PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitede Yoğunluğa Çözüm Olabilecek Bir Haber

serüvenci
14-03-2009, 11:53
Aşağıdaki habere dayalı olarak teknik ekip ne yapacağını bilir. :p

Hotmail için POP3 Desteği Geldi!

14 Mart 2009 01:39

Microsoft'un ücretsiz e-posta servisi olan Hotmail'i, Outlook veya Thunderbird gibi araçlarda da kullanabilmenizi sağlayan izin çıktı.

Daha önce sadece ücretli hesaplara ve bazı ülkelere sunulan bu hizmet, artık tüm dünyaya açılmış durumda. Outlook veya Thunderbird gibi e-posta istemcisi yazılımlarda da Windows Live Hotmail kullanmanıza olanak sunan bu hizmetten faydalanmak için aşağıdaki gibi ayar yapmanız gerekiyor.

O Ayarlar

POP Sunucusu: pop3.live.com (Port 995)

POP SSL desteği: Evet

Kullanıcı adı: Sizin adresiniz. Örneğin: yourname@hotmail.com

Parola:Hotmail hesabınız için kullandığınız parola

SMTP sunucusu: smtp.live.com (Port 25 or 587)

Doğrulama (Authentication required): Evet

TLS/SSL: Evet

http://shiftdelete.net

OQONUC
15-03-2009, 02:07
Bence site yoğun olduğunda yöneticiler ve modlar girmesin siteye. Çok faydası olur. Katılımcı sayısı kadar yönetici ve mod var desek yanılmış olmayız gibi gibi.

Aziz Nesin'in mösyö lavabo karekteri gibi bir durum söz konusu sanki. :)

serüvenci
16-03-2009, 00:19
Bence site yoğun olduğunda yöneticiler ve modlar girmesin siteye. Çok faydası olur. Katılımcı sayısı kadar yönetici ve mod var desek yanılmış olmayız gibi gibi.

Aziz Nesin'in mösyö lavabo karekteri gibi bir durum söz konusu sanki. :)

İlahi OQONUC, hiç gülesim yoktu. :D
Aman modlara ve yöneticilere laf etme. Mazallah ottan boktan nedenlerle yasaklanırsın, üzülürüm. :( Anlayışsız üç beş kişiye ne anlatmaya çalışıyorsun ? Onu da anlamış değilim. Bir haber yayınladık bir teşekkür eden çıkmadı. Demek ki anlayışsız güruhtan başka bir şey değiller. Bırak öyle kalsınlar. Alim sıfatında gezsinler. :D

pervane
16-03-2009, 01:37

Ben öbür başlıkta boşuna yazmışım demekki. İlginç bir çözüm sunulmuş:rolleyes:
Yahu yönetici ve modlar olmazsa üyelerin canı sıkılır. Kiminle uğraşacaklar, inanırlar en azından c/p yapıyordu. Şimdilerde çoğunluğu inanmaz olanlar sırf TD ye girip yönetimden birini bulursam da biraz uğraşsam hevesi ile bakınıp gidiyor.

Sevgili serüvenci kızgınlığınız hala devam ediyor ama ben sizin bu siteye değer verdiğinizi görüyorum. Baştaki yazı bunun göstergesi. Burda sadece üçbeş kişi yok ki, Üç beş kişi için normal yaşantınızda her şeyi terk edebiliyor musunuz?

karadenizli
16-03-2009, 18:55
Uzunca bir yazı yazıyorum hevesle,heyecanla tam gönderiyorum o lanet yazı sunucumuz çok yoğun.

1 değil 2 değil 3 değil......

serüvenci
16-03-2009, 20:59
Sevgili serüvenci kızgınlığınız hala devam ediyor ama ben sizin bu siteye değer verdiğinizi görüyorum. Baştaki yazı bunun göstergesi. Burda sadece üçbeş kişi yok ki, Üç beş kişi için normal yaşantınızda her şeyi terk edebiliyor musunuz?

Sn. Pervane,

Değer verip vermediğimi zaten bilen biliyor. Anlamak istemiyorsa o başka. Sorunuza gelince evet, gerçek hayatta da terk edebiliyorum. İnsanlara inancınızı yitirmek gibi bir gaflete düşüyorsunuz. Sonra yine yaşama sarılıyor, her ne olursa olsun insanlar için çabalamaya devam ediyorsunuz.
Aslında şu noktada aklıma ilk gelen soru şu : Bir teşekkürü bile hak etmeyecek ne yaptım ? Belki çifte standartı ortaya koymuşumdur; belki işe yaramaz bir insanım, farkında değilim; belki de insanların gözüne soka soka "işte siz busunuz" diyorum ve bu durum hoşlarına gitmiyor; belki de bunlar 80c sütyen takmadığım için oluyordur vs. vs.!

Sn. Karadenizli,

Bülten gönderimi sırasında server yoğun olarak çalıştığından foruma erişim zorlaşıyor bildiğim kadarıyla. Yukarıda sunduğum haberle birlikte ciginin de katkılarıyla bülten gönderimi server aracılığıyla gerçekleşmeyecek ve server'in yükü azalacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla

serüvenci
16-03-2009, 21:00
sitedeki sorundan ötürü iki kez göndermiş oldum. pardon...

pervane
16-03-2009, 21:31
Sevgili serüvenci, ben uzun gazeller okumayı sevmem, hala tekilden çoğula varıyorsunuz. Siz hiç terlik yediniz mi:) konuya iç çamaşırlarını karıştırmadan işimize gücümüze bakalım derim. Hem benim tenteneli konularda tersim kötüdür, inanmazsanız OQONUC'a sorun:D

Ne bitmez bültenmiş kaç gündür sinir hastası olduk açıkçası.

dilaver
16-03-2009, 22:00
yaklaşık bir hafta önce bültenin gönderimi tamamlandı. Şu anda bir sorun varsa bu bültenden kaynaklanmıyordur.

saygılarımla

serüvenci
16-03-2009, 22:02
Sn. pervane,

Ne yapayım yahu ? İstediğiniz cevapları aldınız. Bir de başkalarına mesaj vermenin ne zararı var.

Az da olsa annemden terlik yemişliğim vardır, bir defasında da balık avlarken denizden çıkmıştı o zaman yemiştim. Tadı yavan ama idare eder :D

İç çamaşır konusunun sizle alakası olmadığı için terlik yemem değil mi ? Balyozdan daha sert bir etki yaratıyorsa tersinize gelmek istemem. Siz de beni OQONUC'a sorabilirsiniz.

Ömür biter bülten bitmez. :p

Bültenden kaynaklanmıyorsa server şişiyordur yine. Ya da sitedeki gereksiz konuları bir an önce silmeniz gerekiyordur.

Saygılarımla

evrensel-insan
16-03-2009, 22:05
Saygideger pervane;

"o tasa, bu tasa; ..... olmus(olmek), oda mi tasa?" bosver, takma kafani herseye oyle. Hersey, olacagina varir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
16-03-2009, 22:10
evren,

Aman sheyhim etme sheyhim, bırak kıvransınlar biraz. İnsan acıyla yontulmaya alışkın, birden tasasızlık ağır gelmez mi ?

Saygılarımla

pante
16-03-2009, 22:25
Yoğunluk uyarısı bülten gönderiminden kaynaklanıyor olamaz.
Çünkü öncesinde de vardı. Şimdi de var.
Arşiv şart oldu herhalde.

K.C.
16-03-2009, 22:58
Ben tıkkadanak tıklıyorum, şakkadanak bağlanıyorum.
Allağıma şükürler olsun bende bağlantı sorunu yok.. dağlara taşlara tık tık tık :D

fakat bugün internette genel bir ağırlık var galiba :(

OQONUC
16-03-2009, 23:57
Sevgili Pervane; noterlik paramı ödemeden tüydünüz. bilginiz olsun. Serüvenci zaten benden :)

Selamlar

serüvenci
17-03-2009, 00:24
çok sağol OQONUC. valla para yoktu bu sözün içime su serptti. aman Sn. pervane duymasın. Başımdan aşağı buz gibi suyu boca eder. :D

evrensel-insan
17-03-2009, 03:39
Saygideger seruvenci;

Aslinda dedigin, bayagi gercekci. Devamli aciyla kavrulmus ve buna kendisini alistirmis bir kisiye, rahat pek yaramaz. Rahat "batar". Sonucta, kendini rahatlatmak icin; ne yapip edip, icinde bulundugu rahat durumu, aciya cevirip, rahatlar. Bu insanoglu, boyle bir garip yaratik iste.

Halbuki; ne olaylari olumlu olumsuz diye ayirmasa; ve olaylari oldugu gibi, geldigi gibi gogusleyip; gercekci ve notr algilasa, butun bunlar basina gelmez. Mesela; "ben, ne mutluyum, ne de mutsuzum; mut hali gercegin goreceli ve degisken halidir.Ben sadece; gercegin getirdigi gibi algilarsam; mut haline gerek ve ihtiyac duymam" temelli bir dusunce yurutmek, bence; basarabilene, en sagliklisi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
17-03-2009, 14:39
evren,

Aydınlatıcı açıklaman için teşekkür ederim. Sana yol açmaya gelmiyor. Hemen dalıyorsun, sonra kendimizi kurtarabilirsek ne mutlu.

Saygılarımla

evrensel-insan
17-03-2009, 15:26
Saygideger seruvenci;

Yol acan, o yolun neresinde durabilecegini bilmeli. Kendini kurtarip, kurtaramamakta; tamamen kisinin kendi insiyatifinde olmali.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
17-03-2009, 22:20
20.00 - 21.30 arası tam 1,5 saat siteye giriş yapamadım.
Zaman zaman yoğunluk uyarısı, zaman zaman da giriş yaparken bağlantı kesikliği uyarısı aldım.
Bu arada hiç mesaj yazılmamış olması yalnız olmadığımı gösteriyor.

pervane
17-03-2009, 23:06
Ben tıkkadanak tıklıyorum, şakkadanak bağlanıyorum.
Allağıma şükürler olsun bende bağlantı sorunu yok.. dağlara taşlara tık tık tık :D

K.C bugün de bağlantı aynı tıkırtıda mı?

Aslında saç baş yolmak vardı ya korkuyorum DK üyelerinden:D

pante
17-03-2009, 23:07
20.00 - 21.30 arası tam 1,5 saat siteye giriş yapamadım.
Zaman zaman yoğunluk uyarısı, zaman zaman da giriş yaparken bağlantı kesikliği uyarısı aldım.
Bu arada hiç mesaj yazılmamış olması yalnız olmadığımı gösteriyor.

Bu mesajdan sonra da + 40 dk.lık kesinti daha var.
Uyarılara ise bir yenisi daha eklendi. "Database error"

cigi
18-03-2009, 01:28
Database Error Notification

Connection == false, connect failed

Error: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)

Error number: 2002
Date: 'Tuesday 17th of March 2009 07:22:21 PM
Filename: /index.php
URI (cleaned): /

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect (http://www.turandursun.com/function.mysql-connect)]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /var/www/vhosts/turandursun.com/httpdocs/includes/db/mysql.php on line 37
Database Error:

KızıL
18-03-2009, 05:08
valla beni verem etti bu siteye ulaşamama olayı telekom yasakladı ben onu çözdüm sorunsuz giriyordum ama bu hatalara yapacak bişey bulamıyorum...

paslıçivi
18-03-2009, 08:19
siteye giriş gerçekten çok zor.. çoğu kez arkadaşların aldığı yoğunluk uyarısını ben de alıyorum.. çok daha fazla üyesi olan forumlarda bu sorun yaşanmazken sitemizde böyle bir sorun olması teknik bir olay gibi geliyor bana.. ne bileyim bant genişliği server gibi kavramlar daha önce bu sorunlarda duyduğum kavramlardı..

Cem
18-03-2009, 13:00
Son günlerdeki forumlara girilememe sorunu binlerce bülten emailimizin mail sunucumuzu aşırı zorlayıp kilitlemesinden kaynaklanıyor.

Pante'nin ve diğer bir kaç arkadaşımızın bahsettiği database sorunu ise benim sorunun nereden kaynaklandığını teşhis etmek için database sunucusunu çok kısa bir süre devre dışı bırakmamdan kaynaklandı. Sorunun database sunucusundan mı kaynaklandığını tesbit etmek için bu sunucuyu devre dışı bırakıp durumu izledim. Aşırı yük devam etti. Böylece sorunun database sunucusundan kaynaklanmadığını anlamış oldum.

Mail sunucusunda tıkanıklık yapan 7000 civarında emaili zor bir şekilde de olsa temizleyip sorunu geçici olarak ortadan kaldırdım.

KızıL
18-03-2009, 19:13
sevgili cem modluk yaptığım bir paylaşım forumu var orada 50.000 üyeye sunum maili atıyoruz 2günde bir ve bu sorun bizde hiç olmuyor mailler atılırken başka bir hata yapılıyor olabilir mi??