PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir adet mantık sorusu

K.C.
01-04-2009, 22:17
Dün, yarın olsaydı bugün perşembe olurdu.
Bu gün günlerden ne?

kolaygelsin :)

dilaver
01-04-2009, 22:57
salı

saygılarımla

azınlık
01-04-2009, 23:05
cumartesi.

A.

sheyhzade
01-04-2009, 23:17
Sevgili KC Bburda kelime oyunu mu var ki ya..

Soru yarin dun olsa idi,diye olsaydi cumartesi olurdu.
Ama dun yarin olsa diyorsun.

Sali.Kesinlikle Sali

K.C.
01-04-2009, 23:21
Kelime oyunu yok şeyhzade.

Şöyle söylense daha açıklayıcı olur mu acaba?

Haftanın dünkü günü, yarınki günü olsaydı bugün perşembe olurdu.
öyleyse
bugün haftanın hangi günü...

prozac
01-04-2009, 23:22
Bunalıma girdim akşam akşam , sigara molası veriyorum
Çözümü biraz daha düşünmeliyim :confused:

azınlık
01-04-2009, 23:24
dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu.

demek ki yarın cuma olurdu. fakat cuma aslında dündü. demek bugün cumartesi?

A.

evrensel-insan
01-04-2009, 23:26
Saygideger K.C.;

Dun, yarin olsaydi; bugun persembe olurdu.
Dun carsamba olsaydi bugun persembe olurdu. Ama dun yarin ise, yani, yarin carsamba ise; bugun sali olur.
Dun;p.tesi, bugun;sali, yarin; c.ba

Saygilarimla;
evrensel-insan

sheyhzade
01-04-2009, 23:26
Kelime oyunu yok şeyhzade.

Şöyle söylense daha açıklayıcı olur mu acaba?

Haftanın dünkü günü, yarınki günü olsaydı bugün perşembe olurdu.
öyleyse
bugün haftanın hangi günü...

Kesinlikle Sali.Biraz daha cevap geldikten sonra semasini cizelim.
Miramlar,Muhenedisler var burda...
Hadi bakalim..
Benim alanim degil ama Sali :)

azınlık
01-04-2009, 23:30
hımmm ...

bir de sağlamasını yapalım: bugün cumartesi. dün cuma idi. ama dün (yani cuma) "yarın" olsaydı ... bugün (yarından bir önceki gün) perşembe olmaz mıydı?

A.

evrensel-insan
01-04-2009, 23:39
Saygideger azinlik;

Sen, persembeyi kabul ederek hesap yapiyorsun, ama; bugun persembe degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
perşembe ?

niveru
bugun bugundur , bugun persembedir ,, dunun cuma olmasi bugunun persembe olmasini engelliyemez !! cevap persembe!

azınlık
01-04-2009, 23:45

Evet bugün perşembe değil, "... bugün perşembe olurdu" diyor.

Şimdi düşün, "dün" eğer "yarın" olsaydı "bugün" perşembe olurdu. yani "yarın" cuma olurdu. ama cuma dediğimiz "yarın" aslında "dün". "dün" cuma ise "bugün" cumartesi olmaz mı?

A.

azınlık
01-04-2009, 23:46
dunun cuma olmasi bugunun persembe olmasini engelliyemez

süper! :D

A.

azınlık
01-04-2009, 23:49

Yada tersinden gidelim. Diyelim ki bugün cumartesi. yani dün cuma idi. Dün (yani cuma günü) eğer "yarın" olsaydı ona hangi günden bakıyor olurduk? Bir önceki günden yani perşembeden ...

A.

dilaver
01-04-2009, 23:49

Net bildigimiz bugünün perşembe olacagı. Bu bilgimizi dünün yarın olmasına baglıyoruz. Yani yarının çarşamba olması gerekiyor. Yarın çarşamba olmalı ki perşembeye göre dün olsun. Demek ki bugüne göre yarının çarşamba olması için salıda olmamız gerekiyor.

Salı üzerinden baktıgımız zaman yarın çarşambadır. Ve bu perşembeye göre dündür. Ama bulundugumuz güne göre de yarındır. Oldugumuz günün yarını perşembenin dünü olmalıdır.

Bugün perşembe. Dün yani çarşamba, yarın olsaydı bugünün salı olması gerekecekti.

Saglayalım. Perşembe olması için dünün çarşamba olması gerekiyor. Bu da aslında bulundugumuz günün yarını. Yani salı gününün.

saygılarımla

evrensel-insan
01-04-2009, 23:50
Saygideger azinlik;

Yarinin cuma olmasi icin; bugunun p.be olmasi lazim. Ama bugun persembe degil, dolayisiyle; yarin da cuma olmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
01-04-2009, 23:56
Salı'nın sağlamasını yapalım bir de.

salı'ya göre dün (pazartesi), yarın olsaydı, (yarın pazartesiyse bugün de pazardır) bugün perşembe olurdu... mu?

:D

evrensel-insan
01-04-2009, 23:58
Saygideger K.C.;

Bugun neden persembe olsun ki.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
01-04-2009, 23:59
Benim bilgisayar saatime göre zaten 1 dk. sonra perşembe olacak..
sağlamasını daha kolay yaparız :D

azınlık
02-04-2009, 00:00
Saglayalım. Perşembe olması için dünün çarşamba olması gerekiyor. Bu da aslında bulundugumuz günün yarını. Yani salı gününün.

Bugün salı diyelim. Demek dün pazartesiydi. Dün, yani pazartesi yarın olsaydı bugünün Pazar olması gerekirdi.

A.

azınlık
02-04-2009, 00:02
Saygideger K.C.;

Bugun neden persembe olsun ki.

Saygilarimla;
evrensel-insan

:D:D:D:D

Güldürdün beni bu saatte ya ... bugün Perşembe değil ki! :)

A.

sheyhzade
02-04-2009, 00:03
Sevgili KC bu ne demek simdi.Net Cevap yok mu..
Elimde defter kalem..Yanimda yataginda Lisa'yi sallarken sema cizmekten yiprandim.
Bu gece su cevabi vermeden yatma bak.

dilaver
02-04-2009, 00:07
Bugün salı diyelim. Demek dün pazartesiydi. Dün, yani pazartesi yarın olsaydı bugünün Pazar olması gerekirdi.

Bugüne salı diyemiyoruz. Bugünün perşembe oldugu verilmiş. Perşembeye göre dün ü ele almamız gerekiyor ve bu dün de bulundugumuz günün yarını olması gerekiyor. Burada dünü perşembeye göre ele almazsak bu problemi çözmemiz imkansız olur.

saygılarımla

evrensel-insan
02-04-2009, 00:08
Saygideger azinlik;

Benim demek istedigim; sen hep bugun persembe imis gibi hesap yapiyorsun. Gerci, su andan itibaren,persembeden 6 dakika alindi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
02-04-2009, 00:11

Cumartesi.

Dün Cuma idi. Yarin Pazar, ama eger Pazar degil de Cuma(yani haftanin dünkü günü) olmus olsaydi bugün de Cuma'dan bir önceki gün, yani Persembe olurdu.

azınlık
02-04-2009, 00:13

Bugüne salı diyemiyoruz. Bugünün perşembe oldugu verilmiş. Perşembeye göre dün ü ele almamız gerekiyor ve bu dün de bulundugumuz günün yarını olması gerekiyor. Burada dünü perşembeye göre ele almazsak bu problemi çözmemiz imkansız olur.

Ama "dün" eğer "yarın" olsaydı demiş.

Ben Salı'yı "farzedelim ki" anlamında söyledim ...

Farzedelim ki bugün salı. Eğer "dün" yani Pazartesi "yarın" olsaydı bugün Pazar olurdu.

Şimdi şuna bak: Farzedelim ki bugün cumartesi. Eğer "dün" (yani Cuma) "yarın" olsaydı bugün Perşembe olurdu.

Şimdi, bir yukarıdaki cümle doğruysa kalın yerler ile ilk mesajdaki soruyu karşılaştırın.

A.

azınlık
02-04-2009, 00:16
Saygideger azinlik;

Benim demek istedigim; sen hep bugun persembe imis gibi hesap yapiyorsun. Gerci, su andan itibaren,persembeden 6 dakika alindi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yok canım, zaten bugünün perşembe olmadığı ortada ... perşembe olurdu demiş, yani perşembe değil.

A:

evrensel-insan
02-04-2009, 00:17
Saygideger arkadaslar;

Ne dun, yarin; ne de bugun persembe. Dolayisiyle, uc gunun de; gunleri degisik olmasi gerekiyor. Yalnis olarak verilen gun, persembe; neye gore; dunun yarin olmasina gore. Yani bugunun persembe olmasi icin, dunun c.ba yarinin cuma olmasi gerekir. Madem, dun; yarin; o zaman yani c.ba yarin, o zaman bugun sali olur. Saglamasini yapalim. Bugun eger persembe olacaksa; o zaman yarin dun olur. Yani c.ba

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
02-04-2009, 00:18
evet sargonun çözümü daha anlamlı.

saygılarımla

dilaver
02-04-2009, 00:20
evrensel

bence sen burada kavramları konuştur ve de ki kime göre perşembe. İnsan olmasaydı, perşembe olur muydu de. Böyle daha çabuk yol alırız.

Perşembeyi kimin belirledigini de sorabilirsin. Çok sıkışırsan x y lere gir.

saygılarımla

K.C.
02-04-2009, 00:21
Sevgili KC bu ne demek simdi.Net Cevap yok mu..
Elimde defter kalem..Yanimda yataginda Lisa'yi sallarken sema cizmekten yiprandim.
Bu gece su cevabi vermeden yatma bak.
Ben de arada ütü yapıp geliyorum. Mesajları okuyup gülme kıvamını tutturunca yine ütünün başına geçiyorum.

bunun cevabı var tabii ki.
Sizleri okudukça, hele bazı mesajlarda gözümden yaş gelmeye başladı, bu keyfimi bozmak istemiyorum şimdilik. (çok sadist gördüm kendimi) :D

hele bi ütü bitsin, Lisa da uyusun bakarız çaresine.
olmadı 1 hafta boyunca her gün sağlamasını yaparız. günü tutturana kadar.. :)

evrensel-insan
02-04-2009, 00:22
Saygideger sargon;

"olurdu" degil, soru. Soru; bugun gunlerden ne? Yani kesin cevap gerekli.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
02-04-2009, 00:29
Kesin cevap veriyorum: bugün cumartesi :D

Hadi artık KC ...

A.

evrensel-insan
02-04-2009, 00:30
Saygideger arkadaslar;

Ben, tamamen baska bir mantik yuruteyim. Ne dun yarin, ne de bugun persembe. Ozaman; alabilecegimiz, herhangibir veri yok. Ya haftanin herhangibir gunu olabilir, diyecegiz. Ya da; "bugun gunlerden ne? sorusunu, soruldugu gune gore cevaplayacagiz. Yani; dunun yarin olamayacaginin bilincinde olarak. Bu drumda, K.C. soruyu sordugu zaman; hala c.ba idi, ama; ondan sonra gun degisti. Su anda persembe'den yarim saat almis durumdayiz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
02-04-2009, 00:34
saygıdeger evrensel

perşembeyi öne süren kimdir. Öne sürene ne kadar güvenecegiz. Perşembe neyin fonksiyonudur. Perşembe pozitiv midir, negativ midir. Bu sorulara cevap verecek kimdir. Bu sorulara verilecek cevap ne kadar öznel, ne kadar nesneldir.

Perşembe zıttı olmadan varolabilir mi. O halde zıttı nedir. Peki zıttının pozitivi nedir. Çarşamba degil de perşembe olmasını kim belirlemiştir. Belirleyen farkın farkın da mıdır.
Bunlara qua cevap gerekmez mi.

saygılarımla

azınlık
02-04-2009, 00:35
Saygideger arkadaslar;

Ben, tamamen baska bir mantik yuruteyim. Ne dun yarin, ne de bugun persembe. Ozaman; alabilecegimiz, herhangibir veri yok. Ya haftanin herhangibir gunu olabilir, diyecegiz. Ya da; "bugun gunlerden ne? sorusunu, soruldugu gune gore cevaplayacagiz. Yani; dunun yarin olamayacaginin bilincinde olarak.

paslıçivi'den etkilenimler seziyorum bu cevapta :D

A.

pante
02-04-2009, 00:38
Ne kadar boğuşmuşsunuz böylesine basit bir soruyla yahu. :)

"Dün yarın olsaydı" ifadesini doğru anlayalım.
Örneğin cumartesi doğru gibi görünüyor değil mi?
Bakalım doğru mu?

Dün: cuma
"Cuma yarın olsaydı" demektir bu.
Yarın ne?
Bugün cumartesiyse yarın pazardır.
Öyleyse cuma pazar olsaydı demektir.
Bu durumda bugün perşembe olur mu?
Yine cumartesi olur.

Hadi bu ipucumu iyi değerlendirin. :)

evrensel-insan
02-04-2009, 00:38
Saygideger azinlik;

Benim methodum; meditasyon degil; dogal dusuncenin ters dusunceye cevrimi, yani dusunduren dusunce.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
02-04-2009, 00:39
eski topluma dönersek perşembenin gelişi çarşambadan bellidir denmiştir. O halde dogru cevap antropolojik verilere göre salı olmalıdır. :D

Carbon 14 testleri ile de bu sınanmalıdır.

saygılarımla

evrensel-insan
02-04-2009, 00:42
Saygideger pante;

Sende ayni hataya dusuyorsun. Bugunu persembe kabul ediyorsun. Ama, ne tesaduf. "Bugun gunlerden ne?" sorusunun cevabi, hakikaten persembe. Cunku, bugun persembe.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
02-04-2009, 00:44
Sende ayni hataya dusuyorsun. Bugunu persembe kabul ediyorsun. Ama, ne tesaduf. "Bugun gunlerden ne?" sorusunun cevabi, hakikaten persembe. Cunku, bugun persembe.

Tabi ki perşembe.
Ben yanlış hesabı belirttim sadece.

evrensel-insan
02-04-2009, 00:45
Saygideger dilaver;

Benden istediklerini uygulamaya gerek kalmadi. Ters dusunce herseyi halletti. Bugun gunlerden ne?, bugun gunlerden persembe Yani bugunun tarihi; 2 Nisan, persembe.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
02-04-2009, 00:45
Örneğin cumartesi doğru gibi görünüyor değil mi?
Bakalım doğru mu?

Dün: cuma
"Cuma yarın olsaydı" demektir bu.

Burada kesip "cuma yarın olsaydı bugün ne olurdu" diyelim ... Perşembe. Peki cuma ne? Dün. "Cuma" ile "dün"ü, ve "ne" ile "Perşembeyi" yer değiştirelim: Dün yarın olsaydı bugün Perşembe olurdu. Yine aynı yere çıktık.

A.

K.C.
02-04-2009, 00:48
Perşembe'nin de sağlamasını yapayım

Dün (yani çarşamba) yarın olsaydı (yarın çarşamba ise bugün ne olur? perşembe mi?) :)

Doğru cevap az sonra.. Carbon 14 testinin sonuçlarını bekliyoruz.
bir de Lisa'nın uyuması lazım tabii.

azınlık
02-04-2009, 00:50
Saygideger azinlik;

Benim methodum; meditasyon degil; dogal dusuncenin ters dusunceye cevrimi, yani dusunduren dusunce.

Saygilarimla;
evrensel-insan

"Doğal düşünce" dediğin sanırım günlük hayatta kullandığımız anlamdaki düşünce ...

A.

dilaver
02-04-2009, 00:50
saygıdeger evrensel

Bugünün perşembe oldugunu ve 2 Nisan oldugunu kim belirliyor. Böyle bir ögreti mi var. Bunu belirleyen insanoglu degil mi. İnsanoglu olmasaydı bugün perşembe olabilir miydi. Dogada perşembe diye bir şey mi var.

İnsanoglunu yok varsayalım bugün perşembe olabilir miydi.

saygılarımla

evrensel-insan
02-04-2009, 00:51
Saygideger azinlik;

Ya persembeler tesadufen cakisti. Ya da; K.C. nin ince bir gun hesabi oldu. Cunku, soru iki gun sonra sorulsaydi, iki gun sonranin sorusu sorulacakti. Ya da, bugun gunlerden ne? sorusu; soruyu soranin verdigi gunle kesismeyebilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-04-2009, 00:53
Saygideger dilaver;

Sana, uzun, aciklayici ve algilatici bir cevap verirdim ama; yazim o zaman, buralardan; baska bir yerlere tasinmak zorunda kalirdi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
02-04-2009, 00:54
İnsanoglunu yok varsayalım bugün perşembe olabilir miydi.

Olamaz mıydı yani? Allah herbişeyleri "gün"lerde yaratmış, pazar günü de dinlenmiş ... "pazar"ı olanın "perşembe"si de vardır elbet ... :D

A.

azınlık
02-04-2009, 00:56
Saygideger azinlik;

Ya persembeler tesadufen cakisti. Ya da; K.C. nin ince bir gun hesabi oldu. Cunku, soru iki gun sonra sorulsaydi, iki gun sonranin sorusu sorulacakti. Ya da, bugun gunlerden ne? sorusu; soruyu soranin verdigi gunle kesismeyebilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yani sen de mi perşembe diyorsun? :p

A.

dilaver
02-04-2009, 00:56
saygıdeger evrensel

BU zaten cafe başlıgı. Ve de işin cılkı çıkmak üzere. Ama gene de cevap beklerim. En azından felsefenizi anlamanız iin üzerinize geliyorum. Şu perşembenin de negatifini de söyleyin de rahatlayayım.

saygılarımla

K.C.
02-04-2009, 00:58
Öncelikle ilk doğru cevabı vermiş olan Azınlık'ı
ve Sargon'u tabii ki tebrik etmek istiyorum.

doğru cevap C U M A R T E S İ.

notçuk: itirazı olan 7 gün içinde DK'na başvurabilir. :)

evrensel-insan
02-04-2009, 01:00
Saygideger azinlik;

"Doğal düşünce" dediğin sanırım günlük hayatta kullandığımız anlamdaki düşünce ...-

Dogal dusunce; insanoglunun, evrensel koken ve temele sahip olan tek dusunce sekli. Ne oldugu, nasil olusturuldugu, kendisi, karakteri v.s. hem insandisi, hem de, insanlikdisi ve SORUN.

Saygilarimla;
evrensel-insan

niveru
02-04-2009, 01:01
elimizde iki paralel hafanin gunleri olsun , birisi gercek olan digeri de degistirilmis sanal olan
sanal olanda dunun yarina donusmesi bugunu persembe yapiyorsa dunun cuma olmasini gerektiriyor ,
Bu durumda sanal haftanin gunlerinde dunun cuma olduguna dair bir degerimiz var , bu degeri gercek haftanin gunune uyarlarsak dun cuma ise bugun cumartesi olmasi lazim .

ama ben yine bugunun persembe olduguna dair kuvetli bir hisse sahibim .

edit : gec kalmis bir yazi oldu bu yaaa

K.C.
02-04-2009, 01:03
bugun cumartesi olmasi lazim .

Ama ben yine bugunun persembe olduguna dair kuvetli bir hisse sahibim .

:d :d ...:d

dilaver
02-04-2009, 01:03
bravo KC

ilk cevap veren bendim ama daha sonra evrensel-insan ile aynı sonuçlara vardıgımıza göre bir yanlışlık var dedim ve de haklı çıktım.

Evrensel ile aynı sonuçlara vardıysanız bir yerlerde hatalısınız demektir. Bu artık aksiyom haline gelebilir. :eek:

Teşekkürler KC beni yanlışladıgın için, epeyce ürpermiştim.

saygılarımla

azınlık
02-04-2009, 01:05
Sayın KC,

Cevabı daha fazla geciktirmediğiniz için teşekkürler ... rahat rahat uyuruz artık :cool:

A.

sargon
02-04-2009, 01:06
Dün yarin olsaydi, bugün Persembe olurdu.

Daha acik ifade ile

Haftanin dünkü günü haftanin yarinki günü olsaydi, haftanin buyünkü günü Persembe olurdu.

Yukardaki ifadelerde "yarin olsaydi" ve "bugün Persembe olurdu" ifadeleri istek kipidir. Yani burda gercek olan sadece "dün" kelimesi. Ben cümleyi böyle anliyorum. Bu yüzden de

Bugün Cumartesi (gercek). Yarin Pazar (gercek). Dün Cuma (gercek).

Haftanin dünkü günü (yani Cuma günü, gercek), yarinki günü olmus olsaydi(yarin Pazar degil de Cuma olsaydi, istek) bugünkü gün (Cumartesi degil Persembe, istek) olurdu.

Cözüm yanlis mi?

Edit: Ben yazana kadar cevap gelmis. Soru icin tesekkürler, herkese iyi geceler.

azınlık
02-04-2009, 01:07
Dogal dusunce; insanoglunun, evrensel koken ve temele sahip olan tek dusunce sekli. Ne oldugu, nasil olusturuldugu, kendisi, karakteri v.s. hem insandisi, hem de, insanlikdisi ve SORUN.

Nasıl olur? Madem insana ait, insandışı ve insanlıkdışı olması mümkün mü?

A.

pante
02-04-2009, 01:12
K.C.'nin cevabı yanlıştır. :)

Bugün cumartesiyse
Dün cumadır.
Yarınsa pazardır.

Önce bunu yanlışlayın. :p

evrensel-insan
02-04-2009, 01:12
Saygideger dilaver;

Bugünün perşembe oldugunu ve 2 Nisan oldugunu kim belirliyor. Böyle bir ögreti mi var. Bunu belirleyen insanoglu degil mi. İnsanoglu olmasaydı bugün perşembe olabilir miydi. Dogada perşembe diye bir şey mi var.

İnsanoglunu yok varsayalım bugün perşembe olabilir miydi.-dilaver

Bugunun persembe oldugu ve 2 nisan oldugu belirlenmis, insanoglu tarafindan. Fakat, belirliyenin kim oldugu belli degil. Insanoglu olmasa; kavram olmazdi ve kavramin ozdeslestigi, soyut ve somutun ozdeslesme sorunu olmazdi.

Insanoglu, olmazza; ne soru olurdu, ne de cevap. Insanoglunun tum yaptigi; ayniyi, ayristirma ile; farki yaratmak. Benim yaptigimda; yaratilan tum farklari sorunuyla birlikte ortaya koyarak, ayristirmadan, ayniya varmak ve farklari; ayni- ki bu ayni, insanoglunun degil; benim ortaya attigim ayni. Istersen, ters ayni diyebilirsin.- temelde; insandisina ve insanlik disina cikmadan birlestirip, butunlemek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

K.C.
02-04-2009, 01:14
Soru üzerinde kafa yoran, hatta patlatan, çocuğunu uyutmaya çalışırken mevlana olan,
carbon 14 testlerine başvurmayı düşünecek kadar bilimsel metodla inceleyen, sırf çözüm için koskoca paralel evren kuran, bu akşamı buradaki mesajları sayesinde hoşça vakit geçirtecek hale getiren tüm dostlara teşekkür ediyorum.

bazen gülmek de gerekiyor.. endorfin miydi neydi, her eve lazım :)

azınlık
02-04-2009, 01:18
Bizler de size teşekkür ederiz KC, iyi ki açtınız konuyu; son günler stres doluydu, gülmek iyi geldi :)

A.

K.C.
02-04-2009, 01:18
K.C.'nin cevabı yanlıştır. :)

Bugün cumartesiyse
Dün cumadır.
Yarınsa pazardır.

Önce bunu yanlışlayın. :D

Ihı ıhı ıhı :D

pante
02-04-2009, 01:20
K.C.'nin cevabı yanlıştır.

Bugün cumartesiyse
Dün cumadır.
Yarınsa pazardır.

Önce bunu yanlışlayın

İtiraz gelmediğine göre, zaten gelemezdi.
Demek ki doğru da yanlışlanabiliyormuş. :D

evrensel-insan
02-04-2009, 01:25
Saygideger pante;

Itiraz; itirazi dinlemeye acik dusunceye ve ozgur ortamda yapilir. K.C. ultimatomu verdi zaten :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-04-2009, 01:31
Saygideger azinlik;

Insanogluna ait. Henuz, dusunce ve davranista insan olamamis, insanin ozune ulasamamis ve insanlik sunamayan insanOGLU'na. Oyuzden de, zaten, insandisi-tanri ve madde- ve insanlikdisi-ayrimci, bencil,cikarci, erksel, erkeksel, guce tapan, otorite sahibi, inancsal v.s.-

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
02-04-2009, 01:36
saygıdeger evrensel

Bu azınlık arkadaşımızın sorusuna cevap olmamış. Biraz baştan savma oldıu gibi. Ben gerçekten size yakıştıramadım. Özellikle de vs kısmını. vs nin de açılımı şart gibi gözüküyor.

saygılarımla

evrensel-insan
02-04-2009, 01:47
Saygideger dilaver;

Anlasilan "iyi sihhatte olsunlar" bugun seninle birlikte. Aslinda azinlik, benim eski yazilarimi okuma zahmetine katlansa v.s. lerin acilimi orada da var. Simdi, sen benden; tum ayristirilmis farklari istiyorsan; ben sana; """ayni olmayan her fark" dersem, yeterli olur mu? tum soyutla ozdeslesmis kavramlar, tum somutla ozdeslesmis kavramlar, tum inanclar, ideolojiler, ulkesel, toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal, milli-dini kokensel,etiksel, varliksal,tanrisal, kisaca; temeli ayni kalipta; acilimi yuzunden tartisma yaratan tum kavramlar.

Aslinda, sen; azinlik'in nasil bir cevap bekledigini biliyorsun herhalde. Benim pek "dusunce okumak" gibi bir huyum yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
02-04-2009, 10:47
Itiraz; itirazi dinlemeye acik dusunceye ve ozgur ortamda yapilir. K.C. ultimatomu verdi zaten

Benim anlayamadığım, böylesine basit bir soruya ilk yanıtta şıp diye doğru cevabı Dilaver vermiş.
Ama görülüyor ki kafasını çok kötü çelmişler, itiraz dahi edemiyor.
Çünkü o bile, doğru bildiğinin yanlış olduğuna kanmış. :)

Onun hakkını ben savunayım bari. ;)

Dün yarın olsa demek.
Yarının yerine dünü koymaktır.
Dilaver'in cevabı Salıydı.
Salının dünü: pazartesi
Salının yarını: çarşamba

Şimdi dünü alıp yarın yapıyoruz.
Çarşamba = dün
Dün çarşamba ise; bugün perşembe olur.
Demek ki salı doğru.

Sonuç: "Dün yarın olsa" demek, iki anlamlıdır:
- Dünün yerine yarını getirip koymak
- Yarının yerine dünü koymak.

Siz dünün yerine yarını koyanlardansınız. Dilaver ise yarının yerine dünü koyabilenlerdendir. :D
Maharet de oradadır. İlkel komün aşkı. :D

evrensel-insan
02-04-2009, 11:24
Saygideger pante;

Istersen, bir de benim bu basliktaki ilk iletime bak; bak bakalim, hangi gun demisim. Ilk defa, dilaver'le kirk yilda bir ayni konuda "seytan" bizi birlestirdi, o da uzun omurlu olmadi. Aslinda, dunun yarin olmasi mumkun degildir. Cunku; Yarin=dun+2 veya; dun=yarin-2 formullerinden de anlasilacagi uzere; dun, hicbir zaman yarin olamaz ve tersi. Eger, oldugunu varsayarsakta; cevap sali olur zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
02-04-2009, 11:30
Istersen, bir de benim bu basliktaki ilk iletime bak; bak bakalim, hangi gun demisim. Ilk defa, dilaver'le kirk yilda bir ayni konuda "seytan" bizi birlestirdi, o da uzun omurlu olmadi.

Sen Dilaver'den kopya çekmişsin akıllım. :D
İlk bilen Dilaver.
Saniyesinde cevabı yapıştırmış.
Sonrakiler, Dilaver'le aynı yanıtı vermiş olmaz.
Dilaver'i tasdiklemiş olur.
Tebrik etmen lazım. ;)

azınlık
02-04-2009, 11:37
Benim anlayamadığım, böylesine basit bir soruya ilk yanıtta şıp diye doğru cevabı Dilaver vermiş.
Ama görülüyor ki kafasını çok kötü çelmişler, itiraz dahi edemiyor.
Çünkü o bile, doğru bildiğinin yanlış olduğuna kanmış. :)

Ver gazı ... ver gazı ... :D

Dilaver ise yarının yerine dünü koyabilenlerdendir. :D

Desene dilaver sıkı bir nostaljiktir :p

A.

evrensel-insan
02-04-2009, 11:42
Saygideger pante;

Kopya ceksem; aciklama yapamam. dilaver, bizim kucuk oglan gibi; sadece cevabi veriyor. Cevap nasil bulunmus ortada yok.

Aslinda, tum kabahat K.C. da:D Eger, soruya "yarin dun olsaydi, bugun persembe olurdu" diye baslasa; hic sorun kalmayacakti. Cunku, yarin yani c.ba; dun olsa; zaten bugun p.be olurdu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
02-04-2009, 11:51
Eger, soruya "yarin dun olsaydi, bugun persembe olurdu" diye baslasa; hic sorun kalmayacakti. Cunku, yarin yani c.ba; dun olsa; zaten bugun p.be olurdu.

Salı olurdu akıllım :D

A.

pante
02-04-2009, 11:53
Eveet.
Netice olarak mantık sorusunun doğru yanıtı Dilaver'den gelmiştir.
Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

evrensel-insan
02-04-2009, 11:58
Saygideger azinlik;

Eger, dun yarin olsa idi, o zaman; sali olurdu. Yarin, dun olursa; persembe olur, zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-04-2009, 12:04
Saygideger pante;

Birincisi; bir cevap, aciklamasiz gecerli olmayabilir. Cunku tesadufi olabilir.
Ikincisi; emin olsaydi, "kafasi karisipta" fikrini degistirmez, sargon'un yalnis cevabini onaylamazdi. Ama, eger; bu tip bir kutlama, dilavere; duygusal bir gurur verecekse;:rolleyes: o zaman kutlayalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
02-04-2009, 12:40
Saygideger azinlik;

Eger, dun yarin olsa idi, o zaman; sali olurdu. Yarin, dun olursa; persembe olur, zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Salı oluuuur :cool:

A.

KızıL
06-04-2009, 00:50
salı salı :)

sargon
06-04-2009, 09:58
Hala devam ediyor mu bu baslik yahu. Albayimiz gelip, resmi aciklamayi yapsin, resmi olan dogru cevabi aciklasin, bitsin artik bu is.

K.C.
06-04-2009, 10:12
C U M A R T E S İ İ İ İ

umarım kimsenin Albaylık rütbesini gasp etmemişimdir :D

sargon
06-04-2009, 10:23
Yok, sadece Albayimiz bir tane idi (frodo), simdi ikiye cikti. :)

frodo
06-04-2009, 10:36
Site resmi açıklaması vekaleten K.C tarafından yapılmış olup gelişmeler tarafımdan dikkatle
izlenmektedir.

K.C.
06-04-2009, 10:37
:D... :D... :D

Kendimi Mareşal ilan ediyorum.

dolfen
21-04-2009, 21:39
dün dündür, bugün bugün...