...
bu soruyu anlayıp samimi cevaplamaya çalışırsanız uyuduğunuz uykudan uyanma şansınız var.. tohumu çatlatacak hassas yer burası..
ha gayret...
karadenizli kardeşim başına gelecekleri anladı sanırım.. baştan empati sempati ayaklarına yatıp kaçtı...
Paolo o basliktan asla disari cikamaz. Yolumu kaybederim de, bir daha asla geri dönemem sendromu var.:)
karadenizli kardesimiz de; bir baslik altinda durup tartismasini sonuclandiramaz. Seni tartismaya davet eder, bir bakmisin baska yerlerde gönül eglendiriyor, hamsi bugulama yapiyor.:)
Kolay gelsin diyorum.
... sıfır km beyinle dünyaya düşseydiniz ...
Aksini henüz göremedik.
A.
paslıçivi
07-03-2009, 22:30
Aksini henüz göremedik.
A.
ama küçük bir fark var... yaş sıfır değil.. 20...
evrensel-insan
07-03-2009, 22:36
Saygideger paslicivi;
Cigi'yi de cagirsaydin, bana da tercumanlik isi cikardi.:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger paslicivi;
Cigi'yi de cagirsaydin, bana da tercumanlik isi cikardi.:)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel hocam, seni unutmak yok.
Ben burada olacagim.
Davetiyeleri arkadaslar yolladilar,
Misafirlerimizi bekliyoruz.:)
paslıçivi
08-03-2009, 00:39
topiğimiz herkese açıktır.. özel davetiye belli kişilere gönderilmiştir..
aradaki boşlukların birinde evrensel hocam bizi japonca konusunda aydınlatır..
diğer boşlukta cigi kardeş bize tercümesini yapar...
ama önce ağır misafirler bir gelsin bakalım...
Boşuna atalar dememiş "çağrıldığın yere erinme, çağrılmadığın yerde görünme" diye:)
Bakarsın paolo ile karadenizli aynı kişidir bu yüzden burada yada hiçbir başlıkta karşı karşıya gelemiyorlar :D
sheyhzade
08-03-2009, 03:43
yok yok sinner..
bir gece cok sikistirdim karadenizliyi sohbet odasinda..
en son istanbuldayim,cafedeyim, .. yasindayim
ekle,ac kamerani dedi..
Karadenizli saglama benziyor,gunahini alma :)
paslıçivi
08-03-2009, 08:06
Andolsun ki; biz karadenizliyle paslıçiviyi bir yarattık.. onların konuşmasında nice nimetler vardır da siz görmezsiniz, bilmezsiniz.. ey karadenizli de ki: paslıçivinin sorusunu cevaplamanda sizin için büyük bir hayır vardır.. o bilendir işitendir, o çok bağışlayıcıdır..
bakalım bu işe yarayacak mı....
Gelmezler kardeşim iki cambaz bir ipte oynamaz ,boşuna uğraşmayınız.
yaw aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürse bıyık...
paslıçivi
09-03-2009, 09:10
Gelmezler kardeşim iki cambaz bir ipte oynamaz ,boşuna uğraşmayınız.
gelmiyeceklerini ben de tahmin etmiştim sevgili aydoe..
ama emin olmak istedim..
aynı hastalığın değişik türüne yakalanmış iki kişi.. birbirleriyle karşılaşırlarsa bir ayna görüntüsünü farkedip belki uyanmalarına bir parça katkımız olur diye düşünmüştüm ama...
uyanmak(gerçeklerle yaşamak) kolay bir şey değil.. bunun bedeli az buz değil.. bu bedeli ödemek çok zor olduğu için uyumakta direnmeleri çok doğal..
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış:)
Allah'ın sopası yok ki:D
ozgur_beyin
09-03-2009, 21:38
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış:)
Allah'ın sopası yok ki:D
sevgili arkadaşım sonderece haklı benimde iki sarhoşu(çok konuşan) yan yana oturtturamama deneymim var:D ben ne kadar uğraşsam onlar ısrarla ayık insanların yanına oturup onların kafasını ütülediler.ama birbirleriylekonuşmadılar:D
buraya bir cümle bile yazmayacaklarından eminim sadece okuyorlardır:D
paslıçivi
10-03-2009, 08:42
iki inanırın tartışması her zaman aynı sonla biter..
senin dinin sana benimki bana...
daha öteye gidemezler...
türkçe meali: sen kendi rüyanı gör ben kendi rüyamı.. bırak birbirmizi dürtmeyelim şimdi.. ne güzel uyuyoruz işte.. hadi canım öptüm.. tatlı rüyalar... rüyanda beni görmeyi unutma..
ama ben diyorum ki paolo karadenizliyi ezer :)
paslıçivi
31-03-2009, 08:44
Granit Mezar
Paslı çivi insan senin gibileri görünce ister istemez etkileniyor.Geçenlerde hayvanat bahçesine gittim.Maymun gördüm.Adeta sen.Kırk demiş burnundan düşmüş.Sen aklıma geldin.Keşke bizim kazma çivi olsaydı diye.Bayağı güldürdü aptal maymun.Kankan özlemiş seni.Nerde kaldı bizim şenpaze diye. written by paolo...
sevgili kadim dostum paolo geçen gece benim hasretime dayanamayıp yukarıdaki mesajı bana özelden atmıştır.. Disiplin kurulundan ricam bunun için paoloya ceza verilmemesi..
paoloyu kaybetmek istemiyorum çünkü.. inancın bir insanı ne hale getirdiğini göstermek için paoloda daha çok malzeme var.. durun bakalım daha ne inciler dökülecek..
ayrıca beni maymuna benzetmesi çok ağrıma gitti.. çünkü ben genetik haritamı çıkartmıştım geçenlerde.. maymun değil orangutan çıkmıştı genetik haritamda..
paolo ilerde yazmayı düşğündüğüm kitap için sen ve karadenizli baş kahramanlarım olacaksınız.. sözümü tutmazsam bana da paslıçivi demesinler...
sevgili paolo "kırk:p demiş burnundan düşmüş" ne demek ya:eek:
Ben paolo nun hristiyan olduğuna inanmıyorum.
Tipik müslüman reflekslerine sahip,belkide hıristiyan olmaya
çalışan biri.Müslümanlıktan hristiyanlığa kaçmaya çalışan
ama yağmurdan kaçarken doluya tutulan biri...
Ben paolo nun hristiyan olduğuna inanmıyorum.
Tipik müslüman reflekslerine sahip
Azizim mep,
İnanç denilen hastalığın semptomları da sonuçları da aynıdır. İnandığın şey bunları değiştiremez.
A.
Pasli civi'ye katiliyorum. Hangi dine mensup olursa olsun, fanatikler hemen belli oluyor.
Isin komik tarafi, karsi karsiya geldiklerinde birbirlerini bogazlamaya kalktiklari halde, ateistlere karsi, esas bu tipler 'kanka' rolunu oynamakta....
ozgur_beyin
31-03-2009, 20:08
Pasli civi'ye katiliyorum. Hangi dine mensup olursa olsun, fanatikler hemen belli oluyor.
Isin komik tarafi, karsi karsiya geldiklerinde birbirlerini bogazlamaya kalktiklari halde, ateistlere karsi, esas bu tipler 'kanka' rolunu oynamakta....
sevgili vartor ne kadar doğru bir tesbit yapmışsın isimleri değiştir söylemde ne aykırılık nede farklılık var.
al birini vur birine
Din taraftarının savaşlarından biz ateistlere fenalık geldi.El kaide,ikiz kuleler, Filistin...Hiç bir inancımız olmamasına rağmen,arada bunların arasındaki savaşlardan gereksiz yere nasiplendik..Vartorun yukarıdaki yazısından sonra aklıma bir fikir geldi.Ateistler olarak sanaldan çıkıp, gerçek hayatta bunların arasına karışsak,, acaba aralarında bir barış ortamı oluşur da dünya biraz olsun huzura erer mi??:rolleyes:
Baksanıza paolo ile karadenizlinin durumlarına:eek:..Karadenizli,Allah'ın en hiddetlendiği konulardan biri olan -isa'ya Rab denmesi- hadisesine bile muhalefet olmuyor..Muhterem insanlar olarak bir nevi barışa mı vesile oluyoruz ne?:D
paslıçivi
03-04-2009, 05:19
RAB İSA MESİH Merak etme paslıçivi.Ancak GERÇEKTEN yana olanlar RAB İSA MESİHİ anlayabilir.Ona gelebilir.Gelememen,Anlamaman normaldir.Evet RAB İSA MESİH olmazsa hayatımızın anlamı olmaz.Doğru sen koyun olmaz istemiyorsun.KEÇİ olmak istiyorsun.Keçiler hiçbir zaman huzur bulamayacaklar.Sahte peygamberlerden sakının size kuzu postuna bürünerek gelirler ama özde yırtıcı KURTLARDIR
sevgili dostum paolo özelden bana hal hatır sormaya devam ediyor.. inciler dökülüyor.. aramızda sarsılmaz bir dostluk oluştu..;)
hala hayvanlara haksızlık yapmaya devam ediyor.. beni tanımadığı için maymundan sonra şimdi de keçi yaptı beni.. bu hayvancıklar benim yanımda çok masum ve evcil kalırlar..:p dostlarım bana nasılsın diye sorduklarında domuz gibiyim maşallah diyorum..
meditasyonda her zaman merkezde kalırsınız, çepere savrulmazsınız.. davranışlarınızı; başkalarının sözleri, duygularınız değil kendi özünüz belirler..
siz istediğiniz ve gerektiği zaman belli bir bir amaca yönelik öfkeli olursunuz, yani öfkeyi davet edersiniz ama hiç bir zaman siz öfkeye dönüşmezsiniz.. kontrol her zaman sizdedir.. duygularınızın, korkularınızın, gururunuzun kölesi değil efendisi olursunuz.. çünkü özbenlik denen imparator sahneye çıkmıştır artık.. yıllarca uyuduğunuz uykudan uyanmışsınızdır..
bu arada müslüman kardeşlerimin ısrarla paolonun muhammed için yalancı peygamber iddialarına cevap vermemesinin farkındmısınız.. çünkü paoloyla yani bir hristiyanla tartıştıklarında uykudan uyanma acı gerçeğiyle karşı karşıya kalacaklar.. çünkü onlar hristiyan ve diğer dine inanan insanların muhammed hakkında böyle düşündüklerini bilmiyorlar ya da kabul etmek istemiyorlardı..
neye inanırsan inan, senin dışındakilerin hepsi sahte oluyor..
uykunun derinliği inanılmaz boyutlarda.....
Özel mesajla bildirdiniz değil mi bu başlığı? Gerçi muhakkak yapmışsınızdır da tedbiren konuyu güncelledim. Belki gerçekten görmemişlerdir bu konuyu diğer gerçekleri göremedikleri gibi :p