Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutsal Kitapta Isa'nin olumu..
sheyhzade
09-03-2009, 16:29
Sevgili Paolo ve Vesper gitmeden(!),bu konudada tartismak istiyorum.
Heryerinde oldugu gibi,olumuylede ilgili tutarsizliklar mevcut.
Umarim,bu 2 Kiymetli Hristiyan dostumuz yardimci olur.
Kendimde olan sorulardi,birkac forumdada gordum.
Ayetleri KutsalKitaptan c/p yaptim.
Çarmıhı kim taşıdı?
Jn.19:17
Askerler İsa'yı alıp götürdüler. İsa çarmıhını kendisi taşıyıp Kafatası - İbranicede Golgota..
Mt.27:32
Dışarı çıktıklarında Simun adında Kireneli bir adama rastladılar. İsa'nın çarmıhını ona zorla taşıttılar.
Lk.23:26
Askerler ...olan Simun adında Kireneli bir adamı yakaladılar, çarmıhı sırtına yükleyip İsa'nın arkasından yürüttüler.
İsa saat kaçda çarmıha gerildi?
Mk.15:25
İsa'yı çarmıha gerdiklerinde saat dokuzdu.
Jn.19:14
O gün Fısıh bayramına hazırlık günüydü. Saat on iki sularıydı. Pilatus Yahudilere, «İşte, sizin Kralınız!» dedi.
İsa dirildikten sonra ilk kime gözüktü?
Mt.28:1 Mecdelli Meryem ile öbür Meryem
Mk.16:9 önce Mecdelli Meryem'e
Lk.24:13 öğrencilerden ikisi
Cor.15:5 Kefas'a, sonra Onikilere göründü.
Kuranda,yine arastirdiginda tutarsizliklar gozukuyor.
Sizde ''apacik'' sekilde mevcut.Hangisine inanacaginiza
nasil karar veriyorsunuz?Neye gore karar veriyorsunuz?
Daha farkli bir kaynak mevcut mu bunlar icin,
paylasir misiniz benimle?
Sevgiler.
sheyhzade
09-03-2009, 16:37
Kadınlar mezarlıkta kimi gördü?
Mt.28:2
Ansızın büyük bir deprem oldu. Rab'bin bir meleği gökten indi ve mezara gidip taşı bir yana yuvarlayarak üzerine oturdu..
Mk.16:5
Mezara girip sağ tarafta, beyaz kaftan giyinmiş genç bir adamın oturduğunu görünce çok şaşırdılar.
Lk.24:4
Onlar bu durum karşısında şaşırıp kalmışken, şimşek gibi parıldayan giysilere bürünmüş iki kişi yanlarında beliriverdi.
Jn.20:12
Beyazlara bürünmüş iki melek gördü; biri İsa'nın cesedinin yattığı yerin başucunda, öteki ayakucunda oturuyordu.
İsa'nın son sözleri ne idi?
Mt.27:46
Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, «Elî, Elî, lema şevaktani?» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
Lk.23:46
İsa yüksek sesle, «Baba, ruhumu senin ellerine bırakıyorum!» diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.
Jn.19:30
İsa şarabı tadınca, «Tamamlandı!» dedi ve başını eğerek ruhunu teslim etti.
// yoksa hepsini birlikte mi soyledi?Mutlaka mesihinizin son zamanlari cok kiymetlidir.
bu son anlara neye gore inaniyorsunuz?hangisine gore?
MESİH İSA belli bir süre haçını kendisi taşıdı.Daha sonra kireneli simun yardım etti.Aziz Yuhanna bu olayı almamış.12 civarlarında Çarmıha gerildi.Normalde Aziz Markosun kullandığı zaman şekli birazda farklıdır diğerlerine göre.Kadınlar mezarlıkta hem RABBİ hemde melekleri görmüşlerdi.Üçüde doğrudur.Mesih İsa hepsini söylemiştir.
ozgur_beyin
10-03-2009, 01:56
sevgili paolo bazı gospellerde isa'nın maria magdelena ile evlendiğini yazıyor.
bildiğin gibi yahudiydi ve dini bir kimliği olabilmesi için evli olmalıydı buna ne diyorsun.
umarım sende TAHRİF silahına sende sarılmazsın.
bildiğin gibi kutsal kaseyide magdelena'yla ilintiliyorlar
Uydurma ve iftira.Mesih düşmanlarının çamurlarından biri daha.Öyle birşey yok.
sheyhzade
10-03-2009, 02:04
Sevgili Paolo
Elestirilerime hangi baglamda cevap verecegini merak ettigim icin soruyorum.
Inkar yada degisim yada yanlis algilama gibi..
Bazilarinin cevabini cevremdende biliyorum.
Cevabim icin tesekkur ederim,ayni baslikda diger temalarida
sorucam,dilerim cevaplarsin.
Sen her konunda Mesih Isa,Rabb vs.. gibi Sifatlar kullaniyorsun.Neden gercek ismini kullanmiyorsun?
Isa-TR Isus-RU Jesus-EN Iesous-GRE . Kutsal kitabinda,orjinal ismi Iesous degil mi?
Neden kullanmama geregi duyuyorsun?Ve neden Yehova degil de Allah ismini Tanri namina kullaniyorsun?Onceden Musluman miydin sen?
Esen Kal.
Mesih İsanın orjinal ismi Yeshua Messiah'tır.MESİH İSA RABDİR.Elbette Müjdeyi anlatıcağım.Görevimdir.RAB müjdeyi bütün uluslara yayın demiştir.Allah,Tanrı farketmez.Önemli olan ONA inanmak.Yahveye yani.Evet müslümandım.Hamdolsun GERÇEĞİ görebildim.
sheyhzade
10-03-2009, 02:23
Sevgili Paolo
Tanri insanlari neden sinama geregi duymus?Gunah isletmek icin mi?
Kotulukler Tanridan mi?Yani Isa hem kotulugu kendi yaratmis,
hemde kefaretini kendisimi vermis?
Gen.22:1
Daha sonra Tanrı İbrahim'i sınadı.
2 Sam.24:1
RAB İsrail halkına yine öfkelendi. Davut'u onlara karşı kışkırtarak, "Git, İsrail ve Yahuda halkını say" dedi.
Yani insanoglu,bir nevi ozurlu,gunaha yatkin oluyor,ve Tanri-isa gelip kendi yarattigi
gunahin bedelini oduyor,mantik bu mu?Niye sinama Kiskirtma geregi doguyor,Allah ile Senin Tanrinin arasinda ki fark nerde o zman?
Kötülük ilk günahtan meydana gelmiştir.RAB insanın kendi iradesiyle doğruyu yanlışı seçmesini istedi.Günaha düşmesini değil!Günahın değil.Cezamızı ödüyor.Oda bizi sevdiğinden.
sheyhzade
10-03-2009, 02:35
Sevgili Paolo
Ben onu sormadim.Ben neden ''sinama,kiskirtma'' geregi duymus,onu sordum?
Isa niye hem kiskirtiyor,hem gidip yaptigi hatayi kendi oduyor?
Isevilikte bunun cevabi yok mu?
Kışkırtan yok!İnsan zaafına yenik düştü o kadar.Sevdiği için.İstese bu kadar acıya katlanmazdı.Direk cezamızıda verebilirdi.Ama yapmadı.İnsanı seviyor.Her ne kadar insan ONA isyan etsede.RAB o kadar merhametli ki.Kendisine inanmayanları bile onların ihtiyaçlarını karşılıyor.Mahvetmiyor.
sheyhzade
10-03-2009, 02:56
Sevgili Paolo
''Kiviriyorsun'' :) Tam bir cevap verdigin yok ki.Musluman gibisin.
Senden cekiniyorum,diger forumdaslara verdigin gibi bir cevap verir,
kaba konusur,benide zorlar siteden attirirsin diye..
Tanri demek herkesi seviyor,sevdigi icin kendini kurban ediyor..
Is.1:15
"Ellerinizi açıp bana yakardığınızda
Gözlerimi sizden kaçıracağım.
Ne kadar çok dua ederseniz edin dinlemeyeceğim.
Elleriniz kan dolu.
Juhann.3:16
«Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi.
Simdi biryerde insanoglunu sevmiyor,obur gunde o kadar seviyor ki,
kendini yada oglunu kurban veriyor oyle mi?
Sizin Tanri neden boyle tutarsiz,hem enternasyonel ilah hem tutarsiz?
Rab günahlarından dolayı onların duasına yanıt vermiyor.Kıvırtan varsa sizsiniz.Oğlunu feda etti.
sheyhzade
10-03-2009, 03:07
Sevgili Paolo
Yehova yi goren hic olmus mu?
Isa gormus mu?Ama zaten kendisi Yehova..
Peygamberler gormus mu?
Yuhanna 4/12 de Kralların Kralıni, Rablerin Rabbini hiçbir insanın görmediği ve göremeyeceği.. Yazarken ;
Mikaya,Musa,Harun, Nadav, Avihu ve İsrail ileri gelenlerinin gordugu -
birebir konustugu yaziliyor.
Bizim kime inanmamiz lazim,Kutsal Kitabami,Peygamberlere mi?
Kim yalanci?
sheyhzade
10-03-2009, 03:12
Yaziliyor derken Senin Kutsal Kitabindan bahsediyorum.
Dilersen ayetleri yazabilirim,fakat eminin sende biliyorsundur.
Rable konuştular.Ama görmediler.Rüzgar,fırtına gibi.Hissettiler.Ama görmediler.Mesih İsanın kendisi Yahve.
sheyhzade
10-03-2009, 03:30
Gen.17:1
Avram doksan dokuz yaşındayken RAB ona görünerek, "Ben Her Şeye Gücü Yeten Tanrı'yım" dedi, "Benim yolumda yürü, kusursuz ol.
Gen.18:1
İbrahim günün sıcak saatlerinde Mamre meşeliğindeki çadırının önünde otururken, RAB kendisine göründü.
Gen.26:2
RAB İshak'a görünerek, "Mısır'a gitme" dedi, "Sana söyleyeceğim ülkeye yerleş.
Gen.26:24
O gece RAB kendisine görünerek, "Ben baban İbrahim'in Tanrısı'yım, korkma" dedi, "Seninle birlikteyim. Seni kutsayacağım ve kulum İbrahim'in hatırı için soyunu çoğaltacağım."
Gen.32:30
Yakup, "Tanrı'yla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı"
Kutsal Kitap yalan o zaman.??
Ya bilmiyorum de anlayis gosterelim,yada gecistirme cevaplar verme ki
Sahte bir kimlik olmadigini anlayalim.
Geçiştirme değil.Kitabımı,İnancımı senin gibi birinden öğrenicek değilim.İşine göre anlıyorsun o kadar!Başka şey değil!Birde cımbızlama yaparsın.Cımbız köfteyi çok seviyorsun heralde(((((Allah ruhtur.Burda direk kendisini göstermiyor.Onlar hissediyorlar ama göremiyorlar.Yalan varsa sensin.Ayetleri nasılda çarptıyorsun!İNCİLİ okuyupta İSA MESİHİN TANRI OLMADIĞINI İDDA eden kişi güneş ışığından durupte günışığı görmedin diyen kadar KÖRDÜR!Şekil a'da mevcuttur.
sheyhzade
10-03-2009, 03:43
Anliyorum Seni :)
Isa en Buyuk Kabul :)
sheyhzade
10-03-2009, 03:47
Sevgili Paolo
Rabbin mekani goklerde, her zaman istedigimi oluyor?Kralligin hukumleri mi geciyor?
Yoksa istenmeyen seylerde olabiliyor mu?
Matta.6:10
Gökte olduğu gibi, yeryüzünde de
senin istediğin olsun.
Rev.12:7>8
Gökte savaş oldu. Mikail ve melekleri ejderhaya karşı savaştılar. Ejderha kendi melekleriyle birlikte karşı koydu, ama gücü yetmedi. Bu yüzden gökteki yerlerini yitirdiler.
Rabb,Marifetnagmeyi mi ima ediyor?
Yokds rjderhaya gucu mu yetmiyor?
Ben mi carpitiyorum,Rabb mi? Hadi durust ol.
Hiçbir şey RABBİN isteği dışından çıkmaz.Şeytanın taraftarlarıda rahat durmuyor.Dünyadakiler ajanları gibi.Meleklerin yani RABBİN meleklerinin nasıl püskürttüğünü ve yendiğini görüyoruz.İnanmadığın şeyi karşı tarafın inancına kullanman çok aptalca.Yani Müjdeyi bana savunuyorsun.Aklı sıra.Matta 13 yeter sana.
sheyhzade
10-03-2009, 04:06
Sen Gercek Bir Hristiyan Degilsin.Ya Sanal Birisisin,Yada Sahte Bir Kisilik.
Gercek Bir Hristiyan Gibi Cevaplayabildigin 1 Soru Bile Yok..
Sana Daha Fazla Sorum Yok.
Sevgiler.
Bak sen şuna.Sen edit ben napıyım?Oo arkadaşlar aramızda tanrılar gelmiş.İnsanların içlerini okuyor((((Kimin ne olup olmadığına kendileri karar veriyorlar.Sende benim gözümde edit birisin.Tabi zora gelmedi.Senin demenle olmuyorum.Okkalı cevaplar gelince.Gece gece senle uğraşamıyacağım.Senin gibi değilim ya yeter.Çok şükür badanalı mezarlardan değilim(((Bunlarda hediyem olsun ferisi.
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'
a benden sana hediyem olsun.
Tek Müjde
6Sizi Mesih'in lütfuyla çağıranı bırakıp değişik bir müjdeye böylesine çabuk dönmenize şaşıyorum. 7Aslında başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştıran ve Mesih'in müjdesini çarpıtmak isteyen kimseler vardır. 8Biz ya da gökten bir melek bile, size bildirdiğimiz müjdeye ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona! 9Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum, bir kimse size, kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun! 10Şimdi ben insanların onayını mı, Tanrı'nın onayını mı arıyorum? Yoksa insanları mı hoşnut etmeye çalışıyorum? Eğer hâlâ insanları hoşnut etmek isteseydim, Mesih'in kulu olmazdım.
sheyhzade
10-03-2009, 04:24
Yok yok hic ugrasma,kolay kolay sinirlenmem ben.
Sen Hristiyan degilsin,sanalsin.
Ben sadece ugrasmayin dostlar degmez diyorum.
Gec kardesim gec sen..
paslıçivi
10-03-2009, 16:13
..........(((((((
paolo senin gibileri gördükçe inanki sana değil seni bu hale getiren bu din inanç kavramına çok daha büyük bir nefret duyuyorum..
yazık ya.. bir insanın geldiği hale bak..
Bende senin gibileri gördükçe İmanın ve GERÇEĞİN değerini bir kez daha iyi anlıyorum.Açtırma kutuyu söylettirme kötüyü.Sizden öğrendim bazı konuşma usluplarını.İSEVİLİK dinde değildir.Bilmiyorsan öğrennnnn!
paslıçivi
10-03-2009, 16:21
Bende senin gibileri gördükçe İmanın ve GERÇEĞİN değerini bir kez daha iyi anlıyorum.Açtırma kutuyu söylettirme kötüyü.Sizden öğrendim bazı konuşma usluplarını.İSEVİLİK dinde değildir.Bilmiyorsan öğrennnnn!
çekirdek kabuğu kıpraşıp duruyor.. bak şimdid de nereye gitti...
Çok iyi kıvırıyorsun bravo.Asena yanında ders almalı bence((((((
paslıçivi
10-03-2009, 17:18
Çok iyi kıvırıyorsun bravo.Asena yanında ders almalı bence((((((
bu konuda haklısın.. trakyalıyım sayılır ve trakyada yaşıyorum..
dostlar arasında köçektir lakabım...
sende var mı figürler..
sheyhzade
10-03-2009, 18:26
Uzuluyorum senin adina.Toplumumuz ne kadarda bozuluyor.
Her iletinde hakaret var,her iletin kiskirtma.
Yapma boyle,hem savundugun davaya ters.
Cevap verirsin diye soruyoruz,ama kufur ediyorsun.
Üreticinde kötüymüş bayağı ya
Bu mu senin ogretin,bu mu dunya gorusun.?
Umarim ilgili arkadaslar yazdiklarini editler.
Umarim forumda kalir,diger arkadaslara icli disli olur
Saygiyi ogrenirsin.
Esen Kal.
Foruma bir kaç gün giremedim neler olmuş...
Sevgili sheyhzade öncelikle Kutsal Kitaplar'la ilgili şunu söylemem gerekiyor. Biz Müslümanlar gibi Kutsal Kitapların Tanrı tarafından İNDİRİLDİĞİNE inanmayız. İndirilme diye bir şey yoktur. Kutsal Kitapları insanlar yazar. Tevrat'ı Musa Zebur'u Davut İncil'i de haariler yazdı. Ancak bu Kitaplar yine de Kutsal'dır. Çünkü Kutsal bit olaya tanıklık ediyorlar. Bir inanışı, öğretiyi anlatıyorlar, gönderilen peygambere mesihe yakın kişiler yazıyor bunları onları gören konuşan kişiler ilk imanlılar yaıyor ve bu bir tanıklık kitabıdır bir rehberdir.
Ben Protestanım bugün bazı protestan kiliseler Kutsal Kitapların insanlar tarafından yazıldığı için içinde aksaklıklar bulunabileceğini iddia eder. Ben buna inanıyorum. hele günümüze yapılan çevirilerle bu aksaklıklar iyice artıyor. Tevrat 4000 yıl önce yazıldı. O zamanın insanları Tevrat'ı kendi tanıklıklarıyla yazdılar. Ve kullandıkları dili de bugun tam tamına anlamamız bence olanaksız. O zamanın deyişlerini imgelerini kullanmış oalbilirler. Özellikle Tevrat'ta çok fazla imge vardır. Tevrat'ı bugun anlamak zor. Hele onu kelimesi kelimesine alırsanız iyice yandınız. Çok fazla mecaz var Tevrat'ta. Farklı bir dile çevrilince bazı şeyler de bozuluyor. Yorum yapmak zorundasınız. Ve Kutsal Kitap'ta ana öğretilere dikkat etmelisiniz.
Gelelim İncil'deki deyişlerin farklılığına... İncil havariler tarafından yazıldı. Tanıklar farklıydı. Şimdi siz ve ben bir olaya tanıklık etsek ve bunları yazsak herhalde yazdıklarımız tıpatıp aynı olmayacaktır. Temelde aynı şeyleri yazarız. Ancak detaylarda farklı yerlere değinebiliriz. Havarilerin ki buna bir örnektir. Hepsi temelde aynı olayı anlatıyorlar... İsa'nın gelişi vaftizi vaazları mucizeleri ölümü ve dirilişi... temel olaylar hep aynı ama farklı ayrıntılara rastlıyoruz.
Sevgili sheyhzade bilgisayarım bozuk fazla giremiyorum ancak sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Elbette dediğimiz hiçbir şeye inanmak zorunda değilsiniz ancak bizim bakış açımızı da bir görün. en azından bu adamlar neye inanıyor neye dayanarak inanıyor şeklindeki sorularınız yanıtlanmış olur:)...
Sevgiler...
Biz Müslümanlar gibi Kutsal Kitapların Tanrı tarafından İNDİRİLDİĞİNE inanmayız. İndirilme diye bir şey yoktur. Kutsal Kitapları insanlar yazar.
.......
bugün bazı protestan kiliseler Kutsal Kitapların insanlar tarafından yazıldığı için içinde aksaklıklar bulunabileceğini iddia eder. Ben buna inanıyorum.
.............
Gelelim İncil'deki deyişlerin farklılığına... İncil havariler tarafından yazıldı. Tanıklar farklıydı.
.............
Temelde aynı şeyleri yazarız. Ancak detaylarda farklı yerlere değinebiliriz ... temel olaylar hep aynı ama farklı ayrıntılara rastlıyoruz.
Şeytan nerede gizlidir?
Başka sorum yok hakim bey!
A.
şeytan nerede gizlidir derken?
şeytan nerede gizlidir derken?
temelde aynı şeyleri yazarız ancak detaylarda farklı yerlere değinebiliriz
Tabi canım ... yoktur aslında birbirimizden farkımız, sadece detaylarda ayrılırız. Sen inan gerisi kolay ...
Detayda birleşin de görelim ...
A.