PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet delirdi!

azınlık
13-03-2009, 09:56
Selamlar,

Vatan Gazetesi haberi:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Vaaz ve İrşat Hizmetleri Çalıştay ” raporu, kurum personelinin, yoga ve benzeri anlayışları “dış tehdit” olarak algıladığını ortaya koydu. İşte rapordan tehdit unsuru olarak gösterilen bazı unsurlar:

- Raydo ve televizyon programlarında özellikle canlı yayınlarda maksatlı ve ideolojik soru gelmesi..

- Yoga ve benzeri anlayışlar ile satanizm ve benzeri akımların olumsuz etkilerinin olması..

- Hanımların Cuma ve bayram namazlarından istifade edememesi..

- Laiklik kavramının yanlış anlaşılmasının faaliyetlere olumsuz etkisinin olması...

Ben diyorum arkadaş, biz Türk milleti maymundan falan değil düpedüz dingilden gelmişiz ... "yoga"yı tehdit olarak gören anlayış başka nereden gelmiş olabilir ki?

A.

VraeL
29-03-2009, 17:58
Hiç şaşırmadım.
Meditasyon ve yoga kişilerin benliğine kavuşmasına, bunun sonucunda ön yargılarını kırıp gerçeğe ulaşmasına dair bir araçtır.
Ve
İnsanların köleliği ile geçinen, onları sömüren, bilgiyi yaymaki bilgili olan güçlü kalsın anlayışına sahip bir dinin mensuplarının, kurumlarının böyle birşeyi tehdit olarak görmesi oldukça doğal.

Bakınız efendim lise psikoloji ders kitabında meditasyon için ne yazılmış:

Meditasyon:
"Yüksek seviyede bir bilinçlilik hali demek olan meditasyon, bir obje ya da ses üzerine devamlı konsantrasyon ile gerçekleşir.
Meditayon, insanın vücut fonksiyonlarını kendi bilinciyle kontrol altına almasına ve dikkat toplaşımını artırmasına denir.
Meditasyonun amacı bedensel işlevleri kontrol etmeyi öğrenip denetlemektir.Böylece gevşeme ve dinlenme sağlanmış olur. Meditasyon içindeki insanın duyum, algı ve hatırlatma etkinlerinde, sinir sisteminin işleyişi artmıştır.
Kişi rahatlamıştır ve derin bir dinlenme durumu yaşar. BUNA KARŞILIK ZİHİNSEL FONSİYONLARDA ARTIŞ GÖRÜLÜR."

Psikoloji lise ders kitaplarında bile bu yazarken, diyanet neyden bahsediyor.
Şimdi sorarım diyanete ne alakası vardır yoganın, meditasyonun şeytana tapmakla?
Amaç çok basit. Koyunların uyanmasını önlemek. Bilgiyi yaymaki bilgiye sahip olan güçlü kalsın.

ozgur_beyin
29-03-2009, 18:01
bunların ağababası olan gazali ekolüden farklı birşey beklenemez o yüzden bu yüzden onlar gazaliyie göre haklıdırlar. çünkü gazali dinsel saçmalıkları AKLIN önüne koymuştur.
dogmalar daha akıllı bir tutumdur

cigi
29-03-2009, 18:20
- Laiklik kavramının yanlış anlaşılmasının faaliyetlere olumsuz etkisinin olması...

Sevgili azinlik;

Bak bu cümle cok hosuma gitti iste.:)

Diyanet laiklik üzerine görüs bildiriyorsa, bazi tartismalar icin bosa zaman harcadigim ortaya cikti.

paslıçivi
29-03-2009, 22:19
meditasyonla ilgili zaman zaman bilgilendirici yazılar yazıcam..

kısaca şöyle özetliyeyim şimdilik..

yaşarken ölüp tekrar dirilmek..

yaşadığını zannetmek gerçek yaşama geçmek..

mutlak mutluluk, zeka cesaret algı sezgi dünyasına girmek..

zihin denen insanı insanlıktan çıkaran illetten kurtulmak..

meditasyon anlatılacak bir şey değil aslında..

meditasyon yaşamın ta kendisidir...

ve hiç zor bir şey değildir.. çok basit bir iki teknikle çok kısa bir zaman içerisinde kendinizde müthiş değişimler gözlersiniz..

içinizdeki gerçek bene ulaşıp kim ne olduğunuzu görürsünüz..

yaşam bir coşku haline dönüşür..

amma gaz verdim di mi..;)

ilgilenen arkadaşlar OSHO' nun kitaplarını okuyabilir.. oldukça ayrıntılı bilgi var..

VraeL
29-03-2009, 22:23
Sevgili Paslıçivi, keşke gazı daha erken verseydin de, insanlar sandığa gitmeden önce aklı başında gitseydi. (.

eylemsel
20-04-2009, 23:10
islam dininde namaz kılmanın insanlara hem bedensel hemde ruhsal iyilik hali getirdigi düşüncesi var. bu yüzden yogayı rakip olarak görüyorlarhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif

KızıL
21-04-2009, 05:17
sevgili azınlık gerçekten dingilden gelme sözüne hem çok güldüm hemde çok katıldım:D yani bir evrimci olarak insanlarımızn nasıl ve nereye evrildiğini bende çözemiyorum sanırım beyinsel olarak dingilden fiziksel olarak maymundan gelen bir ırkta içimizde yaşamakta...

Engse Hohol
09-02-2019, 12:37
✔ (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201902091037571457-diyanet-kok-hucre-cagrisi/) Diyanet başkanı profesör Ali Erbaş, embriyonik kök hücre hariç diğer kök hücrelerin naklinde dinen sakınca yok, insanları kök hücre nakline, kök hücre bağışlamaya teşvik etmeliyiz, embriyo kök hücresi hariç" dedi.

Adam profesör, vardır bi bildiği herhalde, embriyo kök hücresi hariç dediyse hikmeti olmalı !