Orijinalini görmek için tıklayınız : Işık Evleri soruşturması
Selamlar,
Habertürk, Kayseri'de bir astsubayın verdiği ifade sonucu askeri savcının Işık Evleri'ni soruşturmaya başladığını bildirdi.
Anlaşılan o ki astsubay, Kayseri'de ordunun işyerlerini fişlediği iddiası araştırılırken ortaya çıkan bir emir sahteciliğine karışmış.
A.
ışık evlerinin araştırılması için geç kalındıysa da araştırılmaya başlanması iyi
umarım kimse bu araştırma işine engel olmaz.
nasıl beyin yıkanıyor orda hepimiz biliyoruz.
hiramusta
26-03-2009, 23:21
Işık evlerinin sayısının arttırılmasının,zeki,çevik ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yeri olacağı kanaatindeyim.
''Işık evlerinin sayısının arttırılmasının,zeki,çevik ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yeri olacağı kanaatindeyim. ''
Düşünemeyen verileni alan,zekasının kullanımasına izin verilmeyen,uyuşuk ve erkeğe teslim olmuş kullar yetişmesinde yeri olacağı kanaatindeyim.
Işık evlerinin sayısının arttırılmasının,zeki,çevik ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yeri olacağı kanaatindeyim.
Işık evlerinin sayısının arttırılmasının, aptal, hantal, emperyalist usagi ve ahlaksiz nesillerin yetismesinde önemli bir yeri olacagi kanaatindeyim ve canli örnekleri ortalikta boy göstermektedirler.
ISIK evindeki Öğrencilerin iddiaları
Gülen hareketine ait yurtlar ve okulların bazı öğrencileri, geçen yıl Hollanda 1. kanalında yayımlanan NOVA adlı programda, yüzlerini gizleyerek, Gülen hareketini “içe dönük ve tutucu” diye yorumlamış ve beyinlerinin yıkandığını iddia etmişlerdi. Öğrenciler, Gülen'e ait olduğu ileri sürülen Cosmicus College adlı okulun yanı sıra HOGIAF işverenler örgütü ve Time Media Grup'a devlet desteği yapıldığını belirtmişlerdi. (Fuat Aslan / Milliyet)
http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/6173#
http://www.youtube.com/watch?v=jTJ4YHXt_9g
ISIK EVINDE YETISEN NASIL OLUYORMUS IZLEYELIM
http://www.youtube.com/watch?v=4S7s0rL_Fao
hiramusta
27-03-2009, 02:35
Hrant Dink'in katilinin suç ortağı, Deniz Baykal'ın avukatıyım dediği ergenekon terör örgütünün üyelerinden birisidir.Bir katili, geçmişinde ilişkide bulunduğu bir grupla yanyana koymanız hiçbir sağduyuya yakışmayan vicdansızlık örneğidir.Bu adam Büyük Birlik Partisine de takıldı.Şimdi BBP'ni terörizmle mi itham edeceksiniz?Ya da şu anda bile dağlarda üniversite mezunu birçok terörist var.Şimdi bunların mezun olduğu üniversiteleri de mi terörizmle ilişkilendireceksiniz?Yapsanız da şaşırmam zaten.Yaşınızı bilmiyorum ama sizin gibi kıblesi kaymış,mantığı şaşmış insanlardan doğru bir çözümleme beklemem yanlış olur.
?Yaşınızı bilmiyorum ama sizin gibi kıblesi kaymış,mantığı şaşmış insanlardan doğru bir çözümleme beklemem yanlış olur.
Benim kiblem yoktur efendim.
Ilkem dogruluk ve dürüstlüktür.Evrensel hukuk kurallarina ve tam bir laik demokratik yasantiya inanirim.Insan haklarini savunurum ve humanist bir yapiya sahibimdir.
Siz kimlerdensiniz?:rolleyes:
Ben senin kimlerden oldugunu coktan cözdüm.Hadi dilinin altindaki baklayi cikarda tartisalim.Istersen Gülen cemaati basligi altindaki yazilari oku, orada tartismaya devam edelim.:D
Bende salya sümük hocanin hayraniyim diye niye yüreklice diyemiyorsun da, kiyisindan kösesinden dolaniyorsun?
hiramusta
27-03-2009, 03:27
:) Fethullah Gülen'le benim aramda doğu ile batı kadar fark var.Dolayısıyla senin çözümlemen fasa ve fisodur. :)
Ben senin ilkenin doğruluk ve dürüstlük olduğuna,evrensel hukuk kurallarına ve laik demokratik yaşantıya inandığına da inanmıyorum.
Sebebine gelince;
Evrensel hukuk kuralları inanç ve eğitim hakkını garanti altına alır ama sen ve senin gibiler dindarların inançlarına hakaret eder ve onları inançlarıyla eğitim hakkı arasında ikilemde bırakıp,eğitim haklarını gasbedersiniz.
Laik yaşantı,dinsizler için geçerli olan bir kavram değildir.Laiklik hepinizin bildiği gibi din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.Senin hayatında din yokki laiklik diye bir ilken olsun.Demokratik hiç değilsin.Halkın iradesiyle Başbakan olmuş bir lidere en iğrenç sıfatlarla hakaret ediyorsun.Senin demokrasi anlayışın kendi düşüncene sahip bir siyasi partinin iktidar olmasıyla sınırlıdır.Eminim şu beğenmediğin durumdan tek çıkış yolu olarakta darbeden başka bir çözüm yolu görmüyorsundur da.
İşte özetlediğim bu nedenlerden dolayı da sen doğru ve dürüst bir kişi değilsin.
:) Fethullah Gülen'le benim aramda doğu ile batı kadar fark var.Dolayısıyla senin çözümlemen fasa ve fisodur. :)
Ben senin ilkenin doğruluk ve dürüstlük olduğuna,evrensel hukuk kurallarına ve laik demokratik yaşantıya inandığına da inanmıyorum.
Nerden biliyorsun benim bu sekilde yasamadigimi.:D
Kafani sokmusun yosunlu bir akvaryamun icine orayi okyanus saniyorsun.Yazdikca batiyorsun. Sen daha hayatinda evrensel hukuk kurallarinin ve tam bir laik demokratik yasantinin nasil oldugunu gördünmü? Birebir yasadin mi? Yok.:p
Ya sen gercekten cok komik birisin. Hayatinda yasamadigin bir rejim ve düzen hakkinda dahi ahkam kesiyorsun.Cok cuvallamaya baslayacaksin bak seni uyariyorum.Senin algiladigin hukuk ve laik demokratik yasam ne diye sorsam, sinifta kalacaksin.
Senin gibi düsüncelerde olan insanlar ile tartismalari ben yönlendiririm.Bosa zorluyorsun kendini...Ne okuduklarin yeter benimle tartismaya nede gezip gördügün birebir edindigin tecrübelerin...
ISIK evleri basligi altinda tartismasinda hangi konulari tartisiyorsun benimle farkindamisin?
Saga sola yalpalamaya basladin.Ne dedigini bilmiyorsun. ISIK evlerinin tartismasi bu baslik.Dagitma kendini fazla.:D
Arkadaslar biraz sakin tartisin da bize de is cikarmayin lütfen. Bu ne siddet.
once asagilara ininiz , cok tepede gordum sizi. Bu konuda hiramusanin cok dogru bir tespitde bulundugunu dusunuyorum .
Kayseride ki olay isik evlerinden once bir hukuk ve insan haklari skandalidir. Avukatlari ile gorusturulmeden on gunden fazla bir sure izole edilmis sekilde baski altinda tutulan insanlarin durumu sizin evrensel hukuk normlariniza uygun mu geliyor acaba!!
Avukatlarinin yaninda bile asit kuyusuna atilmak ile tehdit etmekden cekinmeyen bu sorgucularinin neler yapabileceklerini tahmin etmek de zor degildir sanirim
Butun bunlar bir yana , karargah evlerinini kaniksayabilen birinden evrensel hukukun ne oldugunu duymakda aslinda ilginc olabilir , gercekden nedir size gore evrensel hukuk nedir , nedir laiklik yasam cesitlerinin korunmasi nedir , yazsanizda biz asagidakilerde ogrensek bilgilensek !!
once asagilara ininiz , cok tepede gordum sizi. Bu konuda hiramusanin cok dogru bir tespitde bulundugunu dusunuyorum .
Kayseride ki olay isik evlerinden once bir hukuk ve insan haklari skandalidir. Avukatlari ile gorusturulmeden on gunden fazla bir sure izole edilmis sekilde baski altinda tutulan insanlarin durumu sizin evrensel hukuk normlariniza uygun mu geliyor acaba!!
Avukatlarinin yaninda bile asit kuyusuna atilmak ile tehdit etmekden cekinmeyen bu sorgucularinin neler yapabileceklerini tahmin etmek de zor degildir sanirim
Butun bunlar bir yana , karargah evlerinini kaniksayabilen birinden evrensel hukukun ne oldugunu duymakda aslinda ilginc olabilir , gercekden nedir size gore evrensel hukuk nedir , nedir laiklik yasam cesitlerinin korunmasi nedir , yazsanizda biz asagidakilerde ogrensek bilgilensek !!
Gercek laik bir cumhuriyette yasamiyorsun.Gercek laik ve demokratik bir ülke nasil olur ve bunun ile birlikte, evrensel hukuk kurallari ve insan haklarini dahi okuyup ögrenmedigin anlasiliyor. Dolayisi ile bu cesit düsünceler ile tartisirken elbette cok zorlaniyorum.
Ben bir hukuk tahsili görmedim fakat bulundugum ülkede olan haklarimi gayet iyi biliyorum.Siz ne biliyorsunuz?:)
Simdiye kadar bu konularda benim yazmis oldugum bir cok yazilarim var ve cizgim durusum gayet acikdir.Bu cizgiye, durusa ve düsüncelerime aykiri olmayacak bir sekilde titizlikle yasamimi sürdürmeye calisiyorum.
En büyük idealim; ülkem insanlarinin kavusmalari icin savundugum düsüncelerin gercek olmasi ve huzur icinde yasamalaridir. Cünkü ülkemde evrensel hukuk kurallari uygulanmadigi ve gercek bir laik cumhuriyet olmadigi sürece bu huzur ortami asla olmayacaktir.
Bakin hukuk ve insan haklari insanlarin kendi düsüncesinde olanlara ayri, farkli düsüncelerdekilere ayri islemez. Daha bunu bile kavramakta zorluk cekiyorsunuz. Eger bu bir oyun ise bu oyun icin konulan kurallar herkes icin gecerlidir ve kimse bu kurallari cani cektigi zaman kendi cikari ugruna degistiremez.
Eger bir ulusal tv anahaberinde spiker basbakana ve hukuk kurallarina isyan ediyor ise; bu ülkede artik taslar gercekten yerlerinden iyice oynatilmis demektir. Neden?
Hangisi yanlis?
Spikerin tv de isyan etmesi mi?
Hukuk kurallarinin olmadigi mi?
Demokratik ve laik bir ülke olmadigimiz mi?
Bence sevgili K.C. bu konu hakkinda bir baslik acmasi gerekiyor diye düsünmeye basladim. Cünkü politika basligi altinda bulunan bütün tartismalar ayni noktaya dogru yönlenmeye basladi.:)
Sayesinde bilgilerimizi arttiririz.
Işık Evleri soruşturmasının ilk kurbanı: Fatih Altaylı:
odatv.com haberi -
Habertürk'ün manşeti Ciner Grubu'nu karıştırdı.
Önce manşete bakalım:
"F tipi astsubayın fişleme itirafları"
Haberin spotu şöyle:
"Işık Evi operasyonunda gözaltına alınan astsubay Ali Balta: “Askerler fişlendi, Tümgeneral adına sahte emirler yayınlandı.”
Haberin kodlarını çözmeye gerek var mı?
Fatih Altaylı'nın "F tipi" ile neyi kastettiği belli:
Fethullah Gülen Cemaati!
Habertürk bu manşetiyle çıktı ve bayilerde yerini aldı.
Şimdi sıkı durun...
Saat 15.07'de Habertürk internet sitesine bir analiz konuldu:
"Medyadaki üslup ve terminoloji sorunu."
Bakın özetle ne yazılıydı:
Bugün ilk olarak Türk medyasının kavram, sıfat ve terminoloji kullanma konusundaki özensizliğini ve bazı durumlarda da kötü niyetini mercek altına alacağız.(...) Bu kakofoninin bir nedeni özensizlik, bir nedeni bilgisizlik ise bir başka nedeni de ideolojik angajmanlar.
Özellikle merkezi medyada rastlanan bu tür kavram kargaşalarının geçerli hiçbir mazereti olamaz, olmamalı. Merkezi medyanın okurlarına karşı özensiz davranmaya da, ideolojik angajmanlarını okura empoze etmeye de hakkı yok. Yoksa o medyanın kendisini merkezi medya olarak tanımlaması büyük bir aldatmaca olmaktan öteye geçemez.
Örneğin alın elinize herhangi bir merkez olma iddiasındaki büyük gazeteyi, kişiler ve oluşumlarla ilgili olarak kullanılan kavramlara ve sıfatlara bakın. "E tipi", "F tipi", "Yandaş", "Ergenekoncu", "Bölücü", "Liboş", "İrticacı", "İşbirlikçi", "Cumhuriyet karşıtı" vs. gibi sayısız sıfatlara bolca tanık olacağınız muhakkak. Bu sıfatların o gazetenin stratejik bir tercihinin sonucu mu kullanıldığı, yoksa kullanan kişinin özensizliğini ya da angajmanını çalıştığı kuruma empoze etmeye mi çalıştığı çoğu kez anlaşılamaz bile."
Vay vay vay...
"F tipi"nin Ciner Grubu'nda fırtınalar kopardığı ortada değil mi?
"Analiz"in özür dileme amacıyla kaleme alındığı açık.
Ve bu durum hedefteki kişinin adını ortaya çıkarmıyor mu: Fatih Altaylı.
O halde...
Patronlar Katı'na göre Altaylı'nın "suyu ısındı."
Yazık...
Ne demiştik:
Sevgili Fatih Altaylı senin de işin zor be kardeşim!...
Ve...
"F tipi"nin gücünü görüyor musunuz?
Vay canına...
A.
boyle boyle beni imam sahibi yapacaksiniz ,, cok sey konusuyorsunuz ama hic bir sey soylemiyorsunuz ...
ben sizin evrensel hukuk normlarindan ve lalikden ne anladiginizi bilmiyorum , yasadiginizi soyluyorsunuz , bildiginizi idda ediyorsunuz idalinizdeki turkiyeyi anlatiyorsunuz ama hic bir sey aciklamiyorsunuz..
Mesela kanunlar onunde resit bir kisinin unuversiyete basortusu ile gitmesi,gidebilmesi sizin idealinizdeki turkiyede var midir. yada yasadiginiz ulkede bu size taninan bir hakmidir , insan haklari denince yasam bicimlerinin korunabilemesi de akliniza geliyor mu?
Yoksa sizin kafanizdaki hukuk ve laiklik cok baska seyler mi, ne idugu belli olmayan kamusal alan garabeti sizin yasadiginiz ulkede de oldukca normal bir olgu olarak mi karsilaniyor .
ugur dundar olayina ise daha sonra vakitlice deginmek istiyorum cunku bu konuda bayagi su goturur sekilde.
Arkadaşlar,
Konunun başlığı ortada. Tartışmak istediğiniz konu farklı ise lütfen yeni bir tane açın, hep birlikte orada tartışalım.
A.
sevgili azinlik, alintilari link yaparsan seviniriz. Her seferinde linkleri bulup aktarmak zorunda kaliyorum. Biraz da bizi düsünün.
Mesela kanunlar onunde resit bir kisinin unuversiyete basortusu ile gitmesi,gidebilmesi sizin idealinizdeki turkiyede var midir. yada yasadiginiz ulkede bu size taninan bir hakmidir , insan haklari denince yasam bicimlerinin korunabilemesi de akliniza geliyor mu?
Oku ve arastir.
Kafanda olmasini istedigin bir konuyu dayatmaya calisip durma.:)
Tek tarafli beslenmeden detaylari ile oku ve arastir.
Bundan sonra bedava akil dagitmak yok.
Yasadigimiz cag akil, iletisim ve bilgi cagi.
Bu cagi yakalamak icin ugrasi ve caba göstermeyenler layik olduklari kategoride kalmaya mahkumdurlar.
karadenizli
27-03-2009, 19:09
Ya merak ediyorum
Bu ergenekona yapılan iddialar
gülen hareketine yapılmış olsaydı
ne yapardınız
Yahu bırakın yargısız infazı bu ülkede darbe yaptırırlardı darbe..
Ama bizim malum benim darbem,benim teröristim iyidir kafalarımız
Ergenekonda birdenbire tahsilini yeni tamamlamış hukuk öğrencisine bürünüyor
ama siz birde onu sevmediği yöne yapılan iddialarda bakın
canavara dönmesse namussusum....Ne hukuk tanır ne bişey
bence konunun basligi bu tartisma icin uygun , isik evleri dediginiz cemaat yapilanmasi f tipi e tipi bilmem ne tipi orgutlenmeler , insanlarin dini inanclarini yasayabilme , kendi inanclarini yayabilme propagandasini yababilme kendi yasam bicimini baski altinda kalmadan surduebilme gibi insan hak ve ozgurluklerine girer ki laikliginde bir parcasidir.
Bugun jakoben laikligin vatani fransada dahi bu hak ve ozgurluler serbestce kullanilabilmekdetir.
Yasalar cercevesinde kaldikca , kisinin kendi yasam bicimini baskalarina siddet ve yasadisi yollarla dayatmadikca bir insan hak ve ozgurlugu oldugu artik tartisilmamaktadir bile.
Turkiyenin yok bilmem kendine ozgu sart ve kosullari sebebi masaliyla uygulana gelen otoriter ve totoriter askeri vasi rejiminde sekillenen dusunce yapimizda bu kaliplasmis ve koruklenen korkularimizla bunu anlayabilmek ve anlatabilmekde zordur.
Bugune kadar turkiyede butun darbeleri ordu yapmistir.28 subat sirasinda suni olarak pompalanan seriat korkusunu sonrasinda ortalik yatisdiginda toz duman dindiginde turkiyenin bankalarindan 60 milyar dolarin yok oldugunuda gorduk. Bu yuzden bence en buyuk tehlike hala darbe planlari yapabilen bir orduya sahip olmaktir.
Bu ara sayin cigi , burasi bir forum bir fikriniz varsa buyrun yazin , yoksa ben soyle erdim benim tecrubelerim benim deneyimlerim ,benim duzeyim nirvanayi gecti gibi seyler soyliyeceksiniz kusura bakmayin benim icin bunlar bos lakirtilardir.!
isik evleri dediginiz cemaat yapilanmasi f tipi e tipi bilmem ne tipi orgutlenmeler , insanlarin dini inanclarini yasayabilme , kendi inanclarini yayabilme propagandasini yababilme kendi yasam bicimini baski altinda kalmadan surduebilme gibi insan hak ve ozgurluklerine girer ki laikliginde bir parcasidir.
sevgili niveru
Şayet TC İslami bir devlet olmasaydı ve de Diyanet İşleri gibi bir kuruma sahip olmasaydı dedikleriniz dogru idi. Ancak Türkiye de devlet eliyle dini yaymak ve şekillendirmek gibi bir handikapımız var. O zaman da bunlar birbirini tamalayan zincirin bir parçası haline geliyorlar. Nitekim Fettullah da Dİ kökenlidir ve rahleyi tedrisatını oradan almıştır.
Dini tamamen devletten arındıralım ve isterlerse tarikatların eline bırakalım ve istedikleri biçimde de örgütlenebilsinler. İnananlar için bir din vergisi koyalım ve her inanç grubu inandıkları için vergi versin. O zaman sizinle hemfikirim. İstedikleri örgütlenmeye gidebilsinler, yasalara uydukları müddetçe de engellenmesinler. Ama bu şartlarda ışık evlerini savunmak teokrasi arayışlarına prim vermek olabilir ancak.
saygılarımla
Şayet TC İslami bir devlet olmasaydı ve de Diyanet İşleri gibi bir kuruma sahip olmasaydı dedikleriniz dogru idi. Ancak Türkiye de devlet eliyle dini yaymak ve şekillendirmek gibi bir handikapımız var. O zaman da bunlar birbirini tamalayan zincirin bir parçası haline geliyorlar. Nitekim Fettullah da Dİ kökenlidir ve rahleyi tedrisatını oradan almıştır.
Dini tamamen devletten arındıralım ve isterlerse tarikatların eline bırakalım ve istedikleri biçimde de örgütlenebilsinler. İnananlar için bir din vergisi koyalım ve her inanç grubu inandıkları için vergi versin. O zaman sizinle hemfikirim. İstedikleri örgütlenmeye gidebilsinler, yasalara uydukları müddetçe de engellenmesinler. Ama bu şartlarda ışık evlerini savunmak teokrasi arayışlarına prim vermek olabilir ancak.
saygılarımla
Sevgili dlaver;
Dogru söze ne denir? Sapka cikartilir.
Bilerek aciklamiyorum ki iyice darlansinlar diye.:)
Aciklamadikca benim alim oldugumu vurgulamaya basladi niveru. Yok öyle bir sey. Normal sade bir vatandasim iste.
ISIK evleri yok ampul odalari, kacak kuran kurslari filan olmaz Cumhuriyet ile yönetilen ve laik demokratik sistemde be kardesim. Üfürüp duruyorsun bos yere.:)
Dogan cocugun kimlik kartina hasirt diye islam mühürüde vurulmaz. Daha sayayim mi?
Ne diyorum? Oku, oku, oku.....
Daha sonra Yunus ne demis onu dinle.
hiramusta
28-03-2009, 13:27
Tam tersi Cigi.Laik bir sistemde resmi Kur'an kursu olmaz.Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum hiç olmaz.Yani devlet dine karışamaz,din işlerini yönlendiremez,yönetemez.Bütün camiler,dinin kurum,kuruluş ve organizasyonlar devletten bağımsız olmalıdır.Ha! var mısın buna.Yoksa sizinki sahte laiklik mi?
Dıyanet işlerine ,imam hatip okullarına, ilahiyat fakültelerine bu milletin parası 60 yıldır oluk oluk akıtılarak ,sayıca kabarık dindar bir topluluk yaratıldı.
Şimdi devlet kendi eliyle yarattığı bu kitleden elini eteğini çeksinde tarikatlere yem etsin öyle mi?
Nasıl kendi eliyle yarattıysa istediği gibi yönetip ,yönlendirip kuzu gibi sağmakda devletin hakkıdır.
Diyanet işleri zaten bunun için var olmalı.
camilerde harıl harıl klimalar açılır elektirik parası ödenmez şarıl şarıl sı akar para verilmez amma tuvaletini kullanırsan ödersin 500tl devlet akıtırda akıtır parayı oraya neden mi?? kafa abdesti en iyi orda alınır...
sonra evlerde kurulur gariban insanlar alınır sanırsın ki yardım olsun diye karın doysun diye amma en iyi kafa orda doldurulur.. bu evlerin nicesini gördük... tıpkı sokakta yatan nice aç insanları gördüğümüz gibi ama onlarla arasında fark var elbet, o insanlara bırakın saşır şarıl akmayı damla verilmez..
Tam tersi Cigi.Laik bir sistemde resmi Kur'an kursu olmaz.Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum hiç olmaz.Yani devlet dine karışamaz,din işlerini yönlendiremez,yönetemez.Bütün camiler,dinin kurum,kuruluş ve organizasyonlar devletten bağımsız olmalıdır.Ha! var mısın buna.Yoksa sizinki sahte laiklik mi?
Elbette olmaz.Bu yazdiklarina katiliyorum.Gercek bir laik sistemde devlet eli ile hic bir din insanlara dayatilamaz. Sadece camii degil.:)
Kacak bir dini egitim asla olmaz.Devlet din görevlisi yetistirmek icin okulda acmaz.Kilisede, sinagogda, camiide, tapinakda yapmaz.Bunlari yapmak isteyen insanlari özgür birakir fakat hic bir inancli sokaktaki yasantisinda diger farkli inancli insanlara kendi inancini da dayatamaz.Bu konuyu daha cok acilimlari ile yazabilirim.
Insanlar bu göruslere acik olmadigi icin ben sadece kacak kuran kurslari ile iliskilendirdim. Tam laik bir ülkede basbakan elhamdurillah, hamdolsunda diyemez hiramusta.:)
Din dersleri okullarda dayatilarak verilmez. Daha yazayim mi? Ben bunlari yazar isem, bu sekilde laik bir ülkede yasamaya varim diyecekmisiniz?:)
Ben pek sanmiyorum.Neden mi ?
Yunus ve Mevlana gibi inandigi sekilde yasamayi müslümanlar olarak idame etmeyi basaramadik.Arap uyusturucusu ve afyonu ile uyustuk zehirlenerek benliklerimiz degisime ugradi.
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Diyor Koca Yunus.
Senin benim icin yazdigin hakaretler diger bir baslik altinda hala durmakta hiramusta.:)
Selamlar,
İşte konu döndü dolaştı yine buraya çıktı.
"AKP ve cemmati bitirme eylem planı" komplosu kördüğümünde nedenler ve sonuçlar bu soruşturmaya işaret ediyor.
Nasıl mı?
Buyrun:
http://www.odatv.com/Siyaset/odatv_acikliyor_belge_hem_dogru_hem_de_yalan-16534.html
Anlaşılan bu sefer çuvallama büyük, sonuçları ise olay layıkıyla takip edilirse hazin olacak.
A.
BASKALTURK
17-06-2009, 00:52
Arkadaslar su evlerin reklamini yapmasakta ''karanligin evleri''diye yeniden isimlendirsek nasil olur? Yillardir ulke'nin altini tirnak makasi ile yavas yavas oyan bu olusuma dur demenin vakti gelmis,geciyordu.1980 oncesi orgut evleri ,bu karanligin evleri'nin yanin da masum kalir.Hepsi kapatilip tum uyeleri'nin tesbit edilip 2. istiklal mahkemelerinde idam edilmesi gerekmektedir! esenlikle
[QUOTE=dilaver;161987
Dini tamamen devletten arındıralım ve isterlerse tarikatların eline bırakalım ve istedikleri biçimde de örgütlenebilsinler. [/QUOTE]
Böyle bir şey olursa tarikatlar arası çıkar çatışması olur, çünkü ülkemizde hiçbir tarikatın amacı gerçekte insanların maneviyatına yönelik değildir. Bu süreçte ise tarikatlar geçen zamanla ortadan kalkar ve inançlar bireysel olarak uygulanabilir hale gelir.
evet titan çok güzel söylemiş hiçbir tarikat insanlık için değil kendi egemenlikleri için ugrasmaktalar...
güçlü olanlar çok iş yaptıranlar örgütlenenler.. ve bunlar kendi otoritelerini kendi yönetimlerini kurmaktalar...
zaten sürekli bölünmeleri farklı gruplar kurmaları çok açık.. tanrı tektir onlar için onun yoluda öyle peygamveride kitabıda sözleride ve kurulacak dinde din yönetimide hepsi tektir, ancak sürekli gruplar çıkmakta fetullahçılar, nurcular,hizbullahlar,ibda-c ler,azimendiler daha çok sayabiliriz...